Never summon anything bigger than your head

En webcomic som jag kännt till i många år men aldrig riktigt läst är Dork Tower. Orsaken är väl främst att serien har hållt på så länge och jag vill alltid läsa dem från början - så tidsbrist kan man säga är främsta orsaken. Men nu har jag hunnit läsa nästan alla avsnitt som publicerats på nätet. Och jag måste erkänna att denna serie håller sjukt hög klass. Om man föredrar rollspelsskämt framför tv-spels humor bör man verkligen ge den här en chans. Dessutom lär väl många lägga märket till att John Kovalic även ritat extremt många av Steve Jackson Games illustrationer - ex Munchkin och dess varianter. För att kort förklara handlingen i serier så kretsar den främst kring de 4 karaktärerna ni ser i denna strip (men även lite andra filurer dyker upp till och från).

Matt (the red-shirt) kan ses som seriens huvudperson och även Johns alter-ego. Matt älskar allt som har med spel och göra, men dyrkar särskilt mycket Warhamster (parodia på Warhammer). Han har alltid rollen som spelledare under spelkvällarna och är en väldigt jordnära kille.

Igor (the short-guy) är en äkta munchkin. Han är helt besatt av allt spelrelaterat och nördigt. Han kastar sig hejdlöst in i varje nytt spel och slutar inte förän han är bäst. Han samlar på allt som är värt att samla på och lite till. I rollspelen är han gärna krigare eller vilken klass som helst man kan snabbast bli bäst på.

Ken (the black guy) är väl den normalaste killen i gänget. Trots att han fungerar normalt i sociala sammanhang är han 110% nörd som gärna förgyller helgerna med spel-maratons. Vid rollspelen är det Ken som står för helandet.

Carson (the Muskrat - nej han är ingen hund) är allas vän. Han gillar att rullla tärningar med Matt, spela de senaste tv-spelen eller bara surfa runt på nätet. Kanske pga hans vänliga natur slutar det oftast med att han utnyttjas som lockbete eller battering-ram vid rollspelen.

image99

För att verkligen förstå storheten med serien besök -
www.dorktower.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback