A couple of rumours

När jag ändå är i full gång med att skriva en massa skit i bloggen tänkte jag även nämna lite om Warhammer Fantasy, figurspelet vill säga. Trots att jag inte spelat det på år och dag tycker jag alltid det är mysigt att surfa runt och läsa fluff och rykten om saker som kommer att dyka upp. High Elfs rykten och bilder har legat uppe rätt länge och folk verkar redan veta hur "ostiga" de kommer att bli. Så jag tänkte istället fokusera lite på det lag som dyker upp härnäst från GW nämligen Vampire Counts.

Den största nyheten är att man helt och hållet plockar bort Bloodlines ur reglerna, de kommer fortfarande finns som modeller och fluff mässigt. Istället så kommer man kunna välja och vraka mellan ett flertal Vampire Powers, de kommer självklart bestå av de gamla bloodline krafterna, men även ett par nya kommer att dyka upp som till exempel en aura för 25p som ger vampyrens WS till alla inom 12" så länge karaktären inte är i strid (WS 7 mobs!). Det verkar även som att man kommer plocka bort Thralls och endast kunna välja Counts och Lords som vampyrer. Den nya hjälten kommer att vara Wight Kings (gamla Wight Lords).


Som special characters kommer det vara 5st Carstein vampyrer. Vlad, Isabella, Konrad och Mannfred i 2 versioner (gammal och ung). Det verkar heller inte som att det kommer komma något plast-kit där man kan göra egna figurer som med Empire och Orcer. Istället kommer de gamla modellerna finnas kvar plus de nya special characters modellerna.

Magin för sig en ordentlig remake. Curse of the Years kommer bli nummer 4 på listan. Som nummer 6 kommer de få en magi som heter Winds of Death som enligt uppgift kommer göra en hit på varje fiende enhet som i sin tur kommer skapa Spirit Hosts runt magikern. Sen kanske deras raise magi kommer att kunna skapa vilka enheter som helst utöver skelet och zombies, men det verkar just nu vara ett rätt löst rykte. Vampyrer kommer dock endast kunna skapa zombiesar enligt källan.

På tal om Zombies kommer de nu bli ännu billigare och ännu sämmre. Deras styrka reduseras till 2 och det kommer inte kunna förfölja enheter som de lyckas vinna över. Varje rank av Zombies kommer istället göra några gratis wounds på de som flyr. Och inga karaktärer kommer kunna längre vara i samma enhet som Zombies.

Ghouls kommer inte längre vara skirmish.
Grave Guards kan ha Great Weapons.
En ny enhet vid namn Knights of the Blood Keep kommer att vara frenzy med 3 attacker och styrka 5 (7 med lans!)
Wraiths kommer bli en enhet med Banshee som champion.

The Black Coach kommer kanske att bli lite mer prisvärd. Till att börja med får den nu en 4+ Ward Save, men dock kommer den fortfarande kunna sprängas av styrka 7 attacker. I varje magi fas kommer alla magiker inom 6" kunna donera power dice som man rullar. För varje 6a man lyckas få in av dem får vagnen en ny förmåga enligt listan
(1=Scythes 2=Hatred 3=? 4=Ethereal 5=Fly). Vilket rent teoretiskt kan leda till ett flygande, terror, ethereal monster. Fast som i snitt kommer kräva 30 tärningar för att lyckas.

   


Kommentarer
Postat av: Krille

Nya Wights ser bra ut, ska bli ett nöja att få se dem i Warhammer Online =P

Postat av: Edvard

LOL - först plockar dom bort alla legions från Chaoscodexet, och nu alla bloodlines från Vampire Counts? LOL? What's next, alla chapters försvinner - nu finns det bara "SPACE MARINES"? Alla chaos gods försvinner? Empire och Bretonnia blir "HUMANS"? Orcs, alla alver och Dwarfs mergar ihop till "TOLKIENESQUE BEINGS"?

I 8th edition kommer det finnas två arméböcker - "GOOD" och "EVIL".

2007-10-11 @ 22:17:24
Postat av: Krille

Kanske dags för en alltid lika trivsam: feels like Im playing nothing at all!

2007-10-12 @ 00:34:16
URL: http://thenoobschoolbus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback