F-ing Taboo

Tales of Vesperia kom idag, och min 360 ska till lagning. Fick mitt UPS mail idag så att jag kan skicka iväg skiten, och de beräknas ju ta ~3 veckor innan det är fixat. Får väl försöka se det positivt och inse att jag får tid för annat. Typ att rita en jäkla massa. Gjorde föresten misstaget och såg Street Fighter: The Legend of Chun-Li igår kväll... och det finns faktiskt inte ord för att beskriva hur dålig den var. Den lyckades ju inte ens vara komiskt dålig som Jean Claude lyckades med. Den här var bara tragisk på alla sätta och vis.

Filmen handlar ju inte så oväntat om Chun-Li (Kristin Kreuk). När hon är liten blir henne pappa kidnappad av Bison (Neal McDonough) som är ledare för brottsimperiet Shadaloo, vars mål är att sprida brottsligheten så att priserna på fastigheterna sjuker så att Bison kan köpa tillbaka dem billigt och göra dem till dyra och lyxiga bostadsområden. Vid sin sida har Bison två sidekicks. Balrog (Michael Clarke Duncan) som avslutar varje scen med ett hest skratt, och Vega (Taboo) som har mindre screen-time än en Transformer och försvinner efter en drop-kick i fejset. Nåja, vidare med storyn...

Chun-Li växer upp som pianist och får en dag en "scroll" skickad till sig som hon inte kan läsa. Hon drar iväg till något slumkvarter där en hobo knuffar in henne i en butik med en skabbig dag som läser upp scrollen. Tydligen måste hon till Hongkong för att hitta Gen som kan lära henne besegra Bison. Man kan ju tro att ovanstående endast är en sammanfattning, but guess what? It's not!

Aja, vidare i Hongkong så bor hon på gatan tills hon blir påhoppad av några legister med kung-fu-skills (för alla asiater kan ju det). Räddas av Gen (Robin Shou vars största roll varit Liu Kang i Mortal Kombat) som lär henne "hadoken" och förklarar varifrån Bison fått sina krafter ifrån. Tydligen gjorde han en tjej på smällen i sin ungdom och offrade henne i någon slags rit och förde över sitt samvete(!!!) till barnet.

Och ungefär där slutade jag att orka med filmen, så jag spolade förbi alla dialoger för att se om det var någon fighting kvar i filmen och visst fick vi se en uppgörelse mellan Chun-Li och Bison. Efter några långsamma rundsparkar kastar Chun-Li iväg vad som måste vara den fulaste CGI Hadoken genom tiderna och dräpar karln. Slut!

Summan av kardemumman är att detta är en dålig action film som bara lånat namn ur ett spel, precis som Resident Evil filmerna... fast mycket sämre.


Kommentarer
Postat av: Krille

Argh my eyes! Chubby and sort of manly Chun-Li makes me sad...

2009-06-25 @ 22:12:51
Postat av: Edvard

I'd hit it. Eller... nä, faktiskt inte.

2009-06-26 @ 00:04:10
Postat av: Mads

Låter som en väldigt sorgligt upplevelse. Lyckades själv med konststycket att skaffa Robocop boxen med oklippta 1an. Det var bättre förr =P

2009-06-30 @ 21:02:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback