Master of the Universe

En av de första leksakerna jag någonsin hade (och som jag kommer ihåg) var He-Man. Då snackar vi den riktiga action figuren från 1982 i hård plast, gummi huvud och med svärd, yxa och sköld. Jag har fortfarande kvar honom och drygt ett 10-20 tal andra figurer på mina föräldrars vind.

Kom att tänka på vilka flummiga karaktärer det faktiskt fanns, både till namn, utseende och krafter. Så jag tänkte försöka samla ihop någon slags Top 10 när det gäller just dumma namn och krafter. Kanske även lyckas väcka något nostalgist hos er.



Number 10 - "Scare Glow"



Ett självlysande skelett som fick alla att darra av fasa. Han kunde till och med göra Prins Adam så pass rädd att han inte kunde förvandla sig till He-man. I övrigt en mycket bra vän att ha med sig i en mörk grotta eller en sen kväll längs en mörk landsväg.

Number 9 - "Fisto"



Fisto... Egentligen en helt OK karaktär, med undantag för namnet. En gång slogs han för Skeletor, men blev omvandlad av He-man. Figuren hade en fjädring i hans högra arm, vilket gjorde att man kunde göra riktiga rallar-svingar med honom.

Number 8 - "Mosquitor"



En stor mygga som inget hellre vill än att suga i sig blodet från He-man. En vampyr på alla sätt och vis, förutom att hans huvud har mer gemensamt med Hacke-hackspett.

Number 7 - "Faker"



Alla hjältar behöver en ond tvilling de kan förväxlas med. He-mans heter Faker, och är en blå robot som Skeletor har skapat (fast i serien var det bara ögonen som skillde dem åt).

Number 6 - "Mantenna"



Är seriöst osäker på vad Mantenna ska föreställa för något. Hans kraft är i alla fall att han kan förlänge sina ögon (med 30cm?) för att spionera över stenblock och häckar...

Number 5 - "Mekaneck"



Om de onda har en som kan förlänga sina ögon så behöver de goda någon som kan förlänga sin hals. Väldigt effektiv om du på ett säkert sätt vill se vilken ravin Skeletor kastar vatten ifrån.

Number 4 - "Stinkor"



Den onda skunken som är odörernas mästare. Problemet här var att även figuren luktade väldigt suspekt, något som dessutom hade en tendes att sprida sig till övriga figurer och särskilt till Mossman.

Number 3 - "Buzz-Off"



Tänk dig en mänsklig humla med krabbklor som dessutom spännt fast en brandyxa runt sin handled komma flygandes mot dig. I would shit bricks! Vilket även Skeletor & C:O ser ut att göra.

Number 2 - "Extendar"



Frågan är ju om de blir rädda för att han blir lång eller för att dom inser att han är mörkhyad.

Number 1 - "Snout Spout" (aka "Hose Nose")



En orangehyad man med lila/röda handskar och ett elefanthuvud. Figuren i sig var en rätt värdelös vattenpistol som rymde drygt 3cl vatten. Hans kraft var alltså att spruta vatten med sin snabel - Oh yeah!!


Kommentarer
Postat av: Loppan

HAHA awesome.

Postat av: Edvard

BÄST!

2010-04-04 @ 20:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback