Worst PUG ever

Efter att ha gjort säkert över 300 PUGs i WoW så har jag sett ett ganska tydligt återkommande mönster gällande spelare. Det finns ungefär 3 typer av spelare (aka idioter) till varje ärketyp, give or take...

Tank
"Everyone waits for a tank.. a tank waits for no one"
Spelare som är väldigt över-gearade för instancerna man spelar och har en bit över 40'000 i HP. Så fort instancen startar får man på sin höjd ett "Hi" i chatten sen drar de igång och får på sig mobs. De har sällan problem att hålla aggro och går ofta vidare till nästa mob med ett litet släptåg av oknytt som bankar honom i ryggen. Helt klart den typ av tank man föredrar att få i sin grupp, men kan ibland ha lite väl mycket attityd om DPSn inte är tillräckligt hög.

"Look at me, I'm a tank, lol"
Direkt du kommer in i instancen så märker du något. Eran tank har inte någon av de 5 vanligaste tank sköldarna. Vid mer inspektion så visar det sig att ungefär hälften av hans gear består av Attack-/Spellpower och hans HP klockar in strax under 25'000. Detta betyder nödvändigtvis inte att alla kommer gå åt h-vete, i vissa fall kan man till och med ta sig igenon en instance utan dödsfall.

"O hai, I'm a 5.5K DPS"
The worst kind. Ett komplett r-tard helt enkelt. Vanligtvis en DK, men kan även vara en annan klass, som kommer in i instances med fullt epic DPS set och vägrar (eller kan inte) tanka. Så du har 3st alternativ. Lämna gruppen (och få 15min debuffen), vänta tills man kan kicka honom och vänta på en riktigt tank eller se om någon annan vänlig själ i gruppen har dual-spec och kan fixa biffen. Trust me, dom här finns på riktigt.

Healer
"Cmon, move faster, I gtg soon"
Påminner en hel del om den över-gearade tanken, fast den gång i healing form. Eftersom han/hon inte kan bestämma tempot spammas chatten i meddelande om att man måste skynda på. För att ytterligare skynda på processen kastas det även en hel del offensiv magi förutom heals. Kan även hända att personen i fråga försvinner i samma stund som tanken får aggro på slutbossen.

"I prefer PVP, I'm just doing this for the gear"
Healern har fullt gladiator set och gems att matcha. Dessutom en väldigt speciell spec som oftast inte går särskilt långt i heal trädet. Den här healern har sällan gjort instancer och kan inte taktiker och frågar heller inte om dem. Slänger i stort sett bara heals på tanken om man inte direkt ber om en. Väldigt hög risk för att ninja ett item i
Frozen Halls och lämna gruppen.

"Use your first aid FFS!"
En DPS som köar som healer för kortare tid. I stort sett identiskt med ovannämnd tank. Kräver att få spela som DPS och låta någon annan sköta helandet. Kan efter mycket lång diskussion gå med på att slänga en och annan lesser heal men koncentrerar sig främst på att ligga högt upp på DPS mätaren. Det är bara att dra fram sin plåster och drycker, för de kommer att behövas.

DPS
"Leeeeeeeeeerrrrooy!!!"
Namnet säger väl en hel del. Man kan ju tycka att dessa borde ha försvunnit för länge sedan, men icket. Kort och gott en över-gearad DPS som gör allt vad hon kan får att stjäla aggro och sedan skylla på tanken/healer när hon dör. De tycker även om att ninja-pulla om det inte går tillräckligt fort fram. Spammar gärna recount efter varje strid bara föra att visa vem som ligger på top. Det gör inget med bra DPS i gruppen så länge tanken klarar av det.
"..."
Den tysta typen som helst bara står vid sidan och skjuter/kastar/slår. Relativt harmlös, men om man tar sig tid att kolla lite extra så märker man att de använder sig av en rotation på 1-2 spells. Och om man använder sig av recount så visar det 3 siffrigt. Saknar både gems och enchantments på de få epics de har. Så länge man bara ha 1 sån här i gruppen är det ingen större fara, men i vissa situationer krävs det lite mer krut och då kan man knappast räkna med att de kan leverera.

"You guys wanna do [insert achivment]"
Lite av en back-seat driver. Kommer ofta med synpunkter över hur man ska tanka, eller vilka spells man ska ha i sin rotation. Stannar upp vid varje boss och går igenom taktiken, trots att alla kan den, och passar även på att försöka få gruppen att prova på någon vansinning achivment. Själv är dom ofta klädda i gröna föremål och tar need på vad som helst som har högre item level än deras befintliga gear. Denna typ av spelare förekommer oavsett arketyp, men jag har stött på många sånna här som DPSar.



Noobs, they give me the creeps

Kommentarer
Postat av: Krille

Inte oväntat att WoW housar mycket n00bs dock, betänk hur jävla enkelt det är att spela och levla

2010-01-15 @ 13:26:04
Postat av: Nick

Jag tror egentligen inte det har så jätte mycket med att det är lätt att spela. Noobs/idioter finns ju vartenda online spel.. men flest i WoW



Nog stötte man på ett par riktigt ägg i WAR också. Sigmarpräster som endast helade sig själv. Riddare som inte hade igång någon Aura. BW som konstant skrek efter heals men vägrade sänka sin combustion (om det nu var så det hette).

Postat av: Krille

Klart de finns i alla spel. Men det är ez-street att ta max-level i WoW och därför är det svårt att bli överraskad när man möter idioter på level 80 som egentligen hör hemma i Durotar där de kan fråga: How I mine for fish?

2010-01-15 @ 20:37:04
Postat av: Krille

Dessutom, med närmare 12 miljoner spelare så kan man anta att en stor jävla del av dem är douchebags ^^

2010-01-15 @ 20:38:03
Postat av: Mads

Så sant, så sant ^^

2010-01-18 @ 15:43:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback