Greyzone

Wikipedia - En gråzon anger att något är otydligt definierat, svårt att definiera eller rent av omöjligt att definiera, eller att definitionen flyttar sig. Det finns flera slag av grå zoner

Blev uppmärksammad idag av en kille som sitter och skriver sitt eget skräckrollspel vid namn - Greyzone. Han förklarar spelet som ett nutida rollspel med okulta toner. Det kretsar kring en värld vanliga människor inte ser, men som ändå påverkar dem. En värld där två övernaturliga sidor slåss om att ta över kontrollen, där vissa försöker behålla balansen, där vissa söker personlig vinning av kriget, och där vissa blir ofrivilligt indragna och lidande.

Personligen får jag en känsla av en mix Cthulhu, Fringe och valfri värld där änglar/ljuset och demoner/mörkret slåss om vår värld. Hela biten med olika dimensioner och världar är knepig och kan lätt bli löjlig om den inte sköts på ett snyggt sätt. Men lyckas man hålla sig till gränsen mellan vad som är häftigt och fånigt kan det blir riktigt bra.

Hur som helst ska folk som vågar göra något uppmuntras in i det sista. Har själv skrivit egna regelsystem, som jag dock aldrig testade med min dåvarande grupp. Men jag har även spelat riktigt roliga sådana, som Gabbes spel Kobold som var en riktigt skön tribut till Vikingarna (inte dansbandet). Så kolla in hans blogg, ge honom kommentarer och feedback.


Kommentarer
Postat av: Edvard

Såsom du summerar det låter hela idén ganska... klyschig, vilket inte behöver betyda att den är dålig. Men krävs ett helt nytt spel med det temat? Skall undersöka lite noggrannare och återkomma med kommentar. Men rent principiellt är det som du säger, man skall alltid uppmuntra rollspelsskapande.

2010-03-02 @ 18:20:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback