Into the Shadows



Det andra rollspelet som jag starkt överväger att starta en kampanj i är
Shadowrun 4th Edition. Videon ovan ger ett bra intryck om vad spelet handlar om. Men behöver du mer inspiration så tänk dig filmer som Ghost in the Shell, Akira, Blade Runner, Lain, och Johnny Mnemonic för att nämna några. Det är så cyberpunk det kan bli... med en liten twist. Världen är inte bara fylld att teknologi-kåta människor, utan det finns även Alver, Dvärgar, Orker och Troll. Samt en hel del magi i världen.

Tanken är att man jobbar som "runners". Världens styrs mer eller mindre av en handfull stora företag (aka MegaCorps), och det handlar till stor del att leva i skuggorna av dessa företag och deras lagar. Ofta hyr MegaCorps in runner för att spioner på andra företag och stjäla deras hemligheter. Lönnmörda nyckelpersoner inom företagen. Eller helt enkelt så behöver man få ihop pengar för hyran även denna månad.

Det är enorma valfriheter när det kommer till karaktärskapande, och det tar riktigt många timmar att bygga ihop en karaktär om man inte vet på förhand vad man är ute efter. Man kan spela allt ifrån en Ork-Street Samurai, Dwarf-Technodrone, Elf-Battlemage, Troll-Bounty Hunter eller bara en vanlig Human-Smuggler.

Kampanjen jag hade tänkt mig utspelar sig i Denver, där staden är uppdelad i flera olika distrikt, där olika organisationer styr. Tanken är att det finns ett reputation system, så gör man jobb åt Yakuza som blir man ovän med Triaden och det blir svårare att göra saker i deras område osv.

Kommentarer
Postat av: Macce

Sign me up, om det blir. :D

2011-08-31 @ 09:33:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback