A Stoney Sleep - part 3



I går så avslutade vi äventyret på Karlack. Gruppen fick tag på sitt undervattens farkost och kunde bege sig till havets botten där den uråldriga Xenos kulturen väntade. En liten rolig detalj är ju att Necrons inte blir kända förän runt M41 897, vilket är ett par årtionden innan detta utspelar sig. Så med det i åtanke befann de sig framför en enrom svar pyramid innanför ett kraftfält på havets botten.

Inte nog med det, även deras rustningar var påverkade på något sätt. Allt var lite tyngre och jobbigare att utföra. Något eller någon sög hela tiden kraft ur deras power armor. Men utan någon egentlig återvändo så begav de sig in i pyramiden. Entrén var enorm, tillräckligt bred att rymma två landraiders på bredden och minst lika hög. Väggarna var täkta med något som liknade sarkofager, och ett svagt statiskt hummande ljud kom ifrån väggarna.

De fortsatte längs korridoren tills de till slut befann sig i en enorm sal. Väggar, tak och pelare var täckta i underliga symboler och hiroglyfer. På andra sidan salen såg de dock någonting ligga på marken. Ljuset gjorde det svårare att se vad det var men gruppen avancerade taktikst framåt i skydd av pelarna. Något som skulle visa sig vara avgörande. För när de befinner sig ca hundra meter från objektet så reser det sig upp, och det visar sig vara inget annat än en Chaos Space Marine of the Alpha Legion.

Ett par sprängladdningar utlöses och från både öst och väst gör sig fler synliga med sina vapen dragna. En enorma eldstrid utbryter där Chaos Marines utnumrerar dem två mot en, något som bara verkar göra Kill-teamet mer intresserade för strid. Zach, Khordel och Pollux tar skydd så gott de kan och bjuder på kjesarens vrede. Pollux Mulit-melta kommer bra till hands och smälter ner alla som kommer inom hans räckhåll. Zach drar iväg laddning efter laddning med sin Storm Bolter som är fylld med Kraken rounds medan Kohrdel fyller i där det behövs.

Både Probus och Enarius befinner sig på andra sida salen där de väljer att dra sina svärd. Probus dyker direkt på närmaste Chaos Marine och bjuder upp till dans med sina power swords. Enarius å andra sidan skriker till en marine beväpnade med heavy bolter och kräver att få möta honom på en duell. Striden blir lång och hård, men till slut så ligger att fiender på backen utbrända eller kluvna... bokstavligt talat.

Färden fortsätter direkt djupare in i pyramiden där de kommer fram till en korsning som leder öst och väst. Fotspår tyder på att det varit betydligt mer rörelse till öst, så gruppen beger sig dit. Där finner de ett ovalt rum där golvet är täckt utav döda kultister och två enorma, gröna kristaller pulserer likt hjärtan. Khordel placerar ut två stycken melta bomber innan de följer den östra passagen vidare.

Där fann de ytterligare en sal, men här var det något annat som pågick. En enrom trappa som ledde upp till något som liknade en portal var scen för en strid. En Alpha Legionär slogs mot en annan marine i blå, guld aktig rustning. Och i samma ögonblick som de klev in i salen blev Alpha Legionären penetrerad genom bröstet. Den okända marinen höll upp ett föremål framför portalen som aktiverades, och han försvann.

Nyfiket gick de närmare mot vad de just bevittnat. Alpha Legionären visade fortfarande tecken på liv och hostar fram sina sista ord. "S-samech.. Samech, det är där Dazhak planerar. Det här är större... större än oss. Våran del är slut. Han förådde oss innan... vi kunde. Bättre eran seger än hans. Låt.. låt inte Dazhak förutse er som han gjorde med mig... bara... bara kjesaren kan skydda oss", är det sista han hinner säga innan han sjunker ihop livlöst.

Khordel provar att plocka fram den "nyckel" de funnit tidigare och hålla upp den framför portalen. Likt en foto blixt som kommer den till liv, och samtidigt som han trycker av sina melta bomber kliver de rakt in i the warp. Det kändes som en febrig mardröm i några sekunder men när de öppnar ögonen så befinner de sig i den utgrävning som kultisterna i staden höll till i. Det enda som är märkligt är att enligt deras chronus har det gått två månader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback