Infamy and Corruption



FFG har släppt ännu mer info om
Black Crusade. Denna gång så rör det sig om Corruption och Infamy. Att dömma av de jag läst än så länge så lutar det ju mer mot att man spelar Heretics är renodlade Chaos Space Marines. Vilket i mina ögon känns som ett vettigare alternativ att rollspela som. Men det skulle inte förvåna mig om CSM är ett spelbart alternativ.  

Corruption fungerar ju precis som i de tidigare rollspelen, men här handlar det ju mer om att man vill få dem istället för att undvika dem. När man nått en viss nivå av corruption så börjar man ju muteras. Mutationer kommer dock har 2 förmågor i detta spel. Exemplet de visar är "Additional Limb". Utöver att man får just en tredje arm så ger den ytterligare en effekt beroende på vilken gud man dyrkar. Khore ger vassa spikar/klor som kan användas i strid medan Slaanesh ger en tentakel som kan användas till... ja, du vet nog.

Infamy kommer dock fungera som Requistion gör i Deathwatch. För att få tillgång till de grymaste och elakaste vapnena så bör man vara ökänd och älskad av gudarna. Småskurkarna får tigga och be om att få låna utrustning.

Till sist så tar ju spelet slut vid 100 Corruption point. Då är det dags att bli dömd av gudarna. Högst troligt kommer alla sluta som dreglande Chaos Spawns. Endast de som nått Infamy 140 kommer att bli belönade med evigt liv som Daemon Prince.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback