Tabula Rasa

Det blev Tabula Rasa trots allt. Största orsaken är ju att jag vill ha något att spela med Sophie, men sen så verkar det mycket roligare än vad jag på förhand misstänkte. Sen att min avatar ser ut som en korsning av mig själv och Gordon Freeman gör ju inte saken sämre. Än så länge har jag inte gjort så mycket mer än start uppdraget och börjat utforska den första planeten/området.

Vilken klass mitt alterego kommer bli har jag inte valt ännu. Det enda jag vet är att vid första valet blir det soldier, men sen blir det knepigare. Lyckligtvis har spelet ett fruktansvärt vettig funktion som man inte sett tidigare - cloning. Precis som det låter så kan man klona sin karaktär varje gång man når en ny tier. På så sätt ska man slippa att levla upp sin karaktär om man skulle vilja välja eller testa på en annan klass än den man först valt. Klass-systemet påminner en hel del om Ragnarok-Online där alla börjar som samma klass men som sedan delar sig åt ett flertal håll. 

image147

(Tier 1) Recruit
Klassen som alla börjar som. Hanterar alla grundvapen och har tillgång till en rätt mesig lightning bolt attack.

(Tier 2) Soldier - Specialist
Som soldat lär du dig använda tyngre maskingevär, rustning och kan använda din rage för att buffa dig själv i olika situationer. Specialisten är dock raka motsatsen som istället inriktar sig på bioteknik (läs magi) som helar, buffar och DoT:ar sina fiender.

(Tier 3) Commando - Ranger eller  Sapper - Biotechnician
Commandon bygger vidare på soldaten och lär sig använda raketgevär, granatkastar och ännu tyngre rustningar för att brottas med flera fiender samtidigt. Ranger inriktar sig istället på att döda ett monster i taget så snabbt som möjligt. Sappers specialiserar sig i indirekt strid med mycket AoE och Hit-and-Run attacker. Biotekniker är väl i stort sett en renodlad helare som inte gör så mycket på egen hand.

(Tier 4) Grenadier - Guardian eller Spy - Sniper
Grenadier får tillgång till spelets tyngsta vapen/rutningar och är spelets offensiva anfallare. Guardian blir lite mer av en defensiv försvarare som helst aggerar tank och skyddar sin grupp. Spy har möjlighet att göra sig osynlig och slåss med knivar/svärd i närstrid medan sniper håller sig på avstånd för att göra maximal skada.

(Tier 4) Demolitionist - Engineer eller Medic - Exobiologist
Demolitionist använder sig i stort sett bara av massiva AoE attacker. Engineer kan likt den i Hellgate tillverka mindre robotar som hjälper till på olika sätt. Medic behöver väl knappast förklaras närmare, spelets slutgiltiga helare som man inte kan vara utan. Exobiologist kan enklast liknas med en Necromancer som har möjlighet att framkalla varelser och manipuelera döda monster på olika sätt.


Update: Dagen efter

Spelet visade sig vara en stor lögn. Antingen det eller så är min dator bara en stor ångmaskin. Inledningsvis var det ingenting som verkade fel, fick starta om det ett par gånger för att få rätt typ av grafik med minimal lagg. Men när jag skulle fortsätta spela idag föll allt samman som ett korthus. Spelet började frysa sig gång på gång helt utan anledning. I början trodde jag det var de vanliga "för-många-monster-samtidigt-syndormet", men samma sak hände när jag stod ensam i ett litet hus också. Det värsta av allt var att inte bara spelet hängde sig, utan hela min dator frös sig. Och skärmen började skrika med ilsken text att den inte hade någon signal. Herrejävlar säger jag bara. Aja, det var synd att det skulle sluta innan jag ens han komma igång ordentligt. Just nu känner jag bara en massa frustration över att ha kastat pengar rakt i en sjö och samtidigt sponsrat "General British".

Kommentarer
Postat av: Krille

Dude, spelet är inte ens krävande... sure nothing is going on beneath the hood så att säga?

Postat av: Nick

min dator beter sig aldrig såhär när jag spelar något annat spel. Om jag skulle göra en amatörmässigt bedömning så skulle jag skylla på mitt garfik-kort eller möjligtvis RAM minne, eller kanske båda.

2007-12-05 @ 00:10:23
URL: http://fullfrontalnerdity.blogg.se
Postat av: Krille

Fast Tabula Rasa är som sagt rätt icke-krävande, mycket på grund av den rådassiga grafiken kan tänkas. Du kunde ju spela Smellgate, det är ju mer krävande.

2007-12-05 @ 00:56:38
URL: http://thenoobschoolbus.blogg.se
Postat av: Kubbe

vad händer i helgen?

2007-12-05 @ 19:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback