RPG on demand

Fantasy Flight Games har nu släppt rollspelet Rogue Trader, men för ~538kr känner jag mig en aning för fattig/snål för att investera i något som knappt kommer att spelas, fast det skulle fortfarande vara roligt att ha den och läsa i. I alla fall så har även FFG börjat släppa många av sina böcker i PDF format. Jag ser både fördelar och nackdelar med att ha böcker som PDF. De finns att köpa både på RPGNow och DriveThruRPG.

+ Billigare än en bok
+ Ingen frakt eller leverans tid
+ Kan enkelt ta med den på ett USB minne

- 25$ för ett PDF är lite väl saftigt än så länge
- Kräver en Laptop
- "Krångligare" att skicka runt en laptop istället för en bok

Vad tycker ni? Är PDF framtiden eller förenklare det bara den olagliga spridningen via torrents?
 


Kommentarer
Postat av: Kubbe

Man skulle ju kunna skriva ut och stoppa det i en pärm.

2009-10-19 @ 02:39:56
Postat av: Nick

Jo, förvisso är det ju ett alternativ. Men det kräver ju papper, bläck och en bra skrivare. Då kan man lika gärna betala en hundring extra och få den i en inbunden bok med finare papper.

Postat av: Edvard

PDF är väl ett nödvändigt ont för att rollspelsindustrin skall fortsätta att existera. Jag har köpt ett par böcker från drivethruRPG (den mest notoriska är Temple of Elemental Evil som ni säkert minns) och skrev ut den på universitetet, innan de införde utskriftsgränser.



Men priset för en PDF är som du säger rent skrattretande högt. Det kommer inte att ersätta fysiska böcker för mig. Som du skrev tidigare, shelf porn, right?

2009-10-19 @ 09:26:47
Postat av: Edvard

Jag kan väl tillägga att i just spelande sammanhang - det vill säga i skarpt läge - så ser jag enorma fördelar för spelledaren att ha materialet på en laptop. Inte att skicka runt till spelarna - det krävs fortfarande fysiska kopior för det - men när det gäller att ha översikt finns det inget som slår en laptop. Som en bonus kan man dessutom lätt kontrollera playlisten, som jag mer och mer börjar se som en integrerad del av spelsessionen.



Jag vill också ta upp som exempel den sessionen där jag använde min egen laptop som en faktisk, fysisk handout, när karaktärerna hade hittat en laptop i Delta Green. Man skall som spelledare inte underskatta de möjligheter som den digitala åldern medför. I mångt och mycket är vi nog fast i det gamla tänket med papper och penna, och det är väl inget fel på det egentligen. Jag menar bara att det finns mycket att vinna i att ta in tekniken i spelsessionen. Nuförtiden är laptopparna så tysta att de inte stör mer än den genomsnittliga spelledarskärmen - man kan till och med gömma de flesta laptops bakom en SL-skärm då de är såpass behändiga.

2009-10-19 @ 12:58:23
Postat av: Kim

Här är framtiden!



http://www.youtube.com/watch?v=3cktgAwu3AE

2009-10-19 @ 14:01:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback