The tide will turn



Fizz kan ju vara den charmigaste karaktären som Riot skapat sedan Teemo. Tänkte ta tillfället i akt och analysera hans färdigheter och försöka komma fram till hur han kommer fungera och om han är värd att införskaffa.

Till att börja med så klassas han som en "AP/Melee" vad nu det ska betyda. Jag antar att den rollen närmast fylls av Sion och Kassadin som är magiker med närstrids auto-attacker.

Hans Q (Piercing Strike) är svår att tyda. Han ska "dasha" genom ett mål och göra normal och magi skada. Är detta en skill-shot eller blir den mer lik Katarinas Shunpo? I vilket fall som helst så tyder detta på att han tydligt vill in i närstrid för att göra skada, och jag antar att tanken är att man ska hinna göra mer skada än vad man tar för att det ska vara värt besväret. Men spontant som känns det som en udda skill att ha på en AP karaktär.

W (Seastone Trident) är väl mer eller mindre en DoT/Poison som man kan aktivera för starkare effekt. Kan förmodligen fungera väldigt bra i samband med hans Q för att göra lite extra i skada innan man måste backa. Sen att skadan är magisk är väl ett bra tecken på att Rylia's Scepter för införskaffas för extra sustain.

Mest intressant är väl egentligen hans E (Playful Trickster) som ska göra honom mer eller mindre odödlig och oprickbar i 0,75 sekunder. Ett extra hopp ska gå att utföra för lite extra AoE skada eller för att hoppa över väggar/kanter. Den här förmågan kommer nog att avgöra en hel dueller om folk har bra tajming. Tror vi kommer se två typer av spelare. Folk som endast använder den för att fly, och folk som faktiskt kommer använda den aktivt i strid. Den senare typen är nog de som kommer lyckas bäst.

Hans ulti verkar ju däremot vara stört skön. Likt Zileans bomb kommer den dröja några sekunder innan den inträffar, sen dyker en enorm haj upp som knockar upp målet och knockar bak alla runt om. Fuck yeah! Kan tänka mig att det kan vara knepigt att få ut full effekt av denna spell, men med rätt CD och ratio kan den förmodligen ställa till med en hel del. Det återstår ju bara att se själv knock-up/back effekten.

Min slutgiltiga gissning blir att Fizz kommer spelas solo top, med ett par undantag då han får ta mid. Han stora svaghet kommer ligga i att han inte har något sätt att få tillbaka liv, samt att en hjälte med range kommer förmodligen kunna hålla honom på säkert avstånd, om det nu inte visar sig att Piercing Strike har tillräckligt lång räckvidd.

Troligtvis kommer jag att köpa honom bara för att han ser awesome ut.


Kommentarer
Postat av: Kubbe

Han ser ju ut som Stitch från filmen Lilo & Stitch.

2011-11-12 @ 11:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback