The Grab



Helgens uppdrag gick under namnet "The Grab". Det gick ut på att plocka upp en flicka och leverera henne till en adress på Ms. Johnsons begäran. Väldigt enkelt... eller så enkelt det kan bli i Shadowrun. Wall of text incoming!

Scen 1 - Rattlesnake Grill

Båda grupperna anlände till restaurangen obeväpnade för att möta Ms. Johnson. De fick reda på att hon ville ha tag på en flicka vid namn Catherine Westmore, och fick endast en bild på henne. Efter lite mer snack fick de reda på hennes mors namn samt vilket företag hon jobbade åt. När de lämnade restaurangen så väntade ett grupp bikers på Ms Johnson.

Grupp 1 gjorde processen extremt kort och drog med sig Ms. Johnson i sin van och brände därifrån i all hast. Alla kom undan oskadda.

Grupp 2 hade samma plan i åtanke men de vågade inte riskera att Ms. Johnson skulle klara sig oskadd, så de drog sina egna vapen. Nicke D var den enda som var beväpnad så han hade förutsättningarna för en eldstrid, vilket han inte tvekade en sekund att utnyttja. Mats kallade på sina drones medan Nicke T och Kubbe hoppade på och försökte brotta ner en biker. Det hela slutade med att Ms Johnson blev dödligt skada och de lyckades plocka med sig en medvetslös biker innan de lämnade platsen.

Scen 2 - Zhang Wong

Eftersom grupp 1 kom udan helt oskadda fick de aldrig vara med om detta.

Grupp 2 fick ett namn av den döende Ms. Johnson - Zhang. Via hennes comlink hittade de en adress i C.A.S egna China-town. Där väntade en medicinman på dem som tog han om Ms. Johnsons skador. Nicke D passade även på att förhöra bikern de hade med sig. Efter att han sagt det lilla han visste blev han avrättad på plats.

Scen 3 - Holm Elementry School

Grupp 1 hade fått adressen till flickans skola där de höll span från sin (party)van. Skolan verkade extremt hårt bevakad och Lone Star verkade patrullera skolan med jämna mellanrum. De väntade till morgonen för att se om de kunde se Catherine bli avsläppt. En mörk bil som kördes av en vithårig man visade sig vara hennes eskort. Trots ett misslyckat försök att skugga bilen så hittade de till sist Catherine och Donnas hem.

Grupp 2 utforskade aldrig denna möjlighet.

Scen 4 - Westmore Condo

Grupp 1 håller span även vid denna plats. När de håller huset under uppsikt så märker de att en van kör in på parkeringen och tre personer (ett troll och två människor) kliver ut och går in i huset. Viktor smyger fram till huset och försöker avlyssna vad som sägs. Det är svårt att få fram vad som sägs, men det verkar som att de misstänker att något är på gång, samt att namnet Frost kommer på tal.

Via sina kontakter får de reda på att Frost är en före detta shadowrunner och fixar även fram nummret till hans commlink. De lyckas via ett samtal att få Frost att sälja flickan för 10 000 Neuyen. Han kommer stänga av larmet och gå på en promenad vid midnatt, då kan de gå in och hämta flicka utan att någon märker det. Gruppen går med på den dealen och hämtar upp flickan strax efter midnatt.

Grupp 2 har en annan lösning på problemet. Kubbe hackar husets säkerhetsystem sent på kvällen få alla verkar sova, och lyckas med att stänga av det. Mats använder sina lockpick skills och fixar maglocket till dörren och skickar in en liten drone för att se sig om. De finner en man sovandes i soffan med en pistol i famnen. I övrigt verkar huset tomt förutom en liten flicka som sover i sitt rum.

De diskuterar hur de bäst ska lösa situationen när Nicke D stamplar in (glitch på sitt stealth slag) och väcker mannen som sover. En kort strid utbryter mellan Frost och Nicke D. Samtidigt tar sig Nicke T runt huset och slår sönder fönstret och tar sig in i flickans rum(!). Grannskapet vaknar till liv av alla oljud och se hur ett troll kommer bärandes på en vithårig man och hur en alv kommer springades med en skrikande flicka i famnen. Gasen i botten!

Scen 5 - The strike

Under färden från Westmores hem hör de hur en helikopter kommer efter dem. Helikoptern är tugnt beväpnad och ett troll se ut att vara väldigt sugen att hoppa ombord på vanen.

Grupp 1 blir kvickt bordade av trollet som hoppar ombord på taket. Viktor försöker skaka av sig honom, men inget tycks hjälpa. Linus samlar ihop energi för att kasta en blixt-boll på helikoptern vilket inte ger önskar reslutat. Trollet forsätter att slita upp taket och möts endast av en samlad eldkraft av passagerarna. Linus lyckas tillslut att träffa helikoptern med en kraftig blixt som slår ut strömmen helt och hållet. De sista de ser är hur den krashar rakt in i ett bostadshus.

Grupp 2 blir också bordade av trollet som drar en liknande manöver. Nicke D och T gör vad de kan för att skjuta hål i taket och få bort trollet, men det verkar vara riktigt svårt. Helikoptern flyger och placerar sig framför vanen ihopp om att få den att stanna. Kubbe drar fram flickan i framsätet och håller en pistol mot hennes tinning. Mats ser sin chans och trampar gasen i botten för att ramma helikoptern. Det lyckas.

Helikoptern träffas i landningstället och rotorbladet gör processen kort för trollet på taket. Alla i bilen tar totalt 16 i skada, inklusive Frost och Catherine som är med. Endast Mats är hård nog för att inte slås medvetslös av olyckan, och han hinner se helikoptern förvandlas till ett litet svampmoln i vad som är kvar av backspegelen.

En akut visit hos deras nya vän Zhang visar sig vara extremt nödvändigt då han kan återställa Catherine i fullgott skick.

Scen 6 - Picking up the Pieces

Båda grupperna lyckas med uppdraget att lämna över Catherine "oskadd" till platsen. Nästa dag kan alla läsa om en helikopter olycka i en förort, men den stora nyheten är gisslandramat. Fyra gärningsmän har hållt en flicka vid Catherine Westmore gisslan. Till slut verkade polisen få en lösning på det hela, men när Catherine skulle överlämnas blev hon skjuten av en okänd kryppskytt. Alla gärningsmän samt två poliser fick ge livet i det blodiga slutet.

Kryppskytten är fortfarande på fri fot, och polisen ber allmänheten om hjälp för att få information. Grupperna har båda sina aningar om vem som kan ha gjort det. Men varför var Catherine så intressant?

Kommentarer
Postat av: Kubbe

Riktigt spännande, ska bli mycket intressant att se vart detta kommer leda. :D

2011-10-23 @ 01:23:41
Postat av: Tommy Tomte

ang. bilden.

Man kan ju planera hur mycket man vill, men så glömmer man EN liten jäkla bit av säkerhet, (astral teknisk eller fysisk), alternativt misslyckas på ett slag och sen är det bara dra fram bössorna =/

2011-10-23 @ 03:00:03
Postat av: Nicke D

Damn squeaky toy!

Jag kan inte låta bli att gråta en skvätt över Mattias Van:P

2011-10-23 @ 08:46:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback