Player Types



Att rollspela har bara blivit en större del av min vardag, vilket jag verkligen älskar. Hade jag fått som jag ville skulle jag spela minst 4 olika rollspel 4 dagar i veckan... men nu får jag nöja mig med 1 rollspel 4 gånger i månaden, vilket inte heller är helt fel.

Just nu består gruppen av 7st spelare, men jag har ett par till som vill vara med och rollspela. Och när man har så många spelare är det extra kul att se vilka roller de tar. Nu snackar jag inte om vilka karaktärer man väljer att spela, utan "roller". Det finns ett par klassika exempel som alltid finns med i varje grupp. Få se om ni kan hitta er själva och kanske några andra i gruppen.

The Power Gamer (aka The Munchkin)
Ska vara störst, starkats, smidigast, rikast och bara allmänt bäst. Plöjer igenom regelboken för att lära sig reglerna och hitta vad som är bäst att ha. Hans karaktär är mest en ursäkt för att få kombinera alla superkrafter på ett och samma ställe. Älskar de situationer där han få glänsa med alla sina färdigheter.

The Butt-kicker
Rollspelar till stor del bara för att släppa ut lite ånga. Han väljer simpla men effektiva stridskämpar som inte kräver så mycket eftertanke, men som kan sparka stjärt när det blir strid. Han behöver nödvändigtvis inte vara bäst, så länge han bara får chansen att slå in skallen på folk.

The Tactician
En taktiker vill ta god tid på sig inför varje given situation. Sitter och klurar på bästa sätt och lösa varje problem, oavsett hur avancerat eller trivalt det kan vara. Bollar ideér mot spelledaren och dubbelkollar gärna reglerna innan ett beslut tas. Han kan lätt bli irriterad då folk aggerar spontant och "in-character" istället för logiskt.

The Specialist
Han väljer alltid samma typ av karaktär oavsett rollspel. Han vet sin roll och tänker inte ändra sig. En klassiker är att alltid spela den där tysta, mystiska typen som står i bakgrunden men är livsfarlig då faran hotar. Är antingen för lat eller helt enkelt bara ointresserad för att bryta ny mark.

The Method Actor
Lever sig in lite väl mycket i sin karaktär. Alla beslut och val måste vara utifrån "hur-skulle-X-ha-gjort" principen. Regler är bara ett nödvändigt ont för karaktären, och den bästa rollspelssessionen är den man aldrig behöver rulla en tärning. Älskar de ögonblick då hans karaktär verkligen ställs inför moraliska dilemman.

The Storyteller
Han har en historia att berätta, och du ska lyssna på den! Hans karaktärer har allitd utförliga bakgrundshistorier och han älskar när han får chans att berätta den för varje person han träffar. Ibland riskerar han att ta över spelledarens jobb om det inte hela tiden presenteras nya spännande situationer.

The Casual Gamer
Finns i varje grupp, men är lätt att glömma bort för att han aldrig tar någon plats. Största orsaken till att han rollspelar är för att alla andra i gruppen gör det. Är oftast väldigt obrydd vilket slags karaktär han spelar. Har inget emot att fylla i en roll som fattas i gruppen. Lägger inte ner onödigt tid på att lära sig reglerna eller att skriva någon bakgrundshistoria. Han trivs i den här rollen och vill inte att det ska ändras.

Kommentarer
Postat av: Kubbe

Har för mig att du postat en liknande blogg tidigare :D iaf, tror att jag är en blandning mellan The Casual Gamer och The Specialist.

2011-10-05 @ 08:39:23
Postat av: Nicke D

Jag känner mig som en mix av the Butt-kicker och the specialist, Men jag vill dra mig åt the storyteller, älskar en saftig bakgrunds historia.

2011-10-05 @ 11:14:16
Postat av: Nick

Jo, jag vet att det finns ett gammalt inlägg som jag baserade på förordet i DnD4.



Dom här rollerna är dock baserade på en snubbe som skrev en bok om att vara GM i slutet på 80-talet ^^

Postat av: Nicke D

Nå Niclas få höra vilka roller tycker du att vi har? är nyfiken att veta:)

2011-10-05 @ 20:21:25
Postat av: Tjernlund

Haha ja det skulle vara kul att höra hur du ser på oss :)

Jag är nog lite åt specialist, tactician tror jag.

2011-10-06 @ 14:23:41
Postat av: Macce

Det var länge sen vi rollspelade ihop, men det vore roligt att få veta var du skulle placera mig. :D

2011-10-06 @ 19:01:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback