The Flip Side


Det var ett tag sedan jag fick posta något Shadowrun-relaterat här, men nu i helgen var vi äntligen igång med att lira. Ena gruppen ligger ett uppdrag före och hade spelat The Flip Side redan före jul, så det är först nu jag kan posta "resultaten" från rollspelsgrupperna. Jag ber om ursäkt ifall jag missar någon viktig detalj då det var ett par veckor sedan jag sist spelade uppdraget med ena gruppen.

Uppdraget gick ut på att hjälpa Don Casquilho att söka upp en försvunnen smugglare vid namn Terry Wyatt. Av någon anledning hade han dumpat hela sin last mellan C.A.S och U.C.A.S gränser och försvunnit spårlöst. Don behövde någon som inte var relaterad till maffian för att hitta honom. Deras enda ledtrådar var han adress och kontakt uppgifter till en annan smugglare han ibland brukade jobba med.

Scen 1 -Never go home

Båda grupperna bestämde sig för att tidigt besöka Terrys bostad och familj. Han bodde inte i det direkt rikaste området, men det var i alla fall ett eget hus. På uppfarten stod det dock en svart sedan med tonade rutor parkerad. Shit just got real!

Team B.D.S.M (Nicke D, Kubbe, Mats) är underbemannade inför situationen. Nicke D befinner sig nämligen i en annan sektor på ett litet solo uppdrag för att hämta information av Falcone, så endast Mats och Kubbe finns tillgängliga. Dessutom har Mats nyligen kommit över lite experimentel gas som ska påverka hjärnan rätt kraftigt på dem som befinner sig i samma rum som gasen.

Så han skickar in en av sina spy-drones i huset för att kolla läget. Där finner de en enrom karl som sitter och dricker kaffe i soffan med Terrys fru. Med hjälp av spionkameran och lite kontakter får se snabbt veta att denna herre tillhär den ryska maffian Vory. Mats för den brillianta idén att släppa ut gasen från sin drone i huset. Han utgår från att alla ska bli lugna och medgörliga så att de kan ta med sig ryssen till ett eventuellt förhör. Det går inte som planerat.

Jag slår slaget för ryssen för att motstå gasen - critical glitch. Han reser sig upp, drar sitt vapen, och avrättar Terrys fru på plats. Sen vandrar han vidare mot barnens rum. Jag ska inte gå in på detalj vad som händer. Men rysk backup är snabbt där men bara en ryss kommer levande därifrån.

Team TTT (Sophie, Viktor, Linus) tacklar situationen på ett helt annat sätt. Viktor och Sophie knackar på, medan Linus väntar som back-up i bilen. De presenterar sig som vänner till Terry och kommer in. Där presenterar sig ryssen som Mikael, en kollega till Terry. De småpratar en stund tills Terrys fru går in i köket. Då passar Mikael på att avslöja sina verkliga motiv - han är också ute efter Terry. Han erbjuder dem 6000:- för att gruppen ska hitta Terry och föra honom till Vory istället. De tackar dock nej och går därifrån.

Men precis som de kliver genom dörren får de en annan idé, så de knackar på igen. Sophie skickar Terrys fru till barnens rum och säger åt dem att hålla sig där inne. Sen går de kallblodigt in i vardagsrummet och ger sig på Mikael. Sophie kastar iväg sin Kasurigama som nästan träffar honom i huvudet, men Mikael hinner parrera den med sin axel. Medan Mikael blir upptagen med Sophie går Viktor mer eller mindre upp till honom point-blank och trycker av en burst i bröstet på honom. Han sjunker ihop i ett gurglande ljud.

Ute på gatan dyker det upp en till sedan med ryssar. Linus som har varit förberedd på bus kliver ut ur skåpbilen och slänger iväg en kraftig ball-lightning längs gatan. Han träffar den rakt över huven och bilen slirar strömlöst åt sidan innan den stannar. En ryss kryper ut från passagerar sidan och lägger sig, rykandes, på gräsmattan och tuppar av.

De skickar iväg Terrys fru och barn från huset innan de ser till att alla ryssar verkligen är döda. Sedan taggar de hela scenen med Godz innan de fort sticker därifrån.

Scen 2 - Not that kind of Angel

Bara TTT utforskade detta scenario. Lasten som Terry hade dumpat innan han försvann plockades upp att ett MC gäng i U.C.A.S som kallar sig för The Aurora Angels. Det blev dock ett ganska kort och händelselöst möte. Sophie skötte snacket med gängets ledare och låtsades vara en intresserad köpare av lasten. Vad ingen visste var att AA var i extremt behov av pengar och väldigt intresserade att kunna sälja lasten så fort som möjligt innan den rätt mäktige ägaren fick reda på att de hade lasten.

Efter att ha kommit överens om ett pris så ringde gruppen upp Don och meddelade var lasten fanns att hämta, men på grund av Terry uppdraget kunde de inte själv prioritera att fixa hem lasten till Don. Han tackade dem för att ha hittat lasten och lovade att skicka dit några för att "hämta" lasten.

Scen 3 - Smuggler haven

Terrys kollega, Jana McKee, visade sig vara ingen annan än Peaches som de lärde känna i första uppdraget. Hon var också på jakt efter Terry efter hon hört att han försvunnit, och hon hade spenderat den senaste tiden med att leta igenom kloakerna och de gamla tunnelbane systemen mellan C.A.S och U.C.A.S sektorerna.

Båda grupperna övertygade Jana att de kunde vara till hjälp och hitta Terry så hon gick med på att ta ner dem till tunnlarna för att leta vidare. Men efter att tunnlarna visar sig vara fruktlösa så tar hon dem istället vidare till en bar för smugglare som kallas Five by Five.

Där är stämningen väldigt fridfull och det finns inte ens någon vakt eller övervakningssystem. Precis innanför entrén så finns det en låda där alla gäster lämnar sina vapen. Båda grupperna väljer att följa reglerna och dumpar de vapen (som inte är inbyggda i deras armar) och går till baren och beställer.


Scen 4 - Closing time

Plötsligt slås dörren till baren in och en man kommer bokstavligt flygandes in, och strax bakom honom kommer det tre ryssar beväpnade med slagträn och hagelgevär. De säger att baren är stängd och vill ha ut alla därifrån. Alla gäster lämnar baren illa kvickt. De enda som stannar kvar är bartendern, Jana och rollspels-personerna.

Team B.D.S.M som har ett troll med sig denna gång är inte direkt oroliga. Så fort alla gäster har lämnat gör de sig redo. Nicke D låtsas gå med på att lämna baren och närmar sig entrén, men när han är tillräckligt nära så går han till anfall mot de tre ryssarna. Kubbe kastar sig över baren och Mats rullar iväg på bästa Bruce Willis vis under ett bord.

De blir en ganska kortlivad strid. Nicke D tar ett par point-blank skott i ryggen men viker sig icket. Kubbe som är helt utan vapen plockar upp ett par glasflaskor och kastar dem... som en jävla gud! Han knockar omkull en av ryssarna som riktar sin uppmärksamhet från Nicke D. Mats fortsätter och krypa obemärkt mot vapenlådan och Nicke D har ihjäl två av ryssarna innan han blir knockad medvetslös. Mats kommer åt en sub-machinegun och gör slut på den sista ryssen innan de säkrar Terry.

Team TTT gör en liknande manöver. De låtsas alla tre gå ut ur baren, men precis när de är vid dörren så slår de till. Sophie anfaller med en spur hon fäller ut ur underarmen, Viktor kaster sig mott vapenlådan och drar första bästa vapen (som är en Super Warhawk) och Linus beväpnad med magi kastade en betydligt brutalare version av en jedi-force-push. Sophie lyckades övermanna sitt mål och Viktor lyckades avlossa en kul innan vapnet låste sig. Linus å andra sidan gjorde röda-moln av de resterande två ryssarna innan de säkrade Terry.

Scen 5 - Exporting the importer

Terry bönade och bad för sitt liv. Han förklarade att ryssarna hade kommit till honom och hotat att mörda hans familj om han inte lämnade lasten hos dem. Men Terry visste att Don hade gjort precis samma sak om han fick reda på att Terry jobbade för Vory. I förtvivlan och panik så hade han bara lämnat sin last och stuckit iväg.

Team B.D.S.M visade bilderna på vad Mikael (indirekt) hade gjort med hans familj och Terry bröt ihop. Utan sin familj är han ingenting och gick med på att bli överlämnad till Don och hans öde. Gruppen förde honom till Casquilho där de fick resten av sina pengar, och lämnade platsen med Terrys smärtsamma skrik bakom sig.

Team TTT försökte först förklara att Terry var tvungen att kontakta Casquilho, men han ville inte. Han fortsatte att böna och be om en chans att få lämna Denver med sin familj, han erbjöd till och med sina besparingar på över 25k, bara han fick fly med sin familj. Efter lite övertalning av Sophie gick även Viktor och Linus med på att släppa iväg Terry och hans familj. Don Casquilho var inte direkt nöjd över att TTT "misslyckades" med uppdraget och de fick inte ut några pengar, trots att de hade "fixat" hem lasten som Terry dumpat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback