Power is Wealth, Wealth is Power

image100

Trots att jag bara hunnit testa spelet i drygt 2 timmar är jag helt förälskad i det. Blood Royale som det heter handlar alltså om att bli det mäktigaste dynastin under 1300-talet. Inte nödvändigtvis genom militär makt utan mer genom smart och taktiskt rävspel där man sluter allianser med sina fiender och bedrar sina vänner. I våran "testgrupp" spelade Jag (Tyskland), Andreas (Frankrike), Axel (Italien) och Gabbe (Spanien). Här följer ett kort smakprov över vad vi han uppleva under drygt 10 år (2-3 turns). 

1300  Spelet inleds med att samtliga dynastier skapar kungar & drottningar och rullar sedan tärning för att få se kön på äldsta och enda barnet. Det blir kronprinsessor för alla dynastier förutom Tyskland som får den enda kronprinsen. Sen börjas det utvinna de resurser som finns i landet. Italien som är det enda landet med tillgång till "lyxvaror", så de knyter snabbt kontakter med både Tyskland och Spanien. Tyskland stora metall inkomst lockar precis lika mycket som Spanien råvaror. Trots storm ute på haven lyckas Italien och Spanien göra lyckade leveranser till varandra. Frankrike behåller sina resurser för sig själva men börjar komma till insikt att en allians kan vara nödvändig för att överleva. Alla länder börjar rusta upp armeér för att skydda sina gränser och resurser. 

1305 - Alla dynastier fortsätter att fortplanta sig och samtliga får prinsessor i sina led, alla med sina egna personligheter. De hårda livet med att skaffa barn tär på drottningarna men alla överlever nätt och jämt. Inget land behöver tillkänna ge någons död utan kan i lugna och ro taxera sitt folk och utvinna fler resurser. Italien och Spaninen byter ytterligare resurser med Tyskland börjar vända blickarna mot Frankrikes tillgångar. Inget drastiskt händer förutom att allianser och giftermål börjar tas upp. Det verkar som en sydlig allians mellan Italien och Spanien är pågång. Tyskland å andra sidan har Italiens råvaror i blicken och vill med hjälp av Spanien stänga handel och militärt erövra de norra delarna. Frankrike börjar misstänka att Tyskland endast är ute efter deras resurser och mobiliserar sin arme mot gränsen samtidigt som södra delen mot Spaninen förstärks.

1310 - Kungahusen fortsätter att öka på sina familjemedlemmar. Ett par prinsar ser äntligen dagens ljus likväl som ett fåtal prinsessor. Men denna gång kräver barnafödandet sina offer. Italien misster sin drottning och lämnar kungen och sina barn efter sig. Lyckligtvis finns det gott om prinsessor att gifta om sig med, men tyvärr finns det många lyckosökare som endast är ute efter de pengar man får för att gifta sig med en kung, vem törs man lita på? Ännu värre är det i Frankrike. Under mystiska omständigheter dör kungen(!). Drottningen hann visserligen föda två kronprinssar, men de är fortfarande i barnvaggan. En Steward tillsätts i väntan på att prinsen ska bli 15 och kunna ärva tronen. Frierier flyger kors och tvärs och alla försöker para ihop sina barn med tronföljare. Efter långa konflikter blir inga avtal skriva, istället ska man vänta tills barnen når lämplig giftas ålder. Med oroligheter både i Frankrike och Italien gör Tyskland ett vågat drag. Medan taxeringen förblir normal i övriga länder kräver Tyskland en skattökning för att mobilisera en stor arme. Dessvärre uppskattar inte de Tyska bönderna detta krav, utan de börjar bli rebelliska. Drygt 1/4 av landet startar uppror. Men nyheterna om rebeller sprider sig fort och stora delar av Italien sätts inför samma bekymmer. Spanien och Frankrike blir dock nästintill oberörda av uppror.

Här någonstans tog även spelet slut för den kvällen. Vi fick aldrig uppleva hur krig fungerar eller skriva några riktigt äktenskapskontrakt. Istället ska vi försöka spela en "ordentlig omgång" när vi har tillräckligt med tid och folk.


Kommentarer
Postat av: Edvard

Jag är med nästa gång. HELT KLART!

2007-08-02 @ 11:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback