No winners, just survivors

Det gick helt förbi mig att det nya Blood Bowl till PC faktiskt släpptes i fredags. Upptäckte att jag hade en massa oläst mail från Cyanide som erbjöd mig att köpa spelet och ladda hem det från deras hemsida. Jag har tidigare suttit och funderat på om man ska ha det till PC eller 360, och PC känndes fort som det naturliga valet då alla mina gamla BB polare lär köpa det till PC och för att uppdatering/patcher kommer mycket fortare dit.

Än så länge har jag bara provat att spela den "turn-baserade" varianten av spelet och inte realtid, så jag kan ännu inte uttala mig om den varianten är vettig eller ej. Däremot har jag hunnit nöta turn-baserat rätt rejält med två lag. Spelets upplägg är ju nästan identiskt med www.fumbbl.com som använder sig av en väldigt simpel Java motor.

Till skillnad från ovanstående webbspel kan man välja att spela det nya BB i två versioner. Antingen som "Classic" som bygger på 5.0 reglerna eller som "Blitz" som har ett par exklusiva nyheter man inte sett tidigare. Båda versionerna går att spela turn-baserat men Blitz funkar även med realtid systemet. Det nya med Blitz är att man kan köpa ny utrustning till sina spelare, skaffa sponsorer och köpa en massa olagliga aktiviteter inför matcherna. Vill man ha ut lite mer än bara statergispelet är Blitz the way to go.

I övrigt är spelet relativt likt brädspelet det ska gestalta. De spelbara lagen är färre (förmodligen med att kunna locka med kostsamma expansioner), du kan endast spelat - Human, Orc's n Goblins, Dwarf, Wood Elfs, Skaven, Lizardmen, Chaos och sist och minst bara Goblins (med vapen). Alla lag kan köpa sina vanliga spelade och 1 Big Guy vilket i dvärgarnas fall är en Death Roller (som kan levela!!) och hyra 1 Star Player för en match, vilket ofta är en mycket kostsam historia.

AI:n i spelet är helt okej. Spelar på Normal för tillfället och även om jag vunnit 9 av 10 matcher tycker jag inte datorn är överdrivet korkad. Den fokuserar alltid på att göra mål framför att skada ditt lag (nog för att den oftas lyckas med det också). Den anfaller alltid med "cage-taktiken" och lämnar aldrig sin bollhållare öppen eller ensam. I "Blitz" köper datorn gärna ett par fusk för att försvåra saker för dig.

Överlag känns detta som ett väldigt välgjort spel, precis som brädspelet och som webbspelet. Fördelen här är bara att du kan spela mot datorn och att du får ett väldigt grafiskt tilltalande spel. Tills min Xbox är tillbaka från lagning kommer nog storsta delen av min fristid spenderas med det här.


A night to remember

Spelade ett monsterparti AGoT (A Game of Thrones) med Johannes, Magnus, Ylva och Hanna förra veckan. Vi började någon gång efter 19:00 tiden och spelade 10 turns(!) fram till klockan 02:30 innan vi fick fram en vinnare. Orsaken till det sega partiet var att ingen vågade spela särskilt aggresivt, det byggdes fredspakter åt alla håll och kanter och en enorm kapprustning inledes. Endas House Stark (Jag) House Greyjoy (Johannes) och delvis House Lannister (Magnus) slogs frenetiskt över staden Seaguard. Det var först vid de sista rundorna som folk verkligen vågade avancera, men då var det redan för sent. Jag och Johannes delade på lika många städer.

I går blev det ännu mer brädspel, men då med det gamla hederliga gänget i Annelund. Klicken, Ante, Niklas, Axel, Marcus, Samme och Jag hann med att dra igenom rätt många spel på bara några timmar. Ruskigt roligt och det känndes precis som sommarloven förr i tiden.

Vi inledde med ett parti Drakborgen som förmodligen är ett av de svåraste spelen som finns. Axel åkte ur rätt tidigt då han föll ner i ett hål halvvägs in i grottan. Andreas yrade runt i cirklar och försökte hitta en lönndörr som skulle ta honom vidare utan att lyckas. Medan både jag och Klicken tog och relativt kvickt till draken och kunde roffa åt oss ett par skatter. Sen blev det en kamp mot klockan att hinna ut innan solen gick ner, vilket vi klarade nätt och jämnt. Dock vann Klicken en stor seger då han lyckats roffa åt sig en av de mest värdefulla skatterna och jag endast en stor hög med guldmynt.

I Universums Härskare gick det dock sämre för mig trots att jag drog en av de bättre raserna. Var ingen som riktigt ville alliera sig med mig och Niklas som spelade Parasiterna lyckades sno till sig en delad seger tack vare sin ras förmåga.

Vi spelade även ett riktigt stort parti Risk på 6 spelare vilket vi sällan lyckas få ihop. Det tog dock inte så lång tid som vi först trodde. Klicken blev kvickt det stora hotet då han tog över både Australien och Sydamerika på bara ett få rundor. Samme kämpade tappert att försöka ta över Afrika samtidigt och han slog sig blodig på den Sydamerikanska kusten. Niklas försvann först på grund att taskiga tärningsslag och för att han inte egentligen kontrollerade något land. Medan Andreas och Marcus slogs om Asien/Europa passade jag på att ta över Nordamerika, något som dock inte höll särskilt länge. Via Island/Grönland körde Marcus ett blitz-krig in i Nordamerika och utplånade mig innan jag hade hunnit bygga upp särskilt många trupper, vilket även gjorde honom till vinnare då hans hemlig uppdrag var att utplåna mig.

Vi avrundade kvällen med att par snabba kortspel som - Warhammer Combat Cards, Detective & C:o, UNO och Spank the Monkey med delade resultat. Kort och gott en sjukt rolig spelkväll.


Bionic parkourEn grymt snygg reklam av Nike som påminner om både Mirrors Edge och I-Robot

F-ing Taboo

Tales of Vesperia kom idag, och min 360 ska till lagning. Fick mitt UPS mail idag så att jag kan skicka iväg skiten, och de beräknas ju ta ~3 veckor innan det är fixat. Får väl försöka se det positivt och inse att jag får tid för annat. Typ att rita en jäkla massa. Gjorde föresten misstaget och såg Street Fighter: The Legend of Chun-Li igår kväll... och det finns faktiskt inte ord för att beskriva hur dålig den var. Den lyckades ju inte ens vara komiskt dålig som Jean Claude lyckades med. Den här var bara tragisk på alla sätta och vis.

Filmen handlar ju inte så oväntat om Chun-Li (Kristin Kreuk). När hon är liten blir henne pappa kidnappad av Bison (Neal McDonough) som är ledare för brottsimperiet Shadaloo, vars mål är att sprida brottsligheten så att priserna på fastigheterna sjuker så att Bison kan köpa tillbaka dem billigt och göra dem till dyra och lyxiga bostadsområden. Vid sin sida har Bison två sidekicks. Balrog (Michael Clarke Duncan) som avslutar varje scen med ett hest skratt, och Vega (Taboo) som har mindre screen-time än en Transformer och försvinner efter en drop-kick i fejset. Nåja, vidare med storyn...

Chun-Li växer upp som pianist och får en dag en "scroll" skickad till sig som hon inte kan läsa. Hon drar iväg till något slumkvarter där en hobo knuffar in henne i en butik med en skabbig dag som läser upp scrollen. Tydligen måste hon till Hongkong för att hitta Gen som kan lära henne besegra Bison. Man kan ju tro att ovanstående endast är en sammanfattning, but guess what? It's not!

Aja, vidare i Hongkong så bor hon på gatan tills hon blir påhoppad av några legister med kung-fu-skills (för alla asiater kan ju det). Räddas av Gen (Robin Shou vars största roll varit Liu Kang i Mortal Kombat) som lär henne "hadoken" och förklarar varifrån Bison fått sina krafter ifrån. Tydligen gjorde han en tjej på smällen i sin ungdom och offrade henne i någon slags rit och förde över sitt samvete(!!!) till barnet.

Och ungefär där slutade jag att orka med filmen, så jag spolade förbi alla dialoger för att se om det var någon fighting kvar i filmen och visst fick vi se en uppgörelse mellan Chun-Li och Bison. Efter några långsamma rundsparkar kastar Chun-Li iväg vad som måste vara den fulaste CGI Hadoken genom tiderna och dräpar karln. Slut!

Summan av kardemumman är att detta är en dålig action film som bara lånat namn ur ett spel, precis som Resident Evil filmerna... fast mycket sämre.


Whip-lick


Idag har jag varit duktigt och köpt mig nya blyerts pennor samt ett block som jag alltid kan ha med mig om jag får lust att börja teckna. Ska försöka vara lite mer kreativ när jag jobbar natt och få upp lite fler bilder. Måste även fixa min scanner så att de bilder jag väl har målat går att lägga ut på nätet.

The Last Airbender - TrailerNu får tycka vad ni vill.. but I'm geek for Aang <3

Jakes GunnerSnubblade över den här bilden på nätet och det bara ryker "Jakes" om den, om ni förstår vad jag menar. Bilden kommer faktiskt från nästa bok till Dark Heresy som är ett supplement som kallas för Radicals och är en gren inom Iquisitionen och ovanstående bild ska föreställa en "dömd soldat" eller nå.

Rogue Trader
äventyret finns för nerladdning med ett par färdiga karaktärer att spela med. Verkar inte vara så överdrivet långt och är egentligen bara tänkt för 3 spelar (fast man kan vara upp till 5st om man vill). RT kommer ju inte förän tidigast till hösten så vi kanske har tid för lite mer kätteri slakt i sommarn om vi lyckas samla oss.

Freakout!


You've just been RROD

Jaha, då var det dags för min Xbox att visa röd ring igen. Lagom i samband med att man faktiskt har beställt Tales of Vesperia dessutom. Jag har sagt tidigare att om denna box också väljer att braka ihop att jag skulle sälja allt och skaffa mig en Playstation 3 istället. Och nu är jag faktiskt i den positionen. Å ena sidan känns det ju i så fall lite bittert att behöva göra sig av med alla 36 spel, inklusive alla tillbehör som jag faktiskt har hunnit skaffa mig. Jag vet att jag har garanti för min 360 som kommer bli reparerad, but still. Skulle vara najs med en Playstation nu när det ändå börjar komma en del intressanta titlar, och jag spelar ju i ärlighetens namn inte så mycket teve-spel nu för tiden.

Fördelar och nackdelar, det tål att tänkas på...


Duels of the Planeswalkers

Den 17:e Juni släpptes äntligen remaken på Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers (vilket även är det längsta namnet på ett spel någonsin) till Xbox Live. Idag så provade jag att ladda hem demot för att sedan på en gång betala för det. Spelet är en ruggigt bra konvertering av kortspelet så när som på ett par detaljer.

Till och börja med innehåller det ju inte alla kort, om så var fallet skulle det vara ett fullpris spel på mer än en skiva. Men det blandade kort från serien Exodus till den senare Shards of Alara. Sen går det inte i dagsläget att skapa egna deck, på gott och ont. Istället så kan man låsa upp 7-8st lekar och dryga dussinet extra kort till varje lek. På den officiella hemsidan står det däremot att bygga egna leker och skaffa fler kort kommer så småning om... exakt när vet endast spelgudarna själva.

De lekar som finns att tillgå är väldigt klassika. Du har din röda som är fylld med goblins och bolts, din gröna som har stora maskar med trample, blått med sina kontroll kort, vitt med sina livgivande och en svart discard lek. Även ett fåtal multi-color lekar förekommer, men de har jag ännu inte låst upp.


Into the Maw

Den 20:e Juni är det något som kallas för Free RPG Day där man får chansen att kolla in lite kommande rollspel och annat smått och gott. Mitt intresse gällande ovanstående är att Fantasy Flight Games är där och visar upp Rogue Trader med ett tillhörande äventyr. Så snart helgen är över kommer det att finnas för nerladdning på deras hemsida.

Vad äventyret kommer att handla om är ju fortfarande osagt, men i en intervju med Owen Barnes (som skriver för både Dark Heresy och Rogue Trader) så berättas det ett och annat om hur spelet kommer se ut och hur det skiljer sig från just Dark Heresy. En stor inspirationskälla ska ha varit Battlefield Gothic och ett citat -

"What is a Space Marine without a ship to carry him? He is an insignificant insect crawling in the mud of a single world. But what is a Space Marine with a fleet to carry him? He is death from above, a harbinger of the gods who walks the stars seeking battle."

Nu spelar man ju visserligen inte som Astartes, men fortfarande så kretsar det väldigt mycket om att resa runt i sina skepp, antingen med sitt lilla besättning eller som en tungt beväpnad armada. Alternativen för båda speltyperna ska finnas och det ska handla lika mycket om att utforska rymden som att ta uppdrag åt Imperiets vägnar.

Det ska även läggas en hel del energi på just rymdslag i variernade storlekar, så ni som har Gothic figurer kanske är villiga att låna ut dem nån gång. I övrigt så hoppas jag på riktiga rymdoperor med mycket drama och mindre hotelser från Inquistionens män.


A new nerd in town

Ojojoj, vad jag har varit slö de senaste dagarna. Har inte fått mycket gjort, vare sig här eller någon annan stans. De flesta på mitt jobb har fått börja sin semester, och själv sitter man inne och räknar dagar. Inte för att jag kommer göra så mycket mer då jag väl får semester, but still.

I alla fall så har Johannes kommit upp från Sthlm för att hälsa på. Han bor just hemma hos oss. Det är alltid trevligt att ha något att prata nörderier med, synd bara att han inte fick med sig några Warhammer figurer (förutom dom han gjort till KG).

Eftersom folk nu börjar gå på ledigheter från skolor och jobb tycker jag verkligen det börjar bli dags att ta ikapp lite rollspelande. Dark Heresy har äntligen fått första delen på Tatterd Fates triologin, så nu är det bara att försöka hitta de försvunna karaktärs förmulärerna.Mad Mats

Var och såg nya Terminator Salvation i veckan med Jocke. Med tanke på mina låga förväntningar på filmen så blev jag då inte besviken i alla fall. Man får ju lov att köpa den otroligt korkade storyn och att terminators föredrar att kasta folk de ska döda i väggar istället för att faktiskt döda dem(!). Christian Bale gjorde en väldigt blek och hes insatts. Det märkes tydligt att han bara väl ett poster-name denna gång. Därmot måste jag säga att jag blev positivt överraskad av Sam Worthingtons insatts. En helt godkännd popcorn rulle och betydligt mer underhållande än t.ex Wolverine.

Eftersom jag nu har min första lediga helg på 4 veckor så har jag tänkt ladda mina batterier, aka - inte göra ett dyft. Eller nja, jag ska ju faktiskt sitta och försöka rita en hel del. Har man spenderat pengar på en Wacom är det bäst man nyttjar den. Jag har blivit lite bättre på att hantera den på sista tiden, men jag tror jag måste installera min scanner så jag kan hålla mig till penna och papper och bara använda datorn till att redigera dem digitalt.

Jag är fortfarande i ett rätt tidigt brain-storming stadie över vad jag ska måla. Min stil är ju i alla fall mer eller mindre klar. Men ska jag köra på en kliché comic som gamer eller ska jag göra någonting annat? Det är frågan. Aja, nu ska jag fortsätta, men här får ni i alla fall min första bild som är helt ritat från grunden och mitt första försök till att färglägga/skugga. Jag kallar honom Mad MatsHan-Solo P.IHahaha, helt klart veckans roligaste Tube klipp

Luigi Finally Snaps


Don't mess with the Fett

OBS! Jag har inte ritat den här bilden från grunden. Den är från Gabeart och det enda jag har gjort är att provat Inca i 10 minuter med min Wacom bräda. Förhoppningsvis kommer jag kunna rita sånna här saker på egen hand i framtiden.My work space

Talk nerdy to me

En av de nyanställda sommar vikariena på mitt jobb är, precis som jag, en riktig nörd. Han rollspelar 3 dar i veckan och lirar magic etc. Idag gav han mig en lista över en Warhammer High Elf arme som ska vara till salu. Det är inte han som säljer, utan en kompis till honom. Och eftersom jag i nuläget inte intresserar mig av hög alver så kanske någon annan vill nappa på erbjudandet. Jag har inte sett figurerna och har inte heller fått något pris mer än; "han vill han en strunt summa för dem".

Här är i alla fall listan han gav mig. Ska försöka tyda hans kråkfötter.

32st - High Elf Archer (omålade i box)
??st - High Elf Spearmen (omålade i box)(några få) whatever that means...
50st - High Elf Archers (målade)
35st - High Elf Archers (omålade, 5 saknar baser)
35st - High Elf Spearmens (målade)
15st - High Elf Spearmens (omålade, 10 saknar baser)

1st - High Elf Mage on horse (omålad i box)
1st - High Elf Mage on foot (omålad)
1st - Teclis (grymt målad) har som sagt inte sett dem, men detta stod på listan
3st - Reapeter Bolt Throwers
1st - Tiranoc Chariot (grymt målad)
18st - Pheonix Guards (grundade)
6st - Shadow Warriors
10st - Sword Masters
7st - Silver Helms (grundade vit)
5st - Silver Helms (målade, gamla edition)
1st - Tyrion (oklar) vet inte vad detta ens betyder
1st - Imrik (saknar arm) draken eller ryttaren?

Vet som sagt inte så mycket mer än vad som står ovan. Antar att de flesta figurerna är från 6th/7th edtion men kan inte garantera nått. Så kom med skammbud eller seriösa. I don't care.Natal


Herregud. Om Onlive är hittepå, vad tusan är då inte det här? Jag kan köpa att bläddra i menyerna, but the rest? Sen kudos till den sköna famlijen i reklamen som påminner starkt om bilderna från den gamla 8-bit eran.

Chaos in the Old World

Sjukt trött och utmattad just nu. Av någon dum anledning har jag tagit på mig jobb en av mina få lediga dagar. Vilket betyder att jag jobbat 9 dagar i rad. Kanske ett jävla I-lands problem, men ändå ett problem för mig. Sen så har min digitalkamera fått för sig att sluta fungera, vilket ställt till problem för min skäggiga uppdatering. Ska prova att mata den med nya batterier och om det gör någon nytta. Om inte annat så blir det att låta bli att raka sig en dag extra för varje dag en uppdatering uteblir...

I Team Fortress 2 fick spelarna till slut som dom ville och man kan du skaffa alla nya vapen via achivments också. Fast trots att man har alla items är det svårt att hitta underhållande matcher där inte majoriteten spelar Sniper/Spy. Jag får helt enkelt avvakta ett par veckor tills det har lugnat ner sig.

Fick en länk av KG som visar att Fantasy Flight Games tillverkat ett nytt Warhammer inspirerat brädspel. Denna gång heter det
Chaos in the Old World och man tar rollen som en av de fyra Kaos gudarna som mål att sabba för de andra. Men som alltid med FFG kan man inte vänta sig något annat än ett extremt välgjort spel.

Till slut kan jag äntligen meddela att jag fått hem min Wacom Intuos4 ritbräda. Har suttit och lekt med den som ett litet barn på julafton, men det är grymt mycket man måste lära sig. Inte minnst om man ska arbete med photoshop dessutom. Jag ska försöka få upp någon inom en snar framtid på sidan.