Poppy SketchLoL servrarna ligger mer eller mindre nere... en kö på 1 timme och 45 minuter...
Spenderar tiden med att rita av
Poppy.

The Great EscapeJag blir alltid glad när jag ser Singed göra något sånt här

Tales of XilliaDamn you Tales of Xillia, why u be PS3 and Japan only?!?!

FailcastAtt dömma av rubrikerna gällande
GW's Finecast modeller så verkar de inte få ett direkt postivit mottagande. Till att börja med så verkar kvalitén vara helt godkänd, samt så håller de samt detaljrikedom som tenn-modellerna. Dock. Dock så har de fruktansvärt mycket "gjutskägg" på sina platser plus att de även är fyllda med bubblor.

Här finns en bra länk till ett galleri där man kan beskåda eländet. Gällande priset så är det inte mycket billigare. Exempelvis Abadonn kostar i tenn 165:- och i Finecast 145:-. 5st Space Marines verkar ligga på 250:-

Warhammer 40K: Kill TeamSay whaat?! THQ har
avslöjat att ytterligare ett 40K spel är i på gång. Det enda som är kännt för studen är titeln som lyder Warhammer 40K: Kill Team. Jag tror ingen här behöver någon förklaring på vilken typ av spel det kommer röra sig om.

Bara hålla tummarna för att de kan visa upp någon på E3 nästa vecka.

Call of Duty - EliteJesus-titty-fucking-christ! Det verkar som att Acitvision tänker göra det folk trodde tidigare var omöjligt. De tänker lägga till en premuneration på kommade Call of Duty spel(!). Lyckligtvis gäller detta inte för alla som nu vill spela denna smörja, utan för de som är riktigt hardcore-fans av serien.

Tjänsten kommer kallas för "Call of Duty Elite" och erbjuder kartor och annat nedladdningsbart material som vi är vana att betala för om vi nu känner att det är nödvändigt. Ärligt talat är jag inte ett dugg brydd om att detta händer i CoD serien. Däremot talar de så jävla varmt om denna idé och säger att det här är framtiden för spelindustrin.

Jag vet inte riktigt hur jag känner inför att behöva köpa ett spel för 500:-, sedan betala för mitt Xbox Live Gold för typ 60:- (per månad) för att sedan betala ytterligare 90:- för en skabbig online tjänst. Tyvärr kommer det nog bli så inom något år. Lyckas Acitvision med det här så är det ju bara en tidsfråga innan andra företag hoppar på samma penga tåg.

Länk till artikeln

GenesisDet är inget snack om saken. GW gör bara snyggare och snyggare modeller för varje ny edition som kommer. Suttit och bläddrat runt på internetz efter gamla reliker och försöker sammanställa någon form av top 10 lista över vilka figurer som fått de bästa ansiktslyften. Kommer jobba ett par nätter nu, så tiden finns då.

För er som inte är så inbitna i hobbyn är ovanstående en Carnifex. Den längst till vänster är från tidigt nittotal, tror 93 är en ganska kvaliciferad gissning. Den i mitten är från 3:ed edition, vilket borde betyda 2004, och figuren längst till höger bör inte ha mer än 1 år på nacken eftersom senaste boken är daterad 2010.

[to be continued]

Dude, just turn around and...Man har sett mycket Annie spelare sen hon fick sin buff tidigare i veckan.

The real LAPDG4 har tydligen låtit en rikitg polis från L.A spela igenom ett uppdrag i L.A Noire och komma med sina åsikter om hur pass autentiskt det egentligen är. Resultatet är överraskande positivt.

L.A NoireDå har jag till slut upplevt nästan allt som går att uppleva i
L.A Noire. Det tog mig ett par dagar att mala mig igenom alla dialoger och vända på alla objekt, men jag nådde målet. Nu återstår det egentligen bara för mig att köra igenom de uppdrag jag inte lyckades få full pott på... vilket med andra ord är nästan allihopa.

Jag orkar inte skriva någon fullständig recension av spelet, men jag kan väl bjuda på en snabb genomgång om vad spelet är och varför jag gillade det.

Hela kalaset utspelar sig under 40-talet i Los Angeles, så där lagom inpå slutet av andra världskriget. Man axlar rollen som den alldeles för felfrie Cole Phelps, som likt alla andra Rockstar spel, börjar på botten och måste klättra upp i kärriären. Undantaget denna gång är ju att man faktiskt spelar som snut, och folk kollar ganska snett på en när man börjar mala ner fotgängare för att man har bråttom hem.

Det är egentligen bara ett modernt peka-klicka-spel med ett par action moment inkastade (lyckligtvis inga quick time events). Man kommer till en plats där ett brott har skett. Man kan konstatera att personen i fråga är ganska död, men lik förbannat ska det letas mordvapen, motiv, misstänkta och säd. Spelet har ett ganska skönt och stillsamt tempo där man i lugn takt kan gå igenom folks hus och bläddra i deras tidningar och peta på deras underkläder i fred.

Sen har vi då dialog biten. Med jämna mellanrum tvingas man intregera med folk och försöka lista ut om de ljuger. Själva frågeställningen går inte att påverka så vidare mycket, dock ska man "läsa" de personer man talar med och lista ut om de ljuger eller talar sanning. Någon som börjar löjligt enkelt men som snabbt eskalerar i svårighetsgrad och jag finner mig själv alldeles förtvivlad när ingen vill prata med mig när jag konstant kallar dem för lögnare.

L.A Noire är ruggigt underhållande till en början men tappar lite av charmen på slutet. Storyn får som väntat en liten twist som man hoppas ska leda till något episkt... men icket. Istället upptäcker jag mig själv skynda genom spelet bara för att det ska få ett slut.

Hm.. blev lite längre rant än jag tänkt mig... nåja. Det är helt klart ett spel som är värt att införskaffa.


FrostfireHar dammat av min ritbräda än en gång och sitter knåpar på Sophies gnome mage som hon vill ha till sin header. Ska på med lite färg, någon form av bakgrund... sen så har hon även beställt en "boomkin". Ni lär väl se det färdiga resultatet på hennes hemsida inom en snar framtid.

Charles and RavenFuck vad jag ser fram emot den här filmen! Och fuck vad obehaglig jag tycker att blåa barn är!

Space Marine - Collectors EditionTHQ har visat upp Collectors Edition lådan för Space Marine spelet som kommer inom en snar framtid. De verkar än en gång bjuda på lite extra godis beroende på vem man förbokar spelet hos. Tyvärr är de flesta erbjudanden bara för olika Amerikanska affärer, men både Gamestop och Steam nämns då.

De som förbokar via Gamestop ska få både Black Templar och Space Wolf rustning till sin marine, medan de som bokar via Steam får Blood Ravens och Darksiders spelet. Finns även erbjudanden via WalMart och Best Buy, men de känns ju inte lika intressanta.

Space Marine - Combat SystemOh... my... gawd...


Tack Kubbe för tipset!

The Ban-hammerWohoo! Leage of Legends Tribunal startade idag för alla som är level 30. Man får chansen att läsa 3 stycken fall varje dag (eller 24h) och avgöra om man tycker att vederbörande ska bli straffad eller inte. Samt att man får möjlighet att få IP om man gör en rättvis bedömning. Så jag hoppade direkt på tåget med min hammare i högsta hugg.

Alla mina 3 första fall var solklara. De två första var den en AFK/Leaver som hade gjort de klassiska hoten att om deras lag inte började spela bättre så skulle de stå AFK resten av matchen, vilket de också hade gjort. En hel hög med anmälningar hade de båda fått, så det var ju direkt inget snack om saken.

Mitt tredje fall var lite mer extremt. Spelaren hade upprepande gånger blivit anklagad för rasitiska glåpord, och eftersom man får tillgång till chat-loggarna från spelet var det enkelt att se hur mycket han verkade hata ryssar och polacker. Case closed.

Hmm... undra om man själv har några anmälningar mot sig?

Update: Kolla in den
här

Fuck Yeah!Moden Warfare 3 har fått sin
debut trailer och den verkar gå varmt på diverse spel forum. Även om jag delvis uppskattade 2:an så är serien ingenting för mig. Det är nästan pinsamt hur pass bra Team America låter "Fuck Yeha" passar in i den här trailern.

Äh, jag föredrar att få spela som super soldater som spöar aliens... det är min kopp the.

Green with EnvyJag är ett stort Jason Segel fan, mycket tack vare How I met your Mother. Så jag hade ett stort fånigt leende på läpparna när jag hörde att han skulle vara med i den här filmen. Vänta till 0:52 för magin att börja om du inte redan vet vad den handlar om.

Become one of usDC lyckas ju faktistk med att göra Green Lantern intressant i denna trailer. I den första fick vi ju bara se Ryan Reynolds göra dåliga skämt likt Robert Downey Jr i Iron Man. Andra trailern fick vi se hur han får ringen och svära eden, samt lite andra flashiga effekter. I den här så får vi se hela Green Lantern Corps samt får hela historien om kriget mot den gula färgen (made me lol) berättade för oss på under 2 minuter. Starkt jobbat DC.

Som den nörd jag är känner jag mig nästan tvingad att gå och se den.

Team Awesome?Nu när det är möjligt att byta namn, vad sägs om att slänga på ett litet klan namn och börja spela lite mer seriöst? Kostnaden för namnbyte ska ligga på 1300 RP, men då behöver vi också ett fint team/klan namn. Någon som är intresserad av att ta spelandet ett steg längre eller är vi nöjda på den nivån vi håller det på?  

FinecastGames-Workshop ska återigen höja priset på sina figurer och tillbehör. De exakta priserna har jag inte framför mig, men misstänker att de går fort att hitta via Google eller Warseer. Vad som däremot är lite intressant är väl att de släpper sina första bilder på "nästa generations" figurer -
Finecast.

"The Citadel Finecast miniatures are all made from a unique resin formula. For us as hobbyists, this is great news. The resin is easy to work with and quick to cut off the sprue, making assembling a miniature easier than it has ever been. Not only that, but it's incredibly light too, which means pinning wings and other heavy components will be a thing of the past. So, quick and durable, that's a good start. But of course, one of the main reasons for this change to resin was quality. One thing you'll notice immediately when you pick them up is the exceptionally sharp detail on the model, which can only be described as staggering. For dedicated painters (which we all are to some extent) this is a dream come true."

Om detta blir en bra eller dålig sak återstår väl att se. Gillar att de går över till resin, men det avgörande blir ju fortfarande priset.

Deathwatch: House RulesVet att jag nämnt att en kille hade slängt ihop regler för att spela Salamanders Chapter i Deathwatch. Nu har en annan kompleterat reglerna samt gjort ännu fler för de andra founding chapters. De här verkar vara lite levande dokument, så det uppdateras med jämna mellanrum.

Inte för att jag tror att någon kommer måsta behöva rulla fram en ny karaktär snart... eller?

Iron Hands - Raven Guard - Salamanders - White Scars

Evolution of LoL Players


Hmmm... I can relate to this....

Tack till
Nicke D för tipset!

FPS RussiaFPS Russia kan vara min nya favorit kanal på Youtube. Jag är väl medveten om att det är en amerikan med överdriven dialekt. Men det är fortfarande underhållande.

Dance monkey, dance!

WoW... I'm oldSophie återvände till Azeroth för ett par veckor sedan. Kubbe var inte långt därefter. Sen dröjde det inte länge för mig och Mats att återaktivera våra konton. Jag fick i alla fall 10 gratis dagar tack vare att jag varit inaktiv lite mer än i ett års tid. Men faktus är att det behövdes bara drygt 10 minuter i spelet för att inse varför jag lämnade det bakom mig.

Jag provade att logga in på en av mina karaktärer med hög level, men det känndes lite som att spela med en främling. Jag hade inte sett honom på väldigt länge. Visste inte vars jag var eller vad jag höll på med sist. Inte heller blev jag klokare över att alla mina skills och talents försvunnit sedan flera patcher tillbaka. Det känndes helt enkelt inte okej. Fast jag var inte riktigt redo att ge upp bara för det. Utan jag plockade fram lite heirlooms och rullade fram en ny karaktär för att se om han kunde vinna tillbaka mig.

Svaret på det var kort och gott; Nej!

Det är inte längre samma spel, på gott och ont. Visst kan jag förstå tanken bakom att göra allting lättare och mer tillgängligt. Men charmen är helt borta. Jag saknar att behöva springa flera zoner bara för att hitta en båt över till andra kontinenten. Jag saknar att crafting faktiskt var spännande och inte bara ett nödvändigt ont för att få pengar och de slutgiltiga recepten på epiks. Jag saknar till och med att man fick jobba häcken av sig för att få den där hästen när man till slut nådde level 40. Men kanske mest av allt saknar jag det sociala i spelet.

Jag fullkomligt älskade att göra instancer tidigare. Att jaga ihop folk för en grupp och klara ut en instance gjorde mig riktigt glad. Man lärde sig vilka spelare som var duktiga och man lärde sig vilka spelare man skulle undvika. Det blev ett spel i sig att lära sig de social reglerna som gällde och använde faktiskt sin friend list på ett helt annat sätt. Nu för tiden är det bara att trycka på en knapp och försöka blåsa igenom allting så snabbt och smärtfritt som möjligt. Ingen har tid att stanna upp och prata. Visst kan gillen ibland vara svaret på de problemen, men de allra flesta har ändå sina grupper inom gillen som de questar och gör instancer med, och att komma med i dem är inte de lättaste.

Kanske har jag bara blivit gammal och gnällig gubbe som tycker att allting var bättre förr. Då var ~120:- i månaden inget att snacka om för ett spel man gillade. Men nu spenderar jag hellre de pengarna på något trevligare... typ ett par fina espresso koppar.

Best patch ever!Best
patch ever! Och det är inte bara för att Vayne får sig en välbehövlig nerf. Bästa orsaken heter "Summoner Name Change" och "Multiple Mastery Pages" (totalt ska man kunna ha 10st sidor). Tycker dock det är lite synd att de väljer och nerfa Alistar, men jag litar på att de vet vad de sysslar med. Antar att om man bygger honom för att göra skada så kanske han är lite väl bra. Själv spelar jag honom endast som ren support/tank hybrid.


Goldfish - We Come TogetherCharmig musikvideo som flörtar vilt med gamers. Bra låt. Också.

The Vigilant Sword - Part 1Efter att få ha spenderat ett par dagar, kanske till och med veckor, i meditation och böner till kjesaren för att rena sig själva blev det till slut dags för nästa uppdrag. Planeten Samech har länge varit bas för en grupp i Cult Mechanicus som går undet namnet Vinicium Proselytes. De har gjort sig ett namn genom att förse Chaos med både vapen och förbjuden teknologi. Det har även kommit in rapporter om att enorma mängder antisonate plating förts till planeten, ett material som man bara sett användas på de så kallade
Defilers.

Om nu denna Chaos Psyker vid namn Dazhak planerar något på Samech så kan det inte boda gott för sektorns framtid. På tok för mycket resuser används redan på andra fronter för att kunna göra ett fullskaligt anfall på planeten, därför faller det nu på ett litet Kill-team att dyka ner bakom fiendens linje och ta reda på vad som byggs och stoppa det.

Utan att egentligen har så mycket att gå på skickas de iväg med Deathwatch veteran skepp - Thunder's Word. Det enda skeppet som någonsin tagit sig genom Samech försvar och tillbaka för att berätta om det. Denna gång gick det dock inte lika bra. När skeppet väl närmar sig Samech blir det attackerat med bordnings-torpeder fyllda med Skitarii som gör sitt ytterskta för att sabbotera uppdraget. Gruppen tvingas välja mellan att ta striden på skeppet eller att dyka ner via Drop-pod för att fullfölja sitt uppdrag.

Efter en kvick eldstrid kastar de sig in i en pod och slungas ner mot den röda planeten. De landar i en  öronbedövande explosion i det karga landskapet. Så långt ögat kan nå finns det bara sten och sand. I hopp om att de landat någorlunda rätt väljer de att vandra norrut, något som även visar sig vara rätt när den enorma Forgen visar sig i horisonten. Storleken på detta vidunder går endast att jämnföra med de städer man sett på Mars. Torn, skorstenar och enorma fabriker avlöser varandra i flera hundra kilometer.

Det är inte direkt någon fråga om vad som byggs här. Frågan är mer hur stort och elakt det egenligen är?

League of TrollsLite missvisande titel. Tycker inte det är så mycket trollande som det är en massa snygga kills, steals och ganks.

The Achilus AssaultFFG har även visat upp nästa
bok till Deathwatch rollspelet. Denna gång blir det en resursbok som handlar om The Achilus Crusade. Med andra ord så blir det mer information om de tre stora front krigen i sektionen. Tyranids, Chaos och Tau, men även en hel del annan information utlovas. Jag är inte ett överdrivet fan av just resurs böcker då de mest innehåller sånt man redan vet eller känner till. Är priset rätt kanske jag ändå passar på att plocka upp den, fast för och främst ska jag köpa Xenos boken och Rites of Battle.

Gears of War - The Board GameFFG släpper nog sin manligaste brädspel hittils, Gears of War - The Board Game. Det är ett co-op spel för 1-4 spelare, där jag antar någon får rollen som Loctus. Figurer, kort och spelplan som vanligt i extremt hög kvalité. Kanske inte någon spel jag skulle direkt införskaffa, men ändå. Som sig bör handlar det om att ta sig från punkt A till B med midjehöga skydd hela vägen.

Finns ett par bilder att kolla in på
hemsidan.

Red FangHittade ett grymt band jag inte hört tidigare vid namn Red Fang. De spelar wünderschön rock helt i min smak, dricker öl och är skäggiga. Vad mer kan man önska av ett band? De får även lite nörd creds för att driva med lajvare i deras musik video Prehistoric Dog. Kolla även in videon till
Wires om ni gillar dem.

The Adventures of Tintin - TrailerDang! Nya Tintin filmen ser ut att bli awesome. Barndoms nostalgi, here I come!

Tales from the WarpSå i det senaste äventyret slutade med att gruppen kastade sig in i en warp portal ihopp om att kunna förfölja en Thousand Sons marine... något som såhär i efterhand kanskte in varit deras bästa idé. För det första så har ingen av dem riktigt kunskap om the Warp. För det andra så jagade de en psycher som haft månader på sig att studera portalen. Nåja, de hade i alla fall en typ av "nyckel" vilket gjorde så att de kunde aktivera den, men när de kliver ut på andra sidan så har det gått 2 månader. Jag tror alla är rätt intresserade och veta vad som har hänt under tiden.

Rent regel mässigt står det såhär i boken; "Characters caught in a full-blown intrusion of the warp into
corporeal reality gain Corruption Points from the experience. Just how many depends on what occurs and the severity of the breach. This might be anywhere from a single point to several d10s in value.
"

Det tråkiga med Corruption är att det inte påverkar karaktärer förän man når 100, vilket då resulterar till att man inte får fortsätta med sin karaktär för då går man över till Chaos. Lösningen på det hela får helt enkelt bli en okänd summa Insanity Points där vi kommer få se en hel del Primarch's Curse inför nästa session.

Självklart lovar jag även att bjuda på lite andra överraskningar från the Warp. [insert evil GM laughter]

BleachMer mycket om och men så har det till slut blivit så att jag börjat se anime serien Bleach. Varit sugen rätt länge på att komma igång med någon serie jag kan slö-glo på i brist på annat, och det här fungerar perfekt som frukost teve för min del. Med tanke på hur många som ser och rekommenderat den här serien så bör den väl kunna leverara någonting.

Än så länge har jag bara hunnit med 7-8 avsnitt och är inte direkt såld på den. Men som så mycket annat måste man väl ge den lite tid. Jag räknar med att efter kanske 80-120 avsnitt så är jag ett Bleach fan, tills dess så får den som sagt agera fruksot teve för min del.

The Bold and the BaldEtt ganska intetsägande sneak-peak på avsnitt 5 av A Game of Thrones. Vad som däremot är intressant är att Barristan the Bold (gubben som bär hjälmen) kommer bli en POV karaktär i Dance of Dragons som kommer i sommarn.

Källa:
GRRM Journal

Broken ChainsDet ser ut som att vi kanske får spela lite Black Crusade redan i sommar. Den 18:e Juni så släpps ett färdigt äventyr med färdiga karaktärer i samband med Free RPG Day i staterna. Det betyder att vi kommer ha tillgång till att ladda hem det någon vecka senare, förhoppningsvis i samband med min semester.

Best of Jackie ChanEn helt underbar top 10 lista av AVGN. Jackie Chans bästa fight scener. Finns sjukt många att välja bland och han plockar helt klart med många av dem bästa, till och med ett par som jag inte har sett. Blir definitivt att kolla lite Jackie-action inom en snar framtid.

A Stoney Sleep - part 3I går så avslutade vi äventyret på Karlack. Gruppen fick tag på sitt undervattens farkost och kunde bege sig till havets botten där den uråldriga Xenos kulturen väntade. En liten rolig detalj är ju att Necrons inte blir kända förän runt M41 897, vilket är ett par årtionden innan detta utspelar sig. Så med det i åtanke befann de sig framför en enrom svar pyramid innanför ett kraftfält på havets botten.

Inte nog med det, även deras rustningar var påverkade på något sätt. Allt var lite tyngre och jobbigare att utföra. Något eller någon sög hela tiden kraft ur deras power armor. Men utan någon egentlig återvändo så begav de sig in i pyramiden. Entrén var enorm, tillräckligt bred att rymma två landraiders på bredden och minst lika hög. Väggarna var täkta med något som liknade sarkofager, och ett svagt statiskt hummande ljud kom ifrån väggarna.

De fortsatte längs korridoren tills de till slut befann sig i en enorm sal. Väggar, tak och pelare var täckta i underliga symboler och hiroglyfer. På andra sidan salen såg de dock någonting ligga på marken. Ljuset gjorde det svårare att se vad det var men gruppen avancerade taktikst framåt i skydd av pelarna. Något som skulle visa sig vara avgörande. För när de befinner sig ca hundra meter från objektet så reser det sig upp, och det visar sig vara inget annat än en Chaos Space Marine of the Alpha Legion.

Ett par sprängladdningar utlöses och från både öst och väst gör sig fler synliga med sina vapen dragna. En enorma eldstrid utbryter där Chaos Marines utnumrerar dem två mot en, något som bara verkar göra Kill-teamet mer intresserade för strid. Zach, Khordel och Pollux tar skydd så gott de kan och bjuder på kjesarens vrede. Pollux Mulit-melta kommer bra till hands och smälter ner alla som kommer inom hans räckhåll. Zach drar iväg laddning efter laddning med sin Storm Bolter som är fylld med Kraken rounds medan Kohrdel fyller i där det behövs.

Både Probus och Enarius befinner sig på andra sida salen där de väljer att dra sina svärd. Probus dyker direkt på närmaste Chaos Marine och bjuder upp till dans med sina power swords. Enarius å andra sidan skriker till en marine beväpnade med heavy bolter och kräver att få möta honom på en duell. Striden blir lång och hård, men till slut så ligger att fiender på backen utbrända eller kluvna... bokstavligt talat.

Färden fortsätter direkt djupare in i pyramiden där de kommer fram till en korsning som leder öst och väst. Fotspår tyder på att det varit betydligt mer rörelse till öst, så gruppen beger sig dit. Där finner de ett ovalt rum där golvet är täckt utav döda kultister och två enorma, gröna kristaller pulserer likt hjärtan. Khordel placerar ut två stycken melta bomber innan de följer den östra passagen vidare.

Där fann de ytterligare en sal, men här var det något annat som pågick. En enrom trappa som ledde upp till något som liknade en portal var scen för en strid. En Alpha Legionär slogs mot en annan marine i blå, guld aktig rustning. Och i samma ögonblick som de klev in i salen blev Alpha Legionären penetrerad genom bröstet. Den okända marinen höll upp ett föremål framför portalen som aktiverades, och han försvann.

Nyfiket gick de närmare mot vad de just bevittnat. Alpha Legionären visade fortfarande tecken på liv och hostar fram sina sista ord. "S-samech.. Samech, det är där Dazhak planerar. Det här är större... större än oss. Våran del är slut. Han förådde oss innan... vi kunde. Bättre eran seger än hans. Låt.. låt inte Dazhak förutse er som han gjorde med mig... bara... bara kjesaren kan skydda oss", är det sista han hinner säga innan han sjunker ihop livlöst.

Khordel provar att plocka fram den "nyckel" de funnit tidigare och hålla upp den framför portalen. Likt en foto blixt som kommer den till liv, och samtidigt som han trycker av sina melta bomber kliver de rakt in i the warp. Det kändes som en febrig mardröm i några sekunder men när de öppnar ögonen så befinner de sig i den utgrävning som kultisterna i staden höll till i. Det enda som är märkligt är att enligt deras chronus har det gått två månader.

Followers of Diablo 3En ny video från Diablo 3 som visar upp tre stycken followers man kommer att kunna ha med sig. Antar att de mest är intressant för de som väljer att spela spelet singel player, men vad vet jag.Scoundrel, Templar och Enchantress kallas de för. Den förstnämnda ser ut att vara en ren DPS historia som sprejar monster med pilar. Riddaren verkar vara en tank utav rang som säkert går bra ihop med de mindre tåliga klasserna man själv kan spela. Och magikern ser ut att kunna kombinera båda skada med helande magier.

Looking good. Jag håller fast vid att det blir en veckas semester när spelet släpps med LAN dygnet runt här.

The second comingVayne kan mycket väl vara en av de bästa (OP) hjältarna på länge.. lite som en second coming of Xin Zhao. Hennes skada är löjligt hög, och det beror inte endast på hennes true damage % attack. Nä, majoriteten av hennes skada kommer från Tumble skillen.

Micke har nu kört tre raka matcher med henne och ägt skiten ur allt och alla. Nerf incoming?

Blood VenganceJag är inte direkt det största Tekken fanet, men jag uppskattar en animerad CGI film lika mycket som vem som helst. Jag förväntar mig något i stil med både den senaste Resident Evil filmen och FF Advent Children... snygg men innehållsfattig.

That's how I roll mothafuckaHaha, en sjukt rolig soundboard med Samuel L Jackson

Once upon a time...Meh... det är ungefär såhär jag kommer ihåg Star Wars episode 1, 2 och 3.. fast den här versionen var mycket bättre. Åh, George, varför fuckade du upp allting du hade byggt upp så fint?

Cripples, Bastards, and Broken ThingsAvsnitt fyra bjöd på lite mer av Theon Greyjoy som varit rätt anonym tidigare i serien. Vi fick även se Ghost göra ett uppträdande i filmen helt super spontant (WTF!). Jag har efterlyst de övriga vargarna tidigare och nu helt utan anledning slänger de in Ghost mitt i Jons berättelse, precis som om han varit där hela tiden. Jag blir faen syr över sånt här!

Tuneringen var också lite av en besvikelse. I boken framstår det lite som det största som hänt på länge i Kings Landing och folk vallfärdar dit för att få en chans att visa upp sig. "The Mountain" visades upp, förvisso på häst, så det är lite svårt att uppskatta storleken på honom. Och på tal om stora människor fick Hodor göra en entré.

Helt enkelt så var det mycket folk som presenterades och intrigerna börjar ta lite fart nu när Eddard börjar komma Johns död på spåren. Så länge de skärper sig med vargarna kan detta inte misslyckas.

Tenacity  • New Mechanic - Tenacity. Reduces CC (including Blind/Silence) (Replaces Merc Treads. Also a Caster, Tank, and AD version) (Does NOT stack, Merc treads has 35 tenacity, Others have 25)
  • Shen is having his Ki Strike and Vorpral blade nerfed, but doubling the ratios on ki strike and it now has a bonus from bonus health
  • Increasing CD and Mana Cost on Jarvan IV's dragon strike. Nerfing tanky jarvan.
  • Nocturne's damage is being reduced, also nerfing his ability to use tank items vs. damage items
  • Karthas's passive duration nerfed, nerfing AP ratio on ultimate by 0.1. Lowered his death timers due to his passive
  • Gangplank is having his armor and attack speed/level buffed. More attack range. Better CD's on Cannon Barrage and Remove Scurvy. Slow buffed on Cannon Barrage at early levels.
  • Sunfire Cape nerfed by 5 damage
  • Wit's end now stacks MR, doesn't remove mana anymore
En sannerligen intressant patch må jag så säga. Att man äntligen ger folk möjlighet att blocka CC med annat än Merc Threads skorna öppnar verkligen upp möjligheterna för en hel del hjältar. Både Singed och Alistar kommer jag nog att börja bygga på ett helt annat sätt. Lite tråkigt med ytterligare en Shen nerf, men det är ju väntat. Trots sina nerf förblir han spelets bästa tank, de har egentligen bara skadat hans damage och farm förmåga.

Länk till patch notes

So trueEn av de stora anledningarna varför jag sällan postar bilder som jag ritar på tex
Deviantart.

A Stoney Sleep - part 2Se upp, för nu kommer ännu en wall of text. Har även passat på att samla ihop allt Deathwatch relaterat i en ny
kategori här. Uppdraget fortsatte igår kväll, fast utan det senaste tillskottet Raziel som hade andra saker för sig.

Med siktet instället på de kordinater som de hittat tidigare begav de sig söder ut i sin Thunderhawk. På vägen dit fick de även ett inkommande vox meddelande från Lord General Iacton som gav dem lite mer ingående information om den ögrupp de var på väg mot.

Kar'Dane öarna består av fyra stycken större öar som alla är befolkade av Imperiet sedan en tid tillbaka. Ön Kal'thane har tillgång till kraftfulla scanners samt är under kommandot av en Geomancer från Kult Mechanicus. Kal'dir har den senaste tiden rapporterat en stor mängd kultist aktivitet och många strider har brutit ut på ön, det verkar som att kultisterna är ute efter något som vaktas av PDF soldaterna. Kal'vex har även dem tillgång till kraftfulla scanners samt stor erfarenhet av området. Till sist så finns ön Kal'tran där Imperiet har hamn för sina ubåtar.

Men redan innan de hunnit komma fram till öarna möts de av en enorm storm som härjar i området. Trots lite halvdassig navigering lyckas de landa på ön Kal'thane. Där möts de av PDF trupper som håller på att försvara den sista av baserna på ön. Deras vox har varit ur funktion länge och kultister har varit under konstant anfall. Tydligen är de ute efter något som förvaras i en av bunkrarna, något som visar sig vara xeno teknologi. För att inte lämna PDF trupperna helt till sitt öde ger de sig ut i djunglen på jakt efter rebeller/kultister, vilket de också hittar. Mattias visar vägen med sin Storm Bolter som plöjer ner 32st på en maximerad salva.

De reser sedan vidare till ön Kal'thane som härjas av kraftiga jordbävningar och som dessutom håller på att evakueras för fullt. En Geomancer Magos möter upp dem och ber dem att hjälpa honom att stoppa skalvet. Han behöver hjälp med att placera ut de 4 sista seismic-charges. Under extrem tidspress verkar allt gå som planerat fram tills det är Kubbes tur att agera. I en alldeles för ostabil grotta hinner han inte fram riktigt i tid för att sedan kunna evakuera från smällen som nästan tar hans liv. Under Linus vård blir han liggandes i drygt en vecka för att kunna läka de skador han fått. Å andra sidan så lyckas de ju att rädda ön och dess scanner som hittar ett par icke naturliga sten formationer i en grav på havets botten. Övriga medlemmar väljer att fortsätta uppdraget i väntan på att Zach ska bli bättre.

På Kal'vex hittar de en skeppsbruten stackare som verkar från vettet. Men vid förhör så lutar det mer och mer mot att detta faktiskt är Inquisitor Vincent Zaer som varit försvunnen i drygt ett år. Den sargade mannen är svår att förstå så de lämnar över honom till PDF trupper med uppdrag att för honom till Citadellet så snart som möjligt. Med bara en ö outforskad beger de sig handlöst till Kal'tran för att plocka upp ett fordon för djuphavsdykning. Självklart är detta något som är lättare sagt än gjort.

PDF trupperna på Kal'tran har blivit shanghaiade på sina båtar för ett par dagar sedan. Lyckligtvis har de bara slagit läger på öns södra sida. Utan att slösa någon som helst tid beger Kill-teamet sig dit för att konfontera dem. Vid kusten verkar rebellerna slagit läger längs en strand där de arbetar för fullt. Ubåten ligger i deras hamn oskadd, men vid kusten så ligger även 3st drop-pods placerade. En brutal med snabb strid utbryter när de 3 marinesen krossar de rebeller som hängt på stranden, en av deras officerare blir dock tillfånga tagen och pressad på information.

Inte helt oväntat är det Alpha Legion som härjat på planeten under väldigt lång tid. Många högt uppsatta inom olika administratum verkar ligga på deras "löne lista" och deras ledare verkar vara från ett annat chapter, möjligtvis Thousand Sons. Anledningen till deras intresse för den uråldriga xeno kulturen är fortfarande okänd, men folk har forslats ner till havets botten av någon anledning, och det finns bara ett sätt att ta reda på det.

Firefall - PvP


Ser verkligen fram emot det kommande spelet
Firefall. Känner att jag behöver något nytt gratis lir att köra online, samt ett fint subistitut och fylla hålet som Team Fortress 2 lämnade mig. Gratis spel med micor transaktioner är tamejtusan framtiden.

Rock SolidÅtervände för första gången på ett bra tag till Ranked Games. Med tanke på hur det brukar gå för mig och Sophie så var denna kväll en positiv överraskning. Vi plockade hem 3 raka vinster (men avslutade dock kvällen med en jobbig förlust). Var skönt att få vara den som valde bans så att man slapp möta både Nocturne och Malzahar

Har även hittat tillbaka till Blitzcrank som var min första 6300 poängs hjälte. Finns nog ingen hjälte som kan avgöra matcher som honom. Fixar man 2-3 fina grabs genom skog, eller om man bara fångar upp en carry, så vinner man per automatik en fight och tar sedan lätt ner 1-2 torn. En helt underbar karaktär att både spel som roamer, off-tank eller bara ren damage som både kan gå AP och AD.

Roll a D6Time for some silly music

10 reasons to Guild WarJag har lovat mig själv att inte börjat lira något mer MMO, för jag tenderar att snöa in mig ohälsosamt mycket när jag väl kommit igång. Plöjer igenom FAQ:er, guider och forumtrådar av alla de slag. Spelar dagarna i ända och drömmer hela natten om quests och karaktärer jag vill skapa.... must resist... urge... must not buy... Guild Wars 2.

Who let the dogs out?Efter att ha sett episode 3 av A Game of Thrones tycker jag att serien har börjat ta sig riktigt bra. De första två avsnitten levde mest på hypen och hade ett extremt högt tempo i förhållande till böckerna. Men nu är saker och ting satta i rullning.

Jon har anlänt till väggen och man har fått börja stifta bekantskap med The Night Watch. I söder får vi äntligen se Aryas tränare Syrio Forel, som jag tycker är en av de bättre "små rollerna" i boken. Cersei och Joffrey beter sig som svin, vilket jag älskar att hata. Ed får träffa kungens så kallad råd. Och i öst börjar Daenerys komma in i rollen som Khal Drogos drottning. All is well.

Men en sak som irriterar och stör mig mer än någonting annat är vargarna. För att vara mer specifik så är det bristen på de nämnda vargarna som stör mig. De var med som hastigast i första avsnittet. Vi fick se Nymeria och Lady en kort stund i andra. Nu i tredje förväntade jag mig att i alla fall få se lite av Jons varg Ghost, men icket!

Where the fuck are my dire wolves at?!?!

Dark of the MoonVarför, varför, varför? Varför vill Decepticons ta över jorden? Varför skulle de vilja det? Vad får de ut utav det? Vars är Megatron? Vilka är de stora flygande insekts-robotarna? Vad är de "förklädda" som? Kan de ens förvandla sig? Varför är Shia Lebluff fortfarande kvar i filmen? Varför kan blondinen inte stänga munnen? Varför är inget klipp från denna trailer från månens mörka sida? Varför, varför, varför?

Infamy and CorruptionFFG har släppt ännu mer info om
Black Crusade. Denna gång så rör det sig om Corruption och Infamy. Att dömma av de jag läst än så länge så lutar det ju mer mot att man spelar Heretics är renodlade Chaos Space Marines. Vilket i mina ögon känns som ett vettigare alternativ att rollspela som. Men det skulle inte förvåna mig om CSM är ett spelbart alternativ.  

Corruption fungerar ju precis som i de tidigare rollspelen, men här handlar det ju mer om att man vill få dem istället för att undvika dem. När man nått en viss nivå av corruption så börjar man ju muteras. Mutationer kommer dock har 2 förmågor i detta spel. Exemplet de visar är "Additional Limb". Utöver att man får just en tredje arm så ger den ytterligare en effekt beroende på vilken gud man dyrkar. Khore ger vassa spikar/klor som kan användas i strid medan Slaanesh ger en tentakel som kan användas till... ja, du vet nog.

Infamy kommer dock fungera som Requistion gör i Deathwatch. För att få tillgång till de grymaste och elakaste vapnena så bör man vara ökänd och älskad av gudarna. Småskurkarna får tigga och be om att få låna utrustning.

Till sist så tar ju spelet slut vid 100 Corruption point. Då är det dags att bli dömd av gudarna. Högst troligt kommer alla sluta som dreglande Chaos Spawns. Endast de som nått Infamy 140 kommer att bli belönade med evigt liv som Daemon Prince.