Thunder CatsAllt med denna Thunder Cats reboot ser bra ut förutom Lion-O, som liknar vilken anime-tonåring som helst.

RetributionGah! Jag har inte hunnit installera DoW2 till min laptop ännu, inte heller har jag hunnit med att skaffa
Chaos Rising expansionen och spelat ut den.

The Flesh is Weak

Sist ut av mina Deathwatch sketcher blir Victors Viktors Tech Marine. Massvis med detaljer att lägga till, men man får en ganska tydlig bild av jag försöker skapa. Nu blir det nog en kort paus på dessa sketcher, har fått veckans uppgift av min skola som är en ordentlig bild av min karkatär Vlad.

 

Har valt ut ett motiv, så nu ska det bara färgläggas och ljussättas in i minsta detalj.

 


Monday Night CombatHar länge varit intresserad av att spela
Monday Night Combat men det har som aldrig blivit av. Fast efter att ha sett en bit av detta klipp så blir jag genast ännu mer pepp på att införskaffa det. Det ser precis ut att vara en blandning av League of Legends och Team Fortress 2.

Du följer med ett par AI styrda robotar på väg till motståndarens bas. Styr din karaktär precis som i ett FPS. Uppgraderar dina färdigheter med pengar du får från robotar du dödar samt motståndare. Designen är extremt lik TF2, vilket är en bra sak. Det finns både till Xbox och Steam. Kostar ca 120:-, men man kan även köpa ett 4-pack för ca 350:-.

Någon som är intresserad av att splitta på ett pack med mig?

Gods help us all if we're not readyFör att citera Leo som uppmärksamade mig av detta clip - "MBALAROARG!!!"

Deadliest DLCSå mitt favorit arcade spel fick till sist sin DLC (för endast 400 M$). 3st nya krigar finns tillgängliga samt ett nytt roligt spelläge som kallas för skirmish. Men först snackar vi krigare. Precis som bilden förtäljer rör det sig om en Afrikansk Zande krigare, en Shaolin Munk och en Indisk Rajput.

Det först man lägger märket till är att samtliga är smidiga krigare (till skillnad från Spartanen, Riddaren och Centurionen) trots att både Zande och Rajput bär sköld. Alla använder även som vanligt ett kortare svärd som första vapen. Simpelt, enkelt och dödligt.

Deras alternativa vapen (för lite längre räckvidd) är långsammare alternativ, men som kan göra betydligt mer skada. Shaolin är enda undantaget som istället plockar fram 2st hook-swords som både är snabba och har bra räckvidd. Som kastvapen använder sig Shalion munken av kastknivar. Rajupt och enorma Chakrams och Zande kastar en vansinnig
mambele.

Alla tre krigare passar bra in bland de övriga. Shaolin plockar lite av ninjans smidighet men lägger till lite av samurajens skada. Zande påminner en hel del om en Apache krigare, fast med möjlighet att bära sköld och spjut. Rajput blev lite av en favorit för mig. För att vara lika bepansrad som en Viking är han ruggit smidig och gör rikigt bra med skada, och har framförallt enkla kombinationer.

Det nya spelläget skirmish erbjuder möjligheten att göra ett litet team med 4 krigare. Tänkt dig lite Marvel vs Capcom, fast utan möjlighet att plocka in reserverna när man behöver dem. Awesome spel för awesome partykvällar.


Zarachiel

Ytterligare en snabb sketch. Denna gång på Kubbes karaktär Zarachiel. Dock vet jag inte hur jag ska köra med axelplåten. Ska man lägga dit en Blood Angel symbol eller ska den vara MK5. I vilket fall som helst så tappar han ju en symbol, men ska det vara sitt chapters eller Deathwatch?


Tales of AsgardJag blir seriöst mer pepp av denna teckande trailer på den kommande DVD filmen Thor - Tales of Asgard än av den kommande Hollywood rullen. Nåja, det är väl bara barnet och tecknaren i mig som talar.

Lords of DeathIgår kväll tog vi våra första staplande steg in i det fyrtioförsta milleniumet som Space Marines. Uppdraget som skulle utföras var Final Sanction som släpptes som ett intro äventyr. Men eftersom alla skapat egna marines och vill förhoppningsvis fortsätta med dem ett tag så blev det en hel del modifieringar och improvisationer i det hela.
Det lilla Kill-teamet består av 4st marine för tillfället. Vi har;

Brother Probus of the Space Wolf (Nicke D) - En Assult Marine som specialiserat sig på dubbla bolt-pistols och som gärna hoppar in i strid och tänker efter sen.

Brother Pollux of the Imperial Fist (Mats) - En extremt hårdhudad Devastator som alltid låter sin heavy bolter sköta snacket. Vi fruktar den dagen han får tag på ett större vapen.

Brother Zarachiel of the Blood Angels (Kubbe) - Kanske den blodtörstigaste Tactical Marine på den här sidan av galaxen. En dödlig kombination av slug taktier och galen styckare.

Brother Khordel of the Black Templars (Viktor) - Tillsynes din vanliga Tech Marine, tills det blir dags för strid. Då skalar han finender med kroppen(!)... bokstavligt talat.(bilden representerar inte karaktärerna i äventyret)


By Duty BoundMitt sketchande fortsätter. Hade alldeles för mycket inspiration i kroppen för att rita klart den förra bilen. Men oroa er inte, blir nog bara så att jag sketchar klart alla innan de får sina avslutande justeringar och färger.

Denna bittra man är ingen annan än Brother Pollux of the Imperial Fist som ansluter sig till det Kill-Team som ger sig ut på sitt första uppdrag ikväll.

Videogame Time!Couldn't agree more. Har nyss varit och införskaffat Halo: Reach på Kims begäran så att vi kan lira lite co-op tillsammans. Kollar i min tv-spels låda och inser att majoriteten av spelen har jag ännu inte klarat ut... och kommer förmodligen inte göra det heller... på ett tag.

Probus

Har roat mig denna morgon med att sketcha lite och prova på några av penslarna jag har laddat hem till photoshop. Det slutade med att jag började sketcha på Nicklas karaktär till Deathwatch. En Space Wolf Assult Marine vid namn Probus Hunt.

Den är ju fortfarande bara i ett tidigt stadie, så det är ju en hel del saker som måste justeras, läggas till och tas bort. Kubbe och Mats har även de hunnit med att rulla fram sina karaktärer. En Blood Angel Tactical Marine samt en Imperial Fist Devastator. Nu återstår det bara att se vad Viktor vill spela för något.


The guy with the gunMin character thumbnail är väl mer eller mindre klar. Samma karaktär (i detta fall Vlad från det fiktionella spelet Case #1873) i 5 olika former/poser/stilar. Är personligen mest nöjd över bilden längst till höger, och jag antar att det kommer bli den jag fördjupar mig i nästa vecka då det fortsätter.

Har även börjat kladda på lite 40K bilder för att komma i rätt mood inför Deathwatch rollspelandet. Ska försöka rita/sketcha allas karaktärer, men får väl se hur tiden räcker till.

Face in Two PalmSatt och spelade MvC3 med Nicke D igår med en massa random uppsättningar. Kom fram till att både Chun Li och Trish är rätt roliga att spela med och att Wesker är en noob-stomper utav rang. Thor, Storm och i stort sett alla med mantlar är inte min kopp te.

Ikväll blir det att mangla lite med Kubbe och Mats, samt att rulla fram karaktärer till lördagens rollspelande.

Heavy-TastuHar inte kommit fram till en optimal trio i MvC3 ännu. Både Kaptenen och Järven står högt i kurs. Skulle bara behöva en 3:e Marvel hjälte för att få ett litet tema. Eller kanske ska man bryta det för en helt bruten Akuma?

Que-QueLoLs servrar har ju varit extremt dåliga de senaste veckorna. När man väl loggat in så krashar PvP.Net (det som gör att man kan spela med kompisar, och chatten). Nu har de tydligen kommit med en lösning på problemet. Helt enkelt minska på antalet som kan vara inne på deras servrar verkar det som.

Men tanke på att spelet passerat miljongränsen i antalet användare för rätt länge sedan så känns det som en extremt korkad grej. Testade bara för skojs skull att logga in ikväll även fast jag inte tänkt spela och möts av detta.

Det är bara att ta det som ett tecken att man borde göra skolarbete istället... eller Marvel vs Capcom 3.

/Rant

25 years of Zelda


Everything the light touches...Har precis lämnat in min prop-uppgift och håller tummarna för ett godkännande. Denna vecka är det ju character thumbnails som står på menyn. Lite mer spefcifikt så ska man rita/måla 5st olika varianter av en karaktär i låg upplösning. Tanken är att man sedan ska vidareutveckla den bild man blev mest nöjd över.

För tillfället håller jag på med ovanstående övning - att lära mig skugga diverse obskyra former. Går även igenom
Posemaniacs för att hitta något att utgå ifrån. Har inte riktigt betämt mig om det är "enklare" att rita en brud eller en kille. Det återstår väl helt enkelt att se.

Kanske får upp lite sketcher senare ikväll.

El Oh El
Inleder morgonen med lite LoL humor. Alltid lite extra roligt när man är morgontrött. De senaste matcherna har jag alltid haft med mig minst ett ärkepucko som gjort sitt yttersta för att få mitt lag att förlora.

Hade en Morde som byggde helt på AP, vilket kan funa i ett kort game, men så snart motståndet kom i kapp så dog han fortare än Sona. Spelade senare med en Xin Zhao som vägrade vara med i team fights, utan anföll bara när striden var över och han kunde plocka enkla kills. Och sensat var det väl en Warwick som junglade i all evighet utan att ge sig på en enda gank eller täcka upp en lane.

Spelet kan verkligen visa upp sin sämsta sida när man spelar med folk man inte känner...

Keep Rockin' that Neckbeard

'

Störtskön recension av JonTron.

Am I Alive?

Kommer ni ihåg det här?Det är trailer på Ubisofts spel I Am Alive som de visade upp på E3 2008(!). Sen försvann all information om spelet. Ingen verkade fråga efter det, så Ubisoft berättade inte heller något om projektet. Tydligen så skortades spelet mer eller mindre utan att någon ifrågasatte varför.

Nu verkar det i alla fall som att det är på banan igen, men med en stor förändring. Det kommer att släppas som ett Xbox Live Arcade spel. Källan är inte 100% pålitlig, och de ska tydligen finnas en bekräftelse om att det kommer släppas på disk. Ett uttalande som jag i skrivandets stund inte kan hitta. Det enda som jag kan säga med säkerhet är att spelet blivit skrotat och byggts upp på nytt.

Om det blir på skiva eller som DLC återstår ju att se. Oavsett så känns spelet om ett riktigt bra concept som kan bli riktigt bra, och Ubisoft släpper sällan dåliga spel.

Men vad tror ni? Är det ett bra att göra om en sån här titel till ett XBLA spel, eller ska man skrota idén helt?


Rites of BattleDet har fortfarande inte blivit av att spela Deathwatch sen jag införskaffade det ifjol. Fler böcker till spelet har hunnit komma, och nu släpps även den första riktigt vettiga boken - Rites of Battle.

Boken innehåller nya specialties (läs: Klasser), bland annat Chaplain. Nya vapen och annan utrustning. Mer bakgrundsinformation om själva Deathwatch och Jericho Reach. Regler för att spela som en Imperial Fist, och bäst av allt. Regler för att göra ett eget chapter att spela som.

Söker som sagt en 3:e spelare som har tid 1-2 gånger i månaden för lite hederlig RPG Action.

Marvel vs Capcom 3Fick hem Marvel vs Capcom 3 - Fate of Two Worlds igår. Trodde ett tag att det inte skulle dyka upp eftersom jag är van att få min post runt 11-12 tiden, men nu när jag flyttat så kommer inte posten förän runt 14:30. Skönt med I-lands problem av detta slag.

Spelet var sjukt underhållande som ett multiplayer spel. Körde såklart igenom det 3 gånger på Arcade bara för att låsa upp de fyra karaktärer som inte är med från början, men jag tror inte det finns så mycket mer att göra i singel player om man nu inte vill ha en massa achivments.

Kontrollen är tight, och musiken lika så. Alla karaktärer har ett unikt soundtrack, och att mata iväg combos och super attacker är lätt att lära sig men svårt att bemästra.

Det enda jag kan klaga på är väl valet av karaktärer, men det är väl mest en smaksak. Trish, C. Viper och X-23 känns som spelets svagaste val. Hade hellre sett M.Bison, Nemesis, Ghost Rider eller kanske någon ur Fantasic Four. Spelet får ju förvisso lite DLC runt den 15:e Mars i form av 2 nya karaktärer (Jill och Shuma-Gorath), men priset rycktas ligga runt 400M$-Points per karaktär.

Har ännu inte hittat ett personligt trio att lira med. Men alla Avengers - Captain America, Iron Man och Thor, är nog de som jag trivs bäst med för tillfället.

Gasmask 1.0.0.18Det slutade med att jag helt skrotade mitt
första utkast av gasmasken. Igår var ju min enda lediga dag denna vecka, så jag spenderade hela för- och eftermiddagen med att få klart den. Det är väl egentligen mer en så kallad spray-mask, eftersom den inte täcker ögonen. Valde helt enkelt att lägga till ett par detaljer bara för att den inte skulle bli så tråkig.

Aja, nu återstår det bara de sista detlajerna, samt att skriva 400 ord om varför jag valt att rita just detta och mina val av färger etc. Sen får man väl se om den blir godkänd eller inte.

Nästa vecka blir det "character thumbnails".

GenesisCyanide, som är kanske mest kända för sitt senaste spel Blood Bowl till PC, är i full gång med ett RTS baserat på George R R Martins böcker - A Game of Thrones.

Tydligen så övervakar George själv singel player kampanjen som ska utspela sig över en 1000 års period. Man ska kunna få ta del om Westeros börjas, Aeons tid på tronen, samt the War of the Usurper. Självklart så ska det vara möjligt att vinna på andra sätt än med svärdet. Politik ska som vanligt spela en stor del.

Fortfarande är jag förbannat peppad på HBO tv-serie, för att inte tala om nästa bok. Men vem vet. Kanske får vi boken lagom tills dess att serien har hunnit ikapp med 4:e boken.


Captain my CaptainDet kan väl inte bara jag som tycker att det kommande Captian America spelet påminner en hel det om Batmans Arkham Asylum. Slo-mo, take downs och kast vapen.

Aja, om det nu blir en rip-off på AA så är det väl bara en positiv sak.

Mazel TovHar precis förbokat mitt första spel för i år. Det blev Marvel vs Capcom 3 som tänkt, men jag blev även sugen på att skumma igenom listan över kommande spel lite kvickt och se om det finns mer jag tänkt införskaffa. Och listan blev ungefär som bilden ovan.

Temat för årets spel verkar vara action, action, portaler, action, action, action, action, action... I Am Alive (som jag inte ens vet om det kommer). Självklart blir det nog så att en extra titel halkar in och en annan uteblir. Är ganska osäker på om Mortal Kombat är ett så självklart köp.

Finns det något spel jag uppenbart missat att lägga till på listan så säg till.

Work smart: Sketch first!


Ett första utkast på min nästa inlämningsuppgift. Vi ska skapa en prop till Case #1873 utifrån de moodboards vi gjorde förra veckan. Efter att ha sett lite exempel från andra klasskamratet som i stort sett gjort samma moodboards kände jag att det behövdes något annat denna gång.

Några av kriterierna för denna uppgift är att den ska vara i färg, använda sig av ljusperspektiv och ha olika material invävda i sig. Läraren visade upp en pistol som exempel, och det känns lite som det enklaste man kan göra. Så jag väljer att försöka återskapa en gasmask.

I bilden ovan så är jag nästan klar med det metaliska munskyddet. De två behållarna ska bli gummiaktiga och övriga masken ska jag försöka göra i läder. En hel det jobb kvar med andra ord, men jag har hela veckan på mig.

I <3 GamesDet blir att "fira" Alla Hjärtans Dag med att förbeställa spel. Dock inte Portal 2 i mitt fall (det får bli senare). Sophie ska få
Rift och för min del blir det Marvel vs Capcom 3

PsychopompHar fortsatt att spela
Bloodline Champions Online de senaste dagarna när jag funnit lite tid över. Som vanligt när det gäller denna typ av onlinespel så blir det att jag spelar den klass som folk minst av allt spelar, men som behövs mest. I detta fall är det healer. BLC har 5st healers för tillfället - Alchemist, Herald, Astronomer, Blood Priest och Psychopomp.

Healers har i detta spel ungefär samma funktion som i WoW's PvP. Här gäller det inte nödvändigtvis att hålla upp laget mot en storm attacker. Det är betydligt viktigare att kunna använda sin Crowd Control och strategiskt plocka bort det farliga motståndet och sedan att även kunna tajma in sina heals för att rädda liv.

För min del har det blivit att jag spelat med Psychopomp i drygt 60% av mina matcher (det är den klassen ni ser mig spela i bilden ovan). Hon har en AoE silence med galet kort cooldown, en chain-lightning med 0.7 sec cast time, möjligheten att göra sig själv eller en vän osynlig/odödlig i några sekunder och hennes Ultimata gör att varje spell ger dubbel effekt så länge den varar.
Rammus Speed RecordSynd bara att hans impact damage inte baseras på hans hastighet

MokujinDet har ju inte hunnit blir så mycket LoL på sista tiden av sina förklarliga skäl. Flytt, skola, jobb och när jag väl haft tid så har jag spelat BLC som jag finner som ett roligt alternativ till LoLs ibland lite långtråkiga matcher.

Förr hjälten Karma har jag knappt sett skymten av. Även om hon är en support så verkar hon inte fylla rollen lika bra som någon annan av support hjältarna, och att vara begränsad till 3 skills verkar också lite småtråkigt. Annat gäller dock för den senaste hjälten som gör premiär nästa vecka -
Moakai

En knockback/slow våg, minor, en teleport/root och en Ulti sköld/reflect.
Holy oak Batman. He looks exciting as hell!

Han ser ur att vara helt i min stil, både utseende mässigt och spelmässigt. Han blir nog en perfekt sidelaner och en mardröm att ha i samma lag som Teemo. Jungle kommer aldrig mer att vara säker.

FractureYtterligare en riktigt snygg trailer till DC Universe Online. Tänk bara om spelet kunde vara lika awesome.

The Last LovecraftOh lord! En straight-to-DvD skräck komedi som heter
The Last Lovecraft har kommit. Ser ut att vara en billig kopia på Shaun of the Dead men jag vill ändå se den av någon anledning. Synopsis copy-paste please!

Jeff, a down on his luck office worker finds out he is the last living relative of horror novelist H.P. Lovecraft. What he doesn't know is that Lovecraft's monsters are real and will soon threaten the very existence of mankind. Jeff and his best friend Charlie are forced to embark on a perilous adventure and they enlist the help of high school acquaintance, Paul, a self proclaimed Lovecraft specialist. Together the three unlikely heroes must protect an alien relic and prevent the release of an ancient evil, known as Cthulhu.

Fantastic Four's Fourth Member

För en tid sedan så avslöjades det att någon från Fantastic Four skulle dö (som om det inte har hänt ett dussin gånger tidigare?). I vilket fall som helst blev det även sagt att en ny medlem skulle ta plats i den heroiska kvartetten. Det blev ingen mindre än Human Torch som drog det kortaste strået och fick lämna gruppen och serien.

Vem blev då hans ersättare i denna story arc?...Ingen mindre än Spider-Man. De ser även ut att ha blivit ordentligt sponsarede av Apple må jag då säga.

Case #1873

Tänkte dela med mig lite av det jag sysslat med de senaste veckorna (fast just denna uppgift har jag bara gjort de senaste 2 dagarna). För er som inte vet så pluggar jag Concept Art via en distanskurs från Gotland. Den är extremt grundläggande, men det är ju också precis vad jag behöver.

Det mesta vi gör kretsar runt ett spel som vår lärare har döpt till Case #1873. Det utspelar sig i en futuristisk dystopi i Syd-Amerika, där man får ta rollen som Vlad och/eller Rebbeca som tillsammans drömmer om ett bättre liv. Spelet beskrivs som en mix av Metal Gear, Splinter Cell som möter Bonnie & Clyde.

Våran första inlämningsuppgift har varit att skapa 4st "moodboards". Kortfattat så rör det sig om ett kollage med bilder som ska framföra ens tanke med något. Jag har här gjort en moodboard för karaktärerna, en för Rio de Janerio, en för föremål och slutgiltligen en för temat.Som ni ser så har jag tagit väldigt mycket från Shadowrun, Blade Runner, Minority Report och Mirror's Edge. I mina ögon är det en extrem klass skillnad mellan rika och fattiga (som vanligt).Mina huvudperoner är en mix av Jade från Beyond Good & Evil och Rubi Malone från Wet, medan Vlad är en mer anonym skäggig herre. Ungefär som jag upplevde Winston Smith i början av boken 1984.

Upcoming features

En liten samling trailer på lite kommande "nörd"-filmer att se fram emot.. mer eller mindre. Det ser ännu en gång ut att bli ett bra film år för de som gillar hjältar i trikåer, aliens och meningslös action.
Shake & FidgetShake & Fidget var min favorit-comic när jag spelade WoW. Nu har de själva börjat med ett browerspel där man får skapa en karaktär och springa runt och slåss mot monster, samla skatter, rädda damer i nöd och annat meningslöst nånsens.

För min del blev det en mörkeralvs magiker med en chamrig snörbroms a lá Tom Selleck. Det är bara att joina så startar vi klan. Extremt underhållande om man inte har något vettigt för sig. Länk till Svenska versionen

SkyrimÄr du så här pepp inför Skyrim? För det är inte jag..

MSI GT660Att köpa Laptop är fan inte enkelt om man inte hänger med i tekniken. Trots att jag är en relativ stor nörd är jag helt vilsen i denna laptop jungel. Men efter att ha frågat runt lite och skummat igenom ett par forum verkar jag ha kommit ner till ett par alternativ, och den som är mest attraktiv för tillfället är väl detta lilla
MSI kraftpaket.  

Specifikationer:
• Processor - Intel Core i5-460M
• Processorhastighet - 2.53GHz
• Operativsystem - Windows 7 Home Premium 64-bit
• Minne - 4 GB
• Hårddisk - 500GB
• Hårddisktyp - SATA 7200rpm
• Skärm - 15.6''
• Skärmtyp - 1366x768 HD LED Glare
• Grafikkort - nVidia GTX285M 1GB DDR3
• Optisk enhet - DVD/RW SM
• WLAN - 802.11 b/g/n
• Webbkamera - 720p HD, 2.0
• Pekdon - Touchpad
• Tangentbord - Svenskt tangentbord
• Modem - Nej
• Kortläsare - 4 in 1
• USB - 2 st USB 2.0 + 2 st USB 3.0
• eSATA - 1 st
• Nätverk - Gigabit Ethernet
• VGA - Ja
• HDMI - Ja
• Express card - Ja
• Bluetooth - Ja
• Batterityp - 9-cells litiumjonbatteri

Verkar detta något att satsa på, eller har ni något bättre förslag? Tanken är att jag ska kunna använda datorn till både spel, men framförallt Photoshop CS5.