Bloodline ChampionsFunderar på om man ska ge
Bloodline Champions Online en ny chans. Jag följde med utveckligen av spelet lite i början, men tappade intresset då vi började spela LoL mer och mer. För precis som LoL är detta ett gratis spel i MOBA genren, fast med ett par undantag.

Till att börja med är det ingen stor karta att utforska och creepa runt på. Allt utspelar sig på en liten arena där man möts 3-vs-3 i diverse olika game modes (Capture the Flag, King of the Hill, Deathmatch etc). Och det ligger betydligt mer fokus på fingerfärdighet i detta spel. Här gäller det att både kunna kontrollera vad man gör med musen samtidigt som man styr runt sin lilla avatar med WASD.

På tal om avatarer så finns det i dagsläget 20 stycken. 4 Ärketyper med 5 i varje. Du har Tank, Healer, Ranged DPS och Melee. Självklart finns det här även hydrider som kan fylla mer än en roll, men ni fattar.

Spelet är som sagt gratis, och det är utvecklat av Svenska Stunlock Studio


InsanityJag hanterar de flesta tanks i LoL någorlunda bra. Den som dock alltid varit längst ner på min lista över tanks är kemisten Singed. Men nu ska det bli ändring på det. Han är precis inhandlad och det är dags att prutta över hela banan och skratta hysteriskt åt alla som dör i spåret av min odör.

On a related note...


Axe CopEtt första klipp på serien
Axe Cop. För de som har dålig koll så är Axe Cop en skapelse av en 5 årig grabb och hans serie tecknade storebror. Ni får själv gissa vem som står för manuset.

Glöm inte att lyssna till en episka musiken i eftertexterna.

Nurlge UnleasedForge World är som alltid ruggit duktiga på att leverera modeller med stil. Denna gång bjuder de på ett gäng med Nurgle modeller av olika slag. Plague Toads, Bile Trolls och Plague Ogres.

Synd bara att Warhammer (och framförallt FW figurer) ska vara så förbannat dyra. Planerar att göra ett nytt försök på figurspelshobbyn så snart jag kommit in i nya lägenheten... får väl se hur det går...


Regular Ordinary Swedish Meal TimeEfter att ha sett detta matlagningsprogram har jag fått en helt ny syn på hur man ska tillaga sina rätter.

inb4: Jag är väl medveten om att detta är en parodi på Epic Meal Time

Cocktease?Ska nya lägenheten dekoreras med en massa action figurer från Ventur Bros.? Hell yeah!

via
Venture Bros. Blog

Zelda 3DS Bundle!Do fucking want naow!!!

Synd bara att detta är en
fake-bild. Ingen sådan här box existerar i dagsläget, bara ordinarie 3DS lådor av olika slag. Aja, jag har inte bråttom med att få tag på en bärbar konsoll, så jag kan gott och väl vänta på att den verkligen kommer.

Om man nu måste välja mellan en 3DS och en NGP (aka PSP2), vilken bör man satsa på?

Champion RevealNi får leva med kassa uppdateringar ett par dagar framöver. Är mitt uppe i min flytt, samt att jag både jobbar och pluggar för fullt. Men det finns alltid lite tid för LoL. Vårat lilla gäng är inte så litet längre. Vi är nog ett dussin personer som nu spelar tillsammans varje kväll/helg och det har börjat blir "först till kvarn" för att få spela med kompisar.

Hjältar fortsätter att pungas ut med 2 veckors mellanrum, och trots att Karma blir nästa hjälte så finns det redan info att hämta om kommande karaktärer. Är personligen i stort behov av en ny tank att börja spela med. Shen, Rammus, Amumu, Malphite och Sion börjar tappa sin charm.

Hail to the KingRelease datum den 3:e Maj 2011. Och det känns faktiskt
trovärdigt denna gång. Visst, Duke i all ära, men jag tror det är väldigt få människor som faktiskt ser fram emot spelet på riktigt. Han har gått och blivit någon slags kult fenomen inom spel historien med detta spel.

12 fucking år har gått sedan PC Gamer presenterade spelet och listade det som 1998 hetaste spel. Turerna kring projektet har varit långa och många. Det har lagts ner, flyttats över till nytt team, gått i graven på nytt, återuppståt, tagit semester till Hawaii och så vidare.

Personligen tillhör jag den skara spelare som växte upp med Duke. Det var helt enkelt det man spelade mot varandra på LAN-fester. Det var det spelet man spelade enbart för att höra one-liners och se digitala tuttar. Det hade allt man kunde be om som en 12 årig liten tönt. Det var allt man behövde.

Så oavsett hur bra eller dåligt Duke Nukem Forever blir, kommer det vara en 12 åring som sitter och spelar den 3:e Maj.


SalemSvenska
Paradox Interactive håller på med ett MMO... men med en liten twist från det vi vanligtvis är vana vid. Till att börja med så ska det låna väldigt mycket från Lovecrafts mytologi, samt vara väldigt inspirerat av Tim Burtons estetik.

De siktar även på att ha en värld där 'crafting' spelar stor roll, samt att om din karaktär dör så förblir den död. Hardcore!

Väntar på spänning med att få höra mer om detta spel.

FFXIII-2Svårt att missa att FF13 för sig en direkt uppföljare. Nummer 13 har ju helt klart varit seriens svagaste spel (om man nu bortser från 14). Vet inte om man ska tro att en direkt uppföljare är en direkt hit, men det fungerade väl till en viss del för FFX-2. Nog för att där låg största fokus på att byta kläder på de stackars flickorna.

Jag har svårt att se mig själv införskaffa detta spel med tanke på att jag inte ens orkade att klara ut det förra. De stora massorna får avgöra för mig om det ens är värt att lägga ner tid på.

En sak är då i alla fall säker. Square Enix kan sina filmsekvenser.

First ClassInte en helt officiell poster på den kommande filmen, men i alla fall en chans att se alla karaktärer uppradade. Med Wolverines fiasko färskt i minnet är det lite svårt att vara pepp inför denna film. Marvel är ju alltid Marvel, men varumärket blir ju allt svagare ju mer skit de producerar. Nåväl, lite peppad kan man väl ändå få vara.

Från vänster till höger: Michael Fassbender (Magneto), Rose Byrne (Moira MacTaggert), January Jones (Emma Frost), Jason Flemyng (Azazel), Nicholas Hoult (Beast), Lucas Till (Havok), Zoe Kravitz (Angel), Jennifer Lawrence (Mystique), and James McAvoy (Professor Charles Xavier)

A RiotHittade läkta
patch-notes på ett forum. I fokus ligger en buff för både nya hjälten Caitlyn och den lilla galningen Heimerdinger samt en nerf för Eve i väntan på att de ska göra om hur stealth fungerar.

Heimerdinger
* H28G Evolution Turret
o Improved Turret AI so they will prioritize attacking Champions that attack Heimerdinger
o Turrets now work on an ammo system (25 second ammo cooldown)
o 1 second placement cooldown
o Levelup progression changed:
+ Rank 2 - places green turrets
+ Rank 3 - places 2 turrets
+ Rank 4 - +150 Health
+ Rank 5 - places red turrets
o Fixed a bug where Upgraded!!! turrets would stop firing resistance piercing and area-effect shots
o Turrets now gain 15 health per Heimerdinger level down from 21
o Turret magic resistance increased to 80 from 60
o Tooltip now references 'turrets' rather than 'towers.'
* Upgrade!!!
o Now increases number of Hextech Micro Rockets to 5 while active
o Now increases missile speed on Ch-1 Concussion Grenade to 1000 from 750 while active
* Fixed a bug where Techmaturgical Repair Bots provided less health regeneration than stated

Greedy People


Most Anticipated Video Games of 2011GT har slängt ihop en riktigt schyst lista över spel att se fram emot under 2011. En hel del spel är ju inte med på listan såklart, men det känns skönt att veta vilket grymt spelår man har framför sig.

Har svårt att slänga ihop en personlig lista över spel, men jag ser verkligen fram emot Batman, Dues Ex, Space Marines, Marvel vs Capcom, Brink och L.A Noir för att näman några.

Want some cheese with that whine?

FFFFFFFUUUUUUUUUUU!!!!!!!!1one!!!Ingen skryt bild direkt. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Jag och Sophie har en slags förbannelse när vi spelar med varandra. Det spelar sällan roll hur bra eller dåligt vi spelar, vi förlorar ändå. Många av de ovanstående matcherna började bra men slutade i ett totalt cluster-fuck då övriga i laget börjar med sitt rage/afk/quiting osv.

Jag behöver fler polare som börjar lira detta spel med mig så jag slipper spela med så mycket n00bs.


Spider Man 2012Första bilden på den kommande Spider Man filmen som ska dyka upp på vita duken någon gång under 2012. Skådisen Andrew Garfield får axla rollen som den mycket magra och dystra spindelmannen. Om det är bra eller anus återstår ju att se.

Mitt första intryck är i alla fall plus för snygg dräkt. Osäker vad jag ska tycka om skådisen. Och att dömma av bilden ser den ut att ta i alldeles för mycket för att vara mörk och svår.

RenektonNasus får sällskap av sin bror
Renekton i LoL nästa vecka. Likt en warrior i WoW så bygger denna karaktär på Fury, fast med vissa skillnader. Man kan såklart använda alla hans färdigheter utan fury, men för att kunna nyttja dem till fullo så bör man ha byggt upp lite ilska.

Att dömma av hans skills så blir han en melee-dps som kommer, likt många andra hjältar, falla under "tanky-dps". Hans ulti kommer att fungera ungefär som Nasus. Blir större och gör mer skada.

Renekton ser ut att bli en rolig hjälte, och han kommer nog bli relativt välspelad då dagens meta-game är väldigt fokuserat på hjältar som tål mycket stryk.


Frictionless Cars in Liberty City


Magma ChamberW00t w00t!!!

Bilder från kommade kartan Magma Chamber till LoL. Kan detta vara ett tecken på att den faktiskt kommer släppas nu under första kvartalet i år? Den ser i vilket fall som helst väldigt lovande ut. Även om jag har svårt att tänka mig att den är mer balanserad än Summoners Rift.(En översikt)

Sen så kommer ju även grafiken att "hottas" upp en aning. Texturer och annat kommer förfinas så att vi i framtiden kan ha figurer som ser ut i stil med dessa. Men även här spelar nog smaken in en hel del. Personligen är jag ett stort fan av den tecknade och smått barnsliga stilen i spelet.. men man kan ju samtidigt inte sitta som en sur gubba och tycka att allt var bättre förr.

 
 

Tie-thulu


Sam Crow

En lite halvdassig uppdatering.

Jag har de senaste dagarna inte hunnit med att göra särskilt mycket roliga saker. Jobbet tar som vanligt upp större delen av min tid, och eftersom LoL-servrarna ligger nere var och varannan dag har det inte heller blivit mycket spelande med gänget. Inte heller har jag funnit tid att mangla ner de sista banorna i Dawn of War.

Det enda jag har orkat med är att packa. Har i skrivandets stund fyllt 4 flyttkartonger med bara Rollspelsböcker, Magic Kort, Gamla tv-spel och nya tv-spel, fantasy romaner och ett par brädspel... jag är fortfarande inte klar med allt. Jag avundas inte de som har betydligt större samlingar än mig den dagen de ska behöva flytta.

Däremot har jag hunnit med att glo en hel del på tv. Jag och Sophie har haft
Sons of Anarchy maraton mer än en kväll. Samt att jag även börjat glo på den animerade serien Clone Wars, som kan vara det enda vettiga som George Lucas spottat ur sig sen 80-talet.


RetributionEftersom jag inte varit en flitig Dawn of War 2 spelare har jag haft dålig koll på uppdateringarna och expansionerna. Jag har ännu inte spelat klart kampanjen i ettan (men är riktigt nära slutet), samt att jag måste införskaffa Chaos Rising inom en snar framtid.

Nu först har jag upptäckt att ytterligare en expansion kommer i början av detta år vid namn Retribution. Denna kampanj utspelar sig 10 år efter händelserna i Chaos Rising där en hel del har hänt. En ork-pirat vid namn Kapten Bluddflagg härjar i området. Eldar anländer med Craftworld Alaitoc. En ny swarmlord försöker samla ihop resterna av Hive Fleet Leviathan. Blood Ravens försvarar sig så gott de kan och Black Legion är där för att göra livet surt för dem. 

Och som med alla Dawn of War expansioner presenteras även en ny spelbar ras. I detta fall blir det Inqusitionen som gör Imperiet sällskap. Häxjägare och Gråriddare står till förfogande verkar det som. Dessutom blir det denna gång hela 6st olika Collectors Edition man kan införskaffa. En box för varje ras där man får exklusiva föremål och förmågor till sina enheter i singel player kampanjen.

Vilken ska man ha?

What are we waiting for?Sagan om Ringen klipp är tamejtusan tidlösa.

SwitchbladeEngadget kan man läsa om Razers Swtichblade som visas upp på CES 2011. Den kan väl närmast beskrivas som en mini-laptop som är anpassad för spel. Men största fokus verkar ligga på LCD tangentbordet, där tangenterna ska kunna skiftas beroende på spel osv.

En väldigt charmig uppfinnig som nog kan hitta sin nich, men jag har svårt att se att en seriös gamer väljer denna framför något av de andra alternativen som finns därute. Nog för att gadget-bögen inom skriker och skuttar omkring i förtjusning.

Street Fighter Meter Maid


S.M.A.R.THar ärligt talat dålig koll på spelet
Brink, men efter att ha sett den här videon så är jag definitivt mer pepp på det. Jag behöver dessutom ett FPS nu när jag helt gett upp på Team Fortress 2.

Incredible game collectionDen här snubben har en seriös samling spel. Dessutom har han ett förbannat snyggt hus från slutet av 1800-talet där han förvarar sina grejer. Inte nog med att han har en stor samling med spel till diverse konsoller, han har även en rad med arkadmaskiner i sitt lilla garage som han restaurerar. 

Enda minuset är väl att han verkar gilla Mortal Kombat mer än Street Fighter.


A Last StandInförskaffade äntligen Dawn of War 2 i samband med Steams Julrea. Dock inte expansionen, det får bli vid ett senare tillfälle.

Än så länge har jag bara manglat på i den vanliga kampanjen och är inte riktigt klar än. Jag verkar nu ha möjlighet för en rad uppdrag där man bland annat kan finna extra Terminator armors, vilket borde betyda att jag i stort sett kan avsluta spelet om jag så vill.

Spelet har då verkligen levt upp till alla förväntningar jag haft. Storyn är helt okej, trots att de handlar om Blood Ravens. Grafiken är tillräckligt bra för att min dator ska orka med. Och spelet i sig är betydligt roligare än vad jag förväntade mig.

Om vi forsätter snacka 40K så har jag nu även tagit mig igenom 2 av de 3 böckerna jag lånade av Kubbe. Både Battle of the Abyss och Decent of Angels är avklarade, nu väntar bara den lilla samligen med Tales of Heresy innan jag står helt utan böcker. Måste även tillägga att just ovanstående har varit några av de bättre i serien, men de klår ju fortfarande inte de första 3 där man får följa Horus svek från början. Awesome läsning helt enkelt.

Patch PreviewDet var ett tag sen en patch i LoL släpptes, och det verkar som att de har en hel del nya saker att komma med. Till att börja med så kommer vi få de nya skorna som vi blev lovade i och med att Ionia vann över Noxus. Ganska tråkiga skor med 15% CDR, men det passar säkert till någon.

De har insett att Cassiopeia behöver en buff, och så även Garen, Olaf och Udyr kommer att få tillbaka en del av sin forna styrka.

En ordentlig remake till Exhaust kommer också. Blind delen försvinner helt och hållet, och istället kommer den att dra bort en stor portion av auto-attack skadan man kan göra, samt att den även plockar bort ca 2/3 av Ultis för den som använder en sådan medan Exhaust är igång. Den vara dock fortfarande bara i 3 sekunder.

Till sist så ser vi en stor remake av föremålet Zoya's Ring. Den försvinner helt och hållet och blir istället två olika items man kan införskaffa. Ena ger den gamla skölden (och lite extra armor i receptet). Den andra blir casters motsvarighet till Infinity's Edge och ger en ordentlig ökning i AP.

Dags att börja theory-crafta igen.