The 8th DanA fascinating look into the mental predisposition of the highest ranked kendo practitioners.

Harder than becoming a lawyer or a surgeon in Japan is becoming a 8th dan Kendo Swordsman. This docu chronicles two2 men and their attempt to reach that peak - one is a former National Kendo Champion who has failed the very 1st step of the test 4 times. The other is a 78 year old man who has been taking the test for 24 years.

Battle Brother

Fick för mig att rita/måla lite idag. Finns en kille i Japan (såklart) som har en riktigt skön stil samt att han slänger upp väldigt enkla, att förstå, tutorials. Så efter typ ~3 timmar fick jag ihop min första Space Marine. Faktiskt nöjd med reslutat för omväxlingskull.1) En simpel sketch i Photoshop
2) Ett lager Ink
3) Målat i grå-skala hur jag vill ljuset ska falla
4) Ett lager med färg utan skuggning
5) Mixar ihop mina "flat-colors" med min gråskala

Season 8

De nya arena seten för säsong 8 har släppts. Inte för att jag direkt spelar Arena eller är intresserad av att göra det. Men det är alltid kul att kolla in design och sånt. Min personliga top 3 i utseende blir - Mage, Warlock och Rogue. Medan jag tycker att Shamanen tillhör botten


(Modellerna är i följande ordning för den oinsatte - Death Knigth - Druid - Hunter - Mage - Paladin - Priest - Shaman - Warlock- Warrior - Rogue)

iPad

Svårt att undvika det faktum att Apple igår kväll visade upp sin senaste pryl - iPad


Prylnörden inom mig bara skriker "måste ha!", men är den egentligen något att ha? Ärligt talat är jag nog lite negativ inställed till maskinen. Kan som inte komma på något större användningsområde för en "iPhone" i A4-storlek. Ska man skriva något större på den, så lär det ju vara smidigare att använda sin laptop. Ska man ta med den på utflykt, så fungerar nog iPhone bättre. När ska man använda en dator i A4-formatet där allt är touch? Kanske om man sitter vid TV och vill läsa tidning eller på nätet, men att köpa en iPad för det, när man kan få en netbook för halva priset.kind of want...

The lord and the Wizard

Hittade Alexandre Boudons blogg som innehöll ett par underhållande Warhammer bilder. Han har tydligen en lite förkärlek till det gamla spelet HeroQuest. Jag gillar skarpt hans stil, och hans Nurgle Plague Lord var blandThe  det bästa jag ett i Warhammer/Comic väg.Stor bild - kolla in alla uttrycken på nurglins, awesome!

Haunt

Vad får man om man blandar ihop Spiderman, Venom och Spawn? Förmodligen något i stil med Haunt. Todd McFarlene (mest känd som skaparen av serien Spawn) och Robert Kirkman (känd för seier som The Walking Dead och Marvel Zombies) har slagit sina kloka ihop och skapat en helt ny anti hjälte vid namn Haunt. Serien kom redan i Oktober i fjol och har bara hunnit släppa 4st nummer.

Serien handlar kortfattat om två stycken bröder - Daniel och Kurt Kilgore. Daniel är den katolske prästen medan Kurt är hemlig agent. Efter Kurts senaste uppdrag, där han i vredesmod mördade en forskare/vetenskapsman, blir han kidnappad, torterad och slutligen mördad. Daniel får sedan besök av Kurts ande som ber honom ta hand om hans flickvän Amanda. När Daniel väl är där dyker det upp 2st beväpnade agenter som försöker skjuta honom. Kurt (eller rättare sagt hans ande) kastar sig mot Daniel för att skydda honom, men det hela resulterar till att deras två själar formar - Haunt.

Serien har fått relativt mild kritik. Dels för sitt oprovocernade övervåld, dels för den än så länge tunna handlingen samt att karaktären ser ut som en mix av ovanstående (anti)hjältar. Men serien visar samtidigt väldigt mycket potential. För varje nytt nummer som kommer verkar fler och fler uppskatta den.

Så om du vill ha något nytt att läsa, kolla in den.För att förklara Haunts krafter lite mer noggrant, så spyr Daniel upp Kurts ectoplasm som sedan täcker honom likt en symbiot, sedan delar både Daniel och Kurt på kroppens medvetande.

It keeps on rollin'

Har fortfarande inte tagit mig igenom något av de Xbox spel jag köpte (Bayonetta, Conan och Prince of Persia), har spelet rätt mycket i både Bayonetta och Conan medan prinsen fått ligga och vila. Conan känns nästan avklarat, och det har varit en såndär lagom resa. Spelet är långt ifrån perfekt men väldigt underhållande. Att tajma counter-attacks, hugga av kroppsdelar och skratta åt ragdoll effekter är sånt som gör det bra.

Bayonetta känns också som att det närmar sig slutet, men eftersom jag har noll koll på storyn har jag ingen bra referensram. Fast å andra sidan har jag fått möta de första bossarna som fiender, vilket brukar peka på att man är nära slutet. Ska se om jag inte kan göra tisdag till en konsoll dag.

Och precis som vanligt manglar jag på så gott jag kan i WoW. Min Druid har väl blivit min minst aktiva karaktär för tillfället, just nu står han mest och packar ihop läder som han försöker kränga på AH. Min Death Knight gjorde debut i helgen som tank, var inte direkt någon större utmaning, men en chans för mig att prova på lite rotations och aggro kontroll. Sen farmar jag EoT så gott jag kan med min Rogue, som jag förövrigt specca till "Mutilate", just nu har jag 2/5 Tier delar. Min mage och shaman försöker jag ta en level med då och då, men det har varit lite slött på den fronten.

I litteraturens värld kämpar jag på med Horus Heresy serien och boken Legion som ger en närmare blick på Alpha Legion. Hittils den absolut segaste boken att komma igång med, men efter drygt 6-7 kaptiel så börjar den komma igång. Svårt att tänka mig att någon bok i serien kommer toppa de 3 första böckerna, men de är ändå sådär lagomt underhållande och väl skrivna.

Nu när Januari lönen äntligen är inom synhåll ska jag nog göra en beställning på något kul i rollspelsväg, och det lutar som sagt mot Dark Heresy böcker.Mass Effect 2 Launch TrailerKänns nästan som att man kollar in nästa stora hollywood satsning. Har pinsamt lite kvar att spela i första Mass Effect spelet, men har ändå inte tagit mig igenom det. Kanske måste starta om från första början, för enligt vissa källor går detta spel att spela om många gånger.

Damned Cities

SF-Bok har fått in del 2 i Haarlock's Legacy serien till Dark Heresy och jag känner ett väldigt stor "måste-ha" begär. Har suttit och läst på tok för mycket 40K fluff, Horus Heresy och Rogue Trader regler för mitt eget bästa. Om inte min plånbok är alldeles för hårt belastat ska jag nog inhandla en ny rollspelsbok eller två.. om inte annat finns det mycket i tv-spels hyllan jag kan tänka mig att bli av med.


Green grass of home

Det har ju inte blivit så mycket Blood Bowl spelande på sista tiden, varken på det nya versionen eller på Fumbbl. Nu har ju dock Koggs äntligen skaffat spelet till 360 vilket ökat suget för mig rejält. Att bemästra spelets AI tar inte många minuter/timmer, inte ens på Hard. Jag har dock inte gett mig ut online på PC versionen pga att man måste registrera sig på en speciell hemsida osv.

Att sparka stjärt på Xbox Live känns mycket mer lockande. Och man blir ju nästan mer eller mindre tvingad då spelet av någon dum anledning inte går att spela PC vs Xbox. Ska försöka hålla ögonen öppna för ett billigt ex på tradden inom en snar framtid.

Fast först och främst måste jag nog fräsha upp mitt eget spelade lite. Efter att ha tokdominerat med de enklare lagen (Orcs, Chaos, Lizardmen, Dwarf och Wood Elves) tror jag det är dags att jag ger mig ut på lite djupare vatten. Mitt senaste Skaven lag blev ju dock helt krossat när jag mötte ett riktigt elakt chaos lag. Om jag minns rätt så hade jag en 7-8 spelare i mitt Injury bås, därav min Rat Ogre som hade lyckats öka sin styrka. Har heller inte haft flyt med varken Humans eller Dark Elves om än de lagen är relativ bra på pappret.


First Person TetrisPå tal om tetris så hittade jag en riktigt underhållande
version av det. Istället för att bara rotera blocken så roterar du hela skärmen. Det tar en stund att vänja sig vid det, men riktigt roligt annars.

The Tetris God


Time is Emblems

Det verkar som att Blizzard fortsätter med att göra instancer ännu enklare. Det började med att man justerade till The Oculus rätt rejält med både enklare bossar och bättre belöning. Nu är det The Old Kingdom, Nexus och The Culling of Stratholme som får sig ett mindre ansiktslyft.

I Old Kingdom handlar det om att Eldar Nadox (första bossen) bara kommer kalla fram 1(!) guardian som gör honom odödlig. Samt att Jedoga Shadowseeker (~3:e bossen) kommer endast att flyga upp i luften och offra 1 av sina elever. De ska även ändra om hur några mobs patrulerar stället. Enligt Blizzard är detta inte för att göra instancen lättare, utan endast att den ska gå lite fortare att klara av.

I Nexus är det bara Anomalus som kommer nerfas. Även den bossen kommer bara kalla fram 1 portal att slå sönder under fighten. Inget av ovanstående har egentligen någonsin varit ett problem, men det är ju alltid trevligt att saker och ting går fortare att göra, särsklit när man har så många karaktärer att dra upp till level 80.

tCoS får väl egentligen den bästa uppgraderingen. Det kommer äntligen vara möjligt att skippa Arthas långa dialog i början av instancen. Nu vill jag bara att de på något sätt skyndar på eskort grejen i Halls of Stone så även den går lite fortare att göra.Lure

Jag har ju inte köpt regel boken till Rogue Trader, men det har i alla fall Edvard gjort. Jag har inte hunnit läsa den sådär jätte noga, men det hade verkligen ett intressant system för att skapa karaktärer, och nog bubblade det upp ett par i min skalle direkt. Nu har FFG släppt lite information om nästa bok som kommer till spelet. Precis som till Dark Heresy så blir det en äventyrsbok som är först att släppas. (Till DH var det boken Purge the Unclean)

Boken heter "Lure of the Expanse" och innehåller 3st fristående äventyr, som jag antar även går att knyta ihop till en kampanj om man skulle önska det. Samtliga tre äventyr handlar om att man har hittat någon glömd/försvunnen civilisation eller liknande och måste kämpa för att komma undan med både livet och rikedommar.

Nu är det bara att tjata på Edvard så han styr upp lite Rogue Trader åt oss


The dice is a lie

SF Bokhandel har man nu lyckats få ner priset på Fantasy Flight Games senaste version av Warhammer rollspelet. Istället för 898:- så ligger boxen nu på "endast" 698:-, vilket i alla fall är en liten lättnad för plånboken om man nu är intresserad av att skaffa det. Har inte hunnit läsa på mig sådär jätte mycket om vad folk egentligen tycker och tänker om deras nya system. Kort och gott så handlar det om att rulla en massa special tärningar för varje handlig och med hjälp av dem utläsa resultat och konsekvens. Synd bara att deras tärningar krävs och kan endast köpas av FFG. I övrigt kan jag ju tycka att boxen är relativt prisvärd.

Totalt rör det sig om 4st böcker, en för regler, en för spelledaren (monster, kampanjer och äventyr), en bok som beskriver magi och en den sista om religonen i den gamla världen. Man får ju även med 30st av dessa "special tärningar" samt över 300 kort som innehåller färdigheter och annan information som man vill enkelt komma åt som spelare.


Worst PUG ever

Efter att ha gjort säkert över 300 PUGs i WoW så har jag sett ett ganska tydligt återkommande mönster gällande spelare. Det finns ungefär 3 typer av spelare (aka idioter) till varje ärketyp, give or take...

Tank
"Everyone waits for a tank.. a tank waits for no one"
Spelare som är väldigt över-gearade för instancerna man spelar och har en bit över 40'000 i HP. Så fort instancen startar får man på sin höjd ett "Hi" i chatten sen drar de igång och får på sig mobs. De har sällan problem att hålla aggro och går ofta vidare till nästa mob med ett litet släptåg av oknytt som bankar honom i ryggen. Helt klart den typ av tank man föredrar att få i sin grupp, men kan ibland ha lite väl mycket attityd om DPSn inte är tillräckligt hög.

"Look at me, I'm a tank, lol"
Direkt du kommer in i instancen så märker du något. Eran tank har inte någon av de 5 vanligaste tank sköldarna. Vid mer inspektion så visar det sig att ungefär hälften av hans gear består av Attack-/Spellpower och hans HP klockar in strax under 25'000. Detta betyder nödvändigtvis inte att alla kommer gå åt h-vete, i vissa fall kan man till och med ta sig igenon en instance utan dödsfall.

"O hai, I'm a 5.5K DPS"
The worst kind. Ett komplett r-tard helt enkelt. Vanligtvis en DK, men kan även vara en annan klass, som kommer in i instances med fullt epic DPS set och vägrar (eller kan inte) tanka. Så du har 3st alternativ. Lämna gruppen (och få 15min debuffen), vänta tills man kan kicka honom och vänta på en riktigt tank eller se om någon annan vänlig själ i gruppen har dual-spec och kan fixa biffen. Trust me, dom här finns på riktigt.

Healer
"Cmon, move faster, I gtg soon"
Påminner en hel del om den över-gearade tanken, fast den gång i healing form. Eftersom han/hon inte kan bestämma tempot spammas chatten i meddelande om att man måste skynda på. För att ytterligare skynda på processen kastas det även en hel del offensiv magi förutom heals. Kan även hända att personen i fråga försvinner i samma stund som tanken får aggro på slutbossen.

"I prefer PVP, I'm just doing this for the gear"
Healern har fullt gladiator set och gems att matcha. Dessutom en väldigt speciell spec som oftast inte går särskilt långt i heal trädet. Den här healern har sällan gjort instancer och kan inte taktiker och frågar heller inte om dem. Slänger i stort sett bara heals på tanken om man inte direkt ber om en. Väldigt hög risk för att ninja ett item i
Frozen Halls och lämna gruppen.

"Use your first aid FFS!"
En DPS som köar som healer för kortare tid. I stort sett identiskt med ovannämnd tank. Kräver att få spela som DPS och låta någon annan sköta helandet. Kan efter mycket lång diskussion gå med på att slänga en och annan lesser heal men koncentrerar sig främst på att ligga högt upp på DPS mätaren. Det är bara att dra fram sin plåster och drycker, för de kommer att behövas.

DPS
"Leeeeeeeeeerrrrooy!!!"
Namnet säger väl en hel del. Man kan ju tycka att dessa borde ha försvunnit för länge sedan, men icket. Kort och gott en över-gearad DPS som gör allt vad hon kan får att stjäla aggro och sedan skylla på tanken/healer när hon dör. De tycker även om att ninja-pulla om det inte går tillräckligt fort fram. Spammar gärna recount efter varje strid bara föra att visa vem som ligger på top. Det gör inget med bra DPS i gruppen så länge tanken klarar av det.
"..."
Den tysta typen som helst bara står vid sidan och skjuter/kastar/slår. Relativt harmlös, men om man tar sig tid att kolla lite extra så märker man att de använder sig av en rotation på 1-2 spells. Och om man använder sig av recount så visar det 3 siffrigt. Saknar både gems och enchantments på de få epics de har. Så länge man bara ha 1 sån här i gruppen är det ingen större fara, men i vissa situationer krävs det lite mer krut och då kan man knappast räkna med att de kan leverera.

"You guys wanna do [insert achivment]"
Lite av en back-seat driver. Kommer ofta med synpunkter över hur man ska tanka, eller vilka spells man ska ha i sin rotation. Stannar upp vid varje boss och går igenom taktiken, trots att alla kan den, och passar även på att försöka få gruppen att prova på någon vansinning achivment. Själv är dom ofta klädda i gröna föremål och tar need på vad som helst som har högre item level än deras befintliga gear. Denna typ av spelare förekommer oavsett arketyp, men jag har stött på många sånna här som DPSar.Noobs, they give me the creeps

Evolution of Warcraft


Climax

Har fått hem både Conan och den senaste Prince of Persia till 360. Än så länge har jag bara hunnit spela drygt en timme på varje spel, och för något jag betalat mindre än 200:- för är jag väldigt nöjd. Conan är fult, elakt och fullt med roliga ragdoll effekter. Prinsen bjuder dock på lite mer vackra miljöer och animationer, samt en kontroll som inte alltid gör som jag vill.

I WoW blir det såklart mindre speltid. Efter att ha mer eller mindre gearat upp 2 karaktärer på så sjukt mycket HC spelande har jag återgåt till min shaman. Ska försöka att inte ge upp helt på spelet.. har ju trots allt ett mål att uppnå, men en mindre paus är nog inte helt omöjlig.

Sen så har jag, trots mitt förnuft, fallit i full-pris fällan på nytt. Dumt nog gick jag med alldels för mycket pengar i fickan till Gamestop och glodde på nyhetshyllan. Där stod både Darksiders och Bayonetta och ville gå hem med mig. Ett svårt val... men efter lite övervägande valde jag spelet som i alla fall bjuder på boobies (cus boobies are boobies) och gick hem med Bayonetta.

Där har jag hunnit knoga mig igenom drygt 5 timmars spelande. Det märks att det är DMC gänget som är bakom detta spel, det enda som egentligen fattas är huvudpersonen. Tempot är bra, kontrollen är tajt, grafiken är snygg och storyn försvann i samband med introt. Spelet är dock bitvis trail-and-error då vissa sektioner är så löjligt svåra vid första försöket. På gott och ont är det inget större straff på att dö, bara att man får minus poäng på sitt slutscore, som jag antar man behöver om man jagar achivments.

Jag nöjer mig i alla fall med att ta mig igenom det. Om jag nu gör det tillräckligt fort kanske jag kan gå tillbaka på Gamestop och byta spel... men först lite mer Climax scener i Bayonetta


Pro-wrestling

Jag saknar de gamla hederliga wrestling spelen. När ska de någonsin göra comeback? Riktigt män i inoljade kroppar som kastar runt varandra i speedos... okej.. jag fårstår varför de inte finns längre...


Oh, it's on!

2010 verkar inleda spel året i über-våldets tecken. Hack-n-slash har aldrig varit hetare och kvalitén har nog aldrig varit så här bra på en så vanligtvis tam genre. Jag har själv alltid sett hack-n-slash genren som Äventyrs/Plattforms-genren elake lillebror. Det var först när jag spelade Devil May Cry och senare God of War som jag verkligen fick upp ögonen för dessa spel. Och mer av det goda kommer nu.

Nu i Januari har 2st intressanta titlar släppts. Darksiders och Bayonetta, senare (i Februari och Mars) så kommer även Dantes Inferno och God of War 3. Kan ju inte påstå att någon av ovanstående titlar verkar dåliga eller ointressanta, men att skaffa alla 4 kommer nog inte hända mig, men det är ändå kul att leka med tanken och ställa spelen mot varandra.Darksiders utvecklas av Vigil Games (som kommer att utveckla det kommande Warhammer 40K MMO spelet) och som även är deras första spel ut på marknaden. Spelet har en väldigt säregen design som bara dryper utav comic-book. Starka klara färger och överdrivna monster, dessutom är Mark "Skywalker" Hamill med och gör röster. Kortfattat handlar spelet om en av de 4 Apostlarna, nämligen "Krig". Skit har hänt, apokalypsen har kommit för tidigt and what not. Krig/War beskylls. Du ska mörda änglar och demoner (och Dan Brown) för att allt ska bli bra igen. Darksiders ser väl egentligen på pappret ut som den svagaste av de fyra ovannämnda spelen, men det är ändå det här som tilltalar mig mest.Bayonetta kan man väl se som en spirituell uppföljare till Hideki Kamiyas tidigare spel - Devil May Cry. Här tar man rollen som Sara Pal.. eh.. häxan Bayonetta. Hon är klädd som en slampig bibliotekarie och har revolvrar på sina skor... och hon blir naken när hon använder sig av sina krafter (Åh, japan, ni och era galna ideér). Ärligt talat tror jag bara att man får migrän om man ens försöker sig engagera sig i det här spelet, men det hindrar det ju inte från att se helt mind blowing ut. Helt vansinnigt tempo och de mest intensiva boss-fighterna någonsin utlovas och infrias. Äventyret ska dessutom klockas in på cirka 15 speltimmar, vilket jag anser är rätt mycket för denna typ utav spel. Bayonetta ligger då som en stark 2:a på min "do want" lista.Dantes Inferno kan ju tyckas vara ett seriösare spel, efter som det på något sätt byger på Dantes Gudomliga Komedi. Dante är din vardaglige riddare under korståget i Acre där han är och smiskar musilmer på Kung Richards begäran. Efter att ha blivit mördad och lämnad inför döden (jepp, killen i den trasiga morgonrocken och lien) så bestämmer sig Dante för göra något åt saken. Har spöar döden, stjäl hans bonde redskap och ger sig på ett personligt korståg ner i helvetet för att rädda sin fru som är fast där nere. Spelet lät som en riktigt dålig version på God of War till en början, men efter att ha sett lite spel sekvenser så verkar även det här kunna bjuda på lite masslakt i Satans domäner.Sist, men definitivt störst är God of War 3. Det här är en serie som jag gav mig på först i fjol i samband med att min Playstation 2 blev återställd. Inte helt oväntat så var det här spelet precis lika bra som jag hade förväntat mig och det blev ett maratonspelade från början till slut. Nu får sig triologin en avslutning på bästa sätt. Synd bara att jag inte har en Playstation 3 för att kunna ta del av denna episka saga. Kratos är i alla fall sur på de tokiga gudarna och klättrar upp för Olympus för att ha ett snack med Zues, men vi vet alla att hårdingar som Kratos snackar med nävarna (nävar som dessutom är formade som två enroma lejonhuvuden).

'

There is no plan BI miss the music... and Mr.T

Wharrgarbl

Nu har jag faktiskt tagit tag i tradera och jagat lite billiga spel. Till att börja med så har jag införskaffat en gammalt hack-n-slash spel vid namn Conan, samt det cellshadade Prince of Persia. Båda spelen fanns för under en hundring, och känns väl sådär lagom prisvärt. Finns fortfarande många andra spel som skulle vara roligare att införskaffa, men just nu kör jag en budget variant och jag är inte precis stressad över att ha alla nyheter precis när det kommer. Enda anledningen jag kan se till varför man vill ha ett spel direkt när det släpps är; 1 - Du har ingenting annat att spela eller 2 - Du tänker spela det online. Annars kan jag inte se någon anledning med att äga ett nytt spel för 6-700:- från dag 1.

WoW spelandet fortsätter dock för fullt. Dusthoof min druid får samla rep med
Sons of Hodir för att jag ska få tillgång till alla bra shoulder-enchants. Fixade reverd med dem idag, så det är en bit kvar till Exalted. Tror dock inte jag kommer slösa en massa EoT för snabb rep, däremot tror jag Sophie kommer skicka lite relics till mig. Vezzlan har kommit över lite mer tank gear och hyffsat mycket DPS gear. Han bör vara fullt duglig att tanka alla gamla heroic instancer, för jag har då 540 i Def samt drygt 30'000 i HP. Finns ju mycket man kan förbättra, men det är svårt att komma över tank gear om man inte är tank i just den instancen.

Badassian står kvar på level 76, har inte orkat göra en sista spurt med honom ännu, men det kommer nog snart. Gazbag min level 50 shaman har väl den som fått mest uppmärksamhet. En tidig dual spec har gjort det roligt att både questa och hela i instancer. Jag håller tummarna och tror att Outland kommer gå undan med honom, men tanke på att DK's som börjar där ute och det kommer vara brist på healers.War of God

Ge mig en Playstation 3 och den här så är jag nöjd en bra tid framöver.... kanske har råd om jag säljer min 360 och alla spelen...

Online Gamer Lol


The Oculus nerf

The Oculus är den absolut värsta instancen i hela WoW. Du vet den där när man flygar runt på drakar större delen av tiden och försöker få gruppen att flyga åt samma håll. Eller det vill säga när du ens har en grupp att göra instancen med. Av goda orsaker är detta den mest hatade instancen. För det mesta lämnar folk gruppen så fort de ser var de hamnat (när man sökt vid Dungeon Finder).

Nu har Blizzard äntligen gjort
något åt det hela. Till och börja  med så nerfade man hela instancen för ett tag sedan. Bossarna fick mindre HP. Mobsen blev färre. Drakarnas (de man själv rider) fick bättre stats beroende på din egen gear. Men nu gör man ytterligare åtgärder. För de som orkar harva sig till sista bossen väntar extra loot. Varje spelare ska få 2st extra Emblems of Triumph samt ett rare gem, och en viss chans till att få en blå-drak mount.

Helt plötsligt blev det här en av de bästa instancerna till att farma EoT's


Lulz will be had

Nu har jag haft tillräckligt med ledighet från mitt lilla bloggande. Dags att börja om med alla nördigheter på nytt. Det har ju inte blivit särskilt mycket ledighet under jul/nyår för min del. Spenderat mest tid på jobbet faktiskt. De få lediga dagar jag haft har jag varit med Sophie... och spelat WoW.

Nu när jag maxat min Druid och Death Knight (samt gearat upp dem hyfsat mycket) har jag påbörjat min Shaman lite blygsamt. Har fortfarande knappt rört min Rogue sen jag tog lvl 76, men även har lär väl nå 80 inom en snar framtid. Sophie har även hon lyckats få upp sin första karaktär till 80, som är en Troll Shaman. Så nu spelar vi en massa heroic dungeons tillsammans med Kubbe, Macce, Stefan och inom en snar framtid även Mats.

Ärligt talat så börjar jag känna mig lite mättad på WoW, så jag håller på att skumma tradera efter gamla guldklimpar som jag aldrig införskaffat. Under hela 2009 så har jag bara köpt 5-6 spel till min Xbox, vilket inte alls är särskilt mycket. Att hitta Bioshock, Resident Evil 5, Prototype och liknande spel kan väl inte vara allt för svårt.

Dessutom har jag hört att 2010 ska bli ett bra spelår...