Why oh why

Eftersom folk uppenbarligen läser den här bloggen då och då tänkte jag försöka att uppdatera den lite i alla fall. Jag har äntligen gått på min semester denna vecka, och kommer vara ledig 4 härliga veckor framöver. Och förhoppningsvis slipper jag spendera den på en varm och äcklig strand, utan kan istället njuta av lite spel av diverse slag i gott sällskap.

Nu på Torsdag anländer Kim hit och kommer att vara här i drygt 2 veckor. Jag har lovat honom rätt så mycket brädspel, men ska även kolla om han är sugen på att köra lite old school rollspel. Min Xbox har inte hunnit tillbaka från lagningen, kan bero på att jag var söligast i världen på att skicka iväg den. Men jag glömde hela tiden bort den. Har ju haft fullt upp med att spela Blood Bowl till datorn.

I helgen kommer även KG hem till Pite och är här drygt en vecka, så det betyder ju natruligtvis ännu mer att spel ska finnas med på menyn. Han peppar både för att måla och spela WH/40K och säkert en massa annat bus. Och det lär ju inte blir några större problem att få med Kubbe på det hela, han lär ju ha abstinens efter spel vid det här laget.

Anderas har jag också peppat upp för både rollspel och brädspel. Jag vet att det finns rätt många som är sugna på att både börja spela något nytt rollspel från början, jag har själv suttit och peppat på för Shadowrun, samt att det är många som vill lira A Game of Thrones brädspelet som jag har i min ägo.

Med andra ord så kommer det nog vara rätt mycket denna helg samt nästa vecka. Har fortfarande ingen koll på när, vad och vars saker ska hända, men jag kan förhoppningsvis hålla folk uppdaterade på ett sätt eller annat. Det första jag kan säga är att Lördag den 18:e nu i helgen blir första tillfället att hitta på något. Så ha den dagen ledig om du vill rollspela.


You can't start a fire without a spark

Ojojoj! Nu är det bara 2 dagar kvar på jobbet sen väntar min semester bara runt hörnet, typ. Eftersom folk var sjuka och borta i helgen så blev det inget spelande, men det kommer ju alltid fler tillfällen. Med min Xbox på lagning har jag inte gjort så mycket annat än att nöta sönder Blood Bowl när jag inte haft fullt upp med att rita.

Jag har provat på "real-time" grejen, men den var inte för mig. Känns rätt likt Baulders Gate eftersom man hela tiden pausar spelet för att ge ut nya ordrar och det blir fort kaos och rörigt när spelarna börjar snubbla över varandra för att alla vill åt bollen. Kanske ger det en till chans så småningom men just nu är det den "turn-baserade" varianten som gäller. Började om på nytt bara för att testa ett Chaos lag, och till min stora förvåning kan man plocka mutationer som vanliga skills med dom(!), that's freaking cheese! Efter en lite halvskakig inledning har jag nu spelat ca 24 matcher mot datorn utan förlust.

Gjorde även ett experiment med ett Wood Elf lag där jag lät en och samma Wardancer göra alla mina mål för att se hur bra jag kunde göra henne. Kan sammanfatta det hela med att hon blev en jävla enmans armé utan dess like. Med andra ord så följer det brädspelet rätt så bra med att inte alls vara särskilt bra balanserat, men kul ändå.
Dagens bild får bli min Storm Trooper ur den brillianta serien
Star Wars: Clone Wars
Om ni inte sett den så bör ni göra det. För den är awesome

What say you?

Till helgen väntar 3 dagars ledighet. Med andra ord - dags för spel! Då återstår bara den eviga frågan om vad vi ska spela? Som vanligt peppar jag mest för rollspel - Dark Hersy, Warhammer Fantasy eller prova på Rogue Trader kanske? Alternativen är ju förstås brädspel typ D&D 4th (som jag tycker är mer ett bräspel än ett rollspel), A Game of Thrones eller något annat statergispel? What say you?