It's just a game

Jag blir förbannad när det går dåligt i ett spel och det går sämre att spela när man är förbannad. Det blir en helvetes jävla ond cirkel. Att ta en paus från spelande kommer inte på frågan, det är samma som att erkänna sig besegrad av en drös ettor och nollor. Vid ett tillfälle lät jag dock mina agressioner få utlopp. Det resulterade i en sönderstampad N64-kontroll. En besvärligtripp in till stan och några hundrakroner fattigare blev man, men det var fan värt det. Jag lovar och svär att det var kontrollens fel alltihopa.

En gemensam nämnare för dessa vansinnesdåd kan länkas till sportspelen. Man kan verkligen ifrågasätta sig varför man överhuvudtaget lägger ner tid på sånna spel när man vet att för eller senare kommer det brista. Vare sig det handlar om en straff i slutsekunderna av en match, ett långskott från halva plan som målvakten grafiskt vägrar reagera på, en oförlåtlig motståndare i snooker. Varje gång det händer känns det som att hela världen blir min fiende.

Jag önskar att jag bara kunde välda teven i golvet. Sparka sönder min konsoll. Slå handkontrollen i småbitar mot betongväggen. Knäcka samtliga spelskivor som kan relateras till sport. Skrika ut min vrede och avsky mot världen för att sedan brista ut i gråt och slutligen somna i fosterställning....

Men i slutändan brukar jag bara med en tung suck starta om spelet och lova att aldrig låta en förlust störa mig. Det är ju trots allt bara ett spel.

The real Penny-Arcade

The real Penny-Arcad

Mike Krahulik (vänster) och Jerry Holkins.
Även kända som Gabe och Tycho.

wich hunter?

wich hunter?

Jag satsar 2 koppar slantar på att denna kille kommer vara den mest spelade i Imperiet. Vad kommer jag själv att spela? Med 110% säkerhet kommer jag spela på Alliance of Order (den snälla sidan), sedan är det väl 90% att jag kommer vara Empire, 10% Dwarfs. Sedan vad det blir för class är enkelt. Tank för hela slanten.

Hate to say I told you so!

Jag är grymt avundsjuk på Sophie som kan sitta hemma och nöta Vanguard: Saga of Heroes hur mycket hon vill, typ. Just nu kan jag nästa döda för att få vara del av en online-värld där man glömmer både tid och rum. Men som det ser ut just nu har jag ingen dator som klarar av något av de intressante MMO-spelen och min 360 har bara FFXI och PSU, dvs inget jag vill spendera pengar eller tid på. Som alla mina vänner vet tjatar jag alltid om hur Warhammer Online kommer dyka upp till 360 vilken dag som helst. De flesta (eller alla) skrattar nog åt min naiva syn på det hela.

Det är ett kännt faktum att på E3 06 så speltestade man faktiskt spelet på 360 bakom stängda dörrar. Mystic Entertainment som utvecklar spelet har sagt att man inte planerade att göra spelet till konsoll, det handlade mer om att (be)visa för Bill Gates möjligheten att konvertera ett PC spel till 360 på kort tid. Men spekulationerna och förhoppningen om att se spelet till konsoll fortsatte att cirkulera på nätet.  

Nu är jag nästan exakt 30 dagar sen med det senaste ryktet i Warhammer/Mythic/Konsoll affären. Den 29:e December 06 gick Mythic Entertainment ut med en annons. Man sökte utvecklare till deras "Warhammer konsoll" spel. Och så vitt jag vet håller Mythic bara på med ett Warhammer spel.

I W.A.R "officiella"
forum kan man också läsa om ryktena. Där verkar folk mest vara upprörda över att spelet kommer bli dåligt just för att det kanske kommer till konsoll. Märks att forumet mest är befolkat av idioter då den främsta anledningen till att spelet skulle bli dåligt är att 360-spelare inte kan ha mus/tangentbord. Det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta. Jag tror mer och mer på att spelet verkligen kommer till 360. Det enda som oroar mig nu är att mycket tyder på att 360-spelare kommer få egna servrar och kommer inte kunna spela med PC-spelarna. Aja, den som lever får se... vi ses i the Old World


Snooker

Det är få som känner till det om mig, men en av mina absoluta favorit sporter är Snooker. Jag har följt sporten flitigt sedan jag upptäckte den i början av 2001. Lärt mig namnen (och smeknamnen) på samtliga "stora" spelare. Och mer än vid ett tillfälle har jag funderat på att börja sporten.

För er oinvigda kan jag ge er lite historisk bakgrund till spelet;
Snooker är en variant av det betydligt äldre spelet biljard. Biljard spelade man redan på 1400-talet på de brittiska öarna (eller vad de nu kallades). Snooker är dock betydligt yngre, det var först i slutet på 1800-talet man började närma sig spelet. Brittiska soldater som i Indien hade börjat bli less på biljard och dess "simpla" regler och började så småningom hitta på nya. Enligt sägen var det Colonel Sir Neville Francis Fitzgerald Chamberlain som tyckte att man skulle lägga till fler bollar i spelet. Själva ordet snooker är dock svårare att hitta ursprunget till. En del säger att det var slang för första års kadetter i armen, och när någon missade sa man skämtsamt - "Why, you're a regular snooker!". 1885 reste den brittiska biljard mästaren, John Roberts, till Indien för att spela mot Chamberlain. Där förklarade han det nya spelet för Roberts som förde med sig det till England där det vidareutvecklades och blev en internationell framgång.

Reglerna kan väl också behöva få en förklaring. Till att börja med är bordet lite större än ett biljardbord och hålen/fickorna är lite mindre. På bordet finns det 15 röda bollar, en svart, rosa, blå, gul, brun och blå boll. Så klart även en vit boll. Till skillnad från biljard handlar det inte om vem som sänker den svarta bollen, utan om poäng. De röda bollarna är värda 1-poäng och de färgade är värda mellan 2 - 7 poäng beroende på färg (gul är värd minst, svart är värd mest). Varje break - eller tur - måste man skjuta ner en röd boll innan man får ge sig på en färgad. Bryter man mot reglerna får motståndaren extra poäng. Ett frame slutar när någon plockat ihop majoriteten av poängen på bordet, som totalt är 147.

Allt är så skönt gentlemanna-brittiskt med sporten. Alla spelare är klädda i skjortor, kostymbyxor, västar och ibland även flugor/slipsar. Domaren är klädd i frack och vita handskar för att inte lämna fläckar när han då och då plockar upp och polerar snooker-bollarna. Publiken blir hela tiden ombedda att sitta ner och vara tysta medan spelarna gör sina stötar. De apploderar endast när en spelare lyckas med en riktigt bra stöt eller vinner ett frame. Spelarna tackar och gratulerar alltid varandra oavsett vem som vann och förlorade. Det är nästan som den där reklamen om hur engelsmännen uppfann ishockey.

All flesh must be beaten

Descent har blivit beställt från SF-bok då alla andra leverantörer hade slut i sina sortiment. Det blev lite dyrare än väntat, men samtidigt så betalar jag gärna 50:- extra för att slippa vänta allt för länge på det. Visar det sig vara ett kul spel så finns det 2 expansioner att införskaffa. Men det ska nog spelas rätt flitigt innan man testat alla de 20 karaktärerna som följer med i grundboxen och hittat sin favorit.

Oblivion spelas rätt flitigt nu. Började spelet med att skapa en Orc krigare. Eller inte riktigt en "Warrior", jag gjorde en custom class och gav honom restoration som en major skill. Han kanske borde klassas som paladin? Men vem bryr sig egentligen. Än har jag inte ryckts med i handligen i spelet, har dock bara stängt den första portalen och räddat den nya kjesaren. Undra om man ska göra en assassin eller dylikt istället?

Har provat de andra spelen jag fick med. Far Cry känndes riktigt ruttet, kanske blir roligare när man får sina "förmågor". Perfect Dark märks att det var ett release spel, inte vidare snyggt eller bra, men rätt underhållande för stunden. Call of Duty 2 har jag till PS2 så det har jag inte mycket att säga om. King Kong var riktigt underhållande, men jag orkade bara spela en dryg timme, sparar det till senare.


Ikväll så är det tänkt att vi ska rollspela All Flesh Must be Eaten. Ska bli kul att slakta/bli slaktad av zombies och ha KG som spelledare igen. Hoppas hundvakten blir fixad, det här är ett spel jag inte vill missa. Har dock inte skapat min karaktär än, det enda jag vet är att jag ska spela en läkare av något slag. Det blir nog bra ska du se.


Descent

Jag har ärligt talat lite dåligt samvete över två saker. Det första är att det var sjukt länge sedan jag införskaffade ett vettigt brädspel, det andra är att killarna knappt fick uppleva charmen i Warhammer Quest innan fyra stycken Ogres gjorde slut på äventyrarna. Därför tänkte jag nu slå två flugor i en smäll som det så underhållande kallas.

Jag ska nämligen införskaffa ett nytt "dungeon crawl" spel vid namn
Descent: Journeys in the Dark som är skapat av mitt favorit företag Fantasy Flight Games. Till skillnad från andra liknande spel handlar det här mycket om kampen mellan spelarna och spelledaren. Spelarna ska i sina quests ha ihjäl ett bossmonster i slutet av varje dungeon, spelledaren i sin tur ska göra allt han kan för att stoppa dem. Enligt folk som spelat Descent ska det fungera rätt bra då spelledaren inte har en sån total kontroll som i exempelvis rollspel.

Ska skicka iväg beställningen på fredag, och leveransen skulle vara mellan 7-10 dagar. Så kanske om någon vecka möts vi nere i hålan igen... [insert evil laughter of choice]

Just like Robin Hood!

Jag skyller på kylan som den främsta orsaken att jag inte tagit mig in till stan och införskaffat Level 9 förens idag. Det är ju för tusan snart dags för nästa nummer. Som vanligt är det rätt ointressant läsning de bjuder på men fungerar för det bra som tidfördivande lektyr på arbetet. Dock blev jag mycket intresserad av det lilla erbjudandet i mitten av tidningen. Precis som vanligt finns där en liten lapp om man vill börja premunerera på ski.. tidningen. Men förutom sex stycken nummer får man även med Final Fantasy XII på köpet. Ett absolut måste, även om jag för tillfället inte äger någon Playstation 2.

Huvudrecensionen i detta nummer var Capcoms action spel Lost Planet till 360. Jag laddade hem demot för några dagar sedan, nog för att ett demo inte ska jämnföras med ett komplett spel, så är jag inte ett dugg intresserad av det. För en gångs skull håller jag med Wiborgh i hans åsikt om att det inte känns riktigt rätt då man suttit så länge med Gears of War. Och sen är jag inte den som längre lägger ut 6-700:- på ett nytt spel, om det inte är jul eller en dylik anledning.

Mitt spelpaket från Tradera har fortfarande inte dykt upp, fast jag antar att jag förväntar lite för mycket av posten, han postade det ju trots allt igår. Så just nu har jag ingenting att spela. Jag har faktiskt blivit less på Gears idag. Efter att ha blivit totalt sönder skjuten av Holländare i 3 matcher insåg jag att jag saknar motivation och inspiration.. helt enkelt.


Gled förbi EB-Games idag och snackade lite med Tommy och Pelle. Hittade inget roligt spel som jag kännde att jag kunde köpa så istället förbokade jag Vanguard till Sophie. MMO-världen är inget för mig men om jag skulle börja spela något som inte börjar på warhammer- så skulle jag spela Vanguard. Orsak? En av de spelbara raserna är en räv!! En räv!! Vem vill inte vara en räv? Nu gäller det bara att locka bort Sophie från datorn så jag kan skapa en Robin Hood i Disney anda.


Everything dies

... baby that's a fact, but maybe everything that dies someday comes back

Bruce, din röst är honung i mina öron (om det nu är en bra sak?). Du har något för alla mina humör. Du har kontroll. Vore jag bara en medelålders kvinna skulle du ligga risigt till!

Jag njuter, trivs och andas för ovanlighetens skull. Det är lite som tynger eller stör mig i dagsläget. Det är så mycket som börjat ljusna de senaste dagarna (eller är det Bruce som får mig att tro det?). Suttit och kampat i ett par dagar nu på en tradera auktion. Hittat följande fem spel för 1100:-, vilket känns som ett riktigt bra köp; 

Call of Duty 2
Far Cry - Predator
King Kong
Perfect Dark Zero
Oblivion

Egentligen bara det sistnämnade jag ville åt, men får man så där många spel för det priset kan man ju inte låta bli liksom. Gears of War sjunger på sista versen, jag är inte det minsta besviken på spelet. Och jag måste skryta lite och säga att jag blivit förjälvigt grym på spelet men tanke på den korta tid jag spelat.

W A N T E D

Sökes - Flitig spelare som kan hjälpa mig igenom Gears of War kampanjen på Insane.

Jag är alldeles för lat för att ta mig igenom skiten på egenhand, och man har ju börjat bli mer och mer besatt av dessa jävla achivment-points. Vad fan dom nu egentlige ska bevisa. Men jag tål inte att se folk ha mer än mig. Så därför ska jag ta och införskaffa lite billiga skitspel till konsollen så jag kan öka på min blygsamma skörd.

Multiplayer delen i Gears börjar nu kännas lite seg, så jag har försökt spela kampanjen med lite folk online. Tyvärr består den massan av britter i åldern 12-14 som mest bara skriker i headsetet och snor all ammo. Träffade dock en trevlig amerikan från florida som hjälpte mig genom nästan hela hardcore kampanjen. Har bara kvar lite av tåget och Raam innan det också är avklarat.Sökes - En grupp med spelsugna människor för en roll- eller brädspelskväll på fredag/lördag

Var jävligt länge sedan jag spelade rollspel, eller brädspel för den delen. Så i helgen har jag sett till att vara ledig både fredag och lördag. Hoppas bara att folket i Luleå tänker ta en sväng hit ner och att mats och kubbe inte måste springa runt i Outland. Har dock inte skrivit så mycket på mitt äventyr som jag nämnde i förra bloggen, men det är på gång. Om ingen har något vettigt äventyr på gång kan vi ju alltid ta tag i saken och lira A Game of Thrones, eller kanske flumma oss igenom äventyret i Warhammer Quest.

Things to come

Jag har ingen direkt koll på när Likstorm släpps. Det kan nog dröja bra länge i alla fall. Ty frukta ej mina spelglada vänner. Jag vet inte riktigt vars idén kom ifrån, men plötsligt har jag ett riktigt bra äventyr på gång. Nu blir det upp till Toste, Grim, Taulu och Drejke att rädda hela Haven från undergång. För att ge er en liten ledtråd på vad som komma skall kanske ni minns vad Bjarnskogen bestod av.

Nu gäller det bara att se till att vi kan få ihop de fyra äventyrarna på ett bra sätt. Toste och Grim är inga problem. Taulu vet jag också hur jag ska skriva in i berättelsen. Då är det bara Drejke kvar. Vars han håller hus har jag ingen koll på. Inte sedan han plötsligt försvann innan de begav sig till skogen. KG får helt enkelt hjälpa mig med den biten. Angående Taulu och hans magiska utveckling så ska jag inte avslöja något, men han kommer garantera kunna göra mer än att kasta sten.

De senaste dygnen har jag tokspelat Gears of War. Det är helt sjukt att jag inte blivit less det än. Varje omgång känns ny och fräsh. Nya spelare innebär nya stratergier. Det är en extrem skillnad att spela i ett lag där man kan snacka med sina medspelare mot ett där alla springar och försöker ta alla frags på egenhand. Med den nya patchen som kom i veckan har det blivit (ännu) svårare att döda folk. Shotgun kräver precision för att döda någon på ett skott. Granater är svårare att fästa på folk. Mitt nya weapon-of-chocie har blivit sniper rifle. Inte kanske för att jag är så super bra på att skjuta folk i huvudet med den. Men ett skott i magen och ett slag med kolven dödar vem som helst.

Nu funderar jag på att skaffa Oblivion till min 360. Är sugen på det och när man kollar priserna på tradera så kan man få det för en billig peng. Kanske ska man även passa på att skaffa lite fler spel då också...

Eddards challange

Tre saker jag skäms över:

1 - Mitt utseende

2 - Att jag aldrig tar tag i saker och ting

3 - Att jag aldrig spelat ett Silent Hill eller Resident Evil spel


Tre saker jag är stolt över:

1 - Sophie
2 - Mina Gears of War skills
3 - Att jag alltid får ekonomin att gå runt

Tre händelser detta år (2006) jag inte kommer glömma:

1 - Christoffer och Ingelas bröllopp

2 - Att Marcus blev pappa
3 - När vi fick Ruffa

Tre saker jag inte klarar vardagen utan:

1 - Koffein (Kaffe eller Franks)
2 - Spontan sång/dans
3 - Att svära

Tre personer som jag avundas:

1 - Johnny Depp...mmmmm
2 - Bill Gates, för han är rik
3 - Kim

Tre personer som jag uppmanar att göra en likadan lista:

1 - N
2 - E
3 - J


I don't like the Cogs, but the Cogs like me

- Dom kommer höger!! Höger sa jag!! Akta han har en granat, skjut han innan han taggar! Två från vänster, dom shotgun-rushar! Använd motosågen för h-vete!

Just nu andas och svettas jag Gears of War. Kan inte komma ihåg ett enda spel som fångat mig på ett liknande sätt. Varje omgång är unik. Det gäller att sätta sina kunskaper på prov och testa nya taktiker och lära sig av sina misstag. Hagelbössan är min bästa vän. Det finns alltid tillgänglig på min rygg. Så fort fienden kommit lite för nära är jag redo att likvidera honom. Jag har även börjat lära mig att hantera de lite större bössorna. Sniper Rifle och Torque-Bow har börjat bli livsviktiga för att kunna plocka en motståndare på ett skott. Granaterna är också livsviktiga, men alldeles för svåra att hinna plocka upp före lagkamraterna gör det. För som spelet är just nu är granaterna spelets överlägset bästa vapen. Det förkommer en liten bug som gör det möjligt att fästa, eller "tagga", sina motståndare så att de sprängs i småbitar. Visst ska det vara möjligt att tagga folk, men buggen är att man inte behöver stå brevid dem för att utföra handligen, det räcker om man står typ 2meter ifrån den man vill spränga.

Men Epic är problemen på spåren. Nu i veckan kommer en patch som ska fixa till ett par av buggarna. Dels granatbuggen, men även göra så att folk inte längre kan falla genom marken och hoppa ut ur banan. Dessutom släpps 2st nya banor imorgon. Jag har lite ångest över det. Jag jobbar nämligen 10 timmar imorgon och kommer knappt ha tid över till att testa dem. Det positiva är väl att banorna kommer spelas hela tiden så det finna väl alltid någon server att köra på.

Sophie har återvänt till Azeroth med alla andra. Visst är jag lite avundsjuk på dem. Skulle gärna slösa bort min fritid i Barrens eller genom att jaga murlocs. Men jag har Gears och tänker inte sluta med det förän jag blivit bäst.


Things that were

Jag har faktiskt inte varit så överdrivet aktiv under spelåret 2006. Jag lovar att bättra mig under 2007. Med tanke på att alla spelmedier gjort långa listor över spel som varit bäst och sämst. Tänkte göra min egen lilla lista, inte för att jag vill påverka er med mina åsikter på något sätt, utan mer för att jag själv ska få bättre koll på vad jag spelat det senaste året.

Årets bästa (en självklarhet)
Gears of War

Årets sämsta (som Goodgame gav mig)
Aeon Flux

Årets överraskning (spel utan förväntningar)
Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth

Årets rollspel (av de 2 jag spelade)
Enchanted Arms

Årets besvikelse (var bara ett "okej" spel)
Shadow of the Colossus

Årets mest efterlängtade
Dragon Quest VIII - Journey of the Cursed King

Spelet jag missade 2006
The Elder Scrolls IV - OblivionEtt par roliga saker hände även rollspelsmässigt under 2006. Med tärning och penna i hand blickar jag tillbaka på det bästa och mest minnesvärda stunderna.

Årets spel - Delta Green
Utan tvekan de spel som fått mig att längta till nästa session och fått mig att gräva djup runt omkring på internet för spännande information som kan passa in

Årets krigare - "Grim" från DoD-T, spelad av Mats
En krikare på 2,50 cm bråkar man inte med. Inte heller känner man sig trygg att vara instängd i en grotta med honom i ett par dagar. Och då är det inte bara lukten som stör en.

Årets magiker - "Tinkel" från WoW, spelad av Sophie
Var nära att gå en grym död till mötes när dvärgarna tvingade ner henne i en brunn där ett läskigt monster bodde. Hon lärde sig även att magi inte blir mäktigt förän man närmar sig level 10.

Årets Cell-H agent - "Frank", spelad av Mats
Hårdare än agent "Sten Hård". Självutnämnd ledare för Cell-H. Orädd och pålitlig. Grym som en torped. Avrättade mer folk än övriga gruppen tillsammans. Förmodligen galen redan innan han blev rekryterad.

Årets mest spännande ögonblick - Bomberna i Delta Green
Första gången någonsin jag börjat svettas av ett tärningsslag. 5% chans att bomben skulle snetända. Första tärningen på T100 visade 90... nästa visade... 2. Gruvan var ett minne blott.


Årets viktigaste tillbehör - Little-bastards-loot-book
Mats, och gruppens, bäste vän när vi plundrade the Tempel of Elemental Evil på skatter. Varje spelsession fyllde ännu en sida och vi väntar nu bara på att en ny bok ska införskaffas.


Gears of Xtream Zelda Kings

Det händer rätt lite i den här bloggen. Ungefär som i mitt liv. Men då och då inträffar det saker som slänger tillvaron upp-och-ner. Här inte tänkt gå in på detaljer här på nätet och blöda ut vad som hänt. De som står mig nära kommer att få veta inom sin tid. Vidare till något helt annat.

Jag skäms nästan lite för att erkänna det. Vanligtvis brukar jag försöka så gott jag kan att undvika normen in i det sista. Men denna gång måste jag bara kapitulera. Gears of War är ta mig fan det bästa spelet ever! Visst är det mycket ha mycket mer av spelet när man sitter och kör kampanjen på egenhand, men det är i multiplayer spelet verkligen blommar ut. Självklart bjuds man på 48 timmars gratis Xbox-Live för att man ska fastna i beroendet, vilket man givetvis gjorde. Så ganska exakt 48 timmar senare köpte jag mig 1års Live och ett trådlöst headset för drygt 1200:- totalt! Helt galet, jag vet.. men jag kan inte sluta spela.

Zelda TP till Gamecube har fått ligga och samla damm ett tag nu. Varför svinga mästersvärd när man kan såga folk i två delar? Jag ska se till att klara ut det inom en snar framtid så jag kan dela med mig lite mer av mina intryck och sån skit.

Ett tredje spel dök upp idag hemma hos mig. Goodgame har varit så vänligt att låta mig recensera Dead of Alive Xtream 2. Den ultimata bröst-simulatorn kan man kort och gott kalla det för. Spelade det faktiskt lite imorse bara för att. Visst har dom lagt ner lite arbete på grafiken, men inte mycket annat. Ett jävligt stort arsenal med stringtrosor och diverse BH:ar fanns också att tillgå. Mot min vilja måste jag skrapa ihop tillräckligt mycket material för att kunna recensera det. Det enda ljuset i tunneln är att jag inte behöver behålla det.

I litteraturens värld har jag påbörjat George Martins andra bok i serien A Game of Thrones. Andra boken tar vid precis där den första slutar. Kriget har bara börjat och nu har ett flertal personer utropat sig till kungar. Därav namnet på boken - A Clash of Kings. Det finns extremt mycket material i dessa böcker till att skriva sig en liknande kampanj i Drakar och Demoner. Så ni kan ju vara beredda på att lämna Osthem och resa västerut.

Lev och må till vi hörs nästa gång!