Weapons & War - Part 2

Weapons & War - Part 2

Housed inside the armored body, the operator will steer the single main wheel by means of two small auxiliary wheels at the rear. A turn of the handlebar lifts one stabilizing wheel and lowers the other, shifting the balance of the machine and turning it to one side or the other. An internal gear mechanism, operated by a motor inside the body, drives the wheel ahead at remarkable speed.

The White Ship

Idag damp ett paket ner i brevlådan. En drös med Mythos kort fint inplastade i sina boosters. Det är något magiskt med att öppna boosters.. spänningen, lyckan och lukten av nya kort... det är obeskrivligt. Dock känndes det en aning konstigt att sitta och bläddra bland kort jag knappt förstod någonting av. Ska ta och läsa på reglerna ikväll när jag kommer hem. Kommer nog bli två stycken lekar för mig. Hälften av korten jag köpte var från expansionen Dreamlands, så en lek i det temat medan den andra leken får bli en salig blandning av de övriga korten. Lite av en besvikelse var det att jag inte fick några av de riktigt kända gudarna. Fast å andra sidan fick jag 3st helt olika kort på självaste HP Lovecraft, om han är bra är en annan fråga.

Såg Berserk igår på ZTV. Det var sjukt länge sedan jag såg den, men jag vill då minnas att den var bättre än så här. Får se om jag ids följa den, trots allt är den ju inte så överdrivet lång. Naruto struntade jag helt och hållet i. Såg lite av serien när den först kom och redan då tyckte jag att den verkade löjlig. Ikväll hörde jag det rycktas om att Ninja Scroll skulle vara. Om det är serien eller första filmen har jag ingen aning om, förmodligen det senare. Även om den filmen är bland det sämsta som finns i anime-väg har den ändå en speciell plats i hjärtat. Det var ju ändå den första animen man såg, den och Ghost in the Shell. Då hade man ingen aning om att tecknat kunde vara fyllt med så mycket övervåld och nakna bröst.

Weapons & War - Part 1

Weapons & War - Part 1

Dora Gun was manufactured by the German company Krupp for the third Reich during World War II. Hitler had wanted a gun "able to pierce a meter of steel, seven meters of concrete, or thirty meters of dense earth"

Anime for you

Jag är ingent större fan av Naruto eller Berserk , men det är ju både kul och ett framsteg för nördkulturen att ZTV väljer att visa både anime serierna ikväll (eller Naruto började igår) - 22.00 och 22.30. Lagom tid, för då har jag just slutat för kvällen och kan se fram emot en lugn fortsättning på kvällen i soffan. Kanske inte så stor skillnad från med vanliga rutiner, men ändå.

Har kollat runt lite i dvärgboken och funderar fortfarande på vilken slags arme jag vill spela. Om min guldgruva var tillräckligt fylld skulle jag utan tvekan köra en Miner arme. Minst fyra stycken 20 block med karaktärer skulle få avancera upp bakom min fiende medan mina core trupper som skulle bestå av armborstar- och gevärs beväpnade dvärgar. Men nu är så inte fallet. Vad jag vet så kommer min arme till stor del bestå av 3 saker. Canon(ion)s, Thunderers, Slayers och Iron Breakers. Helst skulle jag villja ha alla möjliga enheter och bara välja och vraka. Men köper man figurer i andra hand är det väl sånt här man får leva med.

Aja, nu ska jag jobba vidare, det blir väl spel i helgen?

Don’t Pick a Fight With Death

Don’t Pick a Fight With Death

The dwarfs are back in town

Jag visste att det bara var en tidsfråga. Det är det väl alltid. Jag var inte tillräckligt stark att motstå KG's erbjudande om att dela på Battle of Skullpass boxen. Jag menar man får ju för tusan en jävla massa snygga modeller för endast 400:-, det är ju ingenting i GW världen. Nu återstår ju bara det eviga pusslandet om att bygga en vettig arme. Dock så begränsas jag en aning då jag tänker köpa Johannes dvärgar till ett bra pris. Visserligen blir det ju med 5th modeller, men det kan jag leva med. Jag vill inte spöa mitt bankkonto bara för att jag ska få "finare" figurer.

Sen är det väl dags att presentera
Veckans Webcomic - jag har faktiskt själv varit i samma situation, men istället för att stappa en gaffel i benet släppte jag en tallrik på högkant på foten. Fråga mig inte varför.

Don't drink the water, fish fuck in it

Jisses, jag begick en synd igår när jag lirade FF III igår på DS. Hade vaknat rätt tidigt på grund av hunden och jag tänkte att det är bättre jag nöter lite final fantasy istället för att somna om. Allt var fri och fröjd. Bytte lite job på karaktärerna och fick ihop ett rätt bra party. Knäckte en rätt seg boss. Räddade en by och fick belöningar. Fick luftskeppet och besökte en ny by med ny utrustning och magi. Lämnade kontineten och begav mig ut i den stora världen. Kom till vatten templet. Yrade runt lite för mycket. Dödade en massa jävla monster och fick fett med exp. Kom till bossen. Ungefär när min sista karaktär hade 10 HP kvar och mina pheonix down var slut kom jag att tänka på en sak. "Jag har inte sparat sedan jag började spela för drygt 4 timmar sedan". Hur det slutade kan ni räkna ut själva.

Nu är jag bara grymt besviken på mig själv. Har massor av saker jag måste göra om bara för att jag klantade till det. Man ska ju alltid spara när man klarat en boss och innan man går in i ett nytt tempel. Helt plötsligt fattar jag varför en del spel har stora kristaller utanför bossens dörr där man ska spara.

Aja, en positiv nyhet i alla fall är att jag sitter och skriver på ett äventyr till WDC. Det blir inte så överdrivet långt. Har tänkt att det ska gå att slutföra på en kväll eller så. Använder mig till stora dela av det jag läste på nätet. Det känndes lagomt stort eller långt eller vad man nu ska kalla det.

Blev uppringd av Goodgame för någon dag sedan. De vill att jag kommer ner till deras förbundsråd i Mars. Resan och boendet betalt. De ville även erbjuda mig någon form av arbete. Vad det skulle innebära är lite oklar för tillfället. Men jag ska i alla fall ner dit och lyssna på vad de har att säga. Goodgame började ju som en vettigt förening, men det var väl för att Petter och Sam styrde och ställde. Sedan Annelie och Alexandra tog över stället och Petter och Sam slutade har saker bara gått utför. Förändring nu!

Don't fuck

Don't fuck

Cthulhu, where are you?

Känner mig helt köpgalen nu för tiden. Överallt tycks jag hitta brädspel och kortspel jag bara måste ha. Det inplastade Hero Quest på tradera ligger fortfarande bara på 300:-. Jag har hittat drygt 300  Mythos - CCG kort på tradera för 200:- (för övrigt så är det oöppnade boosters ). Och nu så sitter jag och dreglar över den nya versionen av Arkham Horror. Trots att jag tvivlar på att det är så mycket bättre än Edvards version från 87 vill jag ändå ha det.

Läste igenom reglerna till When Darkness Comes idag. Spelet är ju helt klart tänkt som ett rollspel. Brädspels delen är rätt okej om man bortser från att det mesta är ologiskt - om man misslyckas att hitta en ficklampa på den ruta man står på kan det nästa runda ligga en zombie där. Eller att ägaren till Gun's and Ammo inte märker att man sparkar ner dörren, plockar upp ett hagel och skjuter zombien som står på andra sidan kassan.

Det fanns i alla fall ett riktigt najs scenario att ladda hem från deras hemsida. Man spelar som ett gäng med high-school kids som vaknar upp med att den lilla staden är fylld av levande döda. Ett lagomt kort äventyr som nog spelas klart på 2-4 timmar. Ska hålla utkikt efter fler äventyr och expansioner.


Follow the leader

Idag fick jag både mina tradera vinster. Final Fantasy III till DS och brädspelet When Darkness Comes. Har hunnit spela en dryg timme i FF än så länge. Det är riktigt mysigt och fin grafik, en riktigt lyckad konvertering, om man nu kan kalla det för de. WDC var en annan femma. Lådan var intakt och figurerna var i tenn med spröjset kvar. Endast en bricka ska saknas, vet dock inte vilken än. Fick med en bunt A4 papper med extra regler och tjafs från hemsidan.

Besvikelsen var väl när jag läste äventyrsupplägget. Det var riktigt tunt och fattigt. Äventyret bestod av 3 delar, alla hade en fin bakgrundshistora och påminnde extremt mycket av KGs Zombie-kampanj vi spelar. Hur som helst tror jag att det kan bli riktigt roligt om man skriver ett eget äventyr eller letar upp något färdigt på internet. Spelar man dock spelet utan en Spelledare blir det väldigt likt Arkham Horror. Då gäller det att samarbete för att döda zombies, vampyrer och annat oknytt.

Nu ska jag fortsätta spe... jag menar jobba. Kommer sitta på kneget från och med idag (onsdag) tills på söndag. Varje dag jobbar jag mellan 16.00 - 22.00, så det blir inget spelandes för mig i helgen. Dock är jag helt ledig nästa helg.

Mythos fronten kan jag avslöja att jag hittat vars man köper boosters och dylikt. Eftersom det är ett utgående spel ligger priset på 20:- per booster. Får se om jag införskaffar lite egna kort.

Utopia

Helgen är förbi och snart börjar verkligeheten igen. Vi spelade vidare i All Flesh Must Be Eaten, och jag måste säga att det var ruggigt kul. Vada genom skit i kloaker. Bli jagade av enorma monster i tunnlar. Eldstrider mot soldater. Och så en massa zombies såklart. Det kan inte vara mycket kvar av äventyret vid de här laget. Vi får hoppas att Koggs kokat ihop ett häftigt slut.

Jag lyckades för första gången besegra äventyrarna i Descent. Dock så krävdes det en master-dragon för att få jobbet gjort. Hoppas att jag fått When Darkness Falls tills nästa gång vi ska lira brädspel, för jag känner mig en aning mätt på dungeon-crawl för stunden. Måste även ta och bygga mig en Mythos lek så jag kan pröva på det. Kanske till och med letar upp lite egna kort på nätet vid ett senare tillfälle.

När jag jobbade natt i lördags hade Johan med sig sin laptop och lite film. Det blev Eragon och The Prestige som sågs. Den förstnämnda var väl rätt söt och så. Ingen direkt monster hit i fantasy världen, men då jämförs den ju också med Sagan om Ringen och inte Dungeons & Dragons. The Presitge däremot var en riktigt bra film. Rekommenderas till alla som gillar kändistäta filmer och illusionister. Kort och gott handlar  filmen om Wolverine och Batman som tävlar mot varandra om att göra det bästa tricket, och till slut går det till överstyr och de försöker döda varandra.. typ.

Ett speltips till Edvard och alla andra som gillar strategiska spel i stil med Utopia så måste jag rekommendera
Travian. Man spelar antingen som Romare, Galler eller Germaner. Det gäller att bygga ut sin by, samla råvaror och tillslut bygga upp en arme och slåss. Precis som i Utopia handlar det mycket om siffror och nogrant välja vad man bygger. Kolla in det, nu!

Whack your boss!

Man må bli sur och arg över sitt jobb ibland. Då är det bra att det finns spel där man kan få ge utrcyk för sin aggresion. Games do not kill people, knuckles do!

http://www.addictinggames.com/whackyourboss.html


Comic of the Week

Eftersom det inte blev något FF XII för min del köpte jag istället FF III till DS på tradera idag. Jag har ingen erfarnhet av tredje delen i serien. Faktum är att det är faktiskt den enda delen jag inte har testat på. Men vad jag har hört och läst om den så ska det vara en riktigt bra konvertering/remake från SNES. Största orsaken till köpet är väl att jag ska ha något att göra på jobbet. För det räcker ju tydligen inte att ha ett arbete, man måste ju även ha något att spela på medans man arbetar.

Antar att jag knappast är den första personen chefen skulle anställa, men samtidigt så jobbar jag på ett ställe med personalbrist. Dom har väl inte så mycket val i slutändan. Antingen är det jag eller så får de missnöjda kunder.

Tänkte även börja med en ny sak här i bloggen. Eftersom jag förljer så pass många web-comics dagligen tänkte jag börja utse - Veckans roligaste webcomic. Trots att det inte är fredag ännu så har Little-Gamers fått mig att ROFLMOL.
http://www.little-gamers.com/index.php?comicID=1538

Board Game Geek

Som vanligt när jag är ute och sufar runt på Boardgamegeek så har jag hittat några riktiga pärlor man bara måste lägga till i sin samling. Det första spelet är Shogun, ett strategiskt krigsspel i ett feodalt japan. Varje spelare tar rollen som en Daimyo med sin arme och har 10 olika färdigheter man måste utveckla på bästa möjliga sätt för att samla poäng och vinna. Striderna avgörs på ett mycket annorlunda sätt. Genom att släppa ner de kubformade trupperna i ett torn. Och de som kommer ut är vinnarna.

Det andra spelet som jag fick upp ögonen för är Tannhäsuer. Det påminner en aning om Metal Gear, Hell Boy och andra krigsspel. Handlingen kretsar kring andra världskriget och en tysk enhet vars specialite är det okulta. Mitt i Europa har de funnit ett tempel med möjligheter att öppna en portal direkt till helvetet. Unionen, de snälla killarna, skickar ut en enhet för att stoppa dem med riktigt hårdnackade typer. Rent spelmässigt verkar det vara ett krigs/rollspel där man har möjlighet att utveckal de 10 karaktärerna precis hur man vill. Problemet är dock att spelet just nu bara finns på tyska, men Fantasy Flight Games håller på med en engelsk version.

Memoir 44 är ett av de spelen i min samling som jag anser är riktigt, riktigt jävla bra. Så när en 10 poängare man kan komma. I alla fall så har skaparna bakom det brillianta spelet släppt ett nytt. Battlelore, som i princip är samma spel fast i fantasy tappning. Med orcer, monster och hjältar, möjlighet att kasta magi och diverse andra saker som kan vända vilken strid som helst till sin fördel.

Tre riktigt grymma spel som alla kittlar olika spelnerver i hjärnan. Strategen, actionhjälten och riddaren i den skinande rustningen vill alla få sin vilja igenom. Olyckligtvis måste man nog lyssa på sin penga-pung och inte slösa mer än vad gruvan har att erbjuda.

Sen måste jag säga att jag har hittat inte mindre än 3st Hero Quest brädspel på tradera i nyskick. 1 av spelen hade till och med plasten runt förpackningen kvar. De 2 andra hade kvar alla figurer och plattor i spröjsen. Priset är spelet började på 300:- men har växt till det dubbla, och det är fortfarande mer än en vecka kvar på auktionerna. Jag vill ha! Men jag ska hålla huvudet kallt och istället köpa expansionen till Descent.

Valentine

Jag vet att jag är en dag försenad med bilden, men bloggen bråkade med mig igår. Hur som helst. Glad alla hjärtans dag Sophie! Älskar dig!

Valentine

When Darkness Comes

When Darkness Comes

Det ser väl roligt ut ?

Naked Snake

Jag vet att jag är rätt sen med att spela del 3 i Kojimas mästerverks serie. Det är ju inte så överdrivet länge kvar tills 4:an kommer ut. Han i alla fall med att spöa the Fear imorse innan jag drog till jobbet. Jag vet att bossarna är en stor del av spelet, men det är alltid dem jag hatar mest i spelen. Jag älskar att smyga runt utan att bli upptäckt. Jag gillar när jag får smyga på någon bakifrån och döda dem ljudlöst. Jag är totalt förälskad i Kojimas berättarteknik och story. Men måste jag verkligen bråka med dessa bossar? Fucking trail-and-error i all evighet. Om man inte kommer på direkt vars akilles hälen är placerad kan se fram emot en utdragen strid som både tär på psyket och ammunitionen. Usch! Don't even get me started on Psycho Mantis....

Hittade ett nytt brädspel på tradera. When Darkness Comes är ett intressant bräd-/rollspel som släpptes av Twilight Entertainment, men när det inte blev någon större hit är det svårt att få tag på i detta land. Spelet går i alla fall ut på att lösa diverse mysterium (döda monster, desarmera bomber, hitta viktiga föremål etc) som en investigator i bästa Lovecraft anda. En spelare (jag) är spelledare och styr monsterna, fällorna och allt annat skoj spelarna råkar ut för. Nu har jag inte hunnit testa det, men jag har hört och läst att det ska vara ganska mycket rollspelsmoment i spelet och figurerna och brädet används mer för visuell effekt. Lite som alla D&D figurer och rutnät från förr.

Är som nämnt ledig hela helgen. Så jag hoppas verkligen ni har planerat lite rollspel, annars får vi väl återvända till Descent eller något annat som har med tärningar att göra. Finns nog även tid och rum för lite brädspel under tisdag eller torsdag för de intresserade.

Nu ska jag strax gå hem

Palindrome

Dog Sees Ada

Adam? I'm Adam! Moody, me? Dam it (sic)! Are we all? I know Ada. I saw Ada.


Ah, a short symbol to no denial: Eyes omit naive dog-desserts. Evil right, old-name diets. A tree-bonnet foliate, relax: If Ada did pull order, read. Ada had a foe, fire-rose facade tool, too-hot yard Iraq: arid Elijah at a haj. I lead a reviled noose, Canadian!


It is coded, on a pistol by Rome, "Man is an ardor pelt, tactiler, sad." A tacit sin, a rude Roman enema. I ran; Agnus Dei, Dada lived on.


I, a gap, a zero monad, Ada's nose: "Rift on, evil royal pilots!" I pass a nasal acolyte. I pondered, now idle.

His flack: late no-no's, tits, a cow. Two-cow, to tenor of God! A sin is a sign, ignoble udder-cases! La femme fatale gnawed at a phone-post, also lost call, eh? She'll act solo, slats open. Oh, pat a dew-angel at a femme false. Sacred duel, bonging is a sin; is a dog? For one to two-cow two, cast it so none talk calfs!


I held, I wondered. No piety local as an ass. A pistol (I play, or live not) fires on sad Ada. "No more!" Zap! Again. O devil! Ada died, sung an aria. Men, enamored, uranistic at Ada's relit cattle prod, ran as in a memory blot.


Sip an ode, Doc; sit in. Aid an ace, soon deliver Ada! Elijah!

At a haj, I led Iraq (arid ray to hoot), looted a cafe sore, rife of Ada. Had Ada erred? Roll up. Did Ada fix ale, retail? Often. "No beer taste," I demand, "loth girl! I've stressed! Go, deviant!"


"I mosey!"


"Elaine, Do not lob my Stroh's!"


Aha! Ada was I; Ada won. Kill a ewe, racist.

I made my doom: "Madam, I'm ADA!"


Ada sees GodEn grymt läcker dikt. För en som vet vad palindromer innebär är den nog extra häftig

Smack that

Min 360 är nu utlånad till Mats, själv lånade jag hans PS2 och Snake Eater. Men innan jag ger mig in i MGS värld har jag lite ouppklarat i midgård. Det sketna EA-spelet The Third Age som är en total ripoff på både FF-X spelsystem och LotR karaktärsdesign. Finns inte mycket gott att säga om spelet, men jag påbärjade spelet för ett bra tag sen och jag tänker avsluta vad jag startat.

Bjöd hem både Hajsis och Tjenne på lite bärdspel. Körde första äventyret i Descent med dem. Trots erratade reglerna om att bara dricka 1 potion per runda klarade av att döda jätten. Men det blev betydligt mer spännande då de både kröp på sina knän när de gjorde de avslutande hugget på bossen. Sen hade Hajsis grym tur då han hittade 'Frost Axe' i hålans enda guldkista. Och tack vare den kunde de penetrera hans rustning. Ska bli kul att spela fortsättningen både med Edvard, Mats, Kubbe och KG.. och med Hajsis och Tjenne.. kanske alla samtidigt.

Ser framemot nästa helg. Min första helg på hur länge som helst jag är helt ledig! Jag hoppas verkligen gänget har tid att rollspela eller brädspela.. kanske till och med båda? Ska även klämma in lite bräd-/kortspel mitt i veckan med Hajsis och Tjenne. Så om någon annan känner att ni har tid en vardag så ge mig en signal.Ett stort tack till den busringaren som varit aktiv hela kvällen på SOS-Alarm och spela Akon's - Smack That på högsta volym. Du gjorde min kväll!

Wizards and Mauraders

Gamereactor verkar vara på jakt efter en ny skribent som älskar MMO-spel. Allt som krävs är att du spelat minst 3st spel i deras lista och att du gör en "beta-test-recension" på 3000-4000 tecken. Låter inte allt för knepigt. Dock inget jag ska ge mig in på. Främsta anledningen är att jag inte spelar MMO-spel. Har istället hittat ett annat litet sido projekt att leka med. Det är fortfarande för Goodgame, men med webbpublicering. Kan ge lite extra pengar i fickan, men framförallt kanske man kan få hemsidan att flyta på lite bättre. Som det ser ut idag är sidan helt horibel. På förstasidan står det fortfarande om när Xbox 360 kom.

Igår fick jag föresten januaris nyhetsbrev från Warhammer Online. En aning sent kan man tycka. De avslöjade i alla fall den 4:e klassen för Chaos som blev en muterad Maurader. Vidare så fick man se lite in-game bilder både på Bright Wizard skins och Chaos Magus skins. Nu saknas bara de alviska raserna och deras klasser. Än så länge så ser spelet ut att bli hur grymt som helst. Och jag börjar faktiskt få lite ångest över vad man ska spela som. Än så länge finns det inte en enda klass som jag inte vill pröva på. Till och med Orcerna ser ju riktigt stora och coola ut.


Nästa vecka jobbar jag inte så mycket, förutom helgen då. Frågan är väl hur man spenderar tiden på bästa sätt? Har ju ett par Xbox spel som bör spelas ut, men jag är ärligt talat lite småless på tv-spel just nu. Vanligtvis brukar detta ointresse visa sig först under sommaren. Kanske är det dags att skaffa nästa del i George Martins serie eller börja skriva på fortsättningen i Trudvagn. Time will tell.


Mark my words, I will be back!

Decsent var riktigt kul att spela igår, trots att det gick ganska dåligt för mig att ha ihjäl äventyrarna. Jag hoppas dock de är villiga att ge mig en re-match inom en snar framtid. Jag har dock kollat upp lite på deras hemsida och funnit en errata på regler och annat. Det mesta som stod var till min(Overlord) fördel. Men med tankte på hur mycket Edvard boltade i skada är det bara förståeligt att jag måste få hjälp från något håll. Erratan innehöll bland annat;

Landrec the Wise (den som Edvard spelade)
2 Free surges on every attack roll

Drinking Potions
Players may only drink 1 potion per turn

Beastmen
Have damage +1(+2 for masters) instead of Pierce

Skeleton
Have Pierce 1 (2 for masters)

Bow
The Bow have Pierce 1

Familiars
Can't use glyphs

Overlord Setup
The Overlord starts with 3 cards and 0 tokens