Dead 4 sure

Så jag och Sophie köpte båda Left 4 Dead från Steam för någon dag sedan. Dock måste jag tillägga att mitt Steam konto på något sätt blivit buggat/saboterat eller bara slutat funka, så jag finns nu mera under ett nytt konto för alla som vill lägga till mig. Kommer fortfarande att använda [TK!] Zwang när jag spelar TF2 men går under namnet Qucas i L4D. Nog om det.
L4D är verkligen hysteriskt kul. Fyra stackars överlevare ska i fyra olika "filmer/banor" försöka ta sig ut ur Zombie apokalypsen. Till sitt förfogande har man en liten arsenal med vapen som bara består av pistol, automatgevär och hagelbössa, och ibland även molotov cocktails och granater om man har tur. Spelet skulle inte vara ett dugg intressant om det inte berodde på det otroliga atmosfären, vikten av att samarbeta och framförallt den smått brillianta (eller ska man säga korkade) AI:n. Ingen spelomgång är den andre lik då Zombies och "bossarna" hela tiden finns på nya platser och anfaller från nya positioner. Att lämna rygger obevakad i en tunnel innebär allt för ofta att någon blir zombie-föda.

Jag, Sophie, Emil och hans bror drog ut på ett av äventyren på svåraste nivå runt 22:00 tiden. Efter att vi ännu inte lyckats överleva de massiva anfallen vi blev utsatta för på sjukhustaket bestämmde vi oss för att försöka på nytt en annan dag, och då var klockan runt 04:00. Att något passerar så fort obemärkt är ingenting annat än ett tecken på något riktigt jävla bra.

Förutom att vara det bästa FPS co-op spelet (!) har det dessutom ett bra versus läge. Medan fyra spelare kör kampanjen precis som vanligt tar ytterligare fyra spelare rollen som zombie bossarna. Två stycken får spela som "hunters" som är en typ av zombie som kan hoppa riktigt högt och långt. En tar rollen som "Smoker" som skjuter ut sin tunga för att dra iväg och strypa folk och den sista tar rollen som min favorit "Boomer" (se nedan) som är ett riktigt fetto som endast kan kräkas på folk, doften av dess galla attraherar alla andra zombies till att anfalla den eller de olyckliga.

I World of Warcraft som jag fortfarande spelar har jag idag tagit level 70 med min Death Knight idag. Håller mig fortfarande till en Unholy/Frost kombination som kan dela ut riktigt bra med DPS på bekostnad av min tålighet. Nu väntar i alla fall den långa uppförsbacken till att nå 80 med honom. Lyckligtvis var ju WotLK en riktigt rolig expansion och jag har långt ifrån utforskat allt som finns. Sedan att instancerna nu för tiden både är korta och intensiva leder ju till att man gärna spelar om det flera gånger


Soulmates

Du och jag älskling! (*^_^*)


Niradays???

Det blev trots allt Mirror's Edge och Gears of War 2 för min del. Jag mailade dom och avbeställde spelen, men fick till svar att spelen redan hunnit bli skickade (yeah right!). Tog mig tid att prova på Mirror's som jag länge varit sugen på och det var riktigt kul. De enda jag kom att ogilla under mitt timmes långa spelpass var att det känns en aning linjärt i förhållande till vad jag förväntat mig och det blev en hel del "trail-and-error" spelande då faror lurade bakom varje hörn. Ska försöka hinna med det lite mer i helgen då jag är ledig. Har även lovat mig själv att spela GoW2 online med KG om han är på. Kubbe och Mats skulle kika förbi ikväll, så jag antar att det blir lite Rock Band eller något annat flumm för att fördriva tiden.

I WoW har jag nött lite med min Troll Death Knigth som jag döpte till "Vezzlan". Jag har tagit mig till level 62 och befinner mig för närvarande i svampträsket ute i Outland. Har valt att specca honom Unholy/Frost, något man kan kalla för Necromancer. Det vill säga att jag kommer köra med dual-wield, Ghouls, Gargoyle, Corpse Explosion och Bone Armour. Extremt mycket Diablo 2 vibbar helt enkelt.

Men min Druid är jag level 73 och yrar runt i Dragonblight där jag och Sophie questar för fullt. Vi har hunnit med att klara ut de 3 första instancerna, men de skulle inte skada att vi spelade dem lite för bara för att få lite mer exp och gear. Sen så har jag oh Sophie hoppat in i guilden "The Primals" på en random invite, och det är verkligen ett underligt guild eller i alla fall våra guild leader som kallar sig själv för "Niradays". Inte nog med att han/hon har svårt att spela sin klass på ett vettigt sätt, men hans/hennes engelska är under all kritik, försök själv att tyda det senaste meddelandet jag fick.


Boomkin!

WoW kom tillbaka med besked hemma hos mig. Det känns nästan nostalgist att springa runt med Sophie har dödat X antal av typ Y och spela de ny instancerna med kompisar. Måste även säga att det känns extra kul att återvända då man gång på gång får tells där det står "DUSTY!!!" från folk man spelade med förr i tiden.

Spelet i sig bjuder väl inte på några sådära jätte stora nyheter, utan mer av allt. Questarna har fått lite mera variation med att använda kanoner/drakar, förmodligen för att förbereda en för när man slåss om slott(et). De nya områdena är dock väldigt mysiga och känns extremt nordiska men han ändå kvar charmen och humorn man är van vid. Den nya klassen Death Knight har jag varit mycket skeptisk till ända fram till jag själv provade på den. Man önskar verkligen att alla klasser fick samma episka inledning. Sen är det ju självklart ett plus att få börja spela från lvl 55 direkt. Men självklart är det lite trist att se att hela Outland består till 99% av samma klass.

Jag mailade även Webhallen och avbeställde både Gears of War 2 och Mirror's Edge som aldrig dök upp. Kommer troligtvis inte köpa dem förän vi har flyttat. Tänkte passa på att packa ner allt vi har i vardagsrummet så är det gjort. Har ändå fullt upp med jobbet och att spela WoW med kompisarna.


World of Goo

2 riktigt duktiga killar har arbetat hårt och länge med detta indie spel. En charmig mix av grafiken från Loco Roco och spelmoment från Bridge Builder. Enda problemet är att drygt 90% av alla som har spelet har laddat hem det olagligt. Spelet kostar endast 20$ och det går till och med att ladda hem ett demo av spelet innan man bestämmer sig för att lägga ut pengarna.


World of Goo Trailer 2 Director's Cut
by 2dboy

Tiny, huge news

Idag läser jag mycket goda nyheter för oss tv-serie fantatiker. HBO som är mest kända för Six Feet Under och True Blood (som jag absolut inte föll för), håller i just nu på att filma ett pilot avsnitt av George R R Martins mästerverk A Game of Thrones som jag anser är den överlägset bästa fantasy serien i dagsläget. Det är fortfarande bara ett pilot avsnitt, så det är rätt långt ifrån att det blir en serie av det hela, men hot damn om det blir. Böckerna har varit som knark för mig, ett måste.

På tal om knark eller "måsten" så är det en hel del man måste motstå som nörd. Men hur mycket man än försöker faller man alltid i någon av de många fällorna. Magic the Gathering, Warhammer och MMORPG är väl de mest bekanta av de träsk vi brukar sjunka ner i. Det verkar som när man väl är på väg upp ur ett att man dyker med huvudet före i det nästa. För mig handlar det om att jag nätt och jämnt tagit mig ur Games Workshops klor när jag nu hamnat än en gång hos Blizzard.

Ja, jag köpte Wrath of the Lich King och jag har återupplivat min druid Dusthoof som nyligen anlänt till Northrend. Och jag måste erkänna att det är riktigt kul att vara tillbaka. Skit samma om spelet är flera år gammalt, det handlar inte om det. Det handlar om spelglädjen och att kunna spela med sina vänner, gamla som nya. I samband med att det är nytt för alla har jag aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe. Chatten flödar men folk som vill gruppa och hänvisningar om vars de ska gå. Det känns precis som första gången jag började med spelet.

Nu är jag väldigt medveten om att det bara komma röra sig om dagar/veckor innan man hunnit spela sig less. Men det passar mig, för då kanske Webhallen äntligen skickat Gears of War 2 eller Mirror's Edge (som för den delen inte heller har kommit). Jag jobbar hela helgen, men är de inte hos mig på måndag så säger jag upp min bekantskap med den sidan och går tillbaka till mitt ex - Spelbutiken.


Blizzard's Nerdcore

Jag tror jag har klättrat lite högre i nörd skalan. I alla fall i mina egna ögon. I kväll (eller i natt) så tyckte jag att det vore trevligt att hänga utanför EB som nu heter Game Stop och umgås med alla nördar som väntar på att Blizzards senaste tillskott till World of Warcraft familjen ska släppas - Wrath of the Lich King.

Mycket riktigt så tog jag en promenad ner till min vän Kubbe som var väldigt taggad inför det hela. Så redan vid 21:40 befann vi oss utanför affären som skulle öppna en minut över midnatt. Men vi var så klart inte först. En handfull av dedikerade nördar hade redan befunnit sig där i drygt 20-40 minuter för oss, varav en hade suttit där sedan 16:00 (zomg!). Det dröjde i alla fall inte länge för kön att bli längre och vädret att bli blötare och kallare, men Kubbe höll modet uppe. Närmare midnatt så dök både den lokala blaskan samt radioprogram upp och intervjuade den stackars sate som suttit där sen fyra. Och när det återstod ungefär 10-15 minuter tills dörrarna skulle öppna började ett rykte sprida sig i kön. Tydligen hade Datorfixarna också natt öppet, fast utan den långa kön, och de hade även öppnat före midnatt. Så både jag och Mats som just anlände kikade in där eftersom vi ändå inte förbokat något spel. Mycket riktigt gick det att köpa spelet helt utan att köa.


Mr. Hyde

Arg, förbannad och allmänt jävla less känner jag mig nu. Allt pågrund av Webhallen eller Ånge eller den jävel som sett till att jag fortfarande inte fått mitt Gears of War 2 redan i fredags då alla andra jävlar kunde gott och väl börja spela det. Vad fan är meningen med att förhandsboka något när man ändå inte får det i tid?! Jag skulle inte vara så här upprörd om det här var första gången, men det sker tamigfan mer än hälften av gångerna. Och då beställer jag ändå ungefär samtidigt som KG som trots att han bor längre upp i landet får sitt på utlovad tid. WTF!! med stora bokstäver...

Aja, jag har i alla fall fått lite annat gjort i helgen då jag inte kunnat slösa min tid på GoW2. Bland annat var jag, Jocke och Kim ut på Nodo i lördags där vi drack 2st karaffer vin samt diskuterade både politik, film och spel. Sannerligen en mycket trevligt event som jag snart kommer att göra om. Jag och Sophie såg även den svensak vampyr filmen Låt den rätte komma in. Och jag måste säga att jag blev sjukt positivt överraskad. Helt klart den bästa svenska filmen som gjorts. En felfritt bildspel. Bra skådespelare och en helt klart trovärdig story. Se den innan någon börjar snacka en massa skit om den.

Hela den här veckan och helgen kommer också gå åt till mitt jobb, så det blir definitivt inte något bus på någon front.Update: Mailade Webhallen igår och fick veta att de skulle posta skiten idag (11 nov), men fick ingen förklaring varför. Förmodligen hade de glömt bort mig. Aja, i fortsättningen blir det att betala överpris på EB så man får spelet direkt i hand.

Talisman is no more

Från FZ

Det blir ingen digital version av brädspelet Talisman. Projektet lades ner i augusti och i dagarna förklarar utgivaren Capcom orsaken till beslutet.

I breda ordalag förklarar en amerkansk medarbetare att man inte kunde göra originalspelet rättvisa. Capcoms Adam Boyes berättar i en intervju med Giant Realm mer ingående om nedläggningsbeslutet: den långa speltiden passade inte för ett spel i denna genre.

Pencil and paper games are very long, and they command healthy social interaction. Downloadables with super-long play time don't work well on the service, and we can't guarantee the quality of social interaction to have players stomach those long play times.

Originalspelet kommer från Games Workshop och tillhör genren äventyrsspel med fantasytema. Den första versionen släpptes 1983, den nuvarande fjärde upplagan lanserades förra året. Den nedlagda varianten var tänkt att släppas som digital nedladdning till Xbox 360, Playstation 3 och Windows.

Talisman nedlagt, Capcom förklarar varför

Victory

Adam West blev inte president, men de fick i alla fall det näst bästa. Politik är inte min kopp the, men jag kan inte låta bli åt att bli riktigt jävla lyckig för USAs skull, äntligen verkar de vara på rätt väg!


Mirrors and War

Jag har verkligen försökt att tycka om Fallout 3 men det går inte riktigt. Det är alldels för mycket Oblivion över det hela och det enda som känns fallout är dialogerna och kossorna med två huvuden. Jag kommer högst troligt inte att orka spela igenom det inom en snar framtid. Istället ägnar jag min rollspelstid år Fable II som är oseriöst roligt, på ett bra sätt. Det må vara långt ifrån det perfekta spelet med oändligt med möjligheter, men det tillfredställer i alla fall mig på ett mycket bättre sätt än det förstnämnda spelet.

Mirror's Edge har kommit som demo på Xbox Live. Trots att man bara får testa en tutorail samt ett kortare uppdrag ser spelet ut att bli allt som jag tänkt mig. Kontrollen känns bra, det ser snyggt ut och verkar ha en helt fungerande story. Kan verkligen se mig själv plöja igenom spelet mer än en gång.

På fredag släpps Gears of War 2 som kommer bli precis lika underhållande som det första spelet, fast med lite extra krydda på tillvaron. Sitter redan nu och laddar mitt headset för att så fort som möjligt kunna ta del av både co-op och death match multiplayer.

En ledig helg med massor av spel är precis vad jag behöver.


(Den fru jag valde till min karaktär i Fable 2)

Lets do this!

Gissa om jag är trött och less. Har bara varit ledig i onsdags, övriga dagar har det varit full rulle på jobbet. Inte nog med att vi har fullt upp med nya kunder, utan dessutom ska systemen lägga ner och krångla sen så är folk sjuka och vi har inge folk att plocka in. Det är nästa som att man bygger upp ett riktigt fint magsår när man kombinerar stress och extrema mänger koffein. Nu kan jag i alla fall slappna av en aning. Den kommande veckan har inte så överdrivet många pass och jag tänker absolut inte plocka på mig något extra. Jag har ju knappt hunnit med att spela något av mina nya spel och de blänger argt på mig varje kväll jag kommer hem och däckar i sängen.

Dead Space är fortfarande det grymmaste spel jag spelat på länge. Atmosfären är oslagbar och jag sitter konstant på helspänn. Än så länge har jag bara tagit mig till Chapter 3 (av 12 möjliga?), så jag har extremt mycket kvar att njuta av. Fable II känns betydligt mindre lockande, inte för att det på något sätt är dåligt, bara att jag har så mycket annat att spela. Det är svårt att känna sig motiverad till huvudstoryn när man kan flumma runt så mycket och busa.

Sen har ju även Fallout 3 gjort mig sällskap. Trots att jag bara spelat ett par timmar är jag lite kluven inför det. Det är lite för mycket "Oblivion with guns" för min smak. Jag kom inte riktigt överens med det turn-baserade systemet heller. Tycker det var bättre förr. Nåja de underhållande dialogerna håller mig fortfarande fast i spelet. Att dessutom maxa både sin Charisma och lägga ut poäng på Speech går spelet en smula mer underhållande. Ska se hur långt jag kan spela utan att hamna i strid (med undantag för muterade djur).

Hösten har aldrig varit så här vacker.