Together in HellEn väldigt blygsam update.

Idag blir det att fortsätta spela Diablo 3 med Sophie, Micke (Zeel) och Micke (Obbarn). Vi har alla precis blivit klara med normal och bestäma oss för att inleda Nightmare tillsammans.

Dessvärre bestäma sig Blizzard att det vore läge med en server uppdatering, så i skrivandets stund sitter vi och kollar igenom auction house för diverse (o)nödiga saker att införskaffa.

RevolutionJ.J Abrams har en ny tv-serie på gång. Som vanligt så ser den riktigt bra ut i trailern, men vi vet ju hur fort en serie kan spåra. Verkar ju dock finnas en hel del loop-holes som måste fyllas i storyn. Jag har svårt att tänka mig att "allt bara slutar fungera", jag menar en kemisk reaktion med bränsle i en motor kan väl bara inte sluta fungera eller? Aja, kommer definitivt att ge serien en chans i alla fall. Det kan ju vara underhållande en säsong om inte annat.

History and LoreLite extra fluff och nörderier om man vill fördjupa sig lite extra i GRRM underbart mörka värld.

Playlist

Troll level 9001Idag så fick folk tag på ett 3:e parts verktyg som gjorde det möjligt att manipulera "Masterys" i LoL. Det man kunde göra var att lägga ut hur många poäng man ville i en och samma skill, oavsett vad den egentligen tillät. I ovanstående fall så har Singed maxat cooldown på sina summoners till 100%. Instant/Constant Flash och Smit.

Humor på hög nivå för vissa. I slutändan så stängde Riot ner Ranked för tillfället och patchade bort skiten. Lite över 600 spelare blev perma-bannade pga detta. Nåja.

The Expendables 2 - Debut TrailerSylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Chuck Norris, Terry Crews, Randy Couture, Liam Hemsworth, Jean Claude Van Damme, Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger? Räkna med att jag kommer stå där vi premiären.

Tera - First Impression


Har hunnit med och spela Tera effektivt i 3 dagar nu. Gjorde min första instance med Sophie igår kväll och känner att det är dags att kanske skriva en rad eller två om vad jag tycker än så länge.

Det är ju ingen direkt hemlighet att spelet är fruktansvärt snyggt, men alla spel som släpps nu för tiden tar hela tiden ett steg längre i den frågan. Min laptop pallar med spelet oväntat bra, trots att jag bara har 2 Ghz. Texturer kan ladda långsamt ibland och huvudstaden ger mig alltid rätt mycket lagg.

Questandet är precis som i vilket annat MMO som helst. Du har dina "döda X av Y", "walkie-talkie" och de fruktansvärt långsamma "escort" questsen. En formel som förmodligen kommer ligga kvar i denna genre för evigt har jag en känsla av. Nåja, det funkar ju i andra spel, så varför även inte här?

Vad som gör, eller ska göra, Tera unikt är stridssystemet. Man måste sikta med sina attacker och i stort sett hela tiden hålla sig i rörelse för att undvika/blockera attacker från fienden. Jag får erkänna att jag tyckte inledningsvis att det var ett dumt påhitt, men jag har snabbt fått ändra åsikt.

Som den eviga tank-spelaren så är Tera något av de mest givande spelen att spela. För en gångs skull så handlar det inte om att jag bara ska hålla aggro på en boss medan jag blir healad och alla andra gör skada på den. Nu får man hela tiden sitta och försöka lära sig bossarnas mönstar redan i första grottan för att inte dö. När måste jag parrera och när kan jag lägga in ett par smällar för att behålla aggro. Egentligen kanske detta är en ganska liten detalj, men den gör stor skillnad för mig.

Vi avrundade kvällen igår på level 24 och ett par "blues" rikare. Får se när nästa speltillfälle ges.