Wacom

Wacom

Om någon känner att han eller hon har oseriöst mycket pengar denna Jul får ni mer än gärna köpa denna underbara
Wacom skärmen till mig. För er som undrar vad det är för något eller vad den används till så kan jag berätta att både Penny-Arcade och PvP Online använder en Wacom för att teckna sina serier.

There goes the neighborhood

Min hjärna är nog i samma konsistens som äppelmos. Har varit hyperaktiv de senaste dagarna med att flytta. Har burit tunga saker. Bråkat med PiteBo. Fixat Bredband. Adressändrat. Städat. Plockat upp saker ur kartonger. Druckit en massa jävla kaffe. Knappt ätit något. Drömt att jag legat fastkedjad på en sträckbänk.... och så vidare.

Det är fortfarande hur mycket som helst som måste göras innan nästa helg. Lägenheten i stan ska vara i skinande skick. Kilovis med sopor måste köras iväg till soptippen. Har nästan ett dussin lådor kvar att packa upp. Måste prata med Leif  "hej-jag-har-ingen-koll-på-läget" Hålsten, som är min bovärd, angående alla hål i väggarna. Känns lite som man bör i en röd schweizer-ost (stavning?). Kommer dröja till efter nyår innan lägenheten är helt klar. Känns som ljusår bort. 

Börjar bli riktigt frustrerad angående Gears of War. Nu har till och med min pappa börjat prata om spelet! Jag måste verkligen ha det i min ägo... nu.. nyss.. igår! Kommer förmodligen få det i samband med att något intressantare dyker upp. Varför är man så fattig ibland? Varför måste man lägga ner pengar på julklappar till andra när det finns så mycket man vill köpa till sig själv?

Galtevår i helgen låter som en ypperlig idé. Fredag passar bäst för mig, om inte ni Lulebor är hemma redan onsdag eller torsdag. På lördag ska jag och min far till Haparanda och gå på IKEA. Inte för att jag är något stort fan av inredning, men det är alltid kul att göra något med sin pappa oavsett vad det är. Jag kan då se fram emot en två timmars färd i manlig tystnad. Och det är ju alltid värt något. Och så kanske jag hinner med att träffa min mormor och morfar.

...

Sophie tror hon har vinterkräksjukan (>_<)

A Link to the trash

VARNING! jag tänker häda!

Varför heter alltid spelen Zelda när man alltid spelar som Link?!?

Jag är inte ett dugg intresserad av Zelda - The Twilight Princess till Wii. Sanningen är den att jag sällan varit intresserad av Zelda spelen överhuvudtaget. Jag spelade aldrig Zelda till NES, har fortfarande inte orkat spela längre än till första bossen i Zelda ett. 2:an ska vi inte ens prata om. Jag har sett Klicken klara ut det men aldrig kört det på egenhand. Till Gameboy har jag inte ens sett spelet förutom screenshots. Det samma gäller nog alla Zelda lir som släppts i bärbart format. Till SNES tog det flera år innan jag spelade igenom det, var väl nästan i samband med att jag fick min N64 som jag tillslut orkade ge Ganon på nöten. Orcarina of Time var däremot min första ordentliga upplevese med Link. Skaffade spelet samma dag som det kom och spelade frenetiskt i två dagar innan spelet var över. Enda anledningen till min upphetsning över spelet var alla runt omkring mig. Mina vänner hade hajjpat spelet genom taket och jag trodde att detta skulle vara en "one-of-a-kind" upplevelse. Men så blev inte fallet.

Visst uppskattade jag spelet. Men kanske inte så pass mycket som alla andra gjorde. Det var väl underhållande att springa runt i den lilla världen och banka monster. Men hela tiden saknade jag något. Historien blev väl aldrig så där jätte intressant. Man visste ju att allt skulle lösa sig i slutet och att Zelda skulle bli räddad och att allt skulle sluta lyckligt. Det var aldrig några oväntade vändningar och jag kom aldrig överens med invånarna. Jag hatade hästen bortom all sans för att den aldrig löd mig, så därför gick jag hellre till fots än att kalla på "havre-. Majoras Mask (om det nu ens hette så) ville jag inte ens spela och har heller inte gjort det.

Jag undvek Wind Waker till Gamecube in i det sista. Det var först när Klicken lånade ut spelet till mig som jag gav det ett försök. Lyckligtvis var det ingen häst med den här gången, men dessvärre var det en jävla talande båt(!) som bråkade med mig. Och vad var dealen med att hela tiden styra om vinden för att ta sig någonstans? Nä, jag gav spelet ett par timmar sen lämnade jag tillbaka det. Förmodligen fick Ganon stryk i slutet och Zelda och världen blev räddad utan några större bekymmer.

Jag tror att mina problem med Zelda grundar sig på ett par saker. För det första är det ett väldigt snällt och sagoligt spel. Ävlor och andra mystiska varelser som "poffar" när man slår det och sakta tynar bort när de blivit besegrade. Jag hade ett talesätt förut som löd - Ett blodigt spel, är ett bra spel. Sockersöta spel har aldrig riktigt varit min kopp te. För det andra så är jag väldigt fixerad vid siffror, statestik och poäng. Jag avgudar rollspel med nivåökningar, poäng att lägga ut på färdigheter och attribut. På samma sätt älskar jag sportspel där man kan kolla tabeller och spelarnas utveckling. Lite konstigt med tanke på att jag aldrig kommit överens med matte i skolan. Kanske är inte min hjärna byggd för de klassiska Zelda momenten, som att resa genom tiden eller kontrollera vinden, som egentligen bara innebär upprepningar av rörelser och knappt tryckningar. Det får det hela att kännas som ett läxförhör i multiplikationstabellen. Och jag hatar matte!

Nuff said!


Cherry Blossom

Flytten smed på som tusan igår. Sophies pappa var oerhört flitigt och vi lyckades flytta i stort sett alla tunga möbler förutom bokhyllan till Munksund. Nu återstår det bara en massa småsaker att göra. Typ hämta alla kläder, hämta alla djuren, slänga allt skräp på tippen. Ska förmodligen töma resten idag då, så fort jag jobbat klart. Det känns att man bar en massa tunga saker igår. Har ont som fan i axlar och nacke.

Nästa vecka kommer antingen bli hur lung som helst eller helt hektisk. Vad jag vet så jobbar jag typ ingenting till veckan. Men Sophie åker ju till Stockholm och lämnar mig med hunden i fyra dagar(!), men jag tror det ska gå bra. Nu i den nya lägenheten är det enkelt att släppa ut henne mitt i natten.

Jag hoppas verkligen vi kan styra upp lite rollspel i helgen. Jag är ju som sagt tillgänglig mellan Onsdag och Lördag eftermiddag. Galtevår ligger i en låda och gnyr efter uppmärksamhet. Annars är jag väldigt pepp på lite Delta Green, eller bara kanske lite hederligt brädspel. Aja, ni når mig på mobilen.. kommer inte ha internet i Munksund förän 1:a DecemberMånadens låtval 
Cherry Blossom - Tindersticks

Ingenting klår en lång promenad i "vinter-regnet" och ha Tindersticks viskandes i mina öron. Det är nästan som att man bara måste tända en cigg och sitta inomhus och deppa medan regnet smattrar mot rutan. Har ni inte hört Cherry Blossom, eller  Tindersticks för den delen, föreslår jag att du genast gör't!

Sony hates you!

Var en gång i tiden en flitig besökare till Maddox sida på nätet. Men nu för tiden verkar han uppdateras sidan med allt större mellanrum. Nu har han i alla fall gjort ett nytt utkast på vad som är fel i världen. Och denna gång delar han ut en rak höger direkt i Sonys nylle. Man kan inte annat än att nicka och le åt hans "argument".

What to you see?

Såg en oväntat bra film härom kvällen. The Mothman Prophecies med Richard Gere från 2002. Filmen var bättre än alla mina förväntningar. Jag hyser ingen större kärlek till Gere eller hans gråa kallufs till frisyr, men han spelade oväntat bra i just den här filmen. Man ska dock inte förvänta sig en obehaglig skräckfilm, utan man måste se den för vad den är. En Lovecraft inspirerad rulle som passar bra in i Delta Green världen vi flitigt brukar besöka under helgerna. Den förmedlar perfekt känslan av de mystiska och oberskrivliga vi alltid stöter på, så jag rekommenderar mina rollspelskamrater att kolla in filmen strax innan nästa session.

Pratade med Edvard igår på MSN. Han gav mig det olyckliga beskedet om att Peter Jackson inte kan/får/vill göra en film av The Hobbit. What the fuck?!? Hur kan de göra så?! Helt ofattbart!

Lord of the Rings triologin är det bästa som någonsin hänt den vita duken. Enda problemet som jag ser med filmerna är att de är på tok för korta. Tacka vet man de förlängda versionerna, men de kunde faktiskt gjort de ännu längre. Det är inte många känslor som går att jämföra med de som man upplevde första gången man såg den första filmen. Kanske berodde det på att man köat i flera timmar i snö och minusgrader för att sedan få vänta som ett ivrigt litet barn i flera dagar innan det äntligen blev dags för premiären. Lyckan var total när salongen blev kolsvart och alla (för en gångs skull) inte ens vågade prassla med sina godispåsar eller öppna sin cola-burkar. Omän filmen var drygt tre timmar lång var det de kortaste timmarna i mitt liv. När ljust väl tändes och publiken apploderade i förtjusning visste jag att jag inte var ensam om att blivit frälst.

Det kan tyckas töntigt att jag blir tårögd varje gång jag hör musiken till the Shire, men då är jag gärna en tönt. Och det var med stor sorg i hjärtat jag såg eftertexterna till Return of the King, för då visste man att det aldrig mer skulle komma en liknande film under min livstid. Trösten fann man dock i riktigt feta DVD-boxarna med cirka 16 timmars extramaterial som jag flitigt såg tills mina ögon blödde. Men det var så värt det. Känns som man blir en av gänget med Ian, Viggo, Elija och de andra grabbarna.


Ja, jag kan egentligen babbla på i all evighet om hur mycket jag älskar Peter Jackson episka triologi, men jag lämnar det här. Jag vet att allt för många inte delar min otroliga kärlek till dessa filmer.


Insert coin to continue

Då var det klart! Vi fick lägenheten i Munksund... och vi börjar flytta.. NU!!

Får hämta nyckeln på fredag och måste flytta i stort sett alla möbler nu i helgen. Det är redan kaos i den "gamla" lägenheten. Lådor ligger överallt. Det är stökigt och rörigt. Och det är svårt att veta vad som ska med och vad som ska på tippen. Vi har i alla fall kommit fram till att vi inte ska ha något sovrum längre. Istället ska vi få en stor bädsoffa vi ska sova på i vardagsrummet. "Sovrummet" ska bli ett Sy- och Tv-spels rum. Beanbags och hela kittet. Sen ska vi även behålla våra gråa soffa och ha en slags spel/mys hörna, så det kommer bli perfekt för e.v kommande bräd/rollspels kvällar.

Även grymt skönt att vi har en fin liten gård utanför vardagsrummet. Det betyder att det blir betydligt lättare att rasta hunden. Lite kompost galler är allt som behövs. Ser verkligen fram emot att få flytta in dit. Dock extrem ångest över att packa ner allt och bära skiten. Men det löser sig nog. Har ju 2 ordentliga pappor som är arbetsvilliga.

Kubbe kom förbi en sväng igår. Fick spöa honom 2 gånger i World of Warcraft - TCG. Han stackars odöda präst hade inte mycket att säga till om. Han passade även på att skapa sin karaktär till Galtevår som vi förhoppningsvis kan börja spela inom en snar framtid. Från och med den 29:e är jag ensam hemma med Ruffa i fyra dagar medan Sophie far till en begravning i Stockholm.

You know it's true

You know it's true

Det är inte så att jag avskyr PS3 eller Wii eller att jag är en M$-fanboy. Men däremot är jag en stor motståndare till förändring, hur positiv den än må vara. Kanske beror det på lathet, kanske är jag bara snål. Jag tycker det är riktigt jobbigt varje gång det kommer ut en ny konsoll eller bärbar maskin. Jag vill ha dem men jag vet inte varför. Det är inte så att jag maniskt köper alla hajjapde spel och samlar på något sätt. Oftast slutar det med att de änd står i en hylla och samlar damm.

När Playstation 2 kom var jag bara tvungen att ha den först. Fast det inte fanns ett enda bra spel. Tror det första riktigt bra spelet jag köpte var Metal Gear Solid 2, så du kan ju räkna ut själv hur länge min maskin agerade dyr cd-spelare. Min Gamecube köpte jag enbart för Metroid Prime, sedan fick min lilla kub ligga i en låda i drygt ett år innan jag skaffade nästa spel (ja, jag äger bara 2st GC spel). Det blev nästan samma sak med min Xbox, då var det KotOR som lockade. Enda anledningen till att jag blev en aktiv xbox-spelare var att Goodgame konstant skickade nya titlar till mig, så min samling växte utan min hjälp.

Nu när jag tänker efter så har det varit samma visa med min 360. Skaffade den för att spela FFXI med KG och Sophie, sedan har det bara blivit ett enda spel till - Ninety Nine Nights, som jag köpte billigare av KG. Det jag försöker komma fram till är att jag troligtvis inte kommer köpa en Wii eller PS3 på väldigt väldigt länge. Jag kommer högst troligt ändå aldrig orka/ha råd att köpa spel till dem. Istället tror jag att jag kommer hålla mig till min 360 och köpa billiga spel på tradera när alla andra kommer sälja sina för att få råd med den där 60gb maskinen som Sony släpper.

Supply and demand

Playstation 3 landade rätt nyligen i USA. Folk kampade ute i regn, snö och storm i dagar i hopp om att få tag på den väldigt eftertraktade och dyra maskinen. Undra egentligen hur många som blev utan konsoll trots sin otroliga väntan? Men de som verkligen ville ha en PS3a såg till att få en. Folk blev nerskjutna! Misshandlade och hotade till livet av desperata tonåringar! Helt jävla galet! En kille lyckades dessutom rusa rakt in i en stolpe, vilket inte kan varit särskilt lyckat.

Man tycker ju att det är märkligt att det är tillåtet att kampa utanför butiker när de är ett sånt begränsat antal på en sådan eftertraktad produkt. Japaner verkar ju inte ha varit i närheten så galna, men de är ju också Japaner. Best Buy verkar ha varit den enda vettiga butiken. De gav ut biljetter till de 140 första kamparna som garanterade dem en konsoll, så de kunde gott gå hem och sova.

Förhoppningsvis lyckas Sony trycka upp tillräckligt många maskiner tills det blir våran tur att slåss om maskinerna. Nog för att jag ändå tänker vänta ett bra tag innan jag skaffar en själv. MGS 4 och FF spelen kan jag gott vänta på ett tag till.


Monday, monday

Imorgon är det måndag igen. Jag har blivit inkallad för att jobba ett morgon pass mellan 07.00 - 13.00. Det lär väl inte vara några problem att stiga upp med tanke på att Ruffa är duktig på att väcka oss vid sex tiden. Lär bli full rulle imorgon. Förutom jobbet måste man ta kontakt med PiteBo och se till att vi kan flytta så snart som möjligt, ringa veterinären och ge vovven en spruta mot valpsjukan och försöka ta sig ner till stan och lämna in ett CV på EB-Games. Det rycktas ju om att det blir en ledig tjänst där och jag byter mer än gärna bort mitt nuvarande arbete mot att få stå i en butik och snacka/sälja spel.

Vet att Kubbe också gärna vill ha det jobbet, men han får då minsan slåss mot mig om den platsen. Om inte annat kan han väl flörta med Malin och få den betyligt bättre tjänsten i Luleå.

Jag vill verkligen ha Gears of War just nu. Folk verkar helt lyriska över spelet och jag känner att jag verkligen behöver ett hjärndött-skjuta-döda-spel. Att det sedan går att spela co-op både splitscreen och över Live gör ju inte saken sämre. Måste se till att önska mig några spel i Jul eller roliga DVD-boxar för den delen.


I am Sam

Sam Sundberg starade sin karriär på Goodgame. Han har sedan gjort sig känd för sin artikel om hur alla spelrecensenter är prostituerade som säger vad spelföretagen ber dem. Vilket förvissa har bevisats vara sant då det gjorts listor över vilka recensenter (hos de stora speltidningarna) som hajjpar de "rätta" spelen. Nu har Sam gjort det igen. På SvD kan vi idag läsa hans recension om Gears of War. Den tolv-radiga recensionen har skapat stor uppståndelse på många svenska spelsidor, men visst har han en viss poäng i den.

Står fortfarande fast vid min åsikt att recensioner skrivna av andra människor inte betyder ett skit för mig, och jag tror fortfarande att Gears kommer leva upp till mina förväntningar.

It's just a flesh wound

Tänkte mest göra ett inlägg för att visa att bloggen inte är bortglömd. Jag har bara haft fullt upp med hund och arbete. Nu när jag fått en intensiv nattutbildning på YouCall väntar bara mer arbete.

Mitt spelande har avtagit på alla nivåer. Inte spelat tv-spel sedan Dead Rising, inte spelat rollspel på över 2 veckor, inte spelat brädspel eller kortspel... Men jag har varit duktigt på att plåga mig själv med att läsa på spelsidor och recensioner om alla spel jag vill ha i min ägo. Gears of War och Splinter Cell - Double Agent är båda spel som ligger högt upp på min "vill-ha" lista. Goodgame har dock gett mig ett nytt spel, Dragon Ball 2 - [insert crazy name]. Vet inte mycket om spelet, men jag är inte så överdrivet förtjust i det ändå.

Fortfarande riktigt sugen på att komma igång med Galtevår innan man helt glömt bort vad det handlar om. Men det är ju som sagt knepigt nu när man både har hund och jobbar nästan varje helg.

Även varit och spanat efter en ny lägenhet. Hittade idag en i Munksund som låter intressant. Hyran är nästan 1000:- lägre än den vi har idag och den är lika stor. Måste bara få tag på en bovärd som kan visa den och sedan ringa till PiteBo och kolla om man kan bli av med den nuvarande på ett snabbt sätt så man slipper de 3 månadernas uppsägningstid.

Aja.. nu måste jag fortsätta knega.. lev och må!

Game over man! Game over!

Mitt (spel)liv är över!!! Okej, en aning överdriven reaktion från min sida... det är ju bara en hund.

Nu har i alla fall
Ruffa äntligen kommit hem! Känns underbart att ha en liten livlig krabat som springer omkring och tuggar på allt och slöar i soffan med oss. Hon är helt underbar, det kunde inte blivit en bättre hund helt enkelt. Det enda problemet just nu är att vi bort på 3:e våningen och det är mer eller mindre panik att hinna ner med henne. Förhoppningsvis kan vi hitta en bättre lägenhet snart. Inget ont mot våran lägenhet, den är fin. Det är mer området, grannarna (inte du Kim) och just att vi bor på 3:e våningen som är bekymmret. Får se om vi lyckas hitta en lägenhet på bottenvåningen i närheten av Furunäset där jag jobbar. Det skulle vara guld.

Angående att mitt spel-liv är över syftar jag mest på att jag inte spelat ett tv-spel sedan Dead Rising och att rollspelskvällarna kommer bli färre framöver av två anledningar. Ett för att Ruffa kräver extremt mycket uppmärksamhet och tid, och jag kan inte förvänta mig att Sophie ska ta hand om henne i flera timmar ensam. Två för att jag fått mer jobb. I nästa vecka kommer jag jobba natt i tre dagar, eller rättare sagt ha utbildning tre nätter i rad för att lära mig fler "uppdrag". Sedan är det tänkt att jag ska jobba natt och de ökända 5-timmars passen under helgerna. Det kommer bli grymt svårt att tajma in någon kväll det passar. Men vi löser det nog. Kanske kan vi spela hemma hos mig och Sophie eller något liknande. Vi får se.

Nu ska jag jobba vidare.. fler bloggar dyker upp under kvällen då jag läst klart Level

Dudefella

Dudefella

En av de få bilderna Gabe från Penny-Arcade illustrerat.

Heroes of Azeroth

Förra helgen blev det som sagt WHRP som spelades. Kampanjen A Shadow Within är jag välbekant med, fast Edvard hade gjort ett bra jobb med att förändra det mesta. Kände inte riktigt igen mig i staden Bogenhafen. Min alv fick mycket att göra redan från start. Tydligen var ingen annan i gruppen villig att klättra över murar och hustak för att bryta sig in hos folk. Med nöd och näppe lyckades jag till slut få tag på viktiga ledtrådar och vi har nu lämnat staden för ett litet sidospår, eller?

Kubbe (den skurken) har lurat ner mig i fördärvet. Kanske får jag skylla mig själv för min dåliga självkontroll, men nu har jag och Sophie inföskaffat World of Warcraft - Trading Card Game. Spelet är lite mer avancerat än Pokemon (ja, jag har spelat det) men lite mindre avancerat än MtG (Magic). Illustationerna på korten är mycket vackra och jag lyckades även få ett kort som Gabe från Penny-Arcade ritat. Just nu kliar det rätt mycket i händerna och jag har god lust att köpa lite boosters. Snålt nog fick man endast 31 kort till sin lek, och 2 booster som knappt utökade leken. Helst vill man ju ha 60 kort så man får en ordentlig lek.

Hade även lite problem att tolka reglerna för strid. De var inte så välskrivna i den lilla boken man fick med. Får man slåss med hur många som helst varje runda eller inte? Efter en lång jakt på deras hemsida hittade jag svaret på min fråga - Man får slåss med så många Ally's man kan varje runda. Men helt olikt Magic kan man direkt anfalla den andre spelaren oavsett hur många krigare han/hon har ute, vilket får dem att kännas lite överflödiga. Det känns som att den utlimata leken vore att bara ha krigare med Elusive (Can't be attacked) och sedan en präst som Hero som kan hela all skada han får på sig varje runda.

Som nämnt har jag äntligen fått Galtevår och stäckläst den. Äventyret kommer ta cirka 2,5 kväll att spela igenom, beroende på hur väl spelarna gör sina val. Edvard blev avskräckt från att spela en Nidendoms munk och har istället valt att spela en Gårdsman, en klassisk storbonde som gärna lämnar sitt hem för att plundra/handla. Kubbe står fast vid sin Vitnervävare som förmodligen kan göra mycket nytta. KG's halvblod kommer likna den tuffa halvgoblinen från N3, det vill säga en ung kille med dubbla dolkar som är jävligt kvick och lömsk. Mats kommer spela, om jag förståt det rätt, sin förra DoD karaktärs son. En Stormländare med stor kunskap kring svärdsvingande. Det verkar bli en väldigt komplett grupp. Ska bli kul att leda dem genom äventyret.

Dragons & Demons

Från Galtevår;

"Detta äventyr lämpar sig bäst för 3-6 spelare. Det är bra om någon spelar vildmarksman  eftersom en stor del av äventyret utspelar sig i obygden. Krigsmän och svärdsvingare kommer också vara väl sysselsatta. Rollpersoner med starka sympatier för nidendomen är inte direkt lämpliga för detta äventyret, då man har en del att göra med gerbanis prästerskap. Gerbanispräster, Jaarnbrotrar och besvärjare kan naturligtvis delta i äventyret, även om det ställer lite större krav på spelarnas rollspelande."

Med det sagt så vet ni kanske vad ni har att förvänta er. Edvard kanske bör fundera om han verkligen vill vara en nidendoms anhängare. Jag har läst hela äventyret och det kommer att fungera men du bör vara beredd på att bli rätt illa behandlad, men det kanske du redan räknat med. Kubbes trollkarl och Mats Stormländare kommer nog att fungera utmärkt. KG's missdådare kommer nog också fungera rätt bra om han spelar sina kort rätt. Men ha det i åtanke hur ni planerat att överleva i skogar och berg. Det är inte alltid så billigt och enkelt att hyra in folk som guider.

Choose your weapon

Blir bara ett kort inlägg just nu. Ska iväg ikväll och spela rollspel med gänget. Blir WHRP så då får jag chansen att testa min super grymma alv. Har bra BS i början men inte så mycket mer. Antar att de andra grabbarna får täcka mina svagheter och jag deras.

Blev föresten blåst på mina rollspelsböcker som jag beställde. Eller inte helt blåst. Trodde bara att de dök upp i onsdags. Men efter 3(!) vändor till posten visade det sig att det endast var den obligatoriska digita-boxen som dykt upp. Inga böcker. Får väl vänta tills på måndag innan de dyker upp. Den som väntar på något gott väntar alltid lite för länge.

Jag och Sophie har gjort ett snabbt återbesök till Ragnarok-online. Denna gång på en amerikansk server för att slippa alla tyskar. Dock laggar spelet en aning, antar att det har att göra med avståndet till deras server och sånt shit. De har lagt till en ny klass med jag håller mig fortfarande till Swordsman och Sophie kör på Acolyte så hon kan hela medan jag tankar. Dock är exp systemet lite skit när man är i grupp. Allt baseras på hur mycket man gör i skada. Så jag tar nästan all exp medan Sophie knappt får något. Så nu måste jag provoka monster och ta stryk medan Sophie sakta klubbar ihjäl dem. Sånt tar tid och är ganske trist, men vad ska man göra? Får se om man orkar sätta sig in i spelet så mycket.

Ruffa kommer ju nästa helg, så då finns det inte tid för spel. Längtar sjukt mycket! Får väl se hur mycket tid man har över till något nu när hon kommer. Måste få henne rumsren och lära henne ett och annat, men jag tror det kommer gå bra.

Ninja Loves Pirate

Ninja Loves Pirate

Svenska Muskedunder Interactive håller på med ett mycket läckert spel om ninjor och pirater som slåss mot zombie-pirater. Spelet heter Ninja Loves Pirate och demot finns att ladda hem
här.

Comic Book Movies

Det verkar vara en gyllene tidsålder för superhjältar och filmer om dem. De senaste åren har vi fått se riktigt många, och faktiskt i överlag bra, "super-filmer" som X-Men, Spider-Man, Hellboy, Batman Begins, Superman Returns. Men även lite sämre filmer som Fantastic Four, Hulk, Daredevil och Constantine. Finns fler dåliga filmer att nämna med det orkar jag inte. Det verkar i alla fall vara så att under 2007-2008 kommer vi få ännu fler filmer och uppföljare. Här är en liten sammanställning.

  •  Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
  •  The Incredible Hulk
  •  Iron Man
  • Ghost Rider
  • Teenage Mutant Ninja Turtles
  • The Dark Knight
  • Wolverine
  • Luke Cage
  • Okänt namn på uppföljaren till Superman Returns

Personligen ser jag väldigt mycket fram emot att få se Silver Surfer på vita duken, även om han hänger med töntiga Fantastic Four. Även fått se bilder på Venom som är med i Spider-Man 3 som verkar mycket lovande för en nörd som mig. TMNT ser dock inte längre ut som sköldpaddor utan snarare geckoödlor eller grodor om du så vill, men det kommer inte hindra mig från att se dem. Hugh Jackman tar sin X-Men karaktär på en spinoff, kan bli lyckat. Nicolas Cage kommer spela rollen som Ghost Rider, men eftersom KG talar som gott om den karaktären lär jag ändå vilja se den. Iron Man finns det inte så mycket att läsa om, men det är en cool hjäte och det kommer bli en cool film. The Dark Knight som är uppföljaren på Batman Begins kommer att ha Jokern som skurk. Hulken är en tönt och jag vill inte prata om det. Superman filmen lär vi inte se förän 2009 så där finns det inget att berätta. Inte heller vill jag kommentera Luke Cage filmen då han förmodligen toppar listan över superhjältar jag avskyr.


Det finns faktiskt ännu fler filmer på gång, men de sparar jag till en annan blogg.


PL4Y

Igår kväll visade ZTV World Cyber Games i ett program de kallade PL4Y. För er som inte känner till det är WCB typ som VM i tv- och data-spel. Vad jag har sett, hört och läst om WCB så brukar det spelas en massa olika spel. FPS, RTS, Sport, Racing och Fighting. I ärlighetens namn så såg jag inte hela programet, faktum är att jag bara såg några minuter då det var reklam i Desperate Housewifes. Men det lilla jag såg var förskräckligt. Till och börja med lät kommentatorerna precis som de stolpskotten som sitter och snackar i den svenska upplagan av Poker Milijonen, eller var det nu heter. För det andra så spelade man Counter-Strike. Jag trodde ärligt talat att man inte fick spela så dåliga spel längre. Visst var CS ett bra spel en gång i tiden, men inte nu. För det tredje så var klippningen i spelet bortom all kritik. De hoppade mellan spelare som kameran byter vinkel i en musik-video. De hoppade mellan rundor, mellan lag, mellan... ja, säkert varandra. Det gick inte att uppfatta vad som hände. Bara en massa headshots med olika vapen. Nä! Usch och fy för PL4Y!

Gametrailers rankade nyligen de 10 läskigaste spelen genom tiderna. Top 3 var kanske inte så oväntat Resident Evil (3a), Projekt Zero (2a) och Silent Hill (1a). Däremot var den stora överraskningen spelet som låg på 4e plats, Alien vs Predator! Men vänta det blir värre. Det är inte Avp som du kanske spelat på PC eller någon av dina nuvarande konsoller. Jag pratar nämligen om spelet som släpptes till den underliga
Atari Jaguar konsollen 1993. Bli inte förvånad om du inte spelat det, tror det är få som har det, än färre som faktiskt ägt/äger konsollen. Jag finner faktiskt inte ord för att beskriva vilken skit konsoll det är och vilka skit spel som olyckligt nog släpptes till den. Avp är inget undantag och lyssnar på man Gametrailers så är spelet läskigt just på grund av att det är så dåligt. Det är nämligen så att Ailens inte ger ifrån sig ljud förän de slår en, så det är omöjligt att veta vad som väntar bakom hörnet eller vad som förföljer dig.

KG har hittat ett gäng med svenskar som spelar FFXI. Han funderar på att börja om på ny kula med ett gäng svenskar och visst låter det lockande att börja om. Men jag vet inte om jag har den tid som krävs för att spela ett MMO-spel. Hade jag haft så mycket tid som jag velat hade jag nog suttit med en level 60 karaktär i WoW och raidat i fördärvet. Egentligen kanske man inte behöver så överdrivet mycket tid för att spela ett onlinespel. Men man vill ju ha valuta för pengarna man betalar. Jag har inte bestämt mig än och jag kommer vänta tills vi haft hunden ett tag och jag vet hur mycket tid hon kräver.