The Blade ItselfHar precis tagit mig igenom den första boken, The Blade Itself, i Joe Abercrombies triologi om lagen. Det har varit en ganska annorlunda fantasy bok i förhållande till vad jag brukar läsa, vilket alltid är kul.

Likt många andra böcker så har även den här varit lite trögstartad vad som gäller handlingen. Däremot så innehåller den extremt intressanta karaktärer som nästan kan jämnföras med dem i A Game of Thrones. Dock betydligt färre personer, och framförallt relationer, att hålla reda på. Det som gör karaktärerna så unika i det här sammanhänget är att det egentligen inte finns någon riktigt protagonist, eller hjälte. I första boken så får man främst följa tre karaktärer - Logen, Glokta och Jezal.

Logen Ninefingers är en barbar från det otämjda norr. Inte fullt så oväntat så saknar han ett finger, något som inte förklaras i detalj, och han går även under smeknamnet "The Bloody Nine". Logen lever ett liv i exil och är konstant på flykt utan den lag som lyder i norr. Han stöter dock snart ihop med en man som säger sig vara Bayaz, den legendariska första magikern, som behöver Logens hjälp.

Sand de Glokta var en gång i tiden Unionens främsta fäktare och en framgångsrik krigare tills den dagen han togs till fånga av det södra Imperiet. Han fick spendera 700 dagar i tortyr. Med utmejslade tänder och flådd hus blev han tillslut befriad och arbetar nu för Unionens inkvisitörer där han själv blivit en tortyrmästare. Han får i uppgift att avslöja den korruption som håller på att sprida sig genom Unionen. Något han inte skyr några medel från att slutföra.

Till sist så har vi Jezal Luthar. En ung sprätthök, vars enda intresse är att bli full och få unga kvinnor i sin säng. Han har dock tagit på sig uppgiften att även bli Unionens främsta fäktare i de årliga mästerskapen. Dock har han svårt att hålla sig fokuserad när hans bästa väns syster anländer i staden. Lite förbjuden kärlek kan väl inte skada...

Som ni märker så kretsar den första boken om att man ska få lära känna karaktärerna. Boken tar inte riktigt fart förän 300 sidor in, men då har man redan blivit fängslad av karktärerna och inte själva historien som boken försöker förtälja. Särskilt Glokta fånga min uppmärksamhet, kanske för att han påminner en del om Tyrion i aGoT, en fysiskt svag men jävligt rapp i käft individ.

Boken slutar dock ganska precis när det blivit som mest intressant och action fylld. Men då är det ju också en triologi och jag har ytterligare två böcker att se fram emot.

Legend of GrimrockFör länge sedan så skrev jag om en litet, finskt, indie-team så höll på att utveckla en ny dungeon crawler. Och nu är det snart dags för spelet att släppas. Den 11:e April är det officella släppdatumet, men man kan redan nu förboka spelet via
GoG.

Jag har personligen väldigt lite erfarenhet av den här typen av spel. Jag var inte rikigt lika inbiten nörd i min ungdom, så jag missade alla spel i genna genre. Men jag är mer än villig att plocka upp en kopia av detta spel, om inte annat bara för att stödja utvecklarna av spelet.

Animated D&D and HilarityHysteriskt rolig parodi på den gamla tecknade D&D serien som gick för många, många år sedan.

Return of the EmpireEmpire ser ut att få sig en liten uppgradering och utökning i sitt Warhammer sortiment. Även om jag själv har lagt ned Warhammer till fördel av Warmachine så är det kul att hålla koll på lite kommande modeller. Om inte annat bara för den nostalgiska känslan och möjligheten att bygga lite teoretiska armeér som man vet aldrig kommer få se dagens ljus.Gripar har varit ett stort tema för Empire, och ser så ut att förbli. Väldigt väl skulpturerad Grip för en general eller trollkarl att rida på. Dock vet jag inte riktigt vad dessa "små" grip-riddare ska vara bra för. Personligen tycker jag bara att de ser ut som en parodi på sig själva.Volkar kommer tillbaka i en ny fräsh kärra. Samt att de olika magi-skolorna verkar ha med sig sina uppfinningar. Har ingen aning om vad de kommer att kunna göra. Men jag gillar skarpt "dödsstrålen" som Luminark of Hysh (dem i mitten) använder sig av.

Return to the LeagueDet tog mig ett par månader, men nu har jag loggat in på LoL igen efter mitt uppehåll. Och jisses vad jag har missat saker och ting. En drös med nya hjältar som jag har noll koll hur dom fungerar. Massvis med patcher och förändringar på befintliga hjältar... men metat verkar i alla fall vara detsamma.

Än så länge har jag dock inte orkat, eller haft lust, att gå in i "try-hard-mode". Det enda jag har gjort är att spela "Hard-lock-random" med Sophie, Micke och gänget. Kort och gått så trycker vi in en slumpmässig hjälte som vi måste spela oavsett hur vi kan hjälten eller hur vårat team-comp blir. Tror än så länge har vi kanske vunnit 1-2 matcher av drygt 20 stycken.

Av alla de nya hjältarna jag missat så fanns det egentligen bara en som jag kände att jag verkligen ville ha - Nautilus. En stor och skön djuphavs-dykare med ett lika stort och skönt ankare till vapen. Precis som ni ser i videon ovan av
ColbyCheeze så är han en utomordentligt bra djunglare. Dock så behöver jag personligen lära mig hjälten, samt hitta tillbaka till min gamal Lee-Win form.

Greyskull


Free content var det någon som surrade om. Fick lust på att öva både på att rita döskallar och träna gråskala. Faktiskt rätt nöjd med resultatet omän jag bara la ner drygt 40 minuter på den. Lider av någon form av bokstavskombination när jag inte kan spendera timmar på en och samma bild som vissa andra klarar av.

Aja, det kommer väl sluta med att jag har en portfolio med ett hundratal halvfärdiga bilder...

Sunday is Coming!Om jag kunde bygga en tidsmaskin så skulle jag nöja mig med att åka till söndag, så att jag äntligen får se första avsnittet av GoT. Varför är det inte söndag ännu?!?!

John Carter of MarsGick och såg Disneys adaptering av John Carter of Mars på bio igår. Och jag måste säga att jag var tämligen besviken över filmen. Nu hade jag inte direkt de största förhoppningarna över filmen, men det var slarvigt utförd. Jag tyckte att på förhand hade de all möjlighet i världen till ett relativt bra manus och värld att leka i, men de fummlar bort chansen.

Nu är det inte så att den på något sätt var dåligt gjord. Tvärtom. Effekterna var riktigt fina och mars-människorna var lika spektakulära, om inte ännu mer, än i någon Star Wars film. Till och med 3D effekterna var bra gjorda utan att bli tjatiga. Hela problemet med filmen är dock är den förutsätter att vi som åskadare redan ska ha förkundskap om John Carters universum.

Det finns extremt mycket detaljer, information och relationer som bara nämns, men aldrig förklaras. Vilket i sin tur leder till att man tappar lite intresse i att ens försöka hänga med i vad som stundtals händer. Ett annat problem är all action... eller snarare brist på action. Hade förväntningar på att få se en riktigt äventyrs film. Me de action sekvenser som är med är oftast korta och röriga så att man inte får riktigt grepp om vad som sker.

Sen så avslutas den på vanlig manér med rum för uppföljare, något som jag tror vi aldrig, aldrig, aldrig kommer att få se.

Kort och gott så skulle jag vilja säga att det är en helt okej film. Inte mycket mer än så.

Geek & SundryGeek & Sundry verkar har ett par intressanta program på gång. Och då tänker jag främst på TrableTop med Will Wheaton som programledare. Kan vara riktigt underhållande att se lite olika kändisar sitta och spela brädspel och snacka skit.

Legend of Korra - Episode 1Första avsnittet av nya Avatar: The Legend of Korra har läkt ut på nätet. Finns tydligen även att se på Viemo. Enda problemet är väl att vi får vänta på avsnitt nummer två tills senare i April då serien har sin officiellea premiär.

Ruin


Kubbe gav mig länken till den här asgrymma, men korta, filmen som Wes Ball har gjort. Det har tagit honom 2 år att åstakomma detta. Slå på HD kvalité att bara njut av en total CGI orgasm.

Hero in a half-shell


Mitt senaste projekt blev av nostalgiskt ursprung. Såg att det snart ska komma en ny tecknad serie med TMNT där de skett ett par små uppgraderingar gällande sköldpaddornas vapen. Michelangelo har nu en Kurigama och Donatello har en Yari. Leo och Raph fick behålla sina vapen. Tror inte serien kommer bli vuxnare eller mer våldsam bara för att man inför andra vapen, det är ju trots allt ett barnprogram.

Anywho.. här får ni även chansen att se lite steg-för-steg hur jag ritar. Ganska slarviga linjer till en början. "Inkar" lite mer tydliga kontrurer och detaljer. Slänger på i grova drag de färger och skuggningar jag tänker använda. Sen så målar jag bara ihop flera lager färg med ~70% opacitet.

Finns säkert bättre och mer effektiva sätt att måla. Men för stunden för detta duga för mig. Har dock tagit mig drygt 4 timmar att få ovanstående resultat.


Legend of KorraFuck yeah! Ytterligare en orsak att fylla i sin April kalender. Legend of Korra får release den 14:e April.

Dark Shadows - TrailerNu håller Depp och Burton på igen... and I like it.

Rurouni Kenshin - TrailerJag blev plötsligt ännu mer pepp på denna film.

A Game of Combat


En första ordentligt inblick i hur stridssytemet kommer att fungera i det kommande rollspelet. Även om man inte får skapa sin egen karaktär så gillar jag skarpt de alternativ man får välja mellan. Tror helt klart jag kommer spela igenom spelet som den röda prästen i första hand, men det återstår ju att se.

Top 10 Fantasy Swords

Dags att göra en lista. Denna gång faller mig val på Fantasy Svärd. För att få vara med på listan så måste svärdet vara med i en film/serie/bok/spel. Jag kommer ranka svärden främst på hur häftiga jag tyckte de var första gången jag fick se dem, men även till viss del på utseende och historia bakom dem. Anywho... min lista, mina fåniga regler.

Numer 10 - StingVems: Bilbo & Frodo Baggings
Kraft: Ett magiskt kortsvärd som lyser när fara (orcer är nära).
Varför: Det här var nog det första "magiska" fantasy svärdet jag visste som nämndes i en bok. Det var även under den här tiden som jag hade upptäckt Drakar och Demoner 91. Målet har sedan dess alltid varit att hitta ett magiskt svärd i varje grotta och håla man har äventyrat i.


Numer 9 - Atlantean Sword


Vems: Conan
Kraft: ???
Varför: Ett mer ikoniskt barbar-svärd går inte att hitta. Det är både något enkelt, men samtidigt komplicerat över min fascinastion med detta svärd. I vem som helst händer är detta bara ett vanligt, och kanske klumpigt, svärd. Men när Conan svingar det i Crom's namn så fäller han till och med gudar.

Numer 8 - The Slayer of Kings


Vems: Archaon the Everchosen
Kraft: Är besatt av demonen U'zguk som kan släppas lös (ger +1D6 attacker) 
Varför: Enda Warhammer svärdet som tagit sig in på min lista... kanske borde ha valt "Fellblade" istället. Archaeon är utvald av samtliga Kaos gudar att krossa Imperiet. (O)Lyckligtvis så stoppas han av fjollan valten, men han har fortfarande ett av de mäktigaste föremålen i hela spelet i form av sitt svärd.

Number 7 - Gunblade

Vems: Some guy in FF8
Kraft: A gun and a blade.. nuff said
Varför: Även om jag aldrig kom överens om spelsystemet man använda sig av i FF8 så har jag alltid älskat deras gunblade vapen. Det här tar hela bajonett principen till en annan nivå. Det finns nog inget FF svärd som är lika häftigt som det Leon svingar och skjuter med... nästa i alla fall.

Number 6 - Sword of PowerVems: He-Man
Kraft: Förvandlar den mesiga Prins Adam till den manligaste snubber ever, He-Man
Varför: "By the power of Greyskull... I have the powha!!". Inte att förvirra med ett Power Sword från 40K. Älskar det faktum att He-Man sällan eller nästan aldrig använda sitt svärd. Istället förlitar han sig på sin styrka för att spöa skurkar.

Number 5 - Sword of OmenVems: Lion-O
Kraft: Källan till Thundercats krafter 
Varför: Jag tror att 99% varför jag gillar detta svärd är den musik som alltid spelas i samband med att Lejon-O aktiverar svärdet. Den övriga procenten är det faktum att svärdet har en massa andra funktion - bli längre, och ge visioner etc.

Number 4 - The Green Destiny SwordVems: Li Mu Bai (Crouching Tiger, Hidden Dragon)
Kraft: ???
Varför: Det Gröna Ödet har färdats från Wudang mästare till Wudang mästare. Man får dock aldrig riktgit veta om det är något magiskt över vapnet, förutom att det äldrig verkar tappa skärpa eller gå sönder. Visst är japanska katanor (plural?) grymma, men inget österländskt svärd kommer i närheten av detta Jian dynasti svärd. I focking love it.

Number 3 - Buster SwordVems: Cloud FF7
Kraft: 75kg kallt stål
Varför: Okej, det finns ett mer ikoniskt FF svärd än Gunblade, och det är Cloud's Buster Sword. Det är stort, och det är elakt. Att sedan dela ut en Omnislash är bara grädde på moset.

Number 2 - Master SwordVems: Link
Kraft: Beror på vilket spel
Varför: Första gången man får gå in i skogen (Link to the Past på Snes) och ser alla djur skutta omkring. Att kliva upp på plattformen och dra upp det mytomspunna svärdet ur stenen och hålla det högt mot skyn. De var det som gjorde spelet så fantastikst mycket bättre.

Number 1 - Light SaberVems: Alla Jedi Riddare och Sith Krigare
Kraft: Lasersvärd... vad mer behövs?
Varför: Det vapen som har varit med och format fler än en sci-fi generation. Alla har någon gång drömt, fantasierat, att man har hållt i en lightsaber. Med en enekel handledsrörelse kan man klyva precis vad som helst. Ett elegant vapen som kräver diciplin istället för rå styrka.


Blood Bowl Summer Tournamnet 2012Dags att styra upp lite Blood Bowl spelande som var tanken för 2-3 år sen(?).

Pratade lite med Andreas som tycket det var dags för folk som införskaffat spelet att starta upp en liten intern tunering, som den typ vi körde via fumbbl för länge sedan. Jag har hunnit dra hem spelet på nytt via Steam och provat att starta upp en tunering, och det verkar fungera betydligt bättre den här gången.

Nu behöver jag bara lite aktiva spelare som vill vara med och spela en säsong eller tunering. Jag tror då det är ett par personer som har spelet sedan tidigare, men är ni sugen på att skaffa spelet och vara med så är det bara att säga till.


Kara


Ett sjukt snyggt, och till viss del obehagligt, teknik demo på vad man kan göra med PS3 hårdvara.

The Way of the KingsEfter flera långa dagar och kvällar med Brandon Sandersons
The Way of the Kings är jag "äntligen" klar med den. Enligt Brandon själv så ska detta vara den första boken i en serie på 10 böcker, där planen är att släppa en bok varje år, och ingen bok ska vara på under 1000 sidor(!). Och med tanke på hur snabbt Brandon skiter ut nya fantasy eposer så har jag fullt förtroende till att han kan klara av det.

Jag ska erkänna att jag var extremt skeptisk till boken. Jag var mer än en gång nära på att avsluta den och plocka upp något annat och läsa. Men med tanke på hur bra kritik den faktiskt ha fått så kände jag mig tvungen att fortsätta att läsa. Det tog mig cirka 500-600 sidor in för att inse storheten i boken.

Extremt kortfattat så kan man säga att boken handlar om tre olika personer och deras öden i världen. Boken inleds med ett mord på kungen och i nästa kapitel är vi 6-7år fram i tiden där ett stort krig har pågått i flera år mellan de som fick sin kung mördad och mördarna. Därefter får vi följa Shallan, Dalinar och Kalladin (aka Kal) och hur deras liv blivit påverkade.

Shallan är en ung flicka som söker sig till den döda kungens dotter för att bli hennes lärlig. Men i hemlighet så planerar hon att stjäla en "Soulcaster". En artefakt från en svunnen tid som enkelt förklarat gör folk till magiker. Dalinar är den döde kungens bror, och den nuvarande kungens farbror. Han plågas av visioner/drömmar som pekar mot att världen är på väg till en mörkare tid, då demoner är på väg tillbaka, och hans enda alternativ förhindra undergången är den kryptiska, återkommande, meningen "förena dem".

Till sist har vi Kalladin. En 19 årig slav som blir köpt och placerad som bro-man. Hans uppgift blir att bära en bro mot fiendernas linje, med förhoppningen att hinna fram innan han blir ihjäl skjuten och på så sätt ge armén en möjlighet att korsa en av de många klyftorna som finns det land som de befinner sig i. Som läsare inser man dock snabbt och något inte står rätt till med Kal. Han tycks ha förmågor som endast verkar förekomma i legenderna.

Som nämnt är boken extremt seg i början. Det är minst ett 20-tal karaktärer som hastigt presenteras och försvinner utan att man egentligen hinner få något uppfattning om dem. Storheten ligger dock i den extremt detaljerade och magiska världen som Brandon presenterar. Samt en extremt trovärdig karaktär i Kalladin. Jag är helt övertygad efter att ha läst boken att detta kommer bli nästa stora fantasy-sensation, så snart dammet runt GRRM har lagt sig.

XCOM - RemakeWohoo! Så sent som igår kollade jag upp om det inte vore dags att installera och börja spela det gamla stratergispelet XCOM. Nu kanske jag håller hårt i min 40:- som spelet kostar på Steam och inväntar detta istället.

Assassins Creed 3Det verkar som att det faktiskt blir amerikanska revolutionen som kommer bli nästa lekplats för Assassins Creed serien. Om det är en bra eller dålig sak låter jag bli att kommentera tills jag vet mer om spelet. Att dömma av de första bilderna så ser det ut att vara en hel del skog och natur inblandat, vilket ger mig lite av känslan från MGS3-Snake Eater.