Flexing my gear

Nu har man äntligen tagit tag i lite saker på spelfronten och gjort en beställning från Webhallen på drygt 4000:-. I det kalaset finns Rock Band, Devil May Cry 4, Aion -Tower of Eternity och 2st kopior av Warhammer Online. Klart att det dröjer innan de flesta spelen dyker upp, men att ha allting klart och betalt känns bra.

På grund av alla mina nattskift jag fått på sista tiden har jag börjat fundera på att införskaffa lite fler spel till Sophies DS. Just nu så spelas det ju inte så mycket på den, och många bra spel finns att få i 100-200 kronors klassen. Bland annat Castlevania spelen, rätt många mediokra rollspel och ett några plattform som kan vara underhållande.

Team Fortress 2 har fått lite uppdateringar, i alla fall till PC. Kartan Gravelpit ska ha fått bort sina buggar, och kartan Well går nu att spela som "capture the flag" vilket gör den betydligt roligare än vad den varit tidigare.

Lyckades dessutom hitta ett nytt exemplar av brädspelet DungeonQuest i nyskick på Tradera. Jag postade en bild på den tidigare i bloggen och sa att den snart skulle finnas i min samling. Men jag missade att vara med och bjuda i slutminuterna och förlorade med några ynka kronor. Det ska inte få hända igen!

Har lånat ut lite 360 spel till Kim, bland annat Mass Effect, Eternal Sonata, Dead Rising och Assassins Creed. Fick det här SMS:et av Kim efter att han spelat det sistnämnda. "Alltså. Okej, jag kan ta att varenda jävel förutom huvudpersonen bryter på arabiska, men minnen lagrade i dna som spelas upp i 3-d. Vad fan! Vilket jävla mumbo-jumbo!".

Nu ska jag fortsätta grinda honor i BG's så jag kan stå och flexa med mitt epic gear i Thuder Bluff.

image162

Mythos

Nej inte Chutulhu Mythos utan bara Mythos från Flagship Stuido som gett oss så fina spel som Hellgate och... och.. kanske inte så mycket mer. Denna gång är det i alla fall mera Diablo känsla över deras spel, när det dels ses ur samma perspektiv och dels använder samma typ av kontroll. Sophie sitter just nu och spelar betan medan jag lollar på i Azeroth, men nu har jag också sökt in på betan och håller tummarna.

Än så länge finns det inte så mycket till karaktärsval. Men man kan ju alltid hoppas på fler.
Raser - Human, Gremlin och Satyr. 
Klasser - Bloodletter(warrior), Pyromancer(mage) och Gadgeteer(ranger)

Till och börja med var det bara tänkt som ett test för att kolla servrarna för Hellgate, men spelet blev kvar och fortsattes att utvecklas till det de är idag. Vad man kan få reda på om spelets framtid är att det inte kommer att släppas som kommersielt spel. Istället kommer det vara gratis att ladda hem och spela. Lite pengar hoppas de kunna dra in genom att få folk att köpa extra saker i spelet som items och annat flum som man säkert inte behöver.

Gratis är ju alltid ... relativt


Real Life Comics

Dags att lägga till ännu en webcomic till min lista. Denna gång är det Greg Dean's serie Real Life som löst bygger på hans eget vardagliga liv. Naturligtvis är den inte bara fylld med en massa vardaligheter, utan den tar ibland ut svängarna och bjuder på Mechar och tidsresor. Serien har pågått sedan 1999 och det har nästan släppts ett nytt avsnitt varje dag. Så att läsa serien från början kan väl vara att ta i om man inte har extremt gott om tid. Serien går i alla fall att uppskatta oavsett om man är en spelnörd eller inte, då den tacklar alla möjliga problem, från Azeroth till relationer.

strip for January / 22 / 2008


In the shadow of Azeroth

I dag kom nyaste Level i min brevlåda. Som väntat var det ett rätt tunt nummer med tanke på hur få "vettiga" spel som släpps i dagarna. Inte helt oväntat pryder Nero från Devil May Cry omslaget, och inte heller är det oväntat att spelet hyllas som 2000-talets bästa action serie. Lost Odessy som jag sett fram emot lite smått fick dock smäll på fingrarna och endast 5-6 i betyg. Däremot fick jag upp ögonen för Magnus Erikssons artikel "Utspel Online" där han diskuterar Blizzards absoluta makt i MMO träsket och jämnför det med ett slags fantasy-USA som ser alla andra spel som skurkstater. Så här skriver han;

"I skuggan av World of Warcraft får ingenting gå fel om man ska släppa ett spel idag. Blizzard kommer aldrig att behöva uppbåda Azeroths arméer och tåga in i Norrath eller Hyborien för att med våld störta dess styren. I stället kliver de in med sitt perfekt balanserade spel och sin skickliga supportavdelning och tar över inifrån. Filosfin om att släppa ett spel som är ofärdigt vid release och fixa det senare håller inte längre. Allt måste vara fläckfritt från start. Se bara på vad som hände Vanguard, som fullt av buggar motades ut på marknaden och försvann innan någon hann säga "female gnome warrior". Framför mig ser jag ångesten i Warhammer Online-utvecklarnas ögon när de sköt upp sitt spel ännu en gång.
   Är Blizzards makt absolut? Ett starkt varumärke och en tilltalande världsbild är naturligtvis viktiga ingridienser i ett onlinerollspels möjligheter attt locka spelare. Men om inte ens Tolkiens Midgård - historiens mest kända och genomarbetade fantasyvärld och dessutom ett utmärkt spel - lyckas locka mer än några procent av Azeroths folkmängd, vem ska då ha en chans?
   Listan på potentiella utmanare börjar ta slut. Det kommer inte att ske några mirakel som plötsligt får spelarantalet i The Lord of the Rings Online, Eve Online eller Vanguard att skjuta i höjden. I vår släpps till slut Warhammer Online och Age of Conan, två spel som båda ser lovande ut och representerar älskade fantasyvärldar. Men mer än ett skott var får det inte. Det blir antagligen skurkstaternas sista strid."

Att diskutera och spekulera i framtidens MMO känns alltid som ett lyckat samtalsämne, för alla verkar ha en åsikt eller tanke att ge, oavsett om det är att hylla WoW eller fördömma genren helt. Personligen så håller jag med Magnus i mycket av det han skriver. Inget spel som redan finns ute kommer att få omkull Blizzard och utmanarna kommer få det tungt om de inte lyckas med en fenomenal release. Få spelare verkar ha tålamodet för att ett spel behöver patchas och uppdaters för att nå perfektion. WoW har haft 3 år på sig och håller fortfarande på med små förändringar för att göra spelet bättre, men sådan lyx kommer nog varken WAR eller AoC att få, vilket kan tyckas orättvist då jag verkligen vill se ett av de spelen lyckas. Oavsett hur bra eller dåligt WAR blir så kommer jag spela det. Jag tror att det enda som kan klå Blizzards mastodont spel är Blizzard själva.Sedan på Kubbes begäran ska jag förtälja om min första raid jag hade i WoW igår kväll. Inte helt oväntat var det Karazhan som stod på menyn som första raidinstance. Våran uppställningen var kanske inte perfekt men vi lyckades ändå plocka de 5 första bossarna utan en enda wipe, och det var endast 2 personer som varit där tidigare. Våran raid bestod av;

Main Tank - Tauren Warrior (prot)
Off Tank 1 - Orc Warrior (prot)
Off Tank 2 - Belf Paladin (prot)
Main Heal 1 - Orc Shaman (resto)
Off Heal 1 - Tauren Druid (resto)
Off Heal 2 - Tauren Druid (resto)
DPS - Belf Hunter (beast)
DPS - Orc Hunter (beast/surv)
DPS - Belf Mage (arcane/fire)
DPS - Tauren Druid (feral) = Jag

Orsaken till att vi hade 3 tanks var att en Shadow Priest aldrig dök upp och blev tvungen att ersättas med någon. På healer fronten tror jag att det där är alla vi har, inga Holy Priests eller Paladiner verkar finnas i guilden för tillfället. Ironiskt nog var de allra flesta epic-dropsen cloth DPS gear som hade funkat perfekt till prästen som aldrig kom. Själv fick jag endast en liten
ring som släpptes av Curator denna gång, men jag ser definitivt fram emot fler raids. Jag kan enkelt förstå hur folk kan lägga ner tid på det här, för det är faktiskt kul. Men frågan är väl bara hur länge eller hur många gånger samma boss är intressant. Själv ser jag ingen direkt anledning att göra om de bossar jag redan har dödat, för i fortsättningen lär de bara gå på rutin. Istället ser jag fram emot att kanske få testa på lite nya platser och instancer.

((Bilder kommer vid senare tillfälle))

A familiar situation

image161

Så... ikväll är min första raid i WoW...

Vampyric LoveLite nya bilder på kommande Vampire Counts. Jag orkar inte posta regler för figurerna igen, men de finns att läsa
här för de som är intresserade. Personligen så gillade jag vampyren på översta bilden, medan de övriga inte lämnar några större intryck. Ja, förutom då Blood Knight som ser hel-störda ut, jag menar kolla in "hästarnas" poser, come on!

Tales of Earthsea

Det blev en massa spelande i helgen. Främst rollspel då, där vi fortsatte vårat uppdrag i Delta Green. På något underligt sätt lyckades jag avfyra en bazooka i en personbil som dödade 2 personer, skapa fake-ID FBI brickor och ta oss in i en fabrik, bli anfallen av ett SWAT-Team, skjuta ihjäl en galen tysk, bli skjuten av samma tysk sekunden senare, lekt commando och dödat SWAT-Team soldater och räddat gisslan, bevittnat 120 soldater som sjuktit sönder zombies. Allt detta och säkert lite till, och det enda jag betalade var ~6 HP och 5 SAN. Wohoo!

Jag har fortsatt mitt spelande i WoW med min "nya" guild. Börjat farma lite rep för att få lite bättre utrustning, besökt ett par heoric instancer med PUG's och fått stryk, och så klart spelat som tusan i BG's. Än så länge tycker jag att allt i WoW är hur kul som helst, och jag tänker fortsätta spela det så länge känslan sitter kvar.

Men trots mitt återupptäckt för WoW har jag funnit tid för andra spel. Fick låna KG's Stranglehold till 360 som är en skjutarfest utan dess like. Har dock inte hunnit nöta det fullt så mycket än, är bara på 3:e banan där man ska döda en massa finklädda kineser och skydda ett jazzband samtidigt. Spelet har ju självklart sina brister men i det stora hela är detta ett riktigt roligt spel. Och det är aldrig fel att kasta sig i slowmotion längs en matvagn och fylla skurkar med bli med hjälp av två sub-machineguns.

På tal om sub-machineguns så har jag även fortsatt mitt spelande i TF2 på PC. Nu har de flesta medlemmarna från Tysken Kommer! klanen (aka [TK!]) letat sig hit, vilket leder till att man får fler roliga personer att spela med, eller döda om man så vill. Även passat på att påbörja min karriär som Spy vilket gett delade resultat. De gånger man lyckas ta sig bakom fiendens linjer får man ett par gratis poäng i form av snipers och engineers, fast blir man sedd är man toast, oavsett om det finns en pyro eller ej.

Igår natt såg jag och Sophie Studio Ghibli's nya mästerverk Tales of Earthsea som var en helt fantastisk saga om trollkarlar, drakar och barn med mystiska bakgrunder. Allt man behöver för en riktigt lyckad fantasy-film. Visst håller den kanske inte samma höga klass som Mononoké men den tar utan problem en andra plats bland Myazaki filmerna. Om ni är som snåla som mig kan ni nu se hela filmen på DVD kvalité på Stage6.com. Jag kan dock inte säga hur länge den finns kvar där innan någon plockar bort den, så skynda er!

Här får ni även en länk direkt till filmen, enjoy!

Image:Gedo6sn.jpg

Do it!

Nu är det dags att arbeta natt igen. Vilket betyder på tok för mycket tid på wikipedia och neatorama, och självklart meningslösa blogg inlägg. Trots att jag påstått att min "speldepression" är över har det inte blivit att jag införskaffat några nya spel, eller jo föresten. Jag började ju spela EverQuest 2 med sophie. Gjorde mig en liten troll Shadowknight som jag döpte till Qucas. Tagit mig till level 20 och stannat upp. Tror inte riktigt EQ är ett spel för mig. Det kräver på tok för mycket för min utbrända hjärna. Det är konstant nya färdigheter vid varje nivå, man måste lägga ut achivment points, köpa uppgraderingar på spells, sälja böcker hos broker, quests är utspridda över hela världen, ett crafting system som kräver mer än ett klick.. och gud vet vad. Jag säger inte att det på något sätt är dåligt, bara att det inte är för mig.. just nu.

Däremot har jag börjat med något jag sa att jag inte skulle göra. Vid ett tillfälle så loggade jag in med min level 70 Druid bara för att kolla läget lite. Det slutade med att jag blev inbjuden i en grupp för Shattered Halls och kort där efter gjorde jag 3-4 till instancer och insåg vad jag en gång älskade med spelet. De senaste dagarna har jag lyckats nöta WoW så hårt att jag kommit med i en guild som strax ska börja raida Karazhan vilket "äntligen" ger mig ett perfekt tillfälle att prova på den sidan av spelet också. Vi får väl se vars de här slutar, vågar varken lova det ena eller det andra.


I helgen är jag ledig, och vi vet alla att ledig = spelkväll. Antar att vi fortsätter där vi slutade i Delta Green, fast denna gång hänger förhoppningsvis KG's doktor med. Ska bli intressant och se hur länge jag får behålla min karaktär. Min sanity mätare börjar nära sig oroväckande gränser, och med tanke på vars vi befinner oss och vilken utrustning vi har tillgång till är det svårt att tänka sig en vettigt senario. Det positiva är att jag har ett par karaktärer i åtanke som kan ersätta min nuvarande, men jag tänker då låta Rick Goudsmith löpa linan ut.

Sen så läste jag någonstans att man ska göra listor när man inte har något annat att skriva om.
Här är det 5 främsta spelen jag ser fram emot 2008, utan inbördes ordning osv.

1 - Rock Band (det kommer bli livat till våren då det äntligen är i min ägo)
2 - Warhammer Online (det kan inte bli annat än en succé, det får inte!)
3 - Warhammer 40K: Dark Heresy (förmodligen enda rollspelet man någonsin sett fram emot)
4 - Little Big Planet (finns en möjlighet att jag skaffar PS3 för detta spel)
5 - Gears of War 2 (jag kommer skeda med GoW2 tills jag får liggsår) 


Qucas

image157
image159

Behold!

Ärligt talat så har jag inte så stor koll på spelåret 2008. Jag vet att förhoppningsvis dyker WAR upp till sommaren, men innan dess hoppas jag kunna avnjuta Rock Band och förhoppningsvis några andra titlar som jag inte orkar/kan nämna i skrivandets stund. Något som jag har lite bättre koll på är vilka filmer vi kan avnjuta under årets gång. Ett par riktigt feta titlar dyker upp tillsammans med någon kanske oväntad. Det jag ser frem emot är -

Cloverfield - 8 Feb
Mannen bakom Lost släpper lös en av sina kreationer i New York. Av trailern att dömma ser resultatet lyckat ut.


Jumper - 22 Feb
Bildsköna män teleporterar sig runt likt Nightcrawler. Sam L Jackson är även där som storskurk.

10'000 BC - 7 Mars
Vet inte mycket om den här mastodont filmen förutom att den bjuder på CGI onnani och grottmän. Win!

Iron Man - 30 April
Robert Downey Jr som Tony Stark's Iron Man ser ut att kunna bli den bästa super-hero filmen någonsin.


Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull - 22 Maj
Med en sådan titel kan filmen knappast misslyckas. En åldrad Ford kommer bjuda på stordåd.


The Incredible Hulk - 13 Juni
Edward Norton ska göra det som Eric Bana inte klarade av, ge oss en Hulken som är värdig. Jag hoppas!

The Dark Knight - 25 Juli
Jokern som en smutisg och våldsminkad skurk i ett ännu mörkare Gotham.

Wall-E - Aug?
Pixar ger oss en liten söt och ensam robot på en enorm planet.

Hellboy II - 12 Sep
Demonjakten fortsätter helt enkelt.


Black is back

Soul Calibur IV kommer till både 360 och PS3 med varsin extra karaktär likt de vi sett i tidigare versioner av spelet. Denna gång är det Star Wars som förgyller våra spel med ljussablar och kraften. Jag börjar känna mig mer motiverad till att skaffa en Playstation 3.

In other news... så jobbar jag röven av mig denna vecka och helg, så det blir ingen bus. Dock nästa vecka och helg ser det lite ljusare ut. Har även fått lite tråkiga nyheter från jobbet där de säger att vi som jobbar Heltid jobbar för lite... vilket resluterat i att jag(vi) kommer jobba ännu mer framöver...

Jag har även börjat småspela EQ 2 med Sophie. Planen är väl att på något sätt hitta balans så att jag både har ett spel jag kan spela med henne och något (läs WoW) jag kan spela med KG och gänget. I Azeroth loggade jag även in med min Druid och gjorde faktiskt lite quests, instancer och battlegrounds. Det var faktiskt roligare än jag minns det, så det kanske blir något återkommande.

Angående mitt Xbox Live spelande så är det på gång. För tillfället så strular Live, mitt guldkonto har tagit slut och jag har installerat trådlöst hemma vilket gjort mitt vardagsrum internet-löst. Men det ska fixas.. så snart jag har tid.


Reset

Min så kallade "spel-depression" som jag haft sedan slutet på November börjar sakta gå över känner jag. Efter att i stort sett bara slösurfat på Youtube, Gametrailers och spontan spelat Team Fortress 2 i en månad känner jag mig redo att spela något ordentligt. Jag och KG har återvänt (ännu en gång) till Azeroth och World of Warcraft. Denna gång blev det dock Alliance för våran del på en annan server än vi tidigare spelat på. Vi får väl se hur länge det håller, vi siktar då båda på att hålla jämn level och bara casual spela tills vidare.

Har äntligen installerat mitt trådlösanätverk hemma. Skönt att bli av med ett par irriterande nätverksladdar, men dock har jag börjat få lagg i mina spel. Både i TF2 och WoW upplever jag 2-3 sekunders lagg varje minut, vilken i det förstnämnade nästan alltid resulterar i min död. Vet ännu inte hur jag ska lösa det problemet utan att plocka fram en sladd.

På brädspels fronten har det inte hänt mycket. Fick ett kortspel i Julklapp av Sophies brorsa och hans fästmö som jag ännu inte har hunnit prova på. Inga nya spel är fyndade eller inhandlade av mig. Känns som att de allra flesta spel jag köper blir bara testade 1 gång för att sedan mest samla damm i bokhyllan. Då vi väl träffas och spelar så är det ju Rollspel som gäller i första hand. Och så även i helgen. Efter ett snack med Edvard så ska vi lira vidare i Delta Green i helgen. Personligen har jag ingen aning om vad mitt karaktär (Rick Goudsmith) gjorde sist, om jag minns rätt så blev jag antagen i Cell H efter att ha varit med om lite "för" mycket. Blir spännande och se vad som händer.Image:DraeneiPaladin.jpg