State of thingsHar inte fått mycket gjort de senaste dagarna. Varit fullt upp på jobbet med långa och många arbetsdagar.

Enslaved har jag inte rört på flera dagar, helt enkelt inte kännt för att sitta och spela Xbox. Så pass att jag inte ens varit och hämtat upp mitt förbokade Arkham City eller att jag ens dragit hem patchen till Space Marines. Saknar helt enkelt ork och lust till det.

Dock har jag äntligen funnit lite motivation till att börja läsa igen, så jag har hunnit ta mig en bit in i boken jag lånade av Viktor -
The name of the Wind. Kanske inte direkt GRRM material, men inte långt därifrån. Uppskattar den verkligen än så länge. Och är det som Viktor säger så kommer den bara att bli bättre.

I LoL har jag försökt att nöta lite Ranked med Sophie och Marcus. Har pendlar som en jojo mellan förluster och vinster. Det känns hela tiden som att man tar två steg framåt och tre steg bakåt. Enda positiva jag kan säga är att jag blivit en lite bättre spelare, även om jag fortfarande gör en del misstag.

Och till helgen så fortsätter vi att rollspela Shadowrun. Blir dock bara med den ena gruppen då Linus åkt bort i sju dagar, och att spela med 2 personer är inte att föredra med tanke på det kommande uppdraget upplägg.

Ska försöka få upp motivationen och energin för att posta lite mer nördigheter i veckan. Ciao!

D&D at PAXVem sa att rollspel inte var en åskådar vänlig hobby? Gänget från Penny Arcade bjuder på en helt underbar live show i D&D's värld. Ni kan se alla klipp
här.

ArriettyHar dålig koll på om jag postat om den här filmen tidigare. Det är i alla fall Studio Ghiblis senaste projekt, fast utan Miyazaki vid spakarna.

Det ser precis lika söt och äventyrlig ut som alla andra av deras filmer. Men frågan kvarstår ju om de lämnar tillbaka allt som de lånar, eller om de egentligen rör som om väldigt små snattare...


Best Jungle-Olaf ever!Ett ganska långt klipp, men väl värt att kolla in vid tillfälle. Så här kan en bra junglare vända en match. Och "Dyrus" är inte från Sverige trots att han har en tre-kronor-tshirt.

ExterminatusNu har Co-op läget till Space Marines släppt. Ska väl ärligt säga att jag inte är sådär jätte pepp på tillägget. Ser väl helt okej ut, men man har ju som hunnit spela sig less på de klasser som finns, och att erbjuda motstånd i form av massivis av AI kontrollerade monster/aliens/demoner känns väl inte som en direkt uppgradering.

Dawn of DownloadsHaha, Dawn of War börjar likna figuerspelet mer och mer. ~70kr för en enda figur, och bara drygt ~50kr för att få lite nya shoulderpads till sina marines. Och fortfarande är spelet inte ens gratis att spela.

Aja, micro-transaktioner är väl mer eller mindre normen nu för tiden, men så länge folk betalar så finns det väl ingen anledning för företaget att sluta med dem.

Länk till hela bilden

Math behind Baron


Alla LoL-spelare vet att Baron Nashor är en av de viktigaste att döda för att få ett övertag i en jämn match. Men det är inte alla som egentligen vet exakt vad man får ut av att döda honom och bli buffad. Själva buffen ger följande stats;

- 40 Ability Power
- 40 Attack Damage
- 3% of your maximum health in health regeneration per 5 sec
- 1% of your maximum mana in mana regeneration per 5 sec
300 gold and 900 experience points

Om man lite hastigt omvandlar alla dessa stats till pengar, så motsvarar de ungefär 5120 guld per person. Dock måste man ju ha i åtanke att alla inte drar full nytta av alla buffs, tex får Garen ingen nytta av varken mana eller AP. Men i vilket fall som helst har man ett grymt övertag med denna buff.

Intressant är ju även att en mage med blå buff och elixir är nästan lika kraftig. Absolut största fördelen ligger nog dock i den höga regeneration man får. Man kan ha precis hur mycket push/poke man vill på samtliga lanes utan att behöva backa.

Och glöm för guds skulle inte bort att det är 7 minuter respawn, så att ni kan plocka honom direkt han kommer tillbaka.

Chronicle - TrailerYtterligare en film att hålla koll på. Chronicle leker med tanken att tre tonåringare för superkrafter och vad de skulle göra med dem. De verkar förstå rätt bra att en tonårspojke skulle bara göra en massa meningslös skit och sen få militären efter sig...

This is DotALäste lite mer info om Blizzards DotA spel på ett forum. Folk har hunnit med att testa spela det och komma med lite åsikter. Till att börja med så verkar de föra med sig en hel intressanta ideér till genren. Som vanlig är hjältarna kategoriserade i tank, support, dps men även Seige.

Den sistnämnda klassen består av hjältar som har längre range än torn, och rätt mycket defensiva (läs knockback) egenskaper, vilket ger spelet en helt annan uppsättning med startergier och taktiker.

Även junglen är väldigt annorlunda från andra spel. Där finns det grupper med Ogres man kan ha ihjäl, men belöningen är inte bara exp, utan man byter även ut några av sina minions mot Ogres som är betydligt bättre på att slåss och pusha lanes.

Samma sak gäller LoL motsvarighet till draken. Där finns en riktigt stor Golem man kan besegra, och det krävs ett par personer för att få ner den. När den väl är besegrad så ansluter den ett led med minions och kan på egenhand välta torn om ingen stoppar den. När det kommer till vanliga minions så har de även där lagt till en unik egenskap. Varje grupp med minions har en special minion som droppar hälsa när han dör. Vilket gör att man sällan behöver backa hem.

Intrycket man får är att de verkar vilja göra ett casual moba spel för folk som inte riktigt är vana med genren. Främst verkar det dock vara ett sätt att sälja in sim map-editor, och jag kan nog slå vad att det inom en snar framtid kommer finnas riktigt bra alternativ till DotA, HoN och LoL.

Neverland - TrailerMan kan göra prequals på de flesta historierna. Men att någon faktiskt skulle göra det med Peter Pan hade jag inte riktigt väntat mig. Att dömma av trailern så verkar SyFy lägga ner rätt mycket krut på den trots att den aldrig kommer gå upp på biograferna. Och att dom fått Bob Hoskins att spela Smee igen gör ju inte saken sämre.

The GrabHelgens uppdrag gick under namnet "The Grab". Det gick ut på att plocka upp en flicka och leverera henne till en adress på Ms. Johnsons begäran. Väldigt enkelt... eller så enkelt det kan bli i Shadowrun. Wall of text incoming!

Scen 1 - Rattlesnake Grill

Båda grupperna anlände till restaurangen obeväpnade för att möta Ms. Johnson. De fick reda på att hon ville ha tag på en flicka vid namn Catherine Westmore, och fick endast en bild på henne. Efter lite mer snack fick de reda på hennes mors namn samt vilket företag hon jobbade åt. När de lämnade restaurangen så väntade ett grupp bikers på Ms Johnson.

Grupp 1 gjorde processen extremt kort och drog med sig Ms. Johnson i sin van och brände därifrån i all hast. Alla kom undan oskadda.

Grupp 2 hade samma plan i åtanke men de vågade inte riskera att Ms. Johnson skulle klara sig oskadd, så de drog sina egna vapen. Nicke D var den enda som var beväpnad så han hade förutsättningarna för en eldstrid, vilket han inte tvekade en sekund att utnyttja. Mats kallade på sina drones medan Nicke T och Kubbe hoppade på och försökte brotta ner en biker. Det hela slutade med att Ms Johnson blev dödligt skada och de lyckades plocka med sig en medvetslös biker innan de lämnade platsen.

Scen 2 - Zhang Wong

Eftersom grupp 1 kom udan helt oskadda fick de aldrig vara med om detta.

Grupp 2 fick ett namn av den döende Ms. Johnson - Zhang. Via hennes comlink hittade de en adress i C.A.S egna China-town. Där väntade en medicinman på dem som tog han om Ms. Johnsons skador. Nicke D passade även på att förhöra bikern de hade med sig. Efter att han sagt det lilla han visste blev han avrättad på plats.

Scen 3 - Holm Elementry School

Grupp 1 hade fått adressen till flickans skola där de höll span från sin (party)van. Skolan verkade extremt hårt bevakad och Lone Star verkade patrullera skolan med jämna mellanrum. De väntade till morgonen för att se om de kunde se Catherine bli avsläppt. En mörk bil som kördes av en vithårig man visade sig vara hennes eskort. Trots ett misslyckat försök att skugga bilen så hittade de till sist Catherine och Donnas hem.

Grupp 2 utforskade aldrig denna möjlighet.

Scen 4 - Westmore Condo

Grupp 1 håller span även vid denna plats. När de håller huset under uppsikt så märker de att en van kör in på parkeringen och tre personer (ett troll och två människor) kliver ut och går in i huset. Viktor smyger fram till huset och försöker avlyssna vad som sägs. Det är svårt att få fram vad som sägs, men det verkar som att de misstänker att något är på gång, samt att namnet Frost kommer på tal.

Via sina kontakter får de reda på att Frost är en före detta shadowrunner och fixar även fram nummret till hans commlink. De lyckas via ett samtal att få Frost att sälja flickan för 10 000 Neuyen. Han kommer stänga av larmet och gå på en promenad vid midnatt, då kan de gå in och hämta flicka utan att någon märker det. Gruppen går med på den dealen och hämtar upp flickan strax efter midnatt.

Grupp 2 har en annan lösning på problemet. Kubbe hackar husets säkerhetsystem sent på kvällen få alla verkar sova, och lyckas med att stänga av det. Mats använder sina lockpick skills och fixar maglocket till dörren och skickar in en liten drone för att se sig om. De finner en man sovandes i soffan med en pistol i famnen. I övrigt verkar huset tomt förutom en liten flicka som sover i sitt rum.

De diskuterar hur de bäst ska lösa situationen när Nicke D stamplar in (glitch på sitt stealth slag) och väcker mannen som sover. En kort strid utbryter mellan Frost och Nicke D. Samtidigt tar sig Nicke T runt huset och slår sönder fönstret och tar sig in i flickans rum(!). Grannskapet vaknar till liv av alla oljud och se hur ett troll kommer bärandes på en vithårig man och hur en alv kommer springades med en skrikande flicka i famnen. Gasen i botten!

Scen 5 - The strike

Under färden från Westmores hem hör de hur en helikopter kommer efter dem. Helikoptern är tugnt beväpnad och ett troll se ut att vara väldigt sugen att hoppa ombord på vanen.

Grupp 1 blir kvickt bordade av trollet som hoppar ombord på taket. Viktor försöker skaka av sig honom, men inget tycks hjälpa. Linus samlar ihop energi för att kasta en blixt-boll på helikoptern vilket inte ger önskar reslutat. Trollet forsätter att slita upp taket och möts endast av en samlad eldkraft av passagerarna. Linus lyckas tillslut att träffa helikoptern med en kraftig blixt som slår ut strömmen helt och hållet. De sista de ser är hur den krashar rakt in i ett bostadshus.

Grupp 2 blir också bordade av trollet som drar en liknande manöver. Nicke D och T gör vad de kan för att skjuta hål i taket och få bort trollet, men det verkar vara riktigt svårt. Helikoptern flyger och placerar sig framför vanen ihopp om att få den att stanna. Kubbe drar fram flickan i framsätet och håller en pistol mot hennes tinning. Mats ser sin chans och trampar gasen i botten för att ramma helikoptern. Det lyckas.

Helikoptern träffas i landningstället och rotorbladet gör processen kort för trollet på taket. Alla i bilen tar totalt 16 i skada, inklusive Frost och Catherine som är med. Endast Mats är hård nog för att inte slås medvetslös av olyckan, och han hinner se helikoptern förvandlas till ett litet svampmoln i vad som är kvar av backspegelen.

En akut visit hos deras nya vän Zhang visar sig vara extremt nödvändigt då han kan återställa Catherine i fullgott skick.

Scen 6 - Picking up the Pieces

Båda grupperna lyckas med uppdraget att lämna över Catherine "oskadd" till platsen. Nästa dag kan alla läsa om en helikopter olycka i en förort, men den stora nyheten är gisslandramat. Fyra gärningsmän har hållt en flicka vid Catherine Westmore gisslan. Till slut verkade polisen få en lösning på det hela, men när Catherine skulle överlämnas blev hon skjuten av en okänd kryppskytt. Alla gärningsmän samt två poliser fick ge livet i det blodiga slutet.

Kryppskytten är fortfarande på fri fot, och polisen ber allmänheten om hjälp för att få information. Grupperna har båda sina aningar om vem som kan ha gjort det. Men varför var Catherine så intressant?

Blizzards DotAVet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Det har varit känt att Blizzard skulle göra ett moba-spel, men att det skulle bli en mash-up med karaktärer från deras tidigare spel hade jag inte riktigt vänta mig.

Det känns som att DotA 2 och HoN plockat upp alla seriösa spelare från första spelet. Och LoL har erbjudit alla som vill ha en casual och "cartoony" version av spelet. Vilka ska Blizzard rikta in sig på? Min gissning är väl att det med hjälp av sin enroma budget kommer tränga sig in på marknaden och erbjuda pets, skins och avatarer till alla sina andra spel om man även lägger ut pengar på detta. Fanboys kommer att jubla.

I vilket fall som helst så kommer detta i alla fall innebära mer konkurans för andra företag, vilket i stort sett alltid brukar gynna oss konsumenter. Låt oss hoppa att så blir fallet även denna gång.

Update: Läste just detta från deras FAQ

Will it cost money to play? Will Wings of Liberty™ or Heart of the Swarm™ be required?


Currently we plan to offer a way to play Blizzard DOTA for free, possibly by including it as part of the StarCraft II: Starter Edition. However, we have not yet determined what type of content restrictions would be placed on those playing for free. We're also discussing the possibility of offering exclusive content to players, such as special heroes for owners of Wings of Liberty™ and Heart of the Swarm™ (in regions with standard box business models, just for example), but this is also still to be determined. We'll announce more details once those decisions have been finalized.

Blizzard x 3Snygg trailer, som vanligt. Ingeting som egentligen gör mig mer eller mindre pepp på spelet. Jag vet att det kommer vara roligt och snyggt. Finns direkt ingen anledning att försöka peppa upp mig med feta filmsekvenser.WoW har varit rätt tråkigt rätt länge. Men mitt hjärta bultar alltid hårdare för pandor oavsett spel. Så får jag chansen att spela en Pandaren-monk så kommer jag nog ta den. Räknar nog med en månads sub innan jag hinner bli less det, men det är nog samtidigt mer underhåll för pengarna än vad många andra spel jag äger kan säga.Inte spelat SC2 ett dugg, men jag tycker det är rätt underhållande att kolla streams ibland. Är mest glad över att spelet får lite nyheter och att e-sporten får mer verktyg/leksaker att växa med.

Walt Disney's Sin CityBest mash-up ever? Mycket möjligt.

Banishment v2.0

Den 20:e Juli förra året skrev jag en Top 10 över vilka hjältar jag helst bannade i League of Legends. Och eftersom spelet hela tiden justeras och förändras tänkte jag att det skulle vara kul att göra en ny lista och få se lite av förändringarna som har skett, dels på grund av balansering men även på grund av att man förändrats som spelare.

Här får ni en länk till mitt gamla inlägg. Inte en enda av mina gamla val dyker upp idag.
Så här ser listan ut idag;


Number 10 - Anivia


Anivia är en sådan karaktär som jag ännu inte lärt mig att spela, men jag har fruktansvärt stora problem att möta henne. Jag tycker att man konstant blir träffad av hennes stun-pike combo som tar en stor del av ens HP, och när man väl lyckas få ihjäl henne så blir hon bara ett ägg. Lyckligtvis finns det väldigt få spelare som väljer att spela henne framför någon annan magiker, vilket bara är bra för mig.

Number 9 -Nocturne


Nocturne (eller Nocken som jag kallar honom) är en av mina mer spelade hjältar, har älskat att spela honom ända sedan han släpptes. Han tenderar dock att dö relativt enkelt, och oavsett hur många kills han får kan han inte bära upp ett lag i det långa loppet. Men har erbjuder någon som ingen annan hjälte gör - gratis kills mot dåliga spelare, och det är inget man vill bjuda på i onödan.

Number 8 - Kog'Maw


Av alla ranged-DPS hjältar i spelet är det bara Kog som jag verkligen fruktar. Får han en bra start eller blir det bara en väldigt lång match är det ingen som kommer i närheten av skadan han kan göra med en Madreds Bloodrazor och lite attack speed.

Number 7 - Amumu


Den lilla killen blir sällan bannad i Amerikanska sammanhang, men i Europa är det en annan femma. Man kan tycka att han bara är en vandrande Ulti som bara väntar på att fånga upp en hel grupp spelare och stunna dem. Med ett bra kordinerat lag kan man undvika detta. Spelar man med en massa randoms är chansen inte lika stor, så jag kan gärna slippa möta honom.

Number 6 - Gangplank


Jag vet att när jag loggar in imorgon så har Gangplank fått sig en lättare nerf, och han kan tappat en hel del av sin forna styrka, men jag utgår från att han utgör samma fara. Snabb i junglen, kan hantera en solo lane, kan vara både AD-carry och tank, det går till och med att spela support med honom. Viken annan hjälte kan göra allt detta och dessutom ha en global ulti med både slow och skada. Det värsta är nog att han inte ens kräver särskilt mycket färdighet att vara dödlig med.

Number 5 - Morgana


Inte så mycket mer än en meta-ban. Folk spelar henne som faen just nu, och hon är riktigt farlig. Svårt att stoppa hennes farm. Hennes snare kan erbjuda gratis killls. Hennes sköld räddar en Carry ur nästan vilken situation som helst, och hennes ulti avgör teamfights om den har rätt tajming. Det finns mycket att frukta av denna hjälte, men så snart folk vänjer sig att möta henne kommer hon att tappa popularitet.

Number 4 - Talon


Gawd vad jag hatar att möta denna hjälte. Så fort han är med i en match så vet jag att det kommer bli trubbel. Han skickar ut skada lika snabbt som Annie, fast han gör det i AD format. Både ansikten och hjältar smälter. Han har det lätt för att farma och är svår gankad. Efter att sett honom vinna alla matcher han var med i under IEM har jag insett hur farlig han egentligen är.

Number 3 - Lee Sin (aka Free Win)


Min personliga favorit för stunden. Kan gå vilken väg han vill i djugeln. Har möjlighet att ge bort blå-buff redan från level 1. Gankar som en gud med sina skills som både slowar och har extremt hög skada på låg level. Han går sedan att bygga extremt tankig eller för att bara göra mer skada om det skulle behövas. Känner jag inte själv för att spela honom så vill jag absolut inte möta honom.

Number 2 - Udyr


Odjuret har länge varit min största fiende. Har aldrig förstått hur en hjälte har kunnat tanka, ganka och slå så hårt... tills jag själv började spela honom. Nu kör jag på ordspråket "If you can't beat them, join them". Eftersom jag själv nästan alltid junglar så vet jag vilka djunglare jag helst vill slippa. Udyr är högst upp på den listan.

Number 1 - Akali


Akali är bara löjligt stark. Gör extremt mycket AP och AD skada. Är näst intill omöjlig att ganka. I rätt händer är hon helt ostoppbar. Det hör till vanligtheten att möta en Akali som har tio gånger så många kills som deaths. Allt för ofta kan man inte göra annat än att se på när hon slaktar ens lagkamrater och får bara mer och mer items. Just nu finns det extremt få sätt att stoppa henne på, men det absolut mest effektiva är att banna henne.


Don't stop me nowBörjade i veckan att nöta Ranked med Sophie. Var väldigt skeptiskt till en början eftersom det alltid känns lite värre med en förlust där man tappar synliga poöng. Men samtidigt känns det väldigt tillfredsställande när man plockar hem en vinst och ser poängen stiga.

Har i skrivandets stund spelat 21 matcher (13 vunna och 8 förlorade) och min rating är 1364. För att ge någon slags idé om hur bra det är så börjar man på 1200, och proffsen ligger runt 1900-2000+. Så jag har en bra bit att vandra innan jag når den nivån.

Jag ser mig personligen inte som ett proffs eftersom jag inte spelar 5+ timmar om dagen, nog för att jag inte är långt därifrån. Men jag kan mycket väl tänka mig ligga vid 1700-1800. Eller det är i alla fall mitt mål att nå innan säsongen är över.

Än så länge har Lee Sin i junglen varit mitt starkaste kort, och förhoppningsvis kan jag fortsätta att träna på den rollen så att jag är i toppform när vi väl kommer att spela 5-vs-5 matcher.

Legos of WarAtt göra om Gears of War till en Lego titel kanske inte vore en så dum idé. Att se små Lego figurer blöda röd playdoh-lera är faktiskt mer underhållande än vad man kanske vill erkänna.

The HarrowingThe Harrowing (Halloween) är på gång i League of Legends. Det innebär i sin tur ett par skins under en begränsad period, vilket i sin tur brukar betyda en lättare plånbok. Fast kanske ändå inte.

I år är det bara Blitzcrank, Annie, Nidalee och Nocturne som får sig exklusiva skins. Funderar lite på att kanske köpa Nocturne eftersom jag spelar honom relativt regelbundet, samt att jag velat ha ett skin till honom rätt länge.

Kan också avslöja att det har dykt upp splash-art på Graves kommande skin. Vet inte vad de kommer att kallas, men jag tycker att
denna påminner om Cable och denna om Kirk Lazarus (från Tropic Thunder).

World of Warcraft: Level 1-85 in an hourWhoo! Jag vet inte vad som är mer imponerande/tragiskt. Att han levlar från level 1 till 85 på 60 timmar, eller att han faktiskt laddat upp videon i 1080p?

Aja, kanske inte ska gnälla allt för mycket. Jag har själv suttit där många kvällar och gjort samma sak om och om igen. Men till mitt försvar så har jag haft jävligt roligt och lärt känna en hel del roliga människor.

Last Stand is getting back upJag har knappt spelat Last Stand till Dawn of War 2, men nu ser de ut att bli en liten påökning när det gäller spelbara karaktärer. En Tau Commander som ser ut att ha en riktigt dödlig arsenal med sig. Har dock ingen aning om vad denna DLC kommer att kosta, men den kommer säkert vara mer prisvärd än Dark Angels temat de släppte sist.

IEM Day 1&2IEM League of Legends tuneringen i New York är i full gång i helgen. Grundspelen är redan klara, och samtliga europeiska lag tog sig vidare, och endast ett lag från Nord Amerika tog sig vidare - CLG. Team SoloMid lyckades inte vinna en enda match vilken var den stora överraskningen.

Jag älskar att se tuneringar för att de ger bra förståelse hur man bör bygga upp ett lag. Det är skönt att se att det verkligen fungerar att ignorera den klassiska spelstilen och tex bara välja Swain och Morgana som tanks. Sen är det alltid lika kul att se karaktärer som Renekton och Veigar dyka upp, som annars aldrig blir valda i tunerings sammanhang.

En annan intressant sak att se är ju hur lagen väljer och bannar vissa champions. Bland de populäraste valen kunde vi se följande hjältar.

Champion

Bans

Picks

Win

Loss

Win%

Zilean

8

2

1

1

50%

Cassiopeia

4

4

3

1

75%

Morgana

2

4

2

2

50%

Janna

1

7

5

2

70%

Sona

 

7

3

4

40%

Udyr

3

5

3

2

60%

Lee Sin

3

3

1

2

33%

Gangplank

2

6

4

2

68%

Nocturne

1

4

1

3

25%

Trundle

 

5

3

2

60%

Caitlyn

1

7

4

3

56%

Kog'Maw

4

7

5

2

70%

Vayne

 

4

1

3

25%

Ezreal

 

3

1

2

33%

Talon

5

3

3

 

100%


Rise of the Necrons


Så.. Beasts of War har fått upp en massa bilder på de kommande Necron figurerna. Mitt första intryck är att ju att de självklart är en förbättring i förhållande till tidigare modellerna. Jag gillar skarpt hur pass mycket mäktigare Necron Lords ser ut, samt utseendet på alla nya infanterier.

Gällande "Arken" är jag lite mer osäker. På sätt och vis gillar jag ideén att skjutsa in enheter på det sättet, men på samma gång känns det jävligt Star-Wars-Battle-Droid-igt. Jag vet att Matt Ward är ansvarig för deras Codex, så jag har inte läst något om det, men jag misstänker att de är OP som faen.

Vad tycker ni?

Dark ResurrectionHar du drygt 40 minuter att spendera, så kan jag rekommendera denna fan-flick som ett gäng italienare har gjort. Star Wars har inte varit så här awesome sedan A New Hope hade premiär. Varför kan inte någon annan än George Lucas få göra film i detta universum. Det har ju så mycket potential som slösas bort på gnälliga barn och läspande sjögurkor.

Shadowrun OnlineHot damn! Ett första screenshot på Cliffhanger Priductions kommande spel Shadowrun Online.

Just nu är de extremt tysta och hemliga gällande projektet. Vad de har avslöjat är att en massa gamla rävar från pen & paper rollspelet är delaktiga, för att spelet inte ska bli allt för olika de spelarna är vana. Sen kommer spelet vara uppbyggt på två olika moment.

En action moment, där du (och dina vänner) infiltrerar MegaCorps och tar ut kameror med och personal med hjälp av stealth, hacking, magi och en jävla massa pistoler. Det andra momentet är lite mer taktiskt. Då gäller det att förbereda sig inför uppdraget. Snacka med sina kontakter, skaffa blueprints eller inhandla nödvändig utrustning för uppdraget.

Låter extremt positivt så här långt. Återstår ju att se om de verkligen kan leverera. 

Länk till
forum.

LoL - Lore in a MinuteLeague of Legends är faktiskt fylld med en massa Lore, men jag har aldrig tagit mig tiden på att utforska den. Lyckligtvis är det någon annan som är villig att sammanfatta allt jag behöver veta på drygt en minut.

The Avengers - TrailerDen första riktiga Avenger trailern. Pepp?

Best Served ColdI helgen så lirade vi andra delen i Shadowrun kampanjen vi påbörjat. Två grupper gjorde precis samma uppdrag, med samma mål men lite annorlunda förutsättningar. Den stora skillnaden denna gång blev ju att en grupp hade tillgång till en magiker, medan den andra hade en hacker.

Uppdraget gick ut på att hitta en företagsledare som blivit kidnappad från en ranch och föra tillbaka honom innan lösensumman skulle betalas. Spåren som kidnapparna lämnat efter sig var - en obsidian dolk, en svart fjäder, den kidnappades comlink, en drös med handrullade ciggarettfimpar och en tom burk med magsårs medicin. Tänkte inte dra varenda detalj som skillde grupperna åt. Båda klarade dock uppdraget på liknande sätt, men hade lite olika förutsättningar.

Grupp 1 (Sophie, Viktor och Linus) upptäckte att den kidnappade (Jonathan Belenkliy) hade kontakter med maffian, och hittade honom via det spåret. De blev lite nojjiga när det visade sig att de som kidnappat inte var samma som hade ställt krav på en lösensumma och var nära att gå i HammerJack/Voids fälla, men de klarade sig undan nätt och jämt. 

Grupp 2 (Nickex2, Kubbe och Mats) använde en lite brutalare metod. Tack vare lite kontakter i hacker communityn fick de reda på att det fanns en runner med alias HammerJack som hyste agg mot Mr Johnson, så de fattade tidigt hans roll i det hela. Tack vare att Nicke D är Sioux gick mötet på klubben Hardpan väldigt enkelt, och han fick utan problem ordna ett möte med Black Cats (som kidnappat Jonathan). Vid mötet lyckades de även tillfångata en av kidnapparna och göra en enkel tradeoff för Jonathan utan att spilla blod.

Fall of CybertronWohoo!
Gameinformer kommer att bjuda på de första bilderna på uppföljaren till 2010's bästa Transformer spel War for Cybertron. Det kommande spelet är en direkt uppföljare och kommer gå under namnet Fall Of Cybertron, och att döma av concept art bilderna så ser det ut att bli betydligt mörkare än sin föregångare.

På tal om Transformers så såg jag den 3:e filmen nyligen. Min enda kommentar om den filmen är att det verkligen syns att det är Michael Bay som har gjort den. På gott och ont.

Good timesOkej. On popular demand så får ni här en genomgång om vilka "
fack/roller" jag placerar er i. Självklart är ju alla en liten mix från varje. Men bara för att göra det mer intressant så får ni bara den roll som jag tycker är tydligast på er. Oavsett vilken roll man har så blir det alltid lika roligt och flummigt när vi rollspelar.  

Sophie - The Method Actor
Har inte rollspelat sådär jätte mycket med Sophie, men hon tenderar att leva sig in i sin karakär ganska mycket och försöka att göra alla val baserat på hur hennes karaktär skulle göra det.

Christoffer/Kubbe - The Casual Gamer
Säger inte så mycket. Kan tänka sig att spela vad som helst. Har alltid tid och lust att vara med och rollspela. Bryr sig inte så mycket om vad som händer så länge han får vara med på ett hörn.

Mattias/Mats - The Specialist
Lite knepigt att placera Mats i en roll. Men det känns som att han ofta väljer att spela hårda och tuffa karaktärer. Är det fantasy så ska det gärna vara en dvärg eller cirkusartist med knogjärn. Blir det Delta Green så blir han den legendariska Miller "The Killer".

Kristoffer/KG - The Storyteller
Har alltid väldigt djupgående bakgrundshistoria till varje karaktär han gör. Är alltid sin karaktär trogen och arbetar in sin bakgrundshistoria på ett fint sätt i alla äventyr jag varit med i.

Edvard - The Storyteller
Har sällan fått möjlighet att vara spelledare till Edvard, men hans Gårdskarl kommer jag aldrig att glömma. En hel kväll spenderades på hans gård att rollspela ett bråk med hans fru. Good times.

Nicke D - The Power Gamer
Än så länge har han bara fått chansen att spela Deathwatch, där alla mer eller mindre blev mördarmaskiner. Dock märkte jag att Nicke gillade att rulla tärningar och leta efter den bästa utrustningen och färdigheterna han kunde hitta i boken. Får se om det blir samma sak i Shadowrun.

Nicke T - The Specialist
En gammal lirare som har återvänt till sällskapet. Vad jag kan minnas så spelade han alltid en karaktär som gärna förlitade sig på smidighet. Gärna en alvisk bågskytt om det var fantasy. I Shadowrun har han valt en spion liknande roll med ett krypskyttegevär som för talan.

Viktor - The Tactician
Har jag inte heller hunnit få ett riktigt kläm på. Han började som en tydlig Munchkin i Deathwatch, men har börjat visa andra sidor. Inga förhastade slutsatser får dras. Han spekulerar och analyserar gärna situationer som andra bara skulle hoppat in i. Jag får helt enkelt vänta och se vars det slutar.

Linus - The Casual Gamer
Precis som med Viktor har jag inte riktigt hunnit lära mig vad Linus föredrar att spela. När det gäller just Deathwatch som kom han in senare än alla andra, men han accepterade sin lott och valde att spela vad gruppen behövde. Han har ännu inte tagit så stor plats i gruppen, men nu i Shadowrun kommer jag kanske få se en ny sida av honom.

Christoffer/Klicken - The Specialist
Vet inte hur många år sedan sist jag rollspelade med Klicken. Det jag vill minnas var att han föredrog att spela smarta individer som gillade att lösa problem på andra sätt än våld.

Andreas/Hajsis - The Butt-Kicker
Ante var vad jag skulle kalla "den-ofrivillige-slagskämpen". Han var ofta sist att rulla fram sin karaktär när vi rollspelade, och eftersom tjuv, magisker och bågskytt snabbt gick åt i de fantasyspel vi körde så slutade det med att Ante blev en hederlig fighter med svärd och sköld.

Marcus - The Specialist
Ytterligare en som jag inte rollspelat med på många, många år. Att Marcus heter "SniQy" i LoL säger en hel del. Lönnmördare och tjuvar som kan smyga sig på folk har alltid varit populärt

Tommy/Elof - The Power Gamer
Han var bara med under kort period av Deathwatch i sommar. Han fick rollspela som en NPC, som även var en psyker. Han stekte 3st obliterators som att de vore kobolder. Frecking power gamer!

Cyborg 009Gamla Cyborg 009Nya Cyborg 009

I rest my case.

VsDet här är trailern för den kommande indie filmen Vs. Som ni ser verkar det vara en mix av Saw möter Watchmen. Även om budget är låg ser den ut att innehålla jävligt mycket potential. Gillar verkligen hur hjältar är klädda i spandex och inte i "tuffa" läder dräkter.

Breachin MechanicsHmm.. så det verkar som att EA siktar in sig mer mot ett action spel än ett RPG som Deus Ex gjorde. Spelet ser ju fortfarande bra ut och så, men jag vet inte. Jag hade gärna sett ett Deus Ex med ännu mer rollspels moment och välmöjligheter.

Top 5 Penta KillsDet finns ju Top 5 Plays of the Week och Top 5 Fails of the Week. Och nu finns det även en kanal för Top 5 Penta Kills of the Week. I den här första videon är det väl egentligen bara Shaco som gör en riktigt snygg penta. Att Soraka och Malphite får penta är mer en lag insats än individuel skicklighet.

Ska vara ärligt och säga att jag har fortfarande inte plockat hem en penta kill själv. Quadra kills har jag dock gott om.

A Game of Thrones - ComicSF-Bok har fått in den första delen i A Game of Thrones comic book varianten nu. Att dömma av de första bilderna som är släppta så ser den väldigt välgjord ut. Första numret ska täcka de tre första kapitlen i boken, har dock ingen aning om i vilken takt den kommer att fortsätta i.

Jag är definitivt inget fan av att köpa lösnummer som lätt kan gå sönder och bli vikta. Nä, innan jag gör något köp så ska det vara en komplett omnibus till ett bra pris.


Player TypesAtt rollspela har bara blivit en större del av min vardag, vilket jag verkligen älskar. Hade jag fått som jag ville skulle jag spela minst 4 olika rollspel 4 dagar i veckan... men nu får jag nöja mig med 1 rollspel 4 gånger i månaden, vilket inte heller är helt fel.

Just nu består gruppen av 7st spelare, men jag har ett par till som vill vara med och rollspela. Och när man har så många spelare är det extra kul att se vilka roller de tar. Nu snackar jag inte om vilka karaktärer man väljer att spela, utan "roller". Det finns ett par klassika exempel som alltid finns med i varje grupp. Få se om ni kan hitta er själva och kanske några andra i gruppen.

The Power Gamer (aka The Munchkin)
Ska vara störst, starkats, smidigast, rikast och bara allmänt bäst. Plöjer igenom regelboken för att lära sig reglerna och hitta vad som är bäst att ha. Hans karaktär är mest en ursäkt för att få kombinera alla superkrafter på ett och samma ställe. Älskar de situationer där han få glänsa med alla sina färdigheter.

The Butt-kicker
Rollspelar till stor del bara för att släppa ut lite ånga. Han väljer simpla men effektiva stridskämpar som inte kräver så mycket eftertanke, men som kan sparka stjärt när det blir strid. Han behöver nödvändigtvis inte vara bäst, så länge han bara får chansen att slå in skallen på folk.

The Tactician
En taktiker vill ta god tid på sig inför varje given situation. Sitter och klurar på bästa sätt och lösa varje problem, oavsett hur avancerat eller trivalt det kan vara. Bollar ideér mot spelledaren och dubbelkollar gärna reglerna innan ett beslut tas. Han kan lätt bli irriterad då folk aggerar spontant och "in-character" istället för logiskt.

The Specialist
Han väljer alltid samma typ av karaktär oavsett rollspel. Han vet sin roll och tänker inte ändra sig. En klassiker är att alltid spela den där tysta, mystiska typen som står i bakgrunden men är livsfarlig då faran hotar. Är antingen för lat eller helt enkelt bara ointresserad för att bryta ny mark.

The Method Actor
Lever sig in lite väl mycket i sin karaktär. Alla beslut och val måste vara utifrån "hur-skulle-X-ha-gjort" principen. Regler är bara ett nödvändigt ont för karaktären, och den bästa rollspelssessionen är den man aldrig behöver rulla en tärning. Älskar de ögonblick då hans karaktär verkligen ställs inför moraliska dilemman.

The Storyteller
Han har en historia att berätta, och du ska lyssna på den! Hans karaktärer har allitd utförliga bakgrundshistorier och han älskar när han får chans att berätta den för varje person han träffar. Ibland riskerar han att ta över spelledarens jobb om det inte hela tiden presenteras nya spännande situationer.

The Casual Gamer
Finns i varje grupp, men är lätt att glömma bort för att han aldrig tar någon plats. Största orsaken till att han rollspelar är för att alla andra i gruppen gör det. Är oftast väldigt obrydd vilket slags karaktär han spelar. Har inget emot att fylla i en roll som fattas i gruppen. Lägger inte ner onödigt tid på att lära sig reglerna eller att skriva någon bakgrundshistoria. Han trivs i den här rollen och vill inte att det ska ändras.

In the jungle, the mighty jungle...Under de senaste veckorna jag spelat LoL så har jag till 99% spelat i Jungeln. Så idag gjorde jag mitt första försök till att spela Ranked Solo Que i hopp att få testa mina skills utan en massa lagkamrater som kan hjälpa till. Det gick betydligt bättre än väntat, fick 2 vinster med Amumu och Lee-Sin, så mitt självförtroende växte ordentligt och jag har lärt mig en hel del saker som jag vill dela med mig av.

Det första gäller folk som spelar i Lanes.
- Vinn din lane! Var inte beroende av din junglare för att vinna. Om du konstant behöver ganks gör du något fel. Varje gång jag måste springa dit så tappar jag både exp och guld, samt att jag riskerar att tappa mina buffs eller till och med draken. 

- Är det någon som konstant förlorar sin lane eller blir nekad guld så förvänta er att jag kommer lägga ner extra mycket tid där. Samt att har någon stulit mina buffs (särskilt blå) så kommer jag få svårare att ha tid/mana över till att ganka.

- När jag väl ska ganka, se till att ha tillräckligt med liv för att själv överleva, samt bör du även ha någon form av CC tillgänglig. Att bara hoppa in med en 1,5 sec stun kommer man inte långt med. Tvingar jag någon att bränna flash/ghost/ulti utan att själv göra det så är det inte en misslyckad gank.

Sen när det gäller mig egen roll som junglare har jag följande saker att tänka på.
- Håll koll på alla lanes. Varje gång jag är i basen måste jag kolla vilken lane som är mest lämplig att lägga upp en gank på, samt vilken väg jag måste gå för att plocka upp lite creeps på vägen dit. Att springa direkt från basen för att ganka kan bli en dyr affär om den inte ger resultat på en gång.

- Ganka! Kan tyckas vara en självklarthet, men för den del junglare verkar det inte så. Det är inte alltid det går att få till en gank de första minuterna, men det är inte fel att försöka rusa på någon från en buske. Det blir i alla fall väldigt psykologiskt om de hela tiden måste tänka att du kan hoppa fram.

- Kommunikation. Prata med folk i chatten. Gör upp om ganks i god tid. Meddela mig om någon slösat sin flash/ghost/ulti. Säg till om du måste ha blå buff (om jag inte spelar Amumu) så ger jag den till dig.

TL;DR Kommunkation och ganks gör livet som junglare enklare.

Parental Acts of NerderyDen här videon är för söt för att inte postas.

Runners guide to the ShadowFick min beställning från SF-Bok idag. Hade beställt senaste upplagan av Shadowrun 4th Edition, en bok som jag redan hade, men ville ha de lite uppdaterade och snyggare upplagan. Samt att jag även passade på att beställa det så kallade Runners Toolkit som var betydligt mer awesome än jag hade trott.

Förutom en trevlig spelledareskärm med alla vettiga tabeller för strid så innehöll den även en hel del andra saker. Ett par väl detaljerade kartor som man kan använda vid olika sammanhang. Äventyret vid namn "On the Run" som är ett av de bättre introduktions äventyren som finns ute. 3st mindre böcker/tidningar som innehåller listor över alla items/vapen i spelet, samt förslag på olika kits och kontakter man kanske vill ha med sig.

Till sist så följde det även med 7st blad i tjockare papp som sammanfattar alla typer av strid på ett enkelt sätt. Det kommer att vara guld värt vid nästa speltillfälle i helgen.


Demon WinnerVet inte vem som har gjort den här sidan. Men jag gillar den. Kort och gott så sammanfattar den vinnarna i alla Golden Demon tävlingar sedan 1987. Finns extremt mycket snyggt och se och bli inspirerad av. Synd bara att jag har självdiciplin som en sjögurka när det kommer till att sitta och måla mina egna modeller.

Länk till sidan -
http://demonwinner.free.fr/uk/2010/

Street Cleaning SimulatorDet har förvandlat till något slags skämt. Street Cleaning Simulator är precis vad det låter som. En simulator där man kör runt i en bil och sopar gatorna. Spelet har fått ett par seriösa recensioner och får poäng runt 1-2 av 10 möjliga.

Men så finns det ju internet. Och på internet så finns det ju användare. Användare som älskar att driva med saker och ting. Enligt X antal spelare så är detta ett mästerverk, och på GameSpot så är det ett av få spel som fått 9.7 i betyg av medlemmarna. Shit just got real.