In the shadowsMin ritbräda är tillbaka, och så även min inspiration för att teckna. Har precis påbörjat mitt lilla hobbyprojekt att rita alla karaktärer till Shadowrun som vi rollspelar just nu.

Just nu får ni bara en liten teaser på två stycken siluetter. Tror ändå de som spelar kan lista ut vilka de är. Har i alla fall mycket arbete kvar på dem, men jag tänkte de skulle vara kul att veta att de är på gång och att jag förhoppningsvis kan posta ett färdigt reslutat inom en snar framtid.

Lord InquisitorSjuuukt snygg fan-gjord trailer som skulle lika gärna vara introt till ett kommande spel eller film. GW borde bara ge den här snubben en drös med pengar så han kan göra vad Ultramarines filmen inte lyckades med.. berätta en bra Warhammer historia.

My Old Repbulic WeekendInte min bild, men den sammanfattar gode bra hur jag upplevde min korta SWTOR weekend beta. Lyckades ändå till slut att ta mig in efter drygt ~20 minuters kö och fick leka med att skapa karaktärer.

Testa att klicka runt lite och se alla klassers utseende och ras-alternativ. Men till sist skapade jag mig min Trooper som jag hade tänkt. Det blev en lönnfet herre i tunnhårig röd frisor med matchande polisonger. Jag döpte honom till "Porqins" till
Jek Porkins ära.

Fick direkt reda på att min lilla laptop inte är byggd för detta spel. Drog ner inställningarna riktigt mycket innan jag fick det att flyta på utan en massa lagg. Drog igenom de första få uppdragen relativt fort. Som väntat var det extrem mycket döda X-antal av Y, och klicka på X-antal av Z-föremål. Klassiskt MMO med andra ord.

Det som däremot var riktigt, riktigt najs är ju alla dialoger man får vara med om. Det märks att dom lagt ner extra mycket krut för att ge alla unika röster, och i alla dialoger får det att svara på ett par olika sätt. Oftast ett gott, ett ont och ett i vanlig gråzon.

Efter att jag tagit mig till level 4 och fått ett par skills att leka med så crashade hela spelet och jag slängdes ut till windows. Att logga in igen jag ungefär ovanstående bild.

 

Christmas is comingOch i samband med det så börjar det ju dyka upp lite trevliga deals man blir sugen på. Nu senast var det Kubbe som visade mig att
Privateer Press har gjort 35p startboxar till alla Horde och Warmachine gäng. Priserna skiftar ju kraftigt mellan de olika paketen, men i slutändan är det nog en ganska bra deal om man nu inte redan har införskaffat sig en hel del modeller.Big Bad BeastmenBeastmen är på väg att få lite nya modeller, samt att det ryktas om att Warriors of Chaos också kommer få ett tillskott inom en snar framtid. Bilderna är inte de bästa, och jag utgår ju från att det kommer följa med så pass mycket extra delar att man kan bygga dem på flera olika sätt.

Just den 3:e bilden - Jabberslythe, tycker jag verkar mest intressant på något sätt. Får en såndär skräck blandad förtjusning, ungefär som när jag ser en humla.

The Old Republic - Beta inviteSitter precis och tankar ner Star Wars - The Old Rebulic som jag nyss fick en beta invite till.

Helt ärligt talat har jag inte varit intressard av spelet på flera månader. Jag har undvikit nästan alla videos och nyhetsbrev som jag har fått, bara för att jag inte har brytt mig om spelet överhuvudtaget. Men att få en chans att prova på spelet så känns det lite annorlunda. Jag har länge sagt att det inte finns något kommande MMO som egentligen intresserar mig, men jag kan sträcka mig till att prova på denna beta.

Dessutom har jag saknat att spela ett MMO med Sophie. Vi har ju som gått igenom en hel del spel tillsammans som tank/healer paret som alltid finns tillgänglig till varenda dungeon, och det var extremt länge sedan vi spelade något annat än LoL tillsammans.

Aja, jag ska ge SwToR en chans till helgen, och får därefter se om jag gör en förhandsbokning eller inte.

Life Satisfaction


Saturday Morning Breakfast Ceral säger det på bästa sätt. Livet börjar först när man blir gubbe!

A Game of Thrones - In ProductionHelt plötsligt känns inte säsong 2 av GoT så väldigt, väldigt långt borta. Är du duktigt så hinner du se en drös av karaktärerna som kommer att dyka upp. Melisandre, Davos, Meera Reed, Margaery Tyrell, Damphair, "King" Stannis och Brienne.

Crash the Body ElectricI helgen blev det mer Shadowrun spel. Grupp 1 blev klara med "Crash the Body Electric", medan grupp 2 blev klara med nästa uppdrag vid namn "Through a Rose Colored Display Link". Men eftersom det bara är det förstnämnda som blivit spelat av båda grupperna så är det bara det jag kommer skriva om just nu.

Crash var ett ganska öppet uppdrag. Grupperna hade blivit anlitade av Mr Johnson för att under en veckas tid förstöra, sabba och terrorisera ett företag vid namn Rocky Mountain Dynamics (aka RMD). Enda begränsningarna som fanns var att Mr Johnson inte ville att någon anställd skulle bli dödad, samt att han inte ville att varken marken eller den närliggande sjön skulle bli skadad.

Båda grupperna inledde de första dagarna med att samla information om företaget och området. Blueprints, namnlistor, övervakningskameror och vakternas rutiner observerades på säkert avstånd. Den stora skillnaden mellan grupperna var att Kubbe gjorde ett par halvdassiga försök att hacka sig in på RMD, medan grupp 1, som helt saknar hacker köpte de tjänsterna dyrt.

Grupp 1 nyttjade Sophies infiltrations-kunskaper, och hon tog sig in obemärkt i området och saboterade utrustning, samt sprejade tags som pekade mot det lokala gatu-gänget "Godz". Linus och Viktor var inte lika diskreta från sitt håll. En ball-lightning använders för att mer eller mindre spränga foajén och storma de få vakterna innan de riktigt han reagera. Sedan gick de lös och sabbade så mycket utrustning som möjligt (och slängde ut hemmagjorde
Liquid Ass bomber) innan snuten dök upp och de lämnade platsen.

Grupp 2 hade en relativt liknande taktik. De började dock i det stora lagret genom att tömma truckarna på bensin och starta en brand. De hade innan det stängt av alla larm och hade full kontroll över kameror och låsmekanik till dörrarna. De såg sedan till att separera de fyra nattvakterna från varandra så att Nicke D kunde "ta hand" om dem. Mer bensin spriddes ut i området och de såg även till att stjäla med sig massiv av hårddiskar från serverrummet innan platsen övertände och de var tvugna att sticka.

Uppdraget var mer eller mindre slut just där. Men saker och ting händer konstant i bakgrunden i denna kampanj, och det dröjde inte allt för länge innan "familjen" fick reda på vad som hänt på RMD. Linus blev inkastad i en svart van, medan Kubbe fick hembesök. Misshandel och en lång bilfärd slutade med många blåmärken och en ordentlig varning om att RMD är under familjens beskydd. Både Linus och Kubbe kom undan med livet den här gången.

Detta hindrade dock inte grupperna från att hämta upp den resterande summan pengar från Mr Johnson, även om han verkade tämligen missnöjd över att saker och ting inte gått som han planerat.

Chronicle Doctor mix upJag borde verkligen ta och spela om Chrono Trigger en dag. Men hur många gånger har man inte sagt att man borde ta sig igenom ett nostalgiskt spel. Borde även ta och se lite Doctor Who...

Dedicated parentsTydligen finns det galna föräldrar, och jävligt dedikerade föräldrar. Spelföretaget Bethseda (mest kända för Eldar Scrolls) utlyste en tävling i feburari i år. Att om någon som får barn den 11:e November i år - 11/11/11, och döper sitt barn till Dovahkiin (som betyder Dragonborn) så skulle föräldrarna få vartenda Bethseda spel som någonsin släppts och kommer att släppas.

Bilden ovan är på just en pojke vid namn "Dovahkiin Tom Kellermeyer". Så nu kan föräldrarna glädjas åt ett tillskott till familjen, men framförallt till en massa jävla gratis spel.

Källa

Blood on the Game DiceEn random kortfilm om rollspel. Lite smått underhållande. Faktum är bara att den får mig att sakna interna konflikter i rollspelsgrupperna. Har varit i ett par riktigt roliga grupper där det funnit tjuvar som snått saker av andra spelare. Magiker som börjar exprimentera med mörk magi och snedtänder saker och ting. Sånt som ger lite extra krydda och är helt klart värt det om man är villig att kanske förlora sin karaktär i en brutal backstab.

Gear up!Drog iväg en spontan beställning från SFBok i helgen. Tyckte att det var dags att utöka sortimentet till mina Shadowrun spelare. Med tanke på vad kommande uppdrag bjuder på så tror jag nog detta tillbehör kommer glädja alla i gruppen. Boken är uppdelad i 7st kapitel med följande rubirker:

The Underground Economy
Weapons
Running Gear
Chemistry
Vehicles and Drones
Gear and Vehicle Modifications
More Ways To Die

Welcome to GameshopIbland är det svårt att motviera köp när man kan hitta det för några hundralappar billigare på nätet.

RosaEn super-styleish-cyborg-ninja, i en post-apocalyptisk värld, fylld med schifi/karate klichér och fruktansvärt väl utfört. Så kan man väl sammanfatta
Jesús Oreallana enmans projekt som han har arbetat med i ett helt år, och på en budget på drygt $100.

New masteries for Season 2Äntligen börjar det komma stora förändringar i LoL. Ny masteries har det länge varit tal om. Så pass länge att det till och med fallit i glömska och cirkulerat likt en myt i deras forum. Men nu är
bevisen här om att det faktiskt kommer att ske, och de dratiska förändringarna som tillkommer.

Plötsligt så känns 10 sidor med masteries inte så mycket. Antalet guider och alternativ kommer öka drastiskt och det känns verkligen kreativt och kul att kunna bygga sin hjältar på mer än 1-2 sätt som det är idag. Ser verkligen fram emot att prova lite nya stratergier. Ett par förmågor är ju till för att sänka torn fortare.

Gillar även att "Tanks" kommer bli betydligt bättre gällande movement speed och cc-reducering. Blir intressant och se hur pass mycket naturlig life steal kommer att påverka en del karaktärer. Kan tänka mig att både Talon och Shyvana kommer att kunna hämta en hel del viktiga attribut i det offensiva trädet.

Förändringar kommer och jag välkommnar dem.

The tide will turnFizz kan ju vara den charmigaste karaktären som Riot skapat sedan Teemo. Tänkte ta tillfället i akt och analysera hans färdigheter och försöka komma fram till hur han kommer fungera och om han är värd att införskaffa.

Till att börja med så klassas han som en "AP/Melee" vad nu det ska betyda. Jag antar att den rollen närmast fylls av Sion och Kassadin som är magiker med närstrids auto-attacker.

Hans Q (Piercing Strike) är svår att tyda. Han ska "dasha" genom ett mål och göra normal och magi skada. Är detta en skill-shot eller blir den mer lik Katarinas Shunpo? I vilket fall som helst så tyder detta på att han tydligt vill in i närstrid för att göra skada, och jag antar att tanken är att man ska hinna göra mer skada än vad man tar för att det ska vara värt besväret. Men spontant som känns det som en udda skill att ha på en AP karaktär.

W (Seastone Trident) är väl mer eller mindre en DoT/Poison som man kan aktivera för starkare effekt. Kan förmodligen fungera väldigt bra i samband med hans Q för att göra lite extra i skada innan man måste backa. Sen att skadan är magisk är väl ett bra tecken på att Rylia's Scepter för införskaffas för extra sustain.

Mest intressant är väl egentligen hans E (Playful Trickster) som ska göra honom mer eller mindre odödlig och oprickbar i 0,75 sekunder. Ett extra hopp ska gå att utföra för lite extra AoE skada eller för att hoppa över väggar/kanter. Den här förmågan kommer nog att avgöra en hel dueller om folk har bra tajming. Tror vi kommer se två typer av spelare. Folk som endast använder den för att fly, och folk som faktiskt kommer använda den aktivt i strid. Den senare typen är nog de som kommer lyckas bäst.

Hans ulti verkar ju däremot vara stört skön. Likt Zileans bomb kommer den dröja några sekunder innan den inträffar, sen dyker en enorm haj upp som knockar upp målet och knockar bak alla runt om. Fuck yeah! Kan tänka mig att det kan vara knepigt att få ut full effekt av denna spell, men med rätt CD och ratio kan den förmodligen ställa till med en hel del. Det återstår ju bara att se själv knock-up/back effekten.

Min slutgiltiga gissning blir att Fizz kommer spelas solo top, med ett par undantag då han får ta mid. Han stora svaghet kommer ligga i att han inte har något sätt att få tillbaka liv, samt att en hjälte med range kommer förmodligen kunna hålla honom på säkert avstånd, om det nu inte visar sig att Piercing Strike har tillräckligt lång räckvidd.

Troligtvis kommer jag att köpa honom bara för att han ser awesome ut.


Snow White & The Huntsman - TrailerTydligen så är Snövit i behov av en action fylld remake som tar plats i en värld befolkad av monster och där man tycker Kristen Stewart är vackrare än Charlize Theron. Men visst.. i fantasy är väl allt möjligt.

Update: Lyckades tydligen lägga upp ett helt annat klipp än tänkt...

Grand theft, Skyrim styleIdag får äntligen tusentals nördar andas ut. Skyrim har släppts och forum och spelsajter världen över bombarderas med inlägg om spelet. Personligen har jag 0% intresse utav spelet då jag tycker att både Oblivion och Fallout 3 är de tråkigaste spelen jag spelat, och förväntar mig inte att Skyrim ska vara annorlunda.

Nåväl, man kan i alla fall få sig ett gott skratt från alla sköna buggiga videos folk lägger upp.

BLC - Metal WardenJag har inte direkt varit aktiv när det gäller Bloodline Champions, men jag försöker ändå att hänga med lite. Nu är det då dags för nästa kämpa att delta i arenan. Samus... jag menar Metal Warden ser ut att vara riktigt rolig hjälte. Mobil, starka attacker och en del crowd control.

Need for Speed: The RunSäga vad man vill om Michael Bay och hans filmer... att göra trailers är verkligen något den här mannen kan. Nu har han fått chansen att göra trailern till det kommande spelet Need for Speed: The Run. Action, bra klippning, spänning, action, slow-motion, action, laviner, tåg, explosioner och nämnde jag action?

Ranked TeamsFuck Yeah, och allt annat man kan säga!
League of Legends kommer att lägga till lag inför säsong 2 med nedanstående funktion.

Ranked teams will allow you to easily organize your teams and track their progress. Each ranked team will have a captain who has the power to invite or remove members. You can then queue for a 5v5 or 3v3 ranked game as a team with any five (or three, on Twisted Treeline) members of your team. As your teams play together, their Elo rating will be calculated by how well your teams perform, independent of individual ratings.

Så än en gång. Fuck Yeah! Blir att regga laget på dag ett och börja nöta på allvar.

The Vet & The n00bJag spelar varken Battlefield spelen eller Call of Duty, men jag är väl medveten om att det pågår något slags ordkrig om vilket spel som är bäst. Skit samma säger jag. Men Call of Duty har helt klart den bättre trailern till sitt spel. Självdistans kommer man långt med.

DC Universe - Free to PlayDC Universe släpptes i Januari och fick relativt fina betyg av kritiker kåren. Men i september så avlöjade man att spelet skulle gå över till den popluära F2P modellen, och den 1:a November kunde man se befolkning i spelet öka. Nu pratar vi inte om en såndär blygsam ökning, utan en ökning på 1000% i antal spelare.

Sophie hoppade på tåget, och ni kan ju följa vad som händer på hennes
blogg. Det enda jag kan säga är att jag hör frustationen över att hon står som nummer 3000 i kö för att få komma in och spela.

Personligen har jag inget intresse av att spela ett MMO, men det är fortfarande väldigt underhållande att sitta och dumma sig med att skapa nya hjältar hela tiden.

Nerd rantSequelitis gör en drygt 20 minuter rant om varför Mega Man X är en av världens bästa uppföljare till ett spel. Jag kan egentligen inte annat än att hålla med. Det är extremt underhållande att se alla punkter att tar upp och hur jag själv upplevde spelet första gången jag spelade det på den lokala "Tv-spels Börsen" för en jävla massa år sedan.

The Hobbit - Production VideoPeter Jackson håller oss uppdaterade om vad som händer och sker i The Hobbit. Jag vet inte riktigt.. men jag känner mig nästan mer pepp på att se allt extra material än vad jag ser fram emot själva filmen.

GTA V - First TrailerRockstar har precis släppt sin första trailer på det kommande GTA V.

Säger kanske inte direkt så mycket om spelet i sig. Men de har ju inte precis gjort någon besviken på sina senaste spel. Jag förväntar mig ett våldsamt drama, där man kanske börjar på toppen denna gång, för att göra ett dramatiskt fall och måsta kämpa sig upp igen.