Game of Thrones - Season 2 Teaser1:a April kan inte komma snart nog

The Flip Side


Det var ett tag sedan jag fick posta något Shadowrun-relaterat här, men nu i helgen var vi äntligen igång med att lira. Ena gruppen ligger ett uppdrag före och hade spelat The Flip Side redan före jul, så det är först nu jag kan posta "resultaten" från rollspelsgrupperna. Jag ber om ursäkt ifall jag missar någon viktig detalj då det var ett par veckor sedan jag sist spelade uppdraget med ena gruppen.

Uppdraget gick ut på att hjälpa Don Casquilho att söka upp en försvunnen smugglare vid namn Terry Wyatt. Av någon anledning hade han dumpat hela sin last mellan C.A.S och U.C.A.S gränser och försvunnit spårlöst. Don behövde någon som inte var relaterad till maffian för att hitta honom. Deras enda ledtrådar var han adress och kontakt uppgifter till en annan smugglare han ibland brukade jobba med.

Scen 1 -Never go home

Båda grupperna bestämde sig för att tidigt besöka Terrys bostad och familj. Han bodde inte i det direkt rikaste området, men det var i alla fall ett eget hus. På uppfarten stod det dock en svart sedan med tonade rutor parkerad. Shit just got real!

Team B.D.S.M (Nicke D, Kubbe, Mats) är underbemannade inför situationen. Nicke D befinner sig nämligen i en annan sektor på ett litet solo uppdrag för att hämta information av Falcone, så endast Mats och Kubbe finns tillgängliga. Dessutom har Mats nyligen kommit över lite experimentel gas som ska påverka hjärnan rätt kraftigt på dem som befinner sig i samma rum som gasen.

Så han skickar in en av sina spy-drones i huset för att kolla läget. Där finner de en enrom karl som sitter och dricker kaffe i soffan med Terrys fru. Med hjälp av spionkameran och lite kontakter får se snabbt veta att denna herre tillhär den ryska maffian Vory. Mats för den brillianta idén att släppa ut gasen från sin drone i huset. Han utgår från att alla ska bli lugna och medgörliga så att de kan ta med sig ryssen till ett eventuellt förhör. Det går inte som planerat.

Jag slår slaget för ryssen för att motstå gasen - critical glitch. Han reser sig upp, drar sitt vapen, och avrättar Terrys fru på plats. Sen vandrar han vidare mot barnens rum. Jag ska inte gå in på detalj vad som händer. Men rysk backup är snabbt där men bara en ryss kommer levande därifrån.

Team TTT (Sophie, Viktor, Linus) tacklar situationen på ett helt annat sätt. Viktor och Sophie knackar på, medan Linus väntar som back-up i bilen. De presenterar sig som vänner till Terry och kommer in. Där presenterar sig ryssen som Mikael, en kollega till Terry. De småpratar en stund tills Terrys fru går in i köket. Då passar Mikael på att avslöja sina verkliga motiv - han är också ute efter Terry. Han erbjuder dem 6000:- för att gruppen ska hitta Terry och föra honom till Vory istället. De tackar dock nej och går därifrån.

Men precis som de kliver genom dörren får de en annan idé, så de knackar på igen. Sophie skickar Terrys fru till barnens rum och säger åt dem att hålla sig där inne. Sen går de kallblodigt in i vardagsrummet och ger sig på Mikael. Sophie kastar iväg sin Kasurigama som nästan träffar honom i huvudet, men Mikael hinner parrera den med sin axel. Medan Mikael blir upptagen med Sophie går Viktor mer eller mindre upp till honom point-blank och trycker av en burst i bröstet på honom. Han sjunker ihop i ett gurglande ljud.

Ute på gatan dyker det upp en till sedan med ryssar. Linus som har varit förberedd på bus kliver ut ur skåpbilen och slänger iväg en kraftig ball-lightning längs gatan. Han träffar den rakt över huven och bilen slirar strömlöst åt sidan innan den stannar. En ryss kryper ut från passagerar sidan och lägger sig, rykandes, på gräsmattan och tuppar av.

De skickar iväg Terrys fru och barn från huset innan de ser till att alla ryssar verkligen är döda. Sedan taggar de hela scenen med Godz innan de fort sticker därifrån.

Scen 2 - Not that kind of Angel

Bara TTT utforskade detta scenario. Lasten som Terry hade dumpat innan han försvann plockades upp att ett MC gäng i U.C.A.S som kallar sig för The Aurora Angels. Det blev dock ett ganska kort och händelselöst möte. Sophie skötte snacket med gängets ledare och låtsades vara en intresserad köpare av lasten. Vad ingen visste var att AA var i extremt behov av pengar och väldigt intresserade att kunna sälja lasten så fort som möjligt innan den rätt mäktige ägaren fick reda på att de hade lasten.

Efter att ha kommit överens om ett pris så ringde gruppen upp Don och meddelade var lasten fanns att hämta, men på grund av Terry uppdraget kunde de inte själv prioritera att fixa hem lasten till Don. Han tackade dem för att ha hittat lasten och lovade att skicka dit några för att "hämta" lasten.

Scen 3 - Smuggler haven

Terrys kollega, Jana McKee, visade sig vara ingen annan än Peaches som de lärde känna i första uppdraget. Hon var också på jakt efter Terry efter hon hört att han försvunnit, och hon hade spenderat den senaste tiden med att leta igenom kloakerna och de gamla tunnelbane systemen mellan C.A.S och U.C.A.S sektorerna.

Båda grupperna övertygade Jana att de kunde vara till hjälp och hitta Terry så hon gick med på att ta ner dem till tunnlarna för att leta vidare. Men efter att tunnlarna visar sig vara fruktlösa så tar hon dem istället vidare till en bar för smugglare som kallas Five by Five.

Där är stämningen väldigt fridfull och det finns inte ens någon vakt eller övervakningssystem. Precis innanför entrén så finns det en låda där alla gäster lämnar sina vapen. Båda grupperna väljer att följa reglerna och dumpar de vapen (som inte är inbyggda i deras armar) och går till baren och beställer.


Scen 4 - Closing time

Plötsligt slås dörren till baren in och en man kommer bokstavligt flygandes in, och strax bakom honom kommer det tre ryssar beväpnade med slagträn och hagelgevär. De säger att baren är stängd och vill ha ut alla därifrån. Alla gäster lämnar baren illa kvickt. De enda som stannar kvar är bartendern, Jana och rollspels-personerna.

Team B.D.S.M som har ett troll med sig denna gång är inte direkt oroliga. Så fort alla gäster har lämnat gör de sig redo. Nicke D låtsas gå med på att lämna baren och närmar sig entrén, men när han är tillräckligt nära så går han till anfall mot de tre ryssarna. Kubbe kastar sig över baren och Mats rullar iväg på bästa Bruce Willis vis under ett bord.

De blir en ganska kortlivad strid. Nicke D tar ett par point-blank skott i ryggen men viker sig icket. Kubbe som är helt utan vapen plockar upp ett par glasflaskor och kastar dem... som en jävla gud! Han knockar omkull en av ryssarna som riktar sin uppmärksamhet från Nicke D. Mats fortsätter och krypa obemärkt mot vapenlådan och Nicke D har ihjäl två av ryssarna innan han blir knockad medvetslös. Mats kommer åt en sub-machinegun och gör slut på den sista ryssen innan de säkrar Terry.

Team TTT gör en liknande manöver. De låtsas alla tre gå ut ur baren, men precis när de är vid dörren så slår de till. Sophie anfaller med en spur hon fäller ut ur underarmen, Viktor kaster sig mott vapenlådan och drar första bästa vapen (som är en Super Warhawk) och Linus beväpnad med magi kastade en betydligt brutalare version av en jedi-force-push. Sophie lyckades övermanna sitt mål och Viktor lyckades avlossa en kul innan vapnet låste sig. Linus å andra sidan gjorde röda-moln av de resterande två ryssarna innan de säkrade Terry.

Scen 5 - Exporting the importer

Terry bönade och bad för sitt liv. Han förklarade att ryssarna hade kommit till honom och hotat att mörda hans familj om han inte lämnade lasten hos dem. Men Terry visste att Don hade gjort precis samma sak om han fick reda på att Terry jobbade för Vory. I förtvivlan och panik så hade han bara lämnat sin last och stuckit iväg.

Team B.D.S.M visade bilderna på vad Mikael (indirekt) hade gjort med hans familj och Terry bröt ihop. Utan sin familj är han ingenting och gick med på att bli överlämnad till Don och hans öde. Gruppen förde honom till Casquilho där de fick resten av sina pengar, och lämnade platsen med Terrys smärtsamma skrik bakom sig.

Team TTT försökte först förklara att Terry var tvungen att kontakta Casquilho, men han ville inte. Han fortsatte att böna och be om en chans att få lämna Denver med sin familj, han erbjöd till och med sina besparingar på över 25k, bara han fick fly med sin familj. Efter lite övertalning av Sophie gick även Viktor och Linus med på att släppa iväg Terry och hans familj. Don Casquilho var inte direkt nöjd över att TTT "misslyckades" med uppdraget och de fick inte ut några pengar, trots att de hade "fixat" hem lasten som Terry dumpat.


PulsefireEpic Ezreal is epic. Hans nya Pulsefire-skin är riktigt, riktigt snyggt. Synd bara att jag varken spelar Ezreal eller LoL för den delen.

Best MMO of 2012

MMO är en väldigt speciell genre. Antingen så älskar man dem, eller så hatar man dem. Jag tror aldrig jag har hört talas om någon som gillar att spela dem en lite stund då och då, ungefär som jag har spelat League of Legends den sensaste tiden. Det var riktigt länge sedan jag verkligen satt mig ner och nötte ett MMO. World of Warcraft är väl egentligen det senaste som jag spelade flitigt.

De allra flesta MMO som har släppts på senare år har ju mer eller mindre varit kloner av WoW, både på gott och ont. Det är ju en väldigt bra mall att följa om man vill lyckas, men samtidigt måste man våga göra något nytt också. Nog för att det sällan verkar löna sig om man inte är villig att gå över till Free-to-Play varianten (F2P) och istället hoppas på att få inkomst via olika micro-transaktioner, vilket jag personligen tror är en bra metod.

Men i alla fall. Syftet med denna post är min personliga lista över de MMO som kommer ut i år. Naturligvis så får man alltid ta ett MMO-release datum med en nypa salt. Normen är att ett spel ofta släpps 6-12 månader efter att de gett ut ett datum. Fast samtliga spel i denna lista bör i alla fall komma i gång med en Beta under 2012 även om spelet kanske inte kommer förän 2013.


Number 6 - Shadowrun OnlineStudio
: Cliffhanger Production
Hemsida:
http://www.cliffhanger-productions.com/scripts/forum/index.php
Release: Någon gång under 2012
Betalning: F2P med Micro-transaktioner
Varför: Främst för att jag nu rollspelar mycket Shadowrun. Men annars för att de använder sig av Jagged Alliance motorn, samt att det verkar lovande att de på något sätt kommer mixa action baserade uppdrag, men strategiska mellan sekvenser där man snackar med sina kontakter och försöker underlätta uppdraget på något sätt. Rent teoretiskt så kan detta göra precis hur bra som helst.
Varför inte: Det enda som egentligen talar emot det är att Cliffhanger är en ganska okänd studio och de lägger inte direkt ner alla sin resurser på spelet. Att det är browser-baserat talar också emot att det kanske inte kommer vara lika polerat som andra spel.

Number 5 - WildStarStudio
: Carbine Studio
Hemsida: http://www.wildstar-online.com/uk/
Release: Ingenting sagt, ryktas om beta under 2012
Betalning: Ingenting sagt
Varför: Riktigt påkostat faktiskt, tack vare att NCSoft som lagt in mycket resurser till studion, och de har redan arbetat i över 3 år på spelet. Har många utvecklare både från WoW, Everquest och EA. Jag älskar teckand grafik, något som jag tror hängt med sedan min WoW tid. Vet egentligen inte varför det här spelet tilltalar mig så mycket, men jag ser i alla fall fram emot det, tror det kan vara riktigt roligt att utforska rymden.
Varför inte: Det luktar extremt mycket WoW-klon om spelet. Precis som många andra lovar de en hel del nyheter som ska göra deras spel unikt, men man har blivit lurad förut.

Number 4 - TeraStudio: Bluehole Studio
Hemsida: http://tera-europe.com/home.html
Release: 3:e Maj
Betalning: Månadsavgift
Varför: Ser ut att hur bra som helst. Riktigt sköna raser och klasser, samt att de verkar både kunna erbjuda episk PvE i form av raids och minst lika fet PvP för de som gillar sånt.
Varför inte: Min dator kommer inte palla med det. Kanske lika bra det, annars hade jag nog bara suttit och nött det under hela min sommar-semester.

Number 3 - Lineage EternalStudio: NCsoft
Hemsida: http://lineage-eternal.org/
Release: 2013, beta i slutet av 2012
Betalning: Okänt
Varför: Att se ovanstående video bör räcka. Det här är PvP spelet som Diablo 3 kommer önska att det kunde vara. Många spår att detta, tillsammans med D3, kommer starta en top-down-view trend inom online spelen. Något som jag bara välkomnar.
Varför inte: Tror inte riktigt min dator kommer palla med det här spelet heller. I övrigt ser jag ingen anledning till att inte bli frälst av detta spel.

Number 2 - FireFallStudio: Red 5 Studio
Hemsida: http://www.firefallthegame.com/home
Release: Någon gång under 2012, Closed Beta pågår
Betalning: F2P med micro-transaktioner
Varför: För att vara gratis ser det sjuukt bra ut. Ett tredje-persons-online-shooter är dessutom inte något som växer på träd. Så det här spelet ser även ut att kunna fylla det tomrum som TF2 lämnade efter sig. Spelet kommer bli extremt PvP baserat med olika tuneringar, ladders och klan-matcher.
Varför inte: Jag ser ingen anledning till att det är inte ska bli min nya online-drog.

Number 1 - NeverwinterStudio: Crytpic Studios
Hemsida: http://www.playneverwinter.com/frontpage
Release: Slutet av 2012
Betalning: F2P med micro-transaktion
Varför: D&D Online har varit det roligaste mmo-spelet som jag och Sophie har spelat. Jag har länge sagt att man borde göra ett mmo på just 4:e edition reglerna och nu verkar mina önskemål besannas. Klassisk 5-manna dungeon crawl när det är som bäst.  
Varför inte: Tror att det är främst D&D spelare som kommer gilla det här spelet. Har man ingen erfarenhet eller bakgrund som D&D:are tror jag det kan vara svårt att se charmen och uppskatta spelet.

Update: Fick meddelande av Sophie att jag helt hade missat att D&D skulle få ett nytt spel. Blev direkt tvungen att kasta in det på första plats.
 

BookwormJag skyller mitt lack-of-blogging på att jag åter har börjat läsa stora mängder med böcker. Jag spenderar mindre och mindre tid online, och ännu mindre tid med att spela spel. Har spelat lite Dungeon Defender med Tommy och Sophie, och spelat lite Magic 2012 på Steam för att stilla mitt kort-behov.

På bok fronten har jag hunnit plöja igenom The Wise Mans Fear som jag lånade av Viktor. Sen blev det Kindle läsning för hela slanten. I Januari har jag redan hunnit ta mig igenom 3 böcker och är i skrivandets stund inne på min 4:e. De böcker som jag läst och rekommederar är;

American Gods (av Neil Gaiman) - som är en historia om en till synes vanlig herre som blandas in i ett krig mellan alla både gamla och nya gudar. Av någon anledning så finns alla gudar vi någonsin tillbett i Amerika i samband med att folk börjar emigrera till det nya landet. Men allt eftersom tiden gått har gudarna tappat sina följeslagare och med det sin kraft. Våran protagonist blir anställd av en herre som är på väg att rekrytera gudar och dra ut dem i krig.

Ready Player One (av Ernest Cline) - handlar om världens största och bästa MMO genom tiderna. Nej, inte WoW, men spelet nämns faktiskt. I en futuristikt dystopi drömmer sig folkmassorna bort i spelet OASIS. Spelet skapare har dock dött och inte lämnat efter sig någon arvvinge. Istället har han lämnat efter ett "easter egg". Den som lyckas hitta tre nycklar och ägget kommer ärva hans förmögenhet på över 250 miljarder. Åren går och ingen hittar något spår efter en nyckel, och folk börjar tro att det hela bara är ett stort skämt, tills den fattige men entusiastiske killen Wade hittar den första nyckel och spelet börjar på allvar.

The Old Man and the Wasteland (av Nick Cole) - är en relativt kort bok om en äldre herre som lämnar sin by i jakt på något värdefullt skrot om han kan ta hem till sin by. Som väntat för man aldrig riktigt veta vad som startat kriget, men folk lever i misär. En kort, men intressant historia som bara tar en kväll eller två att ta sig igenom.

Berserk - The MovieHmm.. så Berserk kommer få sig en långfilm som ser ut att vara mer baserat på Animen än Mangan. Den ser dock förvånansvärt tam ut. Jag menar både serien, och framförallt mangan, är ju hur jävla blodig som helst.

HotShotGG

Måste nog erkänna att jag är lite av en HotShotGG fanboi. Jag menar, killen må vara jävligt dryg och ibland till och med elak när han streamar, men jag tror få människor älskar spelet lika mycket som honom. Och jag tror definitivt inte LoL skulle vara samma sak om han inte klivit fram tidigt och blivit en frontfigur för streamare.

Cracked MonocleWohoo! Det verkar som att 2012 äntligen är det år som jag får ett äkta Steam-Punk-RPG. Ett par eldsjälar i Texas har arbetat i lite över 3 år med att skapa ett nytt och unikt spelsystem till deras hemskapta RPG. För stunden finns det inte direkt några relger att fördjupa sig i, men de har slängt ut lite info.

Själva spelsystemt kallar de för The Clockwork System och bygger på den sällan använda 12-sidiga tärningen. Tanken är att man vid ett färdighetsslag rullar sin tärning, lägger till det relevanta färdighetsvärde och får då fram ett tier man hamnar på. De hintar även om att siffran 12 kommer vara ett återkommande element när det gäller skills och andra stats.

När det kommer till raser så har man valt att lägga till ett par som vanligtvis inte burkar vara med. Såklart är människor fortfarande majoriteten. Men det finns även Gnomer, Satyrer, Ayodins, Alver och Farishtaas. Man har valt att helt skippa klasser i spelet. Istället så finns det 22 olika skills som man får välja och mixa fritt mellan för att bygga ihop något man tycker är passande. De skills som är avslöjade än så länge är;

- Brawl (Hur bra man är på att slåss, duh!)
- Resilience (Förklaras lite som självbevarelsedrift)
- Espionage (En kombination av slå-folk-i-ryggen och spionage)
- Tactical (Förmåga att leda och kontrollera folk i strid)
- Ace (Kunskap i att köra diverse ångdrivna fordon)
- Grace (Verkar vara ett annat ord för martial-arts helt enkelt)
- Faith (Förmåga att kunna nyttja spirits till diverse ändamål)
- Luck (Möjligheten att manipulera tärningsslag)
- Shamanism (Förmåga att kalla på natures element till din fördel)
- Bio-Flux (Ger möjlighet att manipulera "essence" för att boosta och mutera folk)

Spelet ska släppas någon gång i April i år (lagom nära min födelsedag), och är man generös och
donerar lite pengar till utvecklingen så kan man både få sig ett (par) exemplar av regelboken, samt lite andra godsaker om man är extra generös.

WTF is MagicEn bra video för er som inte riktigt vet så mycket om Magic. Totalbiscuit förklara det på sitt eget sätt. Spelet är helt okej på Steam, Xbox, PSN... men gör sig självklart bäst om man får spela med sina egna kort med lite vänner.

Men vill man inte lägga ner så mycket pengar och vill slåss på lika vilkor bör man absolut införskaffa sig spelet över Steam eller liknande.

StoneheartMed ett svagt gnisslande svänger de gigantiska portarna upp. Salen innanför portarna är upplyst av facklor och oljelampor som hängt upp längs efter väggarna. Försiktigt vandrar ni fram mellan pelarna till tronen där Thuunen sitter. Med en utsträckt hand visar Thuunen att ni ska slå er ner samtidigt som portarna stängs bakom er. Tydligen vill inte den mäktigt Thuunen att någon utomstående ska veta om vad han nu tänker förtälja.

Det är inte alls häslosamt för rollspelsnörden i mig att sitta och läsa på bloggar och andra spelsajter på nätet. Nu har jag blivit Drakar och Demoner biten igen. Jag snubblade över en helt magisk saga i dvärgarnas tecken vid namn - Stenhjärta.

Kampanjen utspelar sig i dvärgriket Okrung där dvärgthuunen Onegin återtagit tronen, efter ett långt och blodigt krig, från sin onda bror Yurial. Dock undkom Yurial vid krigets slut och flydde ner i berget Fradkov. Onegin fruktar att Yurial en dag kommer återvända i spetsen av en stor armé som en gång för alla kommer krossa honom.

Äventyret är tänkt för ca 5-6 spelare, där alla ska axla rollen som en dvärg, och skulle säkert kräva minst ett dussin speltillfällen för att avsluta. Stenhjärta är bara en del av en triologi som erbjuder allt som bara Trudvang kan. Jag gillar inte att avbryta kampanjer som jag håller på att spelleda, men det är allt kul att drömma och planera.


D&D - Essentials


Är väl inte direkt någon nyhet längre att Wizards of the Coast
förbereder sig inför nästa Edition (5th) av Dungeons & Dragons rollspelet. Lite av problematiken är ju att man försöker tillgodose en stor variation av spelare med ett och samma rollspel.

Nu är inte jag uppväxt med de olika versionerna, men jag kan tänka mig att det var lite som ett "konsol-krig". Alla hade någon anledning om varför de gillar sin version bäst. Personligen har jag aldrig fattat tjusningen med D20 systemet de använde till 3.0 och 3.5 versionen. Då gillade jag bättre THAC0 systemet som vi använde när vi rollspelade D&D 2.5 editionen.

Håller kort och gott med följande uttalande från en forum användare;

"Every DnD player will chime in with what they think makes the perfect game, and the majority of that will not be used. Wizards will determine what the best ideas are themselves, and which ones best suit their new system. Those that had their ideas 'fall on deaf ears' will feel like they had been cheated. In fact I'm calling it ahead of time. When the official rules come out we'll see a ton of people claiming that Wizards never truly listened to their fans, and this is all part of a marketing move(Which, admittedly, is partially true. However, not to the extent that people will claim)."


Wakfu - Release Trailer


Ut från askan och in i elden.. eller hur man nu brukar säga. Aja, det verkar om att jag bytt ut ett onlinespel mot ett annat. Denna gång "återvänder" jag dock till ett mer polerat Wakfu. Spelet gick in i öppen beta i början på Januari och kommer släppas helt och hållet i februari. Vet dock inte om det kommer betyda en server wipe. Men en sak är säker. Jag kommer att springa runt med min lilla Iop-krigare och slakta får!

In TimeSophie ville igår se In Time med Justin Timberlake och Amanda Seyfried. Jag hade faktiskt ingen koll på den här filmen, men för att vara ett orginal manus så var den riktigt, riktigt intressant. Den känns som en mix av Logans Run med lite av Bonnie & Clyde.

Conceptet, som ni säkert fattat, är att tid är pengar. Bokstavligt talat. Så fort man fyller 25 så börjar tiden att ticka. Är du rik så kommer du att leva i överflöd. Är du fattig så kommer du kämpa dag för dag i gettot. Will (Justin) kommer åt en stor mängd tid och blir måltavla för både polisen och kriminella. Och även om det är på snudd en kliché resa så var den extremt intensiv och jag har sällan känns mig så här stressad när jag sett en film.

Ta den absolut inte för något mästerverk, det finns gott om saker man kanske hade velat ha annorlunda, men det är definitvit en film som måste ses.

Year of the Dragon

Har fortfarande inte återvänt till LoL sen jag sa att jag hade paus. Helt otroligt vad mycket tid jag fått över sen dess. Men jag har inte helt isolerat mig från LoL-nyheter. Nu senast så hittade jag bilder på lite kommande skins. Som ni ser så är det ett tydligt asiatiskt tema på karaktärerna. Högst troligt för att fira det kinesiska nyåret (drakens år) den 23:e Januari.


Movies to Watch in 2012

Jag gjorde en liten lista på kommande tv-serier igår, men det blir inte en Top 10 lista. Så istället tänkte jag bjuda på en lista över de tio filmer jag ser mest fram emot detta år. Listan kommer i stort sett bara innehålla Sci-Fi och Fantasy filmer, och högst troligt filmer som jag redan postat på bloggen vid flera olika tillfällen. Men nu får ni dem i alla fall sammanfattade i ett och samma inlägg.

Number 10 - Men in Black 3Jag vet inte varför, men jag har någon slags barnslig förtjusning över att se Will Smith slåss mot Aliens av olika slag. Jag förväntar mig inte direkt några stordåd av den här filmen, och högst troligt kommer jag vara för snål för att gå och se den på bio... men vem vet. I vilket fall som helst så ser jag fram emot det.

Number 9 - BattleshipOkej, ytterligare en sån här film som jag egentligen inte kan förklara varför jag ser fram emot. Alexander Skarsgård är med, och filmen baserad på brädspelet med samma namn. Låter inte direkt som receptet på succé, och med tanke på vad jag tyckte om "Battle for L.A", men i vilket fall som helst så är jag inte den som tackar nej till lite Sci-fi action. Om inte annat så är det kul att se hur utomjordingarna ser ut i filmen.

Number 8 - John CarterEn film som jag precis fick veta skulle komma 2012. Det ser ut att vara en riktigt påkostad äventyrs film, vilket det finns på tok för få utav idag. Tror detta mycket väl kan bli en av årets mest oväntade top-filmer om det vill sig väl.  

Number 7 - Snow White & The HuntsmanCharlize Theron, Kristen Stewart och Chris Hemsworth i en och samma episka äventyrsfilm. Den ser ut att vara ett visuellt mästerverk, dock återstår det ju att se om Kristen klarar av att göra någon annan roll än ångestfylld tonåring. Tror annars att både Charlize och Chris fixar biffen.

Number 6 - PrometheusRidley Scott återvänder till sin sanna genre efter 25 år. Horror-Sci-Fi for the fucking win! Kul att se våran svenska Naomi dyka upp i lite fler filmer med stor budget. Jag inbillar mig själv att detta kan vara en otroligt bra nystart för både kommande sci-fi filmer och Hollywood om det går bra för den.

Number 5 - The Amazing Spider-manSpider-man har verkligen varit i behov av en remake sedan någon tyckte det var en bra idé att klämma in Venom, Sandman och Hobgoblin i en och samma film, samt att låta Peter Parkar uppleva en emo/jazz period. Skönt även att man plockar in Emma Stone istället för alla dessa horse-face brudar de trycker in i varje hjälte film.

Number 4 - BraveDet var länge sen jag var pepp inför en Pixar film, men Brave ser verkligen ut som något extra. Pixar har länge varit mästare på att både kunna bjuda på barnslig slap-stick-humor och lite vuxen subtil sådan. Jag skrattar lika mycket till båda.

Number 3 - The AvengersGår väl inte att ha en lista på 2012s kommande filmer utan att nämna Avengers. Dock är jag lite oroligt över att de kommer försöka stoppa in alldeles för mycket innehåll på kort tid. De har alltså 6st hjältar som säkert alla vill ha lika stor plats på scen. För att inte tala om att det ska finnas ett bra och "trovärdigt" motstånd till alla. Fast samtidigt har man längtat och väntat så länge på den här filmen att det lika gärna kunde vara ett 120 minuters långt montage och jag skulle vara lyrisk.

Number 2 - The Dark KnightNolan avslutar sin Batman triologi med dunder och brak. Har svårt att tänka mig att vi kommer få se en lika mörk och dyster version av Batman på många, många år. Förhoppningsvis kan Nolan avstå från att mjöka denna kossa, och jag tycker även det är dags att Bale får vila sina Batman stämma efter det här.

Number 1 - The HobbitPeter Jackson tar oss till sist tillbaka till Midgård, och inte en dag för sent. Såg nyligen om hela Sagan om Ringen triologin, och även om den åldrats med värdighet så är det skönt att se vad de kan komma att åstakomma efter drygt 10 år. Jag tvivlar inte en sekund på Jackson och hans team. Hela denna höst kommer jag gå i Hobbit tankar (vad det nu betyder?).

Top Game Fails of 2011Kanske inte lika hysteriskt roligt som de vill få oss att tro, samt att det är lite väl mycket Halo klipp för min smak. Men de fick mig ändå att fnissa lite. Plus att klipp #1 var faktiskt jävligt bra.

CopymeVet inte om någon har missat, men nu har
Kopimism (aka Fildelning), blivit erkänt som en religon i Sverige. En riktigt känga till både "äkta religon" och anit-pirat-byrån. Fast samtidigt verkar det inte särskilt svårt att få en religon erkänd i Sverige.. ungefär lika svårt som att registrera ett företag om man ska IDG. 

Kraven från Kammarkollegiet är:

  • Trossamfundets ändamål är att ha en gemenskap för religiös verksamhet där det ingår att ordna gudstjänst. Med gudstjänst menas också exempelvis sammankomster för gemensam bön och meditation.
  • Trossamfundet ska ha stadgar där ändamålet framgår. Stadgarna ska också innehålla bestämmelser om hur beslut fattas inom samfundet.
  • Trossamfundet måste ha en styrelse eller motsvarande organ.
  • Trossamfundets namn måste särskilja samfundets verksamhet från andras. Namnet får inte heller strida mot exempelvis goda seder eller allmän ordning.
Aja, eftersom jag inte är den religösa typen så kanske det är dags för mig att prova. Kopimism verkar lagom flummigt för min del, och kräver inte direkt att jag förändrar min vardag på något sätt.

Join the movement!


Vampire Counts - RevivedSer ut som att Vampire Counts kommer få ett par nya modeller inom en väldigt snar framtid. Även om jag inte har något intresse av att spela eller skaffa figurer till Warhammer så är det alltid lika roligt att minnas svunna tider då man trängdes nere i någons källare och rullade tärningar sent inpå natten.


Most Anticipated New Shows for 2012

Skulle egentligen vilja göra en Top 10 lista av det hela, men jag begränsar mig till en blygsam Top 5 denna gång då jag inte hittar tillräckligt många som platsar in på min lista. Vilka Tv-serier finns det att se fram emot i början av 2012. Jag räknar inte med nya säsonger av gamla serier (annars skulle listan bara bestå av dem).

5. House of LiesPremiär: 8 Januari
Bolag: Showtime
Skådisar: Don Cheadle & Kirsten Bell
Varför: Öhh.. Don Cheadle och Kirsten Bell är båda riktigt bra skådisar som skulle kunna bära upp en serie på egenhand. Sen är jag alltid en sucker för stjäl-från-de-rika historier.

4. AlcatrazPremiär: 16 Januari
Bolag: Fox
Skådisar: Sam Neil & Jorge Garcia
Varför: För att J.J Abrams satt sitt namn på serien. Så då vet man att man kan förvänta sig det oväntade. Sen är jag ett stort fan av Sam Neil, och det blir kul att se honom i rutan igen sen Happy Town.

3. AwakePremiär: ???
Bolag: NBC
Skådisar: Jason Isaac & Steve Harris
Varför: En dektektiv som är med i en olycka och vaknar upp i två verkligeheter. En där hans fru är död. Och en där hans son är död. Tydligen har den inte fått ett release datum ännu eftersom det varit problem att spela in de sista avsnitten av serien. Hoppas den släpps snart.

2. TouchPremiär: 19 Mars (piloten ska komma 25 Januari)
Bolag: Fox
Skådisar: Keifer Sutherland & Donald Glover
Varför: Tim Krieg (som skrev Heroes) har jag stor respekt för. Han hoppade av Heroes när han insåg att den inte skulle bli bättre än säsong 1. Jag gillar när "vanliga" personer för "ovanliga" förmågor och den här verkar innehålla det. Simple as that.

1. The RiverPremiär: 7 Februari
Bolag: ABC
Skådisar: Bruce Greenwood & Joe Andersson
Varför: Känns lite som att Paranormal Activity möter Anaconda. Låter kanske dumt i förhand, men jag tror faktiskt det kan fungera. Skräck blir som bäst när den filmas med en dålig kamera och när man inte riktigt vet vad som gömmer sig i skuggorna.

Pungu's The ThingHm.. det här sammanfattar filmen rätt bra på bara någon minut. Såg förövrigt prequal strax innan jul och måste säga att den var faktiskt riktigt underhållande. Istället för taskigt gjorde dockor till monster så var det taskig CGI. Och såklart en massa bittra Norrmän. Sånt gillar vi.

Race Track - Level AsianJag ville alltid ha en racing-bana med små bilar när jag var liten. Nu vill jag har den här!

KindleJag köpte en lite sen julklapp till mig själv i år för de pengar jag fick av mina föräldrar. Det låg och vägde mellan en Nintendo DS eller en Kindle. Efter väldigt kort övervägning så kom jag fram till att jag kommer få ut betydligt mer av en
Kindle.

Blev tvungen att beställa den från Amerikanska Amazon, då den brittiska inte skeppar sina kindle utanför landet.. vilket jag tycker verkar lite märkligt. Så jag åkte på ett par extra utgifter, vilket gjorde att prislappen landade någonstans runt 1200:- (priset för själva läsplattan var runt 700-800:-). Passade även på att beställa ett läderskydd med inbyggd läslampa bara för att.

Än så länge har jag bara hunnit beställa en bok (American Gods av Neil Gaiman) som jag för tillfället sitter och läser. Även om jag inte läst så mycket på den så måste jag erkänna att jag är riktigt, riktigt nöjd över den. Skärmen är extremt skonsam för mina ögon, känns precis som att läsa en vanlig bok. Den är väldigt lätt, ungefär som en pocket, fast tunnare.

Den har 2Gb utrymme, vilket motsvara cirka 14000 böcker. Batteriet ska räcka i drygt 30 dagar, självklart kortare om man nyttjar lampan och det trådlösa nätverket. Priset för böcker på Amazons Kindle Store varierar mellan $11-$15 med undantag för diverse reor som dyker upp.

Måste säga att en Kindle har varit mitt bästa teknik-pryl-köp på väldigt länge och jag kommer nog att nyttja den tills den faller isär.

The RaidHär kommer en film som jag definitivt vill se. Sist jag såg så är mycket action i en och samma trailer var Hard Boiled. Någon som redan hunnit se den och kan säga mig om den är lika actionfylld som trailer vill lova?

Real SteelSåg filmen Real Steel igår med självaste Wolverine i huvudrollen. Vet egentligen inte varför jag var pepp på den här filmen. Stora robotar som slåss för underhållning borde vara ett felfritt concept kan man tycka, men ändå så lyckas varenda person i filmen att den värdelös.

Jag borde lyssnar på Sophie som sa "Om filmen inleds med att man slår en ko, kan det inte vara en bra film". Där borde varningsklockorna börjat ringa. Men icket. Jag var fast inställd på att få se robotar slåss. Jag var inställd på att bli underhålld... underhållen? What ever.

Istället så bjuds jag på en tragiskt mix av en dålig Rocky film och valfri Transformers. Hugh Jackman spelar ett stort svin till far som bara bryr sig om pengar och lyssnar inte på någon som försöker hjälpa honom. En snorig 11-åring som jag inte ens vill lära mig namnet på är med och irriterar, och till sist så har vi även "teh love interest" som spelas av hon-som-var-med-i-sjundehimlen-och-aldrig-fick-en-bra-roll-efter-det.. Jessica Biel eller nå sånt.

Hela filmen var ett stort clusterfuck av otrovärdiga karktärer, usel story (Bing! gör reklam istället för Google, och Xbox 720 finns med) och på tok för lite screen-time till robotarna. Fuck. Det hade räckt om hela filmen var som ett avsnitt av brittiska robotwars. Ge mig värdelös info om vilka robotar jag tittar på och tvinga dem att slåss.

Undvik filmen som pesten. Den är inte värd att han en robot på fodralet.


Deliverance LostDet har ju inte blivit så att man läst mycket 40k böcker på sista tiden. Men nu blev jag genast lite mer intresserad då jag såg att SF-bok gör reklam för del 18 i Horus Heresy serien. Den går under namnet Deliverance Lost och handlar om Corax och hans legion Raven Guard.

Mer specifikt så tar den vid efter kriget på Istavaan V där Raven Guard, Salamanders och Iron Hands mer eller mindre blev förintade av sina bröder. Nu har Corax återvänt till Terra och Kejsaren för att kunna slicka sina sår och återuppbygga sin arme av marines.

Men denna gång får han lite extra hjälp av kejsarens som ger honom tillgång till bortglömd/föbjuden "gene-tech" för att skapa ännu starkare marines. Horus har dock inte helt oförberedd. Han har i sin tur låtit en av Alpha-legions primärker infiltrera Raven Guards och har som mål att stjäla kejsarens gåva.

Jag ser fram emot en chans att läsa en bok ur en primärks perspektiv. Men jag vet samtidigt att Gav Thorpe tenderar att vara lite väl övertydlig i sina böcker, och jag misstänker att den nog kan bli riktigt seg och långdragen på sina platser.

Magic 2013Nästa Magic serie som kommer ut...
Magic 2013... big suprise!

Dock så kommer den inledningsvis inte plocka bort 2012 från Standard. Blir även intressant att se om de slänger in något episkt i stil med Titanerna. Samt om "Dark Ritual" äntligen kommer tillbaka. I övrigt så kommer inte 2013 skilja sig mycket från tidigare grundblock.

Rött kommer fortsätta ha direktskada. Grönt pumpar. Blått counterspellar. Vitt ger liv och Svart bara dödar allt och alla. Precis som det ska vara.

Health RegenerationMellandagarna och Nyårs helgen har varit riktigt jobbig för våran (min och Sophies) del. Båda har vi legat helt utmattade i soffan och inte orkat göra något vettigt förutom att glo på hela Sagan om Ringen triologin och läst böcker, eller Sophie kollade på teve rättare sagt.

Men nu känner jag mig äntligen på bättringsväg. Första morgonen på 6 dagar jag vaknar upp utan att behöva injicera en massa externa medel i min nästa och svalg. Fuck yeah!

Ska försöka uppdatera bloggen lite mer aktivt de kommande dagarna. Magic, Warmachine, Rollspel och lite andra dataspel förutom League of Legends är på tapeterna och jag behöver få skriva av mig lite.

God fortsättning alla töntar, nördar och kids!