i waitedGawd! Jobbat sen i torsdags och kommer forsätta jobba fram till tisdag. Plus att folk är sjuka så man måste hoppa in de ynka få timmar av fritid man fått. Får väl nöja mig med en ledig dag nästa vecka innan eländet börjar om igen. Gief vinter nu, är less på all höst, blåst och regn.


Scratch of the Itch KingDet här ska vara ett klipp från en quest-chain i spelet. Tydligen ska Blizzard börja med dessa för att tvinga på folk lite story. Det må vara väldigt cheesy och "dålig" grafik men jag fann den underhållande trots allt. Nåja WoW är inget man kan gå tillbaka till efter att ha förlorat sin själ till WAR.

Path of Brutality

Livet i WAR blir aldrig tröttsamt. Nu senast har det hänt ett par roliga saker. För det första så är Jag, Sophie och KG med i guilden Dark Omen. En rätt blandad och stor men rolig guild som inte fokuserar så hårt på rollspelsbiten men den finns där. Sen så har både jag och Sophie tagit level 20 och fått våra mounts som kan ses som en slags milsten i vårt spelande. Sen har jag även hunnit med att specca om min Marauder från att vara en AoE spammar till att koncentrera mig på att plocka ut fienderna en och en vilket gett strålande resultat i RvR. Och det absolut senaste jag har hunnit vara med om är ett Siege i Troll Country där Order försökte ge sig på ett av våra slott. Det var imponerande att se på hur kort tid Destruction fanns på plats för att sätta stopp för dem, och inte nog med det. Vi gick även till anfall på deras slott och tog över det.(Vänster) - Jag på min nya mount, duh!
(Mitten) - Inledningen på Orders anstormning innan försvaret kommer på plats
(Höger) - Mitt resultat efter att ha bytt Path

FringeJag tror det här blir nästa grymma tv-serie att se. J.J Abrams leverer en ny typ av Arkiv-X med John Noble i huvudrollen (ni nördar behöver bara tänke Denethor från LotR). Serien kommer snart på kanal 5, men ni som vet vars man letar kan nog börja se den redan idag.

Dark Omen

Om mitt jobb var att spela WAR hade jag sett fram emot inatt, men så är inte fallet. Istället måste jag göra ett riktigt jobb så jag tjänar riktigt pengar så jag kan slösa dem på mina overkliga spel. It sucks. Nåja, jag har en känsla av att kvällen och natten kommer att gå undan. Har tonvis med forumsidor som måste plöjas igenom. Taktiker att läsa. Trådar att trolla runt i. Och säkert en massa annat skoj. Har dock inte hunnit få varken min Collectors Edition låda eller mina noveller som jag beställt, men troligtvis dimper de ner redan imorgon eller i början på veckan.

Eftersom jag och Sophie inte har gjort något kreativ (rent spelmässigt) de senaste dagarna tänkte jag bara posta de senaste händelserna i Warhammers fantastiska värld.Jag och Sophie (ja hon heter Hilda) anländer i Troll Country efter att ha lämnat Ostland bakom oss. I vanlig anda sätter vi genast igång med diverse PQs i området. VI brännde ner en Empire by innan vi gick djupare in i skogen där trollen härjade. Där ibland ett synnerligt elakt troll vid namn Biletongue som krävde drygt 15 man att ha ihjäl.Lite senare i trollskogen stötte vi ihop med Nurgle dyrkare, och fick lära oss att en demon fanns i närheten. Så vi kallade in förstärkning i form av en Ork, nämligen KG (i en rätt tidig gear på kortet). Nurgles demon hade inte mycket att komma med innan han blev tvungen att återvända där han kom ifrån.Sen var jag iväg på lite egna äventyr då Sophie gjorde annat. Bland annat så hittade jag ett Keep man kan slåss om i Troll Country. Jag åkte även över till alvernas land en sväng och härjade runt där tills det blev långtråkigt. Till sist så tyckte jag att det var dags att besöka våran huvudstad. . . den är episk. . .Sen så har jag och Sophie även smygstartat våra Order karaktärer på Makaison servern. Jag spelar där en Iron Breaker som heter Snorri (epic win att namnet var ledigt) medan Sophie, som jag inte har en bild på, spelar en Sister of Sigmar som heter Greta. Deras äventyr får avslöjas vid ett annat tillfälle.

Is funnyEn questgiver i Trollhaugen

Marauder

För er som inte bor på planeten jorden så har WAR börjat på allvar. Jag och Sophie försöker spela med varandra så mycket vi kan men jag har lite problem att spela RvR så hon får göra det med KG än så länge. Jag hoppas att morgondagens uppdatering fixar till det. Nåja, nu har jag tänkt bomba bloggen med massa screenshots från idag.
Spelade i stort sett bara Publiq Quests idag. Blev klara med hela Chapter 5,6 & 7 innan kvällen tog slut. Så rätt mycket loot han man vara med om. Bland annat min första mössa i spelet som ser ut som en taggig potta. Sophie spelar en Zealot som är det närmaste en präst man kan komma. Utan henne hade det nog inte gått särskilt bra idag. Hon ligger konstant i toppen (om inte först) på heala folk och ser till att hålla mig vid liv så jag kan ligga etta på att skada dem. Eftersom jag spelar som Marauder har jag möjligthet att mutera min vänstra arm för att få diverse förmågor.Ovanstående bilder kallas för Path of Savagery och handlar om att göra DoTs (damage over time) på sina motståndare. Något som jag sällan faktiskt använder, men det kanske kommer när jag fått fler skills.Dessa tillhör Path of Brutality som fokuserar på att göra massor av skada på en fiende i taget. Det här är absolut första valet när det gäller bossar och andra svåra monster. Så länge någon kan tanka så kan jag göra tonvis med skada på dem.Till sist har vi Path of Monstrosity som kommer bli mitt första val. Denna arm är till för AoE (area of effect). Funkar perfekt både i RvR och PQ då det ofta förekommer stora klungor med fiender. Ingår även ett par skills som sabbar fiendernas spells genom att knocka omkull dem och dylikt.

Hot Topics

Idag 15:30 så öppnade äntligen de europesika servrarna för WAR. Själv så sitter man fast på jobbet till 22:45 och kan endast läsa om festen på diverse forum. Så fort jag kommer hem så blir det att regga sin karaktär på Burlok servern vi ska spela på. Fick lite inside info av KG som berättade att han var 118:e person i kö till att logga in på den servern vid ett tillfälle. Samt att välja namn är ett jävla gissel. Tydligen är namn exklusiva oavsett vilken server i EU man spelar på. KG påstod ha fått test ~50 namn innan något gick igenom. Förhoppningsvis slipper jag det problemet med mina smått udda namn.

Hur som helst kommer det inte spelas förän imorgon då även Sophie kan starta upp sitt konto. Jag laddar inför en intensiv vecka som bara kommer bestå av att jobba och spela. Min telefon kommer vara avstängd om både Steam och MSN kommer inte att användas den här veckan+helg iaf.

På tal om Warhammer så har jag och Sophie beställt Warhammer Noveller för drygt 500:- från SF-bok. Inge 40K svammel utan bara massa sköna fantasy historier för att öka peppen på spelet (som att det ens behövdes).


Her0esÄntligen är du i min ägo!! Jag citer Jocke från mitt jobb:
"En serie är bäst när man kan sätta sig ner och se så många avsnitt man vill"

WAR is almost upon us

Tänkte hinna med att klämma in ytterligare en nördig WAR post här. Jag och Sophie har nu pratat ihop oss lite mer om spelet och kommit fram till att vi båda vill börja spela som Chaos. Hon som Zealot och jag som Marauder. Vi säger inte nej till Order utan tänker spela där också, bara inte i första hand. Ni som vill spela med oss får snällt lov att välja Destruction eller möta oss på slagfältet. Vi siktar också in oss på vara i en rollspels-server (om de nu kommer med i starten).

Sen får ni här en bild på den kommande Chaos Mortal boxen till Warhammer.
Vill ni se fler och bättre bilder får ni ta er till
www.warseer.com

The Lamest Supervillan

The International Society of Supervillains har på sin blogg lagt upp en lista över de 11 löjligaste "super" skurkarna hos Marvel och DC. Det är svår att klura ut vem som egentligen är den löjligaste, men min röst faller på den här killen.

TypefaceHistory:
War veteran Gordon Thomas became a sign maker after his wife left him. But when another guy bought the company he worked for, he got all upset and became a supervillain. So, to recap -- wife leaves you, go find a job making signs; lose sign-making job, become a supervillain. Thomas drew letters all over his body with a grease pen and dubbed himself Typeface, because in addition to reacting to things inappropriately, he is also apparently very uncreative, which could account for why he got fired as a sign maker.

M.O.:
Thomas attacks the new owner of the sign-making business and Spider-Man (who is involved for some reason) with the giant letters he apparently stole from the place where he used to work, again displaying his less-than-desirable attributes as an employee. In a true display of lameness, he is defeated not by Spider-Man but by the fellow who bought the business, when the guy sets off a bomb destroying the building he had just bought. So essentially no superhero was necessary in the story of a bad, disgruntled employee and what is clearly a terrible businessman.

Just like Kitties

Fick igång WAR sent igår kväll (eller tidigt imorse kanske man säger) efter väldigt lång väntan på ett ynka bekräftelse mail. Steg ett att testa vad datorn pallar med gick utmärkt. Jag glider inte omkring på de bästa inställningnarna utan har valt att sänka distansen man ser saker, gräset, vattnet och skuggorna en aning. Det ser fortfarande mycket bättre ut än vad WoW gjorde för mig. Visst upplever jag lite lagg vi varje nytt område, men jag antar att det dels beror på att det är beta och dels på att det är packat med folk i alla start zoner. Har dock inte hunnit leka PvP / RvR ännu så jag vet inte vad min dator tycker om det.

Omän jag har sagt att jag inte tänker spela betan utan kommer att vänta på den riktiga releasen kunde jag inte låta bli att kolla in varje start område och varje klass. Jag vet inte om det var ett bra eller dåligt drag, men jag upptäckte att Engineer som jag ville spela inte alls var lika grym som jag trot. Då var Ironbreakern definitivt häftigare att mangla runt med. Fattade till och med tycke för Bright Wizard men det var mest för att de såg så jävla elaka ut med lysande tatueringar etc.

Till sist så slängde jag även ett öga på de onda. Maurader som jag pratade om för väldigt länge sedan föll mig absolut i smaken. En svettig norrman med kick-ass skägg och en muterad arm som sliter folk i stycken är epic win varje dag. Även om jag alltid sagt att Dark Elves är ett gäng emos kunde jag inte låta bli att tycka om deras Diciple of Khaine.

Jag fattar nu varför KG sagt att han kan tänka sig spela varje klass. De finns något att gilla hos alla... förutom Orks.


The end of the WAR?

Efter att ha nött sönder Castle Crashers och Team Fortress 2 de senaste dagarna var det med spänning jag satte mig för att aktivera WAR Open Beta igår morse. Likt många tusentals andra människor möttes jag av felmeddelande efter felmeddelande, felaktiga instruktioner om hur man skulle gå till väga, länkar som inte fungerade, tystnad från GOA (som nu även är kända som "Group of Amateurs") och bara allmänt kaos. Som vanligt i internet världen kräktes folk ut sin frustration på olika forum runt om i världen.

Själv satt jag lite små irriterad eftersom suget efter spelet är ju på topp, men samtidigt rör det sig bara om en beta, inte ens det färdiga spelet. Men jag kan hålla med om att GOA var värdelösa på att informera massan om vad som gått fel och varför. Kortfattat är den officiella förklaringen att account-servern blivit överbelastad medan själva realm-servern pallat trycket, och att den enromt höga trafik till sidan bara varit en liten faktor. Det kan dock tyckas märkligt att den Amerikanska betan i stort sett gick smärtfritt. Samtidigt är det faktiskt rätt underhållande att lurka omkring i forumen och höra hur det här är "the worst MMO Beta launch in history", "the end of WAR" och "You just lost half of the player base".

Aja, jag har då väntat så sjukt länge på det här spelet så jag kan gott vänta ett tag till. Dessutom behöver jag bara betan för att se hur min dator pallar med det. Högst troligt får jag leka lite med inställningarna och sänka dem tills jag köpt mer RAM. Förhoppningsvis funkar spelet bättre för Sophie som också fick en beta nyckel igår.


Hell Ride

Händer inte så mycket spännande på mitt jobb just nu, och där hemma känns det mest som att man försöker fördriva tiden till WAR släpps om sådär 14-17 dagar beroende på hur man ser det. Men jag tänkte i alla fall dumpa av ett litet filmtips som jag såg i helgen. Det rör sig om Tarantinos Grindhouse värld och en film som heter Hell Ride.

Det handlar om två revaliserande motorcykel gäng, Victors och 666 (six-six-sixers) som hamnar i krig med varandra i kamp om en förlorad skatt. Övervåld och bröst i massor kan jag utlova, plus en hel del sköna karaktärer och minst lika många underskattade skådespelare visar upp sig.