All in ten minutes

Så kom kvällen då man äntligen fick pröva på Dead Space som "alla" har längtat och peppat efter. Personligen har jag haft en rätt sval syn på spelet då det tillhör den genren jag spelat minnst - skräck. Spelet känns som ett ihopkok av Aliens, The Thing och Bioshock, och jag har suttit på helspänn ända sedan jag anlände vid rymdstationen USG ISHIMURA, det har faktiskt gått så långt att jag lyckats få en gnutta träningsvärk på köpet. Spelet är helt enkelt så jävla bra och det känns ännu bättre då jag inte ens hängt med i hypen utan kan upptäcka allt på egen hand så att säga.

Dead Space dök inte på ensam utan även Fable II gjorde sällskap. Dock har jag inte hunnit sätta mig ned med det ännu, utan det är ett "Sophie-exklusivt" spel tills hon är klar med det. Jag har hunnit se lite gameplay och det ser mycket lovande ut. Redan nu smids planer i min skalle om hur jag kommer härja runt och prutta min väg fram genom dess påhittade värld.

Jag har faktiskt svårt att tänka mig på fortsätta spela WAR som det ser ut just nu. Det konstanta spelandet av mig tog kol på glädjen som fanns där i början, så det kommer nog få ligga och vänta tills spelregnet till 360:n är över.


Haven't you heard...

.. that the bird is the word! Nä, men seriöst, den stora nyheten är att jag och Sophie flyttar härifrån. Dock lämnar vi inte Pite, utan flyttar närmare mitten av smete, typ in till stan. För att vara mer exakt så heter den nya adressen från och med 1:a Januari "Nygatan 36C". Om ni vill veta på ett ungefär vars det är så ligger det mellan Norrmalmskolan och affären för radiostyrda bilar / Börjes Kiosk och ca ett stenkast från Kubbe.

Orsaken till flytten beror mest på våra fruktansvärt jobbiga grannar, men också för att vi vill komna närmare stan och kompisarna, och det blir betydligt enklare för Sophie att fixa ett jobb. Sen är det ju även en 3:a vi ska flytta in till, så nu kommer vi få ett stort och fint spelrum, samt ett separat sovrum och sällskapsrum (aka rollspelsrum). Enda negativa är att jag nu kommer ha en bra bit till jobbet, men med körkort i horisonten känns det inte särskilt jobbigt, och jag har heller aldrig varit den slöe när det gäller att gå/cykla dit jag ska.

In other news... mina spel verkar som vanligt vara fast i Ånge. Jag lovar att om jag bodde lite närmare skulle jag gå postal på deras lager. Jävla ungdommar och oseriösa arbetare! Det var bättre förr när vi hade en riktig post och slapp köa i vanliga matvaru butiker där personalen knapp kan skilja ett avi från en tillplattad bajskorv. Usch vad jag är bitter.

Sen måste man skicka ett enromt grattis (omän lite sent) till Christoffer "Klicken" Rosenvik som den 17:e Oktober blev pappa till en liten flicka vid namn Lovisa. Hade jag haft ett någorlunda fungernade MSN hade jag nog kunnat lägga upp en bild, men det får bli vid ett annat tillfälle.

cat

Classy games

Ojojoj, nu har jag slagit till stort och köpt tv-spel för drygt 3000:-, den största summan jag lagt på en och samma beställning som inte innehållt någon form av hårdvara. Spelen blev Dead Space, Fable II, Fallout 3, Gears of War 2 och Mirror's Edge. Jag vet att jag uttalat mig skeptisk angående ett par av spelen men jag väljer att i alla fall ge dem en chans innan de hamnar ute på tradera.

I WAR känns det lite som jag har sprungit in i en vägg. Tier 1 (level 1-11) är absolut roligast och samtidigt över alldeles för fort, och att sitta göra nya karaktärer är roligt men det känns mindre lustigt när man sitter på ett halvt dussin karaktärer på lvl 12. Tier 2 (level 12-21) var rätt underhållande, men efter att ha varit där med alla och suttit och nött samma scenario i evigheter vill jag inget annat än att slippa denna mellan ålder. Tier 3 (level 21-31) är relativt ny för mig och har för tillfället bara en karaktär där, det är riktigt roligt men problemet är att Sophie ännu inte nått det området. Tier 4 förblir ett mysterium för mig.

Hörde också den hysteriskt roliga nyheten angående WoW. De har nu bestämt sig för att se över sitt PvP system och lägga in fler scenari... jag menar Battlegrounds. Samt göra det möjligt att ställa sig i kö för dem vars man vill i världen. Och lägga in gear man kan köpa allt eftersom och inte bara sånt man måste nöta sig till. Dessutom ska de gå tillbaka till grunden i WoW, nämligen kampen mellan Alliance och Horde för spelet heter ju World of WARcraft... eller hur det nu var.

Till helgen väntas ledighet omän jag fått lite ändrade tider. Har inte hunnit spika in några direkta planer men jag har lovat Koggs att styra upp något. Kanske lite 40K eller bara meningslöst sitta i soffan och lukta kompis.


Adam West for president

Ännu en helg då man tvingas spendera större delen av tiden på jobbet. Man kanske inte ska klaga så jävla mycket när man varit ledig mitt i veckan, och jag hade ju ärligt talat inte några planer för helgen. Men gnälla bör man för att behålla sin mänskliga status, eller hur?

Jag har dragit ner rejält på mitt WAR spelande den sista tiden. Tycker fortfarande att spelet är hur roligt som helst, men har helt enkelt dragit ner tempot för att kunna utforska världen och hinna med allt i varje zon/område. En av mina 3 dvärgar har taigt sig in till Tier 3 där jag aldrig varit förut, så det är lite extra spännande. Lyckades till och med klättra upp i ett berg där jag inte skulle vara och när jag klickade på min karta stod det "This area does not have a map yet", sen lagga jag och befann mig i en helt annan zon än den jag var och klättrade i. Flummigt men roligt. Sen har de äntligen kommit med ett uttalande som säger att både Black Guard och Knight of the Blazing Sun kommer att finnas med i patchen 1.1 som kommer att släppas i december, woohoo!

Både jag och Sophie har gjort återbesök till TF2 som har fått ligga och samla damm. Känns skönt att man inte har tappat så himla mycket, men det tar ett tag att komma in i sin killing-streak. Lite tråkigt är det då när man läser att spelet inte kommer få några mer patcher i år, utan allt krut läggs nu ner på Left 4 Dead. Fast kanske nästa år att vi kan gotta oss i lite nya vapen och banor att leka i.

Har även hunnit hänga lite med Kim. Fått tillbaka en hel hög med spel jag nästan glömt bort att jag lånat ut. Så nu blir det verkligen att spela ut Mass Effect på riktigt. Kanske även sätta sig ner med något av de andra spelen också bara för att få hålla en kontroll i handen istället för det här tangentbordet och musen.

På tal om valet i USA. I vote Adam West for president!


Just don't


How to keep a nerd busy

Det är nästan 2 veckor kvar till löning. Inte nu för att jag på något sätt har en dålig ekonomi, men spelsläppen jag så effektiv ignorerat har gjort sig uppmärksamma på alla mina alldagliga web besök. Nu gäller det att planera och prioritera. Känns som att det enda spel jag låtit passera under min WAR feber är Star Wars: Force Unleashed som jag ändå inte ångrar särskilt mycket att jag inte köpte. Vad jag däremot har missat är både NHL 09 och FIFA 09, fast de är inte heller egentligen prio 1 spel. Men efter dessa så duggar de intressanta och "måste" titlarna tätt ändå fram till årets slut.

Vi har PES 2009 som nästan alltid varit det starkaste fotbollskortet. Saints Row 2 må vara en dålig GTA klon, men kan trots det erbjuda en del intressanta saker på multiplayer läget. Far Cry 2 ser ut som ett helt okej action spel. Dead Space kan mycket väl bli årets Bioshock men säkerligen ett spel jag kommer missa. Spiderman: Web of Shadows ser ut att bli det första riktigt roliga Marvel spelet, tiden de har lagt ner på att göra kontrollen vettig är bara den imponerande. Fable 2 ska vara det som 1:an egentligen skulle vara, det säger inte mig sådär jätte mycket med tanke på att Fable 1 aldrig funkade till min Xbox.

Spelet som jag är helt klart mest nervös över i år är Fallout 3. Serien har alltid legat nära mitt hjärta och är helt klart den bästa spelserien till PC. Att du nu ska mixa ihop den med Oblivion som i mina ögon är skit gör mig ledsen. Sen så finns det ett spel man bara måste köpa omän det betyder att man får äta nudlar i veckor - Gears of War 2 - äntligen säger jag bara. DICE släpper sitt Mirror's Edge snart och det kan mycket väl bli extremt jävla bra, eller falla likt Assassins Creed gjorde för mig. Call of Duty 4 är också ett spel jag lät bli att införskaffa, men World at War lockar med sina fina grafikmotor i ett kallt Sovjet.

Left 4 Dead släpps ju både till min PC och 360. Att det blir ett köp är det väl inget snack om, frågan är väl bara till vad. Och som nämnt tidigare vill jag jätte gärna har det nya Guitar Hero: World Tour. Fast jag har nog snart inte plats för mer instrument i mitt vardagsrum, så jag måste först hitta någon som behöver ett par trummor samt en gitarr. Sist men inte minst så har vi Prince of Persia, om det nu kommer när det är utlovat vill säga.

Som ni ser är det en extremt stor hög med spel som jag vill ha, får vara glad att jag endast har en konsol att underhålla för tillfället. Samtidigt har man ju inte all tid i världen, särskilt inte när man sitter med ett MMO. Fast vem vill sitta och nöta samma spel när man kan spela så mycke annat?


Free Fun for All

Ojoj, en ledig helg och jag har knappt spelat WAR i den volym jag är van vid, och det känns bra. Visst har jag loggat in och nött ett par scenarios, men jag har hunnit med annat för en gångs skull. Ingenting säger att jag tänker sluta spela, men jag tror jag kommer dra ner då på en hälsosam nivå istället. Visst, jag kanske inte kommer vara max level till Jul ens men vem bryr sig? Inte jag i alla fall, hah!!

Istället har jag och Sophie varit duktiga på att plöja oss igenom lite film. Vi har hunnit med att se
The Incredible Hulk (2 gånger faktiskt), som jag anser är den bästa Marvel filmen än så länge. Okej att Iron Man kanske har en mer utflippad karaktär men den filmen innehåller noll action i förhållande till det gröna monstret. Vidare så såg vi Chasserus de Dragons som är en fransk data animerad film om ett osannolikt par som ska rädda världen från en drake. Mycket söt och extremt psykadelisk på sina håll. Mer tecknat blev det sen när vi såg både Ultimate Avengers och Next Avengers. Nostalgin är på topp när man kan vakna upp på morgonen och bara se tecknat i flera timmar med en kopp varmt kaffe.

Blizzcon är ju också i full gång i helgen. Inte nu för att Wrath of the Lich King intresserar mig, men de har ju fler spel på sin lista. Bland annat så har de släppt en videoWizard till Diablo 3, så då kan vi ju förvänta oss att de 2 återstående klasserna kommer hantera närstrid och möjligtvis bågskytte. Sen har de även spännt sin CGI p3n1s ordentligt och gett oss ett smakprov på intro sekvencen till Starcraft 2 som för övrigt kommer att bli 3 spel, ett för varje kampanj/ras.

Aww, nuts... jag glömde bort att ringa Kim som jag lovade mig själv att göra...

Zog off

Äntligen har jag en ledig helg efter flera dagar och helgers slit på jobbet. Har knappt mer än hunnit hem och stökat innan man måstat gå i säng för att orka upp dagen efter. Nya uppdrag, utbildningar och till och med prov har legat på schemat så det är verkligen skönt att nu kunna återvända till min spel värld trots att den är rätt enformig just nu.

Har faktiskt knappt sneglat på vad som släpps nu till hösten/vintern, men jag antar att det lär dyka upp en hel del titlar som jag går miste om. Fast å andra sidan lär jag ha massor att ta igen till min nästa semester. Blir ev att införskaffa Rock Band 2 eller Guitar Hero IV om jag känner mig rik.

I WAR går det sakta men säkert framåt. Jag "alt-horar" med 3 dvärgar just nu, en av varje klass för att få lite variation, och det känns bra att kunna snabbt byta om från en tank till någon som bara kan hänga i bakgrunden och göra nytta. Har dessutom helt gett upp på att questa i spelet då RvR är det enda som roar mig. Verkligen svårt att bli less mänskligt motstånd i förhållande till den simpla AI:n som alltid finns i mmo genren.

Våran brittiska kompis har äntligen återvänt. Av någon dum anledning blev han anklagad för gold selling och bannad, eller så blev han helt enkelt hackad för hans konto uppgifter verkade konstiga. Nåja, eftersom vi knappt passerat Tier 1 med våra karaktärer är det inte svårt för honom att hinna ikapp.


Pigfoot

WAR kom äntligen med en lite större patch de kallar för 1.01 där rätt många problem skulle lösas. Bland annat skulle de värdelösa chat systemt göras om, att tabba mellan fiender skulle fungera bättre, samt en massa andra småsaker. Nu vet jag inte om det har med patchen att göra, men jag kunde spela hela dagen idag utan att krasha en enda gång. Bara hoppas att det håller i sig.

Jag har suttit och dragit upp både min Iron Breaker och Engineer de senaste dagarna. Att man kan söka in i alla scenarios har verkligen bidragit till att det nu går über fort att levela. Man kan stå och grinda mobs i en PQ för Inf och var femte minut komma in i ett scenario och tjäna sköna expn och RR (om du fattade den meningen är du en nörd). Synd bara att Tier 1 är över så fort och att Tier 2 inte ens är i närheten av lika rolig. Visst kan man tycka det är drygt att slåss mot lvl 11 karaktärer när man själv bara är 3-4, men att vara lvl 12 och slåss mot de som är lvl 20 är meningslöst. Fast man får ju ändå exp trots att man förlorar så det är bara att gnugga på.

Sen har man ju också fått läsa att killarna på serven Karak Eight Peaks har lyckats med det omöjliga nämligen att ta över en Tier 4 stad på bara ett halvfullt warband som inte ens innehöll maxade karaktärer. Hur? Jo, via en massa kända buggar, tex bakdörrar och dålig befolkade gator som saknar vakter. Lite småtrist med tankte på att utvecklarna gått ut hårt med att detta är något som kräver massvis med folk, tid och planering.

Har nästan läst klart boken Oathbreaker, räknar väl med att den ska vara slut innan helgen är över, jag jobbar ju trots allt natt så. För de som är intresserade så handlar boken om en grupp dvärgar som bestämmer sig för att ta tillbaka den förlorade dvärg staden Karak Varn som är bebodd av både skavens och grönskin, samt att någonting mycket värre lurar nere i djupet. Massor med sköna karaktärer dyker upp och man får chans att förstå deras samhälle och kultur lite bättre. Så snart den boken är slut ska jag sätta mig ner med Nagash egen lilla biografi.

Tänkte avrunda med ett litet musiktips på en låt jag fått på skallen. Nämligen
Elake Grisfot och låten ADHD