The feeling

Idag trodde jag det var dags för World of Warcraft - Boardgame att dimpa ner i brevlådan... men icket. Istället, till min stora förvåning, kom expansionen i ett litet paket. Men någon avi eller annan lapp med betalning eller eftersändning gick inte att finna. Så nu hoppas jag att posten bara slarvat lite och att avi:n kommer imorgon. Jag fick i alla fall roa mig en liten stund med att läsa alla extra kort och skills. Jag kan tänka mig att de första omgångarna kommer vara lite extra sega då man ska sitta och läsa igenom alla skills och tänka efter vilka som är bäst. Precis som i dataspelet kan man även här specca till en viss del. Huntern kan till exempel välja att satsa på sitt pet eller på bågar/gevär, medan prästen kan vara holy eller shadow. För att inte tala om de hundratals items som man kan hitta.

Kom även över en recension av spelet där man fick en lite bättre uppfattning av spelet. Inte helt oväntat handlar det om att resa mellan områden - döda monster - få loot, exp & items - gå upp i level - resa till sin trainer - upprepa. Detta kan antingen göras solo eller i grupp. Båda har ju naturligtvis sina fördelar. Att questa solo gör ju att du får all exp för dig själv men risken att dö är betydligt större. Questa i grupp blir säkrare men tar längre tid att levla. I recensionen som jag läste spelade man i drygt 6 timmar (30 turns) och nådde bara level 3 när man gruppade. Att ge sig på en av slut-bossarna krävde minst 3st lvl 4 karaktärer om man inte har extrem flax med tärningarna. Så jag kan tänka mig att man tjänar rätt bra på att köra solo de första uppdragen i alla fall.

För ovanlighetens skull är jag ledig imorgon. Jag hoppas ju på brädspelskväll men jag kan inte lova något. Rollspel var ju också länge sedan och enligt schemat här jobbar KG 7-15, så rent teoretiskt skulle det funka att spela. Slå mig en pling imorgon efter 13.00 eller prata med Sophie i WoW om ni är sugna på bus.

Doom

Doom

Då har man sett ännu en tv-spels film. Och som vanligt är det svårt att säga någonting positivt. Creeds till "Mac" - asiaten som i stort sett bara hinner säga sitt namn innan han är ute ur filmen. För lite action, för mycket snack, för lite one-liners, omotiverad nakenhet, dumma monster. Jag håller med alla andra som säger att det enda vettiga i filmen är FPS sekvensen i slutet.

The end of the World.. of Warcraft.. for me

För att citera Angry-Nintendo-Nerd - "FUCK NUT!!!"

Jag tyckte att förslag nummer 3 (spela World of Warcraft) lät som en bra idé, så jag började att installera spelet och dra hem patcherna. Så snart var jag klar med den nästan timmes långa installationen möttes jag av en lite oväntad bild. Själva World of Warcraft varnade för en trojan på min dator(!). Jag fick instruktioner och allt om hur jag blir av med skiten. Jag laddade hem ett av de många gratis virus programmen och körde igenom datorn. Jag hittade faktiskt en drös med spyware, trojaner och annan skit som jag städade bort. Mitt första problem blev att internet försvann för mig. Enligt mina nätverksinställningar var allt ok, kunde pinga osv. Men internet Explorer kunde "inte visa sidan" oavsett vad jag mixtrade med.

Efter många om och men hittade jag en fil som blivit lagt i "karantän". Jag plockade fram den på nytt och internet blev som vanligt. Men när jag skulle starta WoW varnade den fortfarande för trojaner. Jag tänkte att det berodde på filen jag tagit ut ur karantän och laddade hem ett nytt anti-virus för att rensa. Efter att doktorn hållt på i drygt 30min och hittat en handfull med nya virus och tagit bort dem trodde jag allt skulle vara frid och fröjd. Inte då! Nu är internet borta än en gång, och nu hittar jag inget smart sätt att lösa det på...

Snälla
Bullen hjälp mig!


Lol Nerds

Lol Nerds

I rest my case...

What to do, what to do?

Jag har kommit fram till att LotrO håller inte för mig längre. Av två orsaker. För det första jobbar jag rätt mycket just nu, och på den nivån jag spelar i LotrO så krävs det att jag har tid att lägga ut på de långa instancerna och questarna, vilket jag nu inte har. Den andra orsaken är ju att jag är ensamen. De som jag började spela med förflyttade sig rätt kvickt till Azeroth (aka World of Warcraft). Så vad ska jag göra nu på min fritid? Jag har bollat lite mellan 3st förslag i min skalle.

1 - SNES
Jag har rätt länge varit sugen på att hämta hem mitt gamla SNES och de få spelen jag äger (Super Mario, Shadowrun & Street Fighter). Sedan har jag hållt utkik på Tradera och sett rätt många bra spel säljs billigt, för jag är ju endast ute efter kassetten och inte de kompletta spelen med box och manual. SNES var ju dessutom begåvad med rätt många roliga och bra spel som jag inte riktigt hunnit spela eller kommer ihåg särskilt bra. Det enda som talar emot detta förslag är - Jag måste köpa en massa nya spel, de är ju inte dyra men dock många. Sen så vet jag inte heller hur mycket tid jag kommer att lägga ner innan jag blir less.

2 - Dawn of War
40K till datorn. Även om jag aldrig varit mycket för 40K så kan jag inte förneka att jag väldigt gärna skulle vilja skaffa det här spelet, plus expansionerna. Man kan ju hitta hela kalaset för drygt 300:- lite varstans om man håller ögonen öppna. Frågan är väl bara hur mycket man hinner spela innan man blir less på det här också. RTS är ju inte en genre jag är så van vid. De enda spelen som jag lagt ner någon tid på till PC är ju allt som Blizzard har kastat ur sig.

3 - World of Warcraft
Jag vet att jag sagt att jag inte har tid för ett MMO, men det känns ju trist att inte spela något alls. Dessutom äger jag ju redan spelet, det enda jag behöver är att åter-aktivera mitt konto för drygt en hundring så kan jag börja spela igen. Alla de som jag skulle spela LotrO med finns ju här, och eftersom alla har blivit så hög level lär jag ju inte ha några problem med att få hjälp igenom instancers osv. Enda som talar emot det här är att jag säkerligen kommer bli less efter några intensiva dagars spelande, men då har jag å andra sidan bara slösat en hundring.


Wanderful

Usch! Nu har jag jobbat natt 3 dagar i rad, nu behöver jag verkligen få vila ut ordentligen en dag. Det har dock gått väldigt bra att jobba natt. Tack vare Johan har man haft något kul att se fram emot varje kväll. I fredags såg vi Hot Fuzz som killarna bakom Shaun of the Dead har gjort. Fast istället för zombies handlade den här filmen om en storstadspolis som blir förflyttad ut till landet och har svårt att anpassa sig idylliska staden. En ruskigt rolig film helt enkelt.

I lördag så harvade vi oss igenom 11 avsnitt av Heroes. Och jag kan inte annat än att hålla medTim Buckly angående den serien - jag skulle lätt byta ut min själ mot att ett nytt avsnitt skulle komma varje dag i resten av mitt liv. Jag tror det är omöjligt för den här serien att spåra. I värsta fall börjar de använda tights och capés, men det kommer inte göra serien ett dugg sämre. Det enda som känns jobbigt är det bara finns 23 avsnitt än så länge. Vad ska jag göra när de är slut?

I natt så har tiden nog gått absolut snabbast. Johan hade tagit med sig sitt Wii och jag fick för första gången chansen att testa konsollen. Lekte lite i Cooking Mama och ett par andra pussel-spel innan jag och Johan bestämde oss för att sparka röv i - Mario Strikers Challange. Det var hysteriskt jävla roligt! Efter ett par snabba 1-on-1 omgångar beslöt vi oss för att samarbeta i en tunering. Den första tuneringen gick bus enkelt. Matcherna slutade oftast med 9-1 till oss, eller så mycket som 18-1 i en annan. Vi lyckades låsa upp en ny bana och få Bowser Jr som spelbar karaktär. Frågan är om man inte skulle ta och investera i ett Wii nu när man fått testa på hur roliga de egentligen är.....


War of the Flower

image58

image59

image55

image57

Idag var det stor fest i LotrO. Massor av events för olika levels i spelet. Lyckligtvis nådde jag precis level 36 innan allt började, så jag fick vara del av det största eventet. Drygt ett hundratal spelare gick ihop och slogs först mot en arme med goblins för att rädda en person vid namn +Gammer (vet ej varför hon hette +). Sedan skulle vi försvara en blomma mot en enorm arme av snö-apas, is-björnar, galna bufflar och till sist en enorm level 50 elite boss. Belöningen var dock en besvikelse. Bara en massa "vanliga" magiska föremål, inga epixx eller stora summor pengar. Aja, kanske bättre lycka nästa gång...

I lovez my boardgamez

I lovez my boardgamez

Snart är 2 av dessa 3 mästerverk i min ägo. Mitt mål - Alla 3!!!

The World of World of Warcraft

Nytt brädspel på gång. Nu innan helgen så kommer jag beställa World of Warcraft - The Boardgame från Fantasy Fligth Games. Känner att det är dags för ett nytt fett brädspel då Descent börjar kännas lite tradigt. Det sköna med WoW är att man spelar i två lag. Alliance mot Horde. Målet är att bli det första laget att besegra en av de tre "bossarn", hinner man inte det innan 30 turns blir det en avgörande PvP strid. Alla raser utom Blood-Elfs och Draenei är representerade, och lika så alla klasser på varje sida. Kommer nog även ta och beställa den första expansionen på en gång som innehåller nästan 500 nya kort i form av skills, talent, uppdrag och annat bus. Enligt många recensioner kan det bli rätt enformigt med de få uppdragen som följer med i starten. En Burning Crusade expansion är ju planerad men har inte hunnit komma än.

I LotrO flyter det på sakta men säkert. Är bara lvl 34 än, men är sjukt nära att bli 35 och få inhandla mitt mount. Gäller bara att jag sparar ihop ca 500 silver till för att ha råd. Jag har varit sjukt snål och inte köpt några av de passiva skillsen sedan lvl 27. Gjorde även den första instancen med mitt Kinship igår. Vi for till en grotta som hette "Etten Caves", där härjade en massa troll och hillmen. Grottan var sjukt stor och igen i gruppen hade tidigare varit där så det började med att vi gick vilse och kom tillbaka till början. Innan vi till slut hittade rätt hade vi dödat över 160 troll och en mindre grupp med hillmens. Det jävliga var dock att vi wipeade mot bossen då han re-spawnade(!) efter bara några sekunder. Jag svor och gormade och blev tvungen att göra om skiten senare på kvällen. Nu återstår det i alla fall inte mycket innan jag får lämna North Downs och leta nya jaktmarker. Jag ser framemot att hitta lite solo-quests då jag varit fast med ca 30 fellowship quests den senaste tiden.

Death Note - The Movie

Death Note

En av de två spelfilmerna som baseras på animen/mangan. Ett måste i min lilla samling!

Death Note

Jag har som kanske tidigare nämnt blivit helt övergiven i LotrO. Det började med att KG lämnade Middle-Earth till Azeroths favör, strax därefter följde Mats med, och innan jag visste ordet av det hade även Sophie köpt Bruning Crusade och springer runt med sin Blood-Elf hunter och jagar epix. Själv har jag då inte en enda tanke på att gå över till WoW. Finns inget där för mig. Men jag måste erkänna att det känns lite tungt att vara tvungen att spela ganska mycket solo nu för tiden. Lore-Master är erkännt den sämsta klassen att spela med, trots att jag har pets. Eller det kanske är på grund av mina buggiga pets jag anses vara så dålig. Jag tog då i alla fall level 31 igår kväll och North Downs börjar lida mot sitt slut. Jag har även lyckats spara rätt mycket pengar, så med den här takten lär jag ha mitt mount när jag blir lvl 35.

Hajsis och Tjenne var förbi i onsdags. Vi satt mest och slö snackade och spelade 360. Visade dem Gears of War och N3 och lite av mina Live-Arcade spel. Blev ett par intensiva omgångar i Lumines Live och vi temade lite i Gears som jag fortfarande inte klarat ut på Insane. Känner du dig manad på en spelkväll i Gears så hör gärna av dig snarast.

Det dyker ju upp mer och mer brädspel på nätet. Settlers of Catan släpptes rätt nyligen till 360 och Carcassonne lär väl också dyka upp inom en snar framtid. Men det man absolut ser mest fram emot är utan tvekan Talisman. Än bättre är ju att det kommer en ny-releas av spelet. Funderar verkligen på att förhandsboka det. SF-bok körde en kampanj som jag tror jag ska hoppa på.

Nu när MMO livet börjat kännas lite slött och 360 har ett par månader kvar tills de riktigt häftigta titlarna släpps funderar jag på att hämta mitt SNES från Annelund. Även om jag bara äger Mario, Street Fighter, Shadowrun och Simpsons är det ju inte särskilt dyrt att handla spela på tradera. Jag är ju ändå inte ute efter kompletta spel med kartong och manual. Huvudsaken jag får ett fungerande kasset.

Har faktiskt inte koll på när det blir Rollspel igen. Jag börjar jobba mer helger framöver och KG har ju påbörjat sin utbildning här. Sedan vet jag inte hur det ser ut med sommarjobb för alla andra. Det var lite småprat om att vi skulle spela ikäll, men jag vet tyvärr inte om det är möjligt. Dels vet jag inte om Edvard har möjlighet, men sen så har vi ingen hundvakt och jag har ingen taklampa i vardagsrummet, vilket skulle resultera i en sannerligen mörk spel session.

Jag har nästan sett klar hela första säsongen av animen Death Note. Förmodligen en av de bästa och intressantaste serier någonsin fram tills nu. När serien nådde sin absoluta höjdpunkt med en konfrontation av antagonisten och protagonisten föll allt som ett korthus. Allt som de så vackert byggt upp med karaktärer och deras relationer låter de falla i form av någon dålig nödlösning för att på någon avvikande vis få en säsong 2. Usch! Jag tänker inte gå in på detaljer ifall ni faktiskt vill se den. Jag ska ge säsong 2 ett försök, men återgår dom inte till orginal idén skiter jag i den.

Heroes har jag inte tagti mig längre i. Har fortfarande inte fått tag på avsnitt 10 - Six Months Ago. Och innan jag har sett det kan jag inte gå vidare. Det är väl bara att hitta något nytt att vila ögonen på tills vidare. Såg till exempel Harry Potter - Goblet of Fire igår. Trots att jag inte är någon fan av böckerna tycker jag att filmer är rätt tillfredsställande. Det märks tydligt att skådisarna blir säkrare i sina roller och att filmer blir vuxnare och mörkare. Men jag har fortfarande svårt att föreställa mig dem som 14-åringar.

Aja, nu har jag bloggat rätt flitigt för den här gången. Kanske återkommer sen.


Luwin

Luwin

Min Lore-Master i Lord of the Rings Online. Efter många timmars slit med att odla Weed kunde jag äntligen se fram emot en lungn helg i Bree.

Not for rent, sale or E-Bay

Tack vare Kubbe fick jag länken till den brilliant hemsidan http://tv-links.co.uk där man kan finna otroliga mängder film, serier och anime. Man behöver inte ens ladda hem dem utan man kan direkt se dem över nätet. Utan att ha någon direkt större aning om vars jag skulle börja fick jag syn på Spider-Man 3. Jag är fullt medveten om att den ska ses på bio, men eftersom jag sällan eller aldrig har möjlihet att gå på bio fick det bli dataskärmen denna gång.
Inte helt oväntat var filmen helt brilliant. En hjälte mot 3 skurkar i en tre timmars action-fest kan inte gå fel. Och trots att jag inte gillar seriens val av skådespelare, särskilt Eric från That 70's show, kunde jag bortse från dem och bara njuta av allt som filmen bjöd på.

Efter filmen tog jag tag i serietittandet. Både Heroes och Dexter är serier jag länge väntat på att se, och jag har nu kommit överens med Sophie att vi ska försöka se dem tillsammans. För de som inte känner till handlar Heroes om människor som har övermänskliga krafter - En "odödlig" Cheerleader, en nördig japan som kan böja tid och rum och en konstnär som kan måla framtiden - för att nämna några. Sedan verkar serien även innehålla en super-skurk som sakta börjar presenteras. Dexter kan man väl likna med en blandning av American Psycho och Noir. En polis/blod-expert som tar lagen i egna händer och dödar de han anser är "onda".

Även anime-serierna fick sig en kvick genomgång. Hittade ett par intressanta som Blood+ och Death Note. Den förstnämnda verkar vara en serie på samma tema som filmen Blood, om vampyr-flickan som jagar sin egen sort. Death Note handlar om den unge skolpojken Light som kommer över ett antecknigsblock med en lista över folk som dött, och när han skriver in ett namn omkommer även den personen. Dock såg jag bara första avsnittet av den serien så jag vet inte rikigt vad han tänker nyttja boken till, men den var snyggt animerad och verkar lovande.


One game to rule them all

Det var riktigt länge sedan jag postade någonting i min blogg. Men sanningen är nog den att jag har inte så mycket att säga heller. Den senaste tiden har helt gått åt till LotrO som i mina ögon är ett fullkomligt brilliant spel. Visst har det många barnsjukdommar som problem med servrar och en och annan buggad NPC/Boss. Men charmen och upplevelsen är något mycket bättre än i alla andra online spel jag har prövat på.

Att samla ihop vettigt folk att questa med tar inte mer än några minuter. Sedan att man är medlem i ett stort Kinship (eller Guild) hjälper ju en hel del. Även om många questar går att göra solo är man ändå ute efter ett fellwoship för att tackla de där riktigt givande uppdragen. Så sent som igår var jag med i det bästa fellowshipet någonsin. 3 Captains, 1 Guardian, 1 Minstrel och jag då. Begav oss ner i instancen Great Barrow med ganska stor erfarnhet av att bli totalt spöade där nere. Men inte den här gången. Vi klarade precis allt utan dö en enda gång på kuppen. Och när sista bossen föll ihop och alla fortfarande stod på benen... ja, det var lite av ett nörd-magiskt ögonblick.

I stort sett alla man spelar med eller träffar på är WoW spelare eller i alla fall före dettingar. Så det talas ju alltid en hel del om vilket som är bättre. Jag tänker då inte ge mig in i en sådan diskusion. Båda spelen har sina fördelar, allt handlar ju ändå om vad man i slutändan är ute efter. För mig handlar det i alla fall om en möjlighet att få utforksa (en liten del än så länge) av det storslagna Midgård och att stå på toppen av Weathertop efter en lång kamp mot ett troll.

Ska försöka blogga om lite andra nördiheter så snart jag är på jobbet igen. Men tillsdess får ni tåla att jag dödar orcer och annat oknytt i Old Forest.