Final Countdown

Level (38) damp ner i post lådan idag. Som ursäkt för den frunktansvärda framsidan så bjuds det på ett fett reportage som tar upp större delen av tidningen och som handlar om vilka spel, i alfabetisk ordning, som vi har att se fram emot. Och eftersom jag legat på latsida rent spelmässigt är detta ett ypperligt tillfälle för mig att snabbt kunna resuméra vad jag ska hålla utkik efter. Och som sann bloggare tänker jag dela med mig av mina tämligen nördiga/ointressanta åsikter;

Alan Wake - Har fortfarande inget releasedatum trots att det visades upp redan 2005. Man får hålla tummarna att finnarna vet vad dom sysslar med.

Assassins Creed 2 - Det första spelet var snyggt. Men inte så mycket mer än så. Förskräcklig handling och alldeles för upprepande spelmoment. Mycket tyder på att Ubisoft lärt sig av sina misstag och denna 1400-tals saga blir bättre.

Brütal Legend - Har sagt det förr men säger det gärna igen. Jack Black i ett Tim Schafer spel, It's gonna be freakin awesome.

Bayonetta - En Devil May Cry kopia med Sara-Palin-wanna-be i huvudrollen. Om inte annat så ser ju boss fighterna lovande ut.

Batman: Arkham Asylum - Jag håller fortfarande tummarna och hoppas att detta blir det bästa licensspelet sedan Golden Eye.

Bioshock 2 - Man får spela som en Big Daddy!!! Trots att jag inte tagit mig genom det första spelet så vill jag verkligen ha det här.

Beyond Good & Evil 2 - Föregångaren är ett av de bästa spelen någonsin och så fruktansvärt förbisett att det nästan är synd. Av de "läkta" bilderna och filmsekvenserna så ser det här ut att hålla samma höga klass.

Dragon Age: Origins - Om det nu släpps till 360 så blir det ett garanterat köp. BioWare har sällan misslyckats med sina rollspel. Mörk, brutalt och blodigt. Allt man kan tänkas behöva i ett fantasy rollspel, eller?

Diablo 3 - När det släpps så kommer jag och Jocke ta ledigt från jobbet, så det så.

Dead Rising 2 - Mer av samma kan väl säga. Enligt ryckten ska man kunna möta upp emot 7000(!) Zombies samtidigt.

Final Fantasy XIII - Förhoppningsvis blir detta mitt första FF spel sedan jag lämnade 10 bakom mig. 11an räknar jag inte, för det orkade jag inte spela mer än 2-3 veckor.

God of War 3 - Ännu en orsak att skaffa en PS3.

Mass Effect 2 - Ska bara klara ut ettan.... any day now...

Finns en drös med andra instressanta saker som kommer. Men för mig är det främst de ovanstående som jag kommer att hålla ögonen på.


Freak MonkeyBy far så är detta det coolaste jag sett på hela veckan. Det är något speciellt med att de antik teknologi samverka med mordern, make me all warm and fussy inside.

Beard Songs

BEARD SONG!

The boy and his beard

Okej, det här får bli något slags samlingsinlägg med alla bilder från mitt expriment. Förhoppningvis uppdateras den dagligen om allt går som planerat. Note to self: ät mycket vitaminer, B ska vara bra för skägg växt.

Update: På grund av problem med min kamera blev det ett 3 dagars uppehåll mellan blid 4 och 5. Jag är nu orakad i åtta dagar.

Update2: Jag har legat på latsidan då det gäller att ladda upp kort, men jag har i alla fall tagit dem.


Towel Day - Don't panic

Idag är det Towel Day i Douglas Adams ära. Så känn lugnet. För att göra något lite kreativt för omväxlings skull så har jag rakat bort mitt skägg. Tanken är att jag inte ska raka mig något mer under hela sommaren, och om jag nu kommer ihåg så ska jag försöka föra bilddagbok över min skäggiga process.Gawd! Jag ser ut som 18 igen....

Neo Steam

Gah! Jag är uppe i över 40 timmars speltid i TF2, varav hälften måste ha kommit efter uppdateringen i torsdags. Dock har jag fortfarande inte kommit över några av de intressanta föremålen. En hel drös med gamla dubletter och den helt värdelösa Razorback skölden. Skam den som ger sig. Det blir att fortsätta att nöta spelet till veckan, eller i alla fall tills man får den nya pilbågen eller någon av spionens nya klockor.

Sophie hittade ett nytt F2P (aka Free to play) MMO med mitt favorit tema - Steampunk. Spelet heter
Neo Steam och handlar precis som det ska om balansen mellan teknologi och magi. Eftersom det är ett koreanskt utvecklat spel så kan man väl förvänta sig en massa grinding och söcker söta monster. Men gratis är gott, så det ska i alla fall testas innan det fördöms.

I veckan så väntar löningen. Och eftersom vi har varit ekonimiska denna månad och plus att jag jobbat drygt 20 timmar övertid så blir det att beställa mitt Wacom i början på veckan. Tror att jag kommer köpa det via Datorfixarna här i stan så att man har nära ifall något skulle fela sig och man måste nyttja en garanti.

Dark Heresy serien Tatterd Fates ska ha blivit tryckt rätt nyligen. Första boken finns troligtvis i England, så det är inte länge kvar innan det blir dags att ladda boltern och göra sig redo för lite dektektiv jobb i kjesarens namn även för oss. Nåja, först måste jag se till att ha både pengar och fritid tillgängligt.


FYI

Så... TF2 uppdatering idag var ett enormt jävla cluster-fuck. Dom har eliminerat hela grejen med achivments, du behöver inte längre samla dem. Istället får man något vapen helt jävla random av att spela. Du kan logga in och efter fem minuter äga Spionens senaste revolver, eller så kan du sitta i över 10 timmar och nöta spelet och belöas med en Übersaw som är drygt ett åt gammal. Surt.

Nåja, en liten tröst kan ju vara att alla nu har insett att man inte behöver nöte Spy/Sniper, utan kan spela vilken klass som helst istället. Det nya kartorna var ju i alla fall roliga, och det måste ju räknas som nått.

I helgen har jag gjort lite passbyten så jag har alltså ytterligare en helg då jag jobbar natt. Vad gör man inte för sina kollegor, och vad gör man inte för att få några extra hundralappar då man ändå ska beställa ett ritbord för drygt 5-6000:- denna månad.


sHaring iS cAring

Fick en chans att plocka fram lite dvärgar och möta Edvards demon arme. Jag var inte direkt beredd på att möta den typ av arme jag faktiskt gjorde. Så det slutade med andra ord ganska illa. Mina stackars 6" vandrande små skägg-biffar hade inte en chans mot allt bus som flög runt dem i cirklar och kräktes magi och eld. Nåja, jag får väl lov att själv bygga upp en ordentlig gun-line tills nästa gång.

Det är ju snack om att köra en 2250p Fantasy Tunering med ett gäng kompisar i sommar, så det kanske blir att investera i ett par nya modeller så man slipper proxa så förbannat mycket. Finns en hel del figurer jag skulle behöva ha i min ägo, samt en hel drös man bara vill ha.

Laddade hem demot på Tales of Vesperia till 360 som jag verkligen ser fram emot. Demot i sig var inte sådär super bra, men man fick testa på strids systemet som är indentiskt med tex Tales of Symphonia som jag håller varmt. Allt med spelet ser snyggt och bra ut, och jag känner mer och mer behov att japanisera mig. Fast det skyller jag på min nya arbetskollega Andreas som varit i Japan i 2 år och bara "nyss" kommit hem. Bastard! That's my life long dream.

Trallat vidare i TF2 också. Lika bra att spela sig less på spelet nu så man inte behöver närvara allt för mycket på torsdag då patchen kommer och det bara komma springa runt Spies och Snipers. Kämpar vidare med att låsa upp mina Scout vapen.

På musik fronten har jag återvänt till bitpopen som jag slutade lyssna på efter gymnasiet. Man kan ju fråga sig varför när det finns grupper som
Slagsmålsklubben.


Spy sappin' mah updateOMGWTFBBQ!!!

På Teamfortress bloggen släpptes idag ovanstående bild, samt information om 2 nya föremål till spionen. Betyder det här att vi inte får någon Sniper update, eller får vi 2 till priset av 1? Den som lever får se, men jag tror att livet skulle bli lite enklare om dessa två klasser släpptes samtidigt.

Kort info om Spionens kommande vapen. The Cloak and Dagger (Spy Watch) håller dig osynlig så länge du står stilla, den går inte att fylla på med ammo och så fort du börjar röra dig på nytt så töms den kvickt. För spionen som kan ta tid på sig med andra ord. The Dead Ringer (Spy Watch) gör dig osynlig så fort du blir skjuten av ett icke dödande skott, dessutom skapar den en kopia av din kropp på marken så att du har gott om tid att ta dig runt innan någon har fattat vad som hänt.

Update: Valve har bekräftat att det blir en dubbel uppdatering

The arrow, the wall and you

Jag har de senaste dagarna i stort sett bara suttit och spelat Team Fortress 2 och målat(!) mina dvärgar.

Det är fortfarande länge kvar innan jag kan skryta med några resultat med min kommande arme. Jag saknar fortfarande en hel del färger och har än så länge improviserat hudfärgen men en blandning av Vermin Brown och Skull White. I övrigt använder jag mig av en välbekant komibnation av färger till deras dräkter - grönt och rött. Främst för att jag inte jobbat särskilt mycket med dem tidigare, men även för att det ser helt okej ut. Jag vet att jag utlovat bilder, men efter en dryg timmes kamp med min (värdelösa) kamera kom jag fram till att de inte går att göra rättvisa. Ni får helt enkelt vänta med att se dem.

I TF2 har jag äntligen funnit spelglädjen igen. Skönt att äntligen Scout hysterin är över så att man själv faktiskt kan prova på klassen lite. Än så länge har jag bara lyckats låsa upp den nya bössan som faktiskt är rätt underhållande, men det är svårt att bestämma vilken av hans två bössor som egentligen är bättre. Aja, lyckan verkar dock inte vara alltför länge. På
Teamfortress hemsida  kommer det daglien ny information om den kommande patchen för Sniper klassen.Om man tyckte att spelet var jobbigt med Medic, Pyro, Heavy eller Scout upptaderingarna kan det säkert inte ens jämföras mot att spela en public bana med 8-10 duktiga snipers. Vidare så kan jag säga att bara 2 av hans kommande vapen har hunnit bli avslöjande. Hans signatur vapen - geväret - kommer att bli ersatt av en bilbåge (tror jag iaf). Troligtvis kommer den inte att kunna zooma in lika bra, men ett headshot kommer innebära en automatisk crit. Sen kommer han även att få en anit-spy sköld aka Razorback. Vilket vapen den ersätter vet jag inte. Om en spy försöker hugga dig i ryggen kommer han att mötas av 10'000 Volt.

Inför den här patchen har jag i alla fall min Scout som behöver få lite mer achivments, så jag kan med gott samvete jaga krypskyttar.


D&D from the 80's1984 var ett bra år att spela Dungeons & Dragons - Use your lightningbolt!!!

Banananas

Ojojoj... jag kan inte påstå att jag gjort mycket nytta i helgen. Den bara flög förbi mig och nu är det redan måndag och jobbet väntar. Hade faktiskt planer på att gå och se nya Star Trek på bio, men dom tog jag mig aldrig till att genomföra. Därmot så såg jag och Sophie filmen Fanboys som är en såndär nördigt rolig "road trip" film som jag kan rekomendera till alla som gillar Star Wars filmerna. Inte sådär vansinigt "Step Brother" rolig film men Seth Rogan är med som två störtsköna karaktärer, dels som Trekkie fanboy och dels som en Pimp med en stor förkärlek till Star Wars.

Jag har även köpt mitt första spel på riktigt länge. Det blev Popcaps senaste spel från Steam - Plants vs Zombies. Ett ganska enkelt stratergi spel till Tower Defense. Här gäller det att försvara sin trädgård från Zombies med hjälp av sina blommor. Utöver själva solo kampanjen finns det en hel drös med extra mini-spel och pussel som man kan låsa upp allt eftersom man avancerar i spelet.

Dock så har jag äntligen, efter flera månaders uppehåll, börjat måla Warhammer igen. Kännde att jag fortfarande behövde måla något annat än blå/gula Eldars så jag sprayade ett par av mina dvärgar och började exprimentera lite med de färger som jag har kvar. För det första har jag kommit fram till att jag behöver beställa färg - då jag både är utan "hudfärg" och de fyra nyanserna av brunt alla warhammer fantasy figurerna behöver. Sen har jag inte riktigt kommit fram till om det är bättre att grunda i svart eller vitt. Sitter just nu och målar en warrior från vit grund och en från svart. Kommer posta dem senare så får ni avgöra vad som ser bättre ut.


Beyond Good and Evil 2This will totaly rock my world

Then pain never ends

Från MoviezineEfter bioframgångarna för "Wolverine" är näste mutant klar för bioduken. Det rör sig dock inte om någon av våra kära X-Men, utan den nya bekantskapen Deadpool.


Deadpool, eller Wade Wilson som han egentligen heter, är legosoldaten vars stora käft enbart vägs upp av skickligheten med katanas. Han är en av Marvels populäraste karaktärer, som till skillnad från sina kollegor är väl medveten om att han är med i en serietidning och ofta känd för att bryta "den fjärde väggen".


I "Wolverine" spelades Deadpool av Ryan Reynolds, som ska få fortsätta med rollen även i den nya filmen enligt Hollywood Reporter. Karaktärens öde i Hugh Jackman-äventyret verkar dock inte bekymra manusförfattarna alltför mycket, som snarare kommer att fokusera på Wade Wilsons bakgrund.


Av Alexander Dunerfors
(alexander@moviezine.se)


Wolverine Spolier/Rant

Kom nyss hem från att ha sett X-Men Origins: Wolverine. Vill man ha en snabb sammanfattning om filmen kan man kolla in KG's blogg, som både ha video och en rant om det hela. Om du inte är ett fanboy av Xmen så kommer det här vara en helt okej action film, varken mer eller mindre. Men för alla som har läst någon serie tidning kan ju vara beredd att få något helt annat slängt i ansiktet.

Jag bryr mig egentligen inte så mycket att de fuckat up Wolverines story, och att Gambit inte fyller någon funktion förutom att ge filmen lite "moderna" poker referencer. Men när de totalt våldtar en av de få karaktärerna som jag faktiskt bryr mig om och har läst i stort sett allt om blir det fan nerd-rage. Jag snackar såklart om Deadpool som blivit förvandlad till nedanstående. En Baraka som teleporterar sig och skjuter laser ur ögonen (som går att parera med ett par glesa klor).

Listan går att göra hur lång som helst, men som sagt sammanfattade han det bäst.Martin Fury

Jag har med god rätt dålig koll på exakt vad som händer i WoW, men nyligen så dök det upp något som faktiskt var både underhållande och intressant att läsa.  Kort och gott så har följande hänt på en Amerikansk server;

Under en mycket kort tid lyckades en guild att plocka achivment efter achivment i den nya raiden Ulduar. Knaske inte så märkvärdigt i sig, men guilden hade bara nyligen klarat ut Naxx och bara någon enstaka spelare att tillräckligt bra gear för att ge sig på den nya raiden. Ändå lyckades man att få den svåraste achivmenten.

Än mer mystiskt var att deras main tank - Karatechop, har lyckats göra en hit på dryg 354 milijoner(!!!) i damage. Okej, man kan komma upp i rätt höga siffror när man har tillgång till fordon eller tar tillbaka Undercity med Thrall och gänget. Men man kommer aldrig i närheten av flera hundramilijoner i en och samma attack. Vidare så sägs det att bossen "The Flame Leviathan" har just 354 milijoner i HP. Så med andra ord så tyder det på att den blivit one-shotad. Hur?

Av någon anledning har guilden fått tillgång till ett item som kallas för - Martin Fury.Hur exakt detta item har blivit tillgängligt är det ingen som kan bekräfta. En del påstår att han vid ett tidigare tillfälle fått sitt konto hackat och när han bett Blizzard återställa sina items kom detta med av misstag. Det finns även rykten om att han själv är en GM och på "skoj" skickade iväg den till sitt vanliga spelkonto för att imponera på sina serie-vänner.

I'm the best at what I do

Det har varit rätt så stilla på spelfronten de senaste dagarna för min del. Som vanligt går allting i vågor och när jag väl tar ett avbrott från mitt vardagliga spelande så blir det ofta en längre tid. Efter att alla gratis veckor och pågående premunationer runnit ut i sanden har jag lyckats vara MMO fri en längre tid. Nu har jag dock provat på Free Realms som är ett spel som riktar in sig på en 12-årig målgrupp, men bland alla simpla små pussel-spel finns även ett väldigt beroendeframkallande kortspel som enkelt fängslar en gammal magic-nörd som jag. Spelet är helt gratis, och kostar ingenting att ladda hem eller i månaden. Däremot kan man om man vill slösa pengar på massor av virituellt skräp.

Jag har även passat på att komma ikapp serien Heroes. Jag såg klart Volume 3 här om dagen och ser verkligen fram emot att sträck se Volume 4 när den kommer ut. Serien hade en stor svacka under andra säsongen då strejken på gick, men den har lyckats att hämta tillbaka sig lite. Visst finns det mycket man kan klaga och fundera över, men som med allt annat så får man ta det för vad det är. Underhållande tidsfördriv.

Passade på att ladda hem demot på Bionic Commando multiplayer förra veckan. Svårt att bilda sig en uppfattning av spelet, men att köra det online kändes som en slö version av Halo 3. Och det är svårt att få en uppfattning av recensionerna man läser. Alla svenska medier vill så gärna ge spelet bra betyg, men allt man ser är de helt betydelselösa 7:orna som man ger alla spel nu för tiden. Ett köp känns tveksamt.

Såg att SF-Bok har släppt kort till D&D 4th av samma typ som jag själv har suttit och pysslat med. Utan tvekan värt varenda krona om man nu ska starta igång en kampanj. Själv kommer jag inte att köpa dess kort, om det nu inte blir ombytta roller och en annan spelledare dyker upp. På tal om rollspel så har jag suttit och läst lite William Gibbson cyberpunk litteratur och blivit sugen på att kansker återvända till Shadowrun.

Imperial Guard har ju gått och fått sig ett ny Codex till 40K. Jag har själv ännu inte bläddrat i den, men har som hastigast sett Edvard köra en provomgång med The Master of Ordance. Jag har aldrig tidigare sett så många "pizzor" komma flygandes under så kort tid. En riktigt jävla mardröm oavsett vilken armé du själv ställer upp med. Jag kan då direkt säga att min tänkta Eldar lista inte skulle stå upp många rundor innan allt blivit förvandlat till damm. Jag kan helt plötsligt förstå varför IG har lyckats ta över så många planeter.

Filmen Wolverine har ju haft premiär nu i helgen, och eftersom jag själv har jobbat natt har det inte funnits tid att gå och se den. Men nu har jag och Jocke bokat in tisdag för ett ev bio besök. Om du har lust att hänga med så säg bara till under dagen (måndag) så ser jag till att det finns plats.


You start a revolution Lars!Jag kan inte låta bli att fån le till Jack Blacks röst insats, den brilliant fåniga storyn och den otroligt bra musiken. Ett otroligt överhypat spel som säkert inte ens kommer vara särskilt bra, men alla kommer ändå att älska det.