Awakening the Four Blue Months

Det är mitt i natten och jag håller på att somna. Efter fyra nätter av slösurfande kommer jag inte direkt på något vettigt att göra (som vanligt?), så jag tänkte för att hålla mig själv vaken skriva lite om de serier jag för närvarnade följer och som nyss börjat med nya säsonger. En viss spoiler lär dyka upp i den här bloggen så läs resten på egen risk.... eller nått...Family Guy - "The Blue Harvest"
image118
Premiären för säsong 6 inleds av ett timmes långt avsnitt i Star Wars tema där hela A New Hope tolkas på extremt roligt och smart sätt. Efter ett plötsligt strömavbrott i huset ska Peter berätta "the greatest story ever told". Jag hade utan problem kunnat se det här som en lång film. Håller tummarna på att man kanske kan få en någon form utav uppföljare eller kanske en tolkning av någon annan "nörd-klassiker", typ Sagan om Ringen?Avatar the Last Airbender - "The Awakening"

image119

Säsong tre, eller bok tre som det kallas i det här fallet handlar om Aangs resa till att lära sig konsten att bända eld. Efter det dramatiska slutet i säsong två vaknar Aang upp som en fånge i Eld Nationen, men som vanligt är inte saker och ting vad de ser ut att vara. Jag antar att det är rätt många som missat den här serien då det är Nikelodeon själva som producerat den, men jag lovar att den håller extremt hög klass och är faktiskt mycket bättre än de flesta Anime serierna jag har sett. Även om den främst riktar sig till barn finns det mycket djup i serien och hela den värld som den utspelar sig i skulle göra sig utmärkt i ett rollspel. Kanske Exalted med lite modifikationer?


Heroes - "Four Months Later"

image120

Efter en extremt lång väntar inleds äntligen fortsättningen på världes absolut bästa serie ever! Som titeln avslöjar får vi följa hjältarna 4 månader efter kampen mot Sylar. Hiro åkte tillbaka i tiden och fick sig en ordentlig överraskning när han mötte ägaren till sitt legendariska svärd. Claires och hennes familj har bytt stad och lever under nya identiteter i hopp om att kunna hålla sig gömda och börja om på nytt, men på Claires nya skola är hon inte ensammen med förmågor. Matt och Molly har påbörjat ett nytt liv, men Molly förföljs av mardrömmar medan Matt klättrar i karriär stegen. Två helt nya sydamerikanska karaktärer introduceras och det verkar som att en av dem har en fruktansvärd kraft som dödar alla i hennes närhet. Men den största tankeställaren är från bilden ovan. Vem är det egentligen som Peter ser i sin spegelbild? Sig själv, sin bror, framtiden, det förflutna? Självklart slutar avsnittet med en ordentlig cliff-hanger i en Irländsk hamn, där några brottslingar bryter upp en kontainer med ...

Nyfiken som jag är har jag naturligtvis försökt komma över så mycket info från forum och dylikt. Det enda vettiga jag lyckats komma över är att denna säsong främst kommer handla om "de äldre hjältarna" och hur de andra försöker få ett normalt liv igen. Men jag gissar att det bara dröjer några avsnitt innan nästa nemesis alá Syler dyker upp.Eh... just ja... om helgen. Jag känner redan nu att jag kommer vara extremt tärd. Så jag förslår att vi avvaktar med rollspel eller vad vi nu ska hitta på tills på lördag. Jag har absolut inget emot att hitta på något idag med, bara det inte kräver så mycket av mig. Om inte annat kan vi testa mitt nya köksbord med lite brädspel. Keep in touch!

Master Chief is not a Thief

Har äntligen tagit level 70 i WoW och har redan nu börjat trappat ner på spelandet. Tänker inte sluta helt än, vill ju fortfarande pröva på det legendariska och tidskrävande - raiding. Frågan är väl vad man ska börja spela nu istället. Jag har ju missat en hel del titlar på grund av att man bara suttit med WoW den senaste tiden. BioShock låter jag nog bli tills vidare. Stranglehold känns plötsligt lite slöseri med pengar när KG berättade om den korta speltiden. FFXI kommer jag inte att påbörja omän allting har blivit mycket bättre. Halo 3 släpps ju i dagarna och lockar med ett "bra" singelplayer läge och ett 4-players co-op(!), och för att citera Gametrailers.com "Master Cheif is not a Thief", så det kan ju vara värt att lägga ner pengar på det. Mitt förråd av sportspel är rätt tunt och NHL 08 lockar ordentligt med bra recensioner och snygg grafik. Blue Dragon har jag surrat om väldigt länge men aldrig tagit mig tid till att köpa skiten. Finns säkert något jag har glömt att nämna.

I helgen vankas det bus kan jag tänka mig. KG kommer hem och det tycker jag vi ska fira med något kul. Jag är ledig fredag, lördag och söndag så rollspel, brädspel eller bara film och flum tycker jag borde skrivas in på schemat. Några andra förslag?

image117

Update: Det blev att jag beställde NHL 08 och Blue Dragon från webhallen. Får se om jag kanske beställer något mer nu när man ändå får lön i helgen.

A lof of Bull

I brist på annat tänkte jag har lite diskutioner och spekulationer om Warhammer Online: Age of Reckoning aka WAR med mig själv.  Vad förväntar jag mig av spelet? Vad betyder spelet för mig? Vad vill jag ha ut av spelet? Vad kommer jag spela... och så vidare...

Först av allt tror jag att WAR kommer bli the shiznit för att det är just Warhammer. Och alla vet ju att Warhammers fluff både spöar Tolikiens och Blizzards, eller hur det nu var? Jag menar efter att man spelat Warhammer i så många år känndes det bara som en grym sak när PC-spelet Dark Omen släpptes. Man fick äntligen se den gamla världen lite mer grafiskt än de få bilder som faktiskt finns över de miljöerna. Med WAR kan man ju förvänta sig att kunna utförska såväl de östra bergen som alvernas rike i väst. Lite besviken är jag dock att hela alvernas kampanj utspelar sig på Högalvernas sida och att man inte verkar få besöka Naggaroth.

Spelet verkar ju näst intill helt uteslutande rikta in sig på PvP och RvR. Uppenbarligen kan man ju ta sig till slutet genom att hålla sig i PvE zonerna, men den vägen känns på något sätt inte lika givande. Jag kommer nog med största sannolikhet hålla mig i PvE zonerna så gått det går och bara ge mig ut lite i början för att nyfiket utforska vad som finns att göra. Frågan är väl om hög-lvl karaktärer kan gå tillbaka till nybörjar zonerna och klappa käft hur bäst de vill, för i så fall lär vi väl se rätt gott om sånna spelare också.


Jag känner mig också lite skeptisk till att allt "end-game" krestar kring feta PvP strider i huvudstäder. För när man väl nått slutet (hur lång tid det nu tar) verkar det ju inte finnas så mycket vettigt att göra förutom att sitta på sin rumpa och kampa i sitt fort, eller utanför porten till fiendernas fort. Självklart tycker jag att denna typ av PvP låter asgrym, men som end-game känns det bara snålt. Man kan ju alltid hoppas på att det slänger in någon typ av PvE sak som drar ut på tiden också.

Alla raser får ju som alla redan vet 4 klasser. En tank, en dps, en support och en magiker. Det är ju nästan så att man undrar om det kommer bli så stor skillnad mellan raserna? Jag menar, det verkar ju inte direkt som att Orcerna kommer att ha någon möjlighet att invadera Högalverna, så varför ska man då skapa 2 helt olika tank klasser till exempel? Tänk själv, finns det någon spel som har 6st olika typer av Warriors med olika attacker? Nä, jag tror vi kommer se Swordmaster och Black Orcs med liknande attacker, typ att båda kan göra en stun på 2 sec men den har två olika typer av namn osv. Det är väl endast med magikerna som jag kan tänka mig lite variation, typ att man kan skifta lite mer på mana kostnader kontra skada.

Eftersom allt i slutet kommer handla om PvP så gäller det att välja en klass som man trivs med i den typen av spel. Tanks har jag inget intresse alls att spela. Även om Chosen och Black Guards ser ut få de häftigaste rustningarna så vill jag inte bara stå där och ta stryk. Magikers faller väl nästan under samma kategori för mig, de flesta verkar ju dessutom ha dubbla roller som magiker och helare, och jag vill inte vara den som tål minnst på fältet. Så kvar för mig finns bara DPS och Support. Att vara lite av en allt-i-allo är alltid kul. Man kan stå i fronten och ta någon smäll, man kan ev hela sig själv och förhoppningsvis även göra lite i skada, Warrior-Priest faller väl in här. Att sedan spela en DPS all out känns också som ett bra alternativ. Man får dela ut tonvis med skada med nackdelen av man förmodligen stupar rätt lätt. Vilket iof säkert leder till en ressurect och att man får börja om att banka saker. Här verkar ju samtliga raser kunna bjuda upp till dans (med undantag för Wtich Elves). Troligtvis faller DPS valet på Chaos som får aggresiva vikingar.

aja.. enough bull shit! gotta get back to work!


Un-seen

I helgen tog vi våra första steg i Shadowrun. Känndes som att största delen av tiden gått till att skapa karaktärer och ge dem olika implantat. Reglerna blev sekundära, men har man spelat ett har man nästan spelat dem alla. Dock har jag fortfarande nästan noll koll på både magi världen och matrix. Ska ta och läsa på mig ordentligt tills nästa gång vi spelar. Det lilla vi spelade var dock väldigt givande. Lite mer dektektivarbete och forskning/socialtspel än ren action. Men det kommer nog finnas utrymme för det med.

På Torsdag får jag troligtvis hämta mitt nya köksbord, så det borde nog firas med lite brädspel till helgen. Visserligen jobbar jag, men bara [06:45]-[14:45], så det borde nog gå att klämma in lite spelande. Borde nog också ta och köpa in ett nytt spel eller två. Önskelistan är ju rätt lång, men det dröjer ju fortfarande ett tag innan Fantasy Flight Games släpper sina spel.

Jag har gett Two Worlds ett nytt försök, men jag kan inte gilla det hur mycket jag än anstränger mig. Men sådana fruktansvärt tråkiga och fula dialoger trycker man bara bort allt så fort som möjligt. Till slut har man ingenting för sig förutom att gå ut i skogen och farma exp genom att banka vilda djur på huvudet. Det är faktiskt lite komiskt att se grisar, vargar & björnar alliera sig för att försöka stoppa en. Lyckligtvis är det enkelt att leta upp ett shrine (som ger mana/liv) och bara springar runt i cirklar och vifta med svärdet eller kasta eldbollar. Trots min anti-inställning har jag lyckats plocka ett par levels och kan nästan one-shota fienderna. Får se om man kanske kan testa spelet online med KG och få en annan inställning till skiten.

image116

Two drops of pee

Surfade runt och hittade lite roliga trailer till kommande filmer. En del verkar dock vara riktigt lockande att se.

Är det bara jag eller verkar hela den
här vara i CGI? Rätt tugna namn i en rätt så okänd saga. Det kan ju i alla fall inte bli sämre än de tidigare försöken till att filmatisera Beowulf. 

Hitman spelserien har aldrig fallit mig i smaken, då föredrar jag faktiskt Halo i första hand, men filmen verkar dock för en gångs skull vara i samma klass som sitt ursprung.

Om man inte kan få nog av Godzilla eller österländska drak-monster får man inte missa Dwar den 14 sept.

Jason och Jet har alltid gjort bra filmer tillsammans. Och War verkar inte vara något undantag. Hjärndöd action från början till slut med en lång rad med one-linser som endast CSI Miami kan mäta sig med.

The Last Legion verkar vara ett tappert försök att göra en episk film om ett gammalt tema. Filmen verkar så här på förhand knappast vara bättre än King Arthur eller 13th Warrior, men en viss charm kan nog finnas där. Om man nu inte bara vill slå ihjäl ung-jäveln.

I think I peed two drops in my pants, after seeing this!

Two Worlds

Fet överraskning idag från posten.. eller ja egentligen GoodGame. Fick detta i ett paket. Helvete nu måste jag fixa bredbandet i vardags rummet, sen blir det att spela!

image115

Update: Fy fan vilken skit. Spelet är tamejfan bland det fulaste jag skådat och röst-skådisarna bör avrättas med nackskott på plats. Kontrollen gick inte att få till på ett bekvämt sätt. Ens karaktär ser ut som en R-tard (inte bra) och hela spelet bara osar dålig-diablo-kopia. Okej, jag har inte spelat särskilt mycket, men jag ser inte fram emot att plåga mig genom den här smörjan i flera timmar. Goodgame kan förvänta sig ett botten betyg.

Post it!

Nu har jag börjat styra om mitt WoW missbruk. Stranglehold och Mass Effect Collectors edition är beställda tillsammans med en fin anime DVD box till Sophie. Hon ville ha .Hack/Sign som jag inte vet så mycket om förutom att det var ett mediokert spel till PS2. Serien finns ju för övrigt på tv-links eller andra nätsidor, men det är ju något spceillt med att äga en fin box man kan ha i bokhyllan.

Upptäckte i dag att jag hade en drös med obetalda räkningar. Tydligen har jag valt att få e-fakturer från vissa företag, vilket betyder att räkningarna bara ligger i en väl dold folder på mitt internet-bank-konto och väntar på betalning. Upplysningen kom när jag fick hem en dyr påminnelse från ett av företagen och märkte att jag bara var veckor från att ha kronofogden bakom dörren. Aja, ingen fara nu när allt är betalt och jag är medveten om när och hur jag ska betala dem i framtiden.

Serien Heroes har ju som bekant börjat visas på TV4, så jag hoppas att en bunt med okultiverade människor fårr möjligheten att uppleva vår tids största och bästa serie. Jag vet då att jag minns fått 5-6 personer på mitt jobb att uppskatta serien. Själv sitter jag med Johan och Jonas och gnuggar händer i väntan på nästa säsong som släpps i USA någon gång i slutet av September. Förmodligen i samband med att alla andra serier (läs: Dexter, Scrubs, South Park, Family Guy, Simpson etc) börjar visas igen.

Jag har lite dubbla känslor inför BioShock. Alla snackar ju om hur bra och atmosfäriskt det är. Jag tvivlar inte på dem ett dugg, men är det ett spel för mig? Jag har aldrig varit mycket för varken Resident Evil, Silent Hill eller Call of Cuthulu och BioShock landar väl närmast i den kategorin med spel. Personligen anser jag att jag har en ganska bred spelsmak där man kan hitta allt från Japanska RPG spel till EA senste fotbollsspel, men dessa "skräck-spel" klarar jag sällan av. Är det kanske på tiden jag tar tag och börjar njuta även av denna genre eller kommer det bara att sluta hos Kim med resten av spelen. Nu när jag tänker efter så är det enda skräck-spel jag någonsin spelat ut Obscure till PS2 för X antal år sedan och det var ju riktigt kul.

Helgen är fortfarande oplanerad, så jag hoppas att så snart som möjligt höra förslag av nära och kära. Kubbe vet jag peppar för Shadowrun eller bara någon allmänt rollspelande. Men ni andra då? Hör jag inte av er innan imorgon blir det med största sannolikhet en kväll framför datorn och WoW. Och bara för att fylla ut bloggen lite mer med WoW-snack kan jag säga att jag med största sannolikhet tar 68 ikväll och kan börja flyga. Wiiieee!!!


Har föresten äntligen hittat ett användningsområde för mina många sugrör som sammlar damm i köket.

image114On the Run

Snart är jag äntligen klar med mina natt skift. Då väntar en lugn vecka och en ledig helg. Hoppas på att kunna hitta på något med både Edvard and crew och med de gamla gänget med Hajsis. Har hård pluggat Shadowrun de senaste nätterna och har däför inte orkat bloggat om vad jag har läst. Vem ids egentligen läsa om drakar och vilka företag som dominerar världen? Reglerna har jag dock inte riktigt hunnit med, för de är grymt många. Men i grund och botten har de samma system som World of Darkness. Det vill säga att du har en dice pool som bestämms av dina attribut och färdigheter. Fast istället för T10 är det T6 som används. Spelledaren väljer en svårighetsgrad som oftast är 3, och då gäller det för spelaren att rulla sin dice pool och försöka få minnst 3 tärningar att visa 5+. Det kan låta svårt, men man har oftast ca 10 tärningar att rulla vid varje tillfälle och 6:or kan man rulla en gång till.

Att skapa karaktärer är nästan ett spel i sig. Man rullar aldrig fram någonting utan man har 400BP (Build Points) som man får spendera på ras, attribut, färdigheter, magier och startkapital. Pengarna är faktiskt en stor del av spelet. Med de så köper du allt du behöver och vill ha till din karaktär. Vapen, cyberimplantat, fordon, utrustning. Det gäller även att ha tillräckligt med pengar i månaden för att betala den livsstil du väljer, om du nu inte vill bo gratis på gatan.

Yrken finns dock inte att välja, man är en Shadowrunner. Någon som anställs för att göra det smutsiga jobb som ingen annan vill eller klarar av. Däremot kan man ju köpa det skills man vill för att passa in i någon form av kategori. Till exempel Hacker, Technomaner, Street Ninja, Smuggler eller kanske Shaman. Eller bara plocka lite av varje.

Har även påbörjat att läsa om äventyret jag köpte. On the Run handlar om ett nytt gäng shadowrunners som får sitt första uppdrag av en Mr.Johnson (det anonyma namn arbetsgivarna använder när de anställer folk) som vill ha hjälp att hitta en stulen/försvunnen disket. Rent spontant verkar det vara ett rätt enkelt och roligt äventyr där man för möjlighet att utförska alla tre världar (den "vanliga", Matrix och den Astrala).

Var också iväg för att köpa ett nytt spel/köksbord i helgen, men tyvärr var de slut så jag fick beställa ett istället. Förhoppningsvis kommer det till veckan. Nu gäller det att införskaffa lite fler brädspel så vi kan nyttja ytan. Kanske får vi till och med plats med World in Flames nästa gång.

Dirty Rotten Scoundrels

Man kunde läsa om den på Aftonbladets spelblogg och även jag måste rekommendera länken till en av de bäste spelbloggarna jag läst - http://gamesforlunch.blogspot.com/
Det handlar alltså om recensioner på spel gjorde på en timme, recenserade minut för minut med en härlig känsla för humor. Eftersom det är så korta recensioner orkar man för en gångs skull läsa igenom dem helt och hållet. Det är ju nästan som att man vill sno idén rakt av.

Jag och Sophie kom med i DRS guilden i WoW igår, vilket betyder att vi har ett nytt mål att nå. Så bra utrustning som möjligt tills dess att vi når level 70 och får följa med i deras raids. Positivt för mig är att jag är enda Feral Druiden i guildet, så jag kommer med stor sannolikethet ha first-dibs på min gear. Mats var även förbi igår och hjälpte oss att installera ett nytt grafikkort i Sophies dators, så inget mera störande lagg eller grafikbuggar för henne. Undra föresten hur det gick för Kubbe igår, han gjorde ju sitt första besök i Karazhan.

Har fortfarande inte hunnit läsa så mycket i Shadowrun böckerna, men systemet verkar inte allt för krångligt. Finns mycket man kan göra för att modifiera sina karaktärer med magi, implantat (nej inte silikon!) och droger. Jag jobbar natt i helgen, så jag kommer att ha gott om tid att läsa igenom dem och förbereda att äventyret kan starta någon gång under nästa vecka om tid finns.  

Aja, nu slutar jag strax mitt pass. Mer bloggande i helgen för alla som vill läsa något från en natt-pigg Niclas.

Technomancers

Håller jag på att närma mig slutet på World of Warcraft eller är det bara början? Ikväll når jag nog level 65 med min Druid och väntar på att höra av raiding guildet jag försöker komma in i. Jag har länge sagt att så snart jag når 70 ska jag dra ner på spelandet för att kunna fokusera på annat. Men då återstår det ju att se om man kanske bli frälst än en gång med att raida och hela den delen som finns i slutet på den digitala regnbågen. Att raida 1-2 gånger i veckan är nog något jag klarar av samtidigt som jag kan lägga ner energi på min 360.

Har ju som sagt ännu inte skaffat Blue Dragon eller något annat spel för den delen. Med största sannolikhet kommer det nog dröja ännu längre innan det blir av. Ordentliga PRG-spel i stil med FF eller DQ serien kräver extrem mycket tid. Kommer nog istället köpa Stranglehold som nästa spel. Ett spel som kommer kräva betydligt mindre tid av mig. Sen är det bara att se till att vara beredd inför vintern. För då satan blir det att spela!

Idag kom föresten min Shadowrun 4th Edition bok i posten. Så nu blir det att läsa en massa i helgen när jag jobbar natt så att vi kan börja spela så snart som möjligt. Återkommer säkert med en lite uppdatering under kvällen.