I had a Commadore 64, I had to score!

I och med att jag nu har köpt mig en relativt bra PC har jag väl samtidigt erkännt att Warhammer Online kanske inte kommer till 360. Och om det nu gör det så kommer det inte släppas förän långt mycket senare. Enligt EB-Games så är WAR's preliminära releasedatum den 5:e November, och det är ju faktiskt inte så långt bort. Och nej det kommer inte bli försenat till 2008! I så fall blir jag personligt tvungen att avrätta Tzeench som förmodligen är den ansvarige för det hela.

Fram till November så ska jag försöka hålla mig till ett annat MMO-spel. Nämligen Dungeons & Dragons - Online. Att rulla digitala D20 tärningar funkar bra som substitut. Synd att Monks inte hunnit släppas än, så tills vidare ska jag nog spela med en paladin eller cleric. Inga mer Warforged för min del, det är bara bittert att bli helad en bråkdel av HP för att man är mekanisk.

I helgen så inleder vi Paths of the Damned kampanjen lite försiktigt. Blir bara ett kort introäventyr som ska föra äventyrarna till Middenheim där större saker väntar. Jag har kommit över lite recensioner av änventyret och fått en liten föraning om vad som kommer att hända. Den första boken - Ashes of Middenheim - kommer vara rätt styrande, dvs att rollpersonerna kommer inte ha så mycket frihet. Men i bok två - Spires of Altdorf - så ändras allt och det blir istället totalfrihet över vad man vill göra.

Sen så har Sophie suttit och knåpat på ett äventyr till nya EON. Ett rollspel som jag inte har spelat sedan det släpptes för många, många år sedan. Tyvärr så har hon ju inte fått böckerna som var beräknade redan i onsdags. Men det finns väl inte så mycket att göra förutom att invänta dem. Pax att vara Kragg-Barbar om de fortfarande finns kvar som ras/klass.

Update - 17:00 - Jag måste jobba på lördag.
Update - 17:23 - Det måste jag inte alls, jobbar söndag istället.

Jade Warrior

Jade Warrior

Hör och häpna, detta är en Finländsk kung-fu film?!
Någon som sett eller hört något om den?

A Grim World

A Grim World

Här har vi ju en skön blandning karaktärer som passar nästan perfekt in på rollspelsgruppen.
Mats som Daemon Slayer
KG som Warrior-Priest of Sigmar
Sophie som Knight of the Inner Circle
Kubbe som Bright Wizard Lord
Edvard som "Den-skäggiga-typen-i-bakgrunden-med-fågel-på-axeln"

Invasion of Theed

Idag dök mitt exemplar av Invasion of Theed upp i posten. Det skulle vara ett färdigt äventyr till Star Wars D20, trodde jag... Det jag fick hem var en box med regler, äventyr, spelplan och små brickor. Inget direkt brädspel var det tal om heller. Utan mer ett äventyr som utspelar sig samtidigt som episode 1 med förenklade regler och färdiga karaktärer. Att spela det som det kom känns lite små löjligt, men det går absolut att enkelt få det till något bättre. Jag ska så fort jag får tid sätta ihop det med lite eget skrivet material.

Upptäckte även att Ashes of Middenheim är uppföljningen på äventyret Through the Drakwald som förljer med i grundboken. Förhoppningsvis har inte Edvard och gänget hunnit läsa eller spela det. Tänkte att det kunde bli en passande rollspels session i helgen. Det är dock en aning kort, så jag tänkte passa på att skriva till lite eget så att det räcker för en kväll nu när jag är på jobbet. Så jag hoppas att ni vässar yxorna och plockar fram alla Sigamar syboler, för nu blir det dags att spöa kaos oknytt!!!

(Till Edvard, KG, Kubbe, Sophie och Mats)

Vet ni redan nu vad ni vill spela för slags karaktär - ras, klass, bakgrund - skriv det gärna som kommentar så kanske jag kan skriva in lite extra för er i äventyret. E.x ge en Tomb Robber möjlighet att hitta en oplundrad gravkammare etc.


Ashes of Middenheim

Igår var det dags för ytterligare en strid för mina dvärgar. Edvards kaos arme stod än en gång för motståndet. Skillnaden denna gång var att jag hade med Slayers, Gyrocopter och Anvil of Doom. Och det var väl framförallt den sistnämnda som avgjorde slaget till min fördel. Redan första rundan lyckades jag med att få in en Ancient Rune of Smite & Ruin, med andra ord så stoppade jag Edvards flygande enheter plus ett gäng med hetsiga norrmän på hästar (mauraders). Som vanligt rullade jag även rätt bra med tärningarna, de allra flesta dvärgarna överlevde vad än Edvard kastade på dem. Det enda som inte riktigt gick min väg var att dispella hans magi, nästan varje gång slog jag 1 ifrån att lyckas. Nåja, det slutade med en draw till min fördel. Nästa arme att besegra är Koggs goblin arme, som på något märkligt sätt lyckades få en draw mot Johannes demon-arme från helvetet.

På rollspelsfronten är det lite nytt på gång. Både Ashes of Middenheim till WHRP och Invasion of Theed till Star Ward D20 har blivit beställda. Så någon form utan bus finns att se fram emot nästa helg. Orsaken till mitt frikostiga inhandlande beror på att mitt konto blivit fyllt med pengar. Jag har ju egentligen inte jobbat sådär överdrivet mycket eller så, men jag har lyckats spara flera tusen från förra lönen.

Jag har ju hunnit fundera på om man ska införskaffa en PS3 eller Wii. Men nu när jag funderat ett tag lutar det mest på att jag kommer införskaffa mig en ny PC. Jag är ju inte världens största fan av datorer och dess spelutbud, men Dungeons & Dragons - Online har faktiskt fångat mitt intresse riktigt ordentligt. Skulle vara riktigt kul om jag kunde spela samtidigt som Sophie och inte behöva dela på samma dator och konto. Ska nog höra med min far om han kanske kan fixa en sweet deal till mig så jag kan få lika bra dator som min 10-åriga lilla syster.

Alucard

Alucard

It came from Japan!

Idag var det äntligen dags. Castlevania - Symphony of the Night släpptes till Live-Arcade, och jag var inte en minut sen med att ladda hem det. Grafiken skulle vara en aning upphottat med jag mäkte då ingenting. I övrigt är allt som orginalet. Jag har som målsättning att låsa upp alla achivments innan jag påbörjar nästa spel. Det är bara 2 saker som jag vet jag inte gjort tidigare. Utforskat slottet till 200,6% och jag har inte heller klarat ut spelet som Richter Belmont. Men jag minns då i alla fall hur man fick fram honom. Har även för mig att man kunde spela som en Axe Armour men det kanske var ett item som gjorde så?

Olyckligtvis är jag fast på jobbet mellan 14.00 - 22.00 idag, så jag har inte hunnit spela så mycket och väl inte så mycket tid när jag kommer hem heller. Börjar jobba tidigt imorgon så det måste bli en tidig kväll. Å andra sidan har jag tagit med mig min dvärg-bok. Så jag sitter och försöker pussla ihop en vettig grundarme som man kan modifiera beroende på motstånd. Jag är riktigt sugen på att ha med en Runelord med ett Anivl of Doom. Det enda som känns lite dumt är att han då tar upp ett extra hero-slot. Fast då kommer jag ha 7-dispel dice i grund. Så det kanske är ett vettigare alternativ än att ta med 2st Runesmith. En slayer hjälte är redan spikat. Kommer nog alltid ha med en enhet slayers fylld med Giant Slayers och annat bus.

I helgen är jag helt ledig mellan fredag och söndag. Har dock ingen aning om det blir spel och bus. Edvard och Koggs får väl sina PS3:or, och jag förstår dem fullt väl om de vill testa dem. Jag har då inte något nytt brädspel på gång och inte heller något äventyr till ett rollspel. Kanske ska jag höra med Kim om han har lust att komma förbi och spela lite Gears och annat skoj på 360.

Evolution of the Dwarf

Evolution of the Dwarf

Dvärgarna verkar ha bantat en hel del de senaste åren, till och med yxorna verkar mindre nu för tiden. Det var bättre förr helt enkelt, då goblinerna var stora som hus och sköt blixtar genom ögonen... eller hur det nu var.

Jesus nipples!

Helgen är över och jag är tillbaka framför skärmen på jobbet. Spenderat större delen framför Sophies dator och spelat Dungeons & Dragons - Online. Av ren lättja valde jag att spela en Warforged Fighter. Bara att lägga ut alla poäng på Str och Con, sedan är det bara att plocka upp valfritt två-hands vapen och gå ner i katakomberna. Idag tog jag mig ut ur hamnen och till marknaden i den enorma staden Stormreach. Gruppade sedan med ett gäng som ville rusha genom ett par dungeons för snabb exp vilket hjälpte mig att nå level 4 väldigt fort.

Fick även tillfälle att spela Warhammer i helgen. Trots att jag inte hade så mycket truppalternativ fick jag ihop en rätt okej arme. Dock var det lite dumt att ta 2st enheter Thunderers med 10 gubbar i varje och med full command. Var inga större problem för Edvards kaos arme att plocka bort dem eller min kanon för den delen. Dock bjöd både mina Warriors och Ironbreakers upp till dans. Största orsaken var att jag faktiskt rullade riktigt bra. Jag plockade bort i stort sett all magi han slängde mot mig och stod pall de attacker jag fick emot mig. Och sen så hade jag en riktgt matchhjälte med mig. En Dragon Slayer med +1 A, WS och I. Den lilla hjälten ifråga plockade ensam ner både en chaos spawn och en chaos champion som surfade runt på en disc. Det blir helt klart att ett måste att alltid ha med en demon eller dragon slayer i fortsättningen.

På tal om Warhammer funderar jag på att investera i Ashes of Middenheim. Det vill säga en rollspelskampanj som utspelar sig i Storm of Chaos eftermatch. Känner verkligen ett sug efter fantasy-rollspel och skrivandet på min Trudvagn kampanj går verkligen segt. Har stora delar klar, men jag vill inte rollspela något halvfärdigt, då lägger jag hellre ner lite extra tid så det blir bra. Och under tiden kan man rollspela något som någon annan har skrivit, eller hur?

Nu är det inte många dagar kvar tills Playstation 3 kommer hit. Det ska bli extrem roligt och se hur pass bra den säljer och om den verkligen lever upp till förväntningarna. Själv kommer jag då vänta ett bra tag tills några riktigt intressanta spel dyker upp. Just nu är jag på tok för snål och fattig för att punga ut 6-7000:-. Har faktiskt börjat fundera på en Wii också. Johan på mitt jobb hade köpt en chippad maskin för 4500:- och sedan laddat hem alla "~15" spel som finns till konsollen. Det vore ju ett ekonomiskt alternativ. Men då är det ju det här med min moral mot att ladda hem saker.


Sedan måste jag bara säga att jag blev rätt överraskad när jag öppnade min jobb-mail. David Bebbe Bengtsson börjar jobba här från och med imorgon..... ska jag skratta eller ska jag gråta?


Stormreach

Vaknade rätt tidigt imorse, och eftersom vi sov i vardagsrummet var det inte läge att slå igång teven och röja i Gears eller Turtles. Istället tog jag tillfället i akt och testade på Sophies Dungeons & Dragons - Online. Det är ju betydligt roligare än vad jag minns att det var. Majoriteten av onlinefolket håller ju till i WoW så antalet puckon är ganska lågt. Med lite tur kan man ju till och med hitta riktigta D&D nördar på låga levels, vilket är guld värt.

Sen har ju ett par nya saker hänt sedan releasen. Dark Elves är en spelbar ras. Man kan spela i stort sett alla dungeons fram till level 6 solo. Sen har det väl kommit till ett stort antal föremål som jag aldrig haft någon koll på. Vidare så är det på gång en ny stor patch med half-orcs, Monks och ett nytt level tak på 14. Myckrt skoj med andra ord. Nu saknas som vanligt bara en egen dator som pallar med grafik kraven. Ska försöka vara rikitgt snäll så att min pappa kanske sponsrar med lite pengar till en ny laptop när jag fyller år.

Imorgon är det dags för ett återbesök i Warhammer världen. Sist jag spelade var med Johannes dvärgar mot hans demon arme. Det blev inget lyckligt slut för de små skäggiga männen. Att bekämpa en flygande demon-prins blev lite väl för svårt och endast mina Iron Breakers som vaktade en lord på en oath-stone stod emot anstormningen. Förmodligen har jag en liknande situation att se fram emot imorgon. Jag har ingen större koll på vad Edvard spelar dock. Han har ju lite av varje, men jag förväntar mig att antingen möta en kaos hord eller möjligtvis krigande-hundar.

Mitt största bekymmer är dock min egen arme. Eftersom jag spelar med Johannes figurer är mina valmöjligheter en aning begränsade och jag avskyr verkligen att proxa även om det är tillåtet. Och sen har jag ju problem med att sikta med mina kanoner. Det här blir ju första gången någonsin jag spelar med en arme som har vapen som kräver att man ska gissa ett avstånd till sitt mål. Det blir nog att investera en hel del poäng i magiska runor, eller att helt enkelt spela med en jäkla massa bolt throwers.

Jag har väl inte direkt planerat att vinna detta slag, men jag siktar då på att ställa till med så mycket problem som möjligt och att ha kul!

The 300

The 300

Kan inte säga så mycket förutom att
The 300 blir utan tvekan årets häftigaste film, alla kategorier!

What is love?

HK-47

HK-47 från Knights of the Old Republic förklarar vad kärlek är för något

T.M.N.T

T.M.N.T

Idag släpptes Teenage Mutant Ninja Turtles Live-Arcade. Inget direkt märkvärdigt spel, det går knappt att jämföra med Turtles in Time som släpptes till SNES. Dock så bjuder detta spel på något nytt, nämligen att man kan vara 4 spelare samtidigt över nätet. Det höjer ju spelvärdet betydligt och det är rätt underhållande att springa om kring med nostalgiska amerikaner och skrika - Cowabunga! till varandra.

De senaste dagarna har jag spenderat med Gears of War. Har ännu inte klarat ut det på Insane, men ska göra det så snart jag får hit Kim så han kan hjälpa mig. Istället fördrivs tiden på olika multiplayer banor. Känns som att man kan de flesta i sömnen nu och alla slags taktiker och buggar. Tror det är ett tecken på att jag ska sluta spela innan jag blir less det på riktigt. Har ju trots allt en drös med spel som jag ännu inte plockat särskilt mycket achivemnts i. King Kong ser ju ut att bjuda på nästan 1000p gratis. De övriga spelen jag äger kräver nästan alltid att man är online och spelar mot andra för att få poängen.

Har fått schema fram till vecka 14 nu. Och jag är faktiskt ledig 3 helger i rad. Om nu inget oväntat dyker upp. Förhoppningsvis kan vi styra upp lite rollspel och jag kanske får tid att äntligen spela mot Edvard i WH. Fast jag måste till Johannes först så att jag får tag på lite modeller. Ärligt talat så ligger inte min warhammer-pepp på topp, men det kanske ändras när man får rulla lite tärningar och trash-talka sin motståndare. Det är ju ändå det allt handlar om.

Forget about the dragons

Så var Splinter Cell - Double Agent avklarat. Storyn har då absolut förbättrat sig i förhållande till sina föregångare, men det är samtidigt kanske ingen större bedrift. Det är få saker här i livet som bättre än att smyga runt i ett släckt rum med mörkersyn - eller nightvision som det heter. Dock förekom det inge påtvingande val att göra. Ska jag hjälpa NSA eller terroristerna? Man kan alltid göra både och. Lite besviken blev man också då det inte finns någon slutstrid. Rensade rummet med terroristledaren och hans goons på färre än 30 skott. Aja, jag ska inte gnälla för mycket. Ska så småningom testa online läget.

Sophie har fått D&D sjukan. Hon införskaffade nyligen en Forgotten Realms-box, med Baulders Gate, Never Winter Nights och Icewind Dale spelen och deras expansioner. Dock dröjde det inte länge innan hon åter igen plockade upp det hon gillar mest - MMORPG. Hon återinstallerade Dungeons & Dragons - Online och springer nu runt med sin alviska paladin(!) och bankar kobolder.

Jag återvända igår till Seras för att kolla hur pass rostiga mina Gears of War skills blivit. Det var ganska pinsamt då jag de 4 första matcherna hamnade på sista plats varje gång. Kännde mig som en ordentlig börda för mitt lag. Det var först då jag började snacka med Emil i telefon samtidigt som vinden vände. Från att ligga på  0 poäng tog jag mig upp i 185 på bara två rundor. Och med självförtroendet kommer vinsterna. Ska nog fortsätta lira det idag i brist på annat.

Jag gjorde ett försök till att börja spela Baulders Gate II. Men till att börja med fanns det oändligt med karaktärer jag vill göra att det är omöjligt att bestämma sig för en. För det andra är jag inte så överdrivet bra på D&D reglerna och har absolut ingen koll på magin - det blir överdrivet besvärligt att hela tiden gå in och läsa vad varje enskild spell gör, och sedan försöka lista ut vilken som är bra. Och det känns olustigt att sova i flera timmar inne i en dungeon bara för att få tillbaka spelslots och hit points.

Full Frontals

Full Frontals

I samband med dagens release av Worms tänkte jag ta och presentera mitt lag (som är inspirerat av mina rollspelande vänner och min blogg) Full Frontals

Mad Madz
Weapons of choice - Dynamite/Mines/Bazooka
Den hårdaste masken i laget. Älskar att gå in nära på sin motståndare och lägga en fet bomb i bakfickan på dem. Han är alltid den första att gå in i stridens hetta och tvekar inte på att offra sig själv för att dra med sig ett par maskar i smällen.

Koggz
Weapons of choice - Dragon Punch/Kick
Om du olyckligtvis står för nära kanten är det stor risk att det är just Koggz som är masken som knuffar i dig. Han är en skoninglös lönnmördare och en mästare på att använda ninja-repen för att ta sig till de mest omöjliga platserna. Man är aldrig säker för Koggz attacker.

Kubbzor
Weapons of choice - Sheep/Banana Bomb/Air Strike/Homing Missile
Av någon outgrundlig anledning ses han alltid med en kaka i munnen. Trots sitt virriga uppträdande slår han till med de mest brutala och explosiva vapnena han kommer över. Gärna explosiva får eller bananer, men han kan även tänkas använda vapen som inte kräver så mycket precision så som Lufträder och målsökande missiler.

Ed
Weapons of choice - Shotgun/Uzi
Ed är för Full Frontals vad the End är för Cobras. Där krypskyttar behöver avancerade gevär med lasersikten använder Ed sig av ett simpelt hagelgevär. Med grym precision och strategisk list är han oftast den sista masken du kommer att kunna skada.

Castlemania

Det blev inget Crackdown för mig i måndags, EB-Games hade sålt slut(!) och jag orkade inte beställa något från nätet. Istället gick jag igenom den begagnade hylllan och fick mig ett Splinter Cell - Double Agent. En mycket underlig spelserie om jag får säga. Den har förmodligen världens tråkigaste story och den mest gråa och ointressanta mannen i huvudrollen. Men spelmomenten och kontrollen får smygmomenten i MGS att kännas riktigt stenålders. Tänk om de på något sätt kunde kombinera de två spelen? Snake och alla hans motståndare med Sam Fishers perfekta kontroll. Det vore ett spel det.

Idag släpptes Worms Live-Arcade. Jag var ruggigt snabb på att ladda hem det och satt länge och nötte uppdragen. Det finns totalt 20 banor att spela mot datorn på. När jag nått bana 16 tittade jag snabbt på Live-Arcades topplista och fann att jag var nummer 1 i världen på just den banan. Det säger väl en hel del om hur pass många som laddar hem spelet för spela det mot datorn. Det lär väl se helt annorlunda ut när jag kommer hem från jobbet. Jag har då bestämt mig för att plocka alla 200 achivment points innan veckan är slut.

Live-Arcade bjuder föresten på en massa godheter i framtiden. De brillianta brädspelen Settlers of Catan och Carcasonne kommer släppas i framtiden, datum för release är tyvärr omöjliga att få tag på. Men bara att de ska komma får en att hoppa av förtjusning (och ja, jag är lite fjolligt gay när det kommer till brädspel). Det rycktas även att Puerto Rico ska dyka upp, men det är bara rykten. TMNT för 4 spelare kommer också i Mars. Det kommer gå åt en massa Microsoftpoints för min del.
 
Efter min stora miss där jag köpte Super Play istället för Level blev jag tvungen att fara tillbaka till stan och göra rätt för mig. På sidan 126 kan vi läsa att självaste Castlevania: Symphony of the Night från -97 ska komma till Live-Arcade. Det finns bara ett ord som gör den nyheten rättvisa - ZOMG!!!


Chuck Norris is tough

 • Some people wear Superman pajamas. Superman wears Chuck Norris pajamas.
 • Chuck Norris calendar goes straight from March 31st to April 2nd; no one fools Chuck Norris.
 • Chuck Norris counted to infinity - twice.
 • Bill Gates lives in constant fear that Chuck Norris PC will crash.
 • They were going to release a Chuck Norris edition of Clue, but the answer always turns out to be Chuck Norris. In The Library. With a Roundhouse Kick.
 • While urinating, Chuck Norris is easily capable of welding titanium.
 • Jack was nimble, Jack was quick, but Jack still couldn't dodge Chuck Norris roundhouse kick.
 • If You Have 5 Dollars And Chuck Norris Has 5 Dollars, Chuck Norris Has More Money Than You.
 • Chuck Norris CAN believe it's not butter.
 • When the Boogeyman goes to sleep every night he checks his closet for Chuck Norris.
 • Chuck Norris tears cure cancer. Too bad he has never cried.
 • Chuck Norris cowboy boots are made from real cowboys.
 • Chuck Norris uses Tabasco Sauce for eye drops.
 • When Chuck Norris exercises, the machine gets stronger.
 • Once a grizzly bear threatened to eat Chuck Norris. Chuck showed the bear his fist and the bear proceeded to eat himself, because it would be the less painful way to die.
 • When Bruce Banner gets mad, he turns into the Hulk. When the Hulk gets mad, he turns into Chuck Norris.
 • Nothing can escape the gravity of a black hole, except for Chuck Norris. Chuck Norris eats black holes. They taste like chicken.
 • Chuck Norris can kick start a car.
 • Chuck Norris invented black. In fact, he invented the entire spectrum of visible light. Except pink. Tom Cruise invented pink.


(Ursäkta om det blir en massa skumma bloggar ikväll, men jag har inget bättre för mig... jag råkade köpa Super Play istället för Level )


Birds are strange creatures

Undra om den hittade något av intresse där?

Birds are strange creatures

Real doll

Real doll

I vissa länder får man sitta i Tomtens knä, I andra ...

Pants are for goons

Helgen är snart över. Det blev inte lika mycket spel och bus som jag tänkt mig. Jag åkte på att jobba både lördag och söndag. Jag har tyvärr svårt att tacka nej till pengar då det hela tiden känns som en bristvara. Johannes var förbi lite tidigare i veckan och hängde. Vi snackade WH och han hjälpte mig klara ut Gears of War Hardcore. Det var snällt.

På testade på lite WDC i fredags. Det var helt okej, dock var det på tok för varmt i rummet och ingen orkade hålla fokus uppe. Och zombiesarna var stenhårda, trots att jag bara lät dem slåss mot de "svaga" versionerna. Kan bara tänka mig hur spelet blir då man spelar solo och ska försöka spöa de svåra på egenhand.

Fick även tillfälle att testa lite Mythos. Jag vann första matchen, men det var bara för att alla var så snälla och lät mig leva. Jag märkte direkt vad som var fel på leken och vad som behövs för att göra en vettig lek. Till att börja med skulle leken må bra av att ha fler än 60 kort. Sen så måste jag definitivt ha fler monster som kan joina varandra. Och jag behöver ett förbättra mitt tema. Kanske ska man köra på Mi-Go's eller satsa ännu mer på kultister och vapen till dem. En fanatisk kultist med dynamit kan göra mer i skada än något annat monster på egenhand.

Worms släpps i veckan på Live-Arcade. Kommer nog bli sjukt kul att sitta och nöta det mot ändra typer över nätet. För övrigt så tycker jag att Xbox-Live har en massa roliga spel man kan ladda ner (mot betalning). Jag har nog snart lagt ut nära 500:- på "Microsoft-Points". UNO har spelats väldigt flitgt över nätet, Texas Hold'Em har fungerat som ett bra tidsfördiv vissa kvället då suget legat på topp (dock verkar alla man spelar mot vara fulla?). Contra köptes även för någon kväll sedan. Sjukt svårt spel oavsett om man maxar sina liv och sänker svårighets-nivån. Mitt senaste köp var Small Arms. Ett plagiat av Super Smash Bros Melee fast man spelar med mutant/djur/cyborgs istället och har eldkastare, granater, katana, maskingevär etc.

Jag är grymt sugen på att införskaffa Crackdown efter att han spelat demot. GTA på droger typ. Känns grymt att hoppa över hus och kasta omkring bilar. Att man samtidigt är
snut gör ju inte saken sämre. Jag har lagt ner ganska mycket pengar på spel den sista tiden, så jag har blivit lite snål. Finns ju så grymt mycket kul där ute att man inte vet vad man ska ta sig till.

Tycho Brahe

Tycho Brahe är inte bara namnet på den underhållande protagonisten i Penny-Arcade. En dansk astronom som levde under andra halvan av 1500-talet gick även under det namnet. Vad han upptäckte under sin tid är alldels för mycket och invecklat för att jag ska orka ta med allt i bloggen. Men han gjorde en jävla massa upptäckter som var väldigt avancerade för sin tid. Lite i stil med Gallileo, fast steget värre känns det som. Det snackas ju en hel del om att alla stora upptäckare/uppfinnare var galna, mer eller mindre. Tycho Brahe är ett ypperligt exempel på detta.

Under 1580-talet påstods det att han ägde 1% av Danmarks "förmögenhet". Han hade även en dvärg vid namn Jepp (som han trodde kunde se in i framtiden) och fick agera hovnarr och sitta under middagsbordet. Det påstods även att han ska ha haft en tam älg som dog under ett besök i Landskrona. Älgen i fråga ska tydligen ha druckit en stor mängd öl för att sedan falla ner för en trappa och dö.

Hurvida ovanstående är sant eller ej tåls att diskutera. Men det är ändå en ganska humoristisk notis att han även är känd för andra saker än sina astronomiska och alkemistiska upptäckter.