But can one person master it all?

Som många vet har jag inte använt min TV för att se på TV de senaste 18 månaderna. Undantaget kom ju emeller tid för ett par veckor sedan. Men nu när det programmet är över i mina ögon är min TV tillbaka till att göra vad den är till för - Spel och Film. Men låt oss stanna på temat TV en stund till, och framför allt "dokusåpor". Sveriges största hysteri har ju faktiskt lagt sig tack och lov.

Det var ju inte länge sedan "Big Brother", "Robinson" och  "Farmen" löste av varandra på löpande band. Mitt avsky för denna typ av förnedrings tv kanske grundar sig i att de utspelar sig på totalt ointressanta platser. Jag är ju inte typen som skulle vilja befinna mig i en miljö utan ström eller i ett litet instängt hus med massor av helg-alkolister. Som vanligt finns det bara ett land som kan ge mig en show som passar just mig......I'm lost for word at the epic fail...

Every. Single. Time.

Äntligen lite ledighet. Känns som man inte gjort annat än att jobba de senaste 2 veckorna. Men så känns det iof alltid. Nåja lite roliga saker har man i alla fall hunnit med. Left 4 Dead har hunnit släppa sitt Survival Pack så det har jag spelat en hel del faktiskt. Mitt rekord för att överleva ligger på ca 11,5 minuter vilket är rätt så bra med tanke på att spelet blir helt galet efter 10 minuter. Inte ovanligt att slåss mot 1 tank, 3-4 Hunter, 2 Smokers och 1 Boomer samtidigt. Och då är ju inte ens det hundratal vanliga zombierna inräknade. Helt galet och helt galet roligt.

Blev även en spelkväll igår. Edvard, Kubbe och Mats kom förbi för lite D&D 4th som vi inte spelat sedan Januari(!). Även Ante och Axel svängde förbi och umgicks en stund vilket var väldigt trevligt. Man önskar verkligen man hade mer fritid och lediga helger över till sånt här.


SFIV - Championship


Street Fighter IV får sig en
uppdatering på fredag den 24:e April. Inte i form av några nya karatärer, nog för att jag saknar både Dee Jay och T-Hawk (lol). Nä, det vi däremot får är dels ett nytt online läge för tuneringar samt en möjlighet att spela in och spara matcher. Tuneringarna är klassisk utslags. Om du förlorar din match så är du ute. Ju bättre du kommer i tuneringen ju mer "champion points" får du, som förmodligen inte ger så mycket mer än e-penis poäng.

Inspelningarna kommer tydligen vara lite olika för 360 och PS3. Playstation spelare kommer ha möjlighet att lägga ut sina matcher och få dem rankade av andra spelare. Xbox spelare kommer inte ha samma möjligheter, däremot kommer man att kunna aktivera så att man kan se vilka kommandon som utförs, precis som i träning.

Har fortfarande inte köpt mig en arkad-sticka, så jag får gott nöja mig med en kass 360 kontroll tills vidare.

Erik Rydberg 18/4Erik Rydberg (aka Valpen) blev utröstad
ikväll ur Robinson 09

Starcraft 2 - Battle ReportRTS mot mänskligt motstånd har aldrig varit min kopp the, men jag kan precis som alla andra uppskatta en mycket intressant och händelse rik match. Synd bara att den inte finns i bättre kvalité

Cowards

Svårt att missa att Pirate Bay gänget fick 1års fänglese vardera och måste betala över 30 milijoner i skadestånd. Sjukt orimligt straff i mina ögon, men ytterligare ett tecken på att de som har mest pengar är de som bestämmer i världen. Skit samma, vi kan väl snacka andra "nyheter"

I Warhammer Online har man äntligen besegrat både Karl Franz på Karak-Eight-Peak servern, och Tzarkan (stavning?) på Eltharion serven. Finns att hitta klipp på de flesta hemsidorna om bragderna, men de är ärligt talat enorm tråkiga att se. En stackare tvingas tanka medan alla healers håller honom uppe och samtidigt göra alla DPS klasser de range attacker de kan, till och med Witchelf/Hunter står och slänger skit, allt för att undvika ev AoE attacker. Lamt. I övrigt så fick spelarna inte så bra rewards heller vad jag förstått. Nån enstaka fick ett lila item, men de flesta fick ingenting, inte ens en titel för besväret.

World of Warcraft har släppt sin senaste patch vad jag förståt. Nyheter innehåller väl främst en ny raid instance som var utklarad bara timmar senare. Duel-Spec för de som tycker det är drygt att gå till en tränare då och då. Samt möjlighet att ha alla möjliga mounts. Nu börjar min uppfattning av spelet komma ikapp KGs... the shit is old!

GTA IV - The Lost and Damned är riktigt kul, omän det egentligen bara är mer av samma sak. Fast mer av något riktigt bra är ju aldrig heller fel. Bättre kontroll över motorcyklar, lite nya vapen och skön story om MC-knuttar. The shit is wack!

Age of Conan har fått sig ett fett brädspel som inte bygger på deras dåliga MMO. Lite Risk med lite andra element för att göra det intressant. Snygga figurer och säkert ett mycket välgjort spel i övrigt. Fast personligen tycker jag att Small World ser ut att vara ett av de bästa stratergi-brädspelen på länge då det saknar random moment som tärningar etc.

Inte så många rollspel på gång dock. Väntar fortfarande på att Dark Heresy ska få lite mer böcker eller att Rogue Trader ska släppas. WHFB verkar dock inte ha så mycket på gång av intresse.

KG har börjat komma igång med ett ordentligt spelbord uppe i Luleå, så det börjar dra ihop sig för att försöka få ihop en arme som i alla fall är någorlunda målad. Måste fortfarande har fler Wraiths i min lista, annar är den ju inte Iyanden.

Till helgen jobbar jag, så det blir inget bus för min del. Men därnästa kanske det finns intresse och möjlighet att träffas och göra något white n' nerdy.


We Didn't Start the Flame WarLots of lulz!

You got the message

Jag ska pinsamt nog erkänna att jag nästan hängt med i årets upplaga av Robinson, mest för den fina responsen jag fick då jag skrev ett inlägg om min favorit - Erik Rydberg, fast mest för att vi har rätt begränsat med kanaler på jobbet när boxen är trasig. Nu visar det sig att Erik Rydbergs sambo har ./leaveguild, så nu är gäller det att solo grinda rep på Stureplan nu när han äntligen fått nyckel i Spybar-instancen. Vi önskar Erik lycka till och hoppas att har får ett world-drop bland alla trash mobs som finns där.


- lol

That special someone

Jaja, nu har bloggen blivit sådär lagom inaktiv, så då är det väl dags att säga något. Har fortfarande inte börjat spela något nytt MMO vilket jag anser är väldigt bra, däremot har jag inte börjat måla min Eldar arme ännu vilket inte är lika bra. Det enda jag egentligen har spelat den senaste veckan är GTA IV som jag inte har klarat ut, förän nu. Känns skönt att äntligen ett av mina många spel i alla fall är avklarade. Högen är fortfarande stor, men jag har satt ett litet mål att de flesta ska vara utklarade inom en snar framtid.

På tal om framtid är det inte så länge kvar innan jag fyller 25. Det innebär två saker. Dels så kommer jag att gå i pension år 2049(!) och dels så måste jag komma på vad jag ska köpa till mig själv i present. Eftersom jag aldrig ber om saker när jag fyller år så känns det mer rätt att kunna unna mig någon dyr personlig liten sak. Men i år känns det knepigare än vanligt.

Jag är fortfarande väldigt sugen på att skaffa mig en iPhone, då får jag både en helt okej kamera, MP3 spelare och möjlighet att köpa ett par riktigt intressanta pussel-spel som är exklusiva. Jag är även sugen på en DSi eller kanske bara en vanlig NDS som jag kan ha med mig på jobbet eller spela med Sophie. Sen har jag även surrat rätt länge om att skaffa mig ett Wacom ritbord så jag kan börja/fortsätta rita. Tills sist så skulle det ju även vara riktigt grymt att ha en Light-Saber.


Sure you're Ken!!

Jag har knappt spelat Team Fortress 2 sedan Scout blev uppdaterad med nya vapen, men redan nu kan man läsa att en ny patch är på gång. Till att börja med ska alla klasser får nytt "innehåll", vad nu detta innebär kan man ju spekulera fritt i. Men sedan kommer deras största update någonsin - Sniper blir nästa klass att bli uppdaterad, samt att det utlovas massor av nya kartor och "annat". Mycket man inte vet men som man ändå ser fram emot. Datum är i skrivandets stund okänt.

Även Left 4 Dead har ju en uppdatering att se fram emot den 21:a April. Utöver tidigare information som vi fått sägs det nu att det ska få ett förbättrat match-sök-system (äntligen!). Nu kan man äntligen hitta matcher/servers att spela på där inte allt laggar sönder och samman. L4D är i stort sett det enda spelet jag spelar på min PC nu. Har inte ett enda MMO igång, och lär nog inte starta upp något på ett bra tag. Jag detoxar.

Dock har jag gjort misstaget att spela Street Fighter IV på Xbox-Live. Där har jag nu suttit och slitit mitt hår (det lilla som finns) och vräkt ur mig smädelser av alla di slag. För det första så har jag varit grymt otränad i spelet. Att bara ha spelat mot datorn har precis inte gjort en särskilt förberedd på mänskligt motstånd. Men efter cirka 80 matcher där jag endast spelat med Abel så har jag vunnit nästan exakt 24% av dem. Inte så illa för att spela med en som inte bombar iväg hundra projektiler.

Det finns en hel del att bli bättre på. Än så länge ligger min största svaghet i att nyttja focus-attacks, samt att jag alltid blir contrad i vissa av mina combos av shoryuken(stavning?). Jag har fortfarande inte fått möta någon som spelar med den beryktade karaktären Seth som ska vara ostigare är cheddar.  Däremot har 90% av de jag spelat mot varit Ken. Jag hatar Ken.


I Pity the Fool

Idag är det 1:a April och för många innebär detta att Ipred lagen har blivit ett faktum i Sverige. Jag har inte tänkt kräkas upp mina åsikter på bloggen, det finns gott om andra om gör det bättre än mig. Däremot medför 1:a April en helt annan väldigt underhållande sak. Skämten såklart. Nu menar jag inte alla dessa artiklar om Ipred lagen, utan om Blizzard. De har blivit rätt så kända för sina överdriva och välgjorda aprilskämt. I år belönas vi med i alla fall 3 (som jag har sett) April skämt. Diablo 3 erbjuder den nya klassen Archivist som kan blåsa bort monster med pappersröror eller bara be dem vara tysta. Starcraft 2 visar upp Terrans nya hemliga vapen Terra-Tron. Och gamla hederliga World of Warcraft visar upp ett nytt Dance Battle System där man kan visa vem som har snyggast moves i Azeroth.