If Star Wars had Facebook
Domo Arigato Mr. Roboto

Den 30:e November börjar Sophie att plugga en Komvux kurs, men eftersom ämnet hon valt även intresserar mig så kommer jag även plugga med henne även om jag inte "får" något för det. Jag har stulit hennes första bok och kommer smygplugga hela helgen.

Det vi ska plugga är Japanska för Nybörjare. Hur detta ska fungera återstår att se, men jag har fullt förtroende till att det är möjligt att i alla fall lära sig några gramatiska grunder och fraser. Sen får man väl läsa vidare på högskola eller flytta utomlands om man vill bli expert på det. Wish us luck! 
 


Know your enemyPå sidan
A Life Well Wasted, där man kan lyssna på sköna spelrelaterade podcasts, har man släppt ovanstående poster. Gillar särskilt bilden som refererar till Metal Gear Solid när man slåss mot Psycho Mantis. Shit vad det tog tid innan jag fattade vad som pågick. En av de få gånger jag tvingats vända mig till GameFAQs i ren frustration.

Xbox smashThis video makes me sad on so many levels, her ability to smash being the worst, like jesus christ woman, if you going to smash something at least try and take a few massive swings at, lets not have gravity take all the credit here.

This is how you do it!

Dreamhack

I helgen är det dags för Dreamhack nere i Jönköping. Var rätt många år sedan jag var där och jobbade, men jag kan inte direkt påstå att jag saknar det heller. Visst kan man av nostalgiska skäl sakna dessa LAN-partyn, men vem vill egentligen frivilligt stänga in sig själv i 72 timmar med den subkultur som generellt är de som luktar mest och har minst social kompetens?... för vad är en bal på slottet?

För den som inte vill, eller kan, ta sig dit så har faktistk SVT valt att direktsända alla e-sportevenemang som kommer att pågå där. På fredag sänds det mellan 13:45 - 23:45 och på Lördag 15:00 - 23:45. Och så klart är det via nätet du måste se det - http://svt.se/dreamhack

Av de tävlingar som kommer vara med så är jag då personligen mest intresserad av att se lite mangel i Street Fighter IV, samt lite FPS action i Modern Warfare 2 & Team Fortress 2.Dracula - the most fearsome name

Den sköna trailern till Dracula Has Risen from the Grave från 1968 med Christoffer Lee i rollen som Dracula. Notera även den stört sköna affischen som filmen släpptes med. Är det inte på tiden att vi får några vettiga vampyr filmer/serie istället för all denna tonårsångest som släpps idag?


Tin TinDen här snubben (Luc Mieuws) har verkligen tagit samlandet till en ny nivå, jag menar kolla in hans kläder och frisyr. Fricking awesome!

Pigeon Impossible


The Old

Nu verkar samtliga klasser till The Old Republic vara avslöjade. De två sista klasserna som hållts hemliga har avslöjats av en fan-site. Jedi Consular och Sith Inquisitor anslutar sig till de totalt 8 spelbara klasserna.

En snabb recap för er som inte hängt med. De goda kommer att kunna spela som; Smuggler, Trooper, Jedi Knight och Jedi Consular. Skillnaden mellan de två Jedi klasserna är att en fokuserad på strid med ljussablar och den andra på att använda kraften. De onda kommer att kunna välja mellan Bounty Hunter, Imperial Agent, Sith Warrior och Sith Inquisitor (de 2 Sith klasserna motsvara då Jedi - närstrid/kraften).

The Old Republic ser ut att vara mer ett singleplayer spel trots att det släpps som ett MMO. Allt krut verkar vara lagt på dialoger och dess alternativ. Det är absolut ett spel som jag ser fram emot efter att ha blivit totalt frälst av de tidigare KotOR spelen. För min del blir det nog en Trooper alé Clone WarsBild från Deviantart


Captain NeckbeardNästa Halloween ska jag vara redo - via
80's Tees

Super Emo Friends
Hittade några kick-ass prints för 20$ på Etsy


Moonlight Bowling

Ytterligare ett bra bevis på min otroliga nördighet. I suck at sports, even bowling. Hade det här varit på Wii hade nog resultatet sett annorlunda ut, eller? Kan ju avslöja att serie nr 2 inte såg så mycket bättre ut. Nåja, kul var det i alla fall.

   


5 years of WoW

På tal om WoW så fyller fanskapet 5 år idag. Det var alltså i november 2004 som folk tog sina första förvirrande steg i vad som skulle bli digitalt-knark för många. Själv började jag spelet först i februari 2005 (kollade på mitt konto när första premunationen var betald) i samband med att Sophie tyckte vi skulle prova på att spela det tillsammans.

Jag minns att min första karaktär var en Human Warrior vid namn Gottfrid. Hans karriär blev inte så överdrivet lång. Redan vid level 20 så knatade jag in i ett område (Redridge tror jag det var) där jag mötte mitt första motstånd från Horde. Detta var på tiden då jag spelade på en PvP server, och jag trodde att det var fullt normalt att min motståndares level skulle symboliseras av en döskalle. För er som inte vet så innebär en döskalle att fienden är betydligt högre level än en själv. Roguen gjorde processen kort, och passade även på att hänga kvar och kampa mitt lik för lite extra förnedring. Till slut fick jag nog och gav upp och flyttade över till en RP server och joinade the Horde.

Hittade även den här sköna anektoden på en annan sida; 

My first character was a Dwarf Hunter. I was running around Loch Modan at around level 15 when I found the dam. Amazed at the scale, I climbed it and looked out over the Wetlands. I was enjoying the scenery, then- bam! I accidentally fell off the dam and plummeted into the Wetlands.

The mobs were all a good 5 levels higher than me, and I have no idea how to get back (I had no idea what a hearthstone was:P). I thought I had but one option- press on until I could find a town with a griffon back to Loch Modan. So on I went, dying constantly from mobs I had no hope of killing.

I just kept going straight ahead... totally missed Menethil Harbor, until I ended up in the Arathi Highlands. I saw a sign that pointed to "Hammerfall". Great, I thought, Dwarves are all about hammers, right? Surely that must be a Dwarf town! Slowly, I made my way there... only to be dismayed when it was crawling with Orcs!

Finally... at the end of my long journey, with rez sickness and completely broken armor, I made it to Refugee Point- and boy, did I ever feel like refuge at the time!


 

Aaah, the memories... what's your story?


Dungeon Finder

Nu är det snart dags för patch 3.3 till World of Warcraft. Omän jag tror att de flesta främst ser fram emot att kunna härja i Icecrown Citadel där självaste Arthas sitter och hänger läpp så längtar jag själv mest efter den nya Dungeon Finder systemet. Bort med gamla Looking for Group (LFG) och in med ett nytt system som gör det möjligt att spela instancer med folk från olika servrar, ungefär som PvP fungerar idag.

Risken är ju stor att man kommer se en ökning bland "ninjor", men man kommer även införa en vote kick knapp samt att man inte kommer kunna hamna i samma grupp som någon man har i sin ignore list. Så det kan ju hända att man måste lida igenom någon hemsk omgång. Sen för heroic dungeons så kommer det kräva en del för att få vara med, tex måste Tanken har en vis "Def Rating" osv.

Det bästa av allt är att man kommer belöna dessa slumpmässiga grupper lite extra i form av extra guld och emblem. Ju fler slumpmässiga spelare dessto bättre belöning. Can't wait.


DruchiiDå var det dags för Blood Bowl att få ett tillskott i form av ett nytt lag - Dark Elfs. Precis som för andra alv-lag ligger den stora styrkan i lagets agility och bollskicklighet, men till skillnad från exemplevis Wood Elfs så kan de här gänget även slå riktigt hårt. Laget följer de senaste "Living Rule Book" reglerna och har ett par nya spelare att ställa upp på planen.

Du har fortfarande din klassiska Lineman, Witch Elf och Blitzer att ha med i laget. Samt de "nya" Runner och Assassin. Den förstnämnda är en Alv med 7 i movement samt färdigheten Dump Off. Lönnmördaren har passande nog färdigheten Shadowing och en ny regel som kallas Stab. Den gör man istället för att blocka, och rullar då direkt mot motståndarens armor. Nackdelen är dock att man inte får några poäng om man lyckas ha ihjäl någon.

Trevligt att se en gratis uppdatering, nu är det bara hålla tummarna för att vi får se de övriga klassika lagen göra entré (dock hoppas jag vi slipper de ostiga Khemri)

Seagal is the LawReality shower är ungefär lika underhållande som november vädret i Sverige. Men var 100:e år så kommer det en dag då solen lyser som att det vore Juni, folk är nöjda och glada... och
Steven Seagal får sin egen show!

InvertedJag tillhör en utdöende sort. Går fortfarande in i varenda shooter för att justera just "inverted". Det lustiga är dock att jag spelar med standard inställningar när jag spelar mina FPS till PC. Varför jag väljer att spela inverted har inte med något flygsimulatorspelande att göra, utan jag hade något gammalt Jedi Knight spel där det inte gick att ha något annat än inverted. Vilket ledde till att jag vande mig vid det och känner mig fortfarande mer bekväm med det när jag har en handkontroll i näven.

Hur är det för er? Inverted eller Standard? Skillnad på mus och handkontroll?

Fatman ragdoll - oddly humorous


VoddlerJag och Sophie har via Bredbandsbolaget fått möjlighet att prova på den nya filmtjänsten
Voddler. Kortfattat så fungerar det precis som musiktjänsten Spotify fast för film (och snart även tv-serier). I början av varje film "tvingas" man att se några minuters reklamfilm innan du sedan kan se filmen helt ostört. Tanken är väl att man mot en månadsavgift ska slippa denna betalning, men om den bara är i början av varje film är den ju inte något större problem.

I övrigt var det egentligen bara 2 småsaker vi störde oss på. Dels så är ju filmutbudet riktigt dåligt just nu, men då är tjänsten bara i ett tidigt stadie än så länge, samt att man inte fått så många kontrakt heller (dock fanns Liongate representerade). Den andra saken som var lite irriterande är att man inte har någon "mus" i programmet. Allt kontrolleras med tangentbordet, och det var väl inte det bästa för navigationsmiljön.

I det stora hela så är Voddler en helt underbar tjänst som jag och Sophie kommer nyttja flitigt. Håller bara tummarna för att det kommer mer film och framförallt serier inom en snar framtid.

Voddler, bra eller anus?

Zombie Carnival

Kubbe var förbi med filmen Zombieland för nån dag sedan, en riktigt skön rulle med Jesse Eisenberg och Woody Harrelson i huvudrollerna. Världen har mer eller mindra gått under i någon form av Zombie-apokalyps. Kvar finns endast ett fåtal överlevare som lyckats anpassa sig efter den nya världsordningen genom att skapa sin egna regler för överlevnad. Personligen fann jag filmen extremt underhållande, jag älskar hela scenariot med människor som accepterat situationen och anpassat sig att (över)leva med zombies.

På tal om zombies så är det även release i veckan för Left 4 Dead 2. Spelet som verkar dela en hel spel community. Är spelet släppt för tidigt inpå det förra? Har 2:an tillräckligt mycket nyheter? Hade det inte räckt med en patch? Gör dom bara det här för att tjäna pengar?

För att citera någon random-dude från Gametrailers så ser jag hellre att vi får ett nytt L4D varje år istället för att halvdassigt Madden NFL


Facebook on Xbox 360

Idag har Xbox Live fått sig ett rejält ansiktslyft... eller i alla fall en rätt rejäl uppdatering gällande deras interface. Nu har man fått tillgång till communitys som Facebook och Twitter, inte för att jag ser någon direkt användning för dem, men jag har ändå laddat hem dem för att testa. Gamla Video Marketplace har blivit ersatt av självaste ZUNE, så nu kan man "hyra" HD filmer och annat trams i 24 timmar för en summa av ca 25-60kr beroende på kvalité och nyhetsvärde.

Känner att min hårddisk börjar kännas fylld. Trots att jag flitigt rensat bland mina sparfiler och demos är jag ändå nere på drygt 3 GB. Kanske dags att investera i en fetare version? Tacka vet man Media Player 11 som tillåter mig se mina filmer och serier på datorn direkt på min Xbox.


The ShivJocke-med-kniven in action!

Free 360?

Är du sugen på en Xbox 360 är det nu läge att fynda. Efter att Microsoft stängt av väldigt många (ca: 600 000 - 1 000 000 maskiner, beroende på källan)"flashade/hackade" maskiner från online möjligheter reas de nu ut på blocket till förmånliga priser. Du kan få en helt funktionell maskin för under 2000:- som även har kvar garanti på jobbet som utförts på den. Har du ändå inte tänkt spela online eller ladda hem saker på laglig väg så varför inte?

Själv skulle jag aldrig kunna vara utan online läget då jag slösar på tok för mycket pengar på att ladda hem spel från Arcade samt extra låtar till mitt Rock Band. Jag ska även försöka bli lite bättre på att spela online så snart jag fixat fram Modern Warfare 2.


Clash of the Titans - FilmSnart släpps en remake på den gamla klassikern från 70-talet; Clash of the Titans. En av de första filmern jag kan komma ihåg (med undantag från King Kong) med kickass stop-motion teknik. Medusa, Kraken och andra vidunder i ståtliga lerfigurer som rörde sig lika stelt som en pensionär med benskörhet.

Liam Neeson ska kommer att spela Zeus, Sam Worthington kommer spela Perseus och Ralph Fiennes kommer spela Hades. Hela kalaset kommer att vara i regi av Louis Leterrier (senaste Hulken). I will be awesome!

Länk till trailer


Lets duel

Magic the Gathering: Duels of the Planeswalker som kom till Xbox i somras har äntligen fått sin första expansion. 3 nya leker blir tillgängliga plus en hel del nya kort till de gamla. Man kommer äntligen kunna spela med den blå/svarta artifakt leken från orginal spelet, som förmodligen alla kommer använda sig av online. En röd/grön "tribal warrior" lek, vad det nu innebär, kommer även finnas tillgänglig. Och till sist blir det en vit/blå kontroll lek med ett milling tema. Intressant.

Dock är fortfarande utan en egen deck-editor som spelet verkligen skulle må gått av. Men fler expansioner är på gång och jag tror att när de väl är släppta så kommer det finnas tillräckligt med kort i deras online arkiv till att låta spelarna bygga sina egna lekar. Aja, nu blir det då att spendera 400 MS Points (drygt 40:-) för denna expansion och svära över alla gånger man får mana torka.


Modern Warfare 2Modern Warfare 2
har nu släppts och ska tydligen har sålts i drygt 7 milijoner upplagor på en dag(!). Jag har själv ännu inte köpt det, men har blivit extremt sugen på att inhandla det istället för typ Dragonage. Just nu känner jag inte för något storslaget solo äventyr, utan jag behöver nog få avreagera mig med ett maskin gevär i bästa möjliga arab-mördar-simulator.

Jag har ingen större erfarnhet av dessa "realistiska" FPS spelen, utan själv har jag alltid haft en förkärlek till de mer fantasirika sorterna som Team Frotress 2, Gears of War och Halo. Men för att citera Edvard så "kan något med jaktscener på en snöskoter aldrig vara dåligt!"


Wealthy ghouls

Det blev som planerat en hel del spelande i helgen. Både Rollspel- och Brädspels kvällen fullbordades. Fredagkvällen spenderade vi med D&D 4e och på lördag kom Magnus och Alex(andra) förbi med 3st spel, som vi spelade tillsammans med Mats och Kubbe.

Vi hann med att spela Race to the Galaxy, Pandemic och Smallworld. Alla 3 mycket underhållade, men om man ska lägga dem mot varandra så var helt klart Smallworld det roligaste tätt följt av Race to the Galaxy. Absolut inget fel på Pandemic heller, men det spelet blir nog betydligt roligare om man använder något expansion.

Men kortfattat så är Race to the Galaxy ett kortspel, en variant på kortspelet San Juan eller på Puerto Rico om du så vill. Det handlar om att expandera sin värld av galaxen med så värdefulla planeter och utvecklingar som möjligt. Detta gör man antingen med rå militär styrka eller genom att hitta planeter med värdefulla resurser. Ett väldigt djupt och taktiskt spel vars enda egentliga svaghet, enligt mig, är att man inte kan förstöra för sina motståndare. Ja, förutom om du lyckas dra korten de behöver.

Pandemic är ett samarbetsspel för 2-5 spelare. Klassikt brädspel med träpjäser och lite händelse/plats-kort. Man tar rollen som Läkare, Ingenjör, Koordinator, Forskare eller Vetenskapsman (om du undrar vad som är skillnaden mellan en forskare och en vetenskapsman så får ni fråga Edvard). Därefter gäller det att samarbeta med att hitta botemedeln till 4st virus som sprider sig över planeten.

Till sist så spelade vi en 5-manna omgång i Smallworld. Risk med en twist kan vi kalla det. Man spelar på en väldigt liten karta och det handlar om att sprida ut sin ras så gott som möjligt för att plocka poäng. Fast man har inte mycket yta man kan hålla för sig själv, så det blir fort trångt. När man inte verkar kunna tjäna mer poäng så låter man sin ras förfalla och så väljer man en ny och börjar om att slåss. Det finns 14 raser att välja mellan som alla har sina specialregler, samt 20 special powers som slumpas ihop med raserna. Igår fick vi bland annat se "Flying Human", "Wealthy Ghouls", "Seafaring Skeletons", "Forest Wizards" och "Mounted Tritons" för att nämna några. Hysteriskt rolig kväll som bara MÅSTE göras om.
i can has blogNi har väl inte missat att
Sophie bloggar för fullt, och har nu även provat på att Podcasta. Kolla in hennes just nu väldigt WoW-iga blogg och ge henne lite kommentarer, då blir hon glad.

Waste of time

Nu är det snart helg, och då är det dags att dra fram tärningar, vässa pennorna och framförallt vara på gott humör. Dock så kan inte Magnus närvara på fredag med sina brädspel då hans mor fyller år, utan han kan endast vara med på lördag. Nu har jag inte hunnit kolla hur det ser ut för Edvard, men vi hade tänkt fortsätta våran D&D kampanj på fredagen. Antingen styker vi rollspel från helgens program helt och hållet eller så får han hoppa in med sin Fighter.

Känns som att det kommer ett par väldigt tidskrävande spel just nu som jag väldigt gärna skulle vilja lägga ner tid på. Vi har 2st rollspel till Xbox som jag väldigt gärna vill ha - Dragonage och Borderland. Båda är spel som jag peppat på, men som jag inte införskaffat i brist på både pengar och tid. Sen har vi ju såklart Torchlight till PC. För att inte tala om alla 40K rollspel- och litteraturböcker jag vill ha.

Sen så skulle det absolut inte skada om jag kunde lägga ner lite mera tid på att teckna. Just nu har jag massvis med sketcher och kladd som ligger utspritt både hemma och på jobbet. Har ett par ideé jag vill genomföra, och det enda som står ivägen för genomförandet är jag själv. Svårt att hitta motivation när jag väl sitter vid datorn.

Nog för att vi alla vet vem tidsboven är...


Prince of Persia - FilmWohoo! Ytterligare en popcorn rulle att se fram emot. Frågan är ju om man verkligen behöver se hela filmen efter att ha sett denna trailer. Via
videosift.com

Kurts auditionVi fortsätter med Star Wars och denna gång Kurt "Pliskin" Russels audition. Awesome - or not?

Idag har jag ett mördarpass på jobbet. Börjar 11:45 till 22:00, så nu måste jag dra till ICA och handla mat och skit innan det är dags att dra iväg. Glöm inte bort att det blir spel i helgen. Rollspel eller Brädspel eller både och!

It's Cantina time!This is full of epic win! Världens bästa låt alla kategorier.

TorchlightHar fått en hel del rekommendationer om att skaffa, eller i alla fall pröva på,
Torchlight som nyligen släpptes till PC (bland annat via Steam). Det är alltså Relic Games senaste (och enda?) spel. Dom har tidigare gjort spelet Mythos som var ett slags Diablo/MMO men som inte tog sig längre än betan. Sophie spelade det i alla fall och tyckte om det. Vad som kan oro en aning är att Relic Games tidigare gick under namnet Flagship Studios, och vi vet ju alla hur det gick för Hellgate: London.

Torchlight är i alla fall ditt vanliga dungeon-crawl spel med en väldigt söt grafisk stil och i en steampunk inspirerad värld. Du tar rollen som antingen en Destroyer (närstridsklass), Alchemist (magiker) eller Vanquisher (lite från båda världarna). Precis som med Diablo 2 har du ett skill tree som gör din karaktär unik, och vad som är ännu mer tilltalande är ju såklart det generösa priset. Just nu ligger det på Steam för ca 15 Euro. Fattig som jag är så blir det demot inledningsvis för min del.


The Revolution BeginsInte kanske världens bästa teaser, men allt som för med sig Chaos är väl lovande... eller? Jag har fortfarande inte införskaffat mig Dawn of War 2, och min ursäkt denna gång är min totala brist på pengar. Ytterligare en månad med hemskt mycket räkningar och avbetalningar.