Child of Eden - GameplayI väntan på att det ska komma något bra/roligt Star Wars spel till Kinect så kommer nog Child of Eden kunna fylla tomrummet ett bra tag. Skönt att se i alla fall en titel som inte är ett party- eller workout spel till maskinen.

BadassOMG... did I just see a knee-rocket-launcher at 01:20 and 01:50?!?

TragicDå och då blir jag sugen på att börja om med Magic. Men så kommer jag på vilka typer av kort som produceras nu för tiden och tar mitt förnuft till fånga. Duels of the Planeswalker till Xbox räcker gott och väl för mig. Enda gången Magic är riktigt roligt är när man kan spela det med 4-6 personer som har likvärdiga lekar, aka precon.

ConversionsHittade en tråd på ett forum där en någon håller på att göra modeller till alla Primarchs i 40k. Alla är inte klara ännu, men det är ändå kul att se om man kan känna igen dem. Ovan har vi ju Sanguinius och Roboute Guilliman. Här är resten av bilderna jag kunde hitta.Update: Från hemsidan för att förtydliga vem som är vem.
Bild 1: Conrad Kurze (Night Lords), Angron (World Eaters), Alpharius & Omegon (Alpha Legion)
Bild 2: Perturabo (Iron Warriors), Mortarion (Death Guards), Lorgar (Word Bearers)
Bild 3: Horus (Sons of Horus), Emperor of Mankind, Rogal Dorn (Imperial Fist)
Bild 4: Lion El Jonsson (Dark Angels), Leman Russ (Space Wolf), Ferrus Manus (Iron Hands)
Bild 5: Vulkan (Salamanders), Jaghatai Khan (White Scars), Corax (Raven Guard)

A Song of Ice & Fire RPGFZ har uppe en lite kort artikel om Cyanides kommande RPG spel på A Game of Thrones. De intressanta är att de avslöjar lite om vad spelet ska handla om. Saxar direkt ur deras artikel.

"Idag har de första detaljerna kring det senare, vars arbetsnamn stavas just A Game of Thrones, dykt upp via den franska spelsajten Factor News. Jämte de två första bilderna från spelet (som kan beskådas här) står det faktum att storyn i spelet kommer att baseras på helt nyskrivna händelser och karaktärer ut som en av de enskilt största nyheterna. Spelare kommer att få följa en vakt från Night Watch-brödraskapet, samt en Red Priest-man kallad Alester Sarwyck som återvänder hem för att begrava sin far efter 15 år i exil. Vidare beskrivs alstret som ett RPG med färdighetsträd, Thief-liknande smygande och realtidsstrider under vilka det är möjligt att pausa spelet. En beskrivning som tillsammans med de första bilderna inte helt osökt får oss att tänka på kommande The Witcher 2."

Mycket lovande i mina ögon. Kanske äntligen ett västerländskt rollspel som jag orkar spela igenom.

M for MordeHar börjat pub-stompa en hel del med Mordekaiser på sista tiden. En hjälte som jag alltid tyckt varit underhållande att spela med, men som samtidigt aldrig kunnat leverera i det långa loppet. Han fick ju även en liten
boost/remake i en patch för ett par veckor sedan.

Som det ser ut just nu så spelar jag honom med 9/21/0 Masteries, samt med mina tank runor (HP, Armor, MR). Helt uppenbarligen så kör jag honom som hel tank, även om han är tänkt att spela som en off-tank med lite extra AP för damage. De summoner spells jag föredrar är Ghost och Exhaust, eftersom Morde saknar naturlig CC.

Vilka items jag bygger beror ju helt på vad man möter, men både Merc Threads och Force of Nature är mer eller mindre standard. Självklart lastar jag på med Thornmail, Sunfire Cloak och Warmongers när det krävs. Men tål man mycket kan man vara med länge i striderna och dela ut en hel del damage utan att behöva lägga ner pengar på AP items, fast jag är ju inte här för att stjäla en massa kills.

Det tycks i alla fall ha fungerat för mig än så länge. Folk har svårt för att möta honom i lane och vet sällan hur man hanterar honom senare i spelet. Svaret är ju självklart att ignorera honom eftersom han inte kan göra så mycket skada, om han nu inte lyckas fånga upp en Carry som pet.

Heroic Sacrifice

Deathwatch gav sig ut på ett nytt uppdrag i helgen. Diplomatiskt uppdrag, samt undersökandet av Xenos... typ som att förena nytta med nöje kan man säga. Nåja, det var inte mycket som gick rätt denna omgång. Färden genom warp fick Servitors ombord på skeppet att gå bärsärk, och inte hjälpte det att de flesta rullade som krattor när striden väl kom. Skadan var i alla fall inte överdrivet stor, utan de lyckades komma fram helskinnade, omän lite perforerade.

Aurum, som planeten heter, bjöd på en del överraskningar. Galna köpmän försökte handla till sig Astartes utrustning i utbyte mot både boskap och sällsynta Eldar vapen. Människor har försvunnit och dött under mystiska omständigheter, och borta i den västra horizonten kommer det skumma ljus om natten. Men för att bli accepterade av urinvånarna gick gruppen med på att utföra ett slags mandomsprov, eller mer specifikt, jaga ner en stor jävla dinosaur.

Ibland undrar man inte om det hade behövts en Ultramarine med mer hjärna i gruppen, eller så har de bara blivit för bortskämda med Power Armor och Bolters. För här gällde det att jaga med pil och båge i djunglen. En hord med raptor liknande varelser höll på att göra vistelsen kort då de klampade in mitt i ett näste. Striden blev lång och blodig, men gruppen tog sig snart vidare till nästa bekymmer.

I en under tunnel lyckades Khordel (Viktor) bli fast i ett tunnelras. Även någon slags orm/mask lyckades ta ett par tuggor på honom innan de lyckades gräva ut honom. När det bekymmret väl var löst så fann de sig mitt i ett geyser fyllt landskap där det fanns mer svavel än syre i luften. Något som märktes på Probus som hade svårt att anpassa sin lungor.

Sårade, utmattade och trötta tog de sig till monstrets näste.

Följ med oss nästa gång där vi får veta om de har vad som krävs för att döda en Diabladon i närstrid, eller om de kanske oväntat nog kommer upp med en plan?

AlacrityHar införskaffat min 5:e Rune Page nu i LoL, men inte riktigt hunnit fylla den. Funderar på att göra en dedikerad till attack speed med lite Armor och Magic Resist på sidan. Kan nog funka till ett par stycken karaktärer som jag gillar att jungla med, samt som behöver lite extra tankiness. I övrigt så ser mina sidor ut såhär;

Sida 1 (Tank)
Quints - Flat HP
Marks - Flat HP
Seals - Flat Armor
Glyphs - Flat Magic Resist

Sida 2 (Magic)
Quints - Flat HP
Marks - Magic Penetration
Seals - Mana Regen per level
Glyphs - Cooldowns

Sida 3 (Melee)
Quints - Flat HP
Marks - Armor Penetration
Seals - Dodge
Glyphs - Cooldowns

Sida 4 (Carry)
Quints - Armor Penetration
Marks - Armor Penetration
Seals - Mana Regen per level
Glyphs - Cooldown

Sida 5 (Speed)
Quints - Attack Speed
Marks - Attack Speed
Seals - Flat Armor
Glyphs - Flat Magic Resist

Crysis 2Jag är faktiskt väldigt sugen på att införskaffa Crysis 2 på min Xbox. Hade såklart hellre gjort det på PC, men då krävs ju också en
HAL 9000 för att klara av det. Den här snubben ger i alla fall en bra första inblick i spelet. Du får veta allt som är bra och dåligt än så länge. Det är ju såklart inte en ordentlig recension då han bara spelat drygt en timme av det. Kolla in den på 1080p. Ser verkligen grymt ut.

Dead IslandHm.. en bild på vad som verkar vara en
jätte stor zombie från det kommande spelet Dead Island. Jag hade extremt stora förhoppningar på ett psyokoligiskt zombie lir efter att man sett en av de bästa trailers för ett spel. Men seriöst så är jag inte intresserad av ett Resident Evil / Left for Dead till där skräcken utbytts mot tunga vapen i sunkig miljö.

Duke never comes earlyJag vet inte.. ska man skratta eller gråta?

Captain Teemo reporting for dutyJag minns när jag började spela LoL att jag tyckte Teemo var en riktigt grym carry. Sen blev man lite mer insatt i spelet och insåg vilka carries som faktiskt var de bästa, och Teemo föll in i kategorin "rolig men dålig". Precis som man får höra i videon så finns det sjukt många dåliga Teemo spelare, men när man haft en bra i laget så sparkar han röv. Särskilt Sophie har gång på gång visat att hon spelar AP-Teemo lika a boss.

Men sen så kom ju faktiskt en patch som förvandlade Teemo från en litet irriterande moment till ett penta kill monster. Här har ni en video av
CoolbyCheeze som visar hur man spelar en AS/AD Teemo.

Also. Elementz flyttar över Teemo till Tier 1(!) i Solo Que.

Da Gits are back in townEftersom jag är så super aktiv Warhammer spelare så har jag totalt missat att de
gröna-sköna-gänget fått sig en uppgradering i Fantasy Battles. Har inte den blekaste över vilka uppgraderingar de fått sig, men spindeln i bilden ovan är i alla fall den häftigaste.

Tyrion LannisterBlir snart dags att starta en kategori enbart för GoT. Är jag fortfarande lika pepp? FUCK YEAH!

ShenanigansJust Cause 2 måste ju vara det ultimata spelet när det kommer till hur mycket shenanigans man kan hitta på. Hmm..
webhallen tar bara 169:- för det just nu... maybe...

Multi- vs Singel PlayerSnubblade in på en forum tråd gällande Singel- vs Mutliplayer. Det man diskuterade var om man köper ett spel bara för singel/multiplayer, samt om man spelar ut ett spel i singel player innan man ger sig ut online.

Personligen så köper jag alltid ett spel baserat på singelplayer läget. Jag är ute efter att spela en häftig kampanj (om vi nu snackar RTS och FPS). För mig är det mer eller mindre obligatoriskt att plöja igenom storyn och få ett bra grepp om spelet innan man blir tea-bagad online. Samma sak gäller fightingspel. Jag vill klara av arkad läget på svåraste med relativt god marginal och i alla fall lära mig hantera 3-4 karaktärer någorlunda.

Till och med i spel som Modern Warfare, som tydligt är tänkt som ett online lir, vill jag ta mig genom kampanjen innan. Multiplayer är för mig en slags belöning som jag tillåter mig själv vara med om först när jag klarat ut ett spel.

Hur gör ni?

When Cheese FailsJag är absolut inget Starcraft 2 fan, men till och med jag uppskattade och förstod det totala misslyckandet i det här klippet. Känns lite som att gå all-in i poker när du tror du sitter med dubbla äss, men i själva verket så kolla du bara hastigt och sitter på dubbla 2:or.

Dues Ex - GameplayFörsta riktiga gameplay bilderna jag ser från spelet, och det ser riktigt trevligt ut. Det påminner såklart en hel del om Metal Gear, men det ser jag bara som en positiv sak. Uppskattar även deras försök till att ge flera valmöjligheter att lösa vissa problem, men det finns väl en viss risk med att man snabbt fångar upp när man ska använda vilken taktik. Oavsett så ser jag fram emot detta spel som faen.

All work and no paintJag sköt upp den här uppgiften alldeles för länge. Den ska in på måndag, och jag har bara hunnit med att spendera ett par timmar idag med den. Jobbet har slukat upp tid hela den här veckan, och min enda ledig dag kunde jag inte hitta motivation till att rita. Nåja, antar att en hastig inlämning är bättre än ingen alls.

Fick föresten betyg på min gasmask som jag lämnade in för ett par veckor sedan. Den blev så klart godkänd, men extra roligt var det att få 9/10 på utförandet. Känner mig positiv inför att fortsätta rita, men ska jag fortsätta med concept art på högskola så måste jag gå ner i tid på jobbet.

Hipster KickballHipster Kickball är ett charmigt "baseball" spel i pixlig grafik. Vem vinner mellan äkta hippies och wannabe hipsters. Var noga med att kolla in texten på alla karaktärer. Hilarious!

Hey, Listen!Fez är ett kommande escher liknande spel som kommer till Xbox Live Arcade i år. Spelet har redan hunnit med att vinna några priser både för spelidé och design. Jag har haft dålig kolla på just Arcade lir, men det här ser ju ut som ett man inte vill missa.

Daemon HunterDet verkar som att vi kommer kunna mangla lite annat än Xenos inom kort. Fantasy Flight Games
avslöjar att Ordo Malleus kommer att dyka upp i Dark Heresy.

Fear and BloodExakt en månad och en dag kvar. Det är exakt en månad och en dag för länge.

PonycraftMixa lite My Little Pony med en dos Starcraft 2 och du får detta.

AttitudeGah! När man väl har tid och lust att mangla lite League of Legends så ligger servrarna nere pga den senaste patchen. Är sjukt pepp på att införskaffa Nocturne nu när jag äntligen farmat ihop 6300 IP. Samt så vill jag ju prova på Sona efter hennes lilla remake och se om är värd att spela med eller om hon bara är en Soraka 2.0.

Btw så har det även kommit ett par nya sköna skins.My legs aren't QWOPerating!Som man brukar säga - One does simply not QWOP into Mordor. Men jag lyckades ta ett nytt personligt rekord i detta fruktansvärt jobbiga spel från 2008. Kan ni klå mig?

QWOP

Yakety SaxMer GTA madness bara för att det är så jävla roligt.

P.S Det bästa kommer i slutet

Voice of WarHaha, folket som gjort rösterna till Dawn of War 2 ser ut att vara ett rikigt skönt gäng. Älskar att se hur människor på enkla sätt förvränger sina röster på så många sätt och lyckas bra med det.

The Mountain ManJag har aldrig varit särskilt intresserad av kläder, eller klädstilar för den delen. Jag har som alltid kört en kombination av vad jag tycker är snygga t-shirts och bekväma tröjor och byxor, oavsett hur slitna dom varit. Lite grunge helt enkelt. Så idag tyckte jag och Sophie det var dags för mig att jaga lite nya kläder på stan, något som jag vanligtvis gör 2-3 gånger om året(!). Men tamejfan allt i alla butiker är antingen randingt eller rutigt.

Så det blev tillbaks hem och ut på nätet. Den närmaste benämningen jag kommer min egen stil är väl
Hipster. Något som verkar fara likt en våg över mode världen just nu. Det ska vara retro- eller nördiga t-shirts. Men i artikeln ovan finnar man även något som kallas för The Mountain Man, och han beskrivs såhär;

- "He seeks working-class authenticity, taking pride in his full beard and the fact that he’s often mistaken for a homeless person."

Fuck yeah! Jag har hittat min "nya" stil. Någon som vill vara med och beställa kläder från Thruffle Shuffle eller Threadless?

Blow my nose!Best. Game. Ever!

Matchen bröjade helt okej. Micke lyckades plocka 6 snabba kills i början och vi trodde att det här skulle bli en enkel match. Fast forward ~40 minuter. Vi ligger under i kills med ca 25 mot 50. Deras Katarina och Lux krossar oss i varenda team fight, men vi lyckas i alla fall hålla våra torn intakta.

Spelet går vidare och vi ser dem gå mot draken så vi tänker satsa på en snabb Baron, men de fattar våran plan och kommer mot oss. Vi lämnar Baronen och ser att de gör ett försök på honom. Vi avvaktar och anfaller dem mitt i striden. Enormt cluster fuck. De tar Baron, men vi tar ett Ace. Vi tar ner alla deras inhibitors. Men vinner inte där.

De kontrar och matchen drar ut ännu mer på tiden. Det är först efter vi sänkt alla deras inhibitors för tredje gången som vi till slut lyckas ta hem segern. Det bästa av allt var att de trollade oss hela matchen genom att kalla oss Noobs, och det blev bara värre/bättre när vi väl kom till chatten efter matchen.

(klicka för större bild)

League of MagicJag gjorde ett inlägg för länge sedan om någon som gjort om alla LoL hjältar till Magic kort. Nu har en ny sådan tråd dykt upp på forumen. Denna gång med alla hjältar (till och med Nocturne) och betydligt mer balanserade och roligare kort. Här är en
länk till tråden med alla kort.

Och på tal om Magic så hade jag missat att ytterligare en expansion har släppts till Xbox versionen. Denna gång finner vi en vit Kor/Soldier lek, en svart Vampire lek och en blå/röd lek som bygger på instant spell och creatures med tillfälliga boosts.. hm.. kanske ger ett separat inlägg om det spelet senare helt enkelt.

From the Darkness Above

(Warning! Wall of text incoming! Warning!)Då var helgens äventyr över, och alla marines tog sig hem med alla kroppsdelar intakta. Annat får man dock säga om de människor, och framförallt xenos, de mötte under resans gång. Vi kör en "kort" recap om vad som har hänt.

Allting började med att deras Kill-team blev utsända till en planet vid namn Avalos. Där hade en inkvisitör från Ordo Xenos skickat ut en nödanrop efter att han hittat en genestealer kult. Deathwatch anländer via drop pod till huvudstaden Lordsholm efter att det skepp som de färdasts i blir slukat av en krake som legat i systemets omloppsbana. Väl nere på planeten lär de sig att hela staden/planeten är i ett uppror. Lordsholms PDF styrkor slåss för liv och lem men är kraftigt utnumrerade av rebellerna.

Deathwatch gör livet kort för det uppror de landar mitt i. Bland höjdpunkterna i striden hör att
Pollux jämnar en byggnad med marken med sin heavy bolter och att Probus dekapiterar en slags halv-ogre som dumt nog utmanar honom på duell. De traffar strax därpå en Callidus Assassin som varit en del av inkvistirörens följe. Hon meddelar att uppröret pågått en vecka sedan hennes inkvisitör försvann. Hon förklarar även att man måste hitta den Broodlord som startat hela upproret samt att Deathwatch måste få tag på en astropat för att skicka iväg en nytt nödanrop för ännu mer förstärkning.En Broodlord hittar man inte i första taget, så en astropat blir det första teamet börjar leta efter. Lyckligtvis vet man att det finns en hos stadens guvenör som har isolerat sig i stadens norra ände. Resan dit blir inte problemfri dock. Gruppen springer ihop med ett flertal rebeller som gör sitt bästa för att sakta ner Deathwatch, men blir så småningom sönder manglade. Det är även här man gör sin första bekanstap med ett par genestealers som gömmer sig bland rebellerna.

Khordel visar här hur en Tech Marine handskas med xenos i närstrid när han får tag i en stackars sate och med sin klo och mekaniska arm (the flesh is weak) planterar en granet i käften på den - kaboom! Väl framme hos guvenören lär de sig att han är en riktigt vekling som gömmer sig bakom soldater och murar med stadens adelsmän, medan folket på andra sidan muren sakta dör. Innan de väljer att handskas med guvenören så beordrard att få tala med astropaten. Sagt och gjort utan allt för mycket våld så är en Space Wolf flotta på väg till systemet, dock är de ca 4 veckor bort. Damn you warp travel!

Det återstår bara en sak att göra medan hjälp är på väg. Hitta Broodlorden. Det blir dock inte så mycket att leta efter när en grupp genestealer klättrar via guvenörens herrgård in till astropatens torn, samtidigt som rebellerna lyckas ta sig genom muren mot samma mål. Probus och Zach gör sitt yttersta för att stoppa genestealers medan Khordel och Pollux tar kål på rebellerna med hjälp av guvenörens PDF trupper.När striden är över så letar gruppen reda på vars genestealers kan tänkas komma ifrån. Och det tar inte länge innan de listar ut att de färdas via stadens kloaksystem, vars centrum och hjärta ligger i fabriks distriktet. Samma område som var inringat på en karta de fann på en rebell vid en tidigare sammandrabbning. Ingenting ska så klart vara enkelt. Utan den enda bron in till området var tungt bevakat av rebellerna, något som inte direkt är ett problem för de som har tillgång till bolters.

Den mest misstänksamma fabriken innehöll även spår av en genestealer näste, eller rättare sagt så fann man spår som ledde ner till kloakerna. I midje djupt vatten fick de vada fram i jakt på Broodlorden, men det var såklart genestealers som fann dem först. En blöt strid slutade i en brutal vinnst för Deathwatch. Särskilt efter Khordel kastade iväg Probus likt en männsklig raket med chainsword.

Broodlordens näste var inte långt därifrån och gruppen törstade efter mer xenos blod. Trots monstrets styrka och storlek så tålde den inte gruppens koncentrerade eldkraft, särsklit Zach hade med sig kejsarens vrede när han avfyrade sin bolter som gjorde över 80 wounds på en runda. I varelsens näste hittade man även spår av en inkvisitör, samt en data-slate som tydde på att dessa tyrander var hitlurade av någon annan kraft.

Faran var dock inte över ännu, utan hade egentligen bara börjat. Så snart Deathwatch slickat sina sår och fyllt håler i sina rustningar blev himlen täkt med sporer. Den riktigt invasionen var igång. De barikerade guvenörens herrgård med så många soldater man kunde få tag på, och sen väntade man. Vid den drygt 4:e dagen kom ett meddelande. 2st Imperial Battlecruisers hade fått meddelande att plocka upp ett Kill-team innan planet blev slukad. Men de hade ingenstans att landa med sina skepp. Stadens enda spaceport var på andra sidan den infekterade staden.Utan några valmöjligheter plockade gruppen ihop en konvoj av soldater och APC fordon för direkt avfärd. Guvenören gjorde sitt yttersta för att få följa med men blev bara ett huvud fattigare när Pollux tappade tempramentet. De anlände så småningom till den nu övergivna spaceporten där de ställde upp sig för en sista strid i väntan på att ett skepp skulle komma.

Fler och fler Hormagaunts, Temagaunts, Genestelers och Tyranid Warriors dök upp på platsen och ett inferno av bolter eld avfyrade i alla väderstreck. Och för att följa alla klichéer kom skeppet i sista stund för att hämta dem. Det sista de såg av Lordsholm var ett regn av utomgjordiska kapslar fyllda med varelser som var redo att förtära planeten.

Rickroll?


Some news on DiabloEn liten video om Diablo 3. Kanske inte direkt några nyheter, men ändå lite matnytting information. Uppskattar att de försöker balansera PvP så gott det går. Har personligen aldrig sett D3 som ett PvP spel, men om man väl ger sig in på det så vill man ha en så bra upplevelse som möjligt.

Att spelet är tekniskt klart säger inte så mycket. Det är fortfarande Blizzard vi snackar om. Tydligen ska deras kommande MMO Titan och vara tekniskt klart, men det har inte en beta release förän tidigast 2013.

Ser fortfarande fram emot en release av spelet dock.

Investigation & InterrogationHands down, detta kommer bli det bästa spelet någonsin (som om jag aldrig använt de orden tidigare).

Charlie Sheen's Winning RecipesJag bryr mig rätt lite om vad Charlie Sheen har gjort, för mig kommer han alltid vara
Richard 'Dick' Brewer, but this shit is funny!

The Secret WorldFuncom har nu släppt sina första gameplay bilder på det kommande MMO spelet The Secret World. Är fortfarande inte direkt intresserad av MMO, och inte heller detta. Men! Men, det har med sig en hel del Lovecraft inspirationer vilket alltid tilltalar mig.

Klasser ska inte finnas, och man väljer om man vill kämpa för Illuminati, Tempel Riddarna eller Cult of the Dragon. Som alla andra utvecklare så lovar de att det är något vi aldrig sett tidigare. Inga levels ska finnas med, utan din karaktär ska utvecklas allt eftersom du upplever saker...

Jag vill se lite mer om det innan jag helt kapar bort det.

Haters gonna hate

'

En kille som på egenhand spelat in och klippt ihop ett kollage med sina egna kills. Riot det här är en stor anledning varför vi vill kunna spela in våra matcher. Stort kudos till det arbete han lagt ner. Gillar dock hans Singed (nr 10) kills bäst av alla.

NocturneNocturne
heter nästa champion som kommer till League of Legends. Och det blev inte en ny stealth hjälte som många kanske trodde. Att dömma av hans skills så verkar han bli en rätt generic melee DPS karaktär med möjlighet för lite CC i form av fear.

Däremot så tar han med sig en av de roligaste Ultis jag sett i spelet - Paranoia - reduces the sight radius of all enemy champions and removes their ally vision in the process. He can then launch himself at a nearby enemy champion.

Det här kan bli en riktigt rolig motståndare att slåss mot och han kommer sannerligen tillföra en hel del sköna ganks.

More League of Legends Videos

Video Game CurrencyNu kör ju jag inte bil, men hur ofta har man inte värderat saker i antal spel man kan köpa?

- "Hm.. det här är en fin jacka, men jag kan få 2st fullpris spel för så mycket pengar. Äh, jag plockar upp en liknande jacka på rea så kan jag gå förbi Derp Stop och plocka på mig Herp Derp 2"

Come on, I can't be the only one?

Awesomeness

 Hittade den här sköna spellistan på nätet. Jag lyssnar till 99% på den här musiken när jag till exempel sitter och ritar. Finns inget som inspirerar lika mycket som rytimiska toner från ett riktigt bra spel.

Det finns så klart många fler sådana här listor att gräva fram. Så snart jag får tid över ska jag sätta mig ner och plocka ihop en egen lista med personliga favoriter.


Something for EverybodyThat's it! Jag förbokar skiten nu! Behöver verkligen ett nytt Team Fortress 2 spel att gräva ner mig i, och en anldning att sitta mer uppkopplad på min Xbox.

My LadyDet här kan vara den bästa anledningen någonsin till att skaffa Dragon Age

The Demo KnightThis made me smile

Enviorments Case #1873Veckans skoluppgift är avklara. 4st Enviorment Thumbnails är ritade i gråskala. Nästa vecka kommer jag att måsta välja en av dessa och göra den mer detaljerad och i färg. Har ingen aning om vilken jag ska välja, så jag tänkte höra med er vad ni tycker?

Grey KnightsNytt Codex till 40K. Den här gången är det de grå riddarna som är svurna till att bekämpa demoner som anländer i full styrka. Personligen är jag inte överdrivet förtjust i deras concept, men deras gamla termintor figurer har alltid varit bland de läckraste.

Denna uppsättning figurer är ju inte heller helt fel. Dock måste jag säga att deras Dreadknights (aka Optimus Prime) känns förbannat felplacerade. Att Sisters har en maskin där man fäster någon stackars sate kan kan köpa. Men för en Space Marine att dra ut i stird i en sådan.. det vet jag inte...
Alice: Madness ReturnsDet här spelet ser extremt obehagligt ut... på ett bra sätt. Lite plattform, lite pussel och en massa action. Finns väl en viss chans att detta spel kan bli ett sånt där skit bra spel som inte får den uppmärksamhet det förtjänar. Eller så blir det bara extremt pretantiöst.

ShowdownVem ringer du efter när en invasion av grå män är på gång? Varenda jävla Power Ranger som någonsin existerat under de senaste 34 åren, that's who!

I think my childhood just had a nerdgasm...

Everything is HeresySnubblade in på en forum tråd tidigare idag där man diskuterade Kejsaren och hans beteende utifrån det man har läst i allt fluff, och framförallt i Horus Hersy böckerna. Så här började det hela:

"His ego is incomprehensible. He expects everyone, everywhere, even people who have no idea whatsoever who he his, to obey his every word unconditionally. Question anything he says, no matter how legitimate your question? He kills you. Seriously, the policy for integrating new planets to the Imperium in the Great Crusade was literally "Walk into the planetary government's office, demand they submit, if they don't immediately comply 100%, kill everyone on the planet and resettle with Terrans"

He is the absolute worst father of all time. Whenever he met one of his children, if they didn't submit to him on sight, he bitch slapped them until they did. He showed *no* concern for the problems some of them endured: Lorgar is religious, would prefer to integrate people peacefully, and is generally a nice guy? Don't try to explain things logically or listen to any of his ideas, just bitch slap him until he gets to massacring. Magnus has enormous psychic power that makes him hugely vulnerable to Chaos corruption? Don't explain the dangers of the Warp to him, just bitch slap him and expect him to stop. Angron's life has been a continuous parade of misery? Don't actually try to get the poor guy some therapy, just bitch slap him and expect him to get over his massive psychological trauma."


Själv har jag aldrig uppfattat Imperiet, eller Kejsaren, som helt snälla och felfria. Och det har som alltid varit en del av charmen. Imperiet är i mina ögon "the lesser evil". Kjesaren är framförallt en erövrare. Ingenting annat. Lite som en futuristik Ghengis Khan med övernaturliga krafter och en abnorm armé av genetiska super soldater.

Var är eran bild? For the Emperor? Death to the false Emperor?

The Price of Hubris


Hmm.. det verkar som att vårat Kill-team har något att se fram emot inom en snar framtid.

What is a man?Lämnar snart in min karaktärs uppgift till skolan. Den här veckan så har jag använt en av mina tidigare sketcher och gett den lite färg helt enkelt. Är faktiskt inte helt 100% nöjd med den, men den får ändå lov att duga. De värsta som kan hända är att jag måste komplettera den.

Nästa vecka så ska jag ge mig på att rita en "enviorment". Exakt vilka riktlinjer och krav som kommer att dyka upp återstår ju att se. Men ni kan förvänta er en smutsig stad alá Blade Runner eller något i den stilen.

Okey, one more thing


Något som de flesta redan hunnit berätta för mig, men ändå. A Dance of Dragons släpps den 12 Juli i år!
Min respons: -"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!"

Challenge TowerFortfarande väldigt kluven inför nya Mortal Kombat spelet. Det finns mycket som verkar bra med det. Grafiken, brutaliteten och nu även deras Challenge Tower. Fortfarande finns det en sak som är avgörande för min del, och det är den förbannade kontrollen. Ge mig samma respons och säkerhet som i Street Fighter och jag kan garantera att det blir ett köp för min del.

Ultra CombosGänget bakom Ultra Combo filmerna på Youtube har just lagt upp sin sista video. Precis som med de tidigare så får de mig att le sådär fånigt när jag ser något verkligen gillar. Det gör mig samtidigt ledsen att veta att det finns amatörer med så här mycket talang och samtidigt görs det filmer som
Tekken och Chun Li.

Beyond HDÄr i full gång med att spela ut Beyond Good & Evil HD som släpptes nyss tilll Xbox Live (och PSN). Nu var det ju sjukt länge sedan jag spelade det senast. Kommer knappt ihåg hur någonting såg ut, men jag utgår från att denna HD remake håller måttet, för i övrigt så har spelet åldrats med värdighet.

Kan fortfarande inte nämna något spel som lyckas blanda action, äventyr, smyga, racing och fotografering i ett och samma spel. För de ynka 800 M$ (~80:-) det kostar att ladda hem så kan det förmodligen vara det mest prisvärda du lägger pengarna på denna månad.

Vill ju fortfarande helst se att de kan släppa en uppföljare inom en snar framtid, men jag antar att tills dess får detta duga.

ScrollsSkaparen bakom Minecraft, Marcus Persson aka Notch, har idag gått ut med lite info om sitt kommande spel från den nyskapade studion Mojang. Spelet kommer heta
Scrolls och ska tydligen blanda element från Magic the Gathering och diverse brädspel till ett intressant strategiskt spel. Något som helt faller mig i smaken.

Än så länge finns det ju inte så mycket information. Men handlar det om att tappa kort så räkna med mitt intresse.