Hair of CageDerek Eads har gjort en lite rolig lek baserat på Nicolas Cage olika hårfrisyrer. Någon som lyckas pricka in dem alla, eller en majoritet i alla fall? Han verkligen haft en hel del frillor denna Nicke.

Douche-man

Som allt annat här i livet behöver även Spider-man en reboot av sin film serie. Jakten efter en ny Peter Parker är i full gång, och FilmDrunk har tagit fram en lista på de 5... 6... personerna som finns kvar efter den senaste gallringen. Ett gäng med brats i skitigt hår, som alla gjort små roller i diverse filmer och serier.

Den enda jag kan säga något om här killen nere till vänster, Josch Hutcherson som varit med i "Bridge To Terabithia" som jag uppskattade. Inte för att jag egentligen tycker att Spider-man serien behöver en reboot, men samtidigt kan man inte fortsätta med ful-Toby.

Bra eller Anus?


The death of Hopper

Groteska mänger jobb och sömn har lämnat bloggen orörd i helgen. Förhoppningsvis är jag lite piggare till veckan. Kan i den obefintliga schlager-yran meddelande att vi har blivit en Bowser fattigare.

Självaste Dennis Hopper har
vandrat vidare efter att förlorat sin kamp mot prostata cancer. Han blev 74 år. Mest känd för sina skurk-roller i diverse filmer, samt sitt genombrott i Lynch "Blue Velvet". Personligen kommer jag nog minnas honom mest som den galna bombmannen i "Speed" eller för hans insats i "Land of the Dead".Hur kommer du minnas denna stora man?

LovecraftOkej, jag kan erkänna att jag inte är någon expert på kärlek... eller Starcraft... but this shit still doesn't make sense! Vad vet koreanerna som inte jag gör?

via Ningin

Pacman Ghosts Discuss TV


Pop-FictionGametrailers har börjat med en ny liten mini-serie som enklast kan beskrivas som "Mythbusters" för tv-spel. Än så länge har de bara hunnit med 2st avsnitt. Ett om det hemliga rummet i Zelda till SNES och ett om det är möjligt att hoppa över flaggan i Super Mario till NES.

Zelda hemligheten var aldrig en stor grej när jag var liten. Läste om det i en Nintendo tidning, men utforskade aldrig möjligheterna till att besöka rummet då det bara innehöll pengar.

Super Mario var dock en helt annan grej. Alla ungar på området hade sina versioner och teorier om vad som hände. Hemliga världar, bubblor som fryser tiden och gud vet vad. Skoj att äntligen få svar på saker.

Har ni några ouppklarade myter som ni inte har googlat fram redan?

The last hurrahMark "Skywalker" Hamill säger sig ha gjort sitt som Jokerns röst efter 12 år. Tanken var att han skulle avsluta karriären i Batman: Arkham Asylum. Men med tanke på vilken succsé spelet blev var det inte så konstigt att utvecklarna Rocksteady gav sig på en uppföljare.

Hamill har dock varit hälsosamt skeptiskt till en uppföljare och sagt att första spelet aldrig kommer att kunna toppas. Fast efter ha blivit lovad guld och gröna skogar av Rocksteady ändrade Hamill sin åsikt och kommer nu att avsluta sin karrär i Arkham Asylum 2.

via IGN

Superhero HypeTommy Lee Jones är
bekräftad för Captain America: The First Avenger som kommer i Juli 2011. Vilket roll ha ska ha i filmen är det dock inget uttal om. Vi kommer även få se Hugo Weaving som super skurken Red Skull.

2011 ser ut att bjuda på en hel del intressanta nörd filmer. Förutom ovanstående film så kommer ju även; "Thor", "X-men: First Class", "Transformers 3" och "The Green Lantern" för att nämna några.

Ironman RedemptionOm våran hjälte John Marston i Red Dead Redemption istället skulle vara Tony Stark.

Är äntligen klar med "the main story" i Red Dead, så nu återstår det bara att göra allt annat... och spela online såklart.

Art of BenJag är ett stort fan av tecknaren/designer Ben Balistreri, som just nu är mest känd för sitt arbete till How to Train a Dragon. På sin
blogg har han just nu lagt upp 30st stört sköna bilder på sina favoriter till Star Wars. Jag blir alltid lika sugen på teckna varje gång han postar någonting nytt.

Steam n' Magic

Inte nog med att Magic the Gathering: Dules of the Planeswalker får sig uppdateringar till Xbox Live, nu ska även det digitala knarket komma till Steam enligt Kotaku. Av någon anledning blir jag mer sugen att skaffa det till dator. Kanske för att mina Magic spelande vänner sällan har Xbox, eller så för att PC spel oftare får sig uppdateringar.. se bara Team Fortress 2, Left 4 Dead och Blood Bowl.

Att flippa digitala kort har då aldrig varit så här roligt.


DON'T PANIC!

It's just Towel DayThe Oldest KillerI lördags så blev det att vi rollspelade
Operation: Fallen Reich och äventyret "The Oldest Killer" (med några små förändringar från min sida). Det blev Kubbe, Mats och Sophie som ställde upp med färska karaktärer från Life Board.

Kubbe spelade en mycket gnällig och lat Arkeolog som spenderat stor del av sitt liv borta i Amerika, han tog även en tripp till Indien och har hunnit med att studera lite finska på sidan om. Mats karaktär kan väl närmast liknas vid en "Tony Stark", född med silversked i mun och med ett brinnande intresse för mekanik. Han har även varit med om en rad olyckor som han ogärna talar om.

Sophies karaktär kan enklast beskrivas som Helan Bonham Carter i Sweeney Todd. Gift 3 gånger om. Varav en make spöade upp henne rätt rejält. Blev inlagd på ett Asylum. Tog sig därifrån och reste till Japan där hon lärde sig en jävla massa om knivar och svärd. Jobbade även ett tag inom militären som mekaniker... det blir helt enkelt inte mycket mer random än så. 

Äventyret i sig var väldigt underhållande. Ett gäng med smugglar hade blivit överfallna. 3 av dem var ordentligt mörbultade och stympade, den enda överlevaren påstod att ett gäng pensionärer hade överfallit dem, vilket var väldigt svårt att tro. Men en svart tjär-liknande gegga i kulhålen fick deras intresse. De lyckades spåra en väg av förstörelse från Huddingham till Grunweils Veteran Home där saker bara verkade fel. 

En läkare med tyskt efternamn hade tagit över anläggningen och gamlingarna betedde sig minst sagt ovanligt. Till slut fick veteranerna nog av deras nyfikenhet och körde iväg dem under vapenhot. Gänget gav inte upp utan återvända under natten för att spana och ta reda på vad som var i görningen. Där lyckades de komma över vad som verkade vara en mindre invasionsplan på ett närliggande forskningscenter.

Ett par galna upptåg senare konfronterades till sist Sophie med någon helvetiskt varelse. I blind panik skjut hon med sitt avsågade hagelgevär som hon fått av Mats karaktär, och hade det inte varit för minst 2st naturliga 20:or hade det slutat helt annorlunda.

Daemons Incoming!
Vet inte hur pass gamla de här bilderna är, men Daemons kommer få lite nytt i plastväg inom en snar framtid. Tror det är på tiden att de får lite andra demoner i plast istället för att bara ha Bloodletters som det är idag. Figurerna får helt klart godkännt, men ingenting som direkt imponerar och får mig att vilja börja spela med dem.

Fast en plast Deamonprince till mina Chaos Space Marines kanske skulle vara ett trevligt tillskott...

Movie Marathon

Jag har faktiskt lyckats ta mig igenom ett par filmer den senaste veckan, trots allt spelande. Speed reviews!

Alice in Wonderland - Betyg: 2
Väldigt vacker film där Tim Burton bjuder på digitala konster. Med undantag för det visuella är det en väldigt svag film. Till och med Johnny Depp ser ut att misstrivas.

Kick-Ass - Betyg: 3
Filmen som tar drömmen om att bli superhjälte till nästa nivå. Tunn handling som väntat, och all action får man bara man kolla in trailern. Hade nog för höga förväntningar helt enkelt.

Capitalism: A Love Story - Betyg: 4
Säga vad man vill om Moores sätt att göra film, han få i alla fall igenom sitt budskap. Tragisk film om verkligheten i Amerika där klyftorna mellan fattig och rik bara ökar. Får en att känna sig smått hopplös.

Su Qi-Er - Betyg 3
Klassisk kung-fu historia om två bröder som väljer olika vägar i livet. Allt slutar i hoppsparkar och giftiga tekniker. Filmen fortsätter dessutom efter uppgörelsen och vi får se David Carradine med ett gäng svettiga män som slutboss.

The Wolfman - Betyg 2
Riktigt långtråkig historia trots Anthony Hopkins och varulvar. Benicio ser ut att somna i varje scen och effekterna imponerar inte direkt. Enda behållningen är Hugo Weavings skäggväxt.

The Book of Eli - Betyg 3
Världen har gått under och alla vill ha Denzel Washingtons bok, men han är beväpnad till tänderna. Helt okej historia som de på något sätt lyckas göra trovärdig. Gary Oldman får spela sluskig skurk igen, det gillar jag.Fable 3Ytterligare en Legendary/Limited/Collectors-editon jag inte kommer att köpa. Men det är som vanligt alltid lika roligt att ta reda på vad man får för extra godsaker. Tror för övrigt inte ens jag kommer köpa Fable 3 med tanke på hur lite jag uppskattade föregångarna, men vem vet... ett bra co-op läge kanske ändrar min åsikt.

Red Dead BasterdFick äntligen plocka upp mitt exemplar om av det
omtalade Red Dead Redemption i fredags, för den som bott under en sten är detta "GTA i vild västern". Och det har minst sagt blivit många, många timmar framför teven i helgen. Som vanligt när det gäller Rockstars spel så läggs det extremt mycket krut både på karaktärer och story, men ingenting jag tänker gå in på detalj.

Dock så måste jag erkänna att jag bara spenderat drygt 20% av att faktiskt ta mig vidare i handlingen. Det som hållt mig sysselsatt är alla mini-spel i spelet. Texas hold em, Black Jack, Liars Dice, Finger Filét, Arm Wrestling och hästkapplöpning har gjort mig till en extremt rik man i detta spel. Och jag kan helt enkelt inte sluta med det.

Självklart har jag även hunnit med Dastardly Achivement och levt rövare bland ortsbefolkningen. Att spontant fånga in folk med lasso har aldrig varit så roligt.

I don't get itFrån och med nu går det att köpa guider till diverse spel direkt på Steam. But what the fuck man? Ursäkta, men för det första; Varför skulle man vilja köpa en stratergi guide? Är inte själva grejen med spel att få själv utforska och upptäcka saker, för att sedan kanske dela med sig av taktiker och fynd med sina vänner? För det andra; Varför ens betala för något du kan hitta på internet gratis? Fan, är du fast i 1990 och har aldrig hittat till GameFAQs?

Och vad kan en Left 4 Dead 2 guide innehålla? 128 sidor där det står -"skjut dem i huvvet!!!"

I don't get it... and never will

Many Megaman BossesSteve Buscemi's Teeth Man hade nog varit lite jobbig att möta

Heroes of War

Okej, dags att ge sig på en Top 10 lista igen. Tänkte köra på temat Warhammer Fantasy figurer. För att ha något form av begränsning så listar jag de tio snyggaste modellerna som get mig en riktigt "awesome" känsla samt att de på något sätt representerar sin ras och varit en stark orsak till att jag velat börja spela med dem. Och jag begränsar detta till endast en modell från varje ras/lag.

Number 10 - High Elf Lord


I mina ögon en riktigt klassisk och respektingivnade general. Inte alls någon märkvärdig eller heroisk posé intas, utan han lyser bara självsäkerhet som en hög-alv ska. Helt klart den modell jag skulle låta aggera general om jag spelade High Elfs.

Numer 9 - Dwarf Deamon Slayer


Jag blir nästan lite nostalgisk varje gång jag ser denna slayer. Beror nog en hel del på att han var den slayern som tillhörde Warhammer Quest. Hans magnifika mohawk skulle göra Mr.T avundsjuk, och jag kan verkligen se den här lille kämpen vandra tvärs över slagfältet bara för att få svinga sin yxa mot en Bloodthirster.

Number 8 - Carnosaur


Ödlorna fick en special-character som rider på något som ser ut som en blandning av en t-rex och en raptor från Jurassic Park. Elak och skräckingivande modell på alla sätt (och den är inte sämre på papper). Som dinosaurie nörd var det svårt att inte bli svartsjuk när Klicken kunde ställa upp med honom. Synd bara att Lizardmen inte hade några andra schysta dinosaurier...

Number 7 - The Black Coach


Vampyrerna har sällan haft någon modell att skryta med. Tråkiga skellett och zombier med ännu tråkigare vampyrer i fronten. Men till slut dök det upp en vagn med självaste "döden" som kusk, och de odöda blev genast några snäpp häftigare. Jag har dock aldrig fått se diligens i action.

Number 6 - Stone Troll


Ett troll blir inte mer troll än så här. Det är något med hans primitiva klubba och blick som tilltalar mig på ett sätt inget annat troll gör. Den här snubben har en plan. Och den planen är att plantera denna påk i din fontanell.

Number 5 - Wood Elf Lord


5:- på att du inte tycker att den här modellen platsar som nummer 5, eller att den ens borde bara med på listan. Men den här figurer representerar varenda skogsalv jag fantiserat ihop i min skalle. Beväpnad med både båge och svärd i en förväntasfull posé kommer han att grasiöst förinta allt motstånd utan att ens svettas innan han kliver tillbaka på sin gren och bevittnar sin vinst på slagfältet medan vinden blåser i hans år. /fanfiction

Number 4 - Ushabti


När Tomb Kings presenterades som en egen ras orkade jag inte ens bry mig. Men när de första bilderna på Ushabtis släpptes kom jag på andra tankar. Egyptiska gudamonster direkt ur Stargate kan inte vara annat är awesome. Dessvärre går det inte att bygga en armé runt dessa figurer idag... but one day perhaps...

Number 3 - Screaming Bell/Plague Furnace


Råttorna som fått den senaste uppgradering bland sina modeller fick såklart även den bästa på länge. Den skrikande klockan skulle jag aldrig kunna tänka mig att vara utan. Om man så vill kan modellen dessutom användas till den minst lika häftiga Plague Furnace. Älskar verkligen dynamiken i denna modell. Råttan som "surfar" på klockan. Ratogren som verkligen sliter för att få den i gungning och den mystiska gröna röken som flyger ur den.

Number 2 - Bel'akor


Deamons är också en ras jag tycker varit befriade från riktigt coola figurer tills Storm of Chaos gav oss Bel'akor. En fullkomligt gudomlig modell som verkligen representerar hur en demon bör se ut. Vassa, krokiga horn. Smått trasiga läder vingar. Och en attityd som säger "kom hit så får jag slå ihjäl dig!".

Number 1 - Green Knight


Kan det bli mer nobel och heroiskt än en riddare på sin stolta springare? Jag tror inte det. Den gröna riddaren representerar allt som en riktigt hjälte skall. I fluff, artwork och modellmässigt är Green Knight komplett i mina ögon.

Exploring the Cataclysm

Är du riktigt snabb kan du få möjlighet att kolla in lite ny områden i det kommande Cataclysm innan Blizzard får dessa videor bannade. Grab them while they're still hot!

Blir det att levla upp era 80 karaktärer till 85 eller blir det direkt att börja om från början för er?

Warhammer 8th EditionJag har ju faktiskt inte skrivit ett dugg om den kommande åttonde versionen av Warhammer Fantasy som kommer troligtvis i sommar (10:e Juli enligt rykten). Den här omgången verkar föra med sig mer förändringar än någonsin. Det är lite för många rykten att igenom i ett inlägg, så ni kan läsa hela Warseer tråden
här. Men jag tänkte i alla fall nämna några av dem och mina tankar.


Arme konstruktionen kommer gå tillbaka till % form, som vi hade i 5:e upplagan om jag inte minns helt fel. Rykten säger att följande kommer att gälla;

- 25% max characters (includes mounts)
- 25% min core
- 50% max special
- 25% max rare

Förflyttning av enheter kommer också att förändras. Alla enheter som är 8" från generalen kommer behöva ett Ld slag för att kunna marchera. För Charging kommer tärningar att rullas, infanteri kommer flytta sin vanliga movement +2D6, medans kavelleri får M+3D6.

Antalet magi tärningar per runda kommer också bli slumpmässigt. Den som har sin magi fas rullar 2D6 och får så många 'power dice'. Den som ska dispella får den högst rullade tärningen i sin 'dispel pool'. Exempel - du rullar 3+5 vilket ger dig 8 tärningar totalt, då får din motståndare 5 tärningar att dispella med.

Shooting kommer kunna ske i 2 ranker (kanske fler för de med pilbåge). True Line of Sight från 40K kommer att gälla. Att gissa med atilleri kanske förvinner. Man lägger ut sin template och rullar scatter som i 40K.

I närstrid kommer de också ske en hel del förändring. All strid kommer ske på Initiative. Infanteri kommer kunna slåss i minst 2 ranker (spjut ger ytterligare en, och diverse andra specialenheter). Så länge man inte har en enhet i flanken eller baken så är man stubborn. Fear/Terror ska inte göra så att man auto-flyr.


En hel del andra förändringar kommer (som du kanske sett i länken) också att ske, och en del blir säkert inte ens av. Men Warseer folket har varit rätt duktiga på att pricka rätt på tidigare rykte de har gått ut med.

Personligen vet jag inte vad jag tycket att man gör spelet med slumpmässigt med både "Charging" och Magi. Allt för mycket avgörs redan på kassa tärningsslag, och magi tunga armeér kan verkligen falla eller tokdominer om tärningar vill sig väl. Sen att bygga armeér på % kan visserligen dra ner lite ostiga hjältar, men att få plocka 50% special kan nog ge vissa en hel del kanoner (läs dvärgar).

Jag spelar ju inte direkt Warhammer längre, men efter att ha fått Skaven boken att KG så har ju suget växt en hel del... men lyckligtvis finns det andra nördigheter att lägga pengar och energi på. Fast det är ju alltid roligt att drömma iväg sig en stund.

Red Dead MultiplayerRed Dead Redemption kan inte komma tillräckligt snart. På fredag smäller det äntligen. Då är det enda som kan hålla mig borta från teven en ev rollspelskväll.

No, YOU listen!Link fick tillslut nog av Navis tjat i Orcarina of Time. Av *Genzoman från
Deviantart

För övrigt mitt favorit spel i Zelda serien. 16-bit versionen ägde jag aldrig, utan fick spela det hemma hos kompisar. Orcarina var min första möjlighet att uppleva Hyrle i min egen takt i mitt eget rum. Win!

Vad var ditt första Zelda?

Thrilling Tales of the Downright UnusualThrilling Tales of the Downright Unusual (häfigt namn att säga snabbt 5 gånger) är en äventyrsserie där du som läsare får välja vad som händer härnäst. Då och då erbjuds man alternativ vars/hur serien ska gå vidare. Precis som de där Rollspels-/Äventyrsböckerna man hade när man var liten. Nog för att jag var en sån dålig förlorarde att jag gärna tjuvkikade lite för att inte missa något.

50-talet i rymden är i alla fall alltid charmigt.
Ge det en chans vettja!

The CapeAtt tv-serien Heroes
äntligen gått i graven är det väl ingen som sörjer. Första säsongen började bra och gjorde våra förväntningar skyhöga. Allt var möjligt. Men sen kom säsong 2 och allt var förstört. För att fylla "tomrummet" som Heores lämnat efter sig kommer en ny hjälte serie - The Cape.

Dömma av trailern så kan vi förvänta oss en cirkus-polis-vigilante som bekämpar en korrupt stad i en spindel-silkes-cape. Bra eller Anus? Det återstår ju att se. Men jag är i alla fall villig att ge det en chans, omän det är mer eller mindre en ripoff på allt vad man är uppvuxen med.

Toys R' EvilFör alla Batman: Arkham Asylum fans finns det goda nyheter. Om bara 8 månader(!!!) så kommer det släppas ett par underbara figurer tillhörande spelet. I första uppsättningen kommer Batman i en väldigt blå dräkt. Harley i sin kinky outfit. Jokern och Scarface i samma paket och till sist Scarecrow i sin psykadelsika form.

Do want! Via
ToyNews

Founding father

Segt på bloggfronten. Jag skyller på det fina vädret och att Sophie har släpat ut mig i solen för att få lite färg. Jag har dock hunnit med att mangla lite mer i Street Fighter och samlat lite poäng (läs e-penis) till T.Hawk, samt att jag börjat lira lite mer Blood Bowl till datorn.

Till helgen är jag ledig, vilket innbär möjlighet till bus. Jag tänkte att vi kanske skulle kunna fortsätta med Fallen Reich i helgen. Tänkte att vi kunde ta en kväll till att skapa karaktärer, och då låta alla skapa ~3 stycken var, så att det finns några att välja mellan (eller att snabbt plocka fram när de dör).

På tal om Fallen Reich så finns det en helt underbar person att läsa om på nätet. Här får ni bara hans
Wiki artikel som innehåller en hel del godsaker. Ids du inte klicka dig vidare så länkar jag till en herre som heter Aleister Crowley och kan ses som en slags grundare till occultismen. Räkna med att hans namn kommer dyka upp någon gång.


IncredibleJag och Sophie såg
Planet Hulk igår kväll innan jag åkte till jobbet. Och jag måste säga att mitt intresse för Hulken växte genast. Filmen i sig höll relativt hög kvalité i förhållande till andra filmer som Lionsgate har släppt. Välgjorde animationer, inte för många upprepningar och ett helt okej gäng med röstskådisar.

Nu är inte jag den bästa på att läsa comic-books, men eftersom jag snart ska beställa böcker tills Sophies födelsedag så kanske jag även passar på att köpa lite Hulken böcker till mig själv. Stora vansinniga monster som går bärsärk tilltalar mig mer än vad jag tror. Hulken kan gott och väl vara en av mina nya favoriter i Marvel världen.

Planen är att kanske införskaffa böckerna Prelude to Planet Hulk, Planet Hulk och World War Hulk.


Death Angel

Fantasy Flight Games fortsätter att producera Warhammer artiklar så att det riktigt tar fyr i plånboken. Idag så annonsera de att det kommer ett nytt kortspel som bygger på 40K, och Space Hulk för att vara med precist. Spelet heter passande nog Death Angel och man tar rollen som Terminators som ska slåss mot Genestealers.

Det kommer vara anpassat för 1-6(!) spelare och vara startegi och lagbaserat. Med andra ord så måste alla spelare samarbeta med varandra för att överleva. Lite som multiplayer-patiant om man vill se det så. Å andra sidan så släpptes det ett helt okej Sagan om Ringen spel för ett par år sedan som byggde på ett liknande sätt.

FFG har än så länge aldrig gjort något dåligt spel, så jag har fullt förtroende på att de lyckas även med det här.


Another tuesdayGav mig på lite mer Street Fighter Online idag. Lyckades plocka en hel del achivments, vilket alltid är roligt omän inte direkt givande. Har fortsatt nöta med T.Hawk vilket fungerat riktigt bra för det mesta. Tror min absolut största fördel ligger i att folk inte är vana att möta honom. Jag kan spela riktigt aggresivt och kasta runt dem en hel del innan de lär sig kontra. Folk skulle nog säga att jag är ganska awesome... men för mig är det inget märkvärdigt, ungefär som Bisons tisdag.

Super Hero SquadVi fortsätter snacka Marvel. Ett
Marvel-MMO är på gång, dock ett vi helst skulle slippa. Super Hero Squad är alltså våra hjältar, men extra anpassade till en yngre publik. Har aldrig förstått varför man måste göra figurer med små kroppar och stora skallar till dem. När jag var lite dög X-men precis som de var.

Finns inte så mycket att säga om spelet än så länge. Det ser hemskt ut och kommer förmodligen att vara det. Borde det inte vara dags att börja släppa lite ordentliga spel. Batman: Arkham Asylum var ju ett superbt spel, och enligt KG ska även senaste Wolverine vara det.

Mer spel med substans och mindre dumheter tack!


Marvelous

Det har blivit extremt mycket Marvel hemma hos oss av någon anledning. Både jag och Sophie har ju alltid haft ett gemensamt intresse av superhjälter (och andra nördigheter), men det har bara blivi extra mycket. Kanske är det därför Sophie har gjort en fet önskelista över massor av Marvel serier som hon vill ha i present.

Utöver det så har vi sett massor av tecknade filmer, också. Ultimate Avengers 1 & 2, samt även Hulk vs Wolverine och Hulk vs Thor. Vi har även Planet Hulk hemma, men det ska vi nog se senare i helgen. Hulken filmerna håller en betydligt högre klass än Avengers. Har nog att göra med den lite högre åldersgränsen. Nu kräver jag inte att alla filmer ska vara mörka och blodiga, men lite mer än tecknade explosioner är att föredra.

Ska nog även ta och låna Marvel Ultimate Alliance 2 av KG. Det första spelet var helt okej, men jag kännde aldrig för att spela om det när det väl var avklarat. I 2:an får man ju i alla fall veta lite mer om Civil War grejen, omän jag har ganska bra koll på läget.

DC Comics må ha Batman (och ett par andra strö lincenser), men utöver Dark Knight har de inte mycket att komma med. Marvel å andra sidan kan ställa upp med hur många kick-ass hjältar som helst. Hm.. jag tror just jag kommit på min nästa Top 10 lista.


The occult

Det har varit låte småslött här på bloggen. Som vanlgit är det för att jag jobbar rätt mycket nu. En hel drös med sommar vikarier ska "tränas" upp på jobbet, men nu till helgen så kliver jag på min natt period. Så med andra ord kommer jag få det relativt lungt ett tag framöver, förhoppningsvis hinner jag även posta en massa mer nonsens här.

Har inte kommit igång med Street Fighter på allvar ännu. Gjort ett par svängom online med varierat resultat. Att spela med T.Hawk ger i alla fall ett överraskningsmoment då inte så många verkar vana att möta honom. Stor nemesis är dock fortfarande Ken som kan hålla mig på bra avstånd både med hadokuens och dragon punches.

League of Legends spelas också fortfarande, fast i mindre utsträckning såklart. Har låst upp både Garen och Jax i veckan, så det har blivit en hel del närstrids fighting i det spelet. Fast min huvudkaraktär är fortfarande ninjan Shen trots att de bara fortsätter att nerfa honom med varje patch.

Sitter även och planerar ett äventyr eller kanske en kampanj till rollspelet Operation: Fallen Reich. Funderar på att låta alla skapa ~3 karaktärer var och kanske låta dem alla ingå i samma typ av cell. Aja, det är fortfarande bara lite funderingar som jag har. Föresten att söka på wikipedia efter
Nazism and occultism ger rätt bra förslag på vad man kan hitta på i rollspelet. 


Koopas Hell


How fucked up are you now?Ruggigt gammalt klipp , men innehåller fortfarande en hel del sköna ögonblick...
Aja, nu ska jag masa mig vidare och lägga min kropp i postion för en astral färd, kk bye!

Lynch and KaneValet av skådisarna till
Kane & Lynch är väl... bara till hälften rätt om jag ska vara politiskt korrekt.

SulpherwinterRäknas man ens som en riktigt rollspelare ifall man inte läst/spelat eller ens känner till
Svavelvinter? Erik Granström har i alla fall storsinta planer för varumärket som han nu äger och ni kan läsa allt om det på hans blogg. För mig är i alla fall höstens läsning planerad, om nu inte George R R Martin hinner ut med sin bok.

Operation: Fallen Reich

Tänkte ge mig på att faktiskt skriva en recension för omväxlingsskull. Fast inte om ett tv-spel, utan om det svenska rollspelet Operation: Fallen Reich som jag nyligen köpt och provat på. Än så länge har bara 2st produkter släppts, de går att köpa separat eller som ett paket. Var för sig kostar de runt 350:- och tillsammans kan man köpa dem för drygt 650:-.

Ena produkten är grundboken med alla regler man behöver, och den andra är någonting unikt som man kallar för Life Board, men lite mer om den senare.Main Rulebook. Det första man lägger märket till är den höga kvalitén på boken. En mycket stilren röd bok med tjocka sidor dyra sidor, den känns väldigt lyxig att hålla i. Boken är uppdelad i 3 kapitel. Första delen handlar såklart om att skapa karaktärer och diverse regler för färdigheter, strid och dylikt. Reglerna är väldigt simpla (på ett bra sätt). Fokus ligger verkligen på att rollspela, inte rulla tärningar.

Men när man väl får tillfälle att rulla så är det enkelt. Valet av tärningar är den 20 sidiga varianten. Man rullar och adderar på vad man har i färdigheten och drar bort ev minus som SL lägger till. Standard för att lyckas med något rutinmässigt ligger på 10, och ökar allt eftersom.

Andra Kapitelt är endast för spelledaren. Där avslöjas historien lite närmare om vad för typ av ondska rollspelare kommer att möta. Diverse regler för dem och en kort historia om vad som "egentligen" har hänt i världen. Av ganska självklara skäl vill jag inte säga mer om detta kapitel. Till sist avslutas boken med ett färdigt äventyr. Jag har tänkt att vid nästa speltillfälle prova på detta äventyr som går under namnet "The Oldest Killer".

Om man måste säga något ont om boken då? Tja, man kunde absolut önskat att den vore lite fetare. Det är väldigt lite text på varje sida (mot för vad man är van). Kaptiel 2 känns kanske extra fattigt, men samtidigt är det förmodligen om just detta kommande böcker kommer att täcka.Life Board liknar mer ett brädspel än något annat, och det här är kanske det häftigaste sättet någonsin att skapa en slumpmässig karaktär. Processen går ut på att man drar 4st startkort. På dessa finns det både 4st yrken och 4st personligheter. Spelaren väljer vilket som ska vara ens yrke, de övriga korten blir delas av ens personlighet.

Ens val av yrke bestämmer även vars på brädet man hamnar. Därefter börjar rullandet av tärningar (här är det vanliga 6-sidiga som gäller). På varje ruta erbjuds man att öka en färdighet, på vissa får man tom rulla och få chans till både negativa effekter samt väldigt fördelaktiga. För varje 6:a man rullar får man dra ett ödes-kort, som i stort sett ger samma för- och nackdelar som rutorna på brädet. Målet är i alla fall att samla ihop 20st kort totalt och anteckna ner vars man varit i livet.

Exempelvis så valde Mats att spela en "Hitman". Hans karriär började i undre världen, därefter hamnade han passande nog i fängelset innan han tog sig vidare till "On the run". Han lyckades även dra ett ödes-kort som sa att han varit en sväng i Indien och lärt sig tala Hindu. Han blev även vid ett tillfälle svårt bränd vilket gjorde han inkompetent till att anlägga mordbränder (Ja, Arson är en färdighet). Till sist så avslutade han sin karriär i Syd-Amerika där han uppenbarligen lärde sig en hel del om droger.

Att skapa en karaktär på detta sätt tar ungefär en timme per spelare. Gör man som vi och kör 3 spelare samtidigt drar de ju ut lite extra på tiden då man skrattar gott till vad som händer en del karaktärer. Naturligtvis är det möjligt att skapa karaktärer utan detta tillbehör, men då försvinner en hel del charm. Det är sällan tänkt att en karaktär ska vara särskilt långlivad.

Betyg. Jag kan inte säga annat än gott om det här spelet. Reglerna är ruggigt enkla att lära sig. Atmosfären är riktigt härlig, om det känns som att man verkligen försöker lösa mysterier från 30-talets England. Rekommenderas till alla som älskar skräck- och detektivrollspel. Vi kommer nog köra det här en hel del tills sommarens Deathwatch dyker upp

In your backyard?Bildbevis på att din barndom inte var lika häftig som du minns den, för lekte du någonsin i ett Star Wars - Scout Walker Command Tower? Jag tror inte det.

Aja, jag hade i alla fall en trampbil... fucking fail...

DungeonbowlEn riktigt raritet ute på
Tradera just nu (med endast 24h kvar i skrivandets stund). Det är alltså Games Workshops spel Dungeonbowl som släpptes någon gång under 2:nd Edition av Blood Bowl om jag inte misstar mig. Har aldrig själv fått tillfälle att spela det, men har läst regelboken. I grund och botten samma typ av spel, men med en liten twist - spelplanen.

I detta fall rör det sig om en mer labyrint liknande spelplan där man inte bara tvingas kämpa mot sin motståndare utan även måste undvika fällor och annat oknytt som gömmer sig i skuggorna. Och om jag inte misstar mig så var det fullt möjligt att spela detta spel med 4 spelare samtidigt.

Spelet ser ut att vara i fint skick, så har du ~400:- över så slå till

Tennis, Terror and Tricky Birds

Haft det riktigt roligt i helgen, för vi har hunnit med en massa spel och bus. I fredags dök KG upp. Då var planen att spela lite Operation: Fallen Reich men det blev bara att skapa karaktärer med hjälp av Life Board tillbehöret som jag köpt. Resterande tid nötte vi Street Fighter mot varandra, och jag blev bara ännu mer sugen på att investera i en arkad sticka.

Fick även en födelsedagspresent i efterskott av KG, den nya Skaven Army Book. Vet inte riktigt varför han vill få mig att börja spela den kommande 8th edition av Warhammer. Kanske kliar det lite väl mycket i hans fingrar. Who knows. Jag hade faktiskt inte läst skavens bok tidigare, så det var mycket underhållande läsning om både fluff och regler. Skaven har blivit betydligt roligare i denna bok då i stort sett alla vapen och monster är riktigt bra och kan vara riktigt förödande för en själv.

I går tog jag mig äntligen till bion för att se Iron Man 2. Sophie, Kubbe och Mats var också med. Riktigt bra film, men jag hade inte heller förväntat mig så mycket annat. Den saknade dock lite av charmen från första filmen, men vad den saknade i charm ersatte den med action. En sak är dock säker, man blir bara mer och mer peppad på Avengers.

Efter filmen så passade vi även på att rollspela Fallen Reich. Sophie hoppade in med KGs karaktärer efter ha gjort en snabb modifiering av ålder och kön. Spelet tog dem till Orkney öarna där de försökte lösa mysteriet med varför en hel flygbas var besatta av Tennis, och vart alla fåglar tagit vägen. De kanske inte lyckades helt och hållet med äventyret, men det var i alla fall underhållande och jag kan tänka mig att de vill spela snart igen.


LegacyEtt par amatörer har än en gång gett sig på Street Fighter, fast denna gång handlar det inte om en parodi som "The Later Years" eller "Street Fighter High". Nä, detta är ett rätt seriöst försök. Och med tanka på begränsningarna har de nått på gång tycker jag. Det klår då i alla fall allt som Hollywood släng ut i sig. Ge grabbarna en ordentlig budget så lovar jag att dra mig ner till biografen.

Darth GPS VaderJag måste skaffa mig en GPS bara för det här!

Chief of Demin

Fick ju till sist mitt Super Street Fighter IV, nu fattas bara en ordentlig sticka (och Live såklart) innan man kan börja spela på riktigt. Har gjort den klassika rundan i Arcade-mode där jag provat på alla nya och gamla ansikten, och de har helt klart lyckats göra ett redan perfekt fighting spel ännu bättre. Grattis Capcom!

Av de två helt nya karaktärena Juri och Hakan så föll den senare mig mer i smaken. Jag kan förstå att många dras till Juri på grund av hennes sex-appeal och extremt snabba attacker, men Hakan bjuder ju på en riktigt inoljad turk som till och med kan göra Zangief nervös. Fast han kanske mest är en flummig karaktär som bara tilltalar oss spelare som gillar "brottarna".

Bland de gamla karaktärerna som gjorde återtåg till serien uppskatar jag nog mest Dudley, den brittiske boxaren och tillika gentleman. Skönt att ha en boxare som är lite mer flexibel än han vi kallar för Balrog. Jag gjorde även ett tappert försök till att lära mig uppskata de lite mer flexibla karaktärerna som Ibuki och Adon, men det klickar aldrig riktigt för mig med dem. Dock fick jag mig en ordentligt överraskning när jag testade spela på lite svårare AI nivå med en av de karatärer som jag rent design mässigt avskyr mest - T.Hawk.

Men dra på trissor om jag inte spelare riktigt bra med honom och dänger ut flera effektiva kombinationer och ultra attacker efter varandra, till och med datorns konstanta fuskande med Seth fick se sig besegrad på Perfect innan kvällen var över... Wow. Nu blir det ju helt klart att jag måste fortsätta öva med hövdingen av jeans bara för att reta upp folk, för det känns ju jävligt förnedrande att ha en 130kg indian sittandes i skräddarställning på sin rygg när matchen är över.Fast jag kommer nog ändå hålla mig till Abel...

Let's get ready to Fumbbl!Det blev att jag spelade 2st "Fumbbl" matcher igår i våran lilla kompis tunering. Jag spelade både mot Marcus Humans, samt Andreas High Elves.

Matchen mot Marcus gick relativt smärtfritt (på gott och ont). Jag spelade säkert hela matchen och vann den utan större problem med 2-0. Det hade kunnat sluta helt annorlunda om inte Marcus missat en viktigt passning i första halvlek. Matchen slutade även helt utan skador. Jag klubbade ner drygt 6-7 människor men lyckades aldrig göra mer än KO, vilket iof räckte för att kunna vinna matchen.

Mot andreas blev det en helt annat match. Han tog för sig betydligt mer fastän jag spelade relativt säkert. Matchen slutade 2-2 trots att jag skadade 4 alver samt dödade 1. Hans vilda spela gav ju honom några poäng, men frågan är ju om laget står sig resten av tuneringen efter en sådan här slakt.

Sen så läste jag de goda nyheterna från
Cyanide om att de 11 raserna som kommer till deras Blood Bowl är; Haflings, Undead, Norse, Khemri, Nurgles, Elves, Amazons, Necromantics, High Elves, Vampires och Ogres. Det blir helt klart ett otroligt mycket bättre spel då. Kommer tveklöst att införskaffa det och se till att köra en massa online tuneringar, för Blood Bowl är awesome!

HexPå tal om vilda västern så kommer ju snart DC Comics
Jonah Hex på bio. Av trailern att dömma så kan vi förvänta oss en hel del revolvrar, explosioner och T&A från fröken Fox.

Super Red Dead Fighter Redemption IV

5:e Maj. Idag får jag gå och hämta upp mitt försenade exemplar av Super Street Fighter IV. Dock har jag ingen sticka att spela med eller ett guld-live för att köra online. Kanske lika bra det, för jag har hört att den skiten är som crack. Nåja, tänker i alla fall mangla med datorn större delen av dagen så att jag blir tillräckligt bekväm för att vilja investera i Live. Fick höra att det är ett rätt stort gäng Pite-bor som lirar endless tournament då och då, vilket jag även fått erbjudande att vara med på.

Det blev även så att jag förhandsbokade collectors edition av Red Dead Redemption ett spel som jag varit väldigt passivt inställd till. Kanske för att jag fick lite väl mycket "Gun" vibbar av det, men vad tusan, det är ju Rockstar som gör det. GTA goes wild west. Det kan nog ändå vara rätt underhållande.Awesome handfarting skillsI'll just leave this here...

ScoutmanCoolast på Deviantart just nu är
~Agentmidnight och hans Megaman/Team Fortress 2 mashup.

Pawn shopingJag har fortfarande aldrig bytt in mina gamla spel för att köpa ett nytt till ett bättre pris. Det beror inte på att jag vill behålla mina gamla spel som jag redan klarat ut, utan mer för att jag hatar ovanstående. Butiker är duktiga på att kräva 699:- för att nytt spel, och 659:- för samma spel om det är begagnat.

Dock blir det nog första gången för mig i veckan som jag faktiskt nappar på ett erbjudande. Byt in 2st spel och köp Super Street Fighter IV för 1:-. Ordniarie pris är 399:- (eller 499:- hos Gamestop). Det känns riktigt fel att stödja ett system jag inte alls gillar, men måste man spara pengar så måste man...

Fumbbl tournamnet 2010Då var det dags igen för att dra igång en tunering i Blood Bowl eller snarare Java versionen -
Fumbbl.

Det blir med samma gäng som förra gången, men denna gång har det varit en lottning av lag istället för att man ska få välja lag på egenhand. Förra gången spelade jag med Chaos Dwarfs vilket gick väldigt bra då jag vann hela tuneringen efter att totalt mosat Marcus Wood Elfs som var det största hotet. Så det var en glädjande nyhet när jag fick veta att mina alternativ var Humans eller Dwarfs. Enkelt val!

Inget ont mot Humans. De är ett intressant lag/ras, men jag har inga bra erfarenheter av dem. De tar oftast ett par matcher på sig att bli bra, och eftersom tuneringen bara är 6-7 matcher lång litar jag inte på att jag kan ta mig hela vägen med dem. Jag förlitar mig på de skäggiga små herrarna som jag vet alltid leverar i kortare tuneringar.

En full uppställning med Block från start är alltid ett plus. Det betyder att man vid varje blockering bara blir nedslagen på 5+ eller att man själv bara misslyckas på en 1:a. Släng in Troll Slayers med Frenzy & Dauntless så kan du plötsligt både knuffa runt ev stora monster eller bara kasta ut folk i publiken. Blitzers kan både ta sig mot mål och ev förhindra något om man placerar dem långt bak. Till sist har vi Runners som förhoppningsvis kan hantera bollen med Sure Hands. Om allt ändå skiter sig så har de spelets billigaste Re-Rolls för ynka 40'000/st.

Har dålig koll på vilka raser de andra kommer spela, men jag räknar kallt med minst 2st alv lag, troligtvis även något lag med St4 Blockers ex Orc eller Chaos. Ingenting som kan ställa till med problem med andra ord.. om inte Nuffle dyker upp och förstör för mig.

The Storm Wardens

Nedanstående är alltså en bild på det 6:e Chapter som ska vara med i Deathwatch - The Storm Wardens. Ett helt nytt chapter som man aldrig hört talas om?!?... Finns inte direkt mycket information att hämta om dem, man vet inte vilken primarch/legion de härstammar ifrån eller så mycket annat... ett chapter vars historia är döljt i mörkret helt enkelt. En positiv sak är i alla fall att de planerar att göra en supplement bok för "do-your-own-chapter".

´

Att dömma av vad som finns att läsa på hemsidan så känns de som en blandning av Dark Angels och Ultramarines. Lite tillbakadragna och mystiska, noga med att planera och förbereda sina uppdrag, och utför ritualiska dueller. Helt enkelt väldigt "meh!" i min ögon.

Vad tycker ni? Är det bra att införa lite nytt blod och "home-brew" eller bör de hålla sig till founding legions?