Second Skin - Film

Vet faktiskt inte om jag nämnt något om den film som Kubbe hade med sig för ett tag sedan. Filmen heter Second Skin och är en dokumentär om folk som spelar MMORPGS. Man kan ju tycka att det verkligen ligger i tiden att bringa lite ljus över denna kultur eller livsstil som den förvandlats till. Men icket. Precis som med allt annat tar man in de värsta personerna man kan hitta och fokuserar stora delar av filmen om online-förhållande, som ändå är relativt ovanligt bland gamers. Fast utan dem kanske man inte skulle ha allt guild drama, och folk som deletar varandras karaktärer och smutskastar folk. Oh the joy!

Nä, man får helt enkelt fortsätta vänta på att det kommer en ordentlig dokmentär om gamers av gamers. Dock kan jag ändå rekommendera att man ser den, just for laughs.It's a small world

Just ja, höll nästan på att glömma bort. Magnus har införskaffat ett par nya brädspel. Small World, Race for the Galaxy, Ticket to Ride - Europe och Pandemic. Jag har lovat honom att försöka få ihop folk till en spelkväll typ nästa helg. Så om du/ni har möjlighet så höll en lucka öppen fredag eller lördag så kanske vi kan klämma in lite statergi och tärningsrullande.

Själv har jag inte spelat något förutom Ticket to Ride som är ett helt okej spel som går relativt fort och smärtfritt att spela. Small World har jag själv skrivit om i bloggen och varit nära att införskaffa. Det ska tydligen ha vissa liknselser med Chaos in the Old World vilket bådar gott. De andra 2 spelen vet jag mindre om, men de ligger högt på Board Game Geek.

Är ni mer sugen på att rollspela så går det naturligtvis före i mina ögon, men det kanske går att göra båda...


Helloween

- Helloween
- Hellraiser
- Wishmaster
- Chainsawmassacre
- Deep Fear

För ynka 99:- kan denna fina
DVD Box bli din.


This is Halloween

Det går verkligen i vågor hur pass mycket man uppdaterar bloggen. Nu är i alla fall Alla Helgons Dag på Lördag, vilket betyder att man får äta både ärtsoppa och plättar med sylt. Att denna vackra svenska tradition har förvandlats till en kväll fylld med slampiga häxor och pumpor fyller mitt nationella hjärta med sorg. Aja, if you can't beat them, join them... right? Mats bjuder i alla fall på sällskap och tilltugg vilket jag ska försöka närva vid.

I spelvärlden firar man ju också denna högtid i olika former. I
Team Fortress 2 har de öppnat upp en särskilt bana fylld med spöken och explosiva pumpor, där man dessutom kan låsa upp ett par exklusiva hattar till sina karaktärer.

Både i WoW och WAR firas högtiden på diverse sätt. Men målet verkar ändå vara att hitta en massa flummiga masker i samband med att man försöker förnedra sin motståndare. Själv har jag bara passat på att plocka lite gratis exp i samband med att jag levlar min rogue.

Min Chaos Land Raider som jag vann på tradea för 300:- anlände idag, så nu har jag äntligen något nytt att pyssla med. Det har även kommit ut en hel del andra oöppnade saker på tradera - Rhinos, Vindicators och fler Chaos Space Marines. Jag kan ju endast hålla tummarna att något mer kan fyndas.Dragon Age Journeys

Kudos till Kubbe som gav mig länken till Dragon Age Journeys

En underbar gratis flash version av det kommande spelet. Går enkelt att plocka upp och spela lite casual då och då eftersom det finns möjlighet att spara sitt spel. Ska springa ner senare i veckan och förboka mitt exemplar av spelet från Gamestop, och som vanligt så kostar det endast 1:- om man kan lämna in 2 andra spel. Bort med det gamla och in med det nya. It's a win-win situation!
The LovemachineHandmålade Lovecraft figur - Do want!

Klingon PropagandaIngen aning om vad dom säger då jag inte är en tillräckligt stor nörd för att prata Klingon

Dungeoneering

D&D peppen har blivit enrom för mig, trots att vi börjat spela det igen kan jag inte få nog av att höra och läsa om andra spelare (och spelledaren) erfarenheter. Just 4:e editionen är ju kanske mer likt ett brädspel än någonting annat, med det faktum att DnD är en sådan kliché förvandlar det hela till en slags bilolycka man inte kan sluta vara fascinerad av. För tillfället sitter jag och lyssnar på killarna från Penny-Arcade och PvPOnline spelar med sin eminenta trio - "Omen", "Jim Darkmagic" och min favorit "Binwin Bronzebottom"


Change

I helgen  har det blivit en massa spel. Vårat planerade mini-LAN blev inte riktigt av då de flesta fick förhinder. Däremot kom ju KG på besök med 2st mycket bra bräd-/kortspel. Warhammer Invasion var ett väldigt roligt kortspel, och till skillnad från typ Magic och andra CCG behöver man inte köpa en massa boosters hela tiden, utan startboxen innehåller de 4st lekar. Som expansion släppar man helt enkelt fler färdiga lekar. Självklart kan man ju köpa flera grundboxar om man vill bygga ihop en lite bättre lek, men jag blev väldigt imponerad av hur välgjort det faktiskt var.

Chaos in the Old World var ju ett mer klassiskt brädspel där 4 spelare slåss om att bete sig mest som sin Kaos Gud. Khorne ska försöka slå ihjäl folk varje tur. Nurgle ska sprida pest i befolkade områden. Slaanesh ska korumpera adelsmän. Tzeench ska härja där det finns magi och warpstone. Till sitt förfogande har man demoner och kultister en hel del magi liknande kort. Spelet gick oväntat fort att spela trots att vi i stort sett fick läsa reglerna från grunden. Jag är helt säker på att vi missade någon vital regel, men det var hur som helst väldigt roligt och KG kunde plocka hem 2st vinnster i rad - både som Khorne och som Tzeench.

Jag, Sophie, Kubbe och Mats lyckades även komma igång med lite rollspelande. Vi försöker hålla oss till vårat lilla Pite-gäng denna gång och kanske spela 1-2 gånger i månaden. Vi började om på nytt i Dungeons & Dragons 4th i äventyret Shadowfell Keep som jag köpte för drygt 1år sedan. Förmodligen kommer vi även att spela lite Shadowrun då jag börjat skriva en kampanj till det. Mitt i allt detta har jag även börjat på en "sub-blogg" där jag ska försöka dokumentera vad som händer i våra rollspel.


Megaforces

Jag har varit rätt duktigt när det kommer till mina Chaos Space Marines. Alla är i stort sett målade. Visst återstår en del småjusteringar, samt att jag ännu inte har köpt baserna från Mircoarts. Så just nu har jag 10 målade gubbar, en Rhino och påbörjat att måla Huron. Som jag tidigare nämnt har jag inte tänkt beställla förän jag vet att det kommer en fin deal närmare jul. Och nu börjar saker och ting närma sig. Det har släppts bilder på både vad Orks får samt vanliga Space Marines. Jag kan endast gissa mig till vad lådan kommer att innehålla, men jag tror på att det i alla fall kommer vara värt och skaffa, och att jag kan börja test spela med den inom en rimlig framtid. Gäller bara att försöka hålla igång målandet någorlunda denna gång.Inte världens bästa bilder, men man fattar på ett ungefär vad man får med. Och man kommer tjäna runt 23% på att köpa en sån här låda, om man nu kommer att använda vad man får med.


The future


via
videosift.com

RPG on demand

Fantasy Flight Games har nu släppt rollspelet Rogue Trader, men för ~538kr känner jag mig en aning för fattig/snål för att investera i något som knappt kommer att spelas, fast det skulle fortfarande vara roligt att ha den och läsa i. I alla fall så har även FFG börjat släppa många av sina böcker i PDF format. Jag ser både fördelar och nackdelar med att ha böcker som PDF. De finns att köpa både på RPGNow och DriveThruRPG.

+ Billigare än en bok
+ Ingen frakt eller leverans tid
+ Kan enkelt ta med den på ett USB minne

- 25$ för ett PDF är lite väl saftigt än så länge
- Kräver en Laptop
- "Krångligare" att skicka runt en laptop istället för en bok

Vad tycker ni? Är PDF framtiden eller förenklare det bara den olagliga spridningen via torrents?
 


Legion of the Damned"Out in January, the Legion of The Damned are an Elite Space Marine unit who can always Deep Strike and can even opt to re-roll the deep strike scatter dice. Also, their 3+ saving throw is invulnerable" - via
Warseer

Mortal Kombat vs Donkey Kong


Shelf PornEftersom att jag nu börjat inhandla lite seriealbum kanske det är dags att göra samma många andra nördar på internet och påbörja lite
Shelf Porn. Ja, det handlar alltså om att flasha sin nördiga e-peen med en så stor och ståtlig samling som möjligt. Gärna med ett par figurer i obrutna förpackningar. Count me in dude!

Screaming Bell

Wow... det här kan vara bland det snyggaste GW har skapat. Via
Warseer

Organize before they rise!

Brittany på mitt jobb tyckte att det var skandal att jag inte ägde Max Brooks zombie böcker. Så inatt har hon lämnat 2st till mig. Både The Zombie Survival Guide samt World War Z, dessutom har jag varit duktig och både tagit med mig både del 3 i Horus Heresy och även material för att rita vidare på en ev webcomic. Bra att man jobbar natt så att man har tid att göra annat. Och glöm inte bort de 10 viktigaste tipsen för att överleva ett zombie class 3 anfall.

1 - Organize before they rise! 
2 - They feel no fear, why should you?
3 - Use your head: cut of theirs.  
4 - Blades  don't need reloading
5 - Ideal protection = tight clothes, short hair
6 - Get up the staircase, then destroy it
7 - Get out of the car, get onto the bike
8 - Keep moving, keep low, keep quiet, keep alert!
9 - No place is safe, only safer
10 - The zombie may be gone, but the threat lives on.


Showoff


Har du
tråkigt?

It's not a plane nor a birdÄnnu ett bevis på att Japanerna är skogstokiga. Ovanstående video är "end credit" för animen Sora no Otoshimono och du ser just nu ett hundratal flygande trosor sväva genom himlen. Via
Japanator


Batman, The Musical

Hittade en blogg som visar ett avsnitt ur Batman: The Brave and the Bold som är ett underbart musikalavsnitt i bästa Neil Patrick Harris anda. Enjoy!


Slow-mo in JapanGalna japaner springer i slow-motion... it's like a lava lamp

MachinariumKudos till Kim som gav mig
länken till detta söta pussel spel.

This is just a tribute

Då kom dagen då man äntligen fick hem Brütal Legend efter mycket lång väntan. För att vara lite mer precis så kunde jag plocka upp spelet redan i onsdags. Tänkte inte göra någon form av recension av spelet, men jag hade tänkt att yttra lite av min besvikelse över spelet.

Till att börja med så var jag klar med spelet redan efter 7 timmar, och då hade jag även gjort ca 85% av alla sido uppdrag. Jag hade faktiskt förväntat mig lite mer än så. Å andra sidan så var det ju 7 timmar av awesomeness vilket få spel kan bjuda på idag.

Sen så lider siod uppdragen av Assassins Creed syndromet. Du har ca 4st att välja mellan som upprepas om och om igen. Spöa en grupp med fiender, skjut sönder fiender på avstånd och tävla med din bil. Det hela blir väldigt fort avtändande, men är samtidigt din enda källa för blood/pengar/exp.

Lyckligtvis väger ju alla positiva delar upp det hela. Så länge man är okej med att betala fullpris för 7-8 timmars underhållning.


Dragon Age

Nu i November är det äntligen dags för Biowares nästa rollspel Dragon Age att släppas. Med tanke på alla videor och nyheter man har kunnat läsa om spelet går det inte annat än att vara helt såld på spelet. Idag så släppte de även en "character creator" där man kunde leka med lite olika alternativ, och möjligheterna var rätt underhållande.

Jag har även suttit och läst på en del om de olika klasserna man ska kunna spela som, och trots att det bara är 3st klasser att välja mellan (Warrior, Rogue och Mage) så finns det en hel del "sub-classes" att välja och vraka mellan, så redan nu sitter man och spawnar på vad man ska spela som. De alternativ man kommer kunna välja mellan är;

Warrior
 - Berzerker (offrar sitt försvar för bättre offesiv)
 - Templar (anti-magi attacker)
 - Champion (buffar/debuffar)
 - Reaver (kommer ha tillgång till "Blood Magic")

Rogue
 - Assassin (smyga runt och hugga folk i ryggen)
 - Bard (buff/debuff)
 - Ranger (avstånds attacker och djur som hjälp)
 - Duelist (expert på en-mot-en strider)

Mage
 - Shapeshifter (förvandlar sig till monster)
 - Spirit Healer (defensiv och healande magi)
 - Blood Mage (använder sitt eget liv för magi)
 - Arcane Warrior (buffar sig själv för strid)


Tragic the Mathering

Okej, mer galna magic-combos. Enjoy!

  

Oändligt med Mana och Liv. OMGWTFBBQ!

  

Ett lite snällare combo...

Comics Heaven

Stockholms resan gick bra, inte för att jag hade förväntat mig något annat. Förutom att hänga med Sophies storebror, fru och barn i deras vackra hus i Huddinge så drog jag till stan för att träffa Kim och Johannes.

Väl i centrum tog det drygt 2 timmar(!) innan ovanstående personer dök upp. I väntan på bättre tider kunde jag se folk förbereda sig inför
Stockholms-zombie-walk. Fast ärligt talat så var det mest emo kids med corpse paint. Anywho.. vi promenerade till Games Workshops egna lilla butik i jakt på något vettigt att införskaffa. Väl inne i den väldigt lilla butiken som var överpackad med 12-åringar upptäckte jag att de inte hade färgerna jag var ute efter, samt även att alla figurer var 20-40kr dyrare här än på nätet.

Vi drog vidare mot gamla stan och Comics Heaven där Kim verkar nära sig stammis status. Packat från golv till tak i skokartonger och hyllor fanns alla möjliga comics, serietidningar, grafiskanoveller och manga du kan tänka dig. Det blev nästan lite för mycket och jag visste inte vars jag skulle börja leta efter något läsbart. Eftersom vi ändå skulle avsluta våran nördtripp på SF-Bok så tänkte jag att försöka hitta något där istället.

Jag och Johannes drog direkt till Warhammer avdelningen och glodde. Men även här var priserna väldigt höga för att inte tala om att sortimentet var riktigt tunt. Då kom jag ihåg att KG påminnt mig om att införskaffa kortspelet Invasion som släpptes i helgen. Sökte bland deras kortspel utan att finna något, så jag vände mig till snubben som satt i informationen (som förövrigt såg ut som comic-book-guy från Simpson). Efter ett sjukt otrevligt svar och ett par suck knapprade han i dator och sa att deras 4 exemplar redan blivit sålda och att de får in mer till veckan.

Med varken Warhammer eller färg införskaffat, vände jag mig till comic-book hyllan och köpte istället följande;

- Maus

- The League of Extraodinary Gentlemen

- Batman: Cataclysm

If they had Facebook


Horus

För rätt länge sedan läste jag klart de böcker av A Game of Thrones som hittils har hunnit komma ut. I väntan på att den 5:e delen ska släppas (förhoppningsvis redan i år) så har jag haft lite annat att läsa.

Via Kims rekommendation så köpte jag Peter Hamiltons rymd epos - Pandroa's Star. Problemet var att jag aldrig riktigt kom in i boken. Kan inte heller sätta fingret på vad det berodde på. Den var ju välskriven. Och hela upplägget känndes fräscht och spännande. Det hade till och med en hel del Shadowrun vibbar. Men trots allt det så tog jag mig bara ca 100 sidor in innan jag tappade intresse.

Däremot fick jag låna 4st böcker från Horus Heresy serien av Kubbe. Betydligt tunnare böcker än jag är van vid och med ett mycket enklare språk. Första boken malde jag igenom på rekord tid och njuter för fullt av del 2. Jag tror att mitt stora intresse för den här serien i förhållande till Peter Hamiltons är att jag är mer bekant med världen den utspelar sig i. Samma sak var det med George Martins värld. Där hade jag i flera månaders tid spelat brädspelet och fått historier och karaktärerna berättade för mig av andra som läst serien.

Det är fullt förståeligt varför Horus är den bästa serien som släppts från GW/Black Library


AkumieVet inte vem denna sköna lirare är, men han vill sälja sitt Warhammer med hjälp av
Tradera och... Youtube!

Blood the Last Vampire

I helgen som var passade jag på att se 2st dåliga filmer. 

Den första, och sämre av de två, filmerna jag såg var den relativt nya
G:I Joe, som bygger på de små leksaks soldaterna från 90-talet. Det är svårt att veta vars man ens ska börja med den här soppan. Visst var Transformers 2 också en katastrof, men de visste man redan om och de hade i alla fall top notch effekter. Det här är bara en resa genom taskiga one-linsers, värdelösa skådisar och fula effekter. Det enda positiva jag kan säga är att min favorit som barn (Snake-Eyes) inte hade en enda riktigt replik utan spenderade sina samtliga 12 minuter i strid.

Blood: The Last Vampire som bygger på animen Blood: The Last Vampire, tror knappast jag behöver påpeka vilken jag tycker bättre om. Aja, spelfilmen ska i alla fall ha lite Kudos för en bra tolkning av karaktären Saya som är väldigt övertygande. Resten av filmen använder sig av en egen och rätt svamlig plot samt att allt blod är i 3D. Filmen innehåller i alla fall en japansk flicka som slåss i skoluniform, och det måste räknas som nått...
Rats in the walls

Gamla men nya bilder på de kommande skade-djuren. Är personligen mycket imponerad över vad GW har lyckats skapa denna gång. Army Book blir i alla fall ett måste, sen måste man väl hora sig för att få råd med alla dessa sköna gobbar.

  

  


New avatarRitade en ny avatar till mig själv idag. Främst till mitt
Deviant konto, men även att använda på andra sidor. Sticker ner till Stockholm i helgen för att träffa Sophies storebror och hans familj. Självklart väntar också ett besök på GW för att slösa pengar jag egentligen inte har.

Waffles

Anti-shine behöver jag verkligen införskaffa inom en snar framtid. Jag provade att doppa en av mina Chaos Space Marines här om kvällen och lät den torka rätt länge. Resultatet var väl si sådär. Jag tror mest det beoror på att mina marines inte har så många detaljer att framhäva, men dessutom använder jag väldigt mörka färger till dem. Mörk rött och svart närmare bestämt.

Det går i alla fall snabbt att måla dem, vilket har alltid varit målet för mig. Har alldeles för många gånger lovat mig själv att måla klart en arme. Nu senast var det ju Eldar som började så bra, men rann ut i sanden. Tänker i alla fall inte sälja mina Eldar, utan den armen får sitta på avbytar bänken ett tag medan min CSM arme växer. Måste även slå ett slag för "foundation paints" som gjort allt mitt målande mycket lättare. En tjock färg som verkligen täcker efter bara ett lager mot svart grund färg. Thank you Jebus!

Idag ska jag ner på banken och styra om lite pengar från mina fonder så jag blir lite rikare. En hel hög av räkningar överraskade mig den här månaden och det finns en hel del man vill ha den här månaden. Bara till 360 kommer ju både Brütal Legend och Dragon Age, för att inte tala om alla figurer och tillbehör jag måste ha till 40K.


The war and the machine

Idag får jag hämta ut min beställning från Gamemaniacs. Det blev en rätt blygsam sådan då jag vet själv att man allt för ofta köper en massa figurer som sedan får ligga omålade i årtionden. Så den här beställningen innehåller för min del bara lite färg och 1 model - Huron Blackhearth. Jag har sedan tidigare en oöppnad enhet med Chaos Space Marines som jag grundsprayade igår kväll. I eftermiddag kan jag förhoppningsvis presentera lite resultat. Jag är mycket mer motiverad denna gång av att få en färdigmålad armé. Jag har gått så pass långt att jag till och med har köpt en burk med army painter för att kunna bli klar denna gång.

Eftersom Sophie inte är så sugen på att börja spela 40K såg hon inte heller någon direkt anledning till att köpa några figurer. Däremot blev hon intresserad av vad Privateer Press hade att erbjuda i modell väg, så en liten box med Warmachine figurer införskaffade hon, samt även regelboken. Jag tänker inte sticka under stolen att jag är intresserad av det spelet också, "steam-punk" är något jag alltid varit intresserad av. Men som sagt ska jag försöka hålla focus på mina Red Corsairs.Vampire Hexmage + Dark DepthsMagic slutade just att vara roligt...

Hardcore!!!11!one!!!1