InvasionDet här blir helt klart nästa skit jag kommer slösa en massa pengar på, för att sedan ångra mig, sälja allt, få tillbaka peppen när en expansion kommer och göra samma sak om och om igen...

Kortfattat så är detta en klassiskt CCG spel i kombination med resurshantering á RTS. Det handlar inte bara om att punga ut en massa monster. Man måste även ha koll på sina "support", "tactic" och "quests" för att kunna vinna. Kommer finnas 4 lag till att börja med, Dwarf, Empire, Chaos och Orks men det finns redan en Skaven och en High Elf expansion på väg. Yay! Har ingen koll på när spelet blir tillgängligt i Sverige, men ni lär ju höra när jag börjar surra om det.


Ultramarines the MovieUltramarines the Movie 
oh my lord...

MMO Hell


Själv ligger man väl i nivå 3 (altoholic). Nåja, förhoppningsvis är jag tillbaka till WAR innan KG gått över till Final Fantasy XIV. Inväntar RMA kod från komplett så att jag kan skicka in moderkortet...

ScribblenautsScribblenauts är ett nytt pussel spel till DS. Kort och gått så gäller det att hjälpa den lille krabaten att nå stjärnan. Hur du gör det är upp till dig. Du kan nämligen skriva in vad som helst (eller i alla fall välja mellan tusentals ord på saker och ting) så trollas föremålet fram och du kan antingen nyttja det eller bara skapa hysteriskt roliga situationer. Eller så kan man göra som ovanstående gjort och "fuska" sig igenom det på nolltid.

Chaos Rising

Jag har fortfarande inte skaffat Dawn of War II, främst för att jag inte hade tillräckligt bra dator när spelet kom, men även att spelet inte direkt lockade med "bara" 4 spelbara raser från det rika 40K unniversumet. Nu har man utannonserat en expansion (som kan spelas helt fristående) vid namn Chaos Rising. Inte fullt så oväntat är det just Chaos som dyker upp som den nya spelbara rasen - och för att vara mer exakt är det Black Legion som kommer ställa till det.

Ny Co-op kampanj
Nytt wargear och nya skills
Level cap blir 30

Förhoppningvis betyder detta en prissäkning på orginalspelet, eller möjligtvis att man kan köpa båda till ett bra pris.


Mechanized

Det har varit mycket arbete med Sophies dator och problemen runt den. Har haft både Kubbe och Martin hos mig och suttit på alla möjliga forum för att hitta en lösning. Kontaktade även Kompletts egen support för lite hjälp men även de gav upp efter att jag provat precis allt. Nu återstår det bara att skicka tillbaka moderkortet och få ett nytt. Så det betyder att jag kommer att fortsätta dela dator med Sophie tills allt är löst.

Jag har ju inte hunnit med att spela något WAR på bra länge, men det betyder väl att jag bara kommer spela mer när det väl blir av. Däremot har jag hunnit med att spela rätt mycket Blood Bowl med mitt nya Orc lag. Känns väldigt ovant att spela med ett lag som inte kan hantera bollen utan endast kan mosa folk. Dock lyckades jag med en bissarr "long-bomb" passing på 6+/6+ i sista rundan mot Reikland Reavers och vann matchen med 3-2. Grymt!

Suttit en del och knogat på en CSM lista till 40K och kommer nog göra en liten beställning på Gamemaniacs i helgen. Blir inte någon värsting beställning, utan kommer nog bara beställa lite troops och Huron, möjligtvis någon färg som är uttorkad och några schysta baser om de finns på lager.

Såg filmen District 9 igår med Sophie. Den var riktigt grym. Väldigt estetiskt tilltalande och hade ett fint underliggande budskap. Kommer nog även passa på att se den nya Star Trek filmen i helgen bara för att hålla igång min Sci-fi pepp. Eftersom jag läst klart George Martins serie (eller de 4 böcker han släppt) har jag gått över till Peter Hamiltons rymd opera som utspelar sig ca 400 år framåt i tiden. Har lite svårt att komma in i boken, men eftersom Kim har rekommenderat den så varmt så bör jag väl nöta den ett tag till.

Till helgen är jag ledig och Kubbe har peppat för en målar kväll vilken jag gärna är med på. Så har du lite färg och penslar och något att måla så är det öppet hus.Red Corsairs

Efter många och men i Chaos Space Marines boken och på internet har jag fastnat för ett annat "chapter" än Emperors Children jag suttit och drömt om. Red Corsairs är mitt nya dröm projekt. Dels fastnade jag för deras ledare Horun och deras väldigt simpla men snygga färg schema. Det har gått så långt att jag nästan byggt en komplett lista, nog för att enligt KG ska en lista vara 2000p men ni kanske kan hjälp mig med vad som återstår. Är lite småsugen på att lägga till något Fast Choice eller ytterligare en tank som heavy. Förslag?

2 av CSM enheterna (de med flamers) är tänkta att ta hand om horder, medan de andra 2 (melta gun, PF) ska ta hand om stora saker och tanks. Terminators kan både åka runt i Land Raider eller droppa ner och Land Raidern i sig kan gott och väl plocka upp folk som blivit av med sin Rhino. En Vindicator kan hela tiden maka sig framåt och ge lite "pizza-support". Det är tanken i alla fall.

HQ
Huron Blackheart - 170pts

Elite
Chaos Terminator x 5 - 210pts
1x Champion, Pair of L-Claws
1x Heavy Flamer, Powerfist
1x Storm Bolter, Chainfist
1x Pair of L-Claws
1x Storm Bolter, Power Weapon

Troops
Chaos Space Marines x 9 - 215pts (Huron goes here)
1x Champoion, Power Weapon
1x Flamer
1x Icon - Chaos Glory
1x Dedicated Rhino

Chaos Space Marines x 10 - 235pts
1x Champoion, Power Weapon
2x Flamer
1x Icon - Chaos Glory
1x Dedicated Rhino

Chaos Space Marines x 10 - 245pts
1x Champoion, Power Fist
2x Melta Gun
1x Dedicated Rhino

Chaos Space Marines x 10 - 245pts
1x Champoion, Power Fist
2x Melta Gun
1x Dedicated Rhino

Heavy

Land Raider - 240pts
Daemonic Possesion

Vindicator - 145pts
Daemonic Possesion

Total - 1705pts
(nypris för ovanstående ligger på smaskiga 3129:- från Gamemaniacs)


Avatars of War

Avatars of War som verkar vara ett slags duel/arena/deathmatch spel med få modeller, har ett par riktiga guldkorn som ser ut att passa alldels utmärkt till Warhammer. Speltid (aka Fantasia) är en butik i Umeå som, förutom Warhammer, säljer en hel del annat.

  
   


Let there be rock!

Äntligen är mina föräldrar hemma och min lillasyster har åkt hem igen. Don't get me wrong, jag älskar henne.. men det finns en anledning till varför jag aldrig vill ha barn. Jag får ju inte ha mina leksaker för mig själv juh! Det har ju inte blivit direkt mycket spelande den senaste veckan. I alla fall inte i WAR, men det hoppas jag det blir en ändring på efter helgen då jag jobbat klart.


Laddade hem Splosion Man från Xbox Live i veckan och har spelat det en del. Riktigt underhållande pussel/plattforms spel för sitt billiga pris (800 MS Points). Med hjälp av explosioner ska man spränga sig från punkt A till B, gärna på så kort tid som möjligt.


Även Brütal Legend demot har jag hunnit ladda hem och spela igenom ett par gånger. Jack Black i stor form samt ett manus att döda för. Spelet i sig kanske inte bjuder på så mycket nytt rent tekniskt, striderna känndes rätt alldagliga och grafiken imponerar inte lika mycket som den charmar. Hur som helst är detta ett klart köp.

Jag har även hunnit med att spela lite andra spel som jag lagt på is. Magic the Gathering till 360 har jag passat på att lira lite mer, men har återigen blivit less då 90% spelar Alv leken och väljer att "rage-quita" så fort man spöar dem. Trist. Det har även blivit en del Blood Bowl på PC. Efter min enorma succé med mitt Chaos lag har jag börjat om på ny kula med Orcer. Ett lag som inte riktigt är lika bra men faktiskt betydligt roligare.


 


I need a PS3, naow!

Where were you when the Death Star fell?I've come to destroy you

Som jag nämt tidigare är jag en aning besviken över min Iyanden arme till 40k. Inte så pass att jag känner för att kassera/sälja den, men ändå att så pass att jag vill prova på något nytt. Jag här även nämnt vid något tillfälle att jag gärna skulle prova på ett Marine Chapter typ Salamanders, men nu är det ju faktiskt en ny bok på väg. Så då känns det ju helt naturligt att peppa inför en Emeprors Children arme. Gamemaniacs har ju dessutom massor av lösa noise-vapen att köpa. Nu blir det att plocka fram CSM boken och börja kludda ner något som rimligtvis går att ordna fram figurmässigt. Dessutom kanske jag kan lura Sophie att måla lite med mig också.

 


ISIS

Sen David lärde mig lösa en Rubiks Kub har jag varit på jakt efter några nya pussel att nöta. Visst finns det kuber i större format, 4x4 och 5x5 tex, men i grund och botten är det ju samma princip som gäller. På Coolstuff hittade jag däremot 2st pussel som verkligen verkar intressanta. ISIS och RAMISIS är två pussel i 1000:- klassen, det här blir nog en bra 26 års present till mig själv.Star Wars Zombies

Star Wars: Galaxies förbereder sig för att gå i graven och lämna plats för det kommande MMO:et Star Wars: The Old Republic. Men innan de ger upp så kommer de avsluta det hela med en rätt fräck expansion/patch. Nämligen Zombies! Efter att ett stackars rymdfartyg lyckats dra på sig pesten är det bara en tidfråga innan den sprider sig runt om i galaxen. Ett bra slut på ett annars ganska dåligt spel. Man önskar ju att alla online spel som lägger ner i alla fall kunde göra det med glimten i ögat.


Druids, Dragons and War

Imorgon (15:e) så händer det lite nytt på MMO fronten.

I Dungeons & Dragons Online har man valt att nu helt plocka bort alla avgifter för månadskostnader och dylikt. Spelet kommer nu att vara helt gratis och kommer endast att livnära sig på en microtransactions. Ingenting jag direkt kommer att återvända till. Men jag vet att Andreas, Marcus och några andra var intresserade av att prova på det, så nu finns det verkligen möjlighet för det.

Runes of Magic som är en mer eller mindre WoW-klon släpper sin första lilla expansion (eller stora patch) där man bland annat introducerar 2 nya zoner, en ny alvisk ras, nytt level tak som höjs till 55 och 2 nya yrken att leka med (Druid och Warden). Ett alldeles perfekt MMO om man inte vill betala pengar för att spela WoW.

Bäst nyheten av alla är dock att imorgon så flyttar man runt folk i WAR. På servern Karak-Eight-Peak har Order länge haft ett övertag över Destruction och det har bara blivit värre för de stackars ondingarna. Men imorgon så börjar alltså folk att flytta över från den servern till bland annat den jag spelar på Karak-Norn. Det betyder med andra ord att man kanske för första gången på länge vågar vandra ut i RvR zonerna på högre nivå utan att bli överfallen av 6 fulla Warbands. Blir att nöta till helgen då jag är barnfri.


W7 won't responde

Sophie installerade Windows 7 på sin nya dator för ett par veckor sedan. Allt har varit frid och fröjd tills för 2 veckor sedan. Mitt i allt så fryser sig datorn, och när man startar om den så tar det mellan 5-60 sekunder innan det händer igen. Alla drivrutiner är uppdaterade och inga virus finns (så vitt jag vet). Jag plöjde igenom alla forum jag kunde hitta och fann tillslut en lösning. Genom att manipulera strömtillförseln till USB uttagen via kontroll paneln fick jag den att fungera. Men... idag så kom problemet tillbaka, och att pilla på ström alternativen har inte burit någon frukt.

Hittade en
tråd på Windows 7s forum där man har liknande problem, men ännu ingen lösning. Alternativet just nu är väl att ominstallera XP tills dess man kommer på något vettigare. Eller någon annan som har ett bra förslag?


Sons of Russ

Det är snart dags för de nordiska rymdvargarna att göra entré på 40k spelplanen (igen). Som vanligt fruktar man väl att de ska ha sig mer ost än vad Edvard brukar ha. Modellerna ser ut att vara av varienrande kvalité. But why the fuck vill man rida in i strid på en cyber-varg?!?P 51 DogfightMy nerd wang just reached a new high!
Du kan hitta alla delar på
tuben.

CanabaltEtt stört skönt lite flash spel jag fastnade för -
Canabalt

Thank goodness

Sophie har, som jag redan nämt, köpt Champions Online från Steam. Kortfattat så är detta ett MMO för folk med väldigt underlig fantasi och som gillar att flyga runt i thights. Spelet har en av de bästa "character creation" system som finns i ett sånt här spel, och man kan spendera veckor att bara hitta på nya figurer omän man inte direkt tänker spela med dem. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan det dyker upp på Xbox, jag har själv några idéer jag vill testa.A wild, wild hunt

Det tog relativt lång tid ändå att klara av "The Wild Hunt" för mig. Många misslyckade försök och sura miner krävdes innan jag till slut fick vara med om att besegra Kurnous med hjälp av Sophie och KG.Vi tog oss även igenom Altdorfs kloaker och slogs mot råttor och annat oknytt, och plöjde genom mer PQ's och Scenarios än vad som är hälsosamt. Imorgon blir det nog att vandra vidare in i Tier 3 med våra karaktärer.

Marvel goes Disney

Spider-man, X-men, The Hulk, Iron Man, Fantastic Four, Daredevil, Captain America och Thor - alla kommer de troligen att snart bli en del av Kalle Ankas seriefamilj. Disneykoncernen har lagt ett bud på fyra miljarder dollar (cirka 28 miljarder kronor) på företaget Marvel Entertainment, som äger rättigheterna till merparten av de populära amerikanska superhjälteserierna, skriver nyhetsbyrån AFP.

Totalt berörs cirka 5.000 seriefigurer.

Båda parter förefaller nöjda med affären, som måste godkännas av de amerikanska konkurrensmyndigheterna samt Marvels aktieägare innan den går i lås.

Batman och Stålmannen kommer dock inte att hamna i Disneys ägo. Rättigheterna till dessa ägs av huvudkonkurrenten DC Comics, som i sin tur ägs av mediebolaget Warner.

- Artikeln från Dagen Nyheter