Knights, Dragons and Magic!

Jisses, vem trodde att man skulle mista 2 vänner på en och samma helg? Nog för att jag under en längre tid vetat om att de ska flytta så känns det ändå lite konstigt när det väl händer. Både Kim och Johan drar söderut. En till Stockholm och en till Knivsta. Önskar dem båda ett stort lycka till i framtiden. De lär lämna stora hål efter sig i min vardag, men all förändring är väl god brukar man säga.

Nåjo. Imorgon (fredag) så har jag bokat in min far för att handla ny teve som skall få pryda min vägg i vardagsrummet. Då blir det äntligen läge att dra igång en Street Fighter IV tunering och kanske klara av en maraton spelning i Rock Band 2, fått fram en spelning som innehåller 84 låtar i rad(!). Nu när jag har råd ska jag även se till att återkativera mitt Live konto på 360:n för att komma åt lite extra material samt möjligheten att spela med KG.

Har även vunnit ett nytt brädspel på tradera. Blev det relativt sällsynta spelet
Dragon Quest från 1992 med collectors editon tenn figurer. Fick pynta ca 500:- för det spelet. Så nu är det bara att planera in någon kväll då det passar med lite klassikt brädspelande/rollspelande. Om inte annat går både figurerna och planen att använda i vår D&D kampanj.


Best of Bison


Who's the tough guy now?

Dag för ytterligare en uppdatering i Team Fortress 2. Den här gången har Valve valt att uppdatera Scout klassen. Så de närmaste veckorn är kommer det att vara ospelbart då varje lag kommer innehålla minst ett dussin var av den studsande amerikanen. Tidigare uppdateringar har jag alltid hängt med i hysterin och försökt låsa upp alla nya vapen så fort som möjligt, men denna gång får det bli annorlunda. Scoutens nya vapen kommer i alla fall att bestå av följande;

Force-a-Nature (som ersätter Scatter Gun) har förvissa bara 2 skott och tar tid att ladda om, men tillför en knockback effekt till dina skott. Säkert riktigt bra de gånger man måste knuffa bort folk från control points, fast med 2 skott så gäller de att man prickar, om nu inte knockback effekten gäller dig själv(?!)

The Sandman (som ersätter Baseball bat) har möjligheten att stunna folk en "kort" stund, beroende på hur pass mycket man laddar upp sitt sving. Det är till och med möjligt att stunna de som är über-laddade. Nackdelen blir att du inte längre kan dubbel-hoppa, vilket tar bort en av hans största fördelar.

Energy Drink (som ersätter Pistol) kommer att göra Scouten ännu snabbare under en kortare tid samt omöjlig att träffa. Har ännu inte sett detta fenomen i action så jag vet inte riktigt om det går att jämnföra med en über-charge. Fast jag kan tänka mig en energi dryck i kombination med dubbel-hopp kan leda till ett par riktigt snabba poäng i CTF matcherna.


Rogue Trader

Sitter man för insnöad på en och samma grej för mycket, i mitt fall WAR, så är det lätt hänt att man missar en och annan sak som annars inte hade passerat omärkt förbi. Till exempel så har Fantasy Flight Games hunnit med att släppa en massa nyheter kring rollspelet Dark Hersy som vi spelade rätt effektivt för drygt ett halvår sedan, något jag hoppas innerligt vi kan se en ändring på.

Det är väl egentligen bara en bok som jag har missat att den kommit ut, de övriga har inte rikigt nått pressarna eller Sverige för studen. Modulen Diciples of the Dark Gods kom redan i december och innehåller massor med information om olika demonkulter, konspirationer och andra mörka hemligheter som akolyterna kan stöta på. I mina ögon kanske inte den mest väsentliga boken att äga, men det är ju alltid kul med extra reglar och monster.

Sen så har jag missat hela 4st kommande böcker. Creatures Anathema kan väl ses som monster boken för spelet, här behandlas alla möjliga xeno's och demoner man kan stöta på samt regler och äventyrsförslag. The Radical's Handbook supplement med nya regler, mörka karriärval och förbjuden utrustning för spelarna som inte följer puritanernas codex. Ytterligare ett supplement vid namn Ascension dyker upp som innehåller regler och utrustningsval för alla som tillhör Inkvistionen. Den fjärde boken som kommer heter Tatterd Fates och är det första äventyret i en triologi som kretsar runt en Rogue Trader, som tar mig vidare till ytterligare en nyhet jag missat.

Rollspelet Rogue Trader är mycket nära att släppas!


Go Go Street-a Fighta-a!

Var riktigt tärd imorse. Igår hängde jag med Johan och C:o och drack stora mängder öl, för att fira dels att han gift sig men även för att ta avsked då han nu flyttar till Uppsala i slutet på månaden. Jag tog mig dock till GameStop som planerat imorse och inhandlade Street Fighter IV Collectors Edition med tillhörande anime film och plastfigurer. Jag har dock inte hunnit med att ladda hem alla nya outfits eller att låsa upp alla karaktärer ännu, men hoppas att det problemet är löst innan helgen är över.

Av de ny kämparna blev som väntat karaktären Abel som föll mig i smaken. Tyckte inte att de gjorde Blanka rättvisa denna omgång, han är på tok för tanig och ful helt enkelt... och mer balanserad, men det hör inte till. C.Viper var annars ett mycket bra tillskott till serien både spel- och utseende mässigt, medan Rufus och El Fuerte inte hade något här att göra.


Har fortfarande lite problem med kontrollerna ser fram emot att få slippa Xbox kontrollen till fördel av en arkad sticka. Förlorar alldels för många strider pga att min karaktär gör en framåt volt istället för den där avslutande attacken. Ska bli kul att få sparra (aka få stryk) mot KG när han tränat upp sig med Akuma och/eller Gouken.

 Screenshot


That's all folks

Usch, jag har verkligen varit kass på att hålla den här bloggen uppdaterad på senaste tid. Men om sanningen ska fram så är det för att jag inte har haft något "intressant" att skriva om. Jobbet tar som vanligt upp större delen av min fritid och det är knappt att jag hunnit med att spela WAR på senaste tiden.


Jag har knappt hängt med på vad som händer i spelvärlden just nu. Vilka spel kommer? Vilka rykten florerar? Vad måste jag köpa och vad ska jag undvika?

På min tv-spels front så är det dött förutom att Rock Band 2 spelas flitigt så fort vänner kommer förbi. Har fortfarande en hög med spel som inte är utklarade och jag vet att Street Fighter IV kommer väldigt snart (den 20:e Februari) och det måste inhandlas. Men denna gång inte via webhallen, utan jag tänker köpa det lokalt från GameStop här i stan.

På tv-serie fronten har jag och Sophie upptäckt serien
The Big Bang Theory som är det roligaste jag sett på länge. 4st Fysiker/Nördar som umgås på tok för mycket för varandra och som måste tackla vardagliga sociala situationer.
Kliché? Ja! Bra? Bäst!

På bok fronten har jag läst klart Rise of Nagash för länge sedan, som var en helt okej fluffbok om Nagash liv innan han blir nekromantiker. Alla Warhammer nördar vet ju redan hur det slutar för stackarn, men det är ju alltid intressant att veta hur det hela började. Det är i alla fall sagt att det ska släppas 2 böcker till i hans namn som jag garanterat måste läsa. Just nu så maler jag igenom Darkblades första 3 böcker i en och samma samlingsvolym. Även här finns 2 böcker till som måste inhandlas vid tillfälle.

På brädspelsfronten har vi spelat både A Game of Thrones och Warrior Knight och jag jagar även ett par andra spel på tradera som ser riktigt fina ut.

På figurspelfronten är ingenting nytt för mig. Alla mina figurer samlar damm för tillfället. Antingen i en låda helt orörda eller i min spelväska.

På rollspelsfronten har vi inte tagit oss särskilt långt sen senaste med D&D 4th.

And that's about it...


Clifford Stoll

Världens bästa talare, ever! Clifford Stoll


Left 4 Bed

Om du inte redan äger Left 4 Dead till PC så har du världens chans i helgen. Valve säljer spelet på Steam för halva priset, det blir i runda slängar 242:- för det bästa zombie-multiplayer-spelet som finns just nu. Om du mot förmodan behöver mer motiavtion än så kan jag berätta att det även kommer en gratis expansion inom en snar framtid. 12 nya banor, Death Toll och Dead Air blir spelbara i versus mode och ett helt nytt spelläge kommer att finnas med. Där ska man som grupp överleva fler och fler zombie attacker allt eftersom.


Keep Siege

Så... det har ju inte hänt sådär jätte mycket spännande de senaste dagarna. Har spenderat majoriteten av min tid på jobbet. De timmar då jag och Sophie inte städat, handlat, lagat mat och gått ut med hundarna har spenderats framför datorn och Warhammer Online. Har kämpat rätt hårt med att klara av deras version av alla-hjärtans-dag som går under namnet Night of Murder. Där ska man klara av diverse saker som att döda 1 guild leader, 10 Keep Lords, 15 motståndare av varje ras osv.

Det är väl främst Keep Lord delen som tar tid att lyckas med. Tack vare en rätt bra populerad server så kan man i alla fall hitta minnst ett Warband varje dag att kriga med. Och bara för att jag inte har något annat nördigt att skriva om så ska ni här få en genomgång på ett lyckat Keep Siege som tar ca 15-20 minuter att genomföra.1 - Hitta ett Fort som ägs av din motståndare, och se gärna till att ingen är där och vaktar. Oftast räcker det med en 5-6 duktiga spelare för att försvara ett slott mot ett fullt warband.2 - Se till att ni har med er en murbräcka och börja banka på dörren. De som inte hjälper till att förstöra dörren får hålla vakt på baksidan av fortet så att ingen kan smita in bakvägen och börja försvara.3 - När dörren öppnas så rusar ni snabbt in och har ihjäl alla vakter på botten våningen. Sen är bara frågan hur pass duktigt ditt warband är. Klarar ni av att rusa rakt in och spöa en Keep Lord eller måste ni använda "balkong-knepet"?4 - Balkongen är den plattform där man oftast står och försvarar sitt Fort. "Tanks" måste springa först så inte alla veka healers får aggro. När man sen tar sig ut på balkongen så resetar sig bossen. Sen är det bara att avancera sakta framåt och lura till sig vakterna och till slut Keep Lorden själv.5 - Klart. Gå upp i level, handla renown gear, hoppas på att du får en av de sällsynta delarna från Tier 2 setet (vilket jag fick!). Vänta tills eran Keep Lord kommer på plats och kom överens om ni ska försvara det mot inkommande motståndare eller dra vidare mot nästa Fort.

Chaos Dwarfs

Här är något man inte ser varje dag. En fullt målad Chaos Dwarf arme på ca 2500-3000p i table-top standard. Nu är ju inte bilderna i allra högsta kvalité eftersom det är ett rent helvete att få figurer bra på kort. Utropspriset var 2000:- vilket känns rätt standard för en arme av denna kaliber, men priset har i skrivandets stund klättrat upp med ca 600:- och det återstår fortfarande 7 dagar kvar av budgivningen.

Nu känner jag inte att jag har pengar att lägga ut. Men om jag hade så skulle jag bevaka detta objekt väldigt noga. Fast man bör nog också ha i åtanke att GW har sagt att de ska släppa Chaos Dwarfs på nytt, vilket i deras tidberäkning är om 1-4 år. Ids man vänta?


A bloody close encounter

Det blev inget rollspel i helgen som planerat. Istället har vi hunnit med att se lite film, spela brädspel och såklart Warhammer Online för min del. Filmerna var av rätt blandad kvalité. Har sett Outlander, Bolt och Evil Aliens. Ni märker ju själva hur det ligger till på IMDB.

Outlander - Var en slags sci-fi/Vikingfilm av rätt usel sort, trots att de kämpade in i det sista för att göra den intressant. En man från rymden störtar av okänd anledning i ett Norge på 700-talet där alla talar engelska och går klädda i mer päls än vad som torde finnas i skogarna. Man får det rätt fort förklarat att mannen från rymden är på jakt efter en utomjordisk varelse/drake, och ungefär där någonstans tappade jag intresse för handligen och hoppades på kanske lite hjärndöd action, men icket. Istället bjuds man på samma känslosamma ögonblick som i Gears of War 2.
Betyg: 2+

Bolt - Säger sig självt. Det är svårt att misslyckas med en så välanimerad film även om det inte är Pixar som bjuder upp till dans. Lyckorus och sorgestunder avlöser varandra på löpande band och det är svårt att hålla tårarna i styr när det gång på gång visas upp varför hunden är människans bästa vän. Den må vara förutsägbar men det gör den inte sämre för det.

Betyg: 4+

Evil Aliens
- Tog Edvard med sig. En B-film som ser ut att vara filmad av samma gäng som gjort evighetssåpan "Hem till gården". Extrem dålig kvalité med omän ännu sämre skådisar. Fast det är ju det som är meningen. Filmen absoluta höjdpunkt är när en skördetröska manglar sönder ett dussin män i maskerad kostymer (aliens) till klassiska hill-billy toner, f-ing epic! I övrigt så får man lära sig ett och annat om hur både bönderna i Wales och utomjordingar dyrkar satan på liknande sätt, och det måste ju vara värt något.
Betyg: 1-


Power Xtream

OMGWTFBBQ! Har just kommit över alla 65 avsnitt av Centurions, en av de allra bästa tecknade serierna från 80-talet. Snacka om att de kunda göra tecknat på den tiden. Grymma intron, cheesiga karaktärer, skurkar med världens sämsta planer för att ta över världen. Nu väntar ett flera timmar långt maraton av nostalgi och män som skriker "POWER EXTREME!".Nu måste jag bara fixa Thundercats, Dungeons & Dragons och Bravestar så är jag nöjd

The best offense is a good defense

Som vanligt när peppen för ett spel är som störst så spelar jag det som besatt. Inget undantag denna gång heller när det gäller mitt återtåg till Warhammer Online, som denna gång även inkluderar Kubbe i vårat lilla gäng och förhoppningen är ju att vi kan fördärva även Mats att släppa WoW och komma med oss.

Tack vare mitt RAM tillskott flyter spelet på riktigt bra och jag kan äntligen ta del av Open RvR utan att beklaga mig över lagget som tidigare medföljt. Idag spenderade jag mycket tid med min Shadow Warrior i Empires (Tier 1) zon och samlade på mig inf som bara den. Jag har börjat bli lite varmare i kläderna när det gäller min klass. Insett vikten av "stance-dance" för att kunna maximera skadan jag kan orsaka samt min egen överlevnad. Min största fiende är fortfarande sorcs som har bättre räckvidd än vad jag har, samt elaka dps klasser som vet hur de ska spelas.

Har insett att ranged-dps är ärketypen för mig. Föredrar verkligen att välja ut strategiska platser och anfalla mina fiender från platser de minst anar. Kommer ändå att spela Slayer när de blir tillgängliga. Närstrids-kamikaze har väl också sin charm antar jag, det var ju lite så min Marauder fungerade.

Idag fick jag även slåss mot min första Lair boss. Ett monster som bara spawnar var åttonde timma i en grotta i respektive ORvR zon. Sen är det inte bara att gå in och klappa in käften på det. Varje grotta öppnas på sitt egna unika sätt. En kräver till exempel att du har en av varje ras i ditt party (något som inte alltid är lika lätt som det låter), medan en annan bara kräver en viss kombination av knapptryckningar. Vi slogs i alla fall mot en riktigt elakt vålnad i Blighted Isle. Den hade egentligen inte varit så himla svår att ha ihjäl om inte en Witch Elf hade smygt sig in i grottan och högg våra stackars healers i ryggen.

Har även passat på att testa de två tank klasserna som inte var med när jag började spelet, Knigth of the Blazing Sun och Black Guard. KotBS påminner en hel del om Chaos Chosen, de använder aurer för att boosta sina kamrater och de-buffa sina motståndare. Black Guard fungerar i stort ett som en Iron Breaker, fast i stället för att bygga upp grudge så kallas det hate. Summan av kardemumman blev att jag behöll min KotBS, bara för att man kan ha ett sånt imponerande skägg. Nu har jag i alla fall en karaktär för att spela solo med och en för att spela med Sophie och Kubbe.'By the way, kolla in
http://www.thegreenskin.com riktigt bra sida för de som älskar WAR

Disable

I helgen blev det som planerat en massa Rock Band 2 spelande. Vi sjösatte bandet Boats N' Hoes som består av Pixie (Sophie) på sång, Dragon (Kubbe) på gitar, Fury McFire (Jag) på bas och Nighthawk (Mats) på trummor. Vi manglade på i bra många timmar innan handleder, fötter och ömma halsar gav vika. Vi kom en bra bit på vägen och lyckades till och med klara av några riktigt jobbiga låtar på hard.

Fick även mina figurer från Barnens Hus rea. Så nu är det väl bara att ta tag i saken och börja bygga upp min dvärg arme från grunden. Jag håller hårt i min idé att bygga en arme helt utan krut. Istället tänker jag lägga fokus på Crossbows, Bolt Throwers och Stone Throwers. Fast största delen av armén kommer nog att bestå av vanliga dvärgar.

Peppen för Warhammer, och då fram för allt Online, blev lite för stor med nyheten av Slayers så jag kunde inte hålla mig utan återaktiverade mitt konto som legat i koma sedan det släpptes. Första intrycket så här efter återvändningen är delad. Å ena sidan känns del lite tomt på servrarna, de är nu bara väl befolkade på kvällar och helger. Fast det känns kul att alla klasser i alla fall har blivit lite mer balanserade. Och att 2 nya tanks befolkar scenarios är bara kul.


Mina första fyra timmar spenderades med att försöka komma fram till vad jag vill spela. Slayers är ju inte tillgängliga än och alla andra dvärgar har jag hunnit spela rätt så mycket. Fanns 2 klasser som jag inte provat på (förutom de nya tanksen), nämligen Witch Hunter och Shadow Warrior. Destruction finns det betydligt fler oprövade klasser, men de får spelas vid ett annat tillfälle. Lotten föll till sist på en Shadow Warrior om är en ranged DPS som är riktigt dödlig med både pilbåge och svärd på servern Karak-Norn