Massassin

Helgen har i stort sett tillbringats med att bekämpa riddare och araber i Assassins Creed. Det finns mycket i spelet som är bra, massor av saker man kunde gjort bättre och rätt mycket man kunde skippat helt. Just nu är jag på mitt sista uppdrag, eller det nionde mordet, och måste säga att jag är mycket nöjd med min resa. Spelet är sjukt snyggt och kontrollen känns välanpassad för klättring á le parkour. Striderna var rätt roliga i början, men efter att man sett varenda counter attack känns det mer som ett ont måste. Samma sak gäller uppdragen, eller rättare sagt alla sidouppdrag, som består av att rädda civila, stjäla föremål, lyssna på koversationer och spöa någon medborgare för att få information.

<Spoiler>

Storyn har dock varit spelet största problem. Att våran coola lönnmördare egentligen är en bartender som sitter i en matrix liknande maskin har varit svårt att svälja. Särskilt när "världen" man springer omkring i hela tiden buggar, sätter upp väggar för vars man får gå och att man på något sätt har inbyggd GPS i hjärnan förstår stämmningen rätt ordentligt. Dock tog handligen en liten, men intressant ändring så här nära slutet. Det visar sig att de som har kidnappat dig egentligen är Templars och att en grupp Assassins försöker befria dig. Jag tror och hoppas på en häftig final som plåster på såren för att de förstörde resten av handligen för mig.

</Spoiler>


Mass Effect har fått vara i hylla i helgen. Eftersom jag inte har tänkt köpa några mer spel i år så har jag tänkt försöka suga på karamellen så länge som möjligt. Något som kanske inte är möjligt nu när KG avslöjat att spelets huvuduppdrag nästan redan är över för mig. Nog för att det finns gott om extra uppdrag och achivments att låsa upp är det inte något jag vill bli tvingad till för att få ut mer än 20timmar av ett spel. Lite av en besvikelse, men samtidigt inte något som förstör helheten av spelet. Håller med KG om att det här är förmodligen det bästa som hänt 360.

Istället för tv-spel kommer jag nog investera i ett par böcker. Jag suktar fortfarande efter fortsättningen i A Game of Thrones och läser man nyhetsbladen från SF-bok finns det en hel del andra intressanta titlar ute. Sen så har jag då tänkt köpa någon extra bok till WHRP då jag tror det är ett spel som vi kommer spela mycket i framtiden.


Totally Not a Spy

I find running backwards also helps the illusion.
Hmm.. jag tror jag behöver öva upp mina Spy-skills i TF2, just nu känns det som att jag bara spelar Enginner oavsett vilken bana vi spelar. Man måste ju kunna flippa lite med kniven, precis som Jocke.

Rock Band

Till helgen är jag ledig, vilket ofta brukar medföra att vi spelar rollspel. Men det blir nog inte av den här helgen, främst för att jag känner mig rätt knäckt mentalt efter att ha jobbat väldigt mycket de senaste 2 veckorna. Dock så utesluter jag inte att vi kan hitta på något annat, typ film eller brädspel. Finns ju WoW, Decent eller Blood Royal om man vill spela något tidkrävande. Annars kan man alltid bara ta det lungt med en film eller något. Är som sagt öppen för förslag så länge jag inte behöver vara spelledare och försöka hålla Magnus och Adolf i styr.

Har blivit grymt sugen på figurspel den senaste tiden, kanske för att man dumt nog surfar in både på 
http://www.warseer.com/ och http://www.warhammer.com/ . Synd bara att dess spel ska vara så grymt tidskrävande och att man har både terräng, vänner och tid att investera i målning. Jag hittade Axis & Allies starter set för 148:- på SFBok, där får man med färdigmålade miniatyrer, regler och allt man behöver för att 2st ska kunna spela det. Men samtidigt är det en liten röst på min ena axel som säger att jag ska sluta köpa massa småspel som bara hamnar i hyllan efter 1-2 gånger. Om bara rösten på min andra axel kunde sluta ge mig en massa ideér om spel.


Jag och Sophie funderar på att skaffa Rock Band när det släpps. Gitarr, Trummor och Mick plus en massa bra musik låter som en riktigt bra investering, plus att man alltid har någon att spela det med. En prislapp på 2000:- känns dock lite väl saftig, vi får väl se hur det blir när det väl släpps här.


I Mass Effect har jag haft min första boss-strid som verkligen tog på mina nerver. Än så länge har inga strider varit direkt svåra, de gånger man dött har varit av ren klantighet. Men denna fight var verkligen svår. Inte nog med att bossen bombade en med "magi", hon hade dessutom ett ton med anhängare som kunde ta ut min grupp på egenhand. Efter drygt 10-12 försök hittade jag en statergi som fungerade. Nu har jag i alla fall fått börja utforska rymden lite som jag vill, och spelet börjar verkligen kännas enormt när man ser antalet system och planeter som finns.


Man's Ruin

Hittade just min framtida tatuering


Too much WoW

Jag och KG har vid något tillfälle haft kortare diskutioner om varför folk fastnar för vissa spel, främst då WoW, och inte kan sluta spelet det eller att de återgår till det gång på gång. Nu har faktiskt Medierådet släppt en rykande färsk rapport (släppt 19/11) om just World of Warcraft och varför det är så beroende och hur det kan vara skadligt. Den är visserligen på drygt 84 sidor, men det är mycket intressant läsning. Ska bli kul att se hur våran generation kommer se på ungdommarna och deras spelvanor när den tiden kommer.

"Grupptryck, både i spelet och bland kompisar i skolan, är viktiga orsaker till ett omfattande spelande, men även jakt på status i den virtuella världen. Eftersom spelare i samma lag kan befinna sig i olika geografiska tidszoner är spelandet ofta gränslöst i både tid och rum. Ungdomarna berättar att sena nätter, dåliga matvanor, bristande hygien, skolk och slarv med läxor skapar konflikter med omgivningen. Men spelandet verkar gå i perioder och rapporten beskriver de faktorer som påverkar spelvanorna. Framför allt verkar förändringar i den sociala gemenskapen eller i spelets konstruktion leda till att man slutar eller återupptar spelandet."


Mass Effect

Fick ett väldigt trevligt och oväntat packet i posten. Som vanligt var det Goodgame som stod för överraskningen i form utan Mass Effect till 360. På sätt och vis är jag glad över att detta blir ett spel som jag måste skicka tillbaka, då jag redan beställt det från webhallen och Assassin Creed.

Det blev inte mer än 40 minuter spelade idag innan jobbet, men måste bara säga ZOMG! Spelet är hur snyggt som helst, kontrollen känns klockren, dialogerna brillianta och jag kan redan förstå att man kommer spela om det här spelet ett par gånger bara för att få leka med alla möjligheter som spelet bjuder på. Jag är en Biowhore så en recension på detta spel kan inte resultera i annat än ett top-betyg.

Jag har haft en tendens att alltid spela igenom Biowares spel som en god och moralisk krigare, först andra varvet brukar jag utforska magins och de mörkas värld. Denna gång tror jag dock det blir en liten ändring på saker och ting. Kommer nog börja spela som en "ond" soldat som bara bryr sig om sig själv, ett andra varv kanske resulterar i en kvinnlig och god "magiker" som får charma sig fram genom rymden.


Geekity Geekity Geekity Geek!

Är fortfarande osäker på om jag ska införskaffa Assassins Creed. Med tanke på hur besviken både Edvard och KG blev på det så känns det inte som ett givet köp längre. Visst är storyn helt fucked'up med matrix inlägg, men själva smygnade och dödandet är ju kvar. Funderar på om man ska byta ut det mot Call of Duty 4 som sägs ha ett brilliant multiplayer läge, och alla vet ju att multiplayer is the shit år 2007/08. Tidigare delar av serien har jag aldrig brytt mig om, man är rätt less 2:a Världs kriget och korkade tyskar, men ett morden krig känns betydligt mer aktuellt. Mass Effect ligger dock kvar på listan över spel som ska konsumeras. Och jag har valt att läsa så lite om spelet som möjligt och låtit bli att titta på alla filmer som ligger ute. Jag vill kunna njuta av varje ögonblick av det spelet. Bioware är gudar när det kommer till rollspel, och det kommer så förbli.And now some random geeky stuff...

Snubblade över en störtskön
sida med väldigt Tim Burton inspirerad konst. Bland alla sköna bilder hittade jag The Geek ABC som påett nördigt sättpresenterar vad alla bokstäver i alfabetet står för, och det finns verkligen något för alla att skratta åt.

      En kille har börjat bygga upp en "liten" stad för Apocalypto boken som kommer till 40K. Hans verk är sannerligen imponerande och man skulle mer än gärna tillhöra samma spelgrupp som honom. Han stad är nämligen ingen annan än en förfallen Manhatten. This shit is just awesome!

Nytt på Warseer är att de första Dark Elf ryktena börjat strömma in. Det verkar som att ge alla High Elfs möjlighet att alltid slåss först gett GW behov av att sprida vidare liknande regler. Enligt källor ska DE hatred mot alla raser(!) och eternal hatred mot HE. De övriga ryktena är dock lite mer postitiva. Cauldron of Blood kommer nog inte upp ett rare slot, Assassins ska bli mer prisvärda och Hydror ska få regenerate eller möjlighet att få ut fler huvuden. Även magin ska vänta sig en rejäl re-make där den ska bli lika destruktiv som i fluffet. På sätt och vis saknar man inte Warhammer lika mycket längre.Spelaren Moviesign bjöd in sin tjej furtive penguin till en 2-vs-2 match med ett par kompisar. Där hade han skapat en egen bana och lagt ut vapen i nedanstående motiv. Han ledde dit henne och frågade om hon ville bli "my teammate for life". Självklart svarade hon ja. Geek and Sweet!

She said yes.

Wanted!

Det räcker förstås inte med att Assassins Creed och Mass Effect släpps inom kort. Nu är Tradera plötsligt blivit helt galet. Överallt hittar jag tonvis med brädspel jag vill lägga klorna på. Billiga, dyra, rariteter och spel man bara borde ha. Vad ska man ta sig till.

Grav-Ball för 150:- i utropspris
Age of Mythology ligger på 260:- för tillfället
Ave Ceasar finns fortfarande för 120:-
Illuminati Crime Lords kostar endast 175:-
Car Wars som är en riktig klassiker ligger på 161:-
Thunders Edge för 99:-
Assassin för ynka 61:-
Mustang + Expansionen kostar 149:- i nuläget
The Hell Game ligger idag på 205:-
Kingmaker i nyskick(!) för 199:-
Diplomacy inplastat för 250:-
Power Grid är dock nära nypris, 204:-
San Juan är lite billigare 110:-
Imperium ligger på 150:-
Man O´War grundboxen kostar endast 61:- än så länge
Fury of Dracula som jag vill ha kostar 144:- i dagsläget

Med dessa spel i min bokhylla skulle jag må gott för en bra tid framöver. Kanske köper jag en massa julklappar till mig själv istället för mina systrat och systersöner...

Godstorm

Så var helgen över och man är åter på jobbet. Nu väntar 2 väldigt intensiva veckor för mig. På de kommande 12 dagarna kommer jag bara vara ledig 2. Vilket betyder att man måste göra det mesta möjliga av dem, så redan nästa fredag (16/11) förtsätter vi med WHRP.

Äventyret i fredags tog aldrig direkt fart. Gruppen tog ett tillfälligt avksed till Adolf som hade lite affärer med Boris the Knife (Vad exakt som har hänt kommer Mats att få reda på själv *insert evil laughter*). Sedan reste Peiter från Middenheim för att ansluta till gruppen i Altdorf. Det blev mest snack och träffa en hel del lustiga karaktärer, tänker då främst på Lord Fredrick, men gruppen började även misstänka att någon är efter dem. Det blev mycket snack och lite action. Men nu när ni gjort det jobbiga är det inte så överdrivet mycket kvar tills nästa gång. Då kan ni nästan vänta er en ev upplösning.


I lördags kom Andreas, Axel och Kubbe. Vi spelade lite NHL 08 men gick snabbt över till att spela Andreas nya brädspel Risk: Godstorm. Det är i stort sett vanliga Risk men med en liten tvist. Alla spelare har tillgång till 4 gudar - God of War, God of Death, God of Wind, God of Magic. Varje Gud tillför små bonusar till sina undersåtar. Till exempelt att rulla om alla 1:or, vinna oavgjorda strider osv. Sen kan man även få tillgång till magisk kort som kan ändra utgången helt. Tänk dig själv att sänka en hel kontinent. Vi provade även på mitt Battle Cattle som jag köpte i samband med Blood Royal. Det var ett högt tempo men annars rätt likt Munchkin.

I går var det fars-dag. Vilket för mig inte betyder så mycket förutom att man pappa ringde och kom förbi en snabb sväng för att ge oss bröd. Sen åkte vi i alla fall till Sophies förlädrar och åt middag. På kvällen fortsatta jag och KG med Hellgate: London vilket börjar bli segare och segare, eller rättare sagt buggigare och buggigare. Vi har problem att se varandra i nya områden, vi blir teleporterade utan anledning till början av banan osv. Till slut fick både jag och min hjärna nog så vi tog paus. Får se när vi kämpar vidare.

Med tanke på att jag jobbar rätt mycket i veckan kommer det nog inte bli så mycket tv-spelande. Funderar på att ta mig vidare i Puzzle Quest och NHL 08 som är rätt så casual och inte så tidskrävnade.

Hittade denna limiterade utgåvan av Settlers of Catan på Tradera för 3299:-, som hittat....
Klicka för att visa Megabild! 3D Settlers of Catan - Collectors Edition - Mayfair Games


Varghulf & Grave Guards

Varghulf är förmodligen modellen folk har misstänkt vara den omtalade Varulven. Än så länge finns det inte så mycket att säga om den. Folk snackar om att den kommer vara i klass med en Hero/Lord och kommer kunna agera på egenhand. Det finns även rykten om att den inte kommer kunna flyga, utan endast ha 9" i Move. Modellen i sig är väl inte så märkvärdig, men jag kan nog tänka mig att man kommer se mycket konvertringar som får den att se betydligt bättre ut.

Grave Guards modellerna är å andra sidan väldigt snygga, anser jag. De må vara väldigt 5th edition inspirerade, men det gör då ingenting. Regelmässigt kommer de inte förändras med undantaget att de kan välja att ha Great Weapons.

Den stora snacket på Warseer denna vecka har varit de bekräftade ryktena att Demonerna kommer få 2st böcker nästa år. En till fantasy och en till 40K. Sedan har folk varit väldigt upprörda över de nya Daemonette modellerna som liknar - "Merfolks doing the robot dance". Hur det slutar vet vi inte förän tidigast efter nästa sommar.Update: Hittade lite fler bilder på Manfred bland annat till fots.

  

Live or Die

Det här måste vara det mest brillianta jag ett på Tradera.

Tv-kändisen (känd bl a från Rallarsving) och tillika kampsportsfantasten Musse Hasselwall inbjuder till närkamp i ringen. Fighten, i stilen Submission Wrestling, sker i ringen på Pancrese Gym i Stockholm. Submission Wrestling är en modern, hybridkampsport. Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motsåndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag. Grepp, kast, chokes och lås är tillåtna. Vinner gör man på submission eller poäng.

SJ står för resa till och från Stockholm.
Tid för fight bestäms enligt överenskommelse med Musse och vinnaren av auktionen.
Må bäste man eller kvinna vinna!!

Alla pengar går oavkortat till Läkare mot aids.

Fightas med Musse Hasselwall
Musse ftw!


Mannfred Von Carstein


Reign Over Me

Kärlek gör ont. Det spelar ingen roll om den fått din relation har fastnat i ett monotont läge, att den fått dig bedragen och lurad, eller att den har krossat ditt hjärta att du inte längre kan acceptera världen för vad den är. Kärlek gör ont. Det har aldrig varit tydligare än i Mike Binders film Regin Over Me.

Helt osannolikt gestaltar Adam Sandler en mycket trovärdig och tragisk själ som flytt verkligheten sedan han förlorat fru och barn i 9-11 tragedin. Hans värld kretsar nu endast runt musik, renovera köket och spela tv-spel. Men filmen handlar inte om Sandler karaktär, utan om Don Cheadles. Alan, som hans karatär heter, är en typsik tandläkare och familjefar som fastnat i den grå vardagen där han varken uppskattas av sina kollegor eller själv uppskattar sin realtion med sin fru. Av en slump så träffar han på Charlie (Sandler) som var hans rumskamrat för 15 år sedan och börjar upptäcka allt vad som är fel i hans eget liv. Båda två är så trasiga men samtidigt så förstående, hjälpsamma och framförallt mänskliga.

Jag lider, gråter, skrattar, avundas och njuter av varje sekund av filmen.

Maybe we were born to run.. ekar ut i höstmörkret.
Det är nog inte bara jag och Bruce som förstår.


Hellgate: London

Sophie har kört ner sig helt och hållet i Team Fortress 2 till PC. Det enda man hör från sovrummet är ett evigt sprängande ljud och desperata rop på Medic! Själv har jag redan dragit ner på spelandet av TF2 en aning. Främst för att jag redan spelat över 30 timmar på ett par dagar/kvällar och sen för att jag faktiskt har hunnit bli småless på de få banor som finns och att det är nästintill omöjligt att hitta servrar som inte laggar sönder och samman. Men det är fortfarande ett fruktansvärt roligt spel och med en otroligt charmig grafik. Blir nog att jag avaktar ett par dagar tills det kommer någon patch med nya banor. PC spelarna har ju nästan ett dubbelt så stort urval så det borde ju dyka upp till 360 när som helst tycker jag.

Idag var jag i alla fall iväg och inhandlade Hellgate: London till PC. Precis som väntat är det en "kopia" av Diablo fast i ett modernare skal. Det handlar om vanligt grottplöjande, fast denna gång i tunnelbanor, och ett evigt monster bankande och skattsamlande. Klasserna påminner också en hel del om det vi sett i Diablo spelen. Du har din Guardian (Paladin) Blademaster (Warrior/Barbar) Evoker (Magiker) Summoner (Necromancer) men också två lite nyare klasser - Marksman och Engineer. Den förstnämnda är i stort sett en sniper som använder sig av olika gevär och granater medan den andra även kan bygga robotar som hjälper till att slåss.

Påbörjade lite singelplayer som Marksman bara för att testa ett rollspel i FPS, och det fungerar faktiskt riktigt bra. Stundtals känns det lite väl enkelt då man kan stå på säkert avstånd och eliminera allt motstånd relativt enkelt utan att själv bli skadad, men så snart klungor av monster börjar göra närmanden blir det betydligt svårare. Håller även på att dra igång lite co-op med KG där jag axlar rollen som Guardian och KG är Summoner. Dessvärre blev det bara drygt 10min spel innan servern gick ner för underhåll. Förhoppningsvis hinner vi med att spela resten av veckan.

Om vi ska rollspel i helgen, vilket jag hoppas på, så får det ske på Fredag. På Lördag kommer Andreas och Niklas förbi och då blir det NHL 08 spelande och kanske lite annat.(Haha, upptäckte att KG nästan skrivit en identisk blogg redan för någon dag sedan.. I'm such a copy-cat)

The cake is a lie

Team Fortress 2 har tagit upp all min fritid de senaste 2 dagarna. Det är inte direkt ett spel jag vill höja till skyarna för man kan bli less efter några timmar intensivt spelande, men det är sjukt beroende framkallande. Än så länge har jag mest speltid med Medic, Soldier och Sniper. Medic klassen har de lyckats göra mycket intressant i förhållande till de gamla spelen, tack vare en helande bössa är man stor del av offensiven och i kombination med en Heavy är man nästintill ostoppbar. Kanske beror det på att 90% av spelarna fortsätter skjuta på den man healer istället för att plocka bort källan till problemet. Soldier gillar jag för att han är bra i alla tillfällen. Han kan spränga flera fiender samtidigt, spränga bort vakt-torn, skydda baser och han kan rocket-jumpa. Sniper är bara allmänt skön när man väl lärt sig behärska geväret. Till skillnad från andra shooters behöver detta sniper-rifle laddas upp för att kunna döda någon på ett skott, och sen så kämpar jag med att ta 25 headshots för en achivments.

På tal om achivments är de rätt enkla att plocka. Spela en gång som varje klass, spela varje bana en gång, döda X antal motståndare, heala X antal mycket och klara vinn varje bana under vissa förhållande. Självklart går de att boosta dem om man känner för det, men annars tar det inte allt för länge att få dem.

Half-Life 2 går dock lite segare för mig. Har småspelat lite i första spelet, men inte kommit särskilt långt. Helt enkelt är jag inte så intresserad av det spelet men jag kommer nog ändå harva mig igenom för att e.v ändra uppfattning.

Har tittat lite mer på Hellgate London som KG snackade om och peppen är ju tyvärr maxad. Det verkar så jävla grymt och att spela med ett par vänner co-op verkar ännu grymmare. Ska försöka övertala Sophie att börja spela det också, då blir vi i alla fall 3 pers om nu inte Kubbe, Edvard eller Mats ansluter vilket skulle vara ännu bättre.

Nästa helg är jag ju ledig vilket betyder att vi fortsätter med äventyret. Edvard lär väl vara med denna gång och han ska få lite extra information att ta med sig till Altdorf. Hajsis skulle också komma förbi någon dag i helgen och dumpa av ett par brädspel, bland annat Blood Royal som Edvard surrat om, sen kanske det blir lite NHL 08 eller något annat bus.