Daigo vs Alex ValleEn sweet-ass match mellan Daigo och Amerikanen Alex Valle. Ruggigt tight, och riktigt kul att se Daigo spela något annat än Ryu.

The Old Republic13 minuter av The Old Republic.

Ganska charmig dialog inledningsvis, men själva gameplayet ser ut som vilket MMO som helst. En tank som får ta aggro, några DPS som snabbt hanterar alla extra fiender med lite AoE/bomber, och till sist så får man passa sig för de blåa ringarna på marken så att man inte tar extra skada.

Att välja mellan god och ond i dialogerna känns också extremt svart och vitt. Inga direkta gråzoner finns med, att döma av denna uppvisning. Vad spelet innehåller senare kan man ju endast hoppas är bättre kvalité.

Känner mig inte så pepp om jag ska vara ärlig. Vad tycker ni?

Thunder Cats - Official TrailerSjälvklart kan man inte jämnföra denna version med orginalet, men viss nostalgi ger det att se och höra någon ropa Thunder-, Thunder-, Thunder-, Thudercats Hooooo!!!

Update: Har sett de två första avsnitten, eller det var egentligen ett 43 minuter långt avsnitt. En del saker avviker ju från orginalet på gott och ont. Lion-O är en tonåring, men de vanliga problemen. Har försöker hela tiden göra rätt för sig, men det blir alltid fel. Tygra är hans äldre bror(?) men har fortfarande inte rätt till tronen, och det förklaras inte heller.

Katterna lever i frid och fröjd på "Third Earth", tills ödlorna och Mumra kommer med bortglömd teknologi. Lion-O's pappa och kung dör. Han ärver svärdet och tvingas fly bort från staden med Tygra, Cheetara och Snark. Enda sättet att vinna äver Mumra är att hitta "The Book of Omen".

Kort och gott så var den en ganska standard tecknad serie när det kommer till storyn. Stilen och kvalitén på det tecknade var dock högklassig, men jag gillar inte att man slänger in lite data-animerade robotar i mixen. Jag kommer definitivt att fortsätta se den i vilket fall som helst.

Eve & Twitch Reworks

Det har länge varit känt att stealth funktionen i LoL inte varit tillfredsställande. Det har i grund och botten tvingat folk att spela enormt passivt och tråkigt för att inte dö och hjälpa till med att göra stealtharna ännu bättre. Och med tanke på att nerfs både Eve och Twitch har fått vara med om är det skönt att veta att en remake inte är allt för långt borta.

Hittade två trådar av Shurelia som jobbar i Dev Team på Riot, där hon berättar om vad som kommer att hända med dessa hjältar. Än så länge är de bara i ett "prototyp" stadie, så ingenting säger att de kommer sluta såhär. Men i vilket fall som helst så ger det en bra insikt på vad vi kan förvänta oss inom en snar framtid.Passive: Autoattacks shred flat MR. Spells shred flat Armor. Stacks

Q: Changed to be a pass through missile that seeks its first target in the same way hate spike does.

W: (Passive) Xypherous outlined stealth rework. (Active) Evelynn reveals the target area at range for x (scaling) seconds. (scaling range).

E: Evelynn deals damage and instantly stuns the target, dashing towards them immediately after it casts. (Different from leap stuns like pantheon, as it stuns you after they leap to you). No longer shreds armor/mr.

REvelynn ascends to her true form, gains attack speed and movement speed. Upon first transforming she is shrouded in energy and blocks up to X damage for 1.5 seconds. No longer heals on target kill, refreshes on kill still.Passive:
Damage is retaining true and is being lowered a bit. Duration is being increased.

Q: (Passive) the Xypherous outlined stealth rework. (Active) grants bonus attack speed for x seconds and instantly reloads x Vile Bolts into Twitch's crossbow.

W: Now requires poison on the target to cast. Cast range increased by double. Can no longer be cast if there are no valid targets in range.

E: Fires a narrow line missile instantly that deals total attack damage and includes on hit effects. High range, .75 second cooldown but requires Vile Bolts. Vile Bolts are Twitch's ammo resource that replenishes over time or by reloading via Q.

R: Expunge Can no longer be cast if there is no target in range. Requires poison, cast range doubled. Damage heavily increased.

Firefall - GameplayUtöver vissa självklara Xbox 360 titlar, så är
Firefall definitivt med på min lista över måsten. Behöver ett nytt action/shooter/FPS spel sedan TF2 gick i graven för mig.

Yordle Gank SquadYordle är den ras i LoL som består av små blå kvinnliga figurer, medan de manliga är små och fluffiga varelser(?).

R2-D2 XboxKan vara den snyggaste Xboxen som jag sett. Den kommer att släppas till Jul i en bundle tillsammans med Star Wars Kinect, som kan vara det sämsta spelet någonsin.

Hm.. är i behov av att byta ut/uppgradera min gamla krysslåda. Jag vet då vad jag ska inhandla om det blir en julbonus även detta år.

So What!En ganska charmig version på Pink's låt.

I Am WarBörjar bli lite less att THQ kör samma visa i varje spel. Orks kommer och härjar för vad som verkar vara oförklarliga skäl. Chaos/Nids/Eldar kommer in efter andra halvleken och avlöser dem. Storyn slutar med att den man har litat mest på visade sig vara skurken, som man föresten redan misstänkte efter dens presentation.

Aja, lyckligtvis kan man ju sitta och skriva lite mer intressanta plots när man rollspelar.

In time for teaHar suttit och sketchat lite på de första rollspelskaraktärerna till Call of Cthulhu rollspelet. Fortfarande har jag en del detaljer som måste justeras, och så har jag tänkt få lite färg på dem.

På bilden ovan är det i alla fall Kubbes arkeolog, Sophie entomolog och Mats psykolog. Hoppas att alla dessa "ologer" har vad som krävs för att lösa mysteriet. Men högt troligt kommer de alla bli galna och dö, och några helt andra karaktärer kommer att lösa slutpusslet.

Monkey King in HoNVerkar som att HoN (Heroes of Newearth?) nästa hjälte också är en Monkey King. Nu är jag inte ett dugg insatt i detta spel, men han verkar även extrem rolig i detta spel. Gillar särskilt han förmåga att hoppa över folk. Han kan nog vara extremt dödlig i rätt händer.

Nu är inte det här någon jämnförelse mellan spelen, men jag hade gärna sett några av HoN's Monkey Kings förmågor i LoL. Typ gärna både stavhoppet och kanske hans moln.

Go For LoLNu börjar det likna något. Bara en massa vinster när man spelar premades, som sig bör. Har även hört att Lunken (aka Betäckar Börje) har anmält ett lag till
Go4LoL, vet dock inte vilka han har räknat med i laget förutom Micke och mig.

På tal om något helt annat, men fortfarande LoL relaterat så verkar vi ju få Wukong, the Monkey King redan i veckan. Han ser sjukt underhållande ut att spela med, lite som en mix av Garen/Jax/Shaco. Hoppa in och gör lite burst skada, hoppa ut och göm dig, för att sedan upprepa processen. Nu är ju alltid dessa Champion Spotlights väldigt noga med att bara visa styrkor hos hjältarna, but still.


A Duel of Steam & BloodÄven om det var riktigt roligt att spela Warhammer 40K igår så blev jag ändå bara mer pepp på att spela Warmachine. Så vad sägs om att försöka pyssla ihop våra modeller i veckan och prova på att spela en match eller två med dem?

Sitter just nu och pluggar på relgerna, och efter att han spelar Warhammer i så många år är det inte direkt svårt att komma in i det här. Såklart kommer alla taktiker och stratergier att dyka upp senare. Måste bara ta mig iväg till järnhandeln (läs Claes Ohlsson) och införskaffa lite superlim och en miniborr.

Cosplay, you're doing it rightSom alla nördar vet har det ju SDCC (San Diego Comic-Con) varit i helgen. Massor av trailer på kommande filmer, serier och spel har visats. Men det är ju även en tillfälle för alla duktiga cosplayers att visa upp sig. Hade gärna postat upp ett par bilder här i bloggen men efter att jag såg hur jävla många bra dräkter det fanns så får ni istället en länk till galleriet.

Enjoy!

The Legend of KorraJag är ett stort jävla fan av Nickelodeons serie Avatar: The Last Airbender. Väldigt imponerad över att de faktiskt orkade med att slutföra serien med högre och högre kvalité ju längre den höll på. Och istället för att fylla ut allt med någon meningslös serie om livet efteråt så lät man serien vara.

Legend of Korra heter den nya serien som tar vid någon gång efter den förra Avatarens död. Den här gången är det en kvinnlig water-bender som är huvudpersonen, och serien ser bara ut att bli snyggare och bättre på alla sätt. Det må vara en barn serie, men fuck yeah att man har barna-sinnet kvar!

Knights of BadassdomOkej... jag tror att det här kan komma att bli den bästa filmen på länge!

Daemons & AngelsSpelade faktiskt Warhammer 40k för första gången på väldigt länge idag. Var egentligen tänkt att Tommy skulle ha varit med på ett hörn, men han var alldeles för bakis för att rulla tärningar. Så istället blev det bara jag, Kubbe och Fors som spelade. Vi spelade 2000p vs 2000p. I det här fallet så ställde Fors upp med en 2000p Chaos Daemon armé, medan jag och Kubbe hade varsin 1000p armé. Eldar i mitt fall och Kubbe ställde upp med Blood Angels.

Vi körde ett slumpat Battle Mission med demoner i fokus, så scenariot blev en stor Chaos Rift i mitten av spelplanen med 4st obejctive marker runt om den. Demoner kunde framkallas ur portalen likt "reservs" eller via sin vanlig "deep strike" regel.

Jag och Kubbe ställde upp våran armé först och valde att försöka försvara två st objective, medan vi tänkte skjut ner så många demoner som möjligt innan vi skulle avancera mot de övriga. Första rundan började med att Fors kallade ut tre stycken grupper med Flamers som stekte större delen av Kubbes arme, samt att hans horrors skjöt sönder en av mina grupper med Dire Avengers.

Vi svarade med att skjuta på allt inom räckhåll som kunde dö, och Kubbe satsade på närstrid med sin Blood Angels, som dock inte lyckades att ha ihjäl Flamers. Spelet fortsatte i denna takt större delen av tiden. Nya demoner kom i och vi försökte mala ner dem i raskare takt än vad de kunde göra mot oss.

Till slut var det 3st Daemon Princes på spelplanen och vi hade inte direkt mycket att sätta emot, så vi satsade allt på sen sista avgörande runda ihopp om att stjäla den sista obejtive markern av demonerna och hoppas på att spelet skulle ta slut. Planen gick nästan igenom, men Kubbes Tactical Marines var 0,5" för långt ifrån. Istället slutade det hela med ett oavgjort resultat.

Helt klart ett godkänt resultat med tanke på hur matchen började.


Imperium Secundus - Part 1(Varning för inkommande wall-of-text)

Kill-Teamet fick som hastigast stifta bekantskap med sin nya Watch Station Andronicus och Watch Captain Thedosius. De fick en kort genomgång om läget på planeten Oertha innan de snabbt blev ivägskickade på ett uppdrag ända bort till planeten Baraban.

Uppdraget var relativt simpelt. Tre Imperiska baser hade för drygt 4 månader brytit kontakten med Imperiet. Samtidigt som rapporter stadigt kommit från området att Imperiska soldater strax söder om dessa anslutit sig till xeno rasen Tau. Målet var att via droppod komma in bakom fiendens linje, ta reda på vad som hänt med baserna. Eliminera förädarna, och då framförallt officerarna, samt även döda de Tau ledare man kunde hitta.

Uppdraget skulle även utföras i största hemlighet. Att avslöja Deathwatch i området skulle vara elda på Tau och deras försök att ta över planeten. Med andra ord så blev det Deathwatch Scout Armors till samtliga som deltog i uppdraget. Khordel plockade även med sig ett Sniper Rifle av högsta kvalité, medan de andra såg till att ha med gott om övrig utrustning som kunde komma till användning.

Redan vid droppen började allt gå snett. En projektil av okänd typ träffade poden på väg ner mot planeten, vilket dels styrde poden i helt fel riktning, dels blåste stor del av utrustningen ut och dels så blev det en riktig taskig landning som hade haft ihjäl vem som helst som inte var Astartes. Förvirrade men vid liv så bestämde den nya gruppledaren Khordel att norrut var bäst att gå, där skulle i alla fall en av baserna ligga.

Dessvärre blev det en enrom omväg och förvirring då kartläsaren Zach drog iväg i en nästan östlig riktning (rullade 100 på sitt tärningsslag). Först efter en drygt 10 timmar och ingen bas funnen insåg man hans fatala misstag. Khordel slet åt sig cartographen och förde dem med bestämda steg i rätt riktning.

Den första bas de anlände till var dock i runiner. Redan på långt håll kunde man se rökpelare resa sig mot skyn. När de väl undersökte platsen närmare så fann de inte en enda soldat vid liv. Utrustning och fordon var sprängda och nästan allt material i kommando stationen var också i lågor. De lyckades plocka upp några kartor med koordinater utskriva på tillsynes slumpmässiga platser. Strax därpå hör de ett främmande skepp närma sig. De kastar sig i skydd och bevittnar hur en Tau Devilfish svävar fram strax över träden för att scouta området. Eftersom de inte blir upptäckta så bestämmer de sig även för att vila och återfå lite förlorad styrka.Nästa dag bestämde de sig för att färdas mot närmaste bas, som låg i syd-västlig riktning. Än en gång så var det Khordel som ledde dem, Zach's förtroende som kartläsare verkade vara kört. Även här möttes de av en lite oväntad syn. Basen var i fullt evakueringsläge. Fordon packades med både utrustning, vapen och personal för att kvickt slussas ur basen i både östlig och sydlig riktning.

Pollux smög sig fram till basen och mer eller mindre kidnappade en av soldater och drog tillbaka honom i skoge för förhör. Under förhöret så kom de fram till att han var väl bara en "grunt" som bara följde order, och de bestämde sig istället för att direkt gå in i basen för att ta ett snack med kaptenen där.

Dialogen med kaptenen flyter på rätt bra, tills de märker att han säger en del ologiska saker, och de börjar misstänka att han inte berättar hela sanningen. Men just som de håller på att pressa honom så händer det något i basen. Den blir attackerad.

Till en början går det inte att avgöra vem, eller vad som anfaller. Alla tycks se något annat, men de dröjer inte länge förän soldaterna på basen börjar skjuta sina kamrater i kallt blod, och "vålnader" kommer ut ur skogen. Pollux gör ett försök att skjuta dem men utan reslutat. Till slut är vålnaderna så pass nära att de försöker ta över kropparna på Marinesen, precis som med de Imperiska soldaterna. Det slutar med att Pollux skadeskjuter Zach i benet, och Linus karaktär (kommer inte ihåg hans namn) bokstavligt talat bankar skiten ur kaptenen på basen.

Utan några överlevare, eller direkta ledtrådar på vad som egentligen har hänt, så beger de sig vidare till den sista och största av de tre baserna. Färden tid är ett par dagar lång, eftersom man väljer att färdas till fots genom djungeln för att minska risken att bli upptäckta. Till slut kommer de fram till basen som klart och tydligt anslutigt sig med Tau. Man ser både fordon, vakter och andra maskiner som tillhör xeno rasen bland den Imperiska.

Här är det lite tunt om detaljer. Men Pollux placerar en tidsinställd meltabomb ombord på en Devilfish som står placerad utanför basen. Direkt efter lobbar han in ett par granater rakt i ett två stycken baracker för att skapa panik. När förvirringen är som störst går Khordel in med sitt sniper för att avsluta jobbet. För ut ur kommando byggnaden kommer två stycken Imperiska officerar med två stycken Tau, och strax bakom dem kommer även en Eldar(!?!).

Tau ledarna bordar den Devilfish som har en bomb ombord, och i samma ögonblick som en blå explosion delar tanken i två tar Khordel och systematiskt avrättar de två Imperiska officerarna. Innan någon fattar vad som hänt aktiverar de sina Teleporters och drar sig hem.

Whiteboard DrawingWhy didn't I think of that?!?! WHYYYY!!!???!!!

Holy TerrorDet ser ut som att nästa Frank Miller Comic inte är allt för långt borta. Holy Terror heter den och ser ut som att Batman möter al-Qaeda. Förväntar mig något i klassisk Miller stil, med extremt mycket våld och tunn handling. Kinda want.

The rest of his life


Var och såg den senate HP rullen idag. Jag är inte direkt något fan av serien, men jag tycker att den fyllt sitt syfta och haft sitt underhållningsvärde. Böckerna har jag inte direkt rört heller. Läste del 2 och 3 ungefär när de kom ut. Kanske lite udda val av böcker, men jag hade redan sett den första filmen, och folk tyckte att man lika gärna kunde skippa den första boken, så jag gjorde det.

Sista boken delade man upp i två delar, förmodligen för att tjäna lite extra pengar. Så det här var en riktigt avslutningen. Ringen skulle ner i Mount Doom. Darth Vader skulle besegras. Och så vidare. Aja, filmen var i alla fall snygg. Då har jag inte förstört den för någon som tänker gå och se den.

Brand new hate for youHaha, jag hade nästan helt glömt bort det här spelet. Det har bara legat och samlat damm i min spellåda. Kanske värt att plocka fram igen om det nu kommer lite nya hjältar. Fast samtidigt kanske man måste betala extra för alla extra hjältar, och då känns det inte lika plötsligt värt det.

Ghost Rider ser då helt ut att vara roligast av alla nya hjältar.

Skyward Sword TrailerNy trailer på Zelda: Skyward Sword. Får mig nästan att vilja skaffa en Wii.. men bara nästan.

Space Marine: MultiplayerSpace Marine ser ut att få en helt okej mulitplayer lösning. Jag tänker mig lite som Transformers: War for Cybertron. Inte så överdrivet länge kvar till en release av spelet.

EnhanceOch min hjärna smälte just och gled ut ur mitt öra...

Monday Night PremadeSpelade lite premade LoL med Sophie, Tommy, Micke och Linus.

Match #1 - Spelade Tommy en jungle-GP som plöjde likt inget annat. I överlag så var det en ganska jämn match, men enorm farm till alla. Avgörande kom i samband med att vi hitta dem då och då helt ensamma utan övriga laget. När det sen kommer ett fullt lag och rullar fram mot ett torn är det inte så mycket att göra.

Match #2 - Började helt frukantsvärt dåligt. Vi förlorade alla våra lanes i början av matchen och jag tvingades bygga tidig magic-resist för att inte dö allt för mycket mot Anivia. Vi var riktigt nära på att ta surrender, men Micke ville att vi skulle ge han en chans att farma ikapp lite. Resultatet blev till slut en steam-roll då Tommy hoppade in med Leona, följt av en Ashe pil, och tillslut en vansinnig Tryndamere som avslutade allt.

Match #3 - Blev utan Sophie, och istället en helt random snubbe som spelade Cassiopeia (oh noes!). Det blev en ordentligt förnedring när Master Yi började kapa folk utan pardon. Jarvan hade lekstuga då två av deras hjältar saknade flash. Och jag och Tommy fick komma in i teamfights och sno några kills där det var möjligt.

Tre vinster av tre möjliga. Inte illa.

Masks of NyarlathotepDet kom på tal att vi ska starta upp en till rollspelgrupp i något rollspel som inte är lika action betonat som Deatchwatch. Valet av rollspel föll till Call of Cthulhu som är utgivet av Chaosium Inc. Jag har erfarenhet av spelet både som spelledare och spelare, samt att grundboken fanns tillgänglig.

Jag vet även att det släppts enormt många färdiga, och välskrivna, äventyr till just detta rollspel vilket också är ett stort plus. Sen så påminde Tommy mig om att det finns ett äventyr vid namn Masks of Nyarlathotep som klassas som ett av de bästa någonsin. Eftersom jag aldrig haft chansen att varken spelleda, eller spela det, så tar jag tillfället i akt nu. 6st modiga, eller galna, investigators kommer att krävas för att kunna slutföra denna kampanj. Så det kommer nog bli att många får rulla fram dubbla karaktärer, om inte ännu fler.

Kortfattat så handlar Masks of Nyarlathotep om att en gemensam vän till rollspelarna försvinner under mytiska omständigheter. De samlas i New York för att sedan ge sig ut på en gemensam resa över hela världen i jakt på vad som har hänt.

Easy KillSpelade lite ranked med Sophie sent inatt. Det blev Morde för min del, medan Sophie piskade på med Karthus och Morgana. Avslutade kvällen med att spela Morde (solo top som sig bör), men motståndet visade sig vara en premade duo bestående av Leona och Orianna. Det hela slutade i en skratt fest när jag förnedrade dem båda två på egenhand efter drygt 15 minuters ostört farmande.

Efter matchen så lät det såhär;Greyhell FrontEn liten försmak på vilka planeter Greyhell Front innehåller så att ni kan bättra förbereda er på vad som kommer att dyka upp den denna Tau-inriktade kampanj. Den Watch Station som kommer att arbeta utifrån är på planeten Oertha. Tau har länge försökt att ta över planeten, men Deathwatch i samarbete med drygt 50st Storm Wardens har sett till att den ännu inte fallit i fiendens händer.

Baraban - är en vildvuxen skogsplanet där Imperiet är i fullt krig mot Tau, och specifikt rasen Kroot. Den täta skogen gör det möjligt för Kroot att hela tiden ligga i bakhåll, och varje Imperiskt vinnst har följts av ett nederlag på någon annan plats. De stora nederlagen beror till stor del på att soldaterna påstår att "spökar" på planeten. Alla har gett sina olika beskrivningar på dessa varelser. Oavsett om de finns eller inte så utgör de ett hot mot få grepp om planeten.

Bekrin - är satt under karantän på Lord Commander Ebongraves begäran. Inte sedan tyranids invaderade för drygt 40 år sedan har det gjorts några försök att återta, eller ens kontakta planeten. Adeptus Ministorium har ofta försökt få Ebongrave på andra tankar, utan att lyckas. Spekulationerna vad som hänt med planeten är många. En del syftar bara på Ebongraves paranoia medan andra insiterar på att det är något på planeten han inte vill ska komma till kännedom.

Ravacene - är planeten som gett området sitt namn. Planeten består av en enda enorm skog med ett hundratal aktiva vulkaner som konstant spyr ut en grå aska över planeten. Precis som på Baraban är Kroot det stösta hotet här tillsamans med den ogästvänliga miljön. Endast riktigt härdade Death World soldater klara av mer än en vecka här. Oavsett så är planeten av största vikt för att till slut kunna skicka iväg en offensiv flotta mot Taus hemplaneter i systemet.

Veren - är täckt med enorma oceaner och klippiga berg. Av okänd anledning är Tau väldigt intresserade av att befolka just den här planeten trots att den helt saknar ett strategiskt värde. Tau har slösat enorma resuser för att lyckas ta över Veren, men Ebongrave har lagt ner mycket tid för att se till att den inte hamnar i deras händer. Antingen vet Tau något om planeten som Imperiet inte gör, eller så är det hela en skenmanöver för att få Ebongrave att slösa resuser där de egentligen inte behövs.

På dessa 5 planeter kommer era uppdrag utspelas. Mer än så får ni inte veta än.

Embrace ChaosIgår så körde vi det exempel-äventyret som FFG släppte för ett par veckor sedan. Hela 6st färdiga karaktärer fanns tillgängliga och alla gick åt. Kubbe, Mats och Nicke D valde att spela ondskefulla marines, medan Sophie, Viktor och Linus fick spela kättare av det mer dödliga slaget.

Äventyret utspelade sig ombord på en Imperisk kryssare vid namn Chain of Judgment, där våra antagonister vaknade upp i en stasis kammare. Sista minnet de hade var från att de blivit tillfågna tagna av Inquisitor Crane och blivit placerade i dessa sarkofager i väntan på tortyr och avrättningar. Det visade sig däremot att de legat i dvala i drygt 200 år.

Och av någon anledning hade deras kammare inte blivit avaktiverad enligt protokoll. Någon, eller något, ville ha dem vid liv. Och så inledde jakten för att ta reda på vad som hade hänt de senaste 200 åren ombord på ett skepp ute i the Warp.

Tänkte inte gå in mer på detalj än så om det faktiskt finns någon annan som vill prova på att spela det. Men jag kan säga att det var väldigt välskrivet. Trots att ens karaktärer är vidriga brottslingar så vill man dem ändå väl på något sätt. Det var inte direkt svårt att relatera till deras hat mot Imperiet som jag först hade trott.

Naturligtvis saknades det någon form av gemensam nämnare, och ledare, till gruppen. Men de lyckades ändå att samarbeta hela vägen till slutet. Black Crusade har otrolig potential. När man väl har boken i sin hand kan man nog göra rätt underhållande kampnajer, för att inte tala om karaktärer. Det var en fin balans mellan de riktigt dödliga Chaos Space Marines och de "vanliga" människorna som har ett dussintal färdigheter för att kompensera ut sina bristande stridsfärdigheter.MonsterpocalypseJag vet inte hur det var för er andra, men när jag började spelar Warhammer 3:ed (aka Hero-Hammer) så handlade allt om ens general. Man skulle ha den fläskigaste och elakste hjälten som gick att köpa för poäng. Ett stort magiska svärd som dödade alla på ett slag, en rustning som gjorde honom näst intill odödlig, och så ett mount.

Men med ett mount så menar jag inte en häst eller varg. Nä. Den skulle vara minst lika episk som hjälten själv. Grip, Wyvern eller Manticore var alla godkända. Fast helst skulle man ha den där stora draken som satte skräck i alla motståndare.

Vet inte riktigt om det är för att hedra mitt ungdomsminne, men nu har GW till slut släppt ett par gamla klassika monster i plast. En ny svart drake, en Chimera, Cockatrice och även en Manticore.Dark Knight RisingDen officiella postern till kommande Dark Knight Rising. Säger väl inte direkt så mycket, förutom att vi kan nog vara beredda på en helvetes massa action och explosioner.

Har det föresten blivit sagt ännu vem som blir skurken?

A Game of ShadowsNog för att jag föredrar den brittiska tv-serien framför hollywood produktioner så ser den här lagom underhållande ut. Trots att jag somnade på bion när vi såg den förra filmen så uppskattade jag den (när jag såg den igen hemma). Downey har som en viss charm som både Sherlock och Tony Stark, samt att det kan bli kul att se svenska Naomi i en lite mer påkostad rulle.

Brienne, Maid of TarthTrots att det är länge innan vi får nästa säsong av HBO's A Game of Thrones kan vi glädjas åt att vi se lite namn och ansikten på kommande karaktärer. Det senaste tillskottet är Gwendoline Christie som är en 190cm stor kvinna (du får själv gissa vem på bilden som är Christie), som axlar rollen som Brienne.

De karaktärer jag ser mest fram emot i säsong 2 är Thoros of Myr och Aeron Greyjoy (aka Damphair) som jag båda fann var riktigt intressanta karakätrer som gärna hade fått ta lite mer plats. Jag kan gärna se något i stil med
Julian Richings spela Damphair.

Theory of a Sunny GirlEftersom jag är fast på jobbet i 2 nätter och inte har någon tillgång till att spela Leona eller LoL, så tänkte jag göra lite theory-crafting istället. Leona är ju den nya "super" tanken som alla har väntat på. Att döma av det jag läst på forum och sett på streams så verkar hon leva upp till sin hype.

Gällande Masteries så verkar det mest självklara vara en 0/9/21 eller 0/21/9 varianten. Poäng i Offence kan även fungera, men frågan är inte om man tappar lite tank möjlighet för bara lite extra skada. Vilka runor man ska använda känns också ganska självklart. Alla som hjälper dig att tanka - Armor, Health Point och Magic Resist.

Items. Den här kategorin skiljer folk åt en hel del. En tidig Philosopher Stone verkar finnas med i varje build, samt verkar Merc Threads de bästa skorna att satsa på. Därefter har jag sett en hel del olika saker. Ren tank där man går mot en Heart of Gold, för att sedan skaffa Randuin's Omen, Frozen Heart (för cooldown) och Sunfire Cape för den där lilla extra skadan. En del aggresivare spelare verkar dock satsa på en tidig Sheen och spela henne mer likt en AP-tank, i stil med Singed och Maokai, men man går mot en Trinity Force.

Oavsett hur man spelar henne så verkar hon alltid hamna i Duo-bot lane tillsammans med en Carry. Hon verkar inte direkt vara byggd för jungel och hon verkar inte kunna stanna i lane och farma tillräckligt bra för att kunna ta någon annan plats.

Någon som har hunnit prova på henne ännu?

Conspiracy TrailerJag vill så gärna att det här spelet ska kunna leva upp till förväntningarna. Deus Ex har potential att bli hur bra som helst, men jag är lite rädd för att de kanske har gjort spelet lite för mainstream. Jag vill inte att det bara kommer kunna finnas 3-4 alternativ till varje situation. Jag vill se minst ett dussin alternativ till varje situation. Jag vill kunna smyga mig förbi i stort sett hela spelet, för att nästa omgång bara mangla mig genom skiten.

Please don't fuck this up. K thx bai!

RequisitionJag har i stort sett bara bra saker att säga om Deathwatch rollspelet, men det finns en sak jag inte riktigt gillar - Requisition. För er som inte rollspelar DW så är Req en slags motsvarighet till pengar. De som tillhör ett Kill-Team äger inte sin egen utrustning, utan får bara låna den. Hur mycket och vilken utrustning avgörs på hur mycket Req de får tillgång till. Den exakta summan Req ska bestämmas av spelledaren. Men problemen som jag upplever beror på lite olika faktorer.

Problem Scenario #1 - Spelaren plockar bara de vapen/föremål som är "coola", och som verkar häftiga till sin egen karaktär. Ingen tanke ges till vad uppdraget kan kräva eller vilken utrustning övriga medlemmar tar.

Problem Scenario #2 - Munchkin. Gankska likt ovanstående problem, men istället för en coolhets-faktor så plockar man på sig de vapen som gör mest skada och all utrustning som kan ge lite extra plus i BS/WS. Fortfarande lämnar man inte mycket åtanke till vad som kanske egentligen behövs.

Problem Scenario #3 - Man kollar bara efter vapen, övrig utrustning är inte relevant om det inte är extra ammo eller sikten. Spårsändare, Jump-packs, data-slates, combi-tools som faktiskt skulle underlätta en hel del om man hade flera utav glöms bort helt.

Alla problem är väldigt lika varandra och jag har ingen direkt lösning. Visst förstår jag charmen med att få de fetaste pistolerna och svärden, men jag kan inte tycka det är direkt roligt att få allt serverat på ett silverfat från första början. En lösning kanske vore att ge ut en gemensam summa Req som alla får handla ifrån. En annan version vore kanske att erbjuda två summor Req, en som bara för användas till vapen och en som bara går till övrig utrusning.

Fast egentligen så kanske problemet löser sig själv. Det mesta handlar nog om en mognad som rollspelare. Jag tror att man tillslut inser att allt inte handlar om att han en Master-Crafted-Combi-Melta-Bolter med Lasersikte, Fire Selector, Vengence- Hellfire- och Metalstorm Rounds... eller en Astartes Assult Shotgun.

Minis of WarWohoo! Fick äntligen paketet från Figurspel idag. Nu blir det att gå ner i källaren och inventera lim, penslar och färg för här ska pysslas så snart semestern börjar. Även Viktor och Kubbe var med och beställde saker till Warmachine, så nu kan vi snart spela lite mindre dueller, fast ärligt talat så behöver jag beställa en eller två saker till för att få en lite mer balanserad styrka.

Min egen beställning såg ut så här.1x Cygnar Starter Box
1x Cygnar Faction Deck 2010
1x Cygnar Journeyman Warcaster
1x Cygnar Squire
1x Black 13th Gun Mage Strike Team

Get Fragging!We are very excited to confirm that Warhammer 40,000: Kill Team will be releasing on Xbox LIVE tomorrow! The game is just 800 Microsoft Points, so about $10. PlayStation Network version will also be available later this summer.

Don’t forget – if you buy Kill Team – you’ll get to unlock the EXCLUSIVE Power Sword weapon to use in Space Marine coming out this September. Get FRAGGING!


A Year DownNerdgasm av detta sköna SC2 montage, trots att jag inte ens spelar det själv. E-sport när den är som bäst helt enkelt.

Fleet CommanderDamn! Släppt ett liknande spel till Kincet så kanske jag kloppar in den igen!

The end of a seasonLäste precis att Season One i League of Legends är nu officiellt över.

Det kommer att bli en så kallad "soft reset" av Elo. Den kommer baseras på vilka poäng man slutade på i säsong ett. Exakt hur detta kommer räknas ut har de ännu inte avslöjat, men jag misstänker att man kommer hamna i grupper om 200 poäng. De som är nära 1200 kommer för börja där, de som är nära 1400 kommer dit och så vidare. Men det är som sagt bara en gissning baserat på vad folk tycker på forumen.

Däremot som kommer alla som spelat minst 10 matcher under säsong ett att få ett exklusivt Kayle skin. Och så spelar det ingen roll om det varit ranked eller normal matcher... med andra ord så kommer alla som spelat det senaste året att få detta skin.

Aja, jag ser mest fram emot att börja på nytt med min egen Elo, som inte slutade så överdrivet bra.

Chronos synchronizedDeathwatch utspelar sig i det 41:a milleniet. Men för att vara mer exakt så är händelserna i Jericho Reach daterade till år 40'814. Enligt det senaste fluffet som är skrivet, Cain's Last Stand, är året 41'127. Men själva figurspelet tar plats ganska exakt runt början på 42'000 (Eye of Terror tar plats 41'999). För att få en lite bättre förståelse om vad som hänt och vad som ännu inte skett när vi rollspelar följer här en lista med lite händelser.

- Det är 83 år kvar innan Necrons blir ett erkänt hot i Imperiet. Det har fortfarande skett ett par ej officiella drabbningar.
- Det är 87 år tills Balab War där Astral Claws föräder sina bröder och blir The Red Corsairs.
- Det är 187 år kvar till det tredje Armageddon kriget.
- Det är 149 år innan The Fire Hawks försvinner i det warp och kommer ut som The Lost Legion.
- Det är 41 år kvar innan Ultramarines droppar ner på Black Reach.
- Det är 178 år kvar innan Lord General Creed spöar upp Ulthwé
- Det är 185 år kvar innan Abbadon startar sitt 13:e korståg från Eye of Terror.

- Det var 72 år sedan man återupptäckte Tau. Första gången var för 5000 år sedan, då de just upptäckt elden.
- Det var 69 år sedan Tyranids anföll Tyran (som gav rasen sitt namn).
- Det var 370 år sedan det första Armageddon kriget.
- Det var 59 år sedan man fick kontakt med Jericho Reach igen.
- Det var 37 år sedan The Achilles Crusade började i Jericho Reach.
- Det var 155 år sedan Logan Grimnar blev Chapter Master för Space Wolves

Imperium Secundus - PrologueDet har passerat nästan 6 månader sedan ni lämnade Dazhak och planeten Samech bakom er. Resan hem genom warpen tog betydligt längre än väntat på grund av skeppets alla skador, men ni tog er till sist fram till Watch Fortress Eroich. Välkomnandet efter er triumf var stor. Inte nog med att ni oskadliggjort ett stort hot med Jericho Reach, ni lyckades även få mer er en värdefull och mäktig psyker – Arcus Dyre, som nu får stifta bekantskap med Fortets mörka källare. Men det har naturligtvis hänt saker på andra platser i Jericho Reach under tiden.

Det har inkommit många rapporter från Karlack och dess närliggande system om ett nytt hot. Metalliska varelser har skymtats i många regioner och resurser från Well of Night har blivit omlokaliserade för att hantera det nya hotet mitt bland de mest befolkade systemen. Detta har även medfört att nya resurser har skickats till Eroich. Drygt 50 nya Marines har svurit eden till Deathwatch och träningen och förberedelserna har varit många och intensiva. Många av de bortglömda Watch Stationerna runt om i sektorn har blivit återinstallerade med nytt blod, och så även 2 nya skepp, alla från självaste Ultramarines som anslutit sig till The Achilles Crusade.

Mycket tid och resurser har även spenderats på at bromsa in Hive Fleet Dagon som sakta men säkert kryper närmare från de östra delarna av sektorn. Detta, i kombination med det nya xeno hotet i Karlack, har tvingat bort resurser från det sydliga kriget mot Tau. Deras militära hot har inte klassats tillräckligt högt för att vara en prioritering, men det börjar nu ske en drastisk förändring. Både rykten och rapporter inkommer dagligen med att fler och fler regioner ansluter sig med dessa blå xenos. I vissa fall har det till och med inkommit rapporter om Imperiska trupper som slåss sida vid sida med Tau mot andra Imperiska befästningar. Om det finns något som är värre än xenos som slåss om Imperiets resurser och territorium, så är det dem som sprider ett falskt budskap bland kejsarens folk.

Med omedelbar verkan är ni förflyttade till The Greyhell Front. Mer specifikt till Watch Station Andronicus under befäl av Watch Captain Thedosius, för att bekämpa det hot som Tau nu utgör. Den unge Inqusitor Generus Herreu kommer även att förflyttas med er, och hans skepp The Saint’s Pride med dess utrustning och besättning kommer vara till ert förfogande. Generus har mycket erfarenhet av området runt Greyhell och framförallt Tau, dra nytta av det. Brother Thedosius kommer att ge er vidare information om situationen och vad som förväntas utav er.

Suffer not the Xenos to live.

Jukeing like a bossSandy Richards (aka BigfatJiji) visar vart skåpet ska stå med Rumble. Ruggigt snygga jukes. För er som inte spelar LoL så innebär en "juke" att man flyr från en motståndare in i ett buskage för att bli tillfälligt osynlig och byter riktning man springer i för att inte dö.

Dance with DragonsDamn! Den 12:e Juli smäller det. Då släpps äntligen A Dance with Dragons som jag väntat på i ett par år. Äntligen får man följa fortsättnigen för Daenerys och Tyrion som inte var med i förra boken. Samt att Ser Barristan the Bold ska få vara med som en av huvudpersonerna.

Tror jag gjorde en förhandsbokning för ett, kanske två år sedan. Men jag är osäker. Har mailat till SF-Bok för att be dem kontrollera om min bokning finns kvar, annars blir jag nog tvungen att göra en ny. Kanske kollar med Akademi Bokhandlen i stan om de har möjlighet att ta in ett exemplar åt mig.

Är ni lika pepp som jag kan ni ju alltid läsa första kapitlet
här.

Dori, Nori & OriJed Brophy som Nori, Adam Brown som Ori och Mark Hadlow som Dori. Tycker att dessa dvärgar påminner väldigt mycket om en klassisk uppsättning i valfritt rollspel. Du har din magiker/präst, en tjuv och en krigare.

The Vigilant Sword - Part 4Igår kväll så avslutade vi den lilla kampanj som fört gruppen mellan Karlack och Samech i jakt på den onde magikern Dazhak och hans planer på att släppa demoner i Jericho Reach.

Kvällen inleddes med lite strategisk strid. Skeppet Thunders Word skickade en alarmerande vox meddelande om att det var beskjutna av plasma batterier inte långt ifrån den position de befann sig vid. Det tog inte lång tid för gruppen att ta kommando över de två kontrolltornen och skjuta ner fiendens kryssare, samtidigt som de blev belägrade av nästan ett hundratal servitors, skitarii och tanks. Efter en "kortare" strid så tog de sig vidare till vad som verkade vara hjärtat av den indistruella djungeln.

Ett enormt torn, täckt i okulta och förbjudna symboler, reste sig högt över alla andra. Bevakningen bestod av ett par cemoniellt klädda vakter som också tydde på att det här var plasten de letade efter. När de väl hade tagit sig in där väntade en hel del överraskningar av diverse slag. Mest blev det en väldigt massa utforskande och experimenterande.

Ett lab fyllt med diverse xeno varelser var det första som de hittade. Här fanns det både Tau, Orks, Tyranids och även en Eldar Harlequin. Utanför labbet fanns det även lådor fyllda med stasis-kapslar både tomma och fyllda med vad som verkade vara sporer av något slag. De fann ytterligare ett rum som verkade vara någon form av kontor. Här fanns det stjärnkartor och rutter utskrivna över hela Jericho Reach. Det mesta verkade tyda på att något transporteras från Samech.. men vad? Även en halv Locus Seeker som visade ett svärd fanns i rummet som de plockade med sig.

Det näst sista rummet visade sig innehålla någon xeno artefakt formad som en kristall kula. De som valde att titta närmare på den fick lite olika visioner, hur mycket sanningen det var i dem förtäljer inte historien... men de lär nog dyka upp igen [insert evil laughter].

Med bara en väg till att utforska väntade en blodig strid. Själva Fabricator General Magos Vayze väntade med ett halvt dussin honor guards. Arcus stekte Vayze "palpatine-style" medan de övriga tog hand om de mekaniska vakterna. Bara en kammare återstod, och inte helt oväntat var det även där som Dazhak väntade på dem.

Vad som på förhand kanske skulle vara en enkel strid blev betydligt svårare blev betydligt svårare då Dazhak visade sig kontrollera maskiner som drog ut all kraft ur power armors. Näst intill hjälplösa började dom att mata skott på alla maskiner längst väggarna ihop om att kanske stoppa vad som än gjorde dem kraftlösa. Endast Arcus var opåverkade av vad som pågick och gjorde en krafturladdning mot Dazhak.

Dock tog Arcus mer skada än Dazhak och föll medvetslös ihop på golvet bara för att bli försöks kanin till Linus, fast konsekvensen av det tar vi en annan gång. Dazhak föll tillslut efter en gemensam insatts av övriga gruppen och Probus offrade sig nästan för att förhindra en "psy-härdsmälta". Ordentligt sårade och tillbucklade men segrande återvände de till Thunders Word för resan hem till Watch Station Eiroch.


ContemptorGillar man Pre-Heresy modeller (som jag gör) så kommer man älska den nya Contemptor Dreadnought från Forge World. Inte nog med att de är lite större och lite elakare, de här även en inbyggd "antomatic shielding" som nu förtiden endast går att finna på storm shields.

Reglerna går att finna
här, men de avslöjar inte hela arsenalet som de har tillgång till.


Plot Device


Lite slö på uppdateringsfronten. Så här bjuder jag på en häftigt kortfilm istället.

Till helgen blir det i alla fall rollspel, kanske avslutar vi Deathwatch kampanjen.