Leaguecraft

League of Legends får en av sina fetare uppdateringar på länge. I stort sett alla karaktärer får någon form av balansering. Gladast är jag över att min "main" Shen får en rad riktigt bra uppgraderingar. Bland annat så ökar de skadan från Vorpal Blade, Feint kommer nu blocka all inkommande skada under 1,5 sekunder och Shadow Dash kommer att ge tillbaka 50 energy. Hans enda nerf blir hans "ultimata" som kommer blockera lite mindre i skada och skydda 7,5 sekunder istället för 8,5.

Självklart släpps även en ny champion vid namn Garen. Han blir en närstrids-DPS klass vars främsta attack kommer vara en virverlvinds-snurra-runt-med-svärdet-grej, och kan kommer varken nyttja mana, energi eller hälsa för att betala sina attacker. Allt är gratis, precis som för Katarina. En lite kul kuriosa är att en av Garens dräkter heter "Sanguine" och ska se ut som en Blood Angel från 40K. Ska bli kul att se i action.

Till sist kommer det även ett par nya vapen med riktigt effektiva "Active" förmågor som kommer förändra en hel del "builds", tror dock inte det bilr några större förändringar på min Shen build.

Hela uppdateringen går i alla fall att läsa
här, och servrarna är förhoppningsvis igång i eftermiddag.


The best engine in the world


Kunde inte låta bli att posta denna "fredagsfräckis" som jag fick av Roger på jobbet.

Run you cowards!Team Fortress 2 gör sin 119:e uppdatering idag och firar det hela med att släppa sin första samlarfigur. Den 3:e Maj kan denna 30cm höga slovakiska herre pryda din bokhylla och ge dig ytterligare lite "shelf-porn" status.

Via
Gamingheads

How are you gentlemen?


Det får bli på bekostnad av ett planerat tv-spel (dock inte nya Super Street Fighter IV) men jag har hittat ett nytt rollspel som jag beställt. Tänker inte avslöja för er vilket spel det blir, men det handlar om - Brittiska herrar, Tyska Nazister, Tennis, massor av okulta fenomen och utspelar sig under 30-talet.

Nu till Valborg så kommer jag att jobba, men nästa helg har KG sagt att han dyker upp och då lovar jag både Street Fighter mangel och ovanstående rollspel!

Super Mario CrossoverHar du någonsin undrat hur det skulle vara att spela Super Mario Bros med någon annan karaktär än Mario? Nu har du chansen med
Super Mario Crossover, där du får möjlighet att spela hela orgnialspelet som antingen Link, Megaman, Simon Belmont, Samus eller Bill R (från Contra).. ja och Mario såklart.

No Remorse

Första sittningen. Tog ca 3 timmar att göra endast linjerna. En del linjer ska naturligtvis fyllas lite mer, men det blir i samband med min nästa tid då den ska färgläggas.

Feel my floppyIdag så slutar man tillverka de så kallade Floppy Discs. Formatet släpptes 1981 och var en revolution för piratkopiering. Kommer aldrig glömma de gånger man kopierade Starcraft till ~50st disketter för att sedan komma hem och upptäcka att disk nr 48 inte fungerade. Har ni några sköna minnen från denna tid?

Rest in peace ditt förlegade format och tack för alla möjligheter och spel du gett mig genom åren. Hmm... jag måste skaffa mig ett större USB minne.

Nerf now!Nerfnow är ytterligare en webcomic som jag missat. Finns ett par riktigt guldkorn här, och en hel del comics om Team Fortress 2. Och på tal om det så är det spelkväll med klanen Tysken Kommer! ikväll runt 18:00 tiden. Ska se om man har kvar några av sina skills och förhoppningsvis komma igång att köra lite klan matcher.

A World of FurnitureAds of the World hittar man just nu en riktigt skön bild på en Orc och hans.. odöda kvinna?.. som är ute och handlar möbler. En riktigt nörd klara sig på en sacko-säck!

It's a bird, it's a plane, no it's...Trots att min WoW tid är över (för den här gången), så kan jag tycka om att kolla upp vad som händer i Azeroth under min frånvaro. Just nu verkar ju det mesta handla om att förbereda sig på Cataclysm, dvs att dra upp så många karaktärer du orkar med till level 80 och kanske hinna med att sparka omkring Arthas en aning.

För att på något sätt kunna fortsätta locka folk i fördärvet har Blizzard nu släppt sitt första flygande mount som man kan åka 2st på(!). Och det kan bli ditt om du rekryterar en vän som väljer att köpa spelet och sedan stanna i 2 månader.

Too good to be trueStudio Ghibli ska tillsammans med Level5 göra ett rollspel till DS. Om denna titel kommer utanför landets gränser är det ingen som vet, men det blir i så fall ett utmärkt argumnet till att läsa klart Japanskan så man kan spela skiten. För tillfället går spelet under namnet Ninokuni och det ser ut som att Stuido Ghibli fullkomligt exploderat ut sin charm överallt. Epic Win!

Bounty-hunting is hardMitt målande har (som vanligt) hamnat i en svacka, men jag har sakta börjat komma igång att kludda lite på nytt. Nu senast gav jag mig på en lite fundersam Boba Fett. Har även ett par dassiga första utkast till någon form av webcomic, men det får vänta tills jag har lite mer kött på benen.

Har för övrigt sökt in på några fler kurser där jag kanske får chansen att lära mig rita/måla mer ordentligt.

Wishful thinkingOh mi gosh! Är detta ett tecken på att en ny live action Turtles film verkligen kommer bli av nästa år?

I came, I saw, I hadoukenedEftersom det snart är dags för nya Street Fighter tänkte jag göra en lite tribut till de två största spelarna inom serien, även de enda 2 personerna jag kan nämna vid namn när det gäller just e-sport sammanhang. Till vänster i bild har vi den ödmjuke Daigo och till höger den kaxige Justin Wong. Båda två hade nog fortfarande varit helt okända för de allra flesta om det inte vore för Youtube och
denna video från 2004.  

För den oinvigde så utför Daigo någon helt spektakulärt när han parrerar en hel serie i en av Chun-Lis farligaste combo attacker. För att vara lite mer specifik så tajmar han in varenda parrering perfekt, detta bör inte förknippas med att blockera en attack som man gör simpel genom att bara hålla spaken i motsatt riktning som attacken kommer.

Både Daigo och Justin har sedan dess mött åtskilliga gånger i en rad uppvisnings matcher och tuneringar. Det är omöjligt att avgöra vem som är den bästa av dem, men det är å andra sidan mindre viktigt. Killarna kan i alla fall bjude på bra underhållning oavsett vilket spel i serien de lirar, och du kan ju räkna med att se en hel del inom de närmsta veckorna.


Red Fury

Precis som jag sa i helgen när Kubbe och Mats var här (och som KG skrev i en kommentar) så blev det 5:e gänget ut i Deathwatch de blodröda Blood Angels. Än så länge har alla Chapters jag trott på kommit med. Men jag sa även att det 6:e skulle bli Imperial Fists, men med tanke på att Black Templars kom med så är jag väldigt osäker.

Blood Angles har ju sin förbannelse att brottas med. Så nu fattas det bara ett sjätte Chapter som också har någon form av störning. Salamanders känns inte direkt passande, inte heller White Scars eller Raven Guard kan jag tänka mig. Dock kanske det finns hopp för Iron Hands och deras något opassander behov av att vara mekaniska.

Men sen så finns det ju heller inte något som säger att man inte kan skapa sitt eget chapter om man inte vill spela något av de befintliga. Att slänga ihop lite chapter-specifika regler kräver ju direkt ingenting, och de som jag spelar med kan nog en hel del om de chapters som inte ens nämns i Deathwatch.

Tror starkt på detta rollspel och att det kan bli extremt roligt att spelleda. Nu är jag dock less på alla dess sneak-peaks på de olika spelbara legionerna, nu vill jag veta mer om reglerna!


Iron Man vs Hugh GrantDen 28:e smäller det. Då går äntligen Iron Man 2 upp på bio.

Handheld RemakesMin första kontakt med tv-spel var egentligen genom min granna där jag bodde som barn. En Julafton fick han nämligen ett Nintendo 8-bit med Super Mario. Plötsligt var det inte längre viktigt att äga de senaste He-man figurerna eller att bygga de största träkojorna i skogen. Allt handlade om att hitta en förbannad prinsessa som alltid verkade vara i nästa slott. Självklart drog man föräldrarna till vansinne med sitt tjat om att få ett eget tv-spel.

Trolgitvist pga min låga ålder (jag var nog runt 4-5år) så fick jag istället mitt första Game-and-Watch spel en Jul. Lyckan var total. Ett spel som man kunde ta mig sig överallt förvandlade varje långdragen bilresa till en ny chans att krossa sitt forna highscore.

Handlheld Remakes kan man spela i stort sett alla klassiska spel från den tiden. Tack för länken Martin!

Keep rollin' rollin' rollin'Sitter och planerar ett Shadowrun äventyr, finns det några intresserade spelare till helgen kanske?

The old times


Hmm.. tror min Top 10 nästa veckan ska bli på GW modeller.

El SantoSanto är en herre som smygit sig förbi min radar totalt. Santo, eller El Santo (the Saint) var en mexikansk luchador som på 50-talet blev så pass populär att han tog sin karriär till vita duken, där han var med i inte mindre än 54(!!!) filmer. Han kämpade mot Nazister, Vampyrer, Marsianer och till och med Frankenstein. En av hans filmer är även med i Mystery Science Theater 3000. Helt klart något som nu är prio 1 för mig att hitta och se.

Anti-zombie tableDet enda nattduksbordet du någonsin kan behöva.. skulle möjligvis kunna förbättras en aning med ett yxhuvud eller något liknande. Zombies beware!

Halo ReachÄven om jag aldrig (eller extrem sällan) köper Collectors- eller Limited Edition av alla spel som släpps är det alltid kul att kolla vad de hittar på för något nytt. Både Modern Warfare 2 och God of War lyckades leverera riktigt feta boxar senast, och nu verkar Bungie vilja vara med på ett hörn i form av deras lyx låda till deras kommande Halo: Reach spel.

Marvel vs CapcomBåde serie- och spelvärlden surrar nu för fullt över det kommande Marvel vs Capcom 3. KG slängde upp
videon på den första trailern i tisdags, som inte avslöjar sådär jätte mycket men bjuder i alla fall på en överraskning i form av en Resident Evil karaktär.

En sån här cross-over bjuder ju på oändliga möjligheter när det gäller karaktärer. Bara Marvel har väl sisådär över 5000 karaktärer att välja mellan. Jag tror knappast Capcom siffra är överdrivet mycket lägre. Ska bli kul att följa utvecklingen och se vilka karaktärer som får vara med och slåss.

The Joker BlogsSophie visade mig för några veckor sedan det grymaste som hänt Youtube sedan det här. The Joker Blogs spinner vidare på Heath Ledgers tolkning av Jokern. Här får man följa ett gäng amatörskådisar av högsta kvalité som spelar in Jokerns terapi sessioner och en massa annat svammel. Med tanke på förutsättningar är det här sinnesjukt bra gjort, och absolut något man kan glo på i väntan på att vi får en värdig uppföljare av Dark Knight.


Co-optimus

Sitter och funderar lite över min nästa Top 10 lista. Tänkte basera den på mina favorit Co-op spel, men en sådan lista skulle bli väldigt lång. Så jag tänker ha vissa begränsningar. För att göra listan lite "intressantare" tänkte jag låta bli att använda Xbox 360, Playstation 3 och Wii spel. Inte heller räknar jag MMO's som Co-op. Det blir helt enkelt spel som jag lirat som krävt en (eller flera) fysiska personer i soffan genom åren. Inget Gears of War, Modern Warfare, Resident Evil 5 eller New Super Mario Bros.

Here we go!


Number 10 - "Final Fantasy: Crystal Chronicles"Spelet krävde en hel del för att kunna spelas ordentligt. 1st Gamecube samt själv spelet räckte inte. Man behövde dessutom 1st Gameboy Advance per spelare. Spelet hade dock sin vanliga FF charm med söta raser som man kunde spela lite hur man ville. Det största felet låg dock i att en i gruppen alltid var tvungen att bära en bägare som gjorde att man dessutom gick mycket långsamare. Vi hade i alla fall ett par roliga kväller med spelet tills vi tröttnade.

Number 9 - "Golden Axe"En Barbar, en Amazon och en Dvärg är ibland allt man behöver för att rädda världen. Det kom en hel drös med Golden Axe spel under Mega Drive tiden - och alla var perfekta för att hyra en helg för att sedan spela dem sönder och samman. Blev man sedan less på att sparka tomtar och luffare kunde man ge sig på varandra.

Number 8 - "Rush n' Attack"Ett spel som snart kommer få sig ytterligare en remake. Detta var det spel man drog fram när man inte hade så mycket bättre för sig. Tror aldrig jag klarat ut det på NES. Hela spelet är en lång övning på ens psyke, och efter ett par timmars nötande sitter i alla fall de 3 första banorna i ryggmärgen.

Number 7 - "Splinter Cell: Chaos Theory"Jag har alltid älskat Splinter Cell serien. Kommer skaffa nya Conviction så snart jag kan, och det är främst av en anledning, Co-op. Det spelläget introducerades redan i Chaos Theory och var rent utav sagt förbannat roligt. Jag och Marcus nötte det många timmar tillsammans, och det var riktigt tillfredsställande när ens plan föll på plats.

Number 6 - "Obscure"Obscure var det första (så vitt jag vet) skräckspelet med en Co-op story. Spelet i sig var inte direkt läskigt utan mer en "high-school-slasher". Styrkan låg dock i att man kunde sitta två personer och skrämma upp varandra mer än vad spelet gjorde. Undrar varför inte fler spel gjorts av denna sort?

Number 5 - "Zombies ate my neighbors"Helt klart ett spel jag skulle vilja se en remake eller uppföljare på. Frägglad grafik, roliga monster och intressanta vapen. Kommer fortfarande ihåg de hysteriska mördar-bebisarna man slängde läsk på och Motorsågs-galningarna man fick distrahera med en clown eller slösa raketer på.

Number 4 - "TMNT"SNES, NES eller Mega Drive spelade ingen roll, skölpaddorna fanns på alla plattformar. Favorit var väl egentligen på SNES då man fick möjlighet att besöka olika tidsåldrar. Jag skaffade remaken på NES klassikerna till Xbox med aldrig Turtles in Time som folk tydligen var rätt besvikna på.

Number 3 - "Diablo"Gamla Diablo var som bäst när man kunde sitta hemma hos någon och LAN:a på det hederliga sättet. Ett varmt minne är när "Klicken" sa att man aldrig ska slå sönder tunnor i spelet och i nästa ögonblick hittar Tjernlund en episk rustning av att slå sönder just en tunna.

Number 2 - "NHL"Valfri årgång mellan 94 - 97. Antalet tuneringar vi har haft i dessa spel genom åren går inte att räkna. Vissa helger lånade vi ihop ett par extra kontroller från kompisar och lirade 4 - 8 spelare samtidigt. Mer episkt och massivt än så blev det inte i den åldern.

Number 1 - "Secret of Mana"Kanske ett lite väl uppenbart val som plats 1, men SoM är och förblir ett av de bästa rollspelen någonsin i mina ögon. Första gången jag fick spelet förklarat för mig var det som "ett Zelda som man kan spela 3 pers i". Köpte faktiskt aldrig detta spel, men med tanke på hur ofta man hyrde det borde man nog gjort det. Co-op och japanskt pixel rollspel i perfekt harmoni.

Ghosts of ManhattanPyr kan man just nu läsa de 6 första kapitlena av steampunk romanen (Tack Edvard för påminnelsen om att det faktiskt inte heter Novell på svenska ^^ ) Ghosts of Manhattan. På tal om böcker så borde jag verkligen försöka ta mig igenom Mechanicum som jag lånade av Kubbe... men den är bara såå tråååkig. Det är på gränsen att man tappar suget på hela serien. Har inge så mycket kvar av den, men så fort det är över ska jag läsa något annat ett tag.

Smog 1888
Vad Smog 1888 egentligen är vet jag inte riktigt, men de för förbannat snygga steampunk/fantasy figurer. Jag har inte hunnit ta reda på vad man ska avända dem till. Jag vet bara att jag vill ha dem i min bokhylla. 

Föresten så borde någon ta och göra ett vettigt Steampunk rollspel... 
 

Tron-tasticThredless som jag och Sophie köpt lite tröjor ifrån har nu släppt en super awesome Tron hoodie som lyser i mörkret(!), mycket nördigare än såhär blir det knappast i vårmörkret. Vi kommer med högsta sannolikhet gjorde en order därifrån nu i början på sommaren, så om någon vill beställa något så säg till.

Nerdy yet stylishJag kan erkänna att jag är en sucker för reality serien Project Runway, omän jag inte sett mer än de 3 första säsongerna. Därför är det extra kul att se Crazy Sexy Geek sitta och snacka med självaste Tim Gunn om superhjältar och deras dräkter.

Lead & Gold

Det var länge sedan jag spelade Team Fortress 2. Sanning är den att jag tappade rätt mycket intresse av spelet när allt började handla om nya hattar och annat svammel. Visst har de fortsatt att uppdatera med lite nya kartor och gett ut ett par nya vapen, men det har inte hjälp mitt intresse för spelet sådär jätte mycket.

Nu har i alla fall svenska Fatshark släppt sitt arena-shooter Lead & Gold: Gangs of the Wild West till PC, Xbox och PS3 och som verkar riktigt underhållande. Det har såklart mycket gemensamt med liknande spel i genren. En rad olika banor och spellägen (dock ingen singelplayer såklart), och 4st klasser att spela med.

Blaster som ser ut som en skabbig gruvarbetare vars vapen är dynamit och hagelbrakare. Deputy använder sig av ett hederligt gevär som att effektivt i de flesta situationer. Trapper kan både lägga fällor för motståndarna och använder sitt gevär för krypskytte. Tills sist har vi en klassisk Gunslinger och manglar ner motståndet med sin revolver på bästa "Ocelot" sätt.

Det blir nog inte ett direkt köp av detta spel, men vid minsta prissänkning eller erbjudande lär både jag och Sophie skaffa det. För det var länge sen vi lirade något annat än "LoL" tillsammans.


Faith and fury

Redan dags att presentera det 4:e gänget som deltar i Deathwatch. Och det blev inga mindre än det fanatiska Black Templars. Med andra ord det första non-founding som deltar. Eftersom Black Templars härstammar från Imperial Fists kan man ju undra om våra hjältar i gult ens kommer att få vara med på ett hörn?

Det som gör Black Templars lite intressanta är deras enorma hat mot psykers. För att kunna vara en del av Deathwatch måste de meditera, träna och be i flera dagar/veckor för att mentalt förbereda sig på att eventuelt slåss sida vid sida med en Librarian. Någon som helt klart kan ge en del intressanta konflikter spelarna mellan.

Vilda Space Wolves, mystiska Dark Angels, fanatiska Black Templars och "laglydiga" Ultramarines. Sen gissar jag att vi kommer se ett par blodtörstiga Blood Angles och någon mer extremt chapter. Konflikt mellan spelarna verkar aboslut ligga i fokus i detta spel. Can't wait for it.(bästa bilde evar! ser ut som mig när jag var 17 ^^ )

Worst magic trick ever!

Fyllde år igår, och firade den dagen med att äta chokladtårta och se några avsnitt ur "Band of Brothers" i väntan på nya avsnitt på "The Pacific" ska släppas. Aja, men nu släpper vi det och går vidare till min senaste Top 10 lista. Denna gång rankar jag de 10 sämsta Magic: The Gathering korten.

Den här lista har varit extra knepig. Suttit och läst på rätt ordentligt, för det finns en hel del nya serier som jag inte spelat. Så för att göra listan lite enklare har jag struntat i alla serier som jag inte varit med och spelat. Fast samtidigt så kan jag inte låta bli att ha med en hel del kort från "Legends" serien som är en av de absolut sämta som tryckts. Har även sett till att ha med minst ett kort från varje färg, samt land och artefakter. Enjoy!


Number 10 - "Great Wall"Okej, hur många monster med plainswalk kan du nämna? Det släpptes en 3/1 med plainswalk och en förbannat dyr legend (7 mana) som kunde ge vita creatures plainswalk. Ett fruktansvärt slöseri med plats i en lek, till och med för Legends tiden.

Number 9 - "Mudhole"Största felet på detta kort är just att det är "rare". Det andra felet är att det har extremt begränsad anvädning. Hur ofta möter man en lek som bygger på hur många länder som finns i en graveyard? Visst kan man begränsa någon använding med detta kort, men det finns så många bättre alternativ.

Number 8 - "Break Open"Ytterligare ett rött kort som är väldigt begränsat. Kortet syftar alltså på Morph regeln. En morphad creature är en 2/2 utan färdgheter tills man betalar en kostand och får flippa dem. Det finns i regel 2 sorters Morph monster. Små creatures med elaka färdigheter eller stora monster som dödar dig. Du vill i regel inte flippa någon gratis åt din motståndare.

Number 7 - "Chimeny Imp"5 mana för en flygande 1/2. Att den dessutom måste dö för att trigga sin effekt är bara löjligt. För att komma från ett sån ny serie är den fruktansvärt dåligt. Den hade ju dock fortfarande varit dåligt om den kommit ut i Legends. Att bygga ett combo med denna creature är som att få tillbaka tandkräm i tuben... bara dumt... och kladdigt.

Number 6 - "Wood Elemental"4 mana för en creature du sedan måste offra oanvända länder för att få den stor. Den har inte ens trample eller någon annan vettigt färdighet. Du ska ha ett fruktansvärt stor övertag i matchen för att vilja spela den här och göra den till något större än en 4/4. Fast hur man än vrider och vänder på det är det slöseri med mana.

Number 5 - "North Star"4 mana och tappa skiten för att göra en kostand, inte billigare, utan bara färglös. Har man råd att använda artefakten bör man ha råd med de flesta korten i vilket fall som helst. Annars har du antingen byggt leken helt fel eller har bara extremt otur. Du kan du lika gärna bygga en lek som aldrig kan få mana eller creature torka.

Number 4 - "Leeches"Poison var en fruktansvärt dålig och dum idé. Kanske kul på det sättet att du för första gången kunde vinna på ett annat sätt än att göra 20 i skada. Men för att vinna med poison var man tvungen att ge någon 10st poison-counters. Att plocka bort dem hade varit en sak. Men att ta 1 i skada för varje counter? Nej tack. Kolla dessutom upp vilka monster som kan ge poison, bara ett gäng tattar-monster.

Number 3 - "Adventurer's Guildhouse"Ett Land som inte kan ge mana fyller ingen funktion enligt mig. Kortet kom dessutom till varje färg, men under olika namn. För att göra kortet ännu mer värdelöst så ger det en dålig färdighet till ett väldigt begränsat antal monster.

Number 2 - "Sorrow's Path"Ett lite förvirrande kort vid första anblick. Kortet byter plats på två av motståndarens blockerande varelser. Helt ok. Dock med en fruktansvärt drawback. Till att börja med tar du 2 i skada, samt att alla dina monster gör detsamma. Säg hejdå till alla dina vettiga 1/1 creatures. Vad som gör kortet ännu sämre är att denna skada inträffar varje gång kortet tappas. Möter du "fel" motståndare kommer detta kort att kosta dig matchen. Fast ärligt talat, vem skulle ens ta in detta kort i sin lek?

Number 1 - "Pale Moon"Oh my f-ing god! Det som gör mig mest frustrerad är att detta skitkort kommer från den realtivt "moderna" serien Nemesis och är rare. Vad som gör mig lite mer förbannad är att jag drog detta kort i mitt första paket som jag köpte av serien. I regel så har majoriteten av non-basic land alltid gjort colorless mana, med undantag för dubbel länder och nyare kort. Att detta kort är instant betyder att du på din höjd kan sabba/irritera din moståndare i 1 turn, om du nu inte är dum nog att använda fler än ett.

War with the DudeFå kan ha missat att Gears of War 3 har släppt sin första trailer. Finns väl ett par saker man kan säga om den här. Till att börja med har man än en gång gjort ett bra musikval i from av Heron Blue av Sun Kil Moon. Våran super-emo soldat Dom har skaffat sig skägg alá Jeff Bridges. Och en kvinnlig Courtney Love soldat har dykt upp för att ge spelet lite med sex-appeal.

Om spelet lyckas lär vi får veta nästa år, när det väl kommer.


Dark Angels

3:e gänget som gör oss sällskap i det kommande Deathwatch rollspelet blir Dark Angels. Mörkgröna marines som gjort sig mest kända för att gå klädda i kåpor. De talar sällan om sitt förflutna och nämner aldrig för någon vad som hände under Horus Heresy som är deras mörkaste ögonblick i historien. De beskrivs alltid som tysta och tillbakadragna men extremt beslutsamma och ger aldrig upp oavsett odds.

Vad som egentligen gör detta chapter intressant är ev rollspels scenarios som öppnas upp med duktiga spelare. Helt plötsligt kanske det dyker upp "Fallen" i en kampanj. Kanske blir det lite väl hett med både en Dark Angel och en Space Wolf i samma grupp. I mina ögon ett väldigt intressant chapter och ha med på något hörn, men som jag personligen inte skulle välja att spela.

Nåja, 3 chapters återstår. Blood Angels och Imperial Fist känns som 2 självklara val. Spekulationerna på vem som blir det 6:e är som vanligt igång på diverse forum.


Lackadaisy

Ytterligare en webcomic som jag helt och hållet har missat. Upptäckte den i fredags och sträcktläste den. Lackadaisy har funnit sedan 2006 med uppdateras bara 1-2 gånger i månaden. Fast med tanke på det extremt höga produktionsvärdet är det förståeligt.

Serien handlar kort och gott om en så kallad Gin-klubb undet 1920 talets S:t Louis (fast teckand med katter istället för människor). Klubben Lackadaisy kämpar för att kunna hålla igång verksamheten sedan dess ägare dog, eller råkade ut för en olycka.


Cyclades

I helgen så blev det brädspel på första gången på väldigt länge. Kim har bott hos oss under helgen och han hade snackat ihop sig med Magnus om spela lite analoga spel. Dessvärre hade vi inte så gott om tid, så det blev bara att köra ett spel - Cyclades

Spelet utspelar sig i en grekisk mytologi där det gäller att vara den första kulturen/laget att införskaffa sig 2st Metropoler. Cyclades bjuder såklart på ett par saker som gör spelet unikt. Till att börja med så har det ett "bud-system" likt A Game of Thrones fast här så bjuder man på 5st gudar. Zeus, Ares, Poseidon, Atena och Apollon. Varje gud ger olika möjligheter och alla behövs på ett eller annat sätt för att vinna.

Sen så har man möjlighet att köpa en rad olika mytologiska djur med diverse förmogor. Kraken kan förstöra skepp. Medusa förhindrar trupper att lämna en ö. Pegasus erbjuder obegränsad förflyttning, osv.

Spelet var riktigt lätt att lära men såklart svårt att hitta den vinnande stratergin. Helt klart ett spel jag rekommenderar för alla stratergifantaster. Ett spel som går betydligt fortare än aGoT och har ett liknande djup.


Another Videogame WebcomicHar hittat en hel drös med "nya" webcomics som jag börjat följa. Nya i den bemärkelsen att jag inte läst dem tidigare då jag mer eller mindre hållt mig till de stora kända namnen som Penny-Arcade, PVP Online, VG Cats och My Extra Life.
AVW håller dock hög humor nivå och uppdaterar relativt ofta. Enjoy!

The Sea of Monsters

Det var ganska roligt att göra en Top 10 lista med He-Man karaktärer, så jag gör en till, fast med nytt tema såklart. Denna gång kör vi en lite seriösare lista och rankar de 10 läskigaste Sjöodjuren. Myter, legender, film monster eller riktiga odjur. Alla platsar i listan.10 - "Jörmungandr"Även känd som "midgårdsormen" i nordisk mytologi, är så pass lång att den kan nå sin egen svans runt jorden. Vid ragnarök ska Tor klå besten för att sedan ta nio steg innan han själv faller död av ormen gift. Hade en bok om detta när jag var liten, och jag kommer än ihåg illustationen av den kallblodiga besten. Nordisk mytologi när den är som bäst helt enkelt.

9 - "Leviathan"Vi byter direkt religon till kristendomen där Leviathan har fått ett helt kapitel tillägnat sig. Ett stort elakt jävla monster helt enkelt, som sprutar eld och får alla andra att darra av rädsla.

8 - "Charybdis"Charybdis är dotter till Poseidon och Gaia enligt den grekiska mytologin. Hon tar formen som ett enormt monster som är fyllt av tänder och slukar enorma mängder vatten som skapar virvlar och drar ner stackars seglare. Grekerna kan sina havsmonster.

7 - "The Host"Normalt sett brukar jag uppskatta Koreansk film, men The Host var till och med för konstig för min smak. Men även om filmen var kass bjöd de i alla fall på en läskigt monster. En fisk som kan springa på land och sluka människor hela för att sedan kräkas upp dem i sitt näste, that's nasty.

6 - "Kraken"Kraken är egentligen en enorm bläckfisk enligt de flesta myter och legender. I Pirates of the Caribbean sväljer han både skepp och Johnny Depp, medan i Clash of the Titans är den enormt monster som slåss mot Perseus. Ett klassikt monster som förmodligen varit med i flest spel/filmer/serier under olika skepnader.

5 - "Godzilla"Kungen av Monster sedan 1954. Både fruktat monster och beskyddare av Japan har Godzilla varit i över 20 filmer. Jag minns fortfarande att jag hade mardrömmar efter att ha sett den första filmen ensammen hemma när jag runt 8-9 år. Tyvärr har kungen tappat rätt mycket respekt genom alla Godzilla Vs filmerna, och inte fick han tillbaka den av den usla amerikanska remaken från 1998. Men han platsar fortfarande in på listan.

4 - "Cloverfield"Charmen låg faktiskt mest i att man inte visste vad det var för något. Marknadföringen var välgjord och man hade inte den blekaste om vad som hade plockat av huvudet från frihetsgudinnan. När filmen väl kom så blev jag inte heller särskilt besviken. Ett stort elakt monster som välter skyskrapor och släpper av sig kött-ätande-löss. Väntar spänt på uppföljaren som är 'in production'.

3 - "Jaws"

'

Shit vad jag var rädd för hajar efter att jag såg den här filmen när den kom... och det är jag fortfarande. Blodtörstiga djur med kalla ögon som simmar snabbt som fan. Än idag så är mina vanligaste mardrömmar att jag är ute till havs i en liten jävla båt och jag börjar höra musiken.

2 - "Giant Squid"Eftersom Kraken är mer myt så klämmer jag in den riktiga saken också. Så vitt jag vet har ingen fortfarande sett en levande jätte-bläckfisk i det vilda. Visst har både tentakler och ibland hela djur spolats upp, men tänkt dig att dyka i ett riktigt mörk hav och se ett gäng 12 meters armar komma mot dig...

1 - "Cthulhu"- Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn ... I rest my case

War for CybertronHade helt och hållet missat det här spelet skulle släppas i år. Transformers: War for Cybertron är ett online spel som nog närmast kan likans med Team Fortress 2. Man axlar rollen som en Autobot eller Decepticon som man ska få designa själv. Exakt hur mycket val man har återstår att se. Förmodligen är det väl bara ett fåtal detaljer och färg som kommer vara tillgängligt, but still pretty sweet!

Spelet kommer släppas till samtliga maskiner och PC.

Small Worlds" Sea Dave has made this wonderful, melancholic pixely game about exploring. It really is a thing of great beauty and you should totally play it. It won the cgdc6 competition, which means Sea Dave is the most awesome person on the planet. " - via
Rathergood

DOS Box

Jag har haft problem med vissa av mina gamla spel till PC. Främst för att de flesta är på disket, men även att få vissa av dem att spela i DOS. Men nu har jag äntligen hittat en vettig dos-emulator som heter DOSBox. Så nu blir det nog en ny promenad längs memory-lane och lira klassiker som Space Hulk och Syndicate Wars. Hell yeah!


Law Abiding EngineerKillen har lagt ner seriöst med energi på den här trailern, kudos!

Master of the Universe

En av de första leksakerna jag någonsin hade (och som jag kommer ihåg) var He-Man. Då snackar vi den riktiga action figuren från 1982 i hård plast, gummi huvud och med svärd, yxa och sköld. Jag har fortfarande kvar honom och drygt ett 10-20 tal andra figurer på mina föräldrars vind.

Kom att tänka på vilka flummiga karaktärer det faktiskt fanns, både till namn, utseende och krafter. Så jag tänkte försöka samla ihop någon slags Top 10 när det gäller just dumma namn och krafter. Kanske även lyckas väcka något nostalgist hos er.Number 10 - "Scare Glow"Ett självlysande skelett som fick alla att darra av fasa. Han kunde till och med göra Prins Adam så pass rädd att han inte kunde förvandla sig till He-man. I övrigt en mycket bra vän att ha med sig i en mörk grotta eller en sen kväll längs en mörk landsväg.

Number 9 - "Fisto"Fisto... Egentligen en helt OK karaktär, med undantag för namnet. En gång slogs han för Skeletor, men blev omvandlad av He-man. Figuren hade en fjädring i hans högra arm, vilket gjorde att man kunde göra riktiga rallar-svingar med honom.

Number 8 - "Mosquitor"En stor mygga som inget hellre vill än att suga i sig blodet från He-man. En vampyr på alla sätt och vis, förutom att hans huvud har mer gemensamt med Hacke-hackspett.

Number 7 - "Faker"Alla hjältar behöver en ond tvilling de kan förväxlas med. He-mans heter Faker, och är en blå robot som Skeletor har skapat (fast i serien var det bara ögonen som skillde dem åt).

Number 6 - "Mantenna"Är seriöst osäker på vad Mantenna ska föreställa för något. Hans kraft är i alla fall att han kan förlänge sina ögon (med 30cm?) för att spionera över stenblock och häckar...

Number 5 - "Mekaneck"Om de onda har en som kan förlänga sina ögon så behöver de goda någon som kan förlänga sin hals. Väldigt effektiv om du på ett säkert sätt vill se vilken ravin Skeletor kastar vatten ifrån.

Number 4 - "Stinkor"Den onda skunken som är odörernas mästare. Problemet här var att även figuren luktade väldigt suspekt, något som dessutom hade en tendes att sprida sig till övriga figurer och särskilt till Mossman.

Number 3 - "Buzz-Off"Tänk dig en mänsklig humla med krabbklor som dessutom spännt fast en brandyxa runt sin handled komma flygandes mot dig. I would shit bricks! Vilket även Skeletor & C:O ser ut att göra.

Number 2 - "Extendar"Frågan är ju om de blir rädda för att han blir lång eller för att dom inser att han är mörkhyad.

Number 1 - "Snout Spout" (aka "Hose Nose")En orangehyad man med lila/röda handskar och ett elefanthuvud. Figuren i sig var en rätt värdelös vattenpistol som rymde drygt 3cl vatten. Hans kraft var alltså att spruta vatten med sin snabel - Oh yeah!!


Legen... wait for it... dary!

Det blev till sist bekräftat att Blood Bowl Legendary Edition inte är ett 1:a April skämt. Tydligen har Cyanide jobbat hårt sedan spelet släpptes med att fixa fram de saknade raserna och fler arenor. Man kan ju dock undra varför inte några av de stora buggarna blivit fixade under tiden. Eller varför AI:n bara kan spela på ett sätt. Eller varför de förväntar sig att folk ska punga ut pengar för ett fullpris spel (det är planerat att kosta runt $50) för något som egentligen bara är en expansion.

Aja, jag kommer att köpa det i vilket fall som helst. Ska bli kul att få prova på Amazoner, Norse, Undead, Ogres och de övriga lagen.(I bilden ovan ser vi Norse med ett Is-troll och en väldigt varulvsliknande viking)

The Expendable - TrailerSnackade för länge sedan om en kommande film men alla action-hjältar samlade i en och samma film. Nu finns det även en trailer till samma rulle, något som får bäckenbenet att vattnas rätt rejält.

[Insert rage]Saker som Final Fantasy XIV har men som Final Fantasy XIII saknar.
- Städer
- Affärer
- Mer än 1 ras
- Spelare
- Möjligheten att göra annat än att slåss
- Möjligheten att utforska världen istället för att följa en rak linje/sträck
- Final Fantasy musiken/temat

Varför var de tvugna att förvandla FF13 till ett totalt skit spel?! Ja, jag erkänner att det är en shitload of fail, och det blir tamejfan inte bättre efter 20 timmars elände. Jag håller med KG och efterlyser det söta och charmig som fanns i FF9, vars tog det vägen? Klarar Squenix bara av att göra MMO nu för tiden? FF14 blir ju ett MMO, vilket betyder att jag först måste köpa spelet, sen betala en avgift varje månad och till sist hitta folk att spela skiten med...

Broadband


Verkligen älskar vårat "nya" bredband... 100/10 Mbit my ass!

Nuffle!

De flesta hade faktiskt rätt tråkiga skämt i förhållande till tidigare år. Blizzard visade bara upp några fåniga E-peen mätare och annat krimskrams man skulle kunne köpa. Ett demo för Duke Nukem Forever skulle också finnas att ladda hem och SWTOR visade upp en ny fånig ras.

Det bästa och elakaste skämtet kom dock Cyanide med. De utlovar 12 nya raser och massor med annat gott till en ny edition av
Blood Bowl. Något jag verkligen önskar skulle komma. Fastän nyheten är extremt överdriven så finns det en nypa hopp trots allt. Ett par nya screenshots finns med på några av de "nya" raserna, så det är inte helt omöjligt att i alla fall se ett par nya lag inom en snar framtid.

Damn you for the tease! Damn you!


Angry Marines

1:a April. Dagen Sophie tatuerar sig och internet goes bananas med massvis av skämt och falska artiklar. Sitter just nu och letar något jag kan skratta åt, men det verkar alldeles för tidigt för det. Blizzard brukar ju vara kungarna på välgjorde skämtartiklar men jag hoppas att någon fler orkar med att hoppa på det tåget.

League of Legends visade upp en ny karaktär i form av en sjöko. Blizzard har gjort ett utalande (igår) om att införa Blizzard Points för att betala för saker i spelet, vilket faktiskt inte behöver vara ett skämt. Nasa säger sig ha hittat vatten på månen och Fragbite ska blir till "Fragbook".

Väntar bara för att FFG/GW ska utannonsera "Angry Marines" som ett av de förlorade founding legions.