Castle Crashers

Det bästa som hänt Xbox Live Arcade sedan... jag vet inte vad!?!


Never gonna give you up

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort" finns det ju någon jävel som sjunger som att det vore någonting bra. Löven utanför mitt fönster börjar redan gulna och jag kan se min egen andedräkt på morgonen när jag går till jobbet. Även om hösten mest är blöt och kall så finns det ett par födelar som följer med den. De kommer riktigt många bra spel och man behöver aldrig någon ursäkt för att sitta inne och mögla. Fast i slutändan kommer jag nog ändå bara sitta med ett eller två spel resten av hösten. Warhammer Online och Team Fortress 2 som bara blir bättre och bättre för varje patch Valve ger oss.

På tal om det så läste jag att alla TF2 uppdateringar är tänkta till Xbox också. Problemet är bara att det är inte Valve själva som gör konverteringen över till konsol vilket innebär att det "måste" läggas en prislapp på kalaset. Microsoft visar sitt rätt ansikte som penga-sugande-horor. Nåja, skönt att man investerade lite pengar på PC versionen så man kan gotta sig till allt som är gratis.

Angående WAR så har jag sagt att det kommer bli som början på ett förhållande. Räkna inte med att jag kommer vara anträffbar de första 30 dagarna. Det är snudd på abstinens behov till ett MMO. Jag har inte suttit med något sedan WoW för väldigt många månader sen. De korta 1-2 veckors besöken jag gjort i ett par andra spel under tiden räknar jag inte med.


Too Human som var ett spel jag såg fram emot ser ut att bli en riktigt besvikelse. Efter att ha sett Gametrailers recension lär det nog inte bli ett köp för min del. Fokus ser ut att vara lagt på samlandet av föremål och att förädla dem på diverse sätt. Striderna ser nästan lika klumpiga ut som i Alone in the Dark och kameran går ej att kontrollera. Nä du, mina kommande köp till 360 kommer att vara Civ Revolution och Force Unleashed.

Börjar bli riktigt sugen på att inhandla lite nördig litteratur, också. Dels borde jag verkligen ta tag i George R R Matrin böckerna men jag är nästan mer pepp på lite warhammer litteratur. Såg att en bok om Nagash liv nyss har släppts och det finns rätt många och billiga pocketböcker som jag kan tänkas äga.


Goddamned Wookiees

Ofta är lösningen på problemet så enkelt och nära till hands att det bara känns dumt när man väl fått det att fungera. Jag pratar självklart om problemet med att få igång Team Fortress 2. Efter att sökt igenom dussintals forum utan någon vettig lösning satt jag och snackade med Hajsis då det slog mig, och det slog tydligen honom också eftersom han sa det i samma stund (crazy minds think alike). Självklart så saknade jag Directx eftersom min dator är nyformaterad, duh!

Så nu har jag i alla fall hunnit med att spela TF2 ett tag. Det är lite småcharmigt att se 5-6 Heavys springa runt och äta mackor titt som tätt. Faktiskt är det inte lika många som tidigare som nöter "den senaste" klassen som tidigare. Visst är det en märkbard ökning bland tjockisar - men också på deras bästa vän Medic och deras största fiende Sniper. Än så länge har jag inte märkt av Natascha (aka slow-gun) särskilt mycket. Visst blir det svårt att springa i skydd, men så länge ingen annan också skjuter på dig hinner du oftast undan. Den stora behålningen med spelet kom med Arena gameplayet. Lika många i varje lag och inga re-spawns. Enda gången man spelar public och kan kolla sina skills.

I den övriga spelvärlden är det 2 andra stora nyheter man gottar sig i. Warhammer Online har fått sig en ny lång och fin
trailer man kan vila ögonen på, men frågar ni mig är det för få dvärgar i den. Nu sitter man och räknar ner till betan så man får chans att kolla vad datorn klarar av i grafikväg, mer RAM kommer det ändå att behövas. Den andra nyheten är också i trailer väg och i warhammer, fast dock 40K. Dawn of War 2 har fått sig en lite längre trailer där den nya rasen avslöjas. Fan-boys världen över gör vågen för att någon äntligen har lyssnat på dem.


Chaos of Warriors


Marauders (eller Svettiga-Norrmän) på sina nya hästar. Inte världens bästa bild, men de ser ut att bli fina.

En Chaos Lord utan Mark (nog för att jag tycker han ser ut som Khorne)


Ytterligare en Lord, tycker dock denna ser mer ut som en Rackham än GW figur

A Heavy Update

Nu sitter man på jobbet igen och väntar på att klockan ska slå 7:00 så att man får kila hem och sova. Imorgon väntar nog lite storstädning följt att mina försök att få igång Team Fortress 2 på min dator. Peppen är enorm nu när Heavy Update är riktigt nära. Än en gång har Valve visat att de kan göra intressanta uppdateringar utan att sabba spelbalansen (misstaget med att ge Pyro +50 i HP fixa de relativt snabbt). Precis som med tidigare uppdateringar har vi 3 nya vapen att se fram emot genom att låsa upp några av de 35 Achivments som släpps. Heavyns nya vapen kommer att vara;

K.G.B - Ett par boxningshandskar som kommer ge honom en 5 sekunders buff då han får 100% crit möjlighet till kostnaden av att förlorar hastighet(!). Kravet för att få buffen är att man boxar ihjäl någon och den fylls på med tid för varje frag du lyckas göra. Kan nog vara riktigt dödlig om man är snabb i fingrarna och kan plocka fram "sascha" och mangla.

Natascha - Den nya stora bössan. 25% mindre i skada men kommer att slöa ner alla som blir träffade. Hur långsamma de kommer bli är lite osäkert, men vapnet är tänkt att användas mot Scouts och andra som försöker utmanuvrera Heavyn. Har svårt att se detta vapen som särskilt effektivt när man anfaller, men kan definitivt göra sitt i försvar. Den kan nog bli grym med Demomans sticky bombs.

Sandvich - Det första man kommer låsa upp och som ersätter Shotgun är mackan han käkar i "Meet the Scout". Den kommer ta ~4 sekunder att äta, vilket kommer göra honom försvarslös för stunden. Vad den gör är att återställa 120 HP. Helt värdelös om man spelar med en Medic men kan säkert komma till nytta om det är ont om dem och medi-packs.

Förutom ovanstående saker så är den bästa nyheten de nya kartorna. Vad jag förstår så ska det röra sig om totalt 4 nya banor. En vanligt capture point bana som heter CP_Steel samt en ny PL_Badwater Bashin (där man knuffar en vagn). Sen kommer det även ett nytt spelläge som heter Arena, där man helt enkelt inte kommer att respawna när man dött, vilket är tänkt ska ge snabba och intensiva strider. En av dessa Arena banor kommer dessutom utspela sig i en ny miljö bland gräs och gröna träd vilket kommer vara en skön omväxling för ögat.


Virus warning!

Drog på mig ett otäckt virus igår. . . på min dator. Fick det i samband med att jag skulle göra en uppdatering av VocieMix för att ta mig ut på Vent och kolla att det funka. Helt plötsligt så har jag Antivir XP08 på min dator som är ett falskt antivirus program som konstant bombar mig med pop-ups och ger mig en falsk blue-screen med en massa varningsmeddelanden. Varken Avast! eller Spybot - Search and Destrory kan göra något åt problemet. Eller visst, programet plockas bort men dyker upp vid varje omstart vilket är väldigt irriterande. Nu blir det högst troligt en formatering så jag blir av med all skit tills WAR dyker upp om några veckor.Update: Nu är datorn formaterad och redo för ett nytt liv. Fortfarande osäker på vars viruset kom ifrån, men jag ska undvika alla små extra program tills vidare. Får dock inte igång MSN pga service pack 2 och andra småsaker som irriterar. Nåja, huvudsaken att jag kan spela Team Fortress nu när updaten kommer.

Update 2: Får detta fel när jag försöker starta TF2. . . förslag?


The war has arrived

Då var 1250p duellen mot Space Orks över. Vi spelade ett mission med 3st objectives. Den som höll flest innan spelet var slut vann. Min lista blev kanske inte som jag hade tänkt mig med tanke på att jag saknar vissa modeller, men valde att proxa en extra Wraithlord och fem stycken Pathfinders.

Spelet inleddes på värsta möjliga sätt. Orkerna fick första turen men saknade några riktiga mål att skjuta på, så hans Killa Kanz lobbade iväg ett par bomber mot en Wraithlord som på ett mirakulöst sätt scattrade iväg och sänkte min Farseer som stod i rätt bra skydd (tyckte jag). Resten av spelet beståd av att den gröna massan sakta närmade sig min front medan jag sakta försökte minimera deras antal. Jag lyckades aldrig riktigt göra någon ordentlig skada bland Orkerna och fick se mig rätt enkelt besegrad. Mitt största misstag var nog ändå att jag valde fel sida att ställa upp på, han fick 2 objectivs alldeles för enkelt och jag hade inte mycket som kunde ta över dem samtidigt som jag höll borta majoriteten av Orkerna.

Warhammer Online har äntligen fått sig ett release datum och kommer att dyka upp 18 September, så det blir att använda mina resterande semsterdagar till att bo framför datorn.

The Green Tide

Äntligen har 40K peppen återvänt till mig. Det blev på tok för mycket data- och Rockband för mig där ett tag, men nu är färgerna framplockade igen och figurer som varit beställda sedan flera veckor tillbaka har anlänt till sist. Fortfarande saknar jag väldigt stora delar av min arme, bland annat själva ryggmärgen - Wraightguards och Wraithlords. Men de får beställas vid ett annat tillfälle, just nu måste jag koncentrera mig på att få klart mina Dire Avengers för på onsdag ska du ut på fältet och bekämpa Space Orks.

Missade en fin auktion på tradera förra veckan. 5st Wraithguards gick för ca 320:- och jag var inte ens med och bjöd på dem. Fast nu har jag hittat en annan sak jag fått upp ögonen för, nämligen en
Imperial Sector, vars orginalpris är kring 700:-. Och jag vill verkligen har en fin Imperisk-stad på ett nytt fint spelbord som bör inskaffas snart.

Snart bär det av till ytterligare ett nattskift, men jag har i alla fall lite kvällslektyr i form av nya regel boken till 40K. Yay!Ungefär så här kommer det se ut när Orkerna kör över mig till veckan. . .