Final Fantasy MusketeersTänk på det. Skulle man kalla den här filmen för Final Fantasy hade den blivit perfekt. Huvudrollen är en ångestfylld tonåring. En drös med kaxiga/manliga karaktärer som hänger med huvudpersonen. En prinsessa som egentligen är världens bästa lönnmördare. Luftskepp och en massa andra galna uppfinningar.

Man blir ju seriöst pepp på att se den.

Gameboard geekSitter och kollar runt på diverse spelsidor och forum i jakt på ett bra spelbord. Jag vet att vi har tillgång till DDS lokalen men jag skulle ändå vilja ha ett litet mindre spelbord tillgängligt hemma för lite 1-vs-1 dueller i Warmachine.

Jag tittade först på GW's egna spelplan
Realm of Battle. Men ett pris på ca 2200:- är ganska avskräckande, och det är ju inte heller den storleken jag är i behov av. Nog för att den skulle vara trevlig att äga då GW alltid har bra grejer omän de kostar skjortan.

Däremot finns ett tyskt företag vid namn Zieterdes som säljer rätt fina spelbords delar. Varje bit är ca 60x60cm och kostar runt 330:- i svenska spelbutiker. Fyra sånna bitar bör ju kunna fungera, samt inte ta allt för stor plats.

Wrath Warjacks
Hittade ett par trevliga bilder på de fyra karaktärs-Warjacks som kom i den nya Wrath boken. Har inte direkt någon vidare insikt på hur bra/dåliga de är, men de känns ju nästan värda att skaffa bara för modellernas skull. Dock så släpps de bara i upgrade-kits, så man måste ha ett ledig chassi stående.

Release nu i Juli

Best. Grab. EverScorpion
skulle vara stolt över Blitz grab här.

Legendary GeneralsHar fått Commander-lekarna jag beställde med Tommy. Jag har inte hunnit med att spela något ännu, men jag har bläddrat igenom dem och fått en bra uppfattning om hur de ska spelas. Till en början så känndes det som att ena leken hade dubbelt så många rare-kort, men efter att ha räknat dem så ser det ut att vara hela 15 rare-kort i varje deck.

Lekarna som jag köpte var Counterpunch och Heavenly Inferno (till Sophie). Min lek bygger mycket på att skapa 1/1 token creatures och lägga ut +1/+1 counter på dem, samt att flytta runt dem en massa för diverse effekter. Den andra leken bygger på extremt elaka änglar och demoner som man kan få in i spel med väldigt enkla medel.

De andra tre lekarna bygger på ta in creatures från graveyard, klona creatures och spells, och den sista leken handlar mest bara om att vara jobbig på olika sätt och vis.
Super 8Var och kollade på Super 8 av JJ Abrams och Spielberg. Har svårt att bestämma mig vad jag egnetligen tyckte om det. Den känns lite som en mix av Goonies, E.T och Cloverfield. Men de lyckas inte blanda ihop dem på ett bra sätt. Effekterna är ju bra och så, men karaktärer. De känns extremt platta och förutsägbara. Samma sak med själva historien. Det finns en massa goda ideér, men utförandet är lite halvdant.

Kort och gott kan man säga att det fanns bitar som jag verkligen gillade med filmen, och stunder som inte alls passade in. Som popkorn rulle på bio fungerar den bra i alla fall.


World Master YiHan kanske inte är lika snabb som Rammus, men har gör ett tappert försök.

No quarterHar ikväll skickat iväg den första beställningen på
Warmachine figurer från Figurspel. Feels good att vara tillbaka i figurträsket. Förhoppningsvis är detta inte lika pengaslukande som Games Workshops produkter, men det hänger nog mer på köparen är den som producerar varorna.

Jag, Viktor och Kubbe har valt att starta upp varsin 25p grupp. I warhammer temer skulle det nog motsvara en 400p arme. Räcker med en grunbox och att man köper till en enhet eller två och någon extra karaktär. Tanken är väl att kanske expandera det hela till 35p i framtiden vilket verkar vara normen då man spelar spelet. Men en sak i taget.

För min del så blev det Cygnar laget (det blåa laget i bilden ovan). Deras enheter är lite dyrare, lite vekare och definitivt mer inriktade på hit-and-run och shooting taktiker. Lite som Eldar kanske. Jag köpte grundboxen, en squire, en Journeyman Warcaster och 13th Black Gun Mages. Jag får proxa om en Warjack i början för att nå 25p, men det blir nog bra.

Nu ska jag bara ner i källren och leta upp mina färger och kolla igenom vilka som går att rädda och vad som behöver införskaffas.

Red, White and BlueOkej, jag erkänner. Jag har faktiskt en liten man-crush på Captain America.

The Art of War


Jag påstår inte att jag är ett proffs eller en high elo spelare, men jag kan göra observationer och jag läser på forum och ser flitigt på streams, så ett och annat har jag snappat upp om de mest grundläggande taktikerna gällande LoL.

Just nu befinner sig spelet i ett stadie där man mer eller mindre måste spela med 1 solo top, 1 solo mid, 2 duo bot och 1 jungle/roamer. Vad man väljer att placera ut på varje lane varierar dock, men ett par självklara val finns. Det bör ju alltid finnas en AP (ability power) och en AD (attack damage) carry. Någon form av tankigare hjälte samt en support. Den femte rollen är mer öppen. En del väljer att lägga in mer skada, medan andra föredrar något tåligare. Inget rätt eller fel finns.

Tänkte för sakens skull bara snabbt diskutera allas positioner och vad de förväntas kunna tillföra. Kanske hjälper det vårat kommande lag att hitta våra roller och hjältar vi behärskar någorlunda.

Solo Top - Ska kunna överleva på egenhand och kunna farma bra för att sedan kunna hjälpa till i "mid/late game". Många väljer idag att placera en AP/tank hybrid här. De kan oftast farma väldigt bra och överleva eventuella ganks på deras lane. Det är också vanlgit att man skiftar position med mitten baserat på vad man möter. Den roll är väl egentligen den mest flexibla så man kan se i stort sett alla roller klara av solo top, med undantag för rena support karaktärer.
Att föredra: Alistar, Rumble, Mordekaiser, Gragas, Sion, Vladimir eller Cho Gath


Solo Mid - Likt solo top är denna position tänkt för någon som kan farma bra och överleva på egenhand. Bör även kunna hjälpa till att ta buffar i jungeln samt kunna delta i tidiga strider runt draken och ganks vid bot. Det vanliga är att man placerar sin AP/AD Carry på denna position, men kan skifta med top beroende på motståndet.
Att föredra: Malzahar, Swain, Twisted Fates, Annie, Vladimir eller Brand

 

Duo Bot - Bör vara en kombination av en Carry/Support. Supporten ska inte göra mycket annat än att hålla den andra vid liv och placera ut wards och köpa Gold/5 items. Carry bör å andra sidan kunna farma som en gud och avgöra matcherna mot slutet.
Att föredra (AD): Ashe, Miss Fortune, Vayne, Caitlyn, Corki eller Tristiana
Att föredra (Support): Janna, Taric, Soraka eller Sona


Jungle/Roam - Ska ta hand om alla neutrala creeps på kartan. Ska även kunna ganka alla tre lanes. Bör även vara den som inskaffar flest wards i början och stör motståndarens junglare. Att göra en dps eller tank junglare skiftar kraftigt beroende på övriga laget.
Att föredra: Nunu, Nocturne, Warwick, Amumu, Olaf eller Jarvan


Ultimate ComboKanske den snyggaste kombinationen av Ulti-attacker som jag sett. Fiddlestick, Orianna, Gangplank och Jarvan smälter sönder folk i teamfights.

Broken ChainsNu finns Black Crusade äventyret för nerladdning på Fantasy Flight Games hemsida. Effektiv som jag är har jag redan laddat hem och skrivit äventyret samt de extra karaktärer som släpptes för ett par dagar sedan. Nu ska jag bara läsa igenom det så kan vi köra det vi någon tillfälle.

Sophie har även sagt att hon vill vara med och sprida kaos i Imperiet, så hon har fått first-pick bland de färdiga karaktärerna. Det lät på henne som att hon var mest sugen på att spela en häxa (aka Psyker), men det återstår väl att se. Här får ni en snabb genomgång av vilka som finns att välja mellan. Först till kvar. Blir ni osams så slumpar jag ut dem mellan er.

Babaroth - Chaos Space Marine - Chosen (World Eater, aka Khorne Berzerker)
Babaroth is a single-minded killer. He ignores other matters, even his own safety, so long as he can taste death.

Kastala - Human - Psyker
Kastala is a quite woman, but prone to violent rage when threatened.

Asrodel - Chaos Space Marine - Forsaken
As a forsaken, Asrodel stands apart even from other Chaos Space Marines. He tolerates anyone, including human Disciples of Chaos, who do not challange his martial prowess.

Nina Black - Human - Renegade
Nina is a charming and charismatic leader. Though skilled with a blade, her true weapons are her words. (Det går självklart bra att spela den här karaktären under namnet Jakes)

Ciro - Chaos Space Marine - Chosen (Alpha Legion)
He believes in a cause larger than himself, the overthroe of the Imperium of Man and the ascendency of the Chaos Gods as the true powers in the galaxy.

Hephastius - Human - Heretek
Hephastius is somewhat unique amongst his fellows: he harbours no particular ill-will towards his former masters in the Adeptus Mechanicus.

Saints Row 3 - GameplaySaints Row 3 ser helt ut klart att bli min typ free roaming spel. Jag menar vem vill inte spöa en massa folk på stan men en enorm lila dildo.

Magic Draft Tournament

Kommer troligtvis vara med och styra upp en Magic Draft tunering nästa vecka runt torsdag eller fredag. Ingenting är spikat ännu, men jag förbereder så att de som vill har möjlighet att vara med. Mina gamla klasskamrater Jonas och Olof har tydligen börjat drafta med lite annat folk och vill ha fler spelare vilket passar mig perfekt.

"Draft" innebär att man köper X antal booster packs. Öppnar ett i taget, väljer ut ett kort och skickar resterande vidare tills alla booster paket är öppnade och alla kort är välda. Därefter byggar man sig en lek utifrån de kort man valt och spelar valfri utslagstunering. Vinnaren är sedan först att välja kort när man draftar ut alla kort som varit med i tuneringen.

Nu har jag kanske inte mest erfarenhet av dessa tuneringar, men jag är en tillräckligt duktig magic spelare för att veta vad man bör sikta på i en Draft-lek, så här kommer mina fem tips.

1 - Creature Removal
Antalet kort i varje serie som kan döda eller neutralisera creatures är alltid väldigt begränsat, och man kommer alltid stöta på creatures som man inte kan hantera på annat sätt. Direktskada hamnar även i denna kategori. En ligthning-bolt för att plocka ut den där 1/1 men hemska abilities är aldrig fel.

2 - Kvalité framför kvantité
Se till att inleda med att plocka "de bästa" korten oavsett färg. Man kan aldrig riktigt veta vilket tema/färg ens lek kommer att få så då är det bättre att inledningsvis ha lite variation. Att bara plocka svart/blått på de två första vändorna kan leda till att folk plockar kort bara för att sabba för dig.

3 - Mana kostnad
Se för guds skull till att tänka på vilken mana korten kräver. Ett kort som kräver 2 blåa mana kan vara svårt att få ut tidigt i spelet, en som kräver 3 av samma färg kan vara ännu svårare. I dessa tuneringar brukar oftast de snabbaste lekarna vinna, så att sattsa på de stora trefärgade legenderna är oftast alldeles för riskfyllt.

4 - Fixa ihop ditt tema
Om det nu blir en draft med en serie som har mycket fokus på tex Alver, Goblins och Merfolk kan det vara bra att se till att få ihop så många som möjligt av samma typ. Oftast är de tänka att spela ihop och har väldigt enkla men destruktiva kombinationer. I vilket fall som helst är det bra att försöka få ihop lite enklare combo kort. Det är sällan man får ihop ett combo på 3 kort eller fler.

5 - Go for the Rare
Vet du absolut inte vad du ska plocka, se till att plocka rare-kortet om det är tillgängligt. Om du nu inte själv kan komma att nyttja det så har du förhoppningsvis hindrat en motspelare från att bygga en elak lek.

Jag tar gärna emot intressanmälning om det finns någon som känner sig sugen. Tid och plats är som nämnt inte bestämt, men räkna med slutet på nästa vecka och att vi är någonstans i stan.

Meet the MedicHade nästan totalt glömt bort att det fortfarande fanns 2st ogjorda "Meet the ...", och nu när Medic är klar är det bara att invänta Pyro. Jag hade verkligen roligt med TF2. Förmodligen det roligaste jag haft med ett FPS. Har aldrig kännt ett behov av att spela realistiska spel i mellanösterna, eller att spränga färglada aliens band Halo ringarna. Meningslös och färglad action i ett totalt egen stil.. det är grejer det.

Nu går det dessutom över till Free to Play, vilket betyder att alla borde i alla fall ge spelet en chans. Själv är jag dock lite less allt vapen och hatt jagande, men visst finns grunderna som gjorde spelet så roligt kvar.

The Bliztar ComboHysteriskt roligt combo att se. Har aldrig själv testat det. Men en gång spelade jag Blitz med en Trundle. Men en stor sten som slowade var det inga problem att lyckas med varje rocket grab. Det var då men spelade en ren AP-Blitz och lyckades.

Warmachine - E3Trailern på det kommande Warmachine spelet som visades upp på E3. Jag hade helt missat den. Ser ut att bli helt okej. Jag förväntar mig dock inga stordåd... bara det inte blir ett stort cluster-fuck av det hela.

Shadows of the DamnedShadows of the Damned är ett spel som helt har flyget under min radar, och jag hade nog inte ens brytt mig om att kolla upp det om inte Kim hade nämnt det. Spelet är frukten av en vänskap mellan Suda 51 och Shinji Miakami för att citera Gamereactor. En third-person shooter i stil med Resident Evil 4 där man går på bärsäkargång i helvetet på jakt efter sin flickvän.

Grafiken kanske ser en aning stel ut, men underhållningen ser bra ut. Blir nog helt klart ett spel jag plockar upp inom en snar framtid. Den här typen av sleeper-hits har en tendes att dyka upp i rea lådan alldeles för tidigt.

Carry me to the topTrots att det snart kommer ske en reset inför säsong 2 i LoL så känner jag mig överdrivet pepp på att nöta ranked matcher. Antalet korkade människor slutar aldrig förvåna mig, men med rätt inställning till problemet så är det spelbart. Fokusera på att själv göra ett bra jobb och vinna din lane/jungel och låt ödet ta hand om resten.

Dagens fem matcher i ranked flöt väl på relativt bra. Båda mina förluster har berott på en afk/leaver i det egna laget. Även om det är frustrerande så ser jag det även som den bästa träningen att få spela under dessa förutsättningar.


Deadliest Warrior: LegendsFuck yeah! Let the lulz begin! Deadliest Warrior: Legends är på gång. Inte nog med att de behåller samma brillianta stridssystem. De lägger till möjligheten att knuffa folk ut ur arenan och möjligheten att grappla någon. Vad mer kan man önska?

TERAJag har sagt att dörren till MMO världen är stängd för mig, att nästa gång jag betalar en månadsavgift till ett spel så ska det har Warhammer i titeln. Ändå kan jag inte låta bli att snegla på det kommande spelet TERA. Jag vet inte riktigt vad de syftar på med sitt "true action combat", men lyckas de ta klivet från det statiska stridssystem som både har varit frälsningen och förbannelsen för genren kanske det är värt att kolla vidare på.

Väntar med spänning.

One and a Half ManUrsäkta formatet på klippet. Anywho... nu är första säsongen av Game of Thrones avklarad. Och trots att man läst alla böcker, och kan handlingen in i minsta detalj sögs jag ändå med av serien. Så välgjord var den. Alla karaktärer fungerade, omän jag hade önskat att Tyrion var fulare och att vi kanske hade fått en annan Jon Snow.

Inspelningarna för nästa säsong drar igång redan i Juli nästa månad, men det sägs att vi kommer få vänta till 2012 på att få se den. Tills dess får man väl nöja sig med att Dance of Dragons i alla fall kommer ut så att sommaren är räddad.

40k CosplayFolk som cosplayer 40k finns det inte gott om. Folk som gör det bra finns det ännu färre av... still need moar shoulderpads.

World Champions of LoLDet slutade med att
Team Fnatic tog hem mästerskapet i League of Legends borta i Jönköping. Riktigt imponerande med tanke på att de inte ens hade ett komplett lag när det började. Deras spanske spelare "xPeke" hade ett försenat flyg, så man lånade in en spelare på plats som inte riktigt höll samma standard som resten av laget, men det räckte i alla fall för att ta sig vidare från gruppspelet.

Shushei visade vägen med en brillant AP- Alistar och Gragas. CyanideFI junglade med Jarvan som en gud, och xPeke var grym med både Malzahar och Karthus. Hela laget hade en bra synergi som fungerade mot allt motstånd. Alla matcher och statestik finns såklart på hemsidan.

Blir riktigt pepp på att komma igång och började lira lite rankande matcher med gänget i Säsong 2.

Elder Dragon HighlanderMycket tack vare Tommy så har jag blivit Magic-frälst på nytt. Det har ju inte gått så långt att jag börjat inhandla booster-packs ännu, men det känns nära. Vad jag däremot bara "måste" ha är de nya Commander lekarna. Commander är det nya namnet på den version som tidigare kallades för
Elder Dragon Highlander. Den stora skillnaden från vanliga Magic är sättet lekarna är byggda på.

Till att börja med så måste man välja ut en Legendary Creature som agerar som lekens general. Färgerna på denna creature avgör vilka färger du får ha med i leken. Samt så läggs denna general ut på sidan av leken och kan spelas under ens egen tur. Istället för att någonsin hamna i en graveyard placeras den tillbaka i samma passiva område och kostar 2 color-less mana mer att spela ut nästa gång, denna kostnad stiger för varje gång generalen dör.

Till sist så får leken inte innehålla några dubbletter. Endast ett kort av varje typ får vara med och leken ska innehålla 100 unika kort. Länder får inte producera någon annan mana än den färg generalen har. Om de gör det så blir denna mana color-less. Ett väldigt simpelt system som ger extremt mycket variation.

Nu har till och med Wizards of the Coast själva släppt Commander lekar som finns att köpa för ca 300:-/st. De innehåller 100 unika kort, samt 3st oversized generaler att använda. Någon anna som är sugen på att hänga på en beställning?

Magic 2012Har även blivit att plocka upp Arcade lir i helgen. Magic the Gathering: Duels of the Planeswalker 2012. Ruggigt lång titel. I grund och botten nästan samma spel som det förra kortspelet som de släppte. Man kan ju nästan undra om det är var värt att införskaffa.

Det finns i alla fall en hel del nya lekar att låsa upp. En del påminner väldigt mycket om dem från förra spelet men medför ändå ganska mycket nyheter. Såklart använder den gröna leken främst stora monster, medan den röda skjuter direkt skada. Vad som i alla fall är betydligt bättre denna gång är att det går fortare att låsa upp korten.

Den största nyheten har i alla fall varit den nya spelläget som kallas för Archenemy. Man kör då 3 vs 1. Där den ensamma spelaren har 40 i HP samt en "event" lek eller vad man nu kallar den. Varje runda dras det ett kort som ger den ensamme spelaren ett ganska stort övertag. Till exempel dra tre kort och lägg ut alla land i spel, resten åker upp på handen. Eller ta över valfri creature och ge den +2/+2 och Trample.


Double TroubleVar ner på stan idag och upptäckte att de körde "röjar" priser på de flesta butikerna, även Gamestop. Så det blev att Sophie förbokade nästa Might & Magic spel (tror det är nummer 6) samt att jag plockade upp ett Assassin's Creed Brotherhood samt BlazBlue Limited Edition i riktigt fint skick.

Har bara som hastigast provar på BlazBlue, och det var ungefär som jag hade väntat mig. En jävla massa mätare över hela skärmen, skrikiga karaktärer och combo attacker i alla oändlighelt. Me like. Assassin's Creed blir det dock att spela så snart jag inte har så mycket folk som hänger här. Det vill säga till hösten.

YorickYorick ser ut att bli en riktigt rolig hjälte. Jag gillar att han är den första hjälten som använder Pets samt att alla hans skills baserat på de Apokalyptiska Ryttarna. Kan tänka mig att han kan bli bra i djungeln om han får "rätt" ratios på sina spells/ghouls. Blir nog även så att han kommer spelas likt Garen, man väntar i busken på att någon kommer och bam! 3 Ghouls kommer anfallandes.

Omen of War: Yorick’s next attack will deal bonus physical damage and summon a Spectral Ghoul that deals additional damage and moves faster than Yorick’s other ghouls. While the Spectral Ghoul is alive, Yorick moves faster as well.

Omen of Pestilence: Yorick summons a Decaying Ghoul that arrives with a violent explosion, dealing damage and slowing nearby enemies. While the Decaying Ghoul remains alive, nearby enemies continue to be slowed.

Omen of Famine: Yorick steals life from his target and summons a Ravenous Ghoul that heals Yorick for the damage it deals.

Omen of Death (Ultimate): Yorick conjures a revenant in the image of one of his allies. If his ally dies while its revenant is alive, the revenant sacrifices itself to reanimate them and give them time to enact vengeance.

Unholy Covenant (Passive): Yorick’s attacks deal more damage for each summon that is active. Meanwhile, Yorick’s ghouls deal some percent of Yorick’s Attack Damage and have some percent of his total health.


MVP much?Man behöver inte vara en gammal NHL fantast för att uppskatta det här. Tror sällan en målvakt varit så pass avgörande i ett slutspel. Tim Thomas for president!

DoubleliftDoublelift visar vart skåpet ska stå. Håller tummarna för att EG plockar hem titeln på Dreamhack i helgen.

The most satisfying thing to watchEfter att ha sett avsnitt 9 igår av Game of Thrones känns det extra skönt att se det här klippet. Tyrion for the fucking win! Fast jag måste samtidigt berömma Jack Gleeson som spelar Joffrey på ett oerhört bra sätt. Rolig kuriosa är att han även var med i
Batman Begins.

När vi ändå snackar Game of Thrones kan ni ju kolla in den här bit-pop versionen av introt. It's awesome. Låter nästan lite som ett Castlevania soundtrack.

Two-Player Battle BoxPrivateer Press kommer släppa en startbox för två spelare i September. Än så länge har de bara visat upp en box som kommer innehålla en Khador och PoM armé. Innehåller ser riktigt bra ut och jag håller tummarna för att de kanske släpper ytterligare boxar med andra alternativ.

Starter box has small rule book 86 pages. Ruler and Dice

KHADOR ARMY
- Warcaster Kommander Sorscha
- Juggernaut Heavy Warjack
- Destroyer Heavy Warjack
- Man-O-War Shocktrooper Unit(5)

PROTECTORATE OF MENOTH ARMY
- Warcaster High Exemplar Kreoss
- Crusader Heavy Warjack
- Vanquisher Heavy Warjack
- Repenter Light Warjack
- Exemplar Cinerators Unit(5)

Perfectly Safe TeemoDamn.. jag blir bara mer och mer pepp på att införskaffa Maokai, men jag vill samtidigt kunna köpa några av de kommande hjältarna utan att lägga ut riktiga pengar.

MiniWargaming Battle ReportEn liten Battle-Report som Kubbe skickade där man får se Khador från Warmachine möta Trollblood från Hordes. Egentligen två skilda system som samtidigt fungerar att spela med/mot varandra. Ni måste så klart se
del 2 och del 3 också, eftersom ingenting händer i denna första del.

The Vigilant Sword - Part 3Det blev betydligt mer gjort denna spontana session än tidigare. Eftersom Tommy är uppe på besök i Piteå ett tag så passade han på att vara med. I och med att uppdraget har hållt på så pass länge känndes det svårt att på ett övertygande sätt få med honom som en space marine. Lösningen blev att han fick axla rollen som den före detta rebell ledare Arcus Dyre, som även är en riktigt mäktig psyker. Men först var de så klart tvungen att hitta honom.

De följde tågrälsen i ett par kilometer innan de fann stationen dit psyker fördes. I en smått galen och ologiskt maskin tömdes de stackars människorna på sin livskraft. Endast en person såg fortfarande ut att vara vid liv... Arcus. Ett dussin mutanter vaktade området, samt en Space Marine i Thousand Sons färger verkade föra kommando. Likt en övervuxen sniper laddade Khordel sin Lascannon för ett perfekt headshot på Thousand Son marinen. Det gick ungefär som väntat. En det blev även en mindre drabbning med de Mutanter som fortfarande levde. Zach var den som tog mest skada, men överlevde nätt och jämt.

Med Arcus på sin sida fick de lite mer information om vad som händer runt Shipyarden. Målet blev Dockmaster station där de misstänkte att viss information skulle finnas. Acrus ordnade en skenmanöver för att de ostört skulle ta sig in i stationen. Det visade sig att Skepp byggdes här (no shit sherlock), men deras exakta funktion förblev okänd. Det var då som de blev kontaktade på sin Vox kanal av någon som erbjöd sig att hjälpa dem. Skeptiska, men utan direkta alternativ så gick de med på ett möte.

Tre stycken Alpha Legion Marines visade sig vara i området. De avslöjade Dazhaks planer om att bygga ett skepp som kan ta sig förbi alla sensorer och kontroller ända fram till The Well of Night portalen. Där ska han öppna en warpgate för att släppa in demoner i sektorn. Alpha Legion påstod att de har en gemensam fiende och erbjöd assistans till att både förstörs skeppet som byggs, samt hjälpa dem att ta sig in i forgen.

Några väldigt välplacerade meltabombs senare rasade shipyarden ihop i en öronbedövande krash. Stora dela av slummen jämnades med marken. Även det enorma skeppet som byggdes hade fastnat åkte ner genom atmosfären och störta i riktining mot själva Forgen. Med tillfället i akt begav de sig raka vägen dit. I all förvirring och förstörelse var det enkelt att ta sig igenom den yttre väggen. Och Alpha Legion begav sig ut i den indistruella jungeln.

För gruppen väntade dock fyra stycken tungt beväpnade Obliterators. Men det blev en massaker istället för strid. En våldsam pelare av eld lämnade Arcus, och kvar var endast fyra sönder smälta högar av kött och stål. Resan fortsatte djupare in i den enorma forgen utan att veta vad de egentligen letar efter.

Conan the BarbarianJames Momoa, som nu blivit rätt känd för sin roll som Kahl Drogo i Game of Thrones, spelar även huvudrollen i den kommande Conan the Barbarian. Att döma av trailern så verkar den ha en fin balans mellan bra action och cheesiga one-liners. Får väl hoppas att man kan se den utan den förbannade 3D-effekterna som alla envisas med att använda.

Awesome Noire


Hey Ash x3


I see youEn liten sneak-preview om hur det kommande Observer Mode kommer se ut i LoL. Det kommer användas fullt ut på Dreamhack om ett par dagar, och jag måste säga att det ser riktigt bra ut. Förhoppningsvis lägger de även till att man kan justera storleken på HUDen så att den inte täcker så stor del av skärmen.

LoL börjar bli ett allt mer seriösare e-sport spel, och jag ser fram emot säsong 2.


Morde ES #1Denna video gjorde mig bara ännu mer pepp på att lira Mordekaiser. Själv brukar jag för det mesta spela honom som ren tank, men en AP/Tank hybrid verkar fungera riktigt bra. Måste bara slänga upp en ny rune-page för honom samt kanske läsa lite förslag på guides.

Dark Millennium - E3 trailerGanska trist trailer, men spelet ska å andra sidan inte ha release förän 2013. Vad som däremot är intressant är att spelet benämns som ett "Massive Multiplayer Online Action Experience". Kanske vågar de bryta den klassiska MMO mallen som alla har kört efter de senaste 6 åren.

StuxnetDamn,
Stuxnet är ett riktigt elakt virus. Tydligen är det dock inte lika ondskefullt som de vill få det att framstå, but still. Some people just want to see the world burn.

In spectator modeRiot visade upp 3 kommande hjältar på E3. Den som vi sett tidigare i veckan är Yorick, the Grave Digger. Vad vi däremot inte visste är att han är en "pet-hjälte" och kommer fungera lite som Sona, Udyr med sina aurer och stances. Men Yorcik kommer kunna framkalla en ghoul med varje spell som har en väldigt kort livsstid.

Till exempel kommer en ghoul att söka upp fienden och spränga sig själv (tänk Maokai), en annan ghoul kommer ha en slow-aura som han använder när han anfaller. De två resterade ghoulsen vet vi inget om eftersom hjälten inte är helt klar ännu. Sen fick vi se dessa två.Leona ska vara Riots svar på forumens begäran efter en female tank. Hennes concept bygger på solenergi, så det kommer nog vara en hel del blind-spells involverade. Skarner å andra sidan ska vara byggd för att plocka ner en hjälte i taget, typ i stil med Poppy, samt att de avslöjat att den ska kunna dra till sig fiender med sin svans.

Till sist så visade Riot upp sitt kommande observer mode med inbyggda score trackers och delay på 1 minut så att man inte ska kunna fuska vid tuneringar. Fuck yeah Riot, take my money now!

Born this wayHahaha, det här var kanske det bästa jag hört på länge

Chibi Ms.MarvelLite mer sketchande har blivit gjort idag. Håller på med en ny header till Sophie och hon ville ha en "chibi-Ms. Marvel", så det här är ett försök till en sådan tolkning.

Unexpected EnemiesSitter och bläddrar i Mark of Xenos pdf'en. Jag vet att sånt här egentligen inte är tänkt för spelare, men jag kan inte låta bli att visa hur pass mäktig en Greater Daemon egentligen är. Jag menar ett fear test på -60 i WP, följt av närstridsattack som gör 3D10+42 är inte att leka med. Sen att den har 192(!) wounds kräver nog en hel del heavy weapons för att ta ner.

Det vettigate boken hade att erbjuda (förutom stats på Tau, Tyranids, Ork och Chaos) är en massa regler för hordes. Plötsligt kan de göra lite mer än att vara en köttmur som Marines enkelt hugger ner. Blir lite roligare att göra upp striderna i kommande sessioner.

Never forget. Never forgive.
En sista video från Space Marines, denna gång är det ren gameplay och vi får svar på en del frågor. Det ser ut att vara ett stabilt tempo i spelet och konstnat action. Jag gillar tanken med att för att få tillbaka hälsa så måste man slåss. "Dramatic Kills" som sker i slowmotion kommer man nog bli less på relativt fort då det bara tycks finnas en animation per fiende. Sen ser kameran inte ut att hänga med alltid, kanske för att den ligger extremt nära ryggen på hjälten. Hoppas det kommer finnas möjlighet att zooma ut lite i alla fall.

Jag har fortfarande inte fått klart för mig om det kommer gå att spela co-op, men jag hoppas fortfarande på det. Ett multiplayer läge är i alla fall utlovat, men det kan ju vara en eftertanke som inte alls fungerar.

Top 10 - Roleplaying Games

Tänkte att det är läge att spotta ut ännu en Top 10 lista av något slag. Denna gång får kategorin bli Rollspel, och då menar jag inte Final Fantasy eller Mass Effect, utan vanliga, hederliga penna-och-papper varianter. Ordningen bestäms dels i hur bra jag tycker att reglerna är, men främst av hur roligt jag har haft när jag spelat dem eller varit spelledare.


Number 10 - Dungeons and Dragons 4th EditionDet har dessvärre inte blivit så mycket DnD4 som jag hade hoppats på i min spelgrupp. Inget fel på spelet om man kan leva med att det har lite mer fokus på strid och att det fungerar rätt likt ett brädspel. Är riktigt sugen på att starta upp en ny omgång och se hur det uppskattas av den "nya" spelgruppen, för alla gillar väl att döda monster och hitta skatter?


Number 9 - Stjärnornas KrigJa, det är den gamla dängan från Äventyrsspel helt på svenska. Spelet led kanske lite av att man inte hade så många alternativ när man skapade karaktärer. Men att spela en Wookie som bara fick vråla som Chewbacca eller som en Ewok som samlade på blänka objekt hade sin charm. Om jag minns rätt så kunde även Stjärnkryssare svänga 180 grader på 0,3 sekunder vilken var en skön bugg i regelsystemet.

Number 8 - Shadowrun 4thOckså ett spel som inte blivit spelat tillräckligt mycket pga mig. Alver, dvärgar, orcer blandat med maskingevär, matrix och magi. Extremt mycket att hålla reda på men som också erbjuder väldigt mycket möjligheter. Kan man bara sätta sig ner och få en bättre förståelse för världen det utspelar sig i kan det nog bli riktigt bra. Än så länge har jag bara haft en riktigt rolig session där Sophie förvandlade sig till orc och tog tjack för att kunna smyga in på en tungt bevakad konsert.

Number 7 - Operation: Fallen ReichYtterligare ett svenskt rollspel, fast skrivet på engelska. Ett gäng hemliga, brittiska agenter ger sig efter Hitler och hans arme av demoner. Fruktansvärt mycket humor i detta spel och ett av de roligaste sättet någonsin att skapa en karaktär. Enda som jag riktigt saknar är en "insanity" mätare eller tabell. Detta ska definitivt spelas inom en snar framtid igen.

Number 6 - World of Warcraft RPGBygger på en känd värld och ett känt system (D20). Väldigt enkelt att sätta sig in i, och det är roligt på en meta nivå att uppleva Azeroth på detta sätt. Krävs dock en ganska ordentlig kampanj för att komma någonstans med sina karaktärer, men det är kul när man lyckas.


Number 5 - Call of CthulhuCoC har jag både haft möjlighet att spela och vara spelledare till. Fick genomlida en hel del med min "Bible Salesman" innan han blev brutalt mördad av en uteliggare som var beväpnad med en revolver. Gäller att ha ett par karaktärer på lager. Mytologin är helt underbar och som dektektivspel är det nästan oslagbart.

Number 4 - Warhammer Fantasy Role PlayDet här rollspelet har nästan hunnit med lika många versioner som figurspelet. Gillar denna klassika variant bäst då man har drygt 150 olika klasser/yrken att välja mellan. Allt ifrån fiskare, rånare, riddare, magiker, kirurg, rått-fångare. Sen är det dessutom en väldigt rik värld med många platser att utforska. Edvard har nog slagit rekord i dumhet då han lobotomerade en dvärg och flyttade in hos honom för att dölja sitt misstag. Kubbe lyckades även fälla en riddare i fullplåt med ett skott av sin crossbow-pistol.

Number 3 - TrudvangHelt klart det bästa svenska rollspelet på marknaden. Low-fantasy i bästa John Bauer känsla. Alla är skitiga och fula. Magi och alver är sällsynt. Ens attribut är inte längre siffror. Det finns väldigt mycket att älska med detta spel. Om jag bara lyckas finna det legendariska Snösaga tillbehöret så vill jag absolut återvända till denna värld. Då blir det att marchera genom lummiga skogar upp mot de snötäckta fjällen.

Number 2 - DeathwatchPå denna plats hör även Dark Heresy. Att rollspela i det 41:a milleniumet var betydligt roligare än vad jag förväntade mig. Särskilt underhållande har det varit att följa ett gäng blodtörstiga marines som har klamat sig igenom allt jag har kastat mot dem. Nu börjar dock våran kampanj närma sig sitt slut, så det återstår att se om jag kommer fortsätta plåga dem eller om det blir något helt annat... eller annan... som tar över.

Number 1 - Delta GreenTa det bästa ur alla dektektiv rollspel, släng in lite hederlig action och tillsätt sedan Lovecraft mytologi. Då har du Delta Green. Jag än så länge bara varit spelare till detta spel, men jag har aldrig tidigare fått upp pulsen i ett rollspel. Det har varit fruktansvärt spännande och roligt. Och min karaktär han både med att spränga folk med raketgevär, bli bortförd av utomjordingar och tillslut försvinna spårlöst i sydamerikas jungel. Det bästa av allt är jag lyckades ta ner min insanity från ~80 ner till typ 3. Good times.

Wii UOkej, Nintendos kommande konsoll kommer gå under namnet Wii U (antalet puns och referencer till Kung Pow är många, så jag drar inga) och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det man hört än så länge. Rent prestanda mässigt så ska den hålla samma klass som Xbox 360 och PS3.

Vad som egentligen är intressant är att handkontrollen har en pek-skärm som erbjuder en hel del spännande möjligheter. Mycket information kan lagras här som skulle göra många spel HUD-fria. Meny och inventorys går helt plötsligt att lägga upp på ett helt annat sätt. Däremot är jag inget fan av att vifta runt med den som en vanlig Wii kontroll, eller att använda den med Wii Fit eller något annat tillbehör.

Den ger som sagt en hel del möjligheter till kommande titlar, och det är ju främst titlarna för min del som avgör om man vill köpa en maskin eller inte. Sköter Nintendo det här på ett snyggt sätt kan jag mycket väl tänka mig att sitta med en Wii U i slutet på nästa år.


Space Marine - E3 TrailerJag kan som aldrig få nog av klipp från Space Marine spelet

Eye candy

Misstänker att det är
Blur Studio som ligger bakom dessa. I vilket fall som helst så är de awesome.

Alan WakeFick Alan Wake av Crille när han var upp här i helgen. Måste säga att det känns verkligen fel att se alla filmsekvenser och dialoger när de inte har samma taknik som L.A Noire. Alla ser otroligt stela och störda ut. Förutom det så är det än så länge väldigt spännande och bra. Kanske lite mer action än skräck än vad jag väntande mig. Gillar även att de byggt upp spelet på episoder, så det fungerar alldeles utmärkt för mig att sitta och spela medan Sophie ser på.

SkyrimSkyrim kan bli det första "Oblivion-liknande" som jag kommer att gilla. Mycket av det som visats verkar lovande och jag ser verkligen fram emot att springa runt och härja.

Astral ClawsDamn it! Nu släpper
Forge World en hel drös med Astral Claws tillbehör. Shoulder-pads till både marine och terminators, samt extra delar till både rhinos och land raiders. Är grymt pepp på att införskaffa dem. Mycket beror kanske på att jag själv rullade fram ett Lejon chapter till min karaktär i Deathwatch som blev klar igår kväll.

Blev inte direkt någon slagskämpe i förhållande till alla andras karaktärer. Det som får min marine att sticka ut är att jag har hela 61 i Fellowship, följt av +20 i både Awarness och Forbidden Lore: Warp. En ledare med lite kunskap är väl vad som kanske kan behövas ibland.


The Vigilant Sword - Part 2Det blev en spontan rollspelskväll ändå. Uppdraget på planeten Samech fortsatte och precis som väntat blev det en blodig omgång.

Det började med ett återtåg till det torg som verkar filtrera ut "talang fulla" människor till något okänt syfte. En kort men brutal strid slutade med en tillfångatagen Magos som de släpade tillbaka till sin improviserade bas. Där fick den stackars saten uppleva Kordhels tortyr på första parkett. De lärde sig att man leta psykers för att utvinna deras energi till något, exakt vad förblev osagt. De fick även namnet på den Magos som härskar i området - Vayze.

Med en större nyfikenhet än plan gick de vidare för att kolla upp mer områden i slummen ihopp om att finna mer ledtrådar. De plundrade ett lager på proviant som Pollux kastade ut i folkmassorna som skapade både glädje och sorg när folk mordiskt försökte komma åt maten...

Avslutningsvis tog de sig till den bostad där någon form av adelsman skulle hålla till. Det visade sig att endast en ung flicka fanns kvar i huset som var i förvånande bra skick. Hon berättade att hon försökte hjälpa rebellerna att på något sätt sabotera för Mechanicus Kulten som härjar på Samech och erbjöd sig att göra allt i hennes makt för att hjälpa dem. Det var nära att Pollux gick med på att acceptera hennes hjälp men i sista ögonblicket ändrade han sig och försökte bryta hennes arm.

Något som inte alls fick den effekt han väntade sig, för i nästa sekund flög han genom luften. Övriga marines drog tappert sina vapen för att släcka hennes liv. Inte heller det visade sig fungera som planerat och i vilda spasmer började hon att expandera. Muskler och ben började växa ut den lilla flickan och en enrom entitet väcklade ut sina vingar och framkallade två enorma yxor. Zach höll på att mista livet än en gång men ödet ville annat när han nätt och jämnt lyckades undivka yxans vassa sida och istället kastas iväg likt Pollux.

Vengance rounds blev tillslut lösningen på problemet och Pollux placerade inte mindre än tre perfekta skott mellan ögonen på besten. Med ett våldsamt vrål exploderade den i en kaskad av blod, kött och ben. De fick kanske inte den information de letade efter, men definitivt en erfarenhet rikare... och kanske lite annat.

Theme of LoveKom nyligen hem från Axel och Emmas bröllopp. De spelade Theme of Love av Nobuo Uematsu från Final Fantasy IV bland annat, ruggigt vackert och passande. All lycka till dem och deras framtida familj!

Darksiders 2 - TrailerSer lika bra ut som ettan. Bara hoppas att allt bara blir större, elakare och bättre.

Tomb Raider - TrailerOj, oj, oj! Laura Croft ser helt plötsligt mänsklig ut.

Chaos Dwarfs
Forge World har hunnit med att producera ett par enheter för Chaos Dwarf. Än så länge verkar de bara finnas "experimental rules" för dessa figurer. Har ingen aning om de kommer få sig en egen bok, pdf eller vad som är tänkt. Känns som att det borde komma några officiella regler med tanke på att de ändå släpps så pass många, och dyra, figurer.

Kill Team - TrailerKubbe meddelade precis att BoW har lagt upp en trailer på det kommande Kill Team spelet. Efter att ha sett trailern är jag lite småbesviken. Det hela visade sig vara ett Arcade lir där man i bästa dungeon-crawl-hack-and-slash plöjer genom horder av fiender. Typ ett avancerat Super Smash TV. Det här betyder ju inte att det måste vara dåligt. Bara att jag hade förväntat mig en storsatsning i still med Space Marines spelet so kommer.

Kommer säkert ändå skaffa det bara för att.

OriannaProvade på nya hjälten Orianna idag som hastigast. Ganska svårt att jämnföra henne med någon annan i spelet, det närmaste är väl Lux. Fast Orianna har absolut större potential som support i förhållande till ren AP carry. Hon har däremot en underbar harass i början av spelet och kan farma rätt bra i mitten. Svagheten ligger väl i att hon inte riktigt kan pumpa ut den nödvändiga skadan om det blir ett långdraget spel.

Som support fungerar hon betydligt bättre då kan nästan konstant kan skydda lagets carry med sin boll, samt göra en effektiv AoE Slow och om det krävs kan hon kasta runt folk i striden som Gragas/Janna. Av det lilla jag provade så var hon extremt underhållande att spela.

Those who reject humanityFFG
visade idag upp 2st ärketyper som kommer att kunna vara spelbara till det kommande Black Crusade. Och det verkar som att de plockar det bästa från två världar. Dels visar de upp en så kallad "Loner". En Chaos Space Marine utan chapter/legion som gör vad han kan på egen hand för att göra livet surt för Imperiet. Den andra som visas upp är en Heretek, en förädare från Mars.

Uppenbarligen så kan man både spela som människa och marine. Det som verkar skilja dem åt är dock att medan en marine har betydligt högre stats så har hereteks fler färdigheter. Kan mycket väl tänka mig gruppen som bara består av det ena eller andra, men det intressantaste måste ju ändå vara att blanda dem.

Luke CageJag vet inte riktigt vars det började, men någonstans var det någon som tyckte att Isaiah Mustafa (aka
Old Spice) skulle spela Luke Cage om han någonsin fick en egen film. Nu verkar Isaiah dra det hela ett steg längre genom att göra en egen trailer där han promotar sig själv som Luke Cage. Egentligen har jag inte något emot detta. Mina Luke Cage kunskaper är få, men av det jag vet så är han inte direkt någon intressant karaktär.

The Golden LionsNicke D är sugen på att testa vara spelledare vid något tillfälle eftersom han skrivit ett riktigt bra eget äventyr. Det betyder ju att jag måste ta och rulla fram en karaktär för att vara med vid det tillfället. För att göra det hela mer intressant så har jag suttit med Rites of Battle boken och rullat fram ett eget chapter från grunden. Alla slag har varit helt slumpmässiga. Här får ni en sammanfattning av mitt chapter. Ska försöka knyta ihop säcken lite senare.


Why was the Chapter founded?
- As a Standing Force, protection a specific sector in the Imperium of Man.

When was the Chapter founded?
- 34th Millenium (during the Years of Ghosts)

Founding Chapter?
- Ultramarines, as so many other

Gene-Stock Purity?
- Flawed

Codex Demeanours?
- Brothers in Battle. We will never leave a brother behind and we'll sacrifice our own if it can save someone elses.

Gene-Seed Mutation?
- None

Missing or inactive Zygotes?
- Preomnor. We're lacking the ability to resist poison.

Chapter Flaw?
- Pride in the Colours. The colours of the chapter means everything. Our golden banners stand tall and proud in the heat of battle. A back banner is always a must.

Chapter Characteristic modifiers?
- We favor close combat (+5 WS) and we're also know for our great leadership (+5 Fel)

Figures of Legend?
- Uriel the Master of the Forge is the oldest and most legendary of our brothers. He held our last battle fleet standing during the great Ork invasion that claimed most of our chapter brothers.

Deeds of Legends?
- Bane of Orks. There's nothing as foul as the green tide. Many are the battles. And many are the brothers that have fallen to this enemy. It was Uriel who finally ended the Ork Waboss life in a boarding misson upon their wicked vessel.

Home World?
- None. The Golden Lions are Fleet Based. Only 1 fleet that stands ready for battle, the rest was lost to the Orks. The entire fleet would be lost if it wasen't for Brother Uriels cunning tactics and knowledge of the Mechanicum.

Chapter Organisation?

- Unique. We don't follow the Codex Astartes as other chapters do.

Combat doctrine?
- Terror. Since we're lacking in numbers we fallen back to the use of terror tactics. We prawl our enemies striking their weakest points for as long as we need to. Anyone who is not of the Astartes can be used as a pawn in our game.

Solo Mode?
- Quick reaction. We are know for our fast and deadly use of close-combat.

Squad Mode Attack/Defence?
- Storm of Hell / Swift Advance. The tactic Storm of Hell unleash the fury of the Lions and lets us gain Frenzy and Furious Assult. Swift Advance is used to close in on our targets making us dodge bullets and move faster into close combat.

Speciality Restrictions?
- Devastator Marines. Death from afar? I think not.

Special Equipment?
- Bestial Companions. Long ago we kept great desert lions at our side, like the Space Wolves kept their Fenrisian pets. This tradition is however lost to us now. A few high ranking champions can be seen wearing lion pelts.

Chapter Belifes?
- The Emperor Above All. He is the true Golden Lion, and we'll do whatever we need to protect his Imperium.

Current Chapter Status?
- Nominal. Our last standing fleet is still at full strength. But it will be a very long time before we can se the rest of our fleet at full strength.

Chapter Friends?
- Adeptus Astra Telepathica. The use of navigators is vital to our chapter.

Chapter Enemies?

- The Orks. For obvious reasons.

Chapter Name?
- The Golden Lions

Chapter Advance table?
- Secret Lore. Perhaps we've been traveling the warp a little too long. Our knowledge about it is far superior than we like to admit.


Såja. Nu kanske ni har en bra bild över vilken typ av marine jag kommer spela som. Självklart kommer det att röra sig om en Tactical Marine. Tycker det var roligt att så mycket passade in på det jag rullade fram. Blev mycket fokus på både Orks och att resa runt som en flotta. Hade väl kanske passat bättre att ha ett annat founding chapter än just Ultramarines, men eftersom jag bestämde mig för att inte göra några re-rolls så.

Get SomeNya Batman spelet kommer visst bjuda på möjligheten att spela som Kattkvinnan. Jag föredrar Michelle Phifers psykotiska tolkning framför denna mer comic inriktade versionen. Bara att förbereda plånboken på ytterligare en förbokning.

Darksiders 2THQ
avslöjar att Darksiders 2 är på gång. Inte så mycket är avslöjat förutom att man kommer axla rollen som Death denna gång. Bjuder de bara på mer av samma så är jag nöjd. Just take my money!

Har ni inte spelat 1:an så bör ni genast göra det. Finns på en billig peng både till konsoll och PC.